torstaina, helmikuuta 11, 2010

Yllätysparta

HS: Tasa-arvoasioissa on kuultava myös miesjärjestöjä
Juuso Erno

Minna Sirnö ja Tanja Auvinen kertoivat (HS Mielipide 28. 1.) pitävänsä jokaisen väkivallanteon estämistä ja jokaisen väkivallan uhrin hoitamista arvokkaana. Tähän näkemykseen on helppo yhtyä.

Niinpä myöskään miehiin tai lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa ei pidä unohtaa, vaan viranomaisten on ryhdyttävä määrätietoisiin toimiin sen kitkemiseksi, ennaltaehkäisemiseksi ja väkivallan uhreiksi joutuneiden lasten ja miesten auttamiseksi.

Sirnö ja Auvinen myöntävät, että naisjärjestöt ovat kiinnostuneita nimenomaan naisiin kohdistuvista epäkohdista. Naisjärjestöt eivät siis ole mitään yleisiä tasa-arvojärjestöjä, vaan ennen muuta naisten etujärjestöjä.

Tästä syystä on selvää, että miesjärjestöille on annettava nykyistä vaikutusvaltaisempi rooli tasa-arvoasioiden käsittelyssä. Nykyisin esimerkiksi Tasa-arvoasian neuvottelukunnan (TANE) pysyvinä asiantuntijoina on vain naisjärjestöjen edustajia.

Tämän seurauksena Suomesta puuttuu tasapainoinen ja miehet huomioiva tasa-arvopolitiikka kokonaan. Meillä harjoitetaan edelleen, vielä vuonna 2010, vain yksipuolista ja taantumuksellista naisasiapolitiikkaa.

Myös valtiovallan kansalaisjärjestöille tasa-arvon edistämistä varten myöntämä taloudellinen tuki on vastedes jaettava tasan nais- ja miesjärjestöjen kesken. Nyt siitä pääsevät nauttimaan vain naisjärjestöt

puheenjohtaja
Miesten tasa-arvo ry

Käsittelyssä antisovinisti Akuliina Saarikoski

Tasa-arvo ja vihreät naiset

Vihreä mies onkin nainen

Häät peruuntuivat - Morsiamen hunnun alla olikin parta

21 kommenttia:

Jape kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Jape kirjoitti...

Hieno ja asillinen kannanotto Miesten tasa-arvo Ry:ltä ja sen puheenjohtajalta Juuso Ernolta.

Mahtavaa, että on henkilöitä, jotka jaksavat edistää myös miesten ja lasten asioita, asillisella ja järkevällä puheella. Se on virkistävää vaihtelua feministeille ja heidän räyhäävälle tyylilleen.

On aina vahvoilla, kun kertoo asiat rauhallisesti, faktoihin tukeutuen, kuten Juuso Erno teki. Silloin ei voi hävitä!

Anonyymi kirjoitti...

Ylipäälliköllä meni taas herne nenään. Onneksi ylipäällikkömme ei ole ollenkaan lapsellinen...

Itämeri-kokouksessa tarjottiin pullovettä - Halonen suuttui

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti ei Vihreät Miehet ala nyt ajamaan lastensynnytys lakkoa vielä laajemmaksi, koska muutenkin meillä on jo kaksinkertainen määrä "sukupuuttoon" tapettuja miehiä verrattuna jopa muihin pohjoismaihin.

http://hksummanen.wordpress.com/2007/07/25/

http://www.esaimaa.fi/page.php?page_id=5&news_id=20051392877

bmaad kirjoitti...

"On aina vahvoilla, kun kertoo asiat rauhallisesti, faktoihin tukeutuen, kuten Juuso Erno teki. Silloin ei voi hävitä!"

On kuitenkin mullan alla
se tapa, miten yhteiskunta (ihmiset) saaataisiin käytännössä puuttumaan tasa-arvo-ongelmiin. Tilastollisten epäkohtien toteaminen ei näytä riittäneen, vaan edelleen miehiltä sitkeästi edellytetään maskuliinisia suorituksia ja statusurosmentaliteettia, jonka avulla hän voi kammeta itsensä suosta. Yhteiskunta ei pidä miesten auttamista minään. Miesten välisen kilpajuoksun lakkauttaminen ja ylihinnan maksaminen (sikäli varsin antoisasta) naisseurasta voidaan lopettaa vain myöntymällä yhteiskunnallisin rakennemuutoksin ja siten, että miehet lakkaavat itse pönkittämästä naisten itsepintaista minäkuvaa. On esimerkiksi väärin ajatella, että ihmisten pitäisi äänestää miehiä ja naisia eduskuntaan tasamäärin, elleivät naiset aktiivisesti osallistu yhteiskunnan kohentamiseen ja vastuulliseen politiikkaan.

bmaad kirjoitti...

"Ylipäälliköllä meni taas herne nenään. Onneksi ylipäällikkömme ei ole ollenkaan lapsellinen...
Itämeri-kokouksessa tarjottiin pullovettä - Halonen suuttui"

Hyvät tarjoilut ja maiden
poliittisten johtajien masujen muunkinlainen kumartelu on edelleen tärkeämpää, kuin politiikan laatu itsessään ja 2000-luvulla. Jos johtajat tekisivät muutakin kuin pysäyttäisivät ruuhka-aikaan liikenteen mustilla autosaattueillaan sympatioita voisi herua enemmänkin.

Mutta on se hyvä, että on johtajia. Niitä tarvitaan kommunismissa ja kommunismia tänne tarvittaisiin.

Jorma kirjoitti...

Ihan hyvä ja terävä yleisönosastokirjoitus. Sirnön ja Auvisen pääväite siitä, ettei sukuuolittuneen väkivallan doktriinia ylläpitävillä tutkijoilla olisi oma lehmä ojassa jää kyllä kyseenalaistamatta, mutta hyvä näinkin.

Satakunnan Kansan Sunnuntai-liitteessä oli 31.1.2010 juttua miesten tasa-arvovaatimuksista. Siinä haastateltiin myös Pasi Malmia.

Netistä en tätä juttua nyt löytänyt, eikä sitä ole nähdäkseni ollut täälläkään, mutta pikaisen lukaisun perusteella mieleen jäi lähinnä naisjärjestöjen edustajien aggressiivisuus miesliikettä kohtaan. Heille ei näköjään käy lainkaan se, että miehet puolustavat itse omia oikeuksiaan, vaan he sallivat sen vain naisille. Jos tämä ei ole miesvihaa ja tasa-arvon vastustamista, niin mikä sitten?

Naisjärjestöaktiivi ja Jokisen Artsi torjuivat jyrkästi yksilökeskeisen ajattelun jutussa. Naisten pienempiä palkkoja tutkittaessa ei heidän mielestään esimerkiksi saisi lainkaan ihmetellä sitä, että miksi naiset eivät pyydä isompaa liksaa, vaan pitäisi syyttää vain "rakenteita". Näkee kyllä, että äärivasemmalla ovat molemmat, kun ryhmät ovat tärkeämpiä kuin ihmiset. Miesliikkeen ei pidä tehdä tätä samaa virhettä, vaan yksilö on huomiotava myös, niin oikeuksien, kuin velvollisuuksien suhteen.

bmaad kirjoitti...

"Heille ei näköjään käy lainkaan se, että miehet puolustavat itse omia oikeuksiaan, vaan he sallivat sen vain naisille. Jos tämä ei ole miesvihaa ja tasa-arvon vastustamista, niin mikä sitten? "

Jos naiset eivät halua
puolustaa miesten oikeuksia niin silloin miesten on puolustettava niitä yksin tuplateholla kunnes valtaapitävät, markkina-arvollaan avioituneet miehetkin saadaan tajuamaan naisia epäoikeudenmukaisesti suosivat rakenteet kaikille yhteisessä yhteiskunnassamme.

Jokainen mies, joka makaa alkoholistien hoitolaitoksessa tai on vankilassa on liikaa, varsinkin siinä tapauksessa, että miehet muodostavat vankien tai alkoholistien suurenemmistön.
Asiaan on puututtava välittömästi, ei siten, että mennään naureskelemaan noille miehille, että kuinkas tuossa nyt näin kävi.

bmaad kirjoitti...

"–Onko meidän yhteiskuntajärjestelmä sellainen, että pojilla on suurempi syrjäytymisvaara jo syntymästä? Tarvitsevatko pojat erilaisia selviytymistaitoja kuin tytöt pärjätäkseen yhteiskunnassamme, Lähde ihmettelee."

Lähteelle sen verran,
että pojilta vaaditaan erilaisia asioita, eikä kyse ole siitä, että selviytymismuotoja pitäisi sukupuolittaa. Tytöt tulevat tänne valmiina pakkauksina myymään itseään. Poikien on alusta alkaen todennetteva epäluuseriuttaan, jotta heillä olisi ostovoimaa. Näihin asioihin olisi saatava muutosta.

bmaad kirjoitti...

"Toivottavasti ei Vihreät Miehet ala nyt ajamaan lastensynnytys lakkoa vielä laajemmaksi, koska muutenkin meillä on jo kaksinkertainen määrä "sukupuuttoon" tapettuja miehiä verrattuna jopa muihin pohjoismaihin."

Mutta meillä on maailman parhaat ja kauneimmat naiset, jotka
tuntevat arvonsa.

Jorma kirjoitti...

Pitäisikö seksuaalisen häirinnän olla rikos?

"Räsänen myöntää Ilkassa, että seksuaalisen häirinnän kriminalisointi ei ole helppoa. Hänen mukaansa vaarana on esimerkiksi se, että hyväntahtoinen flirtti ja seksuaalinen häirintä sekoitetaan."

Eihän tässä ole tähänkään mennessä ollut mitään ongelmaa: miehet, etenkin ATM:t, häiritsevät seksuaalisesti, kun taas naiset, ja mahdollisesti jotkut YTM:t (jos naiset sen heille suovat) flirttailevat. Tasa-arvoahan tässä ei ole lainkaan, mutta sepä ei Suomen päättäjiä tunnu vaivaavan.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vaan Jorma ;-)

bmaad kirjoitti...

"Eihän tässä ole tähänkään mennessä ollut mitään ongelmaa: miehet, etenkin ATM:t, häiritsevät seksuaalisesti, kun taas naiset, ja mahdollisesti jotkut YTM:t (jos naiset sen heille suovat) flirttailevat. Tasa-arvoahan tässä ei ole lainkaan, mutta sepä ei Suomen päättäjiä tunnu vaivaavan."

Seksuaalinen häirintä,
mikäli se perustuu naisen subjektiiviseen kokemukseen on potentiaalinen ase siirtää ATM:t lukkojen taakse.

bmaad kirjoitti...

Juuso Erno:"Myös valtiovallan kansalaisjärjestöille tasa-arvon edistämistä varten myöntämä taloudellinen tuki on vastedes jaettava tasan nais- ja miesjärjestöjen kesken. Nyt siitä pääsevät nauttimaan vain naisjärjestöt"

Edelleen on perustelematta
miksi miehiä pitäisi tukea, kun ymmärretään vain se miksi naisia täytyy tukea.

bmaad kirjoitti...

"On kuitenkin hyvin epätodennäköistä, että yksittäisen kansanedustajan lakialoite johtaisi lainsäädännön muuttamiseen. "

Lisäksi jos ei-toivotusta flirttailusta
alettaisiin jaeskella sakkoja pitäisi varmaan kaikki suomalaismiehet käyttää jossain markkina-arvotutkimuksissa, joissa hän voisi tulla tietoiseksi siitä millainen käytös HÄNELTÄ on yleisesti sopivaa. Puskasta tulevat sakot on ikäviä.

Heiskala kirjoitti...

Mainio kirjoitus Juuso!

Heiskala kirjoitti...

In disguise

Vinkki: Kokemuksesta, kehottaisin suhtatumaan Hanna-Kaisa Lähteeseen mitä suurimmalla epäilyksellä.

:a[

Homo kirjoitti...

Vuoden naistutkimusteolla on vielä toivoa, jos on uskominen femakkojen sukupuoli on vain sosiaalinen konstruktio -mantraan:

Jalkajousiryöstäjä otti itselleen naisen etunimen

Vaajakosken Osuuspankin ryöstöstä epäilty on osoittautunut mieheksi, jolla on naisidentiteetti.
...

Voi tietenkin olla, että vuoden naistutkimusteon määräävä narttukööri on wymen born wymen -henkisesti transfobinen, eikä siksi kelpuuta tätä vuoden naistutkimusteoksi.

Anonyymi kirjoitti...

Onko Jouni tai Jeff ryhtynyt jo ryöstöihinkin?

Ebe kirjoitti...

Akuliina tarkoittaa uuskielessä sekopäätä.

Anonyymi kirjoitti...

Akuliina Saarikoski on hyvä mielenterveysmittari Suomelle, niin kauan kun hän on esillä mediassa itsemurhat tulevat yleistymään.