torstaina, maaliskuuta 11, 2010

Globaali älypeluri

Globaali älypeluri ja Suomen "Filosofi as a service industry" käsitteen prinssi, Pekka Himanen osaa tuottaa ja vaikuttaa.
Pekan tänään julkaistu raportti Kukoistuksen käsikirja "Suomalaista tulevaisuudesta" on mahtava pampfletti.

Se on myös äärimmäisen taitava ja hyvin ajoitettu markkinointiteko ja PR-tempaus, sillä hiiltynyt Himanen päätti kirjoittaa raportin hallitukselle ilmaiseksi. Olihan Himasen pari vuotta sitten kirjoittamaa raporttikirjaa, "Suomalainen unelma" oli moitittu Suomen historian kalleimmaksi.

Siitä Pekka taisi kuitata 40 000 euroa. Tämän päivän kirjan saa valtio ilmaiseksi, mutta kustantaja WSOY myy sitä kansalle 29 euron kappalehintaan. Good deal!

Suuruuksienkin on annettava enemmän kuin pyydetty - Palkinnoksi asiakas tilaa ehkä toiste?

Pekan uusimman tuotteen nerokkuus piilee sen ajankohtaisuudessa, hienosti yhteenliitetyissä päivän politiikkaa ja aherrusta suuremmissa kysymyksissä:

"Mikä on Suomen ja suomalaisen kulttuurin tulevaisuus? Miten synnytetään kannustava kukoistus?", sekä Pekan tavassa esittää asiat selkeästi, hauskasti ja riittävän omaperäisesti. Pekka päätti näyttää ja kirjoittaa vielä laajemmin kuin oli pyydetty, mikä sai tilaajan, Pääministerin hykertelemään tyytyväisyydestä.

Mies saa tuplaeläkkeen

Mies naisen vihan kohteena

Näin miehelle kannattaa puhua

Lääkärilehden pääkirjoitus: Miehen terveyseuro on 70 senttiä

Suomalaisten miesten hoito ja hoiva tulee veronmaksajille merkittävästi halvemmaksi kuin naisten. Asia ei juuri muutu, tarkasteltiinpa menoja kokonaisuutena tai asukasta kohti. Miehet kuluttavat kokonaismenoista lähes 30 % vähemmän kuin naiset ja asukasta kohti tarkasteltuna noin neljänneksen vähemmän. Jokseenkin kaikissa ikäryhmissä 13 vuodesta ylöspäin miesten hoitoon ja hoivaan kuluu rahaa vähemmän kuin naisten (1). Miesten terveys tuskin selittää vähäisempiä kuluja.

Näyttääkin siltä, että erityisesti miesten terveyttä edistäviin toimiin ja ennalta ehkäisevään terveydenhuoltoon tulisi panostaa merkittävästi. Samalla miehiä olisi aktivoitava käyttämään terveyspalveluja nykyistä enemmän.

Mies.asian tilastoja -sivu.

Isyyshuijaus

44 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tällainen yksinkertainen vinkki kaikille miesasia aktivisteille:

Kun esimerkiksi Henry laittaa tähän sivulleen uutisia, jotka johtavat jonkun sanomalehden sivulle, niin yleensä siellä on tämän uutisen/kirjoituksen johdosta paikka mihin voi kommentoida asiaa. Yleensähän "kommentoi" mahdollisuus on uutisen alapuolella -ja aika hyvinhän me miesaktiivit olemmekin jo lähikuukausina heittäneet juttua noiden uutisten ja mielipidekirjoitusten perään.

Mutta se pieni vinkki oli siis se, että ei vie kuin pari minuuttia lisää, kun samalla laittaa kyseiseen lehteen palautetta/uutisvihjettä miesasiasta. Yleensä tällainen kohta löytyy yhteystiedot osiosta nettisivulta -ja tämä palaute menee yleensä aika suoraan kyseisen median intranettiin eräänlaiselle "message boardille", josta kaikki toimittajat hakevat ideoitaan kenties vielä viikkojenkin päästä...

Eli jos jaksaa, niin kannattaa heittää myös sitä kautta toimittajille "uutisvinkki" vaikkapa jostain huoltajuuskiistoista, naisten väkivaltaisuudesta tai asevelvollisuudesta (jostain mikä ei lainkaan edes koskenut kyseistä päivän uutista). "Palautteeseen" voi aina pistää linkin mukaan vaikkapa mies.asia sivustoille tai vinkata lukemaan vaikkapa Henry Laasasen blogeja US kommentteineen -tai jotain vastaavaa.

Pitkässä juoksussa tällä on suuri vaikutus ja työ ei kuitenkaan ole kovin suuri ;-)

Henry Laasanen kirjoitti...

Tuossa neuvossa osallistua keskusteluun on sinällään ideaa, mutta jos kommentoitte, niin kommentoikaa kyseessä olevaa kirjoitusta.

Ei niin, että postaatte yksiä ja samoja ikivanhoja linkkejä ja samaa paasausta jokaiseen kohtaan. Se pätee myös tuonne Uuden Suomen blogini puolelle.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä sinne uutisvinkki puolelle medioihin kannattaa laittaa niitä "vanhoja linkkejä". Ihan niin kuin Henrykin laittaa samoja vanhoja asioita Uuteen Suomeen. Ei näitä miesten keskeisiä ongelmia ole mitään tuhatta erilaista, vaan muutama hyvin keskeinen asia. Ja näyttäisi ihan siltä, että nuo asiat eivät ole vielä ratkaistu mutta kuin meidän suppeassa mielessä ;-)


Ei nämä asiat ole toimittajille ja koko Suomelle ihan yhtä selviä vielä kuin meille.

Jos pirullinen haluaisi olla, niin voisi sanoa, että kyllä ne kaikki 20 miestä, jotka kokoontuvat 15 vuoden ajan Tampereen miespäiville tietävät jo nämä asiat. Seuraavan 15 vuoden aikana kannattaisi tutustua sen verran markkinointiin, että saisi sinne vaikkapa peräti 10 miestä lisää?

-

Esimerkiksi - tuossa tuli pitkästä aikaa tehtyä jopa sitä "kauheaa spämmäystä" (eli tuli otettua useampaan toimittajaan yhteyttä) ja nyt on tuolla mailissa parista eri lehdestä toimittajat ottaneet yhteyttä ja sanoneet, että tästä miesasiasta/asevelvollisuudesta pitää tehdä juttu lähitulevaisuudessa.

Eikä ole edes ensimmäinen kerta. Tämän tapaisesta toiminnasta on seurannut jopa koko päälehtiemme aukeaman kokoisia juttuja pari kappaletta pienen "kirjeenvaihdon" jälkeen.

Lähipiirissä on toimittajia (mm sisko) ja tiedän kuinka kova pula lehdillä on ideoista ja kirjoitettavista jutuista.

Anonyymi kirjoitti...

Tuossahan nuo keskeisimmät ongelmat ovatkin mies.asian uudella simppelillä sivulla esitetty.

Kysymys kuuluu, että miten me saamme nyt tuon linkin viestin 5 miljoonan ihmisen mieleen iskostettua? Kysymys ei siis kuulu, että miten me saamme sanottua nuo asiat 5 miljoonalla eri tavalla meille muutamalle miesaktiiville kuppikunnissamme tai miten saamme sanottua tuon yhden sivun selkeät asiat viisi miljoonaa sanaa sisältävällä analyysillä tai keskustelulla ;-)

-

Ei toimittajat halua, eikä heillä ole aikaa lukea mitään analyysejä tai ympäri pyöreitä keskusteluja. Eikä oikein normaali kansalaisellakaan tai nettisurffarilla (potenttiaalisella uudella miesaktiivilla).

Elämme "sloganeitten", huomiotalouden ja nopean tiedonvälityksen aikaa.

Anonyymi kirjoitti...

Näkyykö muilla "normaalisti" tuo Henryn US uusi kirjoitus?

TV kirjoitti...

Jaa-a. Pitäskö sitten pistää kasaan keräys ja palkata strategiakonsultti tai joku vastaava laatimaan meille ohjelma :) ?

Vakavasti puhuen, ei mulla ole mitään patenttiratkaisua tähän medianäkyvuus-ongelmaan. Imageen kyllä pitäisi saada juttu, nehän luulee olevansa aina hiukan etuajassa jonkin ilmiön suhteen :)

Anonyymi kirjoitti...

No kun nyt pirullista aikaa on, niin kerrottakoon, että Imagen päätoimittajan kanssa on kyllä tullut käyty keskustelua asian tiimoilta jo lähes vuosi sitten.

Anonyymi kirjoitti...

Ja unohtui mainita, muistaakseni aika pian sen jälkeen Imagen päätoimittaja sivusi omassa "pääkirjoituksessaan" asevelvollisuuttamme.

Unohtuu jo kaikki tällainen.

TV kirjoitti...

Pistin Imageen palautetta. Myös joku kirjoitustaitoinen, esim. Z. Haaparinne, voisi tiedustella eri julkaisuilta löytyykö kiinnostusta artikkelille...

Itse tunnen myöskin toimittajia, yhden jopa hyvin. Ei kyllä taida juttuehdotus heille (=hänelle) mennä läpi ellei sitten perusteta rokki-yhtyettä joka ottaa kantaa miesten tasa-arvo -ongelmiin :)

Myös joku ravintola-ilta idea tyyliin "seurustele robotin tai reall-doll nuken kanssa pikatreffeillä" voisi toimia. Vaikka kyseessä onkin erittäin vakava asia, niin itseironia voisi toimia.
Tiedän kyllä, että siinä City-lehden jutussa aikanaan Henry kuvattiin pumpattavan barbaran kanssa.

Tää vika idea menee nyt hiukan jo aiheen ohi, mutta rupes mielikuvitus laukkaa. Pitänee lähteä kohta tonne ulos kylmään maailmaan --->

TV kirjoitti...

Joo :( Image on aallonharjalla.

Henry Laasanen kirjoitti...

"Kyllä sinne uutisvinkki puolelle medioihin kannattaa laittaa niitä "vanhoja linkkejä". Ihan niin kuin Henrykin laittaa samoja vanhoja asioita Uuteen Suomeen."

Omassa blogissaan jokainen saa paasata niin paljon kuin haluaa ja laittaa samat linkit vaikka joka postaukseen. Se ei haittaa muita. Lukijat äänestävät sitten jaloillaan.

Muiden kirjoituksiin saman paasauksen ja samojen linkkien laitto on suunnilleen sama asia kuin Jehovan todistajien jatkuva ovikellon rimputtelu. Omissa tiloissaan tapahtuva Jehovien paasaus on sen sijaan ok.

Jos pitää paasauksesta ja omien ajatusten esittelystä (kuten minä), niin kannattaa perustaa oma blogi. Sinne voi kirjoitella sitten mitä itse haluaa. Ja mitä paremmin kirjoittaa, niin sitä enemmän lukijoita löytyy.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä minä Henry tästä osittain olen samaa mieltä.

-

Kannattaa huomata myös silti se logiikkaa, että jopa mainitsemasi koominen esimerkkikin, Jehovan todistajat, ovat kyllä levinneet lyhyessä ajassa muistaakseni n. 250 maahan läpi maailman, vaikka ei heillä edes ole mitään "todellista painavaa asiaa" kuten miesnäkökulma on, vaan heidän markkinoimansa ideologia on lähes vastenmielinen...


-

Minkähän tyylisellä logiikalla muuten feministit ovat mahtaneet saada asiansa (valheensa) koko kansan totuudeksi?

-

Ja mainittakoon nyt - toin tuohon US blogiisi parissa päivässä eräillä tavoilla tuhansia lukijoita. Usko pois ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Tai tarkennetaan -ainakin useat, useat tuhannet ihmiset tietävät nyt, että kirjoitat tällaista blogia US. Suurin osa tuskin olisi koskaan eksynyt blogiisi muuten.

Jorma kirjoitti...

Toki samoista asioista on puhuttava niin kauan kunnes ne lakkaavat olemasta ongelmia. Ns. suuri yleisö ei välttämättä ole edes perillä kaikista epäkohdista. Miesasiaan perehtyneelle jutut ovat tietysti jo vanhastaan tuttuja, mutta kertaus on opintojen äiti, joten toistoa tarvitaan, jotta viesti menee perille. Pitää vain vaihdella tyyliä ja painotuksia, jottei synny mielikuvaa tylsästä ja puuduttavasta jankkauksesta. Yhden ja saman viestin toistelu joka paikassa vuodesta toiseen ei toimi. Näkeehän sen jo mainoksistakin, miten toisto voi olla tehokas työkalu, jos vain ilmaisua hieman välillä muunnellaan.

Jorma kirjoitti...

"Jokseenkin kaikissa ikäryhmissä 13 vuodesta ylöspäin miesten hoitoon ja hoivaan kuluu rahaa vähemmän kuin naisten (1). Miesten terveys tuskin selittää vähäisempiä kuluja."

Jokainen voi varmaan kuvitella millainen haloo syntyisi, jos sukupuolten osat olisivatkin tässä toisinpäin. Nyt se vain hiljaisesti hyväksytään, koska miehiä pidetään toisen luokan kansalaisina.

Anonyymi kirjoitti...

Nytkin on pakko toistaa (henryn parasta ajatellen) - eli näkyykö sinulla Jorma tuo Henryn uusin US kirjoitus linkkeineen täysin kunnolla? Vai onko kyse vain tämän koneen selaimen asetuksista.

Miss Midnight kirjoitti...

"Näkyykö muilla "normaalisti" tuo Henryn US uusi kirjoitus?"

Ainakin minulla näkyy väleissä jotain koodipätkiä tyyliin: 1.

Ei se asian ymmärtämistä haitanne, mutta olisihan tietysti mukavampi lukea, jos siellä ei noita olisi...

Miss Midnight kirjoitti...

No nyt se copy-pastaamani koodinpätkä ei sitten näy :D

Anonyymi kirjoitti...

Mies.asia-sivuston tilastoihin voisi liittää World Values -kyselyn tuloksia. http://www.worldvaluessurvey.org/
kohdasta Online data analysis:

"Tunnetko olevasi erittäin onnellinen? Suomalaisista miehistä 23,9%, naisista 34,8."

"Kysymys: How much freedom of choice and control? Kyselyssä on käytetty kymmenasteista asteikkoa välillä "ei yhtään" ja "paljon". Kun laskee yhteen viisi "ylintä" prosenttiosuutta, selviää kuinka suuri osa miehistä ja naisista tuntee enneminkin että "valtaa" on kuin että ei ole. Suomalaisnaisista 87,6% ja miehistä 85,2%." (Ero ei ole suuri, mutta feministien kannalta on kiusallista, että "sorretut" naiset eivät ole kaukana miesten takana.)

Jorma kirjoitti...

Koodinpätkiä näkyy täälläkin.

Anonyymi kirjoitti...

Jorma, et sitten ymmärtänyt vinkkiä;)

Vortac kirjoitti...

Yhden ja saman viestin toistelu joka paikassa vuodesta toiseen ei toimi.

Niin metsä vastaa, kuin sinne huutaa. Kun feministit jatkuvasti jankuttavat samoja valheita, mitä muutakaan voi odottaa, kuin että sitten on suoritettava vastajankutus, jotta valheet saadaan kaikkien nähtäville joka kerta nimenomaan totuudenmukaisesti valheina.

Tämä ryhmä tosiaan uskoo yksitoikkoiseen jankutukseen niin vahvasti varmaan siksi, että koko yhteiskunta jankuttaa sen kanssa samoja valheita. Naisen euro jne.. jokainen muistaa kyllä, paljonko he väittävät sen olevan. Tämä johtuu nimenomaan tuosta jankutuksesta.

Voisi olla mukavaa vaihtelua, jos välillä jankutettaisiin ja toisteltaisiin TOTUUTTA näiden propagandavalheiden sijasta.

Saattaisipa se parantaa yhteiskuntaakin.. mutta jos Henrylle blogin imago tai hänen oma henkilökohtainen tylsyyden tunteensa on tärkeämpää, niin minkäs sille voi - pidetään sitten yhteiskunta surkeana, ja annetaan vain valehtelijoiden toistaa ja jankuttaa..

Näin ollen kohta kukaan ei tiedä eikä muista, mikä totuus on.

- Vortac

Jorma kirjoitti...

"Jorma, et sitten ymmärtänyt vinkkiä;)"

Minua eivät lastenleikit kiinnosta.

Martti Lutter kirjoitti...

Henryn mainitsema Pekka Himanen varoittaa uudessa julkaisussaan syyllistämisestä. "Syyllistäminen on vähän sama kuin jos Martin Luther King olisi aloittanut kuuluisan "I have a dream-puheensa" sanoilla: "Minulla on painajainen."

Juuri tuota omaa painajaistaan feministimme tulkuttavat aamusta iltaan ja juuri siksi he tulevat epäonnistumaan. Natsit panivat kaiken syyn juutalaisten päälle ja feministit miesten päälle. Kumpikin ismi olettaa olevansa maailmassa ainoa oikea.

Mitäpä jos me miehet ryhtyisimme Luther Kingeiksi ja lähestyisimme tasa-arvoasioita myönteisellä tavalla? Femakoilta saattaisi leuka pudota.
Siis: Minulla on unelma tasa-arvoisesta yhteiskunnasta."
Voisi mennä paremmin läpi kuin "Femakot on elukoita." Annetaan kärttyisten ämmien omia haukkumapuoli, pysytään me ukot viileinä.

Anonyymi kirjoitti...

"Henrykin laittaa samoja vanhoja asioita Uuteen Suomeen."

Henry spämmää.

Anonyymi kirjoitti...

Luin Himasen raporttia muutaman sivun ja se riitti. En halua Himasta tulevaisuuteeni.

Anonyymi kirjoitti...

"Yhden ja saman viestin toistelu joka paikassa vuodesta toiseen ei toimi. Näkeehän sen jo mainoksistakin, miten toisto voi olla tehokas työkalu, jos vain ilmaisua hieman välillä muunnellaan."

Mainoksissa periaate on kyllä yleensä juuri toisto. toisto. Toisto.


Taisto

Anonyymi kirjoitti...

"Yhden ja saman viestin toistelu joka paikassa vuodesta toiseen ei toimi. Näkeehän sen jo mainoksistakin, miten toisto voi olla tehokas työkalu, jos vain ilmaisua hieman välillä muunnellaan."

Vai ei toimi! Montako senttiä se "naisen euro" taas olikaan?

Anonyymi kirjoitti...

Noooh, minä pirun toistelija nyt kuitenkin heitin tapojeni mukaan IL päivän puheen aiheeseen "pettämisestä" linkin Henryn US blogiin ;-)

Samoin tein Akuliinan uusimpaan kijoitukseen Uudessa Suomessa ;-)

-

Shakkimestarin ajatusmaailman omaava Henkkamme olkoon kiukkuinen, mutta joka tapauksessa tulee uusia lukijoita taas.

Anonyymi kirjoitti...

Ja mainittakoon nyt selvyyden vuoksi -en siis ole tuo kritisoija tuossa minua ennen, kuten Henrykin näkee jo IP.

Jorma kirjoitti...

"Vai ei toimi!"

Kuten jokainen saattaa ylempää lukea, minä totesin toiston tehoavan. Totesin samalla myös, että jankutuksen puolelle ei kannata mennä. Näiden kahden välillä on ero.

Anonyymi kirjoitti...

"Näiden kahden välillä on ero."

Mitä eroa? Jormahan on jankuttajista kaikkein pahin.

Sammalkieli kirjoitti...

Isyystestit pitäisi ottaa rutiininomaiseksi ja ehdottomaksi menettelyksi isyyttä määritettäessä. Testi voitaisiin tehdä neuvolassa pian lapsen syntymän jälkeen tai miksei jo heti synnytyssairaalassakin.

Testit kyllä maksavat jonkin verran, mutta kyllähän yhteiskunta tuhlaa rahaa moneen turhempaankin asiaan. Pari miljoonaa euroa ei valtion budjetissa tunnu missään.

Eräs ratkaisu olisi tehdä kielen tasolla tarkempi käsitteellinen jaottelu siittäjän (genitor) ja kasvattaja(isä)n (pater) välille -silloinkin kun kyseessä olisi sama henkilö.

Siittäjyys varmistettaisiin vain testillä, mutta lapsen kasvattaja on se joka lasta elättää.

Anonyymi kirjoitti...

Mutta sitten ei voisi niin hyvin käydä vieraissa mahtisonnin siitettävänä. Nynny aviomies pahastuisi.

Tytteli

Anonyymi kirjoitti...

Täyttä pelleilyä. Siittäjä on lapsen isä.

Jorma kirjoitti...

"Mitä eroa?"

Huomaa kyllä, ettet sinä tätä eroa pysty ymmärtämään.

Heiskala kirjoitti...

Henry Laasanen

...Pasi Malmin kirjoitukset ja ihmisoikeudet...
Lainaus:

Henry: "Myös esille nostetut pointit, kuten Malmin kirjoitukset ja ihmisoikeussopimukset ovat aivan vääriä."


Henry Laasanen, jos Pasi Malmin kirjoituksien esiin nostaminen on "aivan väärä pointti", niin miksi sitten itse nostat Pasi Malmin kirjoituksia esiin niin innokkaasti?
( tosin nostat tietenkin surkealta suojatiltasi esiin vain niitä kirjoituksia joiden sisällön hän on kopioinut muilta, et näitä Pasi Malmin omia tuotoksia )


Ja kuules, Henry Laasanen, jos ihmisoikeudet ja ihmisoikeussopimukset ovat "aivan vääriä pointteja", niin miksi sitten kirjoitat nyt tähän tapaan :


( Isyyshuijaus
11.3.2010 9.29 | Henry Laasanen / Uuden Suomen blogi - http://henrylaasanen.blogit.uusisuomi.fi/2010/03/11/isyyshuijaus/ )

Lainaus:

"Jämsänen on itse avoliittosuhteessa tammikuussa syntyneen tytön biologinen isä, mutta on nähnyt lapsensa viimeksi huhtikuun alussa. Lapsen äiti keskeytti toisen miehen kanssa vireillä olleen avioeroprosessin, purki suhteensa Jämsäseen ja palasi lapsi mukanaan virallisen aviomiehensä luokse. Jämsäsen lapsen äiti ei suostu tämän vaatimaan dna-testiin, jolla hänen isyytensä tulisi todistetuksi. Näin ollen voimassaolevan lain mukaan hänellä ei ole osaa eikä arpaa oman lapsensa elämässä.

Pitäisikö miesten oikeus biologiseen isyyteen ottaa vakavasti? Vitseissä aisankannattajamies nähdään usein yksinkertaisena ja osansa ansainneena häviäjänä. Tuollainen asenne sopii kuitenkin huonosti tasa-arvon tärkeyttä korostavaan yhteiskuntaamme. Yhteiskunnallisessa keskustelussa tulisi pohtia vastausta kysymykseen: Pitäisikö nainen velvoittaa rehellisyyteen niin lasta, biologista isää kuin ei-biologista isääkin kohtaan, vai onko naisella oikeus nimetä lapsen isäksi haluamansa henkilö? Tasa-arvolainsäädännön henkeä seuraten on vaikea päätyä sellaiseen johtopäätökseen, että naisella olisi yksin oikeus päättää, kenet hän nimeää lapsen isäksi biologisesta isyydestä riippumatta."
Ymmärrän kyllä, että suurmestari Laasanen ei nyt oikein "ehdi" vastata ja selvää on, että suurmestarin pitää estää minua kommentoimasta blogissaan, jossa haluaa nyt nostaa esiin Pasi Malmin muilta kopioimia ja sisällöltään vesittämiä kirjoituksia.


antti heiskala
www.lapsenoikeus.info


:ah so

Heiskala kirjoitti...

Näin tuon linkin piti mennä:

Henry Laasanen

...Pasi Malmin kirjoitukset ja ihmisoikeudet...


:Ah

AT-mies kirjoitti...

Biologisella isällä ei ole nyky-Suomessa mitään oikeuksia jälkikasvuunsa, siitä ovat rakkaat änkyräfeministimme pitäneet huolen jo valitettavan pitkään.

Anonyymi kirjoitti...

"Biologisella isällä ei ole nyky-Suomessa mitään oikeuksia jälkikasvuunsa, siitä ovat rakkaat änkyräfeministimme pitäneet huolen jo valitettavan pitkään."

Vai että änkyräfeministimme vain?


"Henry: "Myös esille nostetut pointit, kuten ...(..)... ihmisoikeussopimukset ovat aivan vääriä.""

Anonyymi kirjoitti...

Pasi Malmi: Kymmenen syytä olla profeministi


10.

Pohjoismaisessa feminismissä ilmenee vahva legalistinen perussävy, joka näkyy mm. siinä, että myös miehiin kohdistuvat positiiviset erityistoimet voidaan katsoa tietyissä tilanteissa hyväksyttäviksi (vrt. Ahtela 2004 sekä Anttila 2005). Pohjoismaiseen feminismiin on myös sisältynyt runsaasti miehiin kohdistuvaa syrjintää kritisoineita sekä miehille myönteisiä uudistuksia ajaneita kannanottoja. Näitä ovat mm. Tuija Braxin (vihr.) aloite huoltajuusriidoissa ilmenevän miesten syrjinnän poistamiseksi sekä Rosa Meriläisen (vihr.) ja Naisasialiitto Unionin esittämät aloitteet vain miehiä koskevan asevelvollisuuden poistamiseksi. Nämä aloitteet ovat miesten kannalta erittäin tärkeitä, koska ne luovat miehille uskoa miesmyönteisen feminismin olemassaolon mahdollisuuteen sekä ehkäisevät ”sukupuolten välisen sodan” rantautumista Suomeen. Poimimalla itselleen edellä kuvatut feminismin parhaat palat paatunutkin ”antifeministi” saattaa löytää oman sisäisen profeministinsa. Hedelmätön feminismin ja antifeminismin vastainen taistelu lienee tällöin mahdollista muuttaa analyyttiseksi sisäiseksi keskusteluksi.Pasi Malmi on jatko-opiskelija Lapin yliopiston Yhteiskuntatutkimuksen laitoksella.

Tämä kirjoitus on julkaistu Minnassa marraskuussa 2005.

Löydät kirjoittajan yhteystiedot Minnan asiantuntijatietokannasta."

Anonyymi kirjoitti...

Pasi Malmi
Tor Maa 09, 2006 5:28 pm

Tähän mennessä olennaisin viestini miesaktivisteille on se, että ei kannata julistaa sotaa suomalaisia akateemisia ja aatteellisia feminismin johtohahmoja vastaan."

Anonyymi kirjoitti...

Minä sain kuulla omasta ei-isyydestäni tyttäreltäni, kun hän oli jo 18-vuotias. Äiti oli jo ajat sitten lähtenyt toisen matkaan.
Arvaa harmittiko?

isukki-joo

Anonyymi kirjoitti...

"Tavallinen ihminen"
( siis jokainen meistä )

Vaikuttamisesta
Nettikeskusteluihin kirjoittamisesta


Heiskalan mukaan ( Heiskala 2000 ) nettikeskusteluihin kirjoittamisen ydin on siinä, että asia tavoittaa "tavallisen ihmisen" eli tavallisen äänestäjän - kuten sinä, rakas tavallinen lukijani - tavallisen "toimittajan"- you name her/him - tavallisen "tutkijan", kuten Pasi Malmi ( hmm?) ja varsin tavallisen "kirjailijan", kuten esim. Arno Kotro ... :a) joka kirjoittaa sitten asian ...tavalliseen lehteen... ja tavalliseen kirjaan ... jolloin nekin jotka eivät nettiä käytä tulevat tavallisesti tavoitetuiksi.
Jotta tämä toteutuisi, on osallistuttava kaikkien suurimpien foorumien keskusteluihin, ja pienempienkin sen mukaan kuin aikaa riittää.
Noissa keskusteluissa mielipiteiden esiintuominen on toisarvoista faktojen esiintuomisen rinnalla. Tosin faktoja esiintuovia kirjoituksia on ryyditettävä nasevalla ilmaisulla, ja kaikenlaista puisevuutta välttäen, jotta lukija pysyy keskustelussa mukana. ( Heiskala 2009 :a)