keskiviikkona, maaliskuuta 03, 2010

Tasa-arvopula politiikassa

Tutkija: Naispresidenttiys hidastaa tasa-arvon toteutumista Suomessa
Naispresidenttiys on Suomessa kääntynyt jossakin määrin tasa-arvoasiaa vastaan, sanoo tutkija Jaana Kuusipalo.

"Ajatellaan, että tasa-arvokysymys on ratkaistu, koska presidentti on nainen. Tuudittaudutaan siihen, ettei tasa-arvon eteen tarvitse tehdä enää mitään", Kuusipalo kertoo. Hän on naistutkimuksen lehtori Jyväskylän yliopistossa.

Tutkimus kertoo, että politiikan arki herättää naiset tasa-arvopulaan. Moni naisministeri kääntyi naiskiintiöiden kannalle, vaikka oli ensin pitänyt niitä tarpeettomina.

"He uskoivat pärjäävänsä, kun tekevät työnsä hyvin. Mielipiteet muuttuivat, kun he törmäsivät sukupuolirajoihin urallaan."

Suurin osa haastatelluista kannatti naiskiintiöitä politiikassa, koska ne muun muassa estävät miehiä valitsemasta "kuppikuntaisesti toisiaan".

Harvard Business Review: Women Held Back by Bad (Women) Bosses

Tiedettä huippuyksiköstä (koska lukijan mukaan "tämä on tunnetusti yksi maailman ainoita tieteellisesti vertaisarvioituja blogeja"): Uusateismista puuttuu muu sisältö (lue myös kommentit)

58 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

"Moni naisministeri kääntyi naiskiintiöiden kannalle, vaikka oli ensin pitänyt niitä tarpeettomina.

"He uskoivat pärjäävänsä, kun tekevät työnsä hyvin. Mielipiteet muuttuivat, kun he törmäsivät sukupuolirajoihin urallaan.""

Huonosti he ovat hommansa hoitaneet. Siksi vaaditaan kiintiöitä, kun oman suorituksen perusteella ei kelvata mihinkään.

"Suurin osa haastatelluista kannatti naiskiintiöitä politiikassa, koska ne muun muassa estävät miehiä valitsemasta "kuppikuntaisesti toisiaan"."

Kiintiö estää valitsemasta parhaan ja pakottaa valitsemaan naisen vain sukupuolensa vuoksi.

Anonyymi kirjoitti...

50% naiskiintiö nyt asevelvollisuuteen, tasa-arvoyksikköön sekä rakennus, metalli ja metsätöihin.

T:Anne Moilanen

Tapio Tuuri kirjoitti...

Nyt minä ymmärrän, miksi viime presidentinvaaleissa monet naiset äänestivät Sauli Niinistöä. Luulin, että he olivat hurmaantuneet Niinistöön, mutta he halusivat vain edistää tasa-arvoa. He tajusivat, että naispresidentti onkin tasa-arvon este.

Jaaha kirjoitti...

Tuo Kuusipalo on kyllä kanssa varsinainen lausuntoautomaatti. Aika älyttömiä pläjäyksiä naikkoselta tuleekin. Harvemmin tosin kerrotaan, että puoluekannaltaan kommunisti.

Jape kirjoitti...

Offtopic:

Knut-jääkarhulta halutaan viedä pallit

Onko Brunologi paikalla?
Knutilla on uhkaava tilanne, pitäiskö ryhtyä toimenpiteisin...? :)

Yleinen tasa-arvo kirjoitti...

Mainittakoon tämä idea tänne, koska tuolla toisessa ketjussa kinataan näemmä liikaa ;-)

-

Eli -ylen asenne on selvästi muuttunut pikantin paremmaksi miesnäkökulman kannalta.

Ja nyt kun johtoportaassa ovat niin Kimmo Sasi kuin Lauri Kivinen, niin miesaktiivien kannattaisi alkaa kyselemään omaa ohjelmaa yleltä. Nämä miehet eivät ole enää yhtä kovia punafeministien hännystelijöitä, mitä johtajat ovat olleet vuosikymmeniä ylellä. Nyt kannattaisi yrittää -vaikka edes kymmenosaista paikkaa radiosta.

Perusteluissa kannattaisi vinkata 20 kpl tulta munille manifestejä ja bensaa liekkeihin ohjelmiin.

Ihan erikseen kannattaisi vinkata tästä "kokoomus on naisen paskin ystävä" manifestistä. En nimittäin usko, että kumpakaan tietää mitään tällaisten olemassaolosta.


Yrittää tätä kannattaa ainakin. Ensin kirje perusteluineen, ja sitten soittoja perään. Suhteet tietenkin auttaa lisää asiaa.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Yleinentasa-arvo! Erinomainen ehdotus.

Sinulla on muuten hyvin hallusssa juuri se mikä näiltä nykyisiltä virallisilta "miesyhdistyksiltä" puuttuu, eli taju siitä mistä kaikessa on kyse. Mikset perustaisi omaa uutta tehokasta yhdistystä?

Yleinen tasa-arvo kirjoitti...

Onhan sitä mietitty.

Jokin järjestö, veljesklubi tai yhdistys tuleekin varmasti -se on sitten taas ihan eri asia, että minkälainen onkaan sen poliittinen ideologia ja toimintamuodot ;-)

...eikä ole muuten ensimmäinen klubi tai yritys jonka perustan ja luotsaan pystyyn.

-

Bensaa liekeistä ohjelmasta tuli mieleen -millähän meriiteillä reilu parikymppiselle yksittäiselle ratikkakuskille (joka opiskelee merikapteeniksi) annettiinkaan kokonaan oma ohjelma yleltä?

Anonyymi kirjoitti...

"Bensaa liekeistä ohjelmasta tuli mieleen -millähän meriiteillä reilu parikymppiselle yksittäiselle ratikkakuskille (joka opiskelee merikapteeniksi) annettiinkaan kokonaan oma ohjelma yleltä?"

Kysy Laasaselta, hän antaa ymmärtää että tietää, samoin kuin senkin tietää että miksi vain profeministimies Pasi Malmilla on miesten puolelta pääsy tv:seen.

Jorma kirjoitti...

"Bensaa liekeistä ohjelmasta tuli mieleen -millähän meriiteillä reilu parikymppiselle yksittäiselle ratikkakuskille (joka opiskelee merikapteeniksi) annettiinkaan kokonaan oma ohjelma yleltä?"

Sukupuoli, sukulaissuhde, "oikeat" mielipiteet?

Ehkä nämä kaikki yhdessä?

Homo kirjoitti...

Uudenmaan Vihreät vetää vaaliohjelmansa kansalaisten mankelin lävitse internetissä. Vaaliwiki on vapaasti muokattavissa.

Anonyymi kirjoitti...

"Bensaa liekeistä ohjelmasta tuli mieleen -millähän meriiteillä reilu parikymppiselle yksittäiselle ratikkakuskille (joka opiskelee merikapteeniksi) annettiinkaan kokonaan oma ohjelma yleltä?"

Sukupuoli, sukulaissuhde, "oikeat" mielipiteet?

Anne Moilanen.

Sukupuoli, "oikeat" mileipiteet ja poliittinen vakaumus.

Tutkijan viiveestään huolimatta Henrynkin olisi aika alkaa ymmärtää nämä selkeät kuviot.

Jorma kirjoitti...

"Tutkija: Naispresidenttiys hidastaa tasa-arvon toteutumista Suomessa"

Jospa Tarja Halosen pitäisi erota? En pistäisi vastaan, etenkään, jos sen myötä meille saataisiin myös miesten oikeudet huomioiva, tasa-arvoisempi yhteiskunta.

Anonyymi kirjoitti...

Melkoista selittelyä

brunologi kirjoitti...

Jape,

niinpä. Knut vaikutti aiemmin melkein käyttäytymishäiriöiseltä atm-yksilöltä, biologinen yh-emo kuoli aikaisin ja sen jälkeen ihmishoitaja (mies) samoin. Heti kun kloppi alkaa aikuistua ja saada römpsää, uhkaa normitus ja kuohinta...

Mutta joo, parempi olla inhimillistämättä elukoita liikaa. Toisaalta tarhojen tarpeellisuuden voi kyseenalaistaa. E-pillereitä tai kastraatio, jotta shöy voi jatkua?

Olen minä Nuuttia käynyt silti katsomassa. Siellä se kerran möyri maassa pakkoliikkeisen näköisenä, toisella kerralla leikki pallolla yleisönsä kanssa. Tiedä sitten, onko kumpikin ns. lajityypillistä käytöstä.

Jorma kirjoitti...

Tämän päivän Iltalehdessä, jota ohimennen selailin työpaikan kahvilassa, näytti olevan juttua tästä Mikael Jämsäsen masinoimasta isyyslain uuditasmishankkeesta. Eduskunnassa ei ilmeisesti aitoa pitää mitään kiirettä asian suhteen, joten epäkohta tuskin on poistumassa lähiaikoina. Oikeusministeriöllä ei puolestaan ole ilmeisesti resursseja isyyslain kokonaisuudistuksen aloittamiseen. Että kiitos vaan Tuija Brax.

Jorma kirjoitti...

"Tasa-arvovaltuutetun toimintaa kritisoidaan silloin tällöin puolueelliseksi ja lähinnä vain naisten oikeuksien ajamiseen keskittyneeksi."

Sitähän se on, ihan tasa-arvovaltuuten oman ilmoituksenkin mukaan. Viittaan tällä siis mm. päätökseen, jonka mukaan Naisasialiitto Unionin saa tasa-arvovaltuutetun mukaan syrjiä miehiä rekrytoinnissaan, koska se tasa-arvovaltuutetun mukaan lisää tasa-arvoa.

"Samalla todetaan, että tasa-arvon edistäminen edellyttää myös miesten ongelmiin puuttumista ja miesten aseman parantamista."

Niin, joku muu toteaa näin. Tasa-arvovaltuutettu ei näin ajattele.

Homo kirjoitti...

Nyt tulevassa Suomi expressissä käsitellään sitä kuinka vammaisten seksuaalisuus on tabu, prostituutiota yms:

Vammaisten seksihalut vieläkin tabu. Vanhusten pakkomuutot kuohuttavat mieliä eri puolilla maata. Kiskot puhtaiksi! Kotiruokaa pikaruuan sijaan.

Homo kirjoitti...

Tuossa eräs CP-vammainen esimerkiksi vaati lakia, joka ilmeisesti takaisi kaikille seksin saannin. Puhetta oli myös siitä, että kuka pesee tekovaginat yms.

Anonyymi kirjoitti...

Koskahan Mikaelilla napsahtaa (oikeutetusti). Hän on nimittäin selvästi lapsirakas isä, ja nyt näyttää estyvän jopa sekin, että hän voisi nähdä lastansa joskus 3 vuoden päästä (ja silloinkin vain siksi, että laki kenties pakottaisi naista näyttämään ryöstämäänsä lasta isälle)

Homo kirjoitti...

Eduskuntavaaliehdokas lemppasi Johanna Tukiaisen: ”Maksa itse matkasi!”

Heiskala kirjoitti...

"Jaana Kuusipalo on kyllä kanssa varsinainen lausuntoautomaatti. Aika älyttömiä pläjäyksiä naikkoselta tuleekin. Harvemmin tosin kerrotaan, että puoluekannaltaan kommunisti."

Pasi Malmi kehoitti kuuntelemaan tämän ihailemansa "tasa-arvofeministi" Jaana Kuusipalon lausuntoja yrittäessään todistaa meille typeryksille kuinka on "Kymmenen syytä olla profeministi".

Kommunisti Jaana Kuusipalo tasa-arvosta (/ TANE):

TANE TIEDOTTAA:

”YTL Jaana Kuusipalo:
MIKÄ ON SE TASA-ARVO, JOTA TASA-ARVOPOLITIIKKA TAVOITTELEE?
(Lyhennelmä alustuksesta)”

...”Yhtäläisiin mahdollisuuksiin perustuva lainsäädäntö kohtelee ihmisiä tasapuolisesti vain niiden ominaisuuksien suhteen, jotka liitetään mieheen ja pitää naisten ”erityistarpeita” poikkeuksena. Naisnäkökulma kritisoi tätä ja politisoi henkilökohtaista, kuten naisiin kohdistuva väkivalta perheessä. Se toi tasa-arvopolitiikkaan myös positiiviset erityistoimet. Tasa-arvoa ei taata vain neutraalin lainsäädännön avulla, vaan antamalla naisille tasoitusta sillä vallitseva sukupuolihierarkia suosii miehiä.”


Juuri niin. Aivan niin kuin tekevät ”hedelmöityshoitolaki”, isyyslaki ja laki ”yleisestä” asevelvollisuudesta

( ”sitten lapsella vain on kaksi äitiä” –Tarja Halonen )

Heiskala kirjoitti...

"Koskahan Mikaelilla napsahtaa (oikeutetusti). Hän on nimittäin selvästi lapsirakas isä, ja nyt näyttää estyvän jopa sekin, että hän voisi nähdä lastansa joskus 3 vuoden päästä (ja silloinkin vain siksi, että laki kenties pakottaisi naista näyttämään ryöstämäänsä lasta isälle)"

Tämä on sitä Jaana Kuusipalon ja Pasi Malmin suosimaa positiivista "tasa-arvofeminististä" syrjintää, eikö vain, vihreä oikeusministeri-Tuija.

:a/

Anonyymi kirjoitti...

IL KOKO AUKEAMAN JUTTU OTSIKOLLA:
ISIEN PUOLUSTAJA

Asiakkuuspäällikkönä toiminut Mikael Jämsänen lopetti päivätyöt korjatakseen epäkohdat Suomen lainsäädännössä. Vuoden aikana mies on tahkonnut 15-tuntisia päiviä, jotta isyyslakiin saataisiin muutos.

- Elämäni on muuttunut lopullisesti. Lapsioikeuksista on tullut minulle jokapäiväistä elämää. Kriisin keskeltä löysin kutsumukseni.

-

Tästä miehestä kuullaan vielä Suomen miesaktiivien parissa!

bmaad kirjoitti...

"Asiakkuuspäällikkönä toiminut Mikael Jämsänen lopetti päivätyöt korjatakseen epäkohdat Suomen lainsäädännössä. Vuoden aikana mies on tahkonnut 15-tuntisia päiviä, jotta isyyslakiin saataisiin muutos.

- Elämäni on muuttunut lopullisesti. Lapsioikeuksista on tullut minulle jokapäiväistä elämää. Kriisin keskeltä löysin kutsumukseni."

Monessa tapauksessa omasta
palkkatulosta on tingittävä, jotta
ehtisi asioita tutkimaan.

Likaantuneesta työelämästä irtautuminen voi tehdä myös henkisesti hyvää. Vapaa-ajan maailma kun on monasti kovin toisenlainen.

Useammassa työpaikassa ei varmastikaan edes ymmärretä ihmisiä, jotka haluavat muuttaa yhteiskunnan feminismillä siunattuja rakenteita tai käydä kiivaita yhteiskuntafilosofisia keskusteluja mistä tahansa aiheesta.

Vaarana on kuitenkin
resurssien hukkaanvaluminen ja liiallinen keskittyminen ongelmien yhteen puoleen. Pelkkä asevelvollisuus- tai huoltajuusprobleeman umpimähkäinen, lakitekninen ratkaiseminen voi osoittautua kehnoksi tasa-arvosaavutukseksi, suoranaiseksi pommiksi, ellei kyetä tutkimaan syitä seurausten taustalla.

Anonyymi kirjoitti...

Resurssien hukkaan valuminen on sitä, että keskittyy asioihin joita ei voi konkreettisesti muuttaa.

Sitä kutsutaan taivaanrannan maalailuksi ja haihatteluksi.

Se ei ole edes pommi, se on suutari.

bmaad kirjoitti...

"Resurssien hukkaan valuminen on sitä, että keskittyy asioihin joita ei voi konkreettisesti muuttaa."

Voi jumalauta. Totta kai
kaikki epäkohdat voidaan korjata. Ei tarvita mitään pitsinnypläystä. Jättäkää intti rauhaan ja tarjotkaa Espoon sosiaalitantoille
vaikkapa ryhmäseksiä. Yhtä
hyödyllistä.

Heiskala kirjoitti...

Täsmälleen päin vastoin kuin bmad esitti, toivoisin että esim. Yleinen tasa-arvo ja Mikael Jämsänen perustaisivat oman tasa-arvoisuutta (edes) lain edessä ajavan yhdistyksen, joka saisi jotain aikaiseksikin toisin kuin nämä nykyiset "miessakit", jotka eivät tunnu osaavan asettaa tasa-arvokysymyksiä mihinkään tärkeysjärjestykseen - Ei ole elämänkokemusta, ei ole käsitystä yhteiskunnasta ja sen toiminnasta kuin usein aivan sfääreissä lentävillä teoreettisilla tasoilla, joita valaistumattomat eivät voi kyetä näkemään. Kuin Akuliinan höpöjutut ikään. Ei ole liioin tunteen paloa, ei raikasta ilmaisua, ei.

Saattaisin minäkin kenties tuollaiseen yhdistykseen osallistua, jos sietäisivät.

:aH

bmaad kirjoitti...

Perustakaa vaan järjestö,
parempi sekin kuin tyhjä talo kaupungin laidalla. Tasa-arvo asevelvollisuuteen. Hyväksyn. Osa lapsista isille. Hienoa.

No niin. Mitä sitten? Emme voi tehdä keskeisille tasa-arvo-ongelmille mitään.

Anonyymi kirjoitti...

What? Mitkäköhän ovat bmaadin mielestä "keskeisiä tasa-arvongelmia"?

Anonyymi kirjoitti...

Bmad on kyllä erikoinen, muttei niin tyhmä.

-

Hyvin lähellä totuutta on se, että nyt kun olemme antaneet feminismin pilata lopullisesti perinteisen avioliiton ja perheinstituution -ei paljoakaan ole tehtävissä. Ei niitä avioliittolakeja ym enää takaisin saa.

Tähänhän käsitykseen uudet miesliikkeet, kuten pelimiesliike ja MGTOW juuri ovat päätyneet. Tuossa ne ovat Henrynkin sivun vasemmassa laidassa nyt esitetyt.

Peli on hävitty. Moni ei vain vielä ole oivaltanut sitä tai pystynyt hyväksymään sitä. Kulttuurivallankumous on nyt tapahtunut tosiasia.

-

Perheiden lisäksi kulttuurin muukin yhteisöllisyys (ja paljolti terve moraalikin ) on jo tuhottu. Jäljet alkavat näkyä seuraavina vuosina yhä selvemmin.

Edessä on varmasti jonkintasoinen länsimaiden tuho ja sirpaloituminen, kuten Vihavainenkin kertoo.

-

Tälläinen feministikulttuuri voi enää parhaimmillaankin vain ajautua niin syvään kriisiin, kaaokseen ja asvalttiviidakkoon, että se joutuu väkisin uudelleen arvioimaan itsensä. Tämä uudelleen arviointi ei ole kuitenkaan todennäköistä, eikä ainakaan se ole näkyvissä horisontissa. Sitä on nyt elossa olevien ihmisten turha odottaa. Suunta on täysin päinvastainen.

-

Oikeastaan miesaktiiveille on vain kaksi todellista, rehellistä tietä.

Ensimmäinen on tämä Mikael Jämsäsen tie, eli "istuta vielä se omenapuu vaikka tuli jo tukkaasi nuolee".

Toinen on kostaa ja nopeuttaa feministivaltion rappion etenemistä. Tässä valinnassa tärkein asia on hajoittaa se viimeinen laaja kansakunnan yhteisöllisyyttä ja yhteishenkeä ylläpitävä voima -asevelvollisuus. Lisäksi tämä on ainoa selkeä asia, millä voi samalla saada laaja sukupuolten tasa-arvosotaa aikaiseksi julkisuuteen.

Muu sirpaloituminen ja kansallishengen haihtuminen tapahtuukin jo hurjaa vauhtia itsestään, myönnämme me tätä itsellemme tai emme.

Welcome to the jungle, feministit ;-)

bmaad kirjoitti...

"What? Mitkäköhän ovat bmaadin mielestä "keskeisiä tasa-arvongelmia"?"

*Feminismi, joka ajaa naisten tasa-arvoa oikeuksissa,
ja vastustaa naisten funktiota
vastuunotossa, velvollisuuksien ja yhteisen maailmamme hoidossa.

*Miehelle sälytettävät
järjettömät vaateet sukupuolisuhteisiin pääsemiseksi.
Geneettinen miehiin kohdistuva hypetys, joka kuuluu korkeintaan viidakkoon.

*Naisen lähtökohtaisesti
parempi arvostus ihmisinä ja miesten heikohkot mahdollisuudet
ja heikentyneet kyvyt
ilmentää itseään henkisemmillä tasoilla.

*Naisten omahyväinen narina
huonommista palkoista ja samanaikainen sosioekonominen järjestelmällinen ylöspäinnaiminen,
pienempituloisten miesten yleinen syrjiminen.


Lisäksi minua itseäni vituttavat seuraavat ongelmat:

*Naisten esiintyminen "kovina jätkinä" ilman miehille asetettuja suorituspaineita.

*SM piireissä esiintyvä
alistavien naisten puute ja ilman partneria olevien alistuvien miesten suuri määrä.

*Seksuaalisen vallan käyttö
pihtaamiseen, ja se, ettei minulla
ole kunnon resursseja seksuaaliseen vaihteluun, kuten naisystävälläni.

*Sinkkuasteen nousu. Sinkkuelämäntavan yleistyminen.
Naisten kissanpäivät.

bmaad kirjoitti...

"Hyvin lähellä totuutta on se, että nyt kun olemme antaneet feminismin pilata lopullisesti perinteisen avioliiton ja perheinstituution -ei paljoakaan ole tehtävissä. Ei niitä avioliittolakeja ym enää takaisin saa."

Olen itse sillä kannalla,
ettei poliittinen toiminta riitä.
Eri asia vaan miten saadaan ääni toista kautta kuuluviin. Nyt kysytään herkkiä ja luovia ominaisuuksia, niitä joita meille miehille ei ehkä ole niin paljon koskaan sallittu.

Muun ohella voisi alkaa kehittelemään jotain miehille suunnattuja kokoontumistiloja kaikkiin suomalaisiin kaupunkeihin ja kaupunginosiin, jonne sitten töiden jälkeen kokoonnuttaisiin
piirtelemään ja juttelemaan naisten metkuista.

Toki sinne saisi naisiakin tuoda tietyin ehdoin, mutta häiriöihin puututtaisiin ja porttikieltoja naisille annettaisiin erityisen herkästi. Nuo paikat olisivat luonnollisestikin auki kaikki illat ja siellä olisi nettipäätteet
ja muuta virikettä.

Ehdoton vetonaula olisi tietysti pienimuotoinen ruoka ja -alkoholitarjoilu,
joka sisältyisi kuukausimaksuun tai pääsymaksuun, mutta se sulkisi alaikäiset pois (mutta ehkä parempi niin). Tuollainen toiminta saisi laajentuessaan melkoista julkisuutta ja oman valtakunnallisen paperijulkaisunsa.
Lisäksi sillä mitä noissa paikoissa sanotaan ja ajatellaan, alkaisi pikkuhiljaa kiinnostaa
muitakin riippumatta siitä voiko lakeja muuttaa.

"Oikeastaan miesaktiiveille on vain kaksi todellista, rehellistä tietä.
Ensimmäinen on tämä Mikael Jämsäsen tie, eli "istuta vielä se omenapuu vaikka tuli jo tukkaasi nuolee".
Toinen on kostaa ja nopeuttaa feministivaltion rappion etenemistä. Tässä valinnassa tärkein asia on hajoittaa se viimeinen laaja kansakunnan yhteisöllisyyttä ja yhteishenkeä ylläpitävä voima -asevelvollisuus. Lisäksi tämä on ainoa selkeä asia, millä voi samalla saada laaja sukupuolten tasa-arvosotaa aikaiseksi julkisuuteen."

Kyllähän Suomessa kieltämättä tilanne on se, että asevelvollisuuden murtamisella ja muokkaamisella on shokkivaikutuksia. Aikanaan kun pöly laskeutuu huomataan, että mikään ei oleellisesti ole muuttunut. Ei asevelvollisuudesta luopuminen ole muuallakaan maailmassa poistanut esimerkiksi maskuliinista rooliodotusta, vaikka voi tietenkin olla, että jonkin verran joissain tapauksissa, mutta se voi johtua muustakin. Suomi on niin hirveä paikka kaikesta pienestä hyvästä huolimatta, että melkeinpä voi maapallon kartalta hakea minkä tahansa muun sopen, jossa yhteiskunnan viihtyvyyden kokonaisarvosana on parempi (tietenkin on maita joissa on rikollisuutta ja kommunistihallintoa, mutta jos sitä ei lasketa, voi mikä tahansa maa olla Suomea paremmassa tilanteessa). Vaikka tuskin sitä itse täältä lopullisesti osaa muuttaa pois. Huvittavasti noita lentopisteitä on kuitenkin kertynyt pelkästä privaattimatkailusta.

"Muu sirpaloituminen ja kansallishengen haihtuminen tapahtuukin jo hurjaa vauhtia itsestään, myönnämme me tätä itsellemme tai emme."

Näin tapahtuu. Todella vihattavaa kehitystä.

Heiskala kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti: "Hyvin lähellä totuutta on se, että nyt kun olemme antaneet feminismin pilata lopullisesti perinteisen avioliiton ja perheinstituution -ei paljoakaan ole tehtävissä. Ei niitä avioliittolakeja ym enää takaisin saa.

Tähänhän käsitykseen uudet miesliikkeet, kuten pelimiesliike ja MGTOW juuri ovat päätyneet. Tuossa ne ovat Henrynkin sivun vasemmassa laidassa nyt esitetyt.

Peli on hävitty. Moni ei vain vielä ole oivaltanut sitä tai pystynyt hyväksymään sitä. Kulttuurivallankumous on nyt tapahtunut tosiasia."Todella pessimistinen näkemys. Aivan tarpeettoman pessimistinen näkemys. Tuollaisilla Henryn esittämillä "Pelimies"- ja "MGTOW"-ideologioilla mitään tee.

Luonto sukupuolet toisiinsa vetää, niin se on tehnyt miljoonia vuosia, ja tulee tekemään miljoonia vuosia, hyvin toimii: "se on maailman vakain konstruktio", eli juuri päinvastoin rakas Akuliina-tietäjämme meitä lapsia Yleisradiossa valisti:). Tätä ei edes Henryn esittelemä (siis ilmeisesti viisas:a) "MGTOW"-ideologia miksikään muuta.

Esimerkki: Ei se että avioliitot aina joskus kaatuvat, syyttä tai syystä, ole estettävissä. Pitäisi vain ymmärtää, että tärkeää on huolehtia siitä, että kaikkia osapuolia, etenkin lapsia kohdellaan tuollaisessa tilanteessa kunnolla ja yhdenvertaisesti, ETENKIN LAKIEN EDESSÄ ( päinvastoin TANE "tasa-arvoyksikköineen" yrittää ) - Pitää vain kyetä myös vaatimaan tällaisia selkeitä, helposti ymmärrettäviä asioita ja pakottaa yhteiskunta ne toteuttamaan lainsäädännössään - Simple as that - eli se mitä Mikael Jämsänenkin nyt (yhtenä hyvin, hyvin harvoista) tekee.

Asia on lopultakin hyvin yksinkertainen. Kun ihmisellä on lapsia, ei ole syytä olla pessimistinen. Maailma muuttuu. Neukkula hajosi lopulta hetkessä, Hitlerille tuli noutaja.

Eikä tuollaisten pienten, jo lain pääperiaatteisiimme - Perustuslakiimme - sisältyvien periaatteiden mukaisten muutosten aikaansaaminen Suomeen nyt mitään kummaa vaadi. Vaikeaa se on vain jos joutuu ihan yksinään siihen puuhaan ja muut senkus vaipuvat synkkyyteen. Katsokaa nyt herranjumala sentään millainen pölkkypää meillä on oikeusministerinäkin, Tuija Brax, sekin on sinne päässyt, ja käytännössä kokonaan eväittä.Anonyymi kirjoitti: "Ensimmäinen on tämä Mikael Jämsäsen tie, eli "istuta vielä se omenapuu vaikka tuli jo tukkaasi nuolee"."

Jämsänen hakee ihmisoikeuksiaan ja lapsensa ihmisoikeuksia, kunpa muutkin "miesaktiivit" ymmärtäisivät lähestyä asiaa noin järkevästi ja yksinkertaisen tehokkaasti niin tästä savotasta voisi alkaa jotain tullakin. ( ikävä kyllä edes järkevä-Henry ei siihen kykene )

Toinen mainitsemasi tiesi, olkoon, minä en tuollaista asennetta kannata, eli taitaa nuo uuden järjestäytymisen mahdollisuudet jälleen kariutua siihen.

Toki ymmärrän että monia voi ahdistaa koko tämänhetkinen systeemi. Sen muuttamien on kuitenkin paljon helpompaa kuin luulisi.

kepeäst siis vain eespäin käy tiemme tää,
:ah!

bmaad kirjoitti...

Tuija Braxhan on edesajamassa mm. lakimuutosta, jonka mukaan lievät pahoinpitelyt eivät olisi enää asianomistajarikoksia. Tämä käytännössä kriminalisoisi sadomasokismin, ja olisi törkeää puuttumista monien seksielämään. Tuija Braxin kaltaisia idiototalitaristeja löytyy toki monesta muustakin pallituksesta. Kiva mennä lääkäriin näyttämään peräsuolta, kun perse on ruhjeilla, paikalle soitetaan poliisipartio ja aletaan setviä kuka tämän teki.

Mutta heiskala vaikuttaa pikkaisen pommimieheltä. Tasa-arvo-ongelmia intin lakkauttaminen ei ratkaise juuri sen enempää kuin kirkon polttaminen. Huoltajuuskiistakysymyksen ratkaiseminen on käytännössä sitä paitsi vaikeaa. Olisiko tavoitteena joku kiintiö, että puolet lapsista miehille ja puolet naisille? Kyllä ennemmin voisi keskittyä nimenomaan avioerojen estämiseen. Valtio varmaan mielellään perisi sakkomaksun avioerosta, sillä kun on aina rahapula.

Heiskala kirjoitti...

bmaad: "Mutta heiskala vaikuttaa pikkaisen pommimieheltä. Tasa-arvo-ongelmia intin lakkauttaminen ei ratkaise juuri sen enempää kuin kirkon polttaminen."

En minä ole ollut missään vaiheessa alasajamassa armeijaa, en edes yleistä asevelvollisuutta, sellaistahan minä juuri näinä ( täysin tarpeeetoman ) pilkuntarkan jyvityksen ja loputtomien feministien esittämien vaatimusten aikana ajan: yleistä. Kannatan lisäksi nimenomaan asevelvollisuuteen perustuvaa armeijaa. Palkka-armeijalla ei tällainen pieni valtio tässä paikassa mitään tee.

bmaad:"Huoltajuuskiistakysymyksen ratkaiseminen on käytännössä sitä paitsi vaikeaa."

Ei se ole lainkaan vaikeaa, jos aikuisilta voidaan edellytettää sopeutumista omiin päätöksiinsä ( ai kauhee! ) ja kaikkien osapuolien reilua kohtelua, siis sitä mitä mm. TANE:n "Tasa-arvoyksikkö" vastustaa.

( Ai niin, miten unohdinkin! - mutta eihän vanhemmilta saa mitään vaatia, heidän on saatava toteuttaa "itseään", yleensä jotain melko tylsää, pitsinnypläämistä tai sinun tai Sofin sadomasokismiasi?

bmaad kirjoitti...

Mikä olikaan ehdotuksesi huoltajuuskiistoissa mr heiskala?

S/m ei ole tylsää, vaan yhtä jännittävää kun intti. Sofi ei tiedä sm:stä vrm mitn...

Jorma kirjoitti...

"Yleinen tasa-arvo ja Mikael Jämsänen perustaisivat oman tasa-arvoisuutta (edes) lain edessä ajavan yhdistyksen"

Jämsäsellä on jo oma yhdistys.

Anonyymi kirjoitti...

Vartti 28.2.2010 16:10 päivitetty: 28.2. 16:19

Pahoinpitely

Isä pahoinpiteli 2-vuotiasta lastaan

Itä-Uudenmaan poliisi epäilee perheenisän pahoinpidelleen vaimoaan ja 2-vuotiasta lastaan Vantaan Viertolassa sunnuntain vastaisena yönä.

Mies löi toistaiseksi tuntemattomasta syystä vaimoaan ja tämän sylissä ollutta lasta kotitalonsa rappukäytävässä hieman puolenyön jälkeen. Naista mies iski kasvoihin, ja lapseen kohdistunut isku osui 2-vuotiaan ohimoon. Naisen mukaan mies oli myös potkinut häntä vartaloon sisällä asunnossa.

Pahoinpitelyn uhrien vammat jäivät alustavan tutkimuksen mukaan lieviksi.

Poliisi toimitti miehen Vantaan pääpoliisiasemalle asian selvittämisen sekä naisen ja lapsen turvaamisen vuoksi. Tapausta tutkitaan pahoinpitelynä.

Jorma kirjoitti...

"Ei se että avioliitot aina joskus kaatuvat, syyttä tai syystä, ole estettävissä. Pitäisi vain ymmärtää, että tärkeää on huolehtia siitä, että kaikkia osapuolia, etenkin lapsia kohdellaan tuollaisessa tilanteessa kunnolla ja yhdenvertaisesti, ETENKIN LAKIEN EDESSÄ"

Naulan kantaan. Uskon muuten, että tästä saattaa tulla, jos kovasti yritetään ja hyvin käy, toimiva teema ensi eduskuntavaaleihin. Jos jopa demarinaisissa on, ylimalkaisesti mutta kumminkin, pidetty epäkohtana etäisien huonoa asemaa, niin jonkinlaisen laajemman muutosrintaman luominen ei välttämättä ole mahdotonta.

Anonyymi kirjoitti...

Bmad.

Kertomasi tasa-arvo ongelmat ovat absurdeja ja ympäri pyöreitä suuruudessaan. Et oikein ota huomioon realimaailmaan lakeja ja miesasialiikkeen arjen voimavaroja. Tämä "taivaanrannan maalailu ja kieltorefleksien käyttö" on tietenkin hyvin inhimillistä.

Miesaktiivi leikki on kivaa. Siinä on jotain samanlaista, kuin olutbaarien pöytien huumassa leikitään miljonäärejä tai kovimpia nyrkkisankareita arki unohtaen - - kaikki kuitenkin muuttuu, kun astutaan yrittäjien inhorealistiseen, helvetillisen kovaan, priorisoivaan ja kylmän laskelmoivaan maailmaan oikeasti tekemään konkretiaa, joilla niitä miljoonia syntyy -tai kun astutaan vapaaottelukehään ja huuma haihtuu ja huomataan, että nyt on tehtävä jotain todellista ja toimivaa realimaailmassa.

Todellisen arjen markkinalakien kovuuden huomatessaan -suuri osa miehistä valitsee itse itselleen myymisen, epärealistisen huuman ja narsistisen fiilistelyn enemmän tai vähemmän. Kauppaa kyllä syntyy, mutta konkreettiset markkinat eivät kauheasti muutu.

-

Lähes ainoat asiat mihin pienen pienet miesaktiivien (muiden kuin tutkijoiden) voimavarat kannattaisi priorisoida ovat koko kansan jo jollain tasolla ymmärtävät tasa-arvo ongelmat -eli kansalaisvelvollisuustyön ongelman kärjistäminen julkisesti, ja sen sivussa samalla tasa-arvoelimien kokoonpanojen esiin tuominen, sekä mahdoton sinkku/ero/isien oikeus tilanne. Ja toistuvasti, kunnes asia on ratkaistu. Tehokkuus per tunti on omaa luokkaansa. Emmehän me myy tätä asiaa itsellemme, jos haluamme realimaailman markkinalakien muutoksia fiilistelyn sijaan.

Tasa-arvoelimiin päästessään miehet voivat sieltä käsin alkaa muuttamaan konkreettisestikin isän oikeuksia ja mieskurjaliston asioita.

-

Antille. Nuo teoriathan ovat maailmanlaajuisia miesaktiivien parissa. Ei niissä paljon Henry paina. Niihin päätymisen perustelut ovat usein hyvin realistisia.


Huoltajuuskiistoista ja nykyisestä kehityksestämme muuten sanot:

"Toki ymmärrän että monia voi ahdistaa koko tämänhetkinen systeemi. Sen muuttamien on kuitenkin paljon helpompaa kuin luulisi."
"Ei se ole lainkaan vaikeaa, jos aikuisilta voidaan edellytettää sopeutumista omiin päätöksiinsä."


Järjestäytymisestä? Eli mitä tulee järjestäytymiseen, niin miten ihmeessä se nyt estyisi mihinkään. Esimerkiksi Mikael Jämsäseen voi olla yhteydessä vaikka tänään jne. Oman virallisen järjestön voi perustaa myös vaikka tänään, alkaa etsimään jäseniä jne. Tietenkin siinä astutaan sinne mainitsemaani "ajatuksia vaikeammin liikuteltavaan, kilpailtuun ja kovaan" realimaailmaan sääntöineen, kylmään arkeen, joka antaa inhorealistisempia vastauksia meille, kuin oma lämmin virtuaalinen todellisuutemme.

-

Todettakoon lopuksi pääfeministimme suulla, että mikä on feminismin paras ystävä. Asia voi ajatella myös käänteisesti ;-)

"Hyvinvointivaltio on feministien paras ystävä, parempi kuin mies"
Anne Moilanen.

Anonyymi kirjoitti...

"Tämän päivän Iltalehdessä, jota ohimennen selailin työpaikan kahvilassa"

Eli silloin kun et ole täällä, olet kahvilla lukemassa roskalehtiä. Pomosi varmaan on tyytyväinen.

Jorma kirjoitti...

"Jämsäsellä on jo oma yhdistys."

Lasten Oikeuksien Tuki Ry

Jorma kirjoitti...

"Eli silloin kun et ole täällä, olet kahvilla lukemassa roskalehtiä."

Tauot virkistävät ja tehostavat työntekoa siinä määrin, että aikaa jää myös sosiaalisen median käyttöön. Kokeilisit joskus itsekin.

"Pomosi varmaan on tyytyväinen."

Minä olen pomo. Hyvin tyytyväinen sellainen. Etenkin itseeni tyytyväinen.

Anonyymi kirjoitti...

Mahtaako Akuliina, Anne tai Iinen kommentoida tänne nykyään väliin. Jorma on aika hyvin ollut nyt heidän hampaissaan lähipäivinä.

-

Mikael Jämsäsellä tosiaan on oma hieno yhdistyksensä ja hän varmasti kaipaa konkreettista lisävoimaa yhdistykseensä.

Anonyymi kirjoitti...

Iines piti kirjoittaman ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Nimimerkki Iines on nyt kovin kitkerä ja katkera, kun jäi juuri valheesta kiinni. Tuo kiinnijäänti saattaa generoida häneltä vihamielisiä hyökkäyksiä tännekin.

En usko Jormalla olevan hätää. Hänellä sentään on faktat puolellaan.

Heiskala kirjoitti...

Kirjoitin: "Ei se että avioliitot aina joskus kaatuvat, syyttä tai syystä, ole estettävissä. Pitäisi vain ymmärtää, että tärkeää on huolehtia siitä, että kaikkia osapuolia, etenkin lapsia kohdellaan tuollaisessa tilanteessa kunnolla ja yhdenvertaisesti, ETENKIN LAKIEN EDESSÄ"

Jorma, vastasit: "Naulan kantaan. Uskon muuten, että tästä saattaa tulla, jos kovasti yritetään ja hyvin käy, toimiva teema ensi eduskuntavaaleihin. Jos jopa demarinaisissa on, ylimalkaisesti mutta kumminkin, pidetty epäkohtana etäisien huonoa asemaa, niin jonkinlaisen laajemman muutosrintaman luominen ei välttämättä ole mahdotonta.


Antakaa minulle rahoitus kampanjointiin, niin lupaan että seuraava hallitus ottaa muuttaakseen lakimme niin ettei niistä enää löydy hallituksen "tasa-arvopolitiikkaa" valmistelevan "Tasa-arvoyksikön" kannattamaa "positiivista" syrjintää.

:ah so

- Simple as that -

Anonyymi kirjoitti...

Ei niitä rahoituksia kenellekään meistä kukaan anna. Oman elämänsä rahoitukset pitää itse hankkia.

Aivan sama kuin vaikkapa medioihin pääseminen. Viimeiseksi medioita ainakaan miesaktiivit omistavat feministimaassa. Niihinkin pitää itse pyrkiä, luoda suhteita jne.

-

"avioliitot aina joskus kaatuvat, syyttä tai syystä"

Niin siis eiköhän me jo kaikki muisteta, että "aina joskus" avioliitoista päätyy ainakin 50% ja avoliitoista ainakin 90%. Nainen jättäjänä, eli "syynä aina joskus harvoin" noin 3/4 tapauksesta.

Tilanne on aivan ennennäkemätön. Se on säännönmukaista, ei joskus tapahtuvaa, ja syynä on kasvava feminismi.

Lisäksi yhden ihmisten (sukukypsien, yksinäisten aikuisten ihmisten) talouksien määrä on täysin kipeä ja ennennäkemätön.

Tämän lisäksi naisilla on täydellisen enennnäkemättömästi valta päättää monella eri tavalla lapsien saamisesta, tai miehen suvunjatkumisen lopettamisesta, tai omia lapset itselleen tehden miehestä vastoin tahtoaan maksumiehen jne jne jne.

Mutta nämähän kaikki perusasiat meistä jo jokainen tiesikin?

-

Tuossahan huippukaveri rahoineen, Mikael Jämsänen, tukenaan useat poliitikot, useat kansalaisjärjestöt ja oikeastaan usea mediakin yrittää muuttaa yhtä pientä asiaa tässä feministivaltiossa. Ei näytä onnistuvan, vaikka kyseessä on räikeimmästä räikein selkeä vääryys. Ei edes marginaalisessa, selkeässä asiassa.

Sitä vastoin suuret linjat ovat jo aivan selvät. Televisiokin lykkää joka päivä markkinoille lisää sinkkuelämää ja täydellisiä naisia -lööpit huutavat eroilun trendikkyydestä, ja tilastot osoittavat järkyttävästi saman suunnan.

-

Miesaktiivi kannattaa olla, mutta kuten sananlaskukin sanoo: kaikki todellinen viisaus alkaa tosiasioiden tunnustamisesta.

Heiskala kirjoitti...

"tukenaan useat poliitikot"

Mitenköhän mahtaa olla sen todellisen tuen kanssa, itse ainakin muistan viimeksi nähneeni esim. Jyrki Kataisen esiintyneen nuo Stefan Wallinin hänelle lahjoittamat, STM:n kehittelemät, kokonaan sokeaksi tekevät "sukupuolisilmälasit" tiiviisti nenällään.

Edelleen, jos ei usko mihinkään pystyvänsä, ei silloin myöskään mihinkään pysty. Enkä minä kenenkään rahoja täällä kerjännyt, suomalainen kun on pihi kuin Piippo, saita kuin Sarasvuo.

Meinaan vaan että asian hoitaminen ei olisi kummoinen juttu, mutta ei kun ei, itkekää sitten, ottakaa ryyppy, itkekää, ehkä suomalainen mies ei sitten ole sen enemmän arvoinen, katsokaa formulaa, kuka voittaa. Ehkä minä annan sen jäädä pillittämään omaan surkeuteensa, kuka tietää.

:a/

Anonyymi kirjoitti...

Kasvavan feministivaltion kumoaminen ei ole kummoinenkaan juttu vai? Mahtaako nyt olla vauhti päällä kuin jollain maanisdepressiivisellä...

Heiskala kirjoitti...

Valtio on se miksi sinä sen teet. Feministivaltio se on, jos sinä istut ja itket samaan aikaan kun feministi huseeraa.

Huomautan edelleen, että en tavoittele mitään enempää kuin kuin Perustuslakimme esittämän ihmisten yhdenvertaisuuden periaatteen voimaan saattamista, lainsäädännössä ja sen soveltamisessa.

Onko suomalaiselta ukolta liikaa vaadittu sekin, että edes tuohon pystyisi?

En siis aio muuttaa miljoonia vuosia vanhaa, jo geeneissämme olevaa "sukupuolijärjestelmää". Sellaiseen minulla ei ole mitään kiinnostusta. Minusta se on hyvä systeemi, ja riittävän kauan testattu. Liioin en ole vaatimassa sitä, että naisten tulee antaa seksiä kaikille sitä halajaville, naisella on seksuaalista valtaa, koittakaa kestää se.

:aH

Anonyymi kirjoitti...

Heiskala,

kyse ei ole kestämisestä, vaan siitä millä ehdoilla
naiset luonnossa kohtaamme.

Vallan ylimäärä ei ole neutraalia. Naiset, seksuaalisuus ja seksuaalivalinnat on asetettava
yleisesti kritiikin kohteeksi siinä missä miehetkin.

Haluamme todennäköisesti kaikki elää maailmassa, jossa tämäkin asia on tasa-arvoisesti kunnossa, eikä naisia hemmotella, miehiä juoksuteta liikaa.

Tasa-arvo-ongelmat ovat kuin ovatkin syvällä.


b m a d

Heiskala kirjoitti...

bmaad,

Sinun olisi hyvä pilkkoa ongelmasi helpommin sulateltavan kokoisiksi paloiksi ja keskittyä niistä niihin jotka ylipäänsä ovat korjattavissa, eikä esim. tavoitella ihmisen muuttamista joksikin toiseksi olioksi.

:a)

Heiskala kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
bmaad kirjoitti...

"Sinun olisi hyvä pilkkoa ongelmasi helpommin sulateltavan kokoisiksi paloiksi ja keskittyä niistä niihin jotka ylipäänsä ovat korjattavissa, eikä esim. tavoitella ihmisen muuttamista joksikin toiseksi olioksi."

Nuo olivat
a) korjattavia ongelmia
b) ei vaadi ihmisen muuttamista toiseksi olioksi, vaan tiedostavammaksi.

Jos et halua olla mukana
ratkaisemassa isompia tasa-arvo -ongelmia toivotan antoisia hetkiä lakiteknisen näpertelyn parissa.

Anonyymi kirjoitti...

Ei hörhöjen, nöösien nykytaiteilijoiden ym kannattaisi puhua niin kauhean Elviksenä jatkuvasti itkemisistä ja Suomen miesten tekemisistä.

Anonyymi kirjoitti...

Ano, kenen kannattaa puhua.