keskiviikkona, huhtikuuta 21, 2010

Ukkomiehen viettely

HS: Voimmeko enää millään perustella pakkotyöarmeijaa?
"Palkka-armeijan avulla puolustuskyky suhteessa kansantaloudellisiin kustannuksiin voisi nousta huomattavasti."

Kalle Mikkola

Reserviläisliitto julisti palkka-armeijan tulevan liian kalliiksi pakkotyöhön eli asevelvollisuuteen perustuvan sijaan (HS Kotimaa 19. 4.). Ilmeisesti liitto sekoitti näennäiset ja todelliset kustannukset.

Eihän meillä ole pakkotyöpoliisejakaan eikä pakkotyösairaanhoitajia, koska markkinatalous kohdentaa työvoiman tehokkaammin kuin sosialistinen suunnitelmatalous, jossa valtion näennäiset palkkamenot voi nollata. Työn kansantaloudellinen kustannus ei laske sillä, että palkka jätetään maksamatta, mutta tehokkuus laskee.

Palkka-armeija voisi olla täysin nykyisen kaltainen. Ainoa ero olisi siinä, että kutsunnoissa allekirjoitettaisiin työsopimus, joka sitoisi nykymuotoiseen reserviin. Päivärahaa korotettaisiin sen verran, että vastentahtoisimpien miesten tilalle saataisiin riittävästi pätevämpiä ja motivoituneempia naisia.

Pakko-oton päättyessä virherekrytoinnit – muun muassa kalliit ja itsetuntoa pilaavat keskeyttämiset – vähenisivät, joten reaalikustannukset laskisivat. Tällöin rekrytoinnissa voitaisiin valita pätevimmät ja helpommin karsia pois armeijaan sopimattomat, "asehullut" ja muut samaan tapaan kuin poliisiopistoon pyrittäessä. Onhan koko armeijan kantahenkilökunta jo nyt palkkasotureita.

Matalan päivärahan vuoksi moni kiinnostunut ja useimpia miehiä pätevämpi nainen jättää nyt turhaan hakematta varusmiespalvelukseen.

Toisaalta moni nyt palvelukseen astuvista vain välttelee tehtäviään, kun taas normaaleihin työpaikkoihin "pyritään". Paitsi työntekijällä myös työnantajalla olisi palkka-armeijassa lisäkannustin parantaa käytäntöjään kilpaillessaan työvoimasta.

Nykymuotoinen armeijamme ei ole optimaalinen. Palkkamalliin siirryttäessä rakenne ja sisäänottomäärät voitaisiin miettiä uusiksi, ja esimerkiksi eriyttää koulutusaikoja ja kertausmääriä rajusti tehtävien mukaan oikeudenmukaisuuden kärsimättä. Haluttaessa voitaisiin supistaa kokoa, lisätä aktiivisuustasoja ja parantaa varustusta.

Palkka-armeijan avulla puolustuskyky suhteessa kansantaloudellisiin kustannuksiin voisi nousta huomattavasti. Nato-optiokin vahvistuisi, vaikka samalla sen tarve vähenisi.

Tulevaisuudessa sukupuoleen perustuvan "pakkotyöveron" sijaan varusmiespalkka kustannettaisiin lisäverolla, joka olisi enintään kymppejä kansalaista kohden vuodessa.

Aiemmin pakkotyöllä "verotetut" voitaisiin vapauttaa siitä. Tätä lisäveroakaan ei tarvittaisi, jos kansantaloustieteen professori Panu Poutvaaran ynnä muiden tutkimustuloksia on uskominen: siirtyminen palkka-armeijaan lisää kansantalouden kasvunopeutta niin, että veropohjan laajenemisen ansiosta verotulot nousevat palkkakuluja enemmän, vaikka veroastetta jopa laskettaisiin nykyisestä.

Siviilipalvelusta suorittavien ja totaalikieltäytyjien pakkotyö on älytöntä kansantaloudellista tuhlausta. Voidaan myös kysyä, onko pakkotyö mitenkään eettisesti hyväksyttävää aikana, jolloin se ei ole välttämätöntä: nykyistä tehokkaampi puolustuskyky on saavutettavissa ilman pakkotyötä. Ellei pakkotyön kieltoa haluta perustuslakiin, miten olisi edes pakkotyön kielto rauhan aikana?

Tulevat sukupolvet joka tapauksessa tuomitsevat meidät kuten orjanomistajatkin käsittämättöminä barbaareina.

Pelastaako feministinen ajattelu maailman?

Kansanedustajat epäilivät avioliiton hämärtyvän avoliittoa säädeltäessä

Timo Soini: Lihansyöjien lähtö
SDP:ssa ei arvosteta peruspuurtajaa, eikä duunarimiestä. AY-liikkeen parhaita poikia painetaan niskasta alas.

Nämä miehet eivät anele. He vetävät johtopäätökset.

Ilkka Taipale putosi jo viime vaaleissa. Todellinen köyhien ja miesten ystävä. SDP ei arvosta, mutta josko sittenkin Taipale tekisi paluun?

Tunnetun ukkomiehen viettely kannattaa Yhdysvalloissa

Naisten elämänstrategiat

17 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

Iranian cleric blames quakes on promiscuous women

Jorma kirjoitti...

"SDP:ssa ei arvosteta peruspuurtajaa, eikä duunarimiestä. AY-liikkeen parhaita poikia painetaan niskasta alas."

Kuka viitsii jäädä katselemaan feminististä hölmöilyä ja kuuntelemaan feministien miesvihapuheita? Toisaalta moni vetäytyy politiikasta nyt sivummalle, sillä edessä on kova talouskuuri. Kuka haluaa olla mukana tekemässä ikäviä päätöksiä?

Soini ei ainakaan yliarvioi kannattajakuntansa lukutaitoa. Lyhyitä lauseita. Selkeää luettavaa.

Jorma kirjoitti...

"Oikeusministeri Tuija Brax (vihr.) ei päässyt puolustamaan esitystään, sillä hän on tuhkapilven takia matkalla pikkubussilla Lissabonista kohti Tukholmaa ja laivaa Suomeen."

Eipä haittaisi jos olisi jäänyt Portugaliin. Tämä lakiesitys on ihan perseestä. Kansalaispalaute on ollut tyrmäävä, mutta eihän sitä ole viitsitty ottaa huomioon.

Oikeusministeriöllä on kyllä aikaa säädellä ja rajoittaa aikuisten ihmisten yksityiselämän vapautta, mutta todellisiin epäkohtiin, kuten isien syrjintään huoltajuuskiistoissa, ei puututa koskaan.

Sammalkieli kirjoitti...

Miksei noissa asevelvollisuutta koskevissa mielipidekirjoitteluissa ikinä esitetä oikeita laskelmia, vaan pelkkään mutu-tuntumaan perustuvia epämääräisiä arveluja? Koskee siis ihan kummankin järjestelmän kannattajia.

Suunnitelmatalous näyttäisi kohdentavan työvoiman aika hyvin: nekin jotka eivät armeijaan halua, sinne joutuvat eikä kaikilla haluttomilla riitä kantti keskeyttämiseen.

Jorma kirjoitti...

Tiedote eduskuntavaaleja koskien

Toivottavasti Jukka Hankamäen ehdokkuus toteutuu, sillä:

Ohjelma

"18) Tasa-arvo- ja syrjintähierarkiat (”yhdet ovat tasa-arvoisempia kuin toiset”) on purettava ja kansalliset vähemmistöt on nostettava etnisten vähemmistöjen varjosta.

19) Miesten näkökulma on otettava paremmin huomioon sukupuolten tasa-arvokysymyksissä ja feminismin palvominen ja etuoikeuttaminen on lopetettava niin kuin sovinisminkin."

Homo kirjoitti...

Ulvilan superkotiäiti:

Surmataloa tutkinut: Sisällä ei ollut siivottu puoleen vuoteen

...
Todistajana ollut mies kertoi löytäneensä esimerkiksi 15 tyhjää deodoranttipurkkia kaapista vaatteiden joukosta. Hänen arvionsa mukaan asunnossa ei ollut siivottu lainkaan ainakaan puoleen vuoteen.

Sen sijaan autotallissa kaikki vaikutti olevan järjestyksessä.

- Tuli mieleen, että asuntoon muuttaessa kaikki on ollut ok, mutta sitten jotain on tapahtunut.

Rikospaikkaa tutkinut konstaapeli kertoi myös muiden tutkijoiden kiinnittäneen huomiota epäsiisteyteen. Eräs tutkijoista oli arvellut löytäneensä pesuhuoneesta hiiren ulostetta.

"Ei normaali asunto"

Myös muut todistajina olleet poliisit kertoivat sotkuisuudesta. Kodinhoitohuoneessa oli iso vaatekasa. Keittiöstä löytyi erään poliisin mukaan "mieletön määrä" tyhjiä ketsuppipurkkeja. Vessassa oli kasa tyhjiä vessapaperirullia.

- Asunto ei ollut normaali asunto. Itse perheenisänä voin sanoa, että meillä ei toimita näin.
...

Homo kirjoitti...

Naiserityisiä piirteitä:

Pensioner 'wore ski mask to rob grandmother neighbour at knifepoint'

...
Doris Foulis was carrying a knife when she let herself into Jeanette Hetherington's upstairs flat and demanded in a disguised voice 'give me your money', it is claimed.
The 61-year-old is said to have then pushed 70-year-old Mrs Hetherington down the stairs, leaving her with a broken leg.

Foulis then pretended to have just come across the frightened grandmother's plight and, after raising the alarm, told people at the scene that 'some lads' must have been responsible, the court heard.
...

Vortac kirjoitti...

Jo pelkkä armeijojen olemassaolo riittää tekemään yhteiskunnasta barbaarisen. Sivistys on kaukana nykymeiningistä.

- Vortac

王俊貴 kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Jesus Christ Supercop kirjoitti...

Päivärahaa korotettaisiin sen verran, että vastentahtoisimpien miesten tilalle saataisiin riittävästi pätevämpiä ja motivoituneempia naisia.

Joo, naiset ovatkin niin päteviä sodankäynnissä.

Onhan koko armeijan kantahenkilökunta jo nyt palkkasotureita.

Kirjoittaja ei edes tiedä mikä palkkasoturi on.

Matalan päivärahan vuoksi moni kiinnostunut ja useimpia miehiä pätevämpi nainen jättää nyt turhaan hakematta varusmiespalvelukseen.

Eivät taida olla kovin kiinnostuneita jos matala päiväraha estää menemästä.

Tulevat sukupolvet joka tapauksessa tuomitsevat meidät kuten orjanomistajatkin käsittämättöminä barbaareina.

Suomalainen asevelvollisuus ei ole orjuutta ja eikä siinä ole mitään barbaarista.

Asevelvollisuuden vastustajat ovat aina ihmeellisiä sekopäitä.

Homo kirjoitti...

Jesus Christ Supercop, kannattaa muistaa nämä asiat sitä taustaa vasten, että Kalle Mikkola on niitä, joilla pöksyt kastuvat, jos mainitaan esimerkiksi sellainen taikasana kuin pareto-optimaalinen.

Thi kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Jorma kirjoitti...

Akuliina Saarikoski: Bjästa

Aika hervotonta: pahimman luokan vihapuheensuoltaja itkee maailman pahuutta kun vihapuhe kolahtaa omaan nilkkaan. Säälittävää.

Eikös tämä samainen kolumnisti ole ollut niin kovin anarkismin perään? Ja nyt sitten kinutaan poliisilta apua.

QuoVadis kirjoitti...

What 10 000 women really think

Erityisen mielenkiintoinen on kohta:
33. How does your attractiveness compare with that of your husband/boyfriend/partner? (Percentages shown reflect respondents in relationships only.)

More attractive. 35%
Less attractive. 6%
As attractive. 59%

Tämähän on täydellisessä ristiriidassa markkina-arvoteorian kanssa. Miten 35% naisista voi kuvitella olevansa miestään vetovoimaisempi, kun naiset valitsevat partnerikseen aina itseään komeamman miehen?

Jorma kirjoitti...

NIMITYSASIAT

"Valtioneuvosto päätti 22.4.2010 seuraavat nimitysasiat:

Valtioneuvosto myönsi Eva Biaudet'lle erivapauden vähemmistövaltuutetun virkaan kelpoisuusvaatimuksena vaadittavasta ylemmästä korkeakoulututkinnosta. (SM kansliapäällikkö Ritva Viljanen 071 878 8203)"

Toivottavasti Jukka Hankamäki ja muut vähemmistövaltuutetun viran pätevät hakijat tekevät asiasta valituksen, vaikka valituksesta ei sinänsä ole mitään muuta hyötyä kuin että se osoittaa systeemin mädännäisyyden.

Eva Biuadetin kaltaiselle miestenvihaajalle ei pidä antaa yhtään siimaa.

Homo kirjoitti...

QuoVadis, nartut tuntuvat kyllä korostavan miehiä enemmän puolison varallisuutta, asemaa ja statusta - kun taas miehet arvostavat puolison ulkonäköä enemmän.

Syltty kirjoitti...

QuoVadis
"Tämähän on täydellisessä ristiriidassa markkina-arvoteorian kanssa."

Minun mielestäni markkina-arvoteoriasta ei seuraa sellainen tulkinta, että naiset valitsevat partnerikseen itseään komeamman miehen. MAT vain sanoo että jotkut ominaisuudet ovat halutumpia kuin toiset ja että miehet ja naiset ovat erilaisia. Ei siitä seuraa että naiset sitä tai tätä, kun ensin pitäisi tutkia, mitkä ne ominaisuudet ovat ja kuinka ne käyttäytyvät.

Sitäpaitsi jos "henkan palstalla" muutama AT-mies itkee kaikkien rumienkin naisten seukkaavan komeiden miesten kanssa, se ei tee siitä tosiasiaa.

"Miten 35% naisista voi kuvitella olevansa miestään vetovoimaisempi, kun naiset valitsevat partnerikseen aina itseään komeamman miehen?"

Samalla tavalla kuin reilusti yli puolet autoilijoista pitää itseään keskimääräistä etevämpänä kuskina ;)

Noh, vetovoimahan riippuu siitä miten se määritellään. Jos vetovoima = kuinka nopeasti saat jonkun, ihan kenet tahansa, sänkyysi, niin varmasti 99%lla naisista on korkeampi vetovoima kuin miehillä. Jos taas vetovoimaksi määritellään se, kuinka hyvän kumppanin voi itseensä sitouttaa, päästäänkin melko tasapuolisiin lukemiin.