tiistaina, toukokuuta 04, 2010

Ansiotaso vs. palkkataso

Pauli Sumasen haastattelu televisiossa (kannattaa katsoa)

Women doctors are safer. So why are medical chiefs worried there are so many of them?
The problem is that women will form the majority of UK medics after 2017, thanks to a ten-fold rise in their numbers entering training. Most of them will be in their childbearing years.

In order to continue working, they will need proper support while starting families, as well as careers where they can happily combine work with raising children. But an array of official reports reveals how the NHS is sorely failing to meet this need.

The result is a time-bomb for patient care, with the health service facing significant shortages in crucial hospital specialties as young women doctors head instead to the few areas of the health service where they can mix work and family.

Thus the paucity of childcare support and female-friendly practices in the NHS not only damages the prospects of thousands of female medics, it also jeopardises the future of healthcare for everyone in Britain.

Parinvalintarasismi

17 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

http://www.perheelliset.fi/2010/05/muovien-ftalaatit-voivat-tehda-pojista-tyttomaisempia/

Mitä nyt sanovat ne, joille sukupuoli on pelkkä sosiaalinen konstruktio?

Jorma kirjoitti...

Jukka Relander: Kehitysapua miehille

Olen kyllä aika lailla toista mieltä kehitysavun hyödyllisyydestä ja toimivuudesta. Apu ei ole Afrikkaa eteenpäin vienyt, pikemminkin päinvastoin. Aasiassa taas on ihan toisenlainen tahti, joka on saavutettu toisenlaisin eväin.

Relander on kuitenkin oikealla asialla kyseenalaistaessaan suomalaisen kehitysavun naiskeskeisyyden.

Henry Laasanen kirjoitti...

Olisikohan ensimmäinen kirjoitus kautta aikain mediassa siitä, että kehitysapua pitäisi suunnata myös miehille?

Homo kirjoitti...

Sexual Racism Sux!

Racism in the LGBT community

Sexual Racism / Gay Asian Male (GAM) pages

Homo kirjoitti...

PMS-iski?:

Naisen järjetön raivokohtaus parkkipaikalla - katso video!

Jorma kirjoitti...

"Olisikohan ensimmäinen kirjoitus kautta aikain mediassa siitä, että kehitysapua pitäisi suunnata myös miehille?"

Voi hyvin olla.

Kertoo tietysti paljon tästä maasta ja suomalaisesta mediasta, ettei kehitysavun jakamisen epätasa-arvoisuutta ole kyseenalaistanut kukaan. Onko tässä tehty suvausta? Rohkenen epäillä.

Mortimer kirjoitti...

Työelämä- ja tasa-arvovaliokunnanlausunto 6/2010 vp

Homo kirjoitti...

Men suffer depression in silence as GPs 'only trained to spot condition in women'

Homo kirjoitti...

Mortimer, näköjään valiokunta on vain pyyhkinyt perseensä miesaktivistien lausunnoilla ja haluavat vain entisestään lisätä pelottavan äärifeministisiä hankkeita...

Homo kirjoitti...

Huomasin juuri kaupassa Ilta-sanomien mainoksessa jonkun Sinnemäki syyttää puoluetoveria: raju syytös seksiskandaalista! -tyylisen lööpin, mutten viitsinyt tuhlata rahaa lehtoon. Onko joku lukenut tuota lehteä tai tietääkö muuten, että mistä seksiskandaalista on kyse?

Mietin nimittäin, että onko tämä eräs poikkeuksellisen mehevä ja tietämäni Vihreisiin liittyvä seksiskandaali nyt sitten vihdoin paljastunut - vai onko kyse jostain tylsemmästä jutusta, jota nyt sitten paisutellaan...

Homo kirjoitti...

Ghanalaisessa tyttöystävässä on kuitenkin puolensa:

Vesa Keskisen mukaan nykyinen rakas hyväksyy sen, että miehellä on muitakin naisia, kertoo MTV3 verkkosivuillaan.

Anonyymi kirjoitti...

Homo, tuo naisen autoraivovideo on kyllä hyvin kuvaava monella tasolla.

1) Naiset eivät ole vastuullisia autokuskeja.

2) Naiset eivät osaa käsitellä autoa (vaihteen vaihtamiseen meni joka kerta kohtuuttoman kauan)

3) Naiset pelaavat epäreilusti ja heillä ei ole mitään rajoja, kun he raivostuvat, eikä estoja tuhota miehen omaisuutta (siis kunniantunto ja kunnioitus puuttuu)

4) Naiset eivät osaa hillitä tai hallita tunteitaan, vaikka paljon puhutaanm, miten naiset ovat niin tunneälykkäitä ja empaattisia..

5) Kukaan ei edes yrittänyt ottaa naista kiinni, kuulustella häntä, pistää häntä vastuuseen tapahtumista, koska naisen koskettaminenhan olisi seksuaalista häirintää.. tämä kohta kertoo enemmänkin yhteiskunnasta ja siitä, mihin ollaan tultu. Kohta murhaavaa naistakaan ei kukaan mene estämään, vaan murha saa rauhassa tapahtua, jos murhaaja on nainen..

6) Naisilla ei ole mielikuvitusta (runttasi vaan repetitiivisesti edestakaisin samaan kohtaan, vaikka olisi voinut joka kerta voinut kolaroida toista autoa hieman edes eri kulmasta ja suunnasta)

Milloinkahan tulee laki, joka estää ajokortin myöntämisen naisille ihan yleisen turvallisuuden nimissä? Se olisi nimittäin etenkin nykytilanteessa oikeasti tarpeen.

- Vortac

Pauli Sumanen, emeritustutkija kirjoitti...

Tosi mielenkiintoista, että sosiaali- ja terveysministeriö tähdentää, että palkka-käsitteeseen kuuluvat erilaiset lisät. Tuulikki Petäjäniemen selvitys vuonna 2004 ja Työtuomioistuimen päätökset nimenomaan sanovat, että palkkaan eivät kuulu erilaiset lisät. Eihän lisiä oteta mukaan esim. ylityöpalkkaa määriteltäessäkään. Haluaako STM muuttaa palkka-käsitettä, kun huomasivat, ettei naisen euro olekaan 80 senttiä, kun lisät poistetaan vertailusta???

Homo kirjoitti...

Jos joku jaksaa, niin tuon valiokunnan jäsenille voisi mailata kysymyksiö ja syytöksiä niiden miesvihamielisestä toiminnasta.

Kuntsa kirjoitti...

Homo: Sinnemäki on Imagessa vittuillut Merikukalle.

"Me kun ollaan lähtökohtaisesti arvoliberaali puolue, seksiskandaalien synnyttäminen on vaikeaa. Meidän vahvin toimija sillä saralla siirtyi toisen puolueen riveihin"

MikkoAP kirjoitti...

Erinomainen artikkeli miesten masennuksesta ja naisten reaktioista siihen :http://www.dailymail.co.uk/femail/article-1272444/Men-suffering-depression-epidemic--caused-women.html

Jorma kirjoitti...

Lähisuhdeväkivaltaa pitää voida sovitella

"Naisjärjestöt vastustavat lähisuhdeväkivallan sovittelua. Kantansa ne perustavat tutkimustiedon sijasta ideologioihin ja asenteisiin.

Lähisuhdeväkivalta yksinkertaistetaan helposti vain naisiin kohdistuvaksi patriarkaaliseksi vallankäytöksi. Feministinen teoria ei kuitenkaan riitä selittämään lähisuhdeväkivallan kokonaisuutta. Väkivallan tekijöinä voivat olla myös naiset. Uhreja taas voivat olla lapset, vanhukset, sairaat ja vaikkapa omaishoitajat. Yhtä lailla väkivaltaa esiintyy samaa sukupuolta olevien suhteissa."

Asiaa.