keskiviikkona, toukokuuta 05, 2010

Sovittelua tarvitaan

Lähisuhdeväkivaltaa pitää voida sovitella
Naisjärjestöt vastustavat lähisuhdeväkivallan sovittelua. Kantansa ne perustavat tutkimustiedon sijasta ideologioihin ja asenteisiin.

Lähisuhdeväkivalta yksinkertaistetaan helposti vain naisiin kohdistuvaksi patriarkaaliseksi vallankäytöksi. Feministinen teoria ei kuitenkaan riitä selittämään lähisuhdeväkivallan kokonaisuutta. Väkivallan tekijöinä voivat olla myös naiset. Uhreja taas voivat olla lapset, vanhukset, sairaat ja vaikkapa omaishoitajat. Yhtä lailla väkivaltaa esiintyy samaa sukupuolta olevien suhteissa.

Myös laki tarjoaa lähisuhdeväkivaltaan liian kapean näkökulman. Rikosoikeus rajoittuu säädöksiä rikkovaan tekoon, eikä se ota huomioon ympäröivää todellisuutta.

Jukka Relander: Kehitysapua miehille

Men suffer depression in silence as GPs 'only trained to spot condition in women'

Haaremin pito on hauskempaa

7 kommenttia:

Homo kirjoitti...

Ehtiköhän soluttautuja tutustua Ulvilan leskeen raamatullisessa mielessä?:

Poliisi myönsi käyttäneensä soluttautujaa Ulvilassa

Homo kirjoitti...

Naiset yrittävät käydä kiinni varallisuuteen kuin sika limppuun:

”Tultiin tänne heittämään tikkaa, mutta niitä naisia alkoi pyöriä Kimin ympärillä. Laskin, että noin neljäkymmentä ilmestyi paikalle”, Mäkelä naurahtaa.

Homo kirjoitti...

Tuleekohan poliisikouluun joku huoraamiseen erikoistumislinja. Hyvännäköiset naiset voisivat kouluttautua siellä salaisiin peitetehtäviin, jotka edellyttävät makaamista vakoiltavien tai näiden lähipiirin kanssa.

Homo kirjoitti...

Tanja Karpela (vai mikä sen nimi nyt tänään sattuukaan olemaan) sitten päätti alkaa lausua fasistishenkisiä kantoja:

Kansanedustaja Tanja Karpelan mielestä pitää varmistaa, ettei pedofiili pääse rangaistuksen kärsittyään uusimaan tekoaan

Homo kirjoitti...

Kiersikö Ulvilan murhatapauksen leski alkuperäisen poliisitutkijan sormensa ympärille naisellisilla avuillaan?:

Ulvilan murhan ex-tutkinnanjohtajan Juha Joutsenlahden toimintaa tutkitaan poliisihallituksessa

Syyttäjät ällistyivät Joutsenlahden puheista

Olemme ällikällä lyötyjä. Puolustuksen loppulausunnon piti olla vasta huomenna, Valkama totesi.

Homo kirjoitti...

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010050511599630_uu.shtml
Yksi isku vei naisen koomaan

Kahden 29-vuotiaan naisen kapakkatappelu Kajaanin keskustassa vappuaattona sai dramaattisen lopun, kun toinen nainen iski toista kasvoihin. Lyöty kaatui ja iski pahasti päänsä katuun.
...
Uhrin tilan on edelleen kriittinen.
...

Suomeksikin nyt tämä jo aiemmin englanniksi linkitetty juttu:

"Miesten masennus osin naisten syytä"

Anonyymi kirjoitti...

Tulipa vähän hassu, mutta ehkä toteutettavissa oleva idea mieleen. Älkää lukeko, jos olette tosikolla tuulella.

Mietin tässä, kun naiset usein härnäävät miehiä 'antamalla ymmärtää, mutta ymmärtämättä antaa', eli 'cockteasing', siis vilauttelevat seksin mahdollisuutta ja ilmentävät runsaasti seksuaalisuutta, mutta kun pitäis alkaa tositoimiin, niin ollaankin sitä mieltä, että mehän ollaan vain ystäviä jne.

Miehethän voisivat alkaa tehdä samaa; seksin suhteen se ei tietenkään onnistuisi, mutta..

..naisethan aina kaipaavat hyviä ystäviä ja ystävämiehiä, joille ruikuttaa emotionaalisia ongelmiaan samalla kun panevat alfauroksia, jotta kestävät taas sen väkivaltaisen örmyn seuraa.

Noh, miehet voisivat tutustua naisiin alistuvina nössöinä ja 'ymmärtävinä ystävämiehinä', joista naiset sitten ajattelevat saavansa oivan, hyväksikäytettävän olkapään, ja juuri kun naisen kiihko tätä asiaa kohtaan on suurimmillaan, .. noh, ymmärtänette pointin.

Siinä missä naiset härnäävät miehiä seksuaalisuudella, miehet voisivat härnätä naisia emotionaalisuudella (siis 'ymmärtämällä' heidän emootioitaan juuri sen verran, että nainen alkaa kuvittelemaan ns. 'liikoja')..

Kuten sanoin, vähän hassu idea, mutta olisi se rikkakin rokassa jotain, siis kiusa se on pienikin kiusa. Tällaisessa kohdassa tietnekin voisi sitten informoida naisia, kun he ovat toipumassa järkytyksestään, että sellaiselta se tuntuu kun härnätään ja härnätään, mutta ei sitten lopulta annetakaan.

- Vortac