maanantaina, helmikuuta 14, 2011

Alempitasoiset homot

Isaiah Greenin tutkimus Health and Sexual Status in an Urban Gay Enclave (1) tarkastelee homomiesten markkina-arvoja (sexual status) ja niiden yhteyttä hyvinvointiin.

  • Korkein markkina-arvo on valkoisilla 20-35-vuotiailla keskiluokkaisilla homomiehillä. Sen sijaan mustilla, aasialaisilla, yli 40-vuotiailla ja köyhillä miehillä on alhainen markkina-arvo.

Tuloksessa ei ole paljoakaan yllättävää. Muuttujat ovat kuitenkin vajanaiset. Entäpä nuoret miehet? Eräiden stereotyypppien mukaan nuoret pojat ovat homomiesten erityisessä suosiossa. Mikä on ulkonäön yms. tekijöiden vaikutus?

Markkina-arvon vaikutus hyvinvointiin

Mielenkiintoista tutkimuksessa on alempitasoisten homojen hyvinvoinnin tarkastelu.

  • Alhaisen markkina-arvon homomiehet kohtaavat voimakkaita stressitekijöitä ympäristöstä, kuten muiden välttelevää käytöstä, leimaantumista tai torjuntaa.

Tämä kuulostaa tutulta kohtalolta myös suurelle osalle heteromiehiä.

  • Stressitekijät verottivat henkilökohtaisia resursseja, kuten itsetuntoa, sosiaalisen tuen tunnetta, kontrollin tunnetta ja ne lisäsivät masennusta ja ahdistusta.

Totta kai huono menestys markkinoilla aiheuttaa negatiivisia seurauksia, oli kyse sitten työ- tai pariutumismarkkinoista.

  • Alempitasoisille miehille oli vaikea myös neuvotella kondomin käytöstä, erityisesti itseään tasokkaampien homomiesten kanssa.

Tämä on suora seuraus valtaerosta, jonka seurauksena korkeamman tason homo kykenee määrittämään säännöt kohtaamiselle.

Samalla tavalla naiset kykenevät useimmin määrittämään heteroseksuaalisen kohtaamisen säännöt. Ero homokohtaamiseen piilee siinä, että heteromiehen on vaikea hankkia itseään tasokkaampia partnereita.

  • Tarvitsemme lisää tutkimusta seksuaalisen markkina-arvon yhteydestä henkilön terveyteen.

Niinpä. Tosin feministien mukaan alhaisen markkina-arvon miesten on vain kärsittävä surkea osansa.

Homo- ja heteromiesten vertailua

Alempitasoisten homomiesten markkina-arvot vastavat suunnilleen keskitasoisten heteromiesten markkina-arvoja. Tosin sillä erotuksella, että homomiehet kykenevät toisinaan tai jopa usein hankkimaan itseään tasokkaampia partnereita satunnaiseen seksiin. Sen sijaan keskitasoisten heteromiesten on lähes aina tyydyttävä itseään tasottomampiin partnereihin.

Voidaan myös kysyä, onko homomiehissä ollenkaan "varsinaista" alempitasoisten homojen ryhmään, joka on kokonaan syrjäytynyt seksuaalisilta markkinoilta? En osaa sanoa, koska en ole tutustunut homomarkkinoihin.

Jos alhaisen tason homomiesten terveys on vaarassa, niin miten on asianlaita vielä paljon alempana sijaitsevien hetero ATM:n kanssa?

56 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

Tasa-arvoon on vielä matkaa

Hesari jatkaa huuhaa-linjallaan. Ilmeisesti siellä on femakko-osasto vetänyt oikein kunnolla herneen nenään, kun samat vanhat valheet eivät enää uppoakaan kaikille vanhaan malliin. Muuten on tättlaista itkupotkuraivaria vaikea selittää.

Jorma kirjoitti...

Yle: Taisteltu kasvisruokapäivä – koululaiset äänestävät jaloillaan

Tämänhän arvasi jo ennalta. Punavihreät feminatsit yrittävät pakkosyöttää omaa ideologiaansa viattomille lapsille, seurauksista välittämättä. Nyt sitten syödään roskaruokaa.

Homo kirjoitti...

Minusta paljon parempi vaihtoehto tuossa kasvisruoka-asiassa olisi ollut vähentää ylipäätään liharuokien syöntiä sillä, että olisi satsattu kasvisruokien laatuun ja muistuvuuteen, mutta poistamatta liharuokia. Silloin oppilaat olisivat itse äänestäneet valinnoillaan kasvisruokien puolesta, eikä ketään olisi pakotettu ideologisista syistä luopumaan liharuuasta.

Samoin hekulamppujen kieltämisen sijaan olisi minusta pitänyt korkeilla haittaveroilla tehdä erilaisista vähemmän energiaa kuluttavista lamppuehdoista kiinnostavampia vaihtoehtoja. Tosiasiahan nyt kuitenkin on, että monenlaiseen käyttöön ei kuitenkaan tällä hetkellä ole kunnollista korvaajaa hehkulampuille (ainakin jos hehkulamppuihin lasketaan myös halogeenilamput). Esimerkiksi kristallikruunut ovat yksi esimerkki tällaisesta.

Homo kirjoitti...

En ole tuota tutkimusta lukenut, mutta minusta tuo keskiluokkaisuuden korostaminen tuntuu hieman kummalliselta. Tuskin siitä haittaakaan on, mutta väittäisin kyllä ulkonäön olevan vähintään yhtä tai kahta kertaluokkaa tärkeämpi tekijä. Vaikka olisi kuinka tuohta taskussa ja hyvätuloinen työ, niin raato pysyy raatona, eikä siinä juuri auta vaikka yrittäisi läskin kroppansa tai rujon naamansa kietoa vaikka millaisiin kalliisiin muotivaatteisiin.

Tietenkin keskituloinen voi rahalla ostaa seksipalveluita oikeasti markkina-arvoltaan hyviltä, mutta rahaa kaipaavilta vähävaraisilta. Yleensä kai seksipalveluita ollaan kiinnostuttu ostamaan nuorilta ja hyvännäköisiltä, eikä siinä ole juuri mitään merkitystä onko seksipalveluita tarjoavan yhteiskunnallinen luokka mitä hyvänsä. Toisaalta keskituloinen ja hyvännäköinen tuskin on useimmiten kovin kiinnostunut myymään seksipalveluita millekään markkina-arvoltaan itseään selvästi heikommille henkilöille. Tämä muuten ehkä osaltaan selittää myös sitä, että miksi heteronaiset käyttävät niin vähän seksin ostamista, koska heille miehen varallisuudella on selvästi enemmän merkitystä, mutta seksipalveluita myyvät miehet eivät yleensä ole mitään komeita ja rikkaita yksityislääkäreitä, jotka tulevat hakemaan neidon avo-ferrarilla.

Lisäksi jos keskiluokkaisuudesta on hyötyä, niin luulisi yläluokkaisuudesta olevan vielä enemmän hyötyä. Tosin tällaisia henkilöitä on suhteellisen vähän, eikä heitä sen vuoksi välttämättä kovin helpolla eksy tuollaisiin tutkimuksiin.

Myös olisi minusta syytä tehdä ero eri etnisten ryhmien välille hienovaraisemmin. Esimerkiksi väittäisin, että mustilla on tyypillisemmin aasialaisia korkeampi markkina-arvo (tietenkin näiden rotujen välillä on myös maa- ja yksilökohtaisia eroja) - enkä pitäisi mahdottomana, jos esimerkiksi latinoilla olisi valkoisia korkeampi markkina-arvo. Mustat miehet ovat yleensä myös maskuliinisempia kuin aasialaiset miehet, millä voi olla myös merkitystä. Aika suuri osa homoista ei ole kiinnostunut liian naisellisista valkoisista miehistäkään (samasta syystä väittäisin, että useimmat homot eivät kiinnostuneita mistään hyvin nuorista pojista seksuaalisesti, koska nämä ovat silloin vielä niin androgyynejä).

Jorma kirjoitti...

Suomesta on tullut feministinen yhteiskunta

Homo kirjoitti...

Ai niin vielä, mitä tulee terveyden olemiseen vaarassa, niin suuremmasta seksin saamisesta huolimatta, lienee homoilla terveys selvästi suuremmassa vaarassa korkeamman hiv-riskin takia.

Mitä tulee kondomin käyttöön, niin olen jostain aiemmista tutkimuksista kuullut, että kondomin käyttämättömyys korreloisi vahvasti masentuneisuuden ja päihteiden käytön kanssa. Ja mitä luultavimmin heikko seksuaalinen markkina-arvo lisää riskiä masentuneisuudelle.

Mitä tulee kokonaan seksuaalisilta markkinoilta syrjäytyneisiin, niin uskoisin tällaisia olevan homoissakin, jos sellaiseen laskemiseen kelpaa se, että jostain tietystä ajanhetkestä lähtien on seksin saanti käytännössä täysin tyrehtynyt. Esimerkki tällaisesta henkilöistä voisi olla joku hyvin ruma tai lihava henkilö, etenkin jos henkilö itse ei ole valmis/kiinnostunut harrastamaan seksiä toisten samankaltaisten kanssa.

On kuitenkin lihavuudesta puhuttaessa hyvä muistaa ns. karhujen alaryhmän olemassaolo. Kysehän näissä on aika tyypillisesti lihavista miehistä, jotka etsivät toisten vastaavien valtavirtahalujen kohteen ulkopuolisista miehistä seuraa. Osa ilmeisesti jopa aidosti preferoi tämäntyyppisiä miehiä, sillä joukkoon kuuluu mm. ei-lihavat otterit (ja esimekriksi chaserit), jotka hakevat seuraa muista karhuista, vaikka voisivat ilmeisestikin ominaisuuksien puolesta hakea seuraa myös muualta.

Samoin on hyvä muistaa, että miehillä (myös heteromiehillä) tuntuvat erilaiset fetissit olevan paljon yleisempiä kuin naisilla. On esimerkiksi amputaatiofetisistejä, jonka takia esimerkiksi amputoiduksi joutunut, joka olisi muiden silmissä mahdollisesti markkina-arvoltaan selvästi alentunut, onkin amputaatiofetissin silmissä jotain tosi makeeta. Naisillahan fetissit rajoittuvat yleensä enemmän tai vähemmän miehen varallisuudesta/statuksesta kiinnostuneisuuteen - ja tämä on niin yleistä, että on epäselvää, että voidaanko edes puhua fetissistä.

Jorma kirjoitti...

"satsattu kasvisruokien laatuun"

Kyllä. Valinnanvapaus, suvaitsevaisuus ja moniarvoisuus olisi pitänyt turvata ja säilyttää. En usko, että kukaan voisi edes ajatella kasvisruokien poistamista kokonaan ruokalistalta yhtenä päivänä viikossa.

Hehkulamppujen kohdalla voidaan myös nähdä, miten ideologinen fanatismi johtaa järjettömiin ratkaisuihin.

Henry Laasanen kirjoitti...

Löytyy myös tällainen tutkimus

http://asr.sagepub.com/content/75/5/679.short

Personal Characteristics, Sexual Behaviors, and Male Sex Work

Sen mukaan rodulla ei ollut suurta merkitystä homoprostituoitujen hintoihin. Ylipainosta tuli sakkoa, kuten myös pienemmässä määrin alipainosta.

Homo kirjoitti...

Tuo kuulostaa aika erikoiselta, että rodulla ei olisi ollut suurta merkitystä hintoihin. Kuitenkin keskimäärin aasialaiset ovat markkina-arvoltaan selvästi alhaisempia valkoisten mielestä, ellei mukaan lasketa pientä aasialaista preferoivaa alaryhmää. Tietenkin, jos aaasialaisten osuus kaikista prostituoiduista on suunnilleen samaa luokkaa kuin aasialaisia preferoivien osuus kaikista asiakkaista, voisi tämä tietenkin selittää tilannetta - mutta luulisi, että tämä olisi aika epätodennäköinen tilanne.

Homo kirjoitti...

Henry, tuon abstraktissa tosin sanotaan, että: "Results show that race and sexual behavior interactions exert a strong influence on prices charged by male sex workers, confirming aspects of intersectionality theory."

Tomm kirjoitti...

"Samoin on hyvä muistaa, että miehillä (myös heteromiehillä) tuntuvat erilaiset fetissit olevan paljon yleisempiä kuin naisilla."

Hyvä huomio ja näin ajattelin itsekin, mutta Wikipedia väittää "Fetisistejä on yhtä paljon naisissa ja miehissä".

Jos fetisismi käsitetään laajasti, ei DSMIV -luokituksen mukaisena häiriönä, vaan neutraalimpina miellyttämisen kategorioina, niin heteronaisten yleisin fetisismi on valta ja asema. Miesten fetisistiset mieltymykset kohdistuvat yleensä ulkonäköön. Se voisi selittää osaltaan, miksi seksisuhteiden muodostumisessa jokainen heteronainen löytää kyllä parin, mutta heteromies ei.

Pointtini on siis se, että kyse ei ole vain miesten tyytymisestä vähemmän miellyttävään partneriin, vaan useammanlaiset naiset todella vastaavat miesten ihannetta.

Ile kirjoitti...

Uudessa Tulva -lehdessä mm.:

YDINPERHEEN KRIISI
Feministi erosi lapsensa isästä ja kaikki muuttui paremmaksi. Heli Perttula kuvaa omakohtaisessa kirjoituksessaan, kuinka tasa-arvon toteutuminen vaati ydinperheen hajottamista.

Jorma kirjoitti...

"Feministi erosi lapsensa isästä ja kaikki muuttui paremmaksi."

Voiko asenteellisuuttaan enää selvemmäksi tehdä?

Paremmaksi kenelle? Isälle, lapselle vai femakolle? Vietiinkö femakolta erossa lapsi, vai kävikö perinteisesti?

Anonyymi kirjoitti...

Tasa-arvoon on vielä matkaa siis siihen että miestenkin tasa-arvo ongelmat ja syrjintä otetaan tosissaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ai niin vielä, voi olla että ikääntyvät saattavat syrjäytyä myös kokonaan seksuaalimarkkinoilta.

Anonyymi kirjoitti...

Naisille pitäisi määrätä lakisääteisesti parikymmentä prossaa korkeampi tuntipalkka ja melkein kaikki olisivat tyytyväisiä:

-poliitikot ja valtamedia, kun saataisiin palkkakuilu kurottua umpeen
-feministit, kun pääsisivät näyttämään, kenellä on muskeleita juoksuttaa valtiota ha käskyttää politiikkaa
-miehet, koska kukaan ei enää palkkaisi naisia ja miesten työmarkkinatilanne paranisi oleellisesti.

No, duunarinaiset eivät ehkä olisi tyytyväisiä, mutta ketä se on enää kiinnostanut vuosikausiin ....

Homo kirjoitti...

Hieman aihetta sivuavaa:

Unconventional sexual behaviors and their associations with physical, mental and sexual health parameters: a study in 18 large Brazilian cities

Homo kirjoitti...

Aloin nyt silmäilemään tuota Henryn mainitsemaa Personal Characteristics, Sexual Behaviors, and Male Sex Work
A Quantitative Approach -tutkimusta. Tähän mennessä mielenkiintoisin silmiin sattunut kohta oli tämä:

"Today and in the past, significant numbers of male escorts and clients do not identify as homosexual (Bimbi 2007; Chauncey 1994; Dorais 2005). Allen (1980) describes studies of male sex workers that find less than 10 percent identify as homosexual."

Ihan mielenkiintoinen maininta. Pitäisikin varmaan yrittää kaivaa noista, että kuinka suuri osa pitää iseään homona, kuinka osa biseksuaalina - ja kuinka suuri osa jonain muuna, kuten heterona.

Henry Laasanen kirjoitti...

"Aloin nyt silmäilemään tuota Henryn mainitsemaa Personal Characteristics, Sexual Behaviors, and Male Sex Work
A Quantitative Approach -tutkimusta"

Pistäpäs sieltä tänne oleellisia lainauksia.

Homo kirjoitti...

Tämäkin ehkä vielä mielenkiintoisempi seikka: "Indeed, the “breastplate of righteousness” that Humphries (1970) saw in heterosexually identified men who took part in homosexual behavior has recently resurfaced in the public lexicon (Frankel 2007; MacDonald 2007). In the market for male sex work, such behavior is common. Male escorts note that a significant percentage of their clientele is heterosexually identified and many are married."

Tämä kuulostaa taas minusta lähinnä joltain femakkoideologialta kuin objektiiviselta tosiasioiden analysoinnilta:

"For example, gay masculinities are subordinated and marginalized so that patriarchy can be reproduced through heterosexuality. Connell (1995) describes how hegemonic masculinity is never influenced by non-hegemonic elements: elements of non-heterosexuality are seen as contradictions or weakness (Demetriou 2001)."

Jossain määrin kyseenalaiselta kuulostaa tämäkin:

"Scholars note the limits of this conceptual binary between hegemonic and non-hegemonic masculinity (Anderson 2002; Connell and Messerschmidt 2005; Demetriou 2001; Donaldson 1993; Dowsett 1993; Reeser 2010). Demetriou and Reeser, among others, suggest that rather than binary, hegemonic masculinity should be viewed as a hybrid, made up of practices and elements of heterosexual and homosexual masculinities, giving hegemonic masculinity the ability to change over time to meet historical circumstances with a different set of practices. In this conception, the practices of gay men, who are non-hegemonic, not only reinforce the patriarchal goal of hegemonic masculinity, but they help define the hegemonic ideal itself.9 Demetriou (2001), for example, notes the recent construction of the “metrosexual” as one example of gay masculinity influencing the construction of the hegemonic ideal."

Höpö höpö, hyvin harvan homon ideaalimies on mikään kehonrakentaja, vaikka normaalin rajoissa oleva urheilullisuus onkin toki hyvä asia:

"Donaldson (1993) and Connell (1992) note that gay men reify hegemonic norms: modern gay practices celebrate and exemplify hegemonic ideals such as bodybuilding and physical strength."

Tuntuu, että tämä "hegemoninen maskuliinisuus" on näille tutkijoille joku pakkomielle, mihin pitää yrittää pakottaa aivan mikä tahansa käytös - ja on mahdollisesti epätieteellinen, jos kaikki käytös nähdään vain todisteena sen olemassaolosta, eikä mikään todiste pysty falsifioimaan sitä:

"Compared with lesbians and heterosexuals, gay men show stronger tendencies to prefer particular body types, and this can lead to poor psychological and health outcomes for gay men who do not conform to gay standards of beauty (Atkins 1998; Beren et al. 1996; Carpenter 2003; Green 2008b; Herzog et al. 1991). In fact, attempts by some gay subcultures to subvert these beauty standards have been critiqued as being agents themselves of hegemonically masculine agendas (Hennen 2005)."

Homo kirjoitti...

Tämä vaikuttaa taas ideologisesti latautuneelta, sillä käsittääkseni useimpien heteromiesten mielestä vastaavasti superläskit (tai anorektiset) naiset eivät todellakaan ole myöskään seksuaalisesti haluttavia - vaikka tämän ajatuksen mukaan näiden naisten kai pitäisi olla hyperfeminiinisiä:

"In many ways, rejection of large men and thin men may be seen as the rejection (subjugation) of feminizing features. For example, excess weight in a man visually minimizes the relative size of male genitals and produces larger (and, importantly, non-muscular) male breasts; thin men may appear slight, waifish, and physically weak. These appearances emphasize feminizing traits that are actively discouraged in mainstream gay culture (Atkins 1998; Hennen 2005)."

Ilmeisesti on mahdoton ajatus, että sairaalloiselta vaikuttava (ja jos BMI on voimakkaasti poikkeava, niin kyse ei ole pelkästä sairaalta vaikuttamisesta, vaan ihan oikeasta sairaalloisuudesta) henkilö on vain yksinkertaisesti ruma useimpien mielestä.

Henry Laasanen kirjoitti...

Tuossa tutkimuksessa oli tosiaan ihan höpöjä juttuja, kuten höpötys hegemonisesta maskuliinisuudesta.

"Ilmeisesti on mahdoton ajatus, että sairaalloiselta vaikuttava (ja jos BMI on voimakkaasti poikkeava, niin kyse ei ole pelkästä sairaalta vaikuttamisesta, vaan ihan oikeasta sairaalloisuudesta) henkilö on vain yksinkertaisesti ruma useimpien mielestä."

Niinpä.

Homo kirjoitti...

Ei kovin vakuuttavaa tämäkään minusta, vaan enemmänkin tosielämästä irtaantunutta ja tulkinnoiltaan kyseenalaista:

"First, numerous scholars assert that gay men’s relationships with effeminate behavior are complex—while celebrated in many aspects of gay culture (e.g., camp, drag shows, and diva worship), effeminate behavior is particularly stigmatized in sexual relationships and as an object of lust (Clarkson 2006; Nardi 2000; Ward 2000). Second, some scholars note how the gay community has commoditized the “authentic” masculinity of self-identified heterosexual men who engage in sex with men (Ward 2008). This has given rise to the distinction between “masculine” and “effeminate” gay men in gay communities (Clarkson 2006; Connell 1992; Pascoe 2007). Construction of dual masculinities among gay men, and distinctions between the two, are used to legitimate the power of masculine gay men over effeminate gay men, a reproduction of patriarchy (Clarkson 2006)."

Kas kun ei tätäkin nähdä hegemonisen maskuliinisuuden vahvistavana poikkeuksena:

"Historically, white men were to protect white women from black sexuality, and this supposed threat legitimated white men’s social control of white women (and whites social control over blacks). For homosexual white men, black men’s sexuality may become an object of desire because they are perceived to be sexually dominant and unrestrained—although still under the social control of whites due to their race—turning the hegemonic ideal on its head (Baldwin 1985; Reeser 2010). Robinson (2008), McBride (2005), Reid-Pharr (2001), Green (2008a), and others note how racial stereotypes interact with notions of masculinity to produce a desire for hypermasculine black men, particularly among white gay men."

Tässä tietoa seksipalveluja myyvien rotujakaumasta:

"As one would expect, escorts are relatively young and fit; on average, they are 28 years old, 5’10”, and 165 pounds. According to the National Center for Health Statistics, the average man age 20 to 74 years in the United States is 5’9.5” and 190 pounds. Escorts are racially diverse; 54 percent are white, 22 percent are black, 14 percent are Hispanic, 8 percent are multiracial, and 1 percent are Asian. "

"Looking at physical traits, escorts are likely to have black (36 percent) or brown (46 percent) hair (less than 15 percent are blond). More than half of all escorts have brown eyes (55 percent), although significant fractions have blue (18 percent) and hazel (14 percent) eyes. Nearly half of all escorts are smooth (49 percent), 17 percent shave their body hair, but more than a third are hairy or moderately hairy (34 percent). Very few escorts are overweight (1 percent), and relatively few are thin (8 percent); the majority of escorts claim to have athletic (48 percent) or muscular builds (30 percent). Looking at sexual behaviors, 16 percent of escorts are tops, 6 percent are bottoms, and 21 percent list themselves as versatile.14 In addition, 19 percent of escorts advertise that they exclusively practice safer sex."

Tämä voi kiinnostaa Henryä:

"Previous quantitative work analyzing male escorts has not examined prices of male escort services (Cameron et al. 1999; Pruitt 2005). I use male escort services’ prices in a hedonic regression, a technique developed by Court (1939), Griliches (1961), and Rosen (1974)."

Homo kirjoitti...

Hintojen riippuminen fyysisistä ominaisuuksista:

"There is a penalty for age, with each additional year of age costing an escort 1 percent ($2) of his price. Similarly, there is a penalty for weight, with each additional 10 pounds resulting in over a 1.5 percent ($3) price decrease.18 Body build, which is closely related to weight, also appears to be important. Men with average body type experience a price penalty that exceeds 15 percent ($30), while men who have excess weight experience a price penalty of more than 30 percent ($60).19 There is a price penalty for thinness, although it is not as large as the penalty for those who are average or overweight, being on the order of 5 percent ($10, p < .1). This is consistent with work that finds a large social penalty for additional weight among gay men (Carpenter 2003), theoretical work that describes codes of body image in gay communities (Atkins 1998), and literature on the body that suggests significant penalties for weight among gay men, as both excess weight and thinness have feminizing features. Men with a muscular build, however, enjoy a price premium of around 4 percent ($8, p < .1). Indeed, only men who have muscular builds enjoy a price premium relative to “athletic/swimmer’s build,” the reference category. Because muscularity is a physical signal of maleness and dominance, and it can be considered a proxy for strength and virility, the premium attached to muscularity in this market is consistent with hegemonic masculinity."

Tämä taas tuntuu olevan selvässä ristiriidassa abstraktin kanssa:

"Surprisingly, race does not seem to play a role in escort prices. No race commands higher prices in the market than any other. While some escorts of color claim they are paid less than their white counterparts (Pompeo 2009), these data do not support that claim. The same holds for hair color, eye color, body hair, and height. Interestingly, body hair and height, masculine traits, do not come with premiums in this market. In general, these results go against theories that stipulate there is a hegemonic ideal: no race/hair color/eye color/body hair combination is more valuable than any other. Other than weight and body build, it appears that most personal characteristics are not very important in the male escort market."

Entäs pärstäkerroin?

Teorioissa viilattavaa?:

"Premiums for these sexual behaviors are inconsistent with the economic concept of compensating differentials, where riskier occupations (in this market, sexual behaviors) are compensated with higher wages. According to research in public health, the relative risk of contracting HIV for receptive versus penetrative anal sex is 7.69 (Varghese et al. 2002). This implies that correlations we observe are in spite of the fact that receptive sexual activity carries greater disease risk than does the penetrative sex act. Compensating differentials would predict that bottom escorts should be compensated for taking on this increase in disease risk, but I find exactly the opposite. In studies of female sex work, the compensating differential is substantial (Gertler, Shah, and Bertozzi 2005). The empirical estimates also find a positive correlation between advertised safety and escort prices, greater than 5 percent ($10). As further evidence against an idea of compensating differentials for male sex work, I find no premiums for particular types of safe sex—men who advertise as “safe tops” or “safe bottoms” do not enjoy a distinct premium, although disease transmission probabilities would suggest that they should.21"

Homo kirjoitti...

Minusta tämä on hyvin kyseenalainen päättely:

"The substantial premium to tops and penalty to bottoms is interesting for a number of reasons. These results may be interpreted sociologically as the premium attached to masculine behavior in gay communities. The premium for tops is consistent with literature that notes that gay men prize traditionally masculine behaviors and sexual roles, and the penetrative partner in sexual acts is canonically considered more masculine. The fact that men who act in the dominant sexual position charge higher prices for services is consistent with the social acceptance of quasi-heteronormativity within groups of men who have sex with men. As described earlier, gay communities prize behavior that can be described as hegemonically masculine, and this extends to sexual acts themselves (Clarkson 2006)."

Tämä menee ehkä edes hieman lähemmäs totuutta, mutta itse arvelisin esimerkiksi kysynnän ja tarjonnan - sekä kyvyn pitää erektio yllä markkina-arvoltaan alhaisten asiakkaiden kanssa olevan unohtunut seikka:

"Alternative explanations for the top premium bear mentioning. One possibility is that the premium may derive from the biology of being a top. If “topping” requires ejaculation and “bottoming” does not, this could limit the number of clients that tops could see in a given period of time and drive the premium. Essentially, there could be a “scarcity premium” for top services. A search of escort advertisements, however, reveals that top escorts who mention “bottoming” also mention that they charge a significant premium for “bottoming” services. Similarly, a detailed analysis of client reviews and online forums does not show that clients demand ejaculation more from top escorts than from bottoms. I take this as evidence of the social penalty of “bottoming” and the premium of “topping.”"

Homo kirjoitti...

Hmm, pitääkin tutkia, että huomioitiinko tutkimuksessa mainostettua peniksen kokoa suhteessa pyyntihintaan (näköjään ei)...:

"The results are striking. Black, Hispanic, and white men each receive a substantial premium for being tops, but the largest premium is for black men (nearly 12 percent, $24). The premium for Hispanics is greater than 9 percent ($18, p < .1), while the premium for whites is less than 7 percent ($14). There is no statistically significant top premium for Asian escorts. The penalty for being a bottom also varies by race: white bottoms face a penalty of nearly 7 percent ($14, p < .1), while black bottoms face a penalty of nearly 30 percent ($60), the largest penalty seen in any of the results in Table 7. There is no bottom penalty for Asians or Hispanics."

Mahtaisiko tämä havainto johtua siitä, että tarkasteltiin vain hiusten ja silmien väriä yms melko merkityksetöntä, eikä esimerkiksi pärstäkerrointa:

"Personal characteristics, except for those pertaining to body build, are largely not related to male escorts’ prices."

Tämäkin varmaan tulkitaan jossain piireissä syrjinnäksi:

"While the sexually dominant black male is feared in heterosexual communities, he is rewarded handsomely in gay communities."

Voi voi, teet niin tai näin, aina vain vahvistat hegemonista maskuliinisuutta. Koska asia on ilmeisesti täysin väistämätön itsestäänselvyys, ehkä sen tutkiminen kannattaisi vaihtaa jonkun vähemmän ilmeisen asian tutkimiseen:

"Given the results, the ways in which desire interacts with racial stereotypes should receive significant attention in masculinity studies. Theoretically, these results should renew attention on the complex construction of masculinities among gay men, in which counter-hegemonic groups adopt and reiterate hegemonic masculine norms among themselves, explicitly reinforcing hegemonic norms."

Homo kirjoitti...

Ehkä tuo roturistiriita abstraktin ja tutkimuksen välillä selittyy sillä, että karkealla tasolla rotuja vertaillessa ei hintaeroja havaittu, mutta sen sijaan tarkastellessa myös eri seksuaalipalvelujen tarjontaa rodun kanssa, havaittiin rotujen välillä eroja.

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Naiskansanedustajat ja feminismi

Homo kirjoitti...

Mielenkiintoinen kysymys on se, että minne ikääntyneet homot tuppaavat katoamaan? Osa seksihurjastelijoista, etenkin aikanaan 80-luvulla, varmasti kuoli AIDSiin, mutta ainakaan Suomessa se ei voi olla kovin merkittävä tekijä, koska AIDSiin kuolleita ei täällä nyt ihan sellaista määrää kuitenkaan ole ollut.

Joitain hyvin harvoja yksittäistapauksia näkee etsimässä seuraa, muta kyse on hätkähdyttävän pienestä määrästä. Kohtuullisen vanhoiksi osa tuntuu pyörivän vielä jossain juottoloissa.

Pitäisikin ehkä jostain seuranhakupaikasta pyrkiä selvittämään profiilien ikäjakaumaa. Ehkä vanhukset ovatkin siirtyneet chateistä, baareista yms seuranhakupalstoille.

Tai kenties syrjäytyneet seksimarkkinoilta. Tai menettäneet kiinnostuksensa seksiin. Tai kenties pariutuneet onnellisesti loppuiäkseen (yeah, right).

Jorma kirjoitti...

Tällaista on keskustan ajama "mielikuvaton" alkoholimainonta

"Mainonnassa ei myöskään saisi luoda sellaista kuvaa, että alkoholin käyttö edistää sosiaalista tai seksuaalista menestystä.

Merkittävin muutos olisi, että alkoholijuoman tai sen nauttimisen kuvaaminen myönteisessä valossa ihmissuhteiden syntymisen tai yhdessäolon yhteydessä olisi nykyistä kattavammin kiellettyä."

Mainoksissa valehdellaan tavan takaa. Mutta sen kerran kun mainoksisissa kerrotaan totuuksia, niin Keskusta haluaa sen kieltää. Ilman alkoholia ei monia nykykepulaisista edes olisi olemassa.

Henry Laasanen kirjoitti...

Isaiah Greeniltä on tullut aikaisemminkin homotutkimusta markkina-arvoista...

http://en.wikipedia.org/wiki/Sexual_field

For example, Green (2005, 2008) argues that the characteristics which confer erotic capital in one field may not in another. Thus, in a gay leather bar, a bearded, stocky white man in his late-thirties dressed in Levi's jeans and a leather jacket will possess an optimal form of erotic capital, whereas the same man in a swanky Martini bar catering to a twenty-something, high-fashion, urban gay customer base will face an erotic capital deficit. This variation in power and status occurs because a gay leather bar and a gay Martini bar are physical sites organized by the logic of two distinct sexual fields with contrasting currencies of erotic capital.

Tuossakin pätkässä on aika huvittavaa se, että Green tarkastelee markkina-arvoja vain pukeutumiseen liittyvänä (mikä on tietenkin varsin poliittisesti korrektia.)

Iines kirjoitti...

Hei,

osaako joku sanoa, miksi tuossa alhaalla on Linkit tähän tekstiin -otsikon alla linkki minun tekstiini? Nimittäin en ole linkannut tähän blogiin.

Samanlainen merkintä näkyy Kemppisen jutun kommenttien alapuolella, vaikken ole sinnekään linkannut.

Mistä lie kyse?

Henry Laasanen kirjoitti...

"osaako joku sanoa, miksi tuossa alhaalla on Linkit tähän tekstiin -otsikon alla linkki minun tekstiini? Nimittäin en ole linkannut tähän blogiin."

Nämähän linkittyvät automaattisesti sivupalkkisi blogilistan kautta.

Iines kirjoitti...

Ei tällaisia ennen ole ollut, Henry!

Sitä paitsi otsikointi on harhaanjohtava ja epälooginen: Linkit tähän tekstiin.

Tästä saa sen mielikuvan, että alla oleva blogi on linkannut nimenomaiseen tekstiin, ei koko blogiin.

Monilla muillakin on esimerkiksi Kemppinen bloginsa sivupalkissa. Silti siinä näkyy vain esimerkiksi minun ja Tillmanin blogi. Mietihän itse, parilla kolmellako vain Kemppisen tai sinun blogisi sivupalkissaan?

Iines kirjoitti...

Lisään vielä - anteeksi että vien tilaa poikkeavala asialla, mutta olen huomannut nuo blogini linkkausmerkinnät vain sinun ja Kemppisen blogissa.

Esimerkiksi Kirjailijan häiriöklinikka on blogini sivupalkissa, mutta hänen blogissaan ei näy merkintää "Linkit tähän tekstiin". Samoin Kirjailijan häiriöklinikan blogin sivupalkissa on Kemppinen, mutta Kemppiselle ei tule Häiriöklinikan linkkiä, kuten tulee Iineksen.

Henry Laasanen kirjoitti...

Vaihdoin tänään ulkoasua, eli templatea. Joku bloggerin vakio-ominaisuus on kyseessä.

Homo kirjoitti...

Naisten rokote auttaa myös miestenvaivoihin

Homo kirjoitti...

Seksuaaliseen häirintään puuttuminen vei oikeuteen

Naispuolinen henkilöstöpäällikkö sai syytteen perättömästä lausumasta.

Homo kirjoitti...

Näköjään US:n versioon tästä samasta kirjoituksesta on tullut "peräti" yksi kommentti. Kertoo osaltaan aika paljon kommenttijärjestelmän muutoksen epäonnistumisesta...

Henry Laasanen kirjoitti...

"Näköjään US:n versioon tästä samasta kirjoituksesta on tullut "peräti" yksi kommentti. Kertoo osaltaan aika paljon kommenttijärjestelmän muutoksen epäonnistumisesta..."

No jaa, ehkäpä US:n tavoitteena onkin sisäsiisti keskustelematon ilmapiiri, jossa kommentteja saa lähinnä 1) keskustelu Siikalan persoonasta tai 2) perussuomalaiset/maahanmuutto vänkäys.

Homo kirjoitti...

Tulikin mieleeni, että erittäin heikkotasoisista homomiehistä useimmat voinevat turvautua sentään joidenkin homojen harrastamiin ns. dark roomeihin.

Jos kyseessä on oikeasti lähes pimeä paikka, ettei näe juuri mitään, niin hyvin heikkokaan pärstäkerroin tai suhteellisen korkea ikä (joku rollaattori voi tosin toimia vähän huonosti) tuskin haittaa. Tosin tällaiset paikat ainakin minun assosiaatioissa ovat melkoisia taudinlevityspesiä, joista ei-itsetuhoiset yksilöt luultavasti yleensä pysyttelevät poissa.

Ja jossain SM-piireissähän saatetaan pukeutua esimerkiksi nahkahuppuihin - tai koko ruhon peittäviin kumi/nahka-asuihin, joilla voi verhota rapistuneen kroppansa. Hieman samaa sukua tälle on minusta joidenkin vanhojen ja rupsahtaneiden mummeleiden kääriytyminen upouusiin minkkiturkkeihin.

Homo kirjoitti...

Taas yksi mies vähemmän:

Nuori nainen tappoi avopuolisonsa

Anonyymi kirjoitti...

Ydinperheen hajoittaminen ollut kommunistien tavoite aina. Hyvä kai se on hajoitella kun valtio tai elatusapu sitten elättää lapsen. Pois kaikki tuollaiset tuet, siinäpä sitten hajoittelee!

Aika paljon sinulla ollut anonyymia keskustelua usarissa - eniten kommentoidusta lähes nollaan.

Homo kirjoitti...

Miehillä ja naisilla täysin eri käsitykset romantiikasta

Jorma kirjoitti...

Hei muijat, töihin sieltä

Feminatsi on puhunut. Äidin paikka on töissä. Kotiin ei saa missään tapauksessa hetkeksikään lastaan hoitamaan. Lapsi on ehdottomasti lähetettävä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa päiväkotiin, jotta hänen feministinen aivopesunsa voitaisiin aloittaa, eikä äiti itse pääsisi lastaan turmelemaan.

Onhan se ihan hirveää, että ihmisillä on vapaus tehdä valintoja omassa elämässään, etenkin kun he tekevät feministien mielestä vääriä valintoja.

Jorma kirjoitti...

"Suomessa, maassa, jossa monien höyrypäiden mielestä tasa-arvo on mennyt jo liian pitkälle"

Anne Moilasen mielestä ehkä. Keitä muita tarkoitat?

"puolet alle kouluikäisistä lapsista on mutsiensa kanssa kotona."

Miten tämä liittyy tasa-arvoon?

"suomalaista äitiyskeskustelua hallitsevat"

Suomalaista äitiyskeskustelua hallitsevat raivopäiset femakot, joiden mukaan kotiin jäävä äiti on petturi, jota tulee lapsineen rangaista. Kaikkien olisi pakko toimia juuri niinkuin femakot haluavat, ilman valinnanvapautta. Taas on femakko turvautunut projektioon, kun ei muuhun pysty.

"Sen sijaan yhteiskunnan etu on paljon yksiselitteisempi. Sen mukaan aikuisen naisen paikka on töissä."

Kuten tavallista, Virpi Salmi on väärässä. Ei meillä ole pulaa työvoimasta, vaan työpaikoista. Yhteiskunnan etu on yksiselitteisesti se, että lapsista kasvaa tasapainoisia ja onnellisia aikuisia. Toki se onnistuu monien kohdalla tarhakasvatuksen avulla, mutta ei suinkaan kaikkien.

Jorma kirjoitti...

Kaksi halukasta aikuista

"Seksuaalisuus on hienovaraisia vihjeitä ja sanatonta viestintää, jossa voi joskus tulla myös väärinymmärryksiä – tai jossa jompikumpi voi jälkikäteen tulla katumapäälle. Mutta jos sellaiset tilanteet saattavat johtaa äkkiarvaamatta raiskaussyytteeseen, me emme enää olekaan yhteiskunnassa, jossa melkein kaikki on sallittua, vaan sellaisessa, jossa melkein mikään ei ole sallittua."

Juuri näin. Siksi feministien pyrkimykset on pysäytettävä.

Jorma kirjoitti...

Pakko saada vauva!


Naisillehan on käytännössä lainsäädännöllä taattu oikeus hankkia lapsia, jos vain sitä haluavat. Ei heidän tarvitse etsiä puolisoa tai perustaa perhettä sitä varten. Miehille ei moista oikeutta ole suotu, vaikka sekin olisi nykyaikana mahdollista.

Tätä on suomalainen "tasa-arvo" käytännössä.

Anonyymi kirjoitti...

hesariin ei mene kuitenkaa läpi:

Mitäs hittoa? täyttä sitä itseään ja todellisuuden tahallista vääristelyä koko kirjoitus. Tiedät aivan hyvin "ätiyskeskustelua" hallitsevat kaltaisesi raivopää feministit, jotka vihaavat sydämmensä kyllyydesta kotiäitejä. Sitten vähättelet tiedettä, aivan kuin se olisi jokin mielipide mitä lapset kehittyvät ulkoisten vaikutteiden mukaan. No nyt taas kotiäiteys ei ole työtä, kummasti aina kun valitatte siitä kuinka kotitöistä ei makseta palkaa, se onkin. Te tässä yritätte kasvattaa naisista jotain täydellisiä kiiltokuva-ihmisiä: on perhe, on ura, on kaikki. Yhteiskunnan etu yli lapsen edun? - joka on tietenki oikeasti sen yhteikunnan etu.

En kyllä ymmärrä sitä psykologista seikkaa joka saa teidät noin vihaamaan kotiäiteyttä. Ehkä se on kateus, ehkä "petturuus" ideologialle. Jos kotiäidit ovat sotaveteraaneja, vahvat, kauniit, ihanat, älykkäät feministit ovat sitten jotain puolijumalia.

Jorma kirjoitti...

Pornoa ja marihuanaa!

"Mutta sitten heräsivät kuitenkin toisenlaiset halut: miehet tahtoivat pumpattavia seksinukkeja. Tässä kohdin lääkärit näyttivät punaista valoa. Eräs hyväntekijä olisi lahjoittanut kaivosmiehille kymmenen nukkea, mutta lääkärien mukaan nukkeja olisi pitänyt olla jokaiselle omansa. Nukkien sijaan miehet saivat katsella pornolehtiä ja -kuvia."

Jorma kirjoitti...

"No nyt taas kotiäiteys ei ole työtä, kummasti aina kun valitatte siitä kuinka kotitöistä ei makseta palkaa, se onkin."

Kieltämättä mielenkiintoinen ristiriita.

"on perhe, on ura, on kaikki"

Kaikkea ei vain voi saada. Ehkä Virpi Salmikin sen joskus aikuistuttuaan ymmärtää. Tai sitten ei.

Anonyymi kirjoitti...

Kuulimme kaikki muutama päivä sitten ihan valtakunnan uutisista että SUOMESSA EHKÄIS ON JÄTETTY NAISTEN HARTEILLE ja suurinosa sterilisaatiosta tehdään naisille..joten se siitä seksikohtaamisen määrittelevästä vallasta naisilla..nyt kompastuit kyllä omaan nilkkaasi et voi väittää yhtä toisessa kohtaa ja tosessa kohtaa toista..

Anonyymi kirjoitti...

Now what thee - Bookdoes is explain to you step by step guides on
lowering your acne footprint and ensuring your acne problem becomes the one which doesn't inflame itself further into the future. But this will not be so especially when the skin is prone to pimple. You should find out whether you feel happy and empowered of one's
place in life whether you simply feel afraid and powerless.

The term glamour photography actually surpasses the obvious and indicates
a type of photography done by glamour photographers, which can be intended to make average customer have photos that mimic those of the super model for the consumer price.my web site - http://www.petme.de/space.php?uid=992&do=blog&id=1216

Anonyymi kirjoitti...

Evidently, the divorce ring has been around for
awhile. Because they'll take a greater bead and secrete nacre more quickly than their more compact counterparts, these large oysters develop substantial pearls of outstanding luster and magnificence. In a bold, albeit somewhat of a shallow and pedantic move, Apple has implemented Christian i - Phone app developer Island Wall Entertainment's
Purity Ring Application, "in an attempt to engage with today's youth using new mediums.

My webpage: web page

Anonyymi kirjoitti...

A gorgeous alternative to the traditional engagement rings, each of the stones in the three-stone ones stands
for the different stages a relationship goes through - the past, the
present and the future. In this case, truly the object is a thing,
the objective is the important part. Even low-cost software like Photoshop Components or
ACDSee could make your item photography very much less difficult.


My homepage ... promise rings in walmart

Anonyymi kirjoitti...

Shell cameos have a thin concave spine, using the exception of abalone and mommy of pearl which might be normally flat
around the back and somewhat thicker. Some people
prefer not to wear rings, and others want
to make the purity vow in private. For this reason
beneath is a summary of the types of rings decorated by modern men.


Look at my homepage; promise rings for $70