torstaina, maaliskuuta 24, 2011

Miehet ilman naista kolmella tyylillä

Voi pojat!
Suomessa miesten alakynttä hahmotteli kirjailija Henry Laasanen pari vuotta sitten.

Naisten seksuaalinen valta -teoksen mukaan parinmuodostumista ohjaavat käsitykset osapuolten arvosta kumppaneina. Mitä korkeampi markkina-arvo, sitä enemmän valtaa ihmisellä on sanella seksisopimuksen ehdot.

"Naiset ovat tutkitusti hypergamisia eli hakevat kumppania itseään korkeammalta tasolta", Laasanen toistaa teoriaansa puhelimessa. "Heikoimmassa asemassa markkinoilla ovat 'alemman tason miehet' eli ATM:t."

Mitä paremmin naisilla menee, sitä harvemmalle ATM kelpaa.

Juuri kun markkina-arvoteoria oli painumassa unholaan (sen lukuisten kriitikoiden iloksi), puhe pulpahtelee taas.

Naisenkaipuun turhauttamat yksilöt protestoivat Laasasen mukaan kahdella tavalla.

Toinen puoli ei lähde lainkaan mukaan perhetouhuun, vaan irrottautuu naisista – kuten Hymowitzin kirjassakin nyt todetaan. Maailmalla heidät tunnetaan MGTOW-miehinä eli Men Going Their Own Way.

Toinen puoli ryhtyy pelimiehiksi ja pyrkii kaatamaan mahdollisimman paljon naisia.

Kolmaskin naisenkaipuun turhauttama tyyppi näyttäisi manifestoivan. Internetin syövereissä ATM-käsitteen liepeille on kehkeytynyt omalaatuinen itsesääliskene, jossa seurusteluyrityksistä luopuneet nuorukaiset rypevät yhdessä, vaativat oikeutta seksiin ja vähän vihaavat naisia.

Heidän edustajiaan pyrkii eduskuntaankin: netissä huomiota herättänyt Piraattipuolueen ehdokas Panu Horsmalahti (s. 1988) Tampereelta on huolissaan miesten asemasta ja seksin puutteesta. Hän on vaatinut hallitukselta muun muassa bordellien laillistamista, aikuisviihteen parempaa saatavuutta ja tyttöjen halukkuuden lisäämistä valistuksella.

Nämä miehet eivät ole poikamaisia pleikkarimiehiä (jotka haistattavat pitkät naisille – ainakin seuraavaan hengenvetoon).

He eivät ole meneviä sinkkumiehiä (jotka aikovat kaataa naisen).

He ovat puutteessa. He tilittävät ja vonkaavat.

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

MGTOW - Miehille, jotka kulkevat omia polkujaan.

Inex

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Kirjoituksessa on minut yhdistetty vähän ikävästi "alemman tason mieheksi" ja "naisten vihaajaksi". Noh, toimittajan sukupuolta ei tarviste arvuutella.

A Rationalist's Account of Objectification?

Hyvä kirjoitus siitä, että esineellistämisessä ei ole mitään väärää.

Homo kirjoitti...

Machojen suita suitsitaan Meksikossa

Anonyymi kirjoitti...

Onko Henryllä antaa jonkinlaista listaa maskulinistisesti orientoituneista ehdokkaista eri vaalipiireissä?

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Hyvä anonyymi, itseni lisäksi Jani Korhonen on Keski-Suomessa ehdolla.

http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/59602-vaalikone-miesasiamiesehdokkaille

Tuossa hieman lisätietoa äänestyspäätöksen teoksi.

Miesten tasa-arvo ry tekee vielä listan hyvistä ehdokkaista.

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Lisäksi voin suositella Lilja Tammista Helsingin vaalipiiristä. Allekirjoittaa miespoliittisen ohjelman käytännössä kokonaan.

Homo kirjoitti...

Naiserityinen seikka tämäkin:

Hybristophilia

Homo kirjoitti...

Tukiainen Seiskassa riidan taustoista: Arto tarjosi kylmää pitsaa

Johanna Tukiainen kertoo 7 päivää -lehdessä noin viikon takaisen riidan taustoista. Hän kertoo tönäisseensä miehensä sängystä lattialle suututtuaan tämän tarjottua hänelle kylmää pitsaa.
...
Avioparin kertomukset eroavat pahoin toisistaan. Arton mukaan vaimo olisi hyökännyt hänen kimppuunsa ja purrut häntä poskeen. Ilta päättyi Arton osalta putkaan.
...
- Ei Arto pysty muuttamaan tapojaan vaikka varmaan mua rakastaakin. Ei se vaan pysty, nainen kertoi Iltalehdelle eron syistä.

Jorma kirjoitti...

Eilisillan YLE:n pienpuolueiden vaalitentissä nousi esittelykierroksellä esille Panun huomiota herättänyt mielipidekirjoitus. Ikävä kyllä, Panun nimeä ei muistettu jostain kumman syystä sanoa ääneen, joten varsinaiseksi vaalimainokseksi mainintaa ei voine laskea.

Kuka on uhri?

Kylläpä on Hesarin feminatseilla kova hätä päällä. Miksi ihmeessä mies ei voisi olla uhri? Miksei naisilta voida vaatia kantamaan vastuuta itsestään ja omista valinnoistaan? Miksi pitää valehdella palkkatasa-arvosta? No siksi, että HS:n feminatsit ovat itse niitä vallanpitäjiä, jotka norsunluutornistaan miehiä syrjivät, syyllistävät ja sortavat.

Jorma kirjoitti...

Eduskunnan ulkopuolisten puolueiden vaalitentissä huomiota herätti yksi asia, nimittäin puheenjohtajien sukupuolijakauma. Paikalla taisi olla yhdeksän puoluejohtajaa, ja näistä vain yksi oli nainen. Ero eduskuntapuolueisiin on selvä.

Mistä tämä johtuu ja mistä tämä kertoo? Eduskuntapuolueen johdossa on tietenkin mukavampi olla, kun taloudellinen tilanne on puoluetuen ansiosta parempi kuin pikkupuoleiden kohdalla. Eduskuntapuolueet epäilemättä myös etsivät medianäkyvyyden kannalta sopivaa keulakuvaa, kun taas pikkupuoleiden puheenjohtajien toiminnasta taitaa glamour olla kaukana. Likainen työ on tehtävä enemmän itse.

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Jorma, hyvä pointti likaisesta työstä. Piraattipuolueen pj taisi mennä vaalitentin jälkeen kantamaan itse sirkkelöityjä taustalevyjä puoluetoimistolle..

Saavutetu etu kirjoitti...

Pisti silmään toi "aikuisviihteen parempaa saatavuutta".

Onko tosiaan joku, joka ei tiedä netissä olevan helposti saatavilla ilmaista pornoa enemmän kuin kukaan koskaan pystyy katsomaan?

Anonyymi kirjoitti...

Tuo pubissa istuva solmiosankari joka oli NYT-liitteessä (en muista nimeä) saisi sata kertaa enemmän jos vaihtaisi lookiaan, tuo näytti ihan kuuskymppiseltä brittiläiseltä peräkammarinpojalta.

Ehdotukset: hiukset lyhyeksi, silmälasit uusiksi tai piilolinssit. Vaateostoksille jonkun akateemisen ja tyylikkään naisen kanssa. Farkut ja tumma pikkutakki toiminee aina. Jos luet tätä, niin ole hyvä :)