maanantaina, maaliskuuta 07, 2011

Naiset vallassa kotona

Naiset miehiä kiinnostuneempia työstään - tutkija huolestui: "Kuinka kauan jaksavat huonommalla palkalla?"

Varo, näin kodista tulee vankila

Äijäjoogaan naiskiintiö? Tasa-arvoviranomainen iski miesten harrastukseen!


When manning up involves pushing women out

Study: Women Are in Charge at Home
A study, which was just released, finds that wives have more power than their husbands in making decisions and dominating discussions.

"The study at least suggests that the marriage is a place where women can exert some power," said lead author David Vogel, a psychologist at Iowa State University (ISU). "Whether or not it's because of changing societal roles, we don't know.”

The results counter past research.

“Most of the research literature in psychology has suggested that women have less power,” Vogel told LiveScience. “They have largely based that on the fact that traditionally men earn more money and so therefore would have the ability to make big decisions in the relationship.” That wasn’t the case in this study.
Challenge for feminism to find an honourable role for men

Näitä työpaikkoja naiset karttavat

38 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

"Työterveyslaitoksen tutkijaa Liisa Moilasta askarruttaa, kuinka kauan naisten sinnikkyys työelämässä jatkuu, kun he saavat miehiä huonompaa palkkaa ja joutuvat usein pätkätöihin."

Miten on mahdollista, ettei tutkija tiedä edes perusasioita palkkauksesta? Totuushan on, että miehet saavat huonompaa palkkaa, tekevät vaarallisemmat ja raskaammat työt sekä urakat.

"Suomi on täysin riippuvainen naisten työpanoksesta."

Entäs miesten työpanoksesta?

"Entä jos naiset eivät enää kauaa suostukaan tähän asemaan ja kohteluun?"

Suostu mihin? Ansaitsemaan parempaa palkkaa? Sen kun näkisi.

Anonyymi kirjoitti...

Maikkarin aamutelkkarissa joku ihme seksisti EU:sta, varapääjohtaja Anneli Pauli, paasaa naisten erinomaisuudesta ja sorrosta. Naisia on vain neljännes professoreista vaikka naiset ovat parempia (muuten on korkeakouluissa tasa-arvoista, koska naisia on "jopa enemmän"). Yksityiset firmatkaan eivät palkkaa naisia tuotekehittelyn yhtä usein kuin miehiä Typerykset! On se itkettävän surkeaa, millaisella järjellä tätä maailmaa johdetaan.

Jorma kirjoitti...

"Äijäjoogaan naiskiintiö? Tasa-arvoviranomainen iski miesten harrastukseen!"

Naisten kuntosaleja, joihin miehillä ei ole mitään asiaa, tyttöjen taloja, joihin pojilla ei ole mitään asiaa, naisyrittäjäkursseja ja tukimuotoja, joihin miesyrittäjillä ei ole mitään oikeutta yms. löytyy joka kylästä ja kaupungista. Niissä ei vain jostain kumman syystä nähdä mitään ongelmaa, mutta heti kun on jotain miehille suunnattua, edes leikkimielellä, niin johan älähdetään.

Luulisi jo tyhmimmänkin tajuavan, etteivät tasa-arvo merkitse näille feminatseille mitään.

Anonyymi kirjoitti...

On niin yksisilmäistä juttua, että onkohan Moilasen sisko toi Moilanen?

Uutisoinnin perusteella ei ole tullut tutkijalla mieleen yrittää arvioida tehostamisen lähtötasoa. On nimittäin itsestään selvää, että naisten aloja on tehostettu vähemmän kuin miesten aloja eikä niistä ikinä saada yhtä tehostettuja.

Anonyymi kirjoitti...

Kodinhoidontuki voidaan ajatella julkisen puolen eli veronmaksajien kädenojennuksena sellaisille naisille ja miehille, jotka haluavat valita perheen työn sijaan. Hanakasti käteen tarttuvat erityisesti sellaiset naiset, joiden asema työmarkkinoilla ei ole ollut kovin kummoinen ennen lapsikaan. Ei se asema välttämättä kotona parane (jos ei opiskele) mutta kaikkea ei voi saada.

Tuo selittää köyhyyden ja kodinhoidontuen korrelaation suuressa määrin.

Artikkelissa taisi joltain feministiltä lipsahtaa, että tarkoitus on pilata myös miesten maine työnantajien edessä. Että tulevaisuudessa miestäkin pidetään yhtä lailla lapsia tekevänä riskinä. Siitähän näissä miesten pakollisissa isyyslomissa on kyse.

Miksi feminatsit eivät kampanjoi lapsettomuuden puolesta, jos kerran lapsi on sellainen taakka? Syy: se pilaisi hyvän uhrimeiningin.

Anonyymi kirjoitti...

Se on KOTIhoidontuki, ei kodinhoidontuki... Eli ei hoideta kotia, vaan hoidetaan kotona (lasta).

Anonyymi kirjoitti...

"Challenge for feminism to find an honourable role for men"

Mielenkiintoinen kurkistus feministin (seksistin) piilotajuntaan. Toki miehet ovat heikompi sukupuoli (muskeleita lukuun ottamatta) mutta miksi ajatus ei tunnu niin kivalta? Toki miesten motiivina on tyhjänpäiväinen näyttämisen ja vakuuttamisen halu mutta miksi herrasmiesmäisyys tuntuu silti niin mukavalta.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä ovat maailman kalleimmat avioerot

http://www.taloussanomat.fi/ihmiset/2011/03/06/tassa-ovat-maailman-kalleimmat-avioerot/20113176/135

Jorma kirjoitti...

Suomalainen etsii puolisoa omasta sosiaaliluokastaan


"(muuten on korkeakouluissa tasa-arvoista, koska naisia on "jopa enemmän")."

Tämä se jaksaa huvittaa. Ymmärtävätköhän nämä tyypit itse ollenkaan, miten naurettaville kuulostavat tämän kaksinaismoralisminsa kanssa?

Jorma kirjoitti...

:Huumeiden sekakäyttö lisääntyy

"Helsinkiläisen huumeidenkäyttäjän perustyyppi on kolmekymppinen, yhteiskunnan tuella elävä mies"

Näin. Hesarin esimerkkinarkkari on kuitenkin malliäiti ja mukava mummo.

Pauli Sumanen, emeritustutkija kirjoitti...

Naisten ammatinvalinta voidaan kiteyttää muotoon: "Naiset valitsevat työn, jossa he tietävät jo ennakolta pärjäävänsä." Naiset karttavat haasteellisia työpaikkoja. Useimmat karttavat jopa hakeutumista esimiesasemaan, koska pelkäävät valtaan kuuluvaa vastuuta. Arvaapa kumman nainen valitsee: Riskialttiin, hyväpalkkaisen työn vai matalampipalkkaisen mutta turvallisen työn?

Vortac kirjoitti...

wives have more power than their husbands in making decisions and dominating discussions..

Jälleen eräs vuosituhantinen totuus, jota femakat eivät tule ikupäivänä myöntämään todeksi.

Naisetkin myöntävät tuon lähinnä silloin todeksi, kun heillä on tarvetta rehennellä ja naureskella miehille - mutta eivät koskaan silloin, kun koetetaan mainita miesten huonommasta asemasta faktoja, tai kertoa, että naisilla on miehiin verrattuna kaikki valta maailmassa.

Katsotaan, olenko väärässä - olisi meinaan aivan hemmetin kiva olla näissä asioissa kerrankin väärässä. Se tarkoittaisi, että maailma on muuttumassa paremmaksi.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Pauli, sanoisin että 99.9% naisista valitsee jälkimmäisen.

On varmaan kivaa, kun voi valita yleensäkin elämässä kaikenlaista.. naisilla on se ylellisyys - miehillä ei.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Kas kas Henkkaa ei kiinnosta kunnon nimellä varusteltu keskustelu koska Uuden suomen postaukset ovat selkeästi vähentyneet..niin ja kommentit myös koska jokainen kusipää joka siellä ilmentää itseään kommenteillaan (esim. yllämainitun kaltaislilla kommenteille) EI USKALLA sanoa niitä ääneen omalla nimellään sillä TIETÄÄ sen olevan vain oman katkeruuden purkamista. Ihminen joka on aidosti sitä mieltä mitä on ja osaa sen myös perustella voi sanoa sen miemellään..täällä Blogissa/lantakasassa/kompostissa ei kukaan halua sanoa mielipiteitään omalla nimellään.

Jorma kirjoitti...

"Ihminen joka on aidosti sitä mieltä mitä on ja osaa sen myös perustella voi sanoa sen miemellään"

Anonyymia uhoa! On se hurja!

Halonen: Asevelvollisuudesta ei pidä luopua, mutta sitä tulee muuttaa

Mitäs jos muutettaisiin asevelvollisuus tasa-arvoiseksi? Miksi muumiomamma Haloska ei kanna huolta asevelvollisuuden epätasa-arvoisuudesta?

Anonyymi kirjoitti...

Asevelvollisuus pitäisi poistaa kokonaa suomesta.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.kaarinakailo.net/kirjoituksia/naiset_ja_pippuri2008.htm

Vortac kirjoitti...

Anonyymit. Nimimerkki. Valitkaa sellainen.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Henry, mitä UusiSuomi-blogillesi on tapahtunut? Siellä ei ole ollut uutta entryä pitkään aikaan, eikä muuten kyllä uusia kommenttejakaan.

- Vortac

Homo kirjoitti...

Lapsenlapsia hoitaessaan mummi ei piikitä [amfetamiinia]

Yllätys yllätys, ihmiskauppa koskee lähinnä muita aloja kuin prostituutiota, toisin kuin femakot mielellään antavat ymmärtää:
Maaseudun Tulevaisuus: Ihmiskauppa leviää Suomessa

Näin se emansipaatio etenee Anne Moilasen ja kumppanien viitoittamalla tiellä:

Naisen epäillään käyttäneen kaasusumutinta tappelun yhteydessä

Myyrmäen aseman tuntumassa sijaitsevan ravintolan edustalla syntyi tappelu sunnuntain vastaisena yönä.

Noin puoli neljän aikoihin yöllä alkaneen nujakan yhteydessä sivullinen altistui luvattomalle kaasusumutteelle. Epäilty sumutteen käyttäjä on vuonna 1970 syntynyt nainen, jonka hallusta poliisi löysi myös teleskooppipatukan.

Pravdan uutinen Henryn mainitsemasta asiasta:

Työnteko innostaa naisia

Anonyymi kirjoitti...

Tässä alkuperäinen lehdistötiedote naisten innokkuudesta alati pahenevan sorron yössä:

http://www.ttl.fi/fi/tiedotteet/Sivut/tiedote4_2011.aspx

"Mitä mielekkäämmäksi työ koetaan, sitä tärkeämpää työ ihmiselle on", alkaa tiedote. Makes sense.

Varsinaiseksi neropatiksi osoittautuva Liisa Moilanen jatkaa: "... naiset olivat ... innostuneempia työstään kuin miehet". Hmm, eli naiset siis kokevat työnsä mielekkäämmäksi.

Kokonaisuudessaan luettuna tuo Moilasen möläytys kuitenkin yrittää ikään kuin kumota tiedotteen sisäisen logiikan: "Vaikka naisten työ oli muuttunut usein huonompaan suuntaan tasa-arvon ja vaikutusmahdollisuuksien suhteen verrattuna miehiin, niin naiset olivat siitä huolimatta innostuneempia työstään kuin miehet".

Moilanen siis kieroilee saadakseen aikaan sellaisen vaikutelman, että naiset yhtä aikaa ovat huonommassa asemassa asemassa mutta siitä huolimatta innokkaampia työntekijöitä kuin miehet.

Mielestäni tuota sanomaa ei voi muuten lukea. Järkevää nimittäin olisi olettaa, että naiset ovat innokkaampia työntekijöitä, koska heidän työnsä on mielekkäämpää, kuten "perussääntönä" aluksi todetaan. Tai sitten sääntö ei päde.

Tämä tiedotteen kärkeen nostettu poliittinen sanoma kiteytyy Antti Kasvion loppukaneetissa: "Mielenkiintoista on esimerkiksi nähdä, jatkuuko suomalaisten naisten sitoutuminen ja sinnikkyys työelämässä pätkätöistä, heikommasta palkkauksesta, jatkuvista muutoksista ja osaamattomasta esimiestyöstä huolimatta."

Ja STT, kymmenet lehdet ja muut mediat tarttuivat kiitollisina viestiin. "Uskokaa nyt jo, että naisia kannattaa palkata miesten ohi ja samanaikaisesti parantaa heidän työolosuhteitaan, nostaa palkkaa ja sen sellaista."

Näin se feminismiksi kutsuttu todellisuuden vääristely käytännössä etenee lehdistötiedote lehdistötiedotteelta.

Kunpa maassa olisi edes yksi tässä suhteessa riippumaton lehti!

Homo kirjoitti...

Uhka partuturikampaajien, siivoojien yms naistyypillisten yritysten kansainvälistymiselle?:

Yrittäjänaiset nousevat barrikaadeille torstaina

...
Yhden vauvan on arvioitu maksavan äidin työnantajalle noin 12 000 euroa. Liiton mukaan perhevapaakulujen maksattaminen äidin työnantajalla hiertää naisten yritysten kasvua,työllistämistä ja kansainvälistymistä.
...

Homo kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Homo kirjoitti...

Naiset toimivat miehiä useammin yksinyrittäjinä, sillä vain joka viides naisyrittäjä toimii työnantajana.

Homo kirjoitti...

Naisyrittämistä:

Fengshui-sisustamista. 14 vuoden kokemuksen perusteella tiedän, että fengshui toimii. Uusin käyttökohteeni on asunnon valinta. Siinä se on fantastinen apuväline!

Henry Laasanen kirjoitti...

"Kas kas Henkkaa ei kiinnosta kunnon nimellä varusteltu keskustelu koska Uuden suomen postaukset ovat selkeästi vähentyneet."

"Henry, mitä UusiSuomi-blogillesi on tapahtunut? Siellä ei ole ollut uutta entryä pitkään aikaan, eikä muuten kyllä uusia kommenttejakaan."

Suuri tai suurin osa kommentaattoreistani ei ole rekisteröityneitä siellä. Olen saanut kommentteja, että he eivät aiokaan rekisteröityä.

Keskustelu on siltä osin muutenkin tyrehtynyt, koska US:n sisäpiirin rekisteröityneitä kiinnostaa lähinnä vain maahanmuutto ja persut.

Tällä viikolla on tosin tulossa megauutispostaus, joka sisältää salapoliisin hankkimia kuvia ja kiinnostavaa sisäpiirin tietoa.

Jorma kirjoitti...

"Ratkaisu ongelmaan on se, että naisyrittäjät palkkaisivat nykyistä enemmän miehiä töihin"

Hyvä idea, kannatan. Miehiä voitaisiin myös haalia, vaikka "positiivisen" syrjinnän avulla, myös julkiselle sektorille lisää.

"Tällä viikolla on tosin tulossa megauutispostaus, joka sisältää salapoliisin hankkimia kuvia ja kiinnostavaa sisäpiirin tietoa."

Tuskin maltan odottaa.

Homo kirjoitti...

Kääkäti kääkäti, miksi miesten tulisi nostaa pikkurilliäkään naisten puolesta niin kauan kuin naiset eivät ole valmiita puolestaan parantamaan miesten kokemia epätasa-arvoisia asioita, vaan pikemminkin suorastaan vastustavat näiden asioiden tasa-arvoistamista:

Yasmin Alibhai-Brown: Where are the men to help women fight their battles?

Jorma kirjoitti...

Tutkimus: Naistenlehdet tarjoavat myönteistä julkisuutta poliitikoille

Tarkemmin sanottuna naispoliitikoille. Onhan näissä joskus ollut joku matti vanhanen lautakasojaan esittelemässä, mutta kannessa on silloinkin tainnut koreilla nainen.

Jorma kirjoitti...

Tasa-arvon edistäminen edellyttää miesten vahvempaa panosta

"Eroisät tulee huomioida paremmin viranomaispalveluissa ja käytännöissä, jotta vanhemmat saadaan samalle viivalle lasten hoitoon, asumiseen ja tapaamisiin liittyen."

"Ensi vaalikaudella on tehtävä 1970-luvulla säädetyn isyyslain kokonaisuudistus."

Kari Uotila on oikealla asialla. Kolumnin alkupuolen feministejä myötäilevä sävy ei kuitenkaan ole mieleeni. Onko se nyt niin, että esimerkiksi Vasemmistoliitossa miespoliitikon on aina ensin nuoltava femakoiden persettä, ennen kuin hän voi esittää sinänsä ihan fiksun kannanoton miesten tasa-arvo-ongelmiin? Jos on, niin se on hyvin harmillista, ehkä jopa todella syvältä.

Homo kirjoitti...

Suomessa EU-maista eniten sinkkunaisia

...
Lapsettomien sinkkunaisten osuus suomalaisista kotitalouksista oli toissavuonna lähes 23 prosenttia, kun sinkkunaisten osuus EU:ssa keskimäärin oli hieman yli 17 prosenttia.

Myös sinkkumiesten kotitalouksia (16,5 prosenttia) on Suomessa selvästi EU-keskiarvoa (13 prosenttia) enemmän. Sinkkumiesten osuus on Suomea korkeampi vain Saksassa.
...

Lehti paljasti ruotsinlaivoilla toimivan prostituutioringin

LSHM kirjoitti...

Saksan sinkkumiehet ovat suomalaisia paremmassa siinä mielessä, että seksipalvelut ovat siiinä maassa kaikkien tavoitettavissa helposti ja edullisesti.

suomalainen kirjoitti...

Täällä on monia kommentteja, joissa vedotaan järkeen, kohtuullisuuteen ja oikeudenmukaisuuteen. Olen kuitenkin huomannut yhteiskuntaa seuratessani, että:

a) naisiin ei voi vaikuttaa edellä mainituilla, sinänsä kelpoisilla, argumenteilla - naiset eivät halua ymmärtää silloin kun se on heille epäedullista

b) valtaa ja sen tuomia taloudellisia ja terveydellisiä etuja sekä tasa-arvoa ei saa naisilta pyytämällä - kaikki perustuu siihen, että valta, tasa-arvo ja sen kautta tulevat edut otetaan haltuun.

Homo kirjoitti...

Tutkija: Sinkkuus leviää kaikissa länsimaissa

Tutkimus: Miespoliitikotkin oppineet hyödyntämään naistenlehtiä

Homo kirjoitti...

Kuvaa aika hyvin myös suurinta osaa naistutkimukseksi kutsutusta pseudotieteestä:

Fact-Free Science

Anonyymi kirjoitti...

"Täällä on monia kommentteja, joissa vedotaan järkeen, kohtuullisuuteen ja oikeudenmukaisuuteen. Olen kuitenkin huomannut yhteiskuntaa seuratessani, että:
a) naisiin ei voi vaikuttaa edellä mainituilla, sinänsä kelpoisilla, argumenteilla - naiset eivät halua ymmärtää silloin kun se on heille epäedullista
b) valtaa ja sen tuomia taloudellisia ja terveydellisiä etuja sekä tasa-arvoa ei saa naisilta pyytämällä - kaikki perustuu siihen, että valta, tasa-arvo ja sen kautta tulevat edut otetaan haltuun"

Ihan hyvin kiteytetty.
Tasa-arvokin on henkilökohtaista viisautta, jota jollakin joko on tai ei ole.

Naiset, jotka ymmärtävät hyödyn jakautumisen miehille, sallivat sen siinä missä ymmärtävät, mutta ymmärrystä ei voi edellyttää naisilta, jotka eivät tunnista ongelmia ongelmiksi.

Pitää muistaa, että naisilla on yleensä hyvin vahva funktio toimia miesten supportteina ja koulitsijoina. Kasvatus ja ympäristö panee naiset lähestymään yhteiskunnallisesti menestyviä mieshahmoja, eikä naisilla siten voi olla päällä sitä älliä mikä tasa-arvoasioiden ymmärtämiseksi
vaaditaan.

Naisiin voidaan vaikuttaa
auttamalla heistä itsenäisempiä, vähentämällä miesten tarvetta menestyä statusympyröissä jne. siten, että naisille annetaan luomakunnassa uusi merkitys. Eihän nykynainen ole mikään vahva ja itsenäinen, vaan lähes täysi ajopuu, joka etsii aaltojen mukaan oikeaan suuntaan etenevää miestä johon kiinnittyä.

Naisen alkuperäinen tehtävä on leijailla ja tuoda iloa, voimaa maailmaan. Samoin kuin miestenkin. Viekää ajopuunne, sanoi Henry Laasanen ja nipisti Jerry Cottonin virkamerkkiä.


-bmad

Anonyymi kirjoitti...

"Suuri tai suurin osa kommentaattoreistani ei ole rekisteröityneitä siellä. Olen saanut kommentteja, että he eivät aiokaan rekisteröityä."

Heppa Laasasen blogihan
oli yk. niin järkyttävä, että se ajoi ylläpidon täysin epätoivoiseen ratkaisuun, joka poisti lähes koko kansalaiskeskustelun US:sta.

US oli (tai on) melko tarkalleen suurmedian ja nettipalstojen välimuoto. Riski antifeminismin (amfetamiinin?) leviämisestä oli liian iso otettavaksi laajenevalle medialle, jonka ylimmällä jakkaralla istuu megaluokan hissitehtaan pomo.

Mutta nyt kahen naisen kanssa (plondi ja prunette) syömään hyvää kinkku-juusto-pastaa, ettei tarvitse mimmien ruveta pitämään paidankutojaisia.

Henksukka, muista viilit ja jukurtit ennen panoa.


-bmad


-bmad

Anonyymi kirjoitti...

Savukoski tuomittiin syrjinnästä virantäytössä

julkaistu eilen klo 16:41, päivitetty eilen klo 18:26

Savukosken kunta on tuomittu syrjinnästä lähihoitajan viran täyttämisessä. Päätöksen antoi Lapin käräjäoikeus helmikuussa.

Lähihoitajan paikkaa hakenut mies valitti käräjäoikeuteen sosiaalilautakunnan keväällä 2008 tekemästä päätöksestä, jossa virkaan oli valittu miehen mielestä vähemmän ansioiutunut nainen.

Käräjäoikeus päätti, ettei hakijoiden ansiovertailua oltu tehty asianmukaisesti, eikä kunta voinut pitää naista pätevämpänä. Oikeuden mukaan kunnan on maksettava miehelle 4 500 euroa ja oikeudenkäyntikulut.

Kunnanjohtaja Mauri Aarrevaara ei osaa tarkalleen sanoa, miksi valintaperusteluja ei kirjattu lautakunnan päätökseen. Aarrevaara esittää kunnanhallitukselle, ettei tuomiosta valitettaisi Rovaniemen hovioikeuteen.

Kunnanhallitus päättää asiasta maanantaina.

YLE Lappi

http://yle.fi/alueet/lappi/2011/03/savukoski_tuomittiin_syrjinnasta_virantaytossa_2415725.html