tiistaina, maaliskuuta 08, 2011

Naispäivä

Valtaosa suomalaisista kannattaa palkkatasa-arvon pyrkimistä myös laman aikana. Vastusta löytyy perussuomalaisten kannattajista.
Vastaajilta pyydettiin kannanottoa väitteeseen ”Vaikeasta taloustilanteesta huolimatta pitää naisten ja miesten perusteettomia palkkaeroja kaventaa niin, että naisen euro on vähintään 85 senttiä vuonna 2015." Samaa tai jokseenkin samaa mieltä on 79 prosenttia ja eri tai jokseenkin eri mieltä 13 prosenttia vastaajista.

Naisista väitettä tukee 87 prosenttia ja miehistä 70 prosenttia. Eri mieltä on naisista 6 prosenttia ja miehistä 19 prosenttia.
WTF?

Bad girls: An investigation into a new breed of young women every bit as alienated, violent and brutally sexualised as the worst male yob

Varokaa Valkoisen Ritarin kirousta!
Valkoinen Ritari

* mielistelee naista ja puolustaa tämän mielipiteitä kritiikittömästi
* on valmis luopumaan periaatteistaan ja itsekunnioituksestaan naisen vuoksi
* on valmiina aina pelastamaan naisen oletetusta "hädästä", maksoi mitä maksoi
* antaa naiselle vallan ylitseen, absoluuttisesti
* pyrkii osoittamaan naiselle olevansa muita miehiä parempi väheksymällä miehistä kulttuuria ja ajamalla naisen etuoikeutettua asemaa
* on usein viime kädessä valmis puukottamaan soturiveljiään selkään, mikäli luulee sen tuovan hänelle naisen suosion
Why Men Must Wear Dresses

Täyteen tasa-arvoon on vielä pitkä matka

US-blogini: 100 parasta naista

29 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

Naisten ura tyssää asennevammaan

Kyllä, jos tarkoitetaan naisten omaa asennevammaa. Miehiä on turha syytellä yhteiskunnassa, jossa naiset saavat erityiskohtelua joka paikassa.

Miesten aliedustus korkeakoulutuksessa on sitten kiistaton osoitus miehiin kohdistuvasta sukupuolisyrjinnästä, jos Iltalehden pääkirjoituksen logiikka hyväksytään. Miksei sille tehdä mitään?

"Suomessa voidaan edelleen järjestää seminaari, jossa ei ole yhtään naispuolista esiintyjää tai julkaista pariakymmentä maakuntalehteä ilman ensimmäistäkään naispuolista päätoimittajaa."

Hirmuista? Miten tämä on mahdollista? Päinvastaisesta ei toki löydy yhtään esimerkkiä? Maan tasa-arvopolitiikkaa pyöritetään käytännössä täysin naisten johdolla ja ehdoilla.

"suomalaisistakin pomoista noin puolet on naisia ja kun naisen euro todellakin on euro"

Tarkoittaako tämä sitä, että jukisella sektorilla naispomojen määrää käydään karsimaan ja että miesten palkat nostetaan naisten palkkojen tasolle?

Jorma kirjoitti...

"Tämän päivän Savon Sanomat on kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi erilainen kuin tavallisesti. Olemme raivanneet naisille tavallista enemmän tilaa lehden sivuilta. Kaikissa tänään julkaistavissa kuvissa on pääosassa nainen. Tänään myös kirjoitamme naisista enemmän kuin normaalisti."

Miesten päiväähän meillä ei ole, mutta olisiko missään oloissa mahdollista, että Savon Sanomat tekisi yhden päivän ajaksi vastaavanlaisen linjauksen miehiä suosien? Ei varmasti.

Jorma kirjoitti...

Tänään juhlitaan maailman naisia

"IL listasi vinkit miehille

Listasimme miehille liudan vinkkejä, joilla naista voi tänään huomioida. Eivätkä vinkit vanhene huomennakaan!

Tässä vinkeistä 10, tiistain 8.3. painetussa lehdessä 60 + 1 lisää!


1. Osta kukkia. Niitä ei voi koskaan saada liian usein.


2. Avaa ovi naisille.


3. Hae hänet suoraan töistä ja vie syömään.


4. Hymyile. Pieni vaiva, iso ilo.


5. Vie kotiin laatusuklaata. Jotain muuta kuin Fazerin sinistä.


6. Lähde aikaisemmin töistä ja siivoa koko asunto.


7. Anna lahjaksi hemmotteluhoito. Kasvohoito, manikyyri tai vaikkapa kuumakivihoito.


8. Vuokraa kaksi elokuvaa ja osta puoli kiloa karkkia. Ei mieselokuvia.


9. Yllätä hänet samppanja-aamiaisella.


10. Käy isoäitisi luona. Hän ilahtuu varmasti."


Sanattomaksi vetää.

Jorma kirjoitti...

James Bond tempaisee naisten hyväksi

Tähän on tultu.

Sean Connery

"I don't think there is anything particularly wrong about hitting a woman ... If a woman is a bitch, or hysterical, or bloody-minded continually, then I'd do it."

Ennen oli ennen. Vaikken väkivaltaa hyväksykään, niin ainakin asenne oli rehellisempi ja tasapuolisempi.

Henry Laasanen kirjoitti...

Kun Jaana Pelkonen kirjoittaa naiivin tasa-arvokirjoituksen, se on suuri tapaus mediassa


http://www.iltalehti.fi/nainen/2011030813322366_na.shtml

Ingenieur kirjoitti...

Psst.

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=20110363967

Eihän se ihan nappiin näytä menevän. Kiintiöt ja positiivinen syrjintä, coming right up...

Vortac kirjoitti...

Miesten päiväähän meillä ei ole, mutta olisiko missään oloissa mahdollista, että Savon Sanomat tekisi yhden päivän ajaksi vastaavanlaisen linjauksen miehiä suosien? Ei varmasti.

Totta puhut, Jorma. Ei tosiaan olisi mahdollista, ilman että koko maailma muuttuu aivan pohjamutia myöten ja totaalisesti.

Oli todella iljettävää ja ärsyttävää kyllä tänään ostoskeskuksissa. Kävelin meinaan kukkakaupan ohi, ajatellen ostavani jonkin huonekasvin itselleni. Kuitenkin heti kasvoilleni iskeytyi valtaisa annos misandriaa, ja pahinta oli, että se tehtiin tavalla, joka osoittaa, että tekijöiden mielestä siinä ei ole mitään väärää. Tasa-arvolain vastaisia naistenylistysjulisteita ja "osta kukkia naisille"-propagandakylttejä ympäri ikkunoita. Jäi kyllä huonekasvit ostamatta. Näin jälkeenpäin ajatellen, olisi pitänyt mennä kauppaan, sanoa, että haluaisin ostaa huonekasvin, ja sitten kun se myyjä esittelee sitä sun tätä, lopulta keskeyttää, jatkaen lausetta - "..mutta noissa ikkunoissa paistavan miesvihan ja tasa-arvolain vastaisten julisteiden myötä haluni ostaa mitään tästä liikkeestä tippui miinukselle. Hyvästi."

Naistenviikko, naisten päivä, minna canthin päivä, tasa-arvon päivä - näitä asioita juhlistetaan riettaasti tässä kuussa, kenenkään estämättä tai kyseenalaistamatta (harvalukuista aidon tasa-arvon puolustajien joukkoa lukuunottamatta).

Asian "normaalius" ja "kyseenalaistamattomuus" tässä välillä riepoo melkein eniten. Miehetkö eivät ole ansainneet juhlapäiväänsä vuosituhantisella koko sivilisaation rakentamisella ja urhealla, uhrautuvalla (jopa kuolemaan asti) ylläpitämisellä? Mitä naiset ovat koskaan tehneet minkään suuremman asian eteen? Eivät yhtikäs mitään. Joku harva poikkeus voi olla siellä täällä, mutta yleisesti ottaen eivät mitään. Ja näitä valtaapitäviä, sydämettömiä, hyviä miehiä halveksuvia ja rääkkääviä loismatoja sitten juhlitaan koko kuukauden voimin?

Yleinen perusteluhan on, että naisille on ikäänkuin vain YKSI päivä, ja loput on sitten miesten päiviä.. Juupajuu. Voin sanoa, että naiset eivät ikinä hyväksyisi tuota perusteluksi, jos asia olisi päinvastainen.

Ja ihan syystä - jos ARKIPÄIVÄ on miehen päivä, miehellä ei ole mitään erityistä juhlapäivää, ja tämä kertoo siitä, että miehiä ei kunnioiteta.

Tosin ottaisin kyllä armeijan poistamisen (tai edes muuttamisen tasa-arvoiseksi), seksuaalisen vallan tasaamisen (tai ainakin naisten seksuaalisen vallan keinotekoisen lisäämisen lopettamisen), miesvihapropagandan lopettamisen, isien oikeuksien tasa-arvoistamisen äitien oikeuksien kanssa, aviomiehen oikeuksien tasa-arvoistamisen vaimon oikeuksien kanssa, tismalleen saman summan käyttämisen tästedes miesten terveydenhoitoon, kuin naistenkin terveydenhoitoon - jne jne jne. mieluummin kuin "miestenpäivän".

Olisi toisaalta parempi poistaa koko naistenpäivä mieluummin, niin ei tarvitse keskittyä turhuuksiin - mutta mitäpäs korporaatiot eivät keksisi, lisätäkseen myyntiä. Miestenpäivä ei olisi taloudellisesti yhtä kannattava, kuin naistenpäivä on.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

"I don't think there is anything particularly wrong about hitting a woman ... If a woman is a bitch, or hysterical, or bloody-minded continually, then I'd do it."

Ennen oli ennen. Vaikken väkivaltaa hyväksykään, niin ainakin asenne oli rehellisempi ja tasapuolisempi
.

Näin on. Vanhoissa Bondeissa agentti Jameshan tempoo akkoja turpaan, minkä kerkijää. Ja juuri Sean Conneryn bondihan on aina ollut se, joka naisten haaroja eniten kostuttaa.

Connery on oikeassa siinä, että ei siinä mitään ERITYISTÄ vikaa ole. Tarkoittaen, että ei naisten lyöminen ole mitenkään sen tuomittavampaa tai enemmän väärin kuin miehenkään lyöminen. Eli ihan tasa-arvoahan tuo on. Jos miehiä pätkitään turpaan, on vain kohtuus ja oikeus, että myös naisia pätkitään turpaan. Jos naisia ei pätkitä turpaan, on vain kohtuus ja oikeus, että myöskään miehiä ei pätkitä turpaan.

Muu on tasa-arvon vastaista.

Minäkin olen kyllä rauhan rakentamisen ja väkivallattomuuden kannalla - Jeesuksen puheissa on suuresti viisautta. Mutta tilanteessa, jossa olisin valmis pätkäisemään miestä turpaan, olen kyllä tasan yhtä valmis pätkäisemään naista turpaan. Olen nimittäin tasa-arvon kannattaja.

(Tosin selvin päin en usko kyllä edes pystyväni hilpaisemaan ketään väkivallalla - se on väärin, sivistymätöntä ja toisen olennon satuttaminen yksinkertaisesti tuntuu jo ajatuksenakin liian hirvittävältä ja alhaiselta)

- Vortac

Jorma kirjoitti...

Naiset, tarvitsetteko apurattaita?

Hyvä kirjoitus Henri Heikkiseltä. Aivan toista tasoa kuin Jaana Pelkosen tuotos. Julkisuuttaa saa suuressa määrin kuitenkin juuri jälkimmäinen blogikirjoitus. Jokainen voi miettiä, että miksi.

Jorma kirjoitti...

Tasa-arvoministeri Wallin: Kolmikantaisen samapalkkaisuusohjelman jatkamisesta pitää sopia hallitusohjelmassa

"Ohjelman jatkamisesta pitää sopia hallitusohjelmassa", totesivat tasa-arvoministeri Stefan Wallin ja valtiosihteeri Marcus Rantala kansainvälisenä naistenpäivänä 8.3.2011. He juhlistavat päivää Helsingissä keskustelemalla helsinkiläisten kanssa ajankohtaisista tasa-arvokysymyksistä ja jakamalla naisille ruusuja Kampin kauppakeskuksessa."

Kysymys kuuluu, kuka maksoi kukat?

Toinen kysymys kuuluu, miksi niitä jaettiin vain naisille? Tämähän on pahimman lajin sukupuolisyrjintää.

"Naiset saavat keskimäärin huonompaa palkkaa kuin miehet."

Valehtelua.

"Tasa-arvoministeri Wallin ja valtiosihteeri Rantala toivottavat kaikille naisille ja miehille hyvää Naistenpäivää!"

Miksei miehille ja naisille? Naistenpäivä kirjoitetaan lisäksi pinellä alkukirjaimella.

Jorma kirjoitti...

"Olisi toisaalta parempi poistaa koko naistenpäivä mieluummin, niin ei tarvitse keskittyä turhuuksiin - mutta mitäpäs korporaatiot eivät keksisi, lisätäkseen myyntiä. Miestenpäivä ei olisi taloudellisesti yhtä kannattava, kuin naistenpäivä on."

Totta. Yhteiskunnallisesti, tai tarkemmin sanottuna poliittisesti, naistenpäivän viettäminen korostaa naisten asemaa ja heikentää miesten mahdollisuuksia saada tasa-arvo-ongelmiaan esille.

Jorma kirjoitti...

Sverige - feminismens Saudiarabien?

Jorma kirjoitti...

Opettaja harrasti seksiä alaikäisen kanssa - Tuomio lieveni oudoilla perusteluilla

Eikai tuossa ole mitään outoa: pojat eivät nauti samaa lain suojaa kuin tytöt. Epätasa-arvo jyllää.

Anonyymi kirjoitti...

Samapalkkaisuusohjelma on yritys nostaa kaikkien palkkoja, tai siis se selittää ohjelman suosion työntekijäpuolella sukupuolesta viis. No, ainakin julkisen puolen työntekijäpuolella.

Sairaanhoitajien lakon jälkeen kävi niin, että kaikki muut kuntatyöntekijät ilmoittivat heti ylimääräisten korotusten jälkeen, että olisi epäoikeudenmukaista, jos "me ei kans". Ja olisihan se ollut. Niinpä esimerkiksi lääkärit saivat oman kelpo korotuksensa. Nyt sentään saa lääkärin naispalkalla vähän särvintä leivän päälle.

Yksityisellä puolella naisten palkkoja on hankala nostaa. Jos sitten ei ole tarkoitus lisätä naisten työttömyyttä. Kuka nimittäin palkkaisi naisen töihin, jos saisi miehen halvemmalla. Naisvaltaisten alojenkin palkkoja on hankala nostaa, jos nimittäin joutuu kilpailemaan kansainvälisesti.

Täten tiedämme, että naispalkkaohjelma onnistuu julkisella puolella, kunnes keksitään, että rahat loppuu eikä verojakaan enää voi korottaa. Samaten palkkoja voi kolmikannassa pakottaa nostamaan jollain tiukasti kotimaisissa käsissä olevilla naisvaltaisilla aloilla. Sielläkin tosin palkankorotukset on annettava myös miehille, joten onnistumine jää puolittaiseksi. Muualla se epäonnistuu.

Jorma kirjoitti...

Tutkijat: Koulun tuettava erilaisia temperamentteja

Homo kirjoitti...

Isänpäivänähän on femakkotoimittajalla perinteisesti kaataa oikein kunnon paskasangollinen kaikkia taktisesti ajoitettuja uutisia inhottavista miehistä. Tätä perinnettä matkiakseni tässä naisille hieman heidän omaa lääkettään:

Hirviöäiti tappoi kolme lastaan

Nainen puukotti miestä sisäelimiin - edessä jo toinen pitkä vankilatuomio

US: Kiviniemen hihittely herättää raivoa

It-palvelualan sukupuolten välinen palkkaero kaventui muutaman sentin

Naisten ja miesten palkkaero it-alalla lähti kasvuun

Tietoalan toimihenkilöiden tekemä palkkatutkimus osoittaa, että naisen euro it-palvelualalla on keskimäärin 95 senttiä.

Onpas vanhan näköinen ollakseen 23-vuotias:

Hänestä tuli isoäiti 23-vuotiaana - katso kuva

Homo kirjoitti...

Naisten pakonomainen tarve ahmia lapsiorjatyövoimalla tuotettua suklaata ja saada tolkuttomasti yli todellisen tarpeen nälkäpalkalla ja terveydelle vaarallisissa oloissa tuotettuja rättejä turhamaisuutensa ja alati paisuvien ruhojensa vuoksi:

Selvitys: Työvaatteita tehdään Aasiassa nälkäpalkoilla

Naisten vähyys johtotehtävissä selittyy pitkälti naisten mukavuudenhalulla ja hemmotteluna. Mitä enemmän heitä hemmotellaan ja mitä ikävämmät ajat ovat, sitä mieluummin naiset mieluummin taas kerran laiskottelevat:

Naisia on entistä vähemmän johtotehtävissä

...
Myös Alankomaiden ja Saksan alhaiset osuudet selittynevät osittain hyvällä sosiaaliturvalla kuten pitkillä hoitovapailla
...
Kehittyneet G7-maat ovat jopa jäljessä maailman keskiarvosta 16 prosentin osuudellaan, kun taas Aasian ja Tyynenmeren alue on tilastossa korkeimmalla 27 prosentilla.
...

[Lapsiorjatyövoimalla tuotetun] Suklaan sijaan suurin osa naisista ansaitsee korkeintaan vitsakimpun ja oikein isän kädellä ruoskaa, että ahneutensa, laiskuutensa ja miesten syyttelyn sijaan tekisivät jotain itse. Joka ruoskaa säästää, se naista vihaa.

Vortac kirjoitti...

Miksei miehille ja naisille? Naistenpäivä kirjoitetaan lisäksi pinellä alkukirjaimella.

Jorma, hyvin huomioitu. Itsekin olen havainnut, että näistä pienistä yksityiskohdista saa usein selville kirjoittajan todellisen asenteen.

Jos kaksi sanaa (esim. miehet ja naiset) kirjoitetaan eri järjestyksessä kuin aakkosissa, on syytä epäillä puolueellisuutta. M tulee aakkosissa ennen N-kirjainta, mutta silti sana "naiset" on kirjoitettu ensiksi (kuin antaen prioriteetti naisille, välittämättä loogisesta, puolueettomasta järjestyksestä).

Tällaiseen törmää varsin usein nykypäivässä. "Naiset ensin" on liiankin vahvasti manginoiden, femakoiden ja naisten DNA:han koodattu vääryys.

Ja kieltämättä "naistenpäivä"-sanan kirjoittaminen isolla alkukirjaimella kertoo kirjoittajan asenteesta kaiken, mitä siitä tässä asiassa voi haluta tietää.

Miestenpäivää - jos sellainen olisi - kirjoittaja tuskin vaivautuisi kirjoittamaan isolla alkukirjaimella.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Vaikka tämä fraasi on kerta toisensa jälkeen osoitettu merkityksettömäksi hokemaksi, ei se estä vieteriukon pomppaamista esiin aina uudestaan ja uudestaan.

Tämä Henrin kirjoitus on kieltämättä hyvä, mutta tuossa kohtaa olisi luullut hänen valitsevan kuvaavaksi sanaksi "vieteriakan".

Huomatkaa muuten "Helena Eronen"-nimimerkin kommentti : "Minä olen niin kyllästynyt tasa-arvoon".

Niinpä, naiset alkavat jo myöntää, ettei tasa-arvo heille kelpaa alkuunkaan, he haluavat erityiskohtelua ja ylellisyyksiä - tasa-arvo olisi liian maallista ja laimeaa, sitäpaitsi eihän alhaisia mutamöyrijöitä voi kohottaa naisten jumalalliselle enkelitasolle asti, tai naisia laskea palvotulta pedestaalilta takaisin ihmisten maailmaan. Eipä ihme, että tasa-arvo "kyllästyttää", kun sehän vaatisi että naiset maksavat itse päivällisensä, avaisivat itse ovensa, saisivat samaa palkkaa (eivätkä korkeampaa, niinkuin nyt on tapana) samasta työstä kuin miehet, joutuisivat nostelemaan raskaat esineet ilman miesten apua, joutuisivat myöskin tekemään ylimääräisiä hommia, joita ei työnkuvaukseen kuulu, joutuisivat menemään armeijaan tai sivariin vankilan uhalla, ja niin edelleen.

Kun on niin korkea lasilattia, kuin naisilla nykyisin on, varmaan kieltämättä "kyllästyttää" (olisiko totuus kuitenkin lähepänä sanaa "pelottaa") ajatuskin siitä, että oikea tasa-arvo sen musertaisi ja naiset pääsisivät vihdoinkin miesten tasolle elämässä - sillä sitähän tasa-arvo vaatii. Naiset voisivat jopa vammautua, ruhjoutua ja kuolla vaarallisissa töissä, niinkuin miehet ovat vuosituhansia joutuneet tekemään.

Mutta saatanan tekopyhää se on laukoa tuollaisia, kun akat ovat 50 vuotta pauhanneet "tasa-arvosta", ja tasa-arvoviranomaisiin kuuluu lähes pelkkiä naisia.

Tuollainen kommentti vastaa menneinä aikoina prinsessan huokaisuun, miten peasantteja on niin tylsä katsella, kun ne vaan möyrivät mudassa ja tekevät raskaita töitä koko ajan. Kyllästyttäähän se sellainen, kun koskaan ei itse joudu raskasta työtä tekemään tai miesten vaivalloisesta elämästä ja laajamittaisesta syrjinnästä kärsimään.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Heikkisen kirjoituksessa esiin paistoi tämä kohta:

Naisten päivän kunniaksi siteeraan lopuksi erästä Uuden Suomen uutisen kommentoijaa, nimimerkkiä Matti V: "Naisille tarvitaan vähintään 40 prosentin kiintiöt hitsariksi, puliukoksi, nuohoojaksi, syrjäytyneeksi, jätekuskiksi, automekaanikoksi, kirvesmieheksi, sotilaaksi, rekkakuskiksi, työkoneiden kuljettajaksi, metsuriksi, putkimieheksi, kattoasentajaksi, raudoittajaksi..." Itse lisäisin listaan vielä itsemurhan tekijät, väkivallan uhrit, asunnottomat ja vangit.

Ihan vain siksi, että se on niin erityisen hyvin sanottu ja ansaitsee toistoa.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Kysymys kuuluu, kuka maksoi kukat?

Toinen kysymys kuuluu, miksi niitä jaettiin vain naisille? Tämähän on pahimman lajin sukupuolisyrjintää
.

Nimenomaan. Se on lisäksi tasa-arvolain vastaista toimintaa, josta nuo jakelijat voisi vetää syytteeseen.

Kaikki ovat tasa-arvoisia, toiset ovat vain tasa-arvoisempia kuin toiset. Niinhän se näyttää taas kerran menevän.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Isänpäivänähän on femakkotoimittajalla perinteisesti kaataa oikein kunnon paskasangollinen kaikkia taktisesti ajoitettuja uutisia inhottavista miehistä. Tätä perinnettä matkiakseni tässä naisille hieman heidän omaa lääkettään..

Ihan asiaa, Homo. Mutta toisaalta, en ole varma, onko oikein vajota femakkojen kanssa samoihin niljaisiin ja saasteisiin pohjamutiin.

Tämä ikuinen kysymys, joka minua on aina "hyvän" ja "pahan" välisissä taisteluissa askarruttanut; onko hyvä enää hyvä, jos se tekee samoja asioita kuin paha?

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Onpas vanhan näköinen ollakseen 23-vuotias:

Hänestä tuli isoäiti 23-vuotiaana - katso kuva
..

Jonkinmoisesta yhdennäköisyydestä huolimatta, Benny Hillkin oli vanhoilla päivillään nuoremman näköinen kuin tuo akka. Kieltämättä on vähän melkosen vaikeata uskoa, että kuvan eukko on 23-vuotias.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

[Lapsiorjatyövoimalla tuotetun] Suklaan sijaan suurin osa naisista ansaitsee korkeintaan vitsakimpun ja oikein isän kädellä ruoskaa, että ahneutensa, laiskuutensa ja miesten syyttelyn sijaan tekisivät jotain itse. Joka ruoskaa säästää, se naista vihaa.

Haha, mainio slogani! Tuota kun näkisi valtamediassa, niin voisi tietää, että maailma on muuttumassa paremmaksi..

- Vortac

Jorma kirjoitti...

"US: Kiviniemen hihittely herättää raivoa"

Nyt Kiviniemi selittelee tätä "huumorilla":

Pääministeri minkki-Marista: "Huumoria"

Ei heru sympatiaa, ei.

Jorma kirjoitti...

Jetset-elämää!

Anonyymi kirjoitti...

Eläköön se pieni ero

http://www.savonsanomat.fi/mielipide/artikkelit/el%C3%A4k%C3%B6%C3%B6n-se-pieni-ero/652771

XeimA kirjoitti...

Valkoinen Ritari on hyvä pointti.

Tiivistäisin ilmiön seuraavasti:
Valkoinen ritari on miesasian rikkuri, joka uskoo saavansa vastapuolelta palkkansa lihassa (jälkimmäinen pointti kertoo jotain tämän ritarin jaloudesta).

Joskus kyseessä on kuitenkin vain säälimättä hyväksikäytetty, ja aivopesty mies joka uskoo olevansa lähtökohtaisesti paha, vain ja ainoastaan edustamansa sukupuolen vuoksi.

Vortac kirjoitti...

Joskus kyseessä on kuitenkin vain säälimättä hyväksikäytetty, ja aivopesty mies joka uskoo olevansa lähtökohtaisesti paha, vain ja ainoastaan edustamansa sukupuolen vuoksi..

Näin on. Me olemme varmaankin kaikki (ehkä tosin Homoa yms. lukuunottamatta) olleet joskus jossain määrin "valkoisia ritareita", oikein itsekään tajuamatta, mitä oikein teemme - mutta luullen, että sellainen käytös on oikein.

Yhteiskunta ja media, elokuvat ja TV-sarjat, naiset, vanhemmat, sukulaiset, 'auktoriteetit' jne. kannustavat miehiä käyttäytymään valkoisen ritarin tavoin - elokuvissa valkoinen ritari saa AINA kauniin naisen, vaikka olisi miten saamaton, ujo, kömpelö ja muutenkin hontelo. Etenkin jos nainen hieman säälii miestä.

Kun miehiä näin aivopestään joka suunnalta vahvasti kehdosta hautaan, ja kun yksikään nainen ei kerro totuutta - miehen ihmetellessä, miksi todellisuus ei näytäkään toimivan, kuten tuo aivopesu ja ehdollistaminen väittää - ei ole ihme, että miesten yrittäessä ottaa maailmasta ja parisuhteista selvää, tapahtuu helposti vinksahduksia suuntaan jos toiseenkin. Jotkut vinksahtavat lopullisesti miesvihaisiksi manginoiksi, uskoen kenties, että jos he vain yrittävät maksimaalisesti ja vihaavat omaa sukupuoltaan täysillä, niin ehkä -sitten- heidät hyväksytään ihmisinä ja heille heltiää läheisyyttä, rakkautta ja römpsää.

Toiset käyvät tuskallisen ja psykologisesti raskaan, maailmankuvaa pirstaloivan ristiriidan läpi, ja pääsevät lopulta sen ryteikön toiselle puolen - totuuteen. Ja heidän havaitessaan, mitä on tekeillä, ja mitä heille on tehty pienestä pitäen, heistä usein tulee todellisen tasa-arvon puolustajia - joita suurin osa niinsanoitusta "miesaktivisteista" (MRA) on.

Valkoiset ritarit eivät uskalla päästää irti vääristyneestä maailmankuvasta, vaan takertuvat siihen kuin nahkiaiset kalanraatoon, ja niinpä heille ei jää muuta vaihtoehtoa kuin femakkainen naisten jalustalle nostaminen ja oman sukupuolensa vihaaminen entistäkin lujemmin. Enpä ihmettelisi, jos suuri prosentti itsemurhien tekijöistä olisi juuri tätä porukkaa.

- Vortac