maanantaina, toukokuuta 16, 2011

Miesten puolesta

Taistoon miesten puolesta

Researcher draws links between genius and prenatal testosterone

Avoiding resentment when she out-earns him

The Flipside of Feminism: After four decades of male bashing, why are women still so unhappy?

The Missing Fifth

Useless men

Decline of the working man

23 kommenttia:

Homo kirjoitti...

Mies haluaa kodissa oman paikan. Sellaiseksi käy esimerkiksi työhuone tai vessa.

...
"Omassa väitöstutkimuksessani haastatelluilla naisilla ei ollut omia tiloja, vaan koko koti koettiin sellaiseksi. Miehillä ne olivat varastossa, autotallissa tai tuolina television edessä", Horelli kuvailee.
...
Hirvenkallokokoelma minimalistisessa kaupunkikodissa voi johtaa valtapeliin: kumpi lähtee, typerät harrastuksesi vai minä?

Aulankosken mielestä puolison ei kannata aina nähdä miehen harrastusnurkkausta kasvatuksellisena haasteena.
...

Homo kirjoitti...

Turvakodeissa ennätyskiireinen alkuvuosi

...
Liiton mukaan vastaava ilmiö nähtiin myös edellisen talouslaman yhteydessä, jolloin turvakotien käyttöaste lähti laman loppupuolella voimakkaaseen kasvuun.
...

Anonyymi kirjoitti...

Haluatteko tätä tasa-arvoa?

Anne Moilanen kirjoitti IS:n kolumnissaan 14.5.2011 poikien sinisistä ja tyttöjen punaisista vaatteista ratkaisuehdotuksen:

"Oman perheeni poliittinen kanta on kuitenkin se, että pinkki ei ole pannassa. Päinvastoin tyttäreni lisäksi siihen pukeutuvat myös minä ja mieheni sekä perheemme poikalapsi."

Tämä on siis Anne Moilasen käsitys tasa-arvon toteutumisesta: Kun miehet tekevät niinkuin naiset vaativat ja haluavat, meillä on todellinen tasa-arvo.

Arwo Tasa kirjoitti...

Tasa-arvovinkuminen on nuorten naisten juttu. Sit ne alkaa rupsahtaa kolmekymppisinä ja saavat olla tyytyväisiä että äijä jaksaa niitä. Nelikymppisissä pareissa mennään jo miehen ehdoilla.

Homo kirjoitti...

Voitonjuhlissa kekkaloidaan alasti – miksi mies riisuutuu?

...
Åbo akademin maskuliinisuuden tutkija Anders Ahlbäck sanoo, että ilmiötä ei ole tutkittu Suomessa, mutta aihetta sivutaan ruotsalaisessa jalkapallofaniutta tarkastelevassa tutkimuksessa.
...

Pauli Sumanen, emeritustutkija kirjoitti...

The missing fifth- artikkeliin sanoisin, että meillä Suomessa on puuttuva kolmannes, joka on samaa kuin kestävyysvaje.

Miesten tekemät työtunnit syksystä 1999 syksyyn 2009 ovat nimittäin vähentyneet Tilastokeskuksen mukaan 25 %, naisten noin 10 %. Jos pidämme tavoitteena vuosien 2007-2008 työtunteja, niin vähennys on noin kolmanneksen. Tämän seurauksena julkisen sektorin EMU-velka (=kestävyysvaje) kasvoi 14,4 miljardia vuodessa (TK).

Asia voitaisiin korjata tietysti tasa-arvon nimissä niin, että nostetaan naisten työtunnit miesten tasolle. Tosin silloin kestävyysvajekin tuplaantuisi/triplaantuisi, sillä julkisen sektorin naiset eivät nettoverotuloja kasvata.

Olisiko jo aika niissä hallitusneuvotteluissa ryhtyä puhumaan ihan oikeistakin asioista?

Homo kirjoitti...

Seksi sumentaa terävänkin pomon

Jorma kirjoitti...

Näin Leijonien ilta jatkuu:
MM-sankarit otettiin juhlavasti vastaan


"Kaikki ovat toistensa kavereita, Wallin kuvaili mestaruuden tuomaa iloa."

En ole kaverisi, pelle. En nyt, enkä koskaan.

Kuvottavaa, miten tämä sliipattu komeljanttari yrittää kalastella poliittisia irtopisteitä.

Jorma kirjoitti...

Nainen pärjää ulkomailla siinä missä mieskin

On se niin väärin, että naisista pidetään hyvää huolta ja heidän peräänsä jopa katsotaan. Kyllä kannattaa oikein kadehtia sitä välipitämättömyyttä, jolla miesten kohtaloon suhtaudutaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ei kai nuorten miesten syrjäytyminen edelleenkään ole pelkkä koulutus- ja työllistäytymiskysymys? Aamulehden toimittajien kannattaisi vilkuilla esim. Vortacin kirjoituksia, ja ymmärtää, että miehet ovat tässä maailmassa altistettu tilaan, jossa pystyy hankkimaan itselleen merkitystä vain kamppailemalla hierarkioissa.

Kyllä miesten syrjäytymisen perusongelma on se, että miehiltä puuttuu perusarvostus.


-bmad

Anonyymi kirjoitti...

"Kyllä kannattaa oikein kadehtia sitä välipitämättömyyttä, jolla miesten kohtaloon suhtaudutaan."

Miltä kuullostaisi: "Mieskin pärjää ulkomailla?". Entäpä "Ujo poikakin pärjää USA:ssa?" :)

-bmad

Homo kirjoitti...

Juuri TV:stä tullut tosielämän murhamysteeriohjelma johdatti tänne Googlatessa murhaajattaren nimeä:

Stories Of Abused Men In Michigan

Esimerkiksi täällä lisää asiaa:

Chapter 9 — Domestic Violence Against Men In The United States

Homo kirjoitti...

Näihin prenatal testosterone -juttuihin ja moniin muihinkin samantyylisiin korrelaatiojuttuihin kannattaa suhtautua vähintäänkin varauksella, eikä tehdä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä yksittäisten - tai tarkoitushakuisesti valittujen tutkimusten perusteella. Tällaisissa asioissa on usein oltu havaitsevinaan vähintäänkin jossain määrin ristiriitaisia tuloksia...

Samoin esimerkiksi myöhemmänkin iän testosteronitasoista, penisten keskikoosta ja keskihajonnasta eri etnisissä ryhmistä löytyy tutkimuksia, jotka eivät kovin hyvin sovi toisiinsa. Lisäksi vaikka efekti olisi todellinen, voi sen ajoitus olla hyvin kriittinen - ja eri aikakausina korkeilla testosteronitasoilla olla jossain määrin vastakkaisia vaikutuksia. Käsittääkseni esimerkiksi joihinkin kasvonpiirteiden maskuliinisina pidettyihin piirteisiin arvellaan liittyvän tällaista.

Sekin pistää miettimään asiaa, että aika suuri osa jollain älyllisesti vaativalla alalla menestyneistä ei ole kasvonpiirteiltään tai ruumiinrakenteeltaan kovin maskuliinista tyyppiä. Toisaalta, henkisesti lahjakkaankin täytyy menestyäkseen tyypillisesti uhrata suuria määriä aikaa älyllisten harrastustensa kanssa, mikä helposti syö aikaa liikunnallisemmilta harrastuksilta. Jos taas tällainen "nero" (tai siis nerouspotentiaalin omaava henkilö) jostain syystä laiminlyö ajallisen panostuksen älyllisiin harrasteisiin ja keskittyykin esimerkiksi uhreilu-uraan tai jättäytyy vaikkapa laiskuuttaan baarimikon uralle, häntä tuskin tullaan pitämään nerona.

Homo kirjoitti...

Tuosta "Mrazik also found that precocious children were found to have a higher incidence of short-sightedness and allergies, conditions which may also be associated with more exposure to testosterone in the prenatal environment." tulee myös mieleen, että suurempi todennäköisyys likinäköisyydelle ja allergioille voi liittyä myös siihen, että tällaiset lapset ovat riehuneet vähemmän ulkona ja istuneet enemmän kotona kirjoja lukemassa. Joidenkin hypoteesien mukaanhan esimerkiksi liian vähäinen ulkovalossa oleskelu lisäisi likinäköisyyttä ja liian puhtaat ympäristöolot allergiariskiä.

Tässä on esimerkiksi uutinen tuosta ulkona leikkimisen ja likinäköisyyden välisestä yhteydestä:

Playing outdoors protects young eyes from myopia

Homo kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Homo kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Homo kirjoitti...

Ikäviä vinkkejä toisilta nartuilta upeille ja rohkeille naisille:

50-year-olds should not have the bikini

...
- That's just nonsense. It's just another way to hold back the woman. Personally, I have absolutely bikini, even though I am 50, says fashion designer Camilla Thulin.
...
The age limits - according to 2000 British women
Bikini, 47 years
Mini, 35 years
Tubtopp, 33 years
Stiletto heels, 51 years
Navel Piercing, 35 years
Knee high boots, 47 years
Gympadojjor, 44 years
Leather Pants, 34
Leggings, 45
Ugg (boots), 45
Swimsuit, 61 years
Transparent chiffon blouse, 40 years
Long hair, 53 years
Horsetail, 51 years

Homo kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Homo kirjoitti...

Mihin ikään muuten kuuluu naisilla se hiusten kyniminen lyhyiksi ja värjääminen tulipunaisiksi tai violeteiksi? Onko tämä nykyajan vastine papiljottipäille, joiden täytyy verhoutua patriarkaalisen yhteiskunnan, miehisen katseen ja inhottavien ahdistelevien sikamiesten takia androgyyniin muottiin, jotta välttyisivät edes pahimmilta seksuaalisilta ahdisteluilta (tämä ei tosin koske raiskauksia, kuten feministisistä dogmeista tiedämme, ei edes alasti puistoon sammuneella naisella ole suurempaa riskiä joutua raiskatuksi, eikä naisen ulkoasulla tai käytöksellä voi olla mitään vaikutusta raiskausriskiin) seksuaalisen kukoistuksensa ollessa hulppeimmillaan?

Jorma kirjoitti...

Ilmiantajien suojelulaki

"Seksuaalisen ahdistelun määritelmä on sellaisenaan jo koominen. Naisasialiitto Unioni ja Stakes määrittelivät sen niin, että ahdistelua on kaikki se, minkä kohde kokee ahdisteluksi."

Jorma kirjoitti...

Seksikohu mutkistaa tärkeitä ratkaisuja

"Oikeussalissa koetun jälkeen Rajala on arvellut kansalaisten luulevan, että hän on paikalla syytettynä eikä tutkintapyynnön tehneenä asianomistajana.

Jälleen koettiin, kuten Hiihtoliiton STT-jutussa, että kunniansa hakemista oikeudessa kannattaa harkita tarkoin. Keski-ikäisen valtiopäivämiehen teoista paljastui kiusallisia piirteitä."

Jutussa on käynyt itse asiassa selvästi ilmi, ettei HS:llä ollut mitään perustetta leimata Rajalaa ja muita mieskansanedustajia rikollisiksi. Eri asia sitten, tuomitaanko HS kunnianloukkauksesta vai ei. Rajalan persoona tai käytös sinällään ei ole oikeudenkäynnin aiheena.

"Ahdistelun todistaminen on usein vaikeaa ja joskus vastustajat tai kolmikirjaimiset tahot järjestävät jopa seksiansoja."

Näin juuri.

Jorma kirjoitti...

Halonen Leijonille: ”Kun äiti jää kotiin, niin pojat pelaa hyvin”

Muumiomamma syyllistyy seksistiseen pojitteluun.

Homo kirjoitti...

Kulttuurierot vaikuttavat myös työpaikoilla