tiistaina, toukokuuta 17, 2011

Toivottavaa ja suotavaa

Kulttuurierot vaikuttavat myös työpaikoilla
Naisia on pian selvä enemmistö varsinkin nuorista palvelualojen johtajista ja esimiehistä. Tämä kehitys on suomalaisesta ja länsimaisesta näkökulmasta toivottavaa ja suotavaa.
Ilmiantajien suojelulaki
Seksuaalisen ahdistelun määritelmä on sellaisenaan jo koominen. Naisasialiitto Unioni ja Stakes määrittelivät sen niin, että ahdistelua on kaikki se, minkä kohde kokee ahdisteluksi.

12 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

"Sinänsä kumpikaan kulttuuri ei ole toista parempi tai huonompi vaan aidosti erilainen."

Olen eri mieltä.

"Jos keskustelijat ovat eri sukupuolta ja kulttuurikoodi sallii ainoastaan saman sukupuolen edustajien kahdenkeskisen kommunikoinnin, tilanne saattaa tuntua epämukavalta puolin ja toisin. Eräs ratkaisu on ruveta käymään tiimeissä luottamuksellisesti läpi asioita, jotka perinteisesti ovat kuuluneet kahden ihmisen välisiksi."

Eli suomeksi sanottuna annetaan periksi ja nöyrrytään ennakkoluulojen edessä. Ei pidetä kiinni omasta kulttuuristä, omista perinteistä, eikä edes tasa-arvon periaatteesta. Ei maassa maan tavalla, vaan maassa muiden tavalla.

Jorma kirjoitti...

UHRIUTUMISEN ABC

" Pikkulapsillekin menee oppi paremmin perille kuin aikuisille miehille… naisen ulkonäkö, osaaminen, menestyminen ja uravalinnat eivät ole aiheita, joihin miehillä on oikeus ottaa kantaa julkisesti… näin se on ja siihen on parempi taipua, Riitta vaahtoaa. Tämä menettelisi, jos näin tasa-arvon aikana samat säännöt koskisivat myös naisia. Mutta eiväthän ne koske. Miehiä saa sanoa vaikka eläimiksi eikä kukaan älähdä."

Femakkoämmä ei kestä tasa-arvoa.

Jorma kirjoitti...

"Kulttuurierot vaikuttavat myös työpaikoilla"

Tämä kirjoitus edustaa juuri sellaisia näkemyksiä, joiden pitäisi ehdottomasti saada feministit älähtämään. Mutta femakot mieluummin mussuttavat jonkun Hägglundin mielipiteistä väkisin rakentamansa olkiukon vuoksi, todelliset tasa-arvo-ongelmat (olemassaolevat tai uhkaavat) ovat heille ihan liian kovaa kamaa.

XeimA kirjoitti...

Tässä näkyy melko hyvin sanaton kommunikaatio.

Näin ei tarvitse feministien erikseen sanoa että toinen sukupuoli on toista tasa-arvoisempi, vaan se tulee selväksi tämän käytännön myötä.

Hyvä neuvo, kaikessa mitä tulee naisen kanssa toimimiseen: Arvostele nainen tekojen pohjalta, äläkä vain sanojen. He kun tieten tai tahtomattaan tapaavat tehdä ensin ja perustella vasta sitten.

Tällöin se on heitä itseäänkin kohtaan avuksi. -Kuten eräs entinen esimieheni sanoi, mitä tuli duunipaikallani olevien asiakkaiden liikkumista rajoittavien kieltojen noudattamiseen: "Jos he eivät osaa lukea kieltokylttejä, heistä on yhtä paljon haittaa kuin heistä jotka ne pahaa pahuuttaan jättävät niitä noudattamatta, eikä täten heitä tarvitse kohdella eri tavoin." Näet, nuo kieltokyltit olivat asiakkaiden turvallisuuden vuoksi siellä missä ne olivat.

(Tiedän että valkoiset ritarit ovat ehkä peitsi pystyssä luettuaan tuon, mutta minuunkaan he eivät ole tervetulleita sitä tökkäämään. Kiitos ;)

Homo kirjoitti...

En muista koskaan edes kuulleeni Minna Kaupista ja hänen "skandaalistaan":

Mediatutkija: Naisjoukkueen juhlinnasta olisi syntynyt skandaali

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Sukupuolisekamelska johtaa lopulta umpisolmuun

Argh näitä konservatiiveja.

Homo kirjoitti...

Tätä Laasaseen pohjautuvaa juttua ei ole taidettu mainita täällä vielä:

"Tosimies ei voi valittaa seksihäirinnästä"

Homo kirjoitti...

Se siitä femakkonarttujen väitteestä, että miesten paljon yleisemmät työtapaturmat johtuisivat siitä, että miehet ottavat (samoissa töissä) naisia enemmän riskejä, eikä Suomen työoloissa:

Miehille sattuu ja tapahtuu töissä

Työtapaturmia sattuu Suomessa miehille kolme kertaa enemmän kuin naisille. Miehet valikoituvat riskialttiimpiin töihin kuin naiset. Jos vertaillaan samassa ammatissa toimivia miehiä ja naisia, tapaturma-alttiuden ero häviää.
...

Homo kirjoitti...

Niinpä niin, käyköhän tässä loppujen lopuksi niin, että vain mies tuomitaan naisen teosta:

Lapsensa lähes tappaneen äidin mielentila tutkitaan - "Ääni käski kuristamaan"

...
Nainen myönsi molemmat teot ja sen, että hänen olisi pitänyt tietää tekojensa vakavat seuraukset. Hän kuitenkin kiisti yrittäneensä tappaa lastaan. Molempien tekojen syyksi hän kertoo sen, että hän halusi saada lapsen hiljentymään.
...
Nainen kertoi, että vauva oli hänen sylissään ja itki, minkä jälkeen hän ravisteli tätä muutaman sekunnin ajan.

Isä kertoi nähneensä tilanteen, joka oli jatkunut siten, että äiti pani lapsensa lastenistuimeen ja heilutteli sitä voimakkaasti. Isä oli mennyt väliin, ottanut tytön syliin ja saanut tämän rauhoittumaan.

Nainen kertoi äänien vaikuttaneen myös kuristamiseen.

- Ääni käski minun tehdä lapselle pahaa. Ääni käski minua kuristamaan lasta. Kuristin lasta kaulasta molemmilla käsilläni.

Kuristamisen aikaan isä ei ollut kotona, eikä nainen kertonut siitä hänelle myöhemmin.
...

Homo kirjoitti...

Paskokaa femakkoämmät housuihinne prostituutiokieltoinenne yms miesvihamielisine lakihankkeinenne:

KSML:
"Veret seisauttavat gallup-luvut"


Keskisuomalaisen Taloustutkimuksella teettämä puolueiden kannatusmittaus paljastaa perussuomalaisten suosion edelleen nousseen.
...

Jorma kirjoitti...

"Mediatutkija: Naisjoukkueen juhlinnasta olisi syntynyt skandaali"

Olisiko? En usko alkuunkaan, että naisjoukkuueen toiminnasta olisi syntynyt sen enempää porua kuin tästäkään.

Jorma kirjoitti...

Herää tietysti kysymys, että missä on median ja kulttuuri- ja urheiluministerin paheksunta ja moralisointi, kun ohjaaja Aki Kaurismäki tupakoi kielletyissä paikoissa ja koheltaa kännissä Cannesissa?

Ajatelkaa nyt, joku lapsi saattaa jopa mennä matkimaan moista käytöstä.

Kaurismäelle sovitellaan jo Cannesin pääpalkintoa