tiistaina, toukokuuta 10, 2011

Tulva 2

"Tuulat, pirkot, mirjat... olen teidän miehenne!"
1. "Perussuomalaiset haluaisi korottaa kodinhoidontukea, jotta lapsia voitaisiin tehdä nuorempina. Perussuomalaisille tärkeä asia on myös omaishoitajien, joista suurin osa on naisia, aseman parantaminen."

Leppänen siis näkee noin 500 euron kotihoidon tuen korottamisen tasa-arvoa lisäävänä toimenpiteenä - toisin kuin suuri osa feministeistä, joiden keskuudessa kritiikki nykyistä perhevapaajärjestelmää ja erityisesti lähes pelkästään naisten käyttämää kotihoidon tukea kohtaan on voimakkaasti lisääntynyt.

2. Naiskiintiöitä Leppänen ei kannata, "koska mieskiintiöitäkään ei ole".

Perustelu on kummallinen, sillä esimerkiksi julkishallinnon päätöksentekoelinten kiintiöt ovat neutraalisti sukupuolikiintiöitä, joissa taataan vähintään 40 prosentin edustus molemmille sukupuolille - tarvittaessa myös miehille.

3. Naisen euron ymmärtämättömyys käy ilmi myös Ruohonen-Lernerin kommentista: käsitteellä "naisen euro" (tällä hetkellä 82 senttiä) viitataan nimenomaan sukupuolten väliseen palkkaeroon, josta arvioiden mukaan puolet aiheutuu siitä, että samasta työstä ei makseta samaa palkkaa. Toinen puoli on seurausta siitä, että naiset ja miehet ovat sijoittuneet eri aloille ja erilaisiin tehtäviin.

Boy wears skirt to school in protest against 'discrimination'


WHO WOULD TEACH THEIR DAUGHTER TO BE A GOLD-DIGGER?

SlutWalking is rooted in riot grrl attitude

37 kommenttia:

Homo kirjoitti...

Opettavainen muistutus feministeillekin siitä, että kannattaa varoa mitä toivoo, koska toive voi toteutua:

wishing well

Pertti Ruha kirjoitti...

Tuskin Ruohonen-Lerner on tutustunut Pauli Sumasen tyhjentävään tutkimukseen. Valitettavasti. Suomenkielessä ansio ja palkka menevät edelleen sekaisin. Valitettavasti.

Anonyymi kirjoitti...

Muistelen nähneeni Suomen tv:ssä dokumentin, jossa kerrottiin venäläisestä naisille suunnatusta oppilaitoksesta/kurssituksesta, jossa pyrkimyksenä oli opettaa naisille tapoja saada haaviinsa rikas mies. Tämä vaikutti olevan ihan ok venejällä, luonnollista. Tottai kai jokainen nainen ottaa rikkaan miehen, jos vain saa.

Henry Laasanen kirjoitti...

Tuo Tulvan persuja käsittelevä juttu on aika huvittava siinä mielessä, että väkisellä yritetään löytää persuista jotain huiman sovinistista.

Aikaisempi moilasen kirjoitus:

http://www.tulva.fi/uutiset.php?aid=15854&k=15669

"Juntit ja seksistiset maakuntien kalapuikkoviiksiedustajat, joista viime kaudella kohuttiin, olivat pientä verrattuna siihen, millaisen maaseudun viiksivallujen armeijan me nyt perussuomalaisista Helsinkiin saamme."

Moilasen mukaan "kaljaveikot voittivat", vaikka persujen ohjelmassa on mukana alkoholiverojen korotus. Mitä kaljaveikot voittivat?

Jorma kirjoitti...

Naisiin kohdistuva väkivalta on kitkettävä


"Euroopan neuvosto valvoo sekä ihmisoikeuksien että sukupuolten välisen tasa-arvon toteutumista."

Miehiin kohdistuu Euroopassa paljon enemmän väkivaltaa kuin naisiin, mutta se ei Euroopan neuvostoa kiinnosta, koska miehillä ei ole ihmisoikeuksia, eikä oikeutta tasa-arvoon.

Jorma kirjoitti...

"Juntit ja seksistiset maakuntien kalapuikkoviiksiedustajat, joista viime kaudella kohuttiin, olivat pientä verrattuna siihen, millaisen maaseudun viiksivallujen armeijan me nyt perussuomalaisista Helsinkiin saamme."

Tämähän on ihan puhdasta vihapuhetta. Herra Hakkaraisen "neekeriukot" ovat tämän rinnalla kevyttä kauraa.

Anonyymi kirjoitti...

Huomasin myös nämä kaksi virhettä samantien ja tulen aina yhtä vihaiseksi, ei auta mikään. Vitutus on suuri ja koko päivä taas pilalla kun lukee sukupuolittuneesta väkivalta ja 80 centtiä valheesta.

Levy on jäänyt päälle, ihmiset on aivopesty.

Inex

Anonyymi kirjoitti...

HS kotimaan uutiset:

"Oikeudessa kuultiin keskiviikkoaamuna myös eduskunnan tasa-arvoselvityksen tehnyttä Hertta Niemeä, jonka syyttäjä oli kutsunut todistajaksi. Selvitys oli pohjana sille, että Helsingin Sanomat päätti tehdä kirjoituksen seksuaalisesta häirinnästä eduskunnassa.

Niemen mukaan osa eduskunnassa työskennelleistä naisista oli kokenut häirintää ja osa ei. Häirinnän yleisyyden perusteella eduskunta on hänen mukaansa aivan tavallinen suomalainen työpaikka.

"Se ei tarkoita, että asiat on ok. Yksikin tapaus on liikaa", Niemi sanoi. "

- olikohan Hertta Niemen rooli siis oikeudessa kertoa siitä, mitä hän on tosiasiallisesti saanut selvityksensä kautta tietää näistä häirintään liittyvistä asioista, vai oliko hän opettamassa oikeusistuinta siitä, miten häirintään tulee suhtautua oikein?

Jorma kirjoitti...

Entinen eduskunta-avustaja: Rajala ei ole häirinnyt naisia

Äärifeministi ja "stand-up koomikko" Lotta Backlund ei siis vaivautunut käyttämään virallisia valitusteitä, vaan ampui mieluummin poliittista kilpakumppania puskista selkään, HS:n suosiollisella avustuksella. Onpa rohkeaa.

"Naisen mukaan Rajala oli ilmoittanut hänen napansa näkyvän ja tökännyt sormella siihen. Nainen kertoi, että hänen kietaisupaitansa oli noussut vahingossa."

Kas kun Rajalaa ei syytetä raiskauksesta.

Jorma kirjoitti...

"Se ei tarkoita, että asiat on ok. Yksikin tapaus on liikaa", Niemi sanoi."

Miksi tämä tiukka linja ei päde lainkaan, kun miehiä häiritään, kiusataan, syrjitään tai pahoinpidellään?

Jorma kirjoitti...

Selvitys: Kongossa raiskataan yli tuhat naista joka päivä

Eihän tuo nyt ole mitään Suomen tilanteeseen verrattuna. Kysykää vaikka Hesarin Lasse Kerkelältä, jos ette muuten usko.

Kongon mobutut ovat pyhäkoulupoikia Suomi-lylyjen rinnalla.

Jorma kirjoitti...

Stand up -koomikko todisti Lyly Rajalaa vastaan

"Rajalan asianajaja Riitta Leppiniemi yritti selvittää, oliko tilanteella silminnäkijöitä, joilta sen voisi varmistaa. Backlundin mukaan narikkajonossa oli paljon väkeä, mutta hän ei osannut nimetä henkilöitä.

Leppiniemi kysyi Backlundilta myös, pitääkö hän Rajalaa "sovinistimulkkuna", kuten on joskus kirjoittanut. Backlund sanoi pitävänsä monia miehiä sellaisina."

.

Homo kirjoitti...

Ruotsalaiset femakot varmasti erittäin tyytyväisiä askeleesta lähemmäksi Talebania:

Ruotsalaisille elinkautiset nettiseksirikoksista Filippiineillä

...
Miehillä oli käytössään huone, jossa alastomat filippiiniläisnaiset tarjosivat cyber-seksiä suorana nettilähetyksenä maksaville asiakkaille.
...
Tuomari perusteli ankarinta mahdollista tuomiota sillä, että syytetyt sekä kohtelivat epäkunnioittavasti filippiiniläisnaisia että rikkoivat törkeästi maan lakia.

Jorma kirjoitti...

Toimittaja: Rajala suuteli minua haastattelun päätteeksi

"Puolustuksen kolmas todistaja, Ilta-Sanomien entinen toimittaja, kertoi oikeudessa, että Rajala oli suudellut häntä yllättäen suulle pitkään kestäneen haastattelun päätteeksi. Toimittaja kirjoitti tapahtumasta IS:n Plussa-liitteessä Rajalaa koskeneessa kirjoituksessa vuonna 2004.

"Muistelen, että hänen huulensa koskivat huuliani ja sitten minä peräännyin", hän sanoi keskiviikkona.

Toimittaja kertoi pitäneensä sitä häiritsevänä ja suhtautuneensa asiaan niin, että Rajala oli "nauttinut vähän alkoholia"."

No mutta, eurooppalaiset poskisuudelmathan ovat très chic ja suoranainen must. Etenkin paskalehtien toimittajien parissa. Pikku hiprakassa saattaa vain koordinaatio pettää.

Vaikka tämäkin olisi totta (Rajala kiistää tietysti kaiken), niin ei kyse silti ole seksuaalisesta häirinnästä. Ei se riitä, että toinen osapuoli pitää tilannetta häiritsevänä. Tai väittää jälkikäteen sitä sellaisena pitäneensä. Häiritsevyydestä on ilmoitettava toiselle osapuolelle, joka ei muutoin välttämättä lainkaan tiedosta, että hänen käytöksessään olisi ollut mitään moitittavaa. Häirinnästä voidaan puhua vasta sitten, jos häiritsevä käytös silti yhä jatkuu. Toki suoranaisen käsiksikäymisen kohdalla tilanne on toinen, mutta silloin puhutaan jo seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Anonyymi kirjoitti...

"Ruotsalaisille elinkautiset nettiseksirikoksista Filippiineillä"

Odotan sitä aikaa kun näitä samoja lakeja ja asetuksia ruvetaan käyttämään naisia vastaan, sekin aika tulee vielä. Pääsee monelta naiselta itku tuossa maassa senjälkeen.

Inex

Anonyymi kirjoitti...

Lotta Backlundia nimitettäköön tästä lähtien yleisesti femakkovituksi. Se on Lotan mielestä ihan korrekti nimitys naiselle. Ainakin tapauksessa, että pitää useita muitakin naisia femakkovittuina.

Tuo femakkovittutermi on myös ihan ok ilmaisu julkisissa teksteissä toimittajan ammattia harjoittavalle kirjoittajalle. Myös julkisen sanan neuvosto komppaa tällaista räväkkää, mutta hyvän maun piiriin kuuluvaa ilmausta.

Kuka muuten tietää, missä tekstissään Backlund on käyttänyt ilmausta sovinistimulkku? Löytyykö linkkiä?

Anonyymi kirjoitti...

ja vielä, niin tietenkin, demarimiehet voivat puhuessaan käyttää tätä femakkovittu ilmausta kuvatessaan joitakin naisia. Sitä millaisia he ovat. "Sekin sellainen, oikea femakkovittu!"

Tuollainen olkoon siis jatkossa ihan ok puhetta poliitikkojen suusta kuultuna.

LSHM kirjoitti...

Jos ruma, ylilihava ja härskejä puhuva nuori nainen saa ehdotuksia sellaisilta miehiltä, jotka eivät häntä kiinnosta, niin tälle sotanorsujuniorille ei ilmeisesti ole silti tullut mieleenkään muuttaa omaa käytöstään haluamaansa kohderyhmää kiinnostavaksi?

2naismoralisti kirjoitti...

" Anonyymi sanoi...
"Ruotsalaisille elinkautiset nettiseksirikoksista Filippiineillä"

Odotan sitä aikaa kun näitä samoja lakeja ja asetuksia ruvetaan käyttämään naisia vastaan, sekin aika tulee vielä. Pääsee monelta naiselta itku tuossa maassa senjälkeen.

Inex"

Näitä pillunlevittelijöitä ei tietenkään rangaistu mitenkään. Rikoslait kun koskevat vain miehiä...

Anonyymi kirjoitti...

Jokainen feministien ja monien naisten kannattama tai kehittelemä laki toimii myös vastapalloon, milloin miehet tämän tajuavat niin saa nähdä joko seuraava sukupolvi tämän ymmärtää. Edessä on hauskat ajat jos näin käy.

Inex

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Jytky on tappio tasa-arvolle

Jorma kirjoitti...

"Jytky on tappio tasa-arvolle"

En nyt ihan täysin allekirjoittaisi tätä analyysia, vaikkei persuja toki minään miesasiamiehinä voi pitääkään ja vaikka parempi tasa-arvon kannalta olisi ollut, jos miesasiamiehiä olisi noussut kansanedustajiksi (ehkä sitten ensi kerralla?).

Jos persut hallitukseen nousee, saattavat feminismin hulluimmat muodot hyvinkin törmätä vastarintaan. Tämä on hyvä asia. Ehkä tätä kautta voi avautua tilaisuus tasa-arvopolitiissen linjan uudelleenarviointiin, ainakin joiltain osin.

Katsotaan nyt, tuleeko tästä mitään vai ei.

Vortac kirjoitti...

Miksi tämä tiukka linja ei päde lainkaan, kun miehiä häiritään, kiusataan, syrjitään tai pahoinpidellään..

Tähän on toki monta vastausta, kaikki ovat oireita pahasta ongelmasta, jota ei haluta tiedostaa, nähdä tai kuulla.

- Miehen rooli (miehen nyt vain kuuluu kokea kaikkea vaikeata ja karkeata elämässään, ja tehdä se valittamatta - miehiä ei haluta nähdä niin heikkoina, että heitä haittaisi häirintä tai pahoinpitely)
- Miehet nähdään harmaana massana, joka on täysin korvattavissa - nainen nähdään yksilönä, joka on ainutlaatuinen, ja siten kallisarvoinen eikä koskaan korvattavissa
- Miehet on alistettu johonkin koneen ja eläimen välimaastoon, jossa heidän tulee orjallisesti pysyä, tai heitä rangaistaan - miehen tehtävä on uurastaa ja tehdä kovasti töitä, sekä täyttää ja tyydyttää naisen tarpeet ja unelmat. Miestä, joka koettaa vaatia itselleen ihmisen oikeuksia ja arvoa, pidetään viallisena koneen osana, joka on vaihdettava toiseen tai vähintäänkin halveksittava ja mustamaalattava
- Miehen on otettava vastuu sekä omista teoistaan, tunteistaan, päätöksistään jne., mutta myöskin naisen teoista, tunteista ja päätöksistä, sekä kollektiivisesti -kaikkien- muidenkin miesten teoista, tunteista ja päätöksistä - tästä säännöstä poikkeavia miehiä myöskin rangaistaan. Naisen ei oleteta ottavan vastuuta edes omista tunteista, päätöksistä saati teoistaan.
- Vain nainen voi olla uhri. Nainen on herkkä, jalo, ylevä, korkeampi olento, jolla on korkeampi arvo (tämän maailman nurinkuristen ja vääristyneiden kriteerien mukaan), miestä ei nähdä olosuhteiden tai minkään muunkaan uhrina, sillä mies on vain alhainen, tyhmä eläin/työkone, jolla ei ole tunteita, ja joiden kokemusten mahdollisesta vääryydestä ei siten tarvitse välittää

Ja niin edelleen.. tätähän listaa voisi jatkaa aika pitkälle, mutta siis kyse on suhtautumiseroista, mitä tulee miehiin ja naisiin (vaikka sukupuolen piti olla vain konstruktio..)

Tällaiseen tilanteeseen olemme päätyneet, koska olemme unohtaneet, että olemme ensisijaisesti ihmisiä (joilla on kaikilla sama ihmisarvo ja samat ihmisoikeudet, kenelläkään ei ole yhtään enempää tai vähempää ihmisoikeuksia tai ihmisarvoa kuin muilla), ja vasta toissijaisesti naisia ja miehiä.

Nykyisin kohtelemme ihmisiä nimenomaan miehinä ja naisina kaikilla elämänalueilla, vaikka se oikeastaan olisi tarpeen vain niissä tapauksissa, joissa sukupuoli on merkityksellinen. Tasa-arvossa sukupuolen ei pitäisi olla merkityksellinen, vaan kaikilla pitäisi olla samat oikeudet ja samat velvollisuudet.

Hauskasti feminismi koettaa väittää, että sukupuoli on vain sosiaalinen konstruktio, samalla kun käytännössä erottelee miehet ja naiset toisistaan erittäin tiukasti.

Sukupuoli on tosiasia, mutta sen ei pitäisi määritellä perustavia asioita, kuten oikeuksia, joiden kanssa sukupuolella ei ole mitään tekemistä.

(Ja toki esoteeriselta kannalta voimme nähdä, että sukupuolikin on tosiasia vain tiettyyn rajaan asti - lähinnä fyysis-eetterisellä tasolla - sielulla ei ole sukupuolta)

- Vortac

Homo kirjoitti...

Femakot varmaan kosteina ja orkun partaalla tästä kehityksestä:

Swedish teen girls 'getting more violent'

Woman charged for 'Dexter'-killing in Sweden

A 21-year-old woman charged with killing her father told investigators in Sweden that some of the evidence against her can be attributed to her love of the US television series 'Dexter', which portrays a closeted serial killer.
...
Investigators believe the father-daughter night out finished with the 21-year-old plunging a dagger through her father's heart and slitting his throat.
...

Anonyymi kirjoitti...

Lotta blogissaan: "Kuka noita sovinistimulkkuja oikein äänestää?!"

Anonyymi kirjoitti...

Uusimmassa Tukevasti ilmassa -ohjelmassa Jukka Relander mutustelee sitä, tunteeko valkoisena heteromiehenä itsensä jotenkin sorretuksi (vai oliko se . Eipä tietenkään. Näin siis Vihreän miesliikkeen puheenjohtaja. Olisikohan aika pistää lappu luukulle, jos kerran valkoisilla heteromiehillä on kaikki hyvin.

Homo kirjoitti...

Saa nähdä millaisia kommentteja tähän alkaa kertyä:

Do Geeks Make Better Adults?

Homo kirjoitti...

Doubts over role of cash transfers in women's empowerment

Anonyymi kirjoitti...

No, persut jäivät sitten rannalle.

Odotukset eivät tasa-arvopolitiissen linjan järkevöitymisen suhteen nousseet yhtään tämän ratkaisun myötä, pikemminkin päinvastoin. Nythän ovi on taas auki vihreille ja RKP:lle.

Toivoa sopii, että edes tasa-arvoministeri vaihtuisi. Steffi Wallin on sen verran vastenmielinen tapaus, ettei häntä voi oikein katsoa tai kuunnella voimatta fyysisesti pahoin.

Homo kirjoitti...

Nyrkkeilysalille kiirehtinyt nainen löi bussikuskia

...
Nyrkkeilysäkistä erehtynyttä naista epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, liikennerikkomuksesta ja lievästä pahoinpitelystä.

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Gender Differences and Casual Sex: The New Research

Anonyymi kirjoitti...

Usarin päätoimittaja Markku Huusko:

"Tällä kertaa äänestin alle 30-vuotiasta naista siksi, että itseäni nuoremmissa on tulevaisuus ja naiset ovat miehiä fiksumpia."

Että sellainen seksisti ... en tosin ollut yllättänyt.

Homo kirjoitti...

Panu, tuon Yes means yes -blogin raportointi aiheesta vaikuttaa sen verran asenteelliselta, että siihen kannattaa suhtautua vähintäänkin kriittisesti. En ole lukenut varsinaista tutkimusta, mutta siinäkin saattaa olla vastaavaa ongelmaa ainkin joidenkin kommentien perusteella.

Homo kirjoitti...

Älä käytä tällaista paitaa töissä

...
Työnantajat puolestaan valittavat napapaidoista ja liian avarista kaula-aukoista.
...

Homo kirjoitti...

Cybersex Swedes claim they did 'nothing wrong'

Jorma kirjoitti...

Taistoon miesten puolesta

Anonyymi kirjoitti...

NETTIKIUSAAJALLA HUONO TUURI - KÄRÄYTTI ITSE ITSENSÄ

Vantaalainen pitkänlinjan nettikiusaaja Pertti Henrik Ruha julkaisi suomi24.fi keskustelufoorumilla 10.7.2011 ”vahingossa” muokkauslinkin erääseen kirjoittamaansa solvaukseen pitkään vainoamastaan isästä. Linkin kirjoitus paljastaa nettikiusaajan henkilöllisyyden ja yhdistää hänet aukottomasti loukkaavaan kirjeeseen, jonka hän on julkaissut vainoamastaan Espoolaisesta isästä nöyryyttääkseen ja pilkatakseen tätä julkisesti.

Kyseinen nettikiusaaja pyrkii kääntämään katseita itsestään poispäin omassa web - blogissaan, esim. kirjoittamalla tarkaan harkittuja valheita jo vuosia kiusaamastaan Espoolaisesta isästä, että tämä jahtaisi ja vainoaisi häntä. Nettikiusaajan tekemä virhe kuitenkin paljastaa, että hän itse kiusaa toisia ihmisiä. Samainen nettikiusaaja valittaa blogissaan miten häntä vainotaan, mutta ei kerro kuitenkaan tapahtumien koko totuutta, sitä että uhri vain puolustaa itseään hänen solvauksiaan vastaan.

Kyseinen pitkänlinjan nettihäirikkö on Vantaalainen Pertti Henrik Ruha joka levittää nettiin Espoolaisen perheenisän vanhoja rikos ja siviiliasioita sekä velkajärjestelyyn liittyviä asiakirjoja nöyryyttääkseen - ja loukatakseen tätä. Espoolaisen neljän lapsen isän vainoaminen ja kiusaaminen on jatkunut jo useita vuosia, eivätkä viranomaisetkaan ole useista pyynnöistä huolimatta puuttuneet asiaan, jonka vuoksi uhrin on itse yritettävä pysäyttää kiusaaja lopettamaan toimintansa – paljastamalla, esim. kiusaajan henkilöllisyys.

Kyseinen itsensä vahingossa paljastanut nettihäirikkö ei ole suinkaan ainoa Espoolaisen isän ja tämän perheestä ilkeitä juoruja kirjoitteleva henkilö. Mutta vaikka ei ole ainoa, on itsensä vahingossa paljastanut nettihäirikkö toisista kiusaajista poiketen tuotteliain kiusaamisen saralla – kontaktit ovat päivittäisiä.

Kyseisen itsensä vahingossa paljastaneen nettihäirikön kohdalla voidaan jo puhua patologisesta pakkomielteestä, jonka määritelmän puolesta puhuu jo vuodesta 2006 – tähän päivään jatkunut Espoolaisen isän netissä vainoaminen, joka on käytännössä solvaavien ja kunniaa loukkaavien kirjeiden kirjoittelua isän omaa nimeä käyttäen siten, että tämä on niistä tunnistettavissa.

Nettihäirikön tarkoitus on aiheuttaa mielipahaa ja yleistä halveksuntaa vainon kohteelleen, tämän häirikkö on myöntänyt omassa blogissaan aikoinaan kirjoittamansa solvauskirjeen ohessa: "nautin saadessani olla riippakivesi"

Nettikiusaaja: http://www.katkera.com/muokkaa_kertomusta.php?kertomus_id=220&tunniste=2357768b8cf908eb5b88b6bc223a020b4b581ad805e7af701de1ae8597c87214

Nettikiusaajan web-blogi: http://perttiruha.blogs.fi