tiistaina, kesäkuuta 14, 2011

Tukistus

Yliopistolle tukistus: tasa-arvoa rikottiin johtajavalinnoissa

Women were long considered unsuited for public office because hormones cloud their judgment—but men like Anthony Weiner are the ones who can’t think straight,


Weiner Scandal: A Victory for Women Leaders?

Markkina-arvon ja tason käsitteiden ero

22 kommenttia:

Ile kirjoitti...

http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite/Kotimaa/1194683201715/artikkeli/youtubesta+tuttu+poliisin+pahoinpitelija+halutaan+vankilaan.html

Youtubesta tuttu poliisin pahoinpitelijä halutaan vankilaan
STT

- mitä ihmettä, että ihan vankilaan? Kai nyt virolainen saa suomalaista miestä lyödä, eihän siinä mitään rangaistuksia tarvita

http://aikuisrokkiaii.blogspot.com/2011/02/nainen-olisi-hoitanut-tamankin-paremmin.html

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä vaan sovinismi valtaa alaa. Tarkoitan tietysti naisten harrastamaa sovinismia. Esimerkiksi tämän Weiner-skandaalin yhteydessä naiset kuvailevat miehiä vähän kuin nämä eivät oli ihmisiä ollenkaan tai ainakin epäonnistuntu ihmislaji. Naisista taas osataan sanoa, että hoitavat kaiken paremmin ja mikseivät hoitaisi, kun kerran ovat luonteeltaan ylivoimaisia. Huolestuttavaa naisten sovinismissa on, että ne paskat eivät luultavasti ollenkaan ymmärrä, millaista törkyä puhuvat, kun kukaan ei ole viimeiseen kolmeenkymmeneen vuoteen uskaltanut pistää hanttiin naispuolisille sovinisteille.

Jorma kirjoitti...

"men like Anthony Weiner are the ones who can’t think straight"

Miten niin? Ongelmahan on vain siinä, että nykyisessä vässykkä-kulttuurissa varttuneet ja poliittisen korrektiuden nimiin vannovat pellet eivät enää uskalla olla Miehiä. Kierrellään ja kaarrellaan, etovasti teeskennellään, sekä pyydellään vielä anteeksi. Oikein pahaa tekee moinen nysväys. Tosipaikan tullen näistä munattomista lusmuista ei olisi mihinkään.

Jorma kirjoitti...

"Women were long considered unsuited for public office because hormones cloud their judgment"

En tiedä, onko kyse hormooneista vai mistä, mutta Suomesta ainakin on vaikeaa löytää rationaaliseen ajatteluun kykenevää naispoliitikkoa. Just nyt ei tule ainakaan mieleen ketään. Joo, miespoliitikotkaan eivät yleensä ole penaalin terävimpiä kyniä, mutta heistä selvästi useampi kykenee ottamaan asiat asioina, ilman sokaisevia tunnemyrskyjä, totaalista fanatismia ja järkyttävän mustavalkoista ajattelua.

Homo kirjoitti...

Väestöpolitiikkaa käsittelevät tekstit eivät pääse eroon sukupuolittuneista rooleista. Lasten- ja kodinhoito ovat pääasiassa naisten vastuulla, ja miehille on varattu vain auttajan rooli. Tiedot käyvät ilmi Helsingin yliopistossa tänään tarkastettavasta väitöskirjasta.

...
Suomessa myös yhteiskunnan tukijärjestelmät määrittelevät, ketkä muodostavat perheen ja kuka on oikeutettu erilaisiin tukiin. Lisääntymisestä kieltäytyminen ei myöskään ole väitöksessä tarkasteltujen tekstien mukaan oikeutettu ratkaisu.
...

Homo kirjoitti...

Pikaisesti silmäiltynä tuo väikkäri ei vaikuta erityisen mielenkiintoiselta. Judith Butlerkin saatu ängettyä sinne.

Homo kirjoitti...

NÄKÖKULMA: Seksinnälkäisen tv-meteorologin ruma oikeudenkäynti Saksassa

Oliko se raiskaus vai katkeroituneen naisen kosto? Kuinka paljon kansalaisilla on oikeus tietää syytettynä olevan julkisuuden henkilön intiimistä elämästä? Näihin kysymyksiin ei saatu vastauksia, mutta Jörg Kachelmann on yli vuoden piinan jälkeen vapaa mies.
...
Romanttinen miljonääri oli lupaillut Sabinelle yhteistä tulevaisuutta, lapsia ja kotia. Sabine odotti kärsivällisesti poikaystävänsä ratkaisua, kunnes hänen maailmansa musteni. Hän sai tietää, että Jörgillä oli toinenkin tyttöystävä.

Ja pahempaa oli tulossa. Kachelmann oli pyörittänyt toista kymmentä vuotta haaremia, johon kuului yhteensä seitsemän naista. Yhden kanssa hän oli naimisissa, ja heillä oli kaksi lasta. Kaikille naisilleen Kachelmann oli luvannut yhteisen pesän rakentamista - sitten joskus tulevaisuudessa.
...

Homo kirjoitti...

...
Vaikka Jörg Kachelmann pääsikin vapaaksi mieheksi, helppoa hänellä ei tule olemaan. Televisiourasta on enää turha haaveilla, ja maineen lisäksi rahatkin ovat kuulemma jo lopussa.
...

Vortac kirjoitti...

Ongelmahan on vain siinä, että nykyisessä vässykkä-kulttuurissa varttuneet ja poliittisen korrektiuden nimiin vannovat pellet eivät enää uskalla olla Miehiä. Kierrellään ja kaarrellaan, etovasti teeskennellään, sekä pyydellään vielä anteeksi.

Varmaankin jo tiedät, mitä mieltä olen identifioitumisesta sukupuoleen (tai muihin väliaikaisiin, maallisiin asioihin)..

Mutta kertauksen vuoksi voisin sanoa, ettei tarvitse uskaltaa olla "Mies" - riittää, kun uskaltaa olla "Ihminen".

Naiset ovat unohtaneet, kuinka olla ihminen, ja ovat sokaistuneet sukupuolestaan ja naiseudestaan (koska se on tuonut heille niin paljon valtaa, maallisia resursseja, ylellisyyksiä ja "mukavuutta"). He eivät enää muista, kuinka olla ihmisiä ja ilmaista aitoa hyvyyttä toisia kohtaan - kaikki on "mind gamea", laskelmoitua ja emootioperäistä.

Miesten taas ei anneta olla ihmisiä - kuten sinäkin tässä postauksessa teet, miehiä ollaan aina muovaamassa täysmaskuliinisuuden ("Man up!") suuntaan, jos he koettavat vähänkin irtautua väkinäisestä, keinotekoisesta ja ihmisyyttä tukahduttavasta "Miehen roolista". Miehellä ei yksinkertaisesti ole lupaa ilmaista täyttä ihmisyyttään - ja lopulta etenkin naiset ja siten myös parisuhdemarkkinat palkitsevat miehiä ainoastaan Miehisyydestä, ei koskaan ihmisyydestä, hyvyydestä, rehellisyydestä, aitoudesta.

Näin ollen kumpikaan sukupuoli ei pysty (syystä tai toisesta) ilmaisemaan enää aitoa inhimillisyyttä, kuten alussa oli asian laita. Ihmisyyttä ei arvosteta, se on unohdettu. Naisille 'naiseus' on noussut päähän, miehille 'mieheys' taas on ulkopuolisten taholta jatkuvasti pakotettu lokero.

Surullinen asioiden tila, kun ollaan unohdettu, ettei tarvitse olla "Mies" voidakseen omistaa selkärangan ja tehdäkseen sen, mikä on oikein - riittää, kun on Ihminen.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

En tiedä, onko kyse hormooneista vai mistä, mutta Suomesta ainakin on vaikeaa löytää rationaaliseen ajatteluun kykenevää naispoliitikkoa.

Maailmasta on vaikea löytää rationaaliseen ajatteluun kykenevää naista.

- Vortac

Jorma kirjoitti...

Miesnäkökulmaa tulee vahvistaa julkisen vallan ja erityisesti valtion tasa-arvopolitiikassa

Jorma kirjoitti...

"Mutta kertauksen vuoksi voisin sanoa, ettei tarvitse uskaltaa olla "Mies" - riittää, kun uskaltaa olla "Ihminen"."

Totta. Juuri tätä rohkeutta minä tässä yritän peräänkuuluttaa. Se onko käytös sinällään "miehistä" tai ei, on oikeastaan toissijaista. Olennaisempaa olisi se, että ihmiset (miehet ja naiset) saisivat olla mitä haluavat olla, ilman että pitäisi taipua ulkopuolelta tuleviin paineisiin ja odotuksiin. Jos joku mies haluaa ja voi toteuttaa seksuaalisuuttaan useampien naisten kanssa, niin siitä vaan. Ei se tee hänestä johtajaksi kelpaamatonta.

Anonyymi kirjoitti...

"He eivät enää muista, kuinka olla ihmisiä ja ilmaista aitoa hyvyyttä toisia kohtaan - kaikki on "mind gamea", laskelmoitua ja emootioperäistä."

Muutaman kerran päivässä
jokainen nainen nopeasti huomaa, että jotain on pielessä, mutta sitten heräävät mielikuvat patriarkaatin kostosta. Mitään vastuuta ei itse oteta ja seksiäkin annetaan vain patriarkaalisille miehille tai muuten tulee tunnontuskia. :)

Hyvien ja poikkeuksellisten naisten vähäisyys mahdollistaa sen, ettei naisten erityisemmin tarvitse miettiä omia mahdollisuuksiaan tai ihmetellä omia miehille suunnattuja mindgameja jokapäiväisessä elämässään. Jos edes joka kymmenes nainen pystyisi rikkomaan elämästään irtaimen miehuuden korostamisen tarpeen, aika moni "kana-aivo" joutuisi edes silloin tällöin miettimään sitä onko kotkotuksella ja miesten kehossa elävien aliarvioimisella riittävää maailmanlaajuista monopolia.

Mutta kun miehillä on niin
heikot kyvyt panna naista vastaan, avoin keskustelu, joka voisi muuttaa situöissinin jää käymättä. Itse suhtaudun luottavasti vain tietynlaisiin, hyvin harvoihin naisiin, ja minulla on ainutkertainen kokemuspohja, joten voin viitata kintaalla todella suurelle osalle suomalaisista naisista ja ällistyttää muut miehet sillä miten törkeästi pystyn ohjaamaan parhaimmatkin panoehdotukset sinne vajaaälyisten sikaniskojen laariin.

Btw, Laasanen on Hännikäisen laari.


-bedmad

Anonyymi kirjoitti...

Todella hyvä kommentti Vortacilla tuolla Laasasen blogissa shaming languagean käyttämisestä näissä keskusteluissa. Eipä tuota tuon paremmin voisi kertoa. Tuon kommentin voisi copy pasteta aina kun käy keskustelua naisten ja feministien kanssa ja laittaa vaikka keskustelun alkuun, että toivottavasti tätä ei ole taas tiedossa vaan pystytään keskustelemaan myös itse asiasta.

Inex

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Vihreät Naiset: Epätasa-arvo puoluejohdossa on huolestuttava

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Vihreiden naisten oudot käsitykset tasa-arvoisista henkilövalinnoista

Hyvä vastine.

Jorma kirjoitti...

Naispapin virkapukuun Valonsäde-somiste ja Valonlähde-risti

"Naispappien uusi virkapukumallisto antaa vaihtoehtoja virkapukeutumiseen. Uusissa virkapuvuissa on erilaisia osia, joita käyttäjät voivat valita käyttötarpeen ja osin myös henkilökohtaisten mieltymysten mukaan."

Entäs miespappien asut ja mieltymykset?

Jorma kirjoitti...

Vihreitä naisia ei ole naisenemmistö koskaan haitannut, päinvastoin he ovat pitäneet sitä osoituksena tasa-arvosta:

"[Kysymykseen "Onko nainen puolueessanne tasa-arvoinen?"] Eduskuntaryhmämme 14 jäsenestä 9 on naisia. Myös muun muassa kaikki ministerimme ja eduskuntaryhmämme puheenjohtaja ovat naisia. Voin hyvällä omallatunnolla sanoa, että nainen on puolueessamme erinomaisen tasa-arvoinen.

— Heli Järvinen (2008)."

Puolueiden naisjärjestöt


Entäs VINO:n viime puuhenjohtajavalinnat?

♥ Hannele mummu kirjoitti...

maailma on täynnä tyhmii miähii, Weinerin tyylisii, ei ihme et on tän näköst.. Miten ihmees he on päässet tnoinkin pitkäl??

Politrukki kirjoitti...

Weineria vastaan on hyökätty vain siksi, että hän on liberaali. Me kaikki oikeat feministit tuemme Weineria ihan kaikessa, koska hän puolustaa Oikeita Asioita.

Weiner has an outstanding record supporting sexual rights of others, with 100% ratings from NARAL and Planned Parenthood, and has a strong record of support for gay rights. No laws seem to have been broken, no public trust compromised, no campaign irregularities indicated, and there’s been no suggestion that his flirtations interfered with his ability to do his job. The entire rationale for the scandal is that Weiner isn’t living in accordance with strict social mores regarding monogamy, and that’s it. Even the whining about how he lied when initially confronted is hollow. In the past, lying when someone asks nosy questions that are none of their business was considered a socially acceptable white lie.
Amanda Marcotte, AlterNet

In situations like these, I think feminists are in a bit of a hard place. As women, we’re sort of grossed out and annoyed by the fact that he would send anyone a (hopefully solicited) picture of his junk, but ultimately, I think we realize that it’s just another part of the role that patriarchy has created for men.
Amy, Feminists for Choice

Politrukki kirjoitti...

Jorma kirjoitti:
Entäs miespappien asut ja mieltymykset?

Kysymys on täysin absurdi. Ei ole olemassa miespappeja ja naispappeja, vaan ainoastaan pappeja. Papin tärkein asu on vanhurskauden vaate.

Ile kirjoitti...

Nämä kesätyöt on nuorilta kielletty
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011061613901762_uu.shtml

- nuorilta on siis kielletty vaaralliset ja liian raskaat työt.

Mitä luulette, ovatko nämä vaaralliset ja raskaat työt mies- vai naisvaltaisten alojen töitä?

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus nuorille työntekijöille vaarallisten töiden esimerkkiluettelosta 19.3.2007/302
http://www.tyosuojelu.fi/fi/s20070302/1545