keskiviikkona, elokuuta 24, 2011

Anu Silfverbergillä on asiaa - osa 1

Kirjasta Luonto pakastimessa (2011)
Kaikki feministinaiset tuntevat nämä miehet. Tulva-lehdessä lanseerattiin taannoin termikin, "feministifetisti". Se tarkoittaa miestä, joka pakonomaisesti hakeutuu kontaktiin feministien kanssa, vaikka nämä herättävätkin hänessä lähinnä aggression tunteita. Hahmot ovat joskus tavallisia konttorityöntekijöitä, joilla on sivuharrastuksena naisvihan purkaminen foorumeille...

Lisäksi on aina tuttuja kasvoja julkisuudesta... jotka lauantai-iltaisi toteuttavat tätä ilmeisen tärkeää tointa maanisella sähköpostiviestinnällä tai soittelemalla pitkiä puheluita feministeinä pitämilleen naisille. Baarissa he tuppaavat viereen ja seuraavat kuin hai laivaa. Niissä keskusteluissa on aina jotain oudon seksuaalista.

Kerran kun olin feministipirskeissä, joissa eräs naisten miehiin kohdistuvasta sorrosta eri medioissa tiheään puhunut mies pyöri vieraiden joukossa ja esitti tekevänsä jonkinlaista kyselyä... "Pitäisikö kaikki miehiä hyödyttävä akateeminen tutkimus teidän mielestänne kieltää", hän kyseli vierailta kannustava hymy kasvoillaan... Naiset vastailivat "haastattelun" kysymyksiin hämmentyneinä... Lopun aikaa hän seisoskeli eri seurueiden lähettyvillä salakuunnellen keskusteluja ihastuttavan ilmiselvästi.

Jokainen tuntemani feministi on ollut näissä tilanteissa. "Oudointa niissä on se tarve yhteisymmärrykseen"... Hän oli kuluttanut tunnin kuunnellen miesaktivistin puhelua myöhään illalla.

Feministifetistin unelmatyttö ei olekaan paikkansa ymmärtävä lempeä vaimoke, vaan nimenomaan käännytetty, katuva feministi... Niin kuin ilkeä ja kylmä äiti, joka lopulta vuosien hylkäämisten jälkeen ottaakin lähelleen ja sanoo: sinä olet maailman paras poika. (s. 147-150)

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Anu luultavasti valehtelee, feministi kun on. Mutta oletan huvikseni, että ei.

Miksi joku mies haluaisi anteeksipyynnön? Feministinen analyysi menee tietysti metsään, koska lähtökohdat ovat lähes aina todellisuudelle vieraita.

Ehkä asia selvenee rinnastamalla henkilöön, jota rasistit ovat solvanneet vuosikymmenet tekemällä yleistyksiä tyyliin: neekerit hakkaavat ja tappavat valkoisia läjäpäin (Anne Moilasta mukaillen).

On helppo kuvitella tällainen tummaihoinen henkilö vaatimassa anteeksipyyntöä rasistien tilaisuudessa tai soittamassa rasistille pitkiä puheluita vaatien selitystä öykkärimäiselle kielenkäytölle.

Anu ja feministit eivät kuitenkaan ymmärrä tätä rinnastusta. He nimittäin samaistuvat ideologiaan, joka hyväksyy ja jopa kannustaa vihaan ja toiseuden rakentamiseen. Feminismi on ehkä ainoa hyväksytty ja hyvänä pidetty ideologia Nyky-Suomessa, jonka puitteissa vihapuhe muuttuu maailmanparannukseksi.

Jaaha kirjoitti...

Femut eivät voi käsittää, että joku vastustaisi heitä (hehän vaan tarkoittavat kaikkea hyvää kaikille!) ihan järkiperustein, siksi vastustajan demonisoiminen (tällä kertaa feministifetisistiksi) on heille ainoa tapa käsitellä asiaa.

Miksi muuten pitäisi kutsua näitä Silfverbergejä, Moilasia ja muita, joille esim. markkina-arvoteoria aiheuttaa blogeissa huutopotkuraivareita?

heikku kirjoitti...

Huvittavaa miten tämänkin (keksityn?) tilaisuuden kuvailussa on vahva uhriutumisen maku läsnä. Vastenmielinen naisvihaaja ahdistelee feministiparkoja seksuaalisesti vihjailevasti, jotka joutuvat, ilmeisesti raiskauksen pelossa, alistumaan tuntikausiksi tämän saarnalle miesten ylivertaisuudesta.

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Täytyykin alkaa puhua feministeistä maskulistifetisteinä.

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Prostituutio/seksityö

Homo kirjoitti...

Sarjassamme uskoo ken tahtoo - ja kuulostaa muutenkin "tosi" hienoilta ja poikkeuksilta taidoilta:

What to do with a degree in sociology

...
What skills have you gained?

Sociology graduates leave university with a broad range of transferable skills. These include being able to work to deadlines, make reasoned arguments and think creatively.

Through doing presentations you will have learned how to present ideas orally and in writing, and developed strong research and IT skills. You will also be able to apply theoretical sociological perspectives to everyday life.
...

Homo kirjoitti...

Muut nauroivat ympärillä
Koulupoika kuristi toisen tajuttomaksi

Jorma kirjoitti...

"Hahmot ovat joskus tavallisia konttorityöntekijöitä, joilla on sivuharrastuksena naisvihan purkaminen foorumeille."

Nainen ei edelleenkään ole feministin synonyymi. Koitapa tajuta tämä, Anu.

"Naiset vastailivat "haastattelun" kysymyksiin hämmentyneinä."

Oi miten hirveää. Miten uskallat, Anu, enää liikkua ulkona yksin? Tässä taas nähdään, miten femakkoa alkaa ahdistamaan, kun kaikki eivät ole hänen kanssaan kaikesta täsmälleen samaa mieltä.

Jorma kirjoitti...

"Miksi muuten pitäisi kutsua näitä Silfverbergejä, Moilasia ja muita, joille esim. markkina-arvoteoria aiheuttaa blogeissa huutopotkuraivareita?"

Kusipäiksi?

Anonyymi kirjoitti...

IL Torstai 25.8.2011 klo 10.03

Murhasi kehitysvammaisen julmalla tavalla - vankilaan 10 vuodeksi

Mies murhasi kehitysvammaisen toverinsa ollessaan 17-vuotias.

Kainuun käräjäoikeus langetti yhdeksän vuoden ja kymmenen kuukauden vankeusrangaistuksen suomussalmelaiselle Saku Hänniselle nuorena henkilönä tehdystä murhasta torstaiaamuna.

Oikeuden mukaan surmatyö oli erityisen raaka ja julma, koska uhri oli reagoinut vielä lukuisien, raakojen pahoinpitelyjen jälkeen eikä Hänninen lukuisista tilaisuuksistaan huolimatta tehnyt mitään keskeyttääkseen surmatyötä.

Lisäksi Hänninen tuomittiin tuhansien eurojen vahingonkorvauksiin vääristä ilmiannoista, joita hän antoi poliisikuulusteluissa. Niillä hän yritti vierittää vastuuta teosta myös muille ihmisille.

Syyllinen tuomittiin myös nuorena henkilönä tehdystä törkeästä ryöstöstä.

Uhri oli puolustuskyvytön

Hänninen surmasi yhdessä aiemmin teosta tuomitun miehen kanssa kehitysvammaisen toverinsa Suomussalmelle huhtikuussa 2009. Miehet varastivat uhriltaan kannettavan tietokoneen. Myös toinen mies tuomittiin nuorena henkilönä tehdystä murhasta.

Hänninen oli surmahetkellä 17-vuotias ja syyntakeinen.

Oikeus perusteli teon julmuutta useilla eri näkökulmilla. Yksi niistä oli uhrin fyysisesti hyökkääjiään huomattavasti heikompi asema. Surmaajat käyttivät myös runsaasti voimaa tappotyössään. He olivat kuristaneet uhriaan sähköjohdolla niin, että johto meni poikki. Mittausten mukaan johdolla kuristamiseen oli käytetty huomattavaa voimaa.

JONNA PULKKINEN