torstaina, heinäkuuta 20, 2017

Jos haluat tietää huumorista ja seksuaalisesta vallasta, älä kysy paksulta feministiltä

Mikä on pahempi asia kuin seksuaalinen häirintä? Ei seksuaalista häirintää.

Seksuaalisella vallalla - kuten vallalla yleensäkin - on hyviä ja huonoja puolia. Seksuaalinen valta tarjoaa haltijalleen halutuksi tulemisen kokemuksia, seksiä ja seksillä saatuja etuja. Huonona puolena on ylenpalttinen huomio, mikä voi tuntua seksuaalisen vallan haltijasta häirinnältä.

Samanlaiset vallan haitat ovat olemassa myös rikkailla ja julkkiksilla. Rahan pummaajat ahdistelevat rikkaita ja julkkikset eivät saa hetken rauhaa edes R-kioskilla.

Ihmiset haluavat olla seksikkäitä ja rikkaita siitä huolimatta, että noihin vallan muotoihin liittyy negatiivisia piirteitä. Nuoret naiset laihduttavat ja kuntoilevat hullun vimmalla laittaakseen sexyjä kuvia instagrammiin - saadakseen huomiota, vaikka osa huomiosta on ei-toivottua.

Kaikista pahinta on olla tavallinen mies, ruma nainen tai pelkästään vanha ihminen. Heillä ei ole paljoakaan seksuaalista valtaa, eivätkä he saa osakseen positiivista huomiota. Heitä ei myöskään häiritä, mutta se on laiha lohtu.

Wumo:n sarjakuvassa tiivistetään seksuaalisen vallan ja ilman valtaa olemisen dilemma. Lopputuloksena on 3 tyytymätöntä naista, mutta ainoastaan ruma-Emmi jää paitsi seksuaalisen vallan eduista.

SAARA SÄRMÄN HUUMORIN RAJAT TULIVAT VASTAAN

 

NYT-liite soitti hädissään päivystävälle paksulle feministille, eli Saara Särmälle. Puhelusta syntyi artikkeli Keskiviikkona julkaistu sarjakuva oikeuttaa häirintää ja se ei ole ok – näistä syistä.
”En edes tajua, mikä tässä on hauskaa, että minkä tässä pitäisi nyt naurattaa”, toteaa Särmä ja nauraa. ”Voi kun joku selittäisi, että mikä tässä on tarkoitus olla hauskaa!”

”Sehän on hyvä strategia muutenkin. Jos joku kertoo seksistisen vitsin, pyydä selittämään, miksi tämä on hauskaa”, neuvoo Saara Särmä.
Etpä tietenkään tajua hauskuutta, koska paksuna feministinä tuskin ymmärrät mitään seksuaalisen vallan eduista tai huumorista. Hauskaa tuossa stripissä on erityisesti se, että ruma-Emmi ei pysty valittamaan ääneen mistään, vaikka hänen asemansa on kaikkein kehnoin. Hottikset saavat seksuaalisen vallan etujen lisäksi myös uhrin edut.
”Voi voi, kun sä oot tommoinen hyvännäköinen nainen, joka pärjää maailmassa, mitäs siinä valitat. Ihan kuin olisi oikein, että koska hyvännäköisyys on naisille valuuttaa, heidän häiriköintinsä olisi jotenkin oikeutetumpaa”, Särmä sanoo.
No, Saarahan näyttää itsekin alitajuisesti tajuavan, että hottisten harmit ovat pikkuriikkisiä verrattuna seksuaalisen vallan hyötyihin. Miksi nuo naiset muuten olisivat tehneet itsestään hottiksia? Rumaa naista ottaa pattiin aiheesta, koska hänellä ei ole legitiimiä valituksen aihetta huonommasta asemastaan huolimatta.
Kolmanneksi stripissä esitetään, että naisten pitäisi olla tästä ”häiriköintihuomiosta” innoissaan.
Ei kai "häiriköintihuomiosta" innoissaan tarvitse olla, mutta on syytä tunnustaa rehellisesti, että on parempi olla häiriköity hottis, kuin rumilus ilman häiriöitä.
”En tiedä, mitä lähettäjän päässä liikkuu, mutta tuskin mitään sellaista, että tämä olisi imarteluksi tarkoitettu. Kun samaan aikaan saa vihapostia, ne menee samaan laariin kaikki.”
Hottiksille lähetettyjen "häiriköintiviestien" lähettäjien päässä liikkuu pillun himo. Saaralle lähetetyn vihapostin lähettäjien päässä liikkuu inho, viha ja ällötys. Himoviestit ja inhoviestit eivät mene samaan laariin. Paksuna feministinä Saara ei ymmärrä himoviestien egoa buustaavaa vaikutusta.

Saara väittää olevansa humoristi.

Saara vannoo paljastavansa valtarakenteita huumorin avulla. Saara ei kuitenkaan ymmärrä, miten Wumo paljastaa seksuaalisen vallan rakenteita huumorin avulla.

KUMPI OLISIT MIELUUMMIN, HOTTIS VAI RUMA?

 

Saara, mietipä hetken aikaa rehellisesti käsi sydämellä, kumman vaihtoehdon naiset valitsisivat mieluummin?
  1. Hottiksena ja haluttuna olemisen, vaikka sivutuotteena olisi seksuaalista häirintää
  2. Rumana olemisen, ilman mitään seksuaalista huomiota.
Vastauksen löytämiseksi sinun ei tarvitse kuin katsoa hetki sitä todellisuutta, jossa naiset tekevät valtavan työmäärän tullakseen viehättävämmiksi. Todellisuutta, jossa naiset mainostavat vimmatusti seksikkyyttään somessa, instagrammissa ja pukeutumalla seksikkäästi.

Maailmassa on valtavasti paksuja ja vanhoja naisia, jotka antaisivat pikkusormensa ollakseen hottiksia. Vielä valtavavampi määrä löytyy tavallisia miehiä, jotka haluaisivat olle yhtä haluttuja kuin keskivertonainen.

Vain kourallinen paksuja feministejä yrittää uskotella itselleen ja muille, että sivutuotteena seksuaalisesti häirityksi tuleminen on pahempi asia kuin hottiksena oleminen.

75 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Riina-Maija Palanderilta suorat sanat Suomen tylystä ilmapiiristä – avautuu kipakasti nettiradiossa: ”Kotiäidit ovat täällä roskaa”

Riina-Maija Palander on ollut kotiäitinä kymmenen vuotta. Hän puhuu aiheesta suorasanaisesti Cafe au lait -blogin haastattelussa.
Kalle Palanderin vaimo Riina-Maija Palander on puhunut avoimesti kotiäitiydestään ja viime aikoina myös työnhaustaan. IS uutisoi maanantaina Palanderin blogikirjoituksesta, jossa hän ihmetteli työhaastattelua, jossa oli käynyt.

– Sinänsä mielenkiintoinen kokemus hakea työtä, jonka osaat tehdä vaikka unissasi ja itseasiassa pystyisit johtamaan koko konseptia, mutta silti istua haastateltavan penkillä hymyillen toisen kysellessä idiootteja kysymyksiä, Palander kummasteli ja herätti paljon keskustelua suoralla kirjoituksellaan.

Nyt Palander puolestaan puhuu kotiäitiyden arvostuksen puutteesta Cafe au lait -blogin podcast-haastattelussa. Haastattelusta uutisoi ensin Me Naiset.Riina-Maija Palanderilta suorat sanat Suomen tylystä ilmapiiristä – avautuu kipakasti nettiradiossa: ”Kotiäidit ovat täällä roskaa”

Julkaistu: 19.7. 22:19
Jaa36TwiittaaSähköposti
PODCAST Riina-Maija Palander on ollut kotiäitinä kymmenen vuotta. Hän puhuu aiheesta suorasanaisesti Cafe au lait -blogin haastattelussa.
Kalle Palanderin vaimo Riina-Maija Palander on puhunut avoimesti kotiäitiydestään ja viime aikoina myös työnhaustaan. IS uutisoi maanantaina Palanderin blogikirjoituksesta, jossa hän ihmetteli työhaastattelua, jossa oli käynyt.

– Sinänsä mielenkiintoinen kokemus hakea työtä, jonka osaat tehdä vaikka unissasi ja itseasiassa pystyisit johtamaan koko konseptia, mutta silti istua haastateltavan penkillä hymyillen toisen kysellessä idiootteja kysymyksiä, Palander kummasteli ja herätti paljon keskustelua suoralla kirjoituksellaan.

Nyt Palander puolestaan puhuu kotiäitiyden arvostuksen puutteesta Cafe au lait -blogin podcast-haastattelussa. Haastattelusta uutisoi ensin Me Naiset.


Palanderit asuvat tällä hetkellä Virossa. Suomessa ei Riina-Maija Palanderin mukaan arvosteta kotiäitejä, toisin kuin ulkomailla.

Palander on ollut kymmenen vuoden ajan kotiäitinä ja perheessä on neljä lasta.

– Suomessa äitejä ei arvosteta ollenkaan. Kotiäidit ovat Suomessa maan roskaa – Suomessa äitiys on niin maan alle haudattu ja vie sinulta kaiken arvon. En ymmärrä, miten Suomessa kotiäidit pysyvät hengissä henkisesti.

Riina-Maija Palander jatkaa podcastissa tiukkaan sävyyn aiheesta.

– Suomalaiset ovat sitä mieltä, että kotiäidit eivät tee mitään. Suomessa lyödään suurperheen äiti -leima otsaan, ihan kuin olisi joku maatalon emäntä, joka punnertaa maitotonkkien kanssa. Ihan jäätävää.

– Suomessa en ensimmäisenä rupea kertomaan, että mulla on neljä lasta, vaan mieluummin haluaisin sanoa, että olen markkinointipäällikkö digifirmassa. Se on Suomen kirous.

Hän puhuu haastattelussa myös siitä, kuinka on noussut miehensä ja perheen yhteisten tv-ohjelmien kautta julkkikseksi Suomessa.

– Minusta on haluttu leipoa kotiäitien äänitorvi ja se on ihan ok, mutta täytyy muistaa, että kyllähän tuo on tehnyt aika paljon töitä tuo ihminen. Minusta on tehty rassukkaäiti.

Anonyymi kirjoitti...

Professori: Suomi ei pysty suojelemaan naisia väkivallalta -"Suojelun hakeminen pitkälti uhrin vastuulla"

Suomessa naisia ei pystytä suojelemaan väkivallalta tai sen uhkalta riittävän hyvin, sanoo oikeusvertailun ja yleisen oikeustieteen emeritaprofessori Kevät Nousiainen Turun yliopistosta.

Nousiaisen mukaan Suomessa suojelun hakeminen on pitkälle uhrin itsensä vastuulla ja viranomaisten huomio keskittyy tekijään. Nousiaisen mukaan esimerkiksi viranomaiset voivat hakea lähestymiskieltoa sitä tarvitsevalle, mutta pääsääntöisesti uhri joutuu tekemään sen itse.

– Länsi-Euroopassa perinteisesti ajatellaan, että nainen on heikko ja lain pitää suojella häntä väkivallalta. Suomessa tällaista ajattelua ei niinkään ole.

Yksi ongelma on Nousiaisen mukaan myös poliisin resurssit.

– Ei nykyisillä resursseilla ole mahdollista, että väkivallan uhri saisi poliisilta suojelua pidemmäksi aikaa, että poliisi esimerkiksi vartioisi uhrin kotia.

"Vakava ihmisoikeusongelma"
Professori Nousiainen teki kahden muun suomalaisjuristin kanssa vuodenvaihteessa Suomesta valituksen YK:n CEDAW-komitealle, joka valvoo naisten syrjinnän poistamista koskevan sopimuksen täytäntöönpanoa. Valituksen mukaan Suomi ei täytä velvollisuuttaan suojella naisia väkivallalta.

Nousiainen pitää naisiin kohdistuvaa väkivaltaa erittäin vakavana ihmisoikeusongelmana Suomessa.

– Vaikka naisiin kohdistuva väkivaltaa on meillä kansainvälisesti vertailtuna paljon, silti siihen liittyvät lainsäädäntöuudistukset etenevät hitaasti ja vastentahtoisesti.

Esimerkiksi Länsi-Euroopassa ja Yhdysvalloissa pitkään käytössä ollut lähestymiskielto tuli Suomen lakiin vasta 90-luvun lopulla. Vainoamisesta tuli rangaistavaa vasta vuonna 2014 ja senkin kriminalisointia vastustettiin, Nousiainen sanoo.

Suomi ratifioi naisiin kohdistuvan väkivallan ja perheväkivallan ehkäisemistä koskevan Istanbulin sopimuksen vuonna 2015, mutta Nousiaisen mukaan sen täytäntöönpanemiseksi ei ole vieläkään tehty velvoittavaa valtakunnallista ohjelmaa.

– Esimerkiksi viranomaisyhteistyö on jätetty kuntien vastuulle ja eri kuntien välillä on paljon eroja.

Hallitus antaa ensi viikolla vastineensa YK:lle juristikolmikon tekemästä valituksesta. Ulkoministeriöstä arvioidaan, että asian käsittelyyn menee kaikkiaan vielä pari vuotta.

Anonyymi kirjoitti...

Maksaako sinun sukupolvesi muiden eläkkeet? – Katso laskelma
Jokainen ikäluokka saa rahastojen tuoton ja talouskasvun takia silti enemmän eläkettä kuin on maksanut.


Mikä sukupolvi on kustantanut työeläkkeensä itse? Yleinen vastaus on, että periaatteessa ei yksikään.

Eläketurvakeskuksen suunnitteluosaston osastopäällikkö Ismo Risku kertoo, että jokainen sukupolvi Suomessa saa enemmän työeläkettä kuin on todellisuudessa maksanut.

– Tämä johtuu talouskasvusta sekä eläkerahastojen tuotosta, Risku sanoo.

Eläketurvakeskuksen tekemien laskelmien perusteella vuonna 1940 syntyneet saavat jokaisesta eläkemaksueurostaan yli viisi euroa takaisin eläkkeenä ja vuonna 2000 syntyneetkin sukupolvet saavat eläkemaksueurostaan vielä yli kaksi euroa ulos eläkkeenä.

Nettonykyarvo paljastaa karun totuuden

Jos rahastojen tuoton ja talouskasvun vaikutus siivotaan eläkelaskelmista pois ja katsotaan vain eläkkeiden nettonykyarvoa, tilanne kuitenkin muuttuu. Nettonykyarvo on termi, jota käytetään saatujen eläke-etujen ja pulitettujen eläkemaksujen nykyarvojen erotuksesta.

Tällöin paljastuu, että suomalaisista ikäluokista 1954 syntyneet ovat ensimmäinen sukupolvi, joka maksaa itse oman eläkkeensä ja vähän sen päällekin. Kaikki tätä nuoremmat sukupolvet kustantavat osan myös vanhempien sukupolvien eläkkeistä.

– Raja menee 1950-luvun sukupolvissa. Jos on syntynyt 1950-luvun alkupäässä, todennäköisesti saa enemmän etuuksia kuin maksaa, mutta jo 1950-luvun puolivälissä syntyneet maksavat hiukan enemmän, Risku selventää.

Laskelmat perustuvat oletukseen, että eläkevarojen tuotto olisi noin 3,5 prosenttia vuodessa.

Tilanne johtuu Riskun mukaan siitä, että nuoremmat sukupolvet maksavat suurempia eläkevakuutusmaksuja.

Eläkejärjestelmästä hyötyvät vanhat ja naiset

Eläketurvakeskuksen tekemän laskelman mukaan 1940 syntynyt sukupolvi maksaa eläkemaksuja elämänsä aikana noin 6,9 miljardia euroa, mutta saa eläkettä peräti noin 14,1 miljardia euroa.

Vastakohtana ovat vuonna 2000 syntyneet, jotka maksavat eläkemaksuja 9,2 miljardia euroa, mutta saavat eläkettä vain noin kaksi kolmannesta maksamastaan summasta: 6,1 miljardia euroa.

Lisäksi naiset saavat Riskun mukaan eläkettä enemmän suhteessa maksuihin kuin miehet

– Taustalla vaikuttaa naisten pidempi elinikä sekä leskeneläkejärjestelmä. Naiset saavat leskeneläkkeistä yli 90 prosenttia, Risku sanoo.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo NYTin jutun kirjoittanut Sarhimaa on kyllÄ ihme hiihtäjä. Useamman jutun viikkotahtia tulee näitä SJW-artikkeleita. Luulisi ihmisen muutakin kirjoitettava keksivän.

Anonyymi kirjoitti...

Wumon strippi on oikeasti tappokova, juuri noin parikymppiset naiset 'valittavat' ympärillään pörräävistä miehistä.

El Ninja kirjoitti...

"Nousiaisen mukaan Suomessa suojelun hakeminen on pitkälle uhrin itsensä vastuulla ja viranomaisten huomio keskittyy tekijään. Nousiaisen mukaan esimerkiksi viranomaiset voivat hakea lähestymiskieltoa sitä tarvitsevalle, mutta pääsääntöisesti uhri joutuu tekemään sen itse.

– Länsi-Euroopassa perinteisesti ajatellaan, että nainen on heikko ja lain pitää suojella häntä väkivallalta. Suomessa tällaista ajattelua ei niinkään ole."

Voi v*ttujen kevät taas näitä juttuja. Nousiaisen pitäisi uskaltaa astua jo tälle vuosituhannelle. Ajattelu, jonka mukaan nainen nähdään heikkona toimijana aiheuttaa lopulta takuuvarmasti sukupuoleen perustuvaa syrjintää. Täällä asiat ovat siis paremmin kuin Euroopassa yleensä. Miksi yleensä pitäisi keskittyä naisiin kohdistuvaan väkivaltaan. Meilläkin kun ne väkivaltaiset yksilöt on pääasiassa naisten kasvattamia. Oireisiin keskittymisen sijasta kannattaa kiinnittää huomiota myös ongelmien syihin.

Ja kenen vastuulla suojelun hakeminen sitten pitäisi olla, jollei uhrin itsensä? Tekijään pitää tietenkin keskittyä, jotta häiriköinti saadaan loppumaan, vai onko tavoitteena henkilökohtainen vartija jokaiselle uhrille loppuelämäksi?

Mitä tulee Särmään, niin pidän hänen ajatelmiensa lukemista sen verran tuskallisena, että se täyttänee nykyiset henkisen väkivallan ja ihmisoikeusrikkomuksen kriteerit. Miten tämän häirinnän saa loppumaan? Voisiko joku viranomainen hakea puolestani medialle ja Särmälle molemminpuolista lähestymiskieltoa? Vaihtoehtoisesti kelpaa myös lähestymiskielto verorahoilleni, joka kieltää niitä lähestymästä tämänlaatuisia tutkijoita missään muodossa.

Anonyymi kirjoitti...

Feministimaantieteilijät kannustavat tutkijoita olemaan viittaamatta valkoisiin miehiin

Kaksi feminististä maantieteilijää rohkaisee kollegoitaan harkitsemaan, kannattaako heidän siteerata valkoisten miesten tekemiä tutkimusartikkeleita, koska näin tekemällä he tukisivat ”valkoisen heteromaskuliinisuuden uusintamista maantieteellisessä ajattelussa ja urakehityksessä”.


“Gender, Place & Culture: A Journal of Feminist Geography” -lehteen artikkelin kirjoittaneet Carrie Mott ja Daniel Cockayne väittävät, että tutkijoiden sukupuolen, rodun ja seksuaalisen suuntautumisen huomioiminen ennen viittausta voi olla tehokas ”feministinen ja antirasistinen vastarintateknologia, joka osoittaa sitoutumista niihin tutkijoihin, joiden äänen haluamme kuuluviin”.

Washington Times -lehden mukaan feministitutkijat perustelivat valkoisten miesten syrjintää sillä, että valkoisiin miehiin viitataan enemmän kuin ihmisiin joilla on jokin muu tausta.

Tieteen avoin politisoiminen yhdellä alalla voi heikentää tiedeyhteisön uskottavuutta muillakin aloilla. Esimerkiksi Yhdysvalloissa nimenomaan republikaanien kannattajat eivät kyselytutkimusten mukaan luota ilmastotutkijoiden laajaan konsensukseen ilmaston lämpenemisestä ja ihmisen osuudesta siinä.

Anonyymi kirjoitti...

VASEMMISTONAISET: PITKÄÄN JATKUNUT LÄHISUHDEVÄKIVALTA OMAKSI RIKOKSEKSI

Vasemmistonaiset vaatii, että Suomen rikoslakiin on kirjattava erilliseksi rikokseksi pitkään lähisuhteessa jatkunut väkivalta. Tapauksista tulisi antaa yksittäisiä pahoinpitelyjä kovempia tuomioita.
Vasemmistonaiset peräänkuuluttaa Suomen rikoslakiin naisrauhaa.

– Tällaista niin kutsuttua naisrauhapykälää on Suomeen vaadittu vuosikymmeniä eikä tarve ole kadonnut, toteaa Vasemmistonaisten puheenjohtaja Saila Ruuth.

Asia nousi jälleen esille, kun sanomalehti Keskisuomalainen uutisoi lähisuhdeväkivallasta, jossa mies sai väkivallanteostaan vain reilun vuoden ehdollista vankeutta vaikka kyseessä oli peräti neljä pahoinpitelyä ja laiton uhkaus. Mies oli pahoinpidellyt perheen äitiä vuosikausien ajan ja lukemattomilla eri tavoilla. Äidin lisäksi myös perheen lapsilla todettiin mielenterveysongelmia johtuen elämisestä väkivallan pelossa ja ahdistuksessa.

Vasemmistonaiset muistuttaa, että itsemääräämisoikeus ja fyysinen koskemattomuus ovat perustavanlaatuisia ihmisoikeuksia ja etenkin kodin tulisi olla turvallinen paikka koko perheelle.

– Lainsäädännön täytyy tunnistaa väkivallan jatkumo sen sijaan, että vuosikausien uhkailusta, alistamisesta, nöyryyttämisestä, elämän rajoittamisesta, iskuista, potkuista ja muista väkivallan teoista etsitään yksittäisiä tapauksia, joista tuomio annetaan, Ruuth toteaa.

Tästä huolimatta lukemattomat ihmiset elävät lähisuhteissa, joissa heitä pahoinpidellään systemaattisesti niin henkisesti, fyysisesti, seksuaalisesti kuin muillakin tavoin. Usein teot alkavat lievinä ja raaistuvat vuosien saatossa, kun tilanteeseen ei puututa.

– Väkivaltaisen suhteen käsittelemistä kokonaisuutena ja tuomion ankaroittamisperusteena puoltaa myös se, että koko suhteen kesto voidaan huomioida sen sijaan, että osa väkivallasta kuitataan merkityksettömäksi rikosten vanhentumisen vuoksi, täsmentää Ruuth.

Vasemmistonaiset vaatii, että myös lasten henkinen kärsiminen kodissa tapahtuvan väkivallan vuoksi, tai perheväkivallan pelotevaikutuksen alla, on käsiteltävä pahoinpitelynä. Tämä siitä huolimatta vaikka lapsiin ei kohdistuisikaan suoraa fyysistä väkivaltaa, sillä myös henkinen etenkin pitkäkestoinen väkivalta aiheuttaa seurauksia.

Anonyymi kirjoitti...

Doctor Who -sarjan päähenkilö on ensi kertaa nainen – ja taas miesten yliedustusta puolustetaan
KOLUMNI: ”Sukupuolella ei ole väliä” -väittämä on seuraamissani keskusteluissa muuttunut itsensä irvikuvaksi, kirjoittaa Tiina Raevaara.


Kaikki eivät ehkä tiedä, kuka tai mikä on Doctor Who, mutta minäpä tiedän: se on BBC:n tuottama science fiction -sarja, jota olen katsonut yhdessä nyt 14-vuotiaan poikani kanssa muistaakseni vuodesta 2012 saakka.

Juuri äsken sarjaan valittiin uusi pääosan esittäjä. Sarjan päähenkilö on tuhansia vuosia vanha aikamatkustaja, joka ”uudentuu” (katsojan näkökulmasta laskettuna) parin vuoden välein – ja häntä alkaa esittää uusi näyttelijä.

Sarjaa on tehty vuodesta 1963, ja nyt Tohtoriksi valittiin ensimmäistä kertaa nainen. Se ei ollut yllätys, sillä on pitkään tiedetty, että uudentuessaan Tohtori ja muut hänen kaltaisensa eivät ole sidottuja aiempaan sukupuoleen.

OSA katsojista raivostui silti. ”Huonoin päätös ikinä. Tohtorin rooli kuuluu miehelle, on aina kuulunut ja tulee aina kuulumaan.”

Erityisesti monelle miespuoliselle fanille oli ylitsepääsemätön ajatus, että sarjan sankaria esittää tulevaisuudessa nainen. Some täyttyi kiistelystä.

”Jos kerran sukupuolella ei ole väliä, miksi te sitten iloitsette siitä, että rooliin valittiin nainen?” eräässä keskusteluketjussa kysyttiin.TÄSTÄ päästään monen sukupuolikeskustelun ytimeen. Miksi ”sukupuolella ei pidä olla väliä” -lausahdus otetaan käyttöön aina silloin, kun puolustetaan miesten yliedustusta?

Olen parin viime vuoden aikana tarkkaillut erityisesti kahta keskustelua miesten yliedustuksesta. Toinen koski median käyttämiä asiantuntijoita: Eduskuntatutkimuskeskuksen tutkimuksessa vuonna 2014 näkyi, että yli 70 prosenttia toimittajien asiantuntijoina haastattelemista yhteiskuntatieteilijöistä oli miehiä.

Toinen keskustelu koski puolestaan lehdissä julkaistuja kirjallisuuskritiikkejä.

Usea suuri sanomalehti, myös kotimainen Hesarimme, analysoi omia kirja-arvosteluja ja huomasi, että valtaosan kritiikeistä kirjoittivat miehet – ja mikä ehkä tärkeämpää, valtaosa kritiikeistä koski miesten kirjoittamia kirjoja.

Kumpikin ala, yhteiskuntatiede ja kirjallisuus, on sellainen, ettei miehillä ole enemmistöä tekijöiden joukossa. Kysymykset naisten pienestä osuudesta herättivät kuitenkin monessa suuttumusta. ”Valinnoissa sukupuolella ei ole mitään merkitystä”, korostivat kaikki, jotka kokivat olevansa syytettyjen penkillä.

On se vain merkillistä, miten sukupuolen merkityksettömyys johtaa kerta toisensa jälkeen selvään eroon miesten ja naisten osuudessa.

OLEN pitkään vastustanut sukupuolikiintiöitä. Kai siinä on kyse vähän lapsellisesta ylpeydestä: Olen korkealle koulutettu osaava ihminen, en aio suostua minkäänlaisen kiintiön täyttäjäksi. Olen vain itseni edustaja.

Törmäsin kuitenkin London School of Economicsin tutkimukseen sukupuolikiintiöistä ruotsalaisessa kunnallispolitikassa. Kun sosiaalidemokraatit alkoi koota vaalilistansa periaatteella, että joka toinen on nainen ja joka toinen mies, valittujen joukkoon päätyi kymmenen prosenttia enemmän naisia kuin ennen.

Varsinainen löytö oli kuitenkin se, että valittujen henkilöiden keskimääräinen pätevyys kasvoi. Näin kävi erityisen selvästi myös pelkkien miesten joukossa. Vähemmän pätevät miehet jäivät sivuun, pätevät naiset pääsivät mukaan. Kuka kehtaa pitää tätä huonona asiana?

”Sukupuolella ei ole väliä” -väittämä on seuraamissani keskusteluissa muuttunut itsensä irvikuvaksi. Sitä käytetään puolustamaan tilannetta, jossa nimenomaan sukupuolesta on kasvanut olennainen valintakriteeri, niin olennainen, ettei valitsija ole pitkään aikaan kiinnittänyt siihen mitään huomiota.

P.S. Jodie Whittakerista tulee erinomainen Tohtori. 

Kirjoittaja Tiina Raevaara on filosofian tohtori ja kirjailija.

Anonyymi kirjoitti...

Rikkoiko ministeriö tasa-arvolakia? Naisvaltaisesta sote-työryhmästä kanneltu
Ministeriön näkemyksen mukaan se ei ole toiminut vastoin tasa-arvolakia. Asiasta on kanneltu eduskunnan oikeusasiamiehelle, jonka päätöstä vielä odotetaan.


Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) asetti viikonloppuna uuden virkamiestyöryhmän (siirryt toiseen palveluun) sorvaamaan sote-uudistuksen valinnanvapauslakia.

Työryhmän yhdeksästä jäsenestä peräti seitsemän on naisia. Miehiä löytyy listalta yksi, ja yksi jäsen on vielä nimeämättä, joten naisten määrä ryhmässä voi nousta jopa kahdeksaan.

Tasa-arvolain neljännen pykälän mukaan valtion komiteoissa, neuvottelukunnissa tai vastaavissa toimielimissä pitäisi olla sekä naisia että miehiä kumpiakin vähintään 40 prosenttia, "jollei erityisistä syistä muuta johdu".

Näyttää siltä, että työryhmän kokoonpano olisi ristiriidassa tasa-arvolain säädösten kanssa, sillä miesten osuus on yhden jäsenen nimeämisen jälkeen joko 11 prosenttia tai korkeintaan 22 prosenttia eli hyvin kaukana vaaditusta.

Valmisteluryhmän puheenjohtaja on sosiaali- ja terveysministeriön ylijohtaja Kirsi Varhila.

Asiasta kanneltu eduskunnan oikeusasiamiehelle

Miesten tasa-arvo ry on kannellut STM:n työryhmän nimityksestä eduskunnan oikeusasiamiehelle. Se kritisoi toimintaa lainvastaiseksi ja vaatii kannanotossaan ministeriötä muuttamaan työryhmän kokoonpanoa lähemmäksi tasa-arvoa.

Yhdistyksen mukaan on erikoista, että juuri tasa-arvoasioista vastaava ministeriö ylenkatsoo tasa-arvolakia.

– STM kyllä vaatii muilta lain pilkuntarkkaa noudattamista, mutta katsoo ilmeisesti itse olevansa lain yläpuolella, yhdistyksen tiedotteessa todetaan.

STM: Ei mitään ongelmaa

Sosiaali- ja terveysministeriön osastopäällikön sijainen, johtaja Minna Saario kertoo ministeriön näkemyksen. Sen mukaan valinnanvapauslain valmisteluun nimetty virkamiestyöryhmä ei ole tasa-arvolain 4a-pykälän tarkoittama toimielin, vaan tavanomainen virkamiehistä koottu valmisteluryhmä.

Näin ollen kyse olisi tavallisesta virkamiestyöryhmästä eikä toimielimestä, jolloin asiaan ei sovelleta tasa-arvolain neljättä pykälää.

– Siksi työryhmän nimeämisestä ei olisi välttämätöntä tehdä erillistä asettamispäätöstä. Sosiaali- ja terveysministeriö on kuitenkin halunnut tehdä asettamispäätöksellä näkyväksi, ketkä virkamiehet osallistuvat hallinnon sisäiseen valmisteluun, Saario viestittää.

– Valmisteluun osallistuvien virkamiesten valinnassa painotettiin valinnanvapauslainsäädännön valmistelun edellyttämää erityisosaamista, Saario kertoo.

Anonyymi kirjoitti...

Käys Henkka kattomassa (tietotekniikka alan gurun) Peteri Järvisen blogi, kuinka feministit hyökkäsivät sinne sen jälkeen kun hän teki "some mokan".

http://pjarvinen.blogspot.com.es

Anonyymi kirjoitti...

Etenkin tämän kommentit:

http://pjarvinen.blogspot.com.es/2017/07/kun-somemoka-osuu-tuulettimeen.html

Anonyymi kirjoitti...

Miten tyttöjen pukeminen hijabiin sopii suomalaiseen, sukupuoliroolittomaan varhaiskasvatukseen – asiantuntijat vastaavat

Varhaiskasvatuksessa on viime aikoina puhuttu paljon tyttöjen ja poikien oikeudesta kasvaa sukupuoliroolittomasti. Aiheesta on keskusteltu eritoten pukeutumiseen liittyvissä tavoissa. Tyttöjä on totuttu pukemaan punaisen sävyihin ja poikia sinisiin. Moni vanhempi on ryhtynyt välttelemään tätä värierottelua ja valinnut neutraalimpia sävyjä kuten ruskeaa, vihteää ja keltaista.

Samaan aikaan toisissa kodeissa kasvaa pieniä tyttöjä, joiden sukupuolirooli on ennalta päätetty uskonnon vuoksi. Heidät puetaan islamin edellyttämällä tavalla hijabiin tai huiviin. Miksi tästä ei haluta puhua? Voisimmeko puolustaa myös näitä lapsia ja heidän mahdollisuuttaan kasvaa sukupuoliroolittomasti?

Suomen Uutiset kysyi lapsiasiainvaltuutettu Tuomas Kurttilalta ja valtio-oikeuden ja kansainvälisen oikeuden professori Martin Scheininiltä.


Tytöille ja pojille tulisi antaa vapaus kasvaa sukupuoliroolittomasti. Vertailun vuoksi: kun vältellään pukemasta esimerkiksi tyttöjä vaaleanpunaisiin ja poikia vaaleansinisiin vaatteisiin, on hyväksyttävää, että islamin uskon nimissä tytöille voidaan pukea hijab.

Miten tässä toteutuu sukupuolineutraalius?

Scheinin:
Islamin uskoon kuuluu ajatus siveellisestä pukeutumisesta, ja se koskee sekä miehiä että naisia. Islamista on monia tulkintoja, joista osa asettaa naisille niin tiukkoja pukeutumisvaatimuksia, että se on suoranainen ihmisoikeusongelma. Jokaisen yksilön itsemääräämisoikeus on hyvä ohjenuora. Jo murrosiässä tytön tahtoa tulee kunnioittaa, kun perheessä aletaan keskustella hiukset tai jopa osa kasvoista peittävän huivin käyttämisestä.

En usko että kukaan Suomessa katsoo, ettei tytöilä saisi olla sinisiä vaatteita tai pojalla punaisia. Olisi väärin kieltää perheen ja lapsen omat valinnat. Siksi olisi myös väärin, jos vaikka koulu tai päiväkoti sanoisi, että kaikkien tyttöjen pitää pukea punaiset ja poikien vastaavasti siniset vaatteet.

Kurttila:
Lapsen oikeuksien kannalta on tärkeää, että jokainen lapsi saa olla yksilö omine oikeuksineen – ei minkään ryhmän tai oman sukupuolensa edustajana. Tämän takaamiseksi on tärkeää kunnioittaa lapsen mielipidettä ja lapsen ääntä. Erityisesti vanhempien tehtävänä on tunnistaa, että he antavat lapselle kasvu- ja elintilaa. Lapselle on tärkeää sosiaalistua, kuulua ryhmään myös perheen ulkopuolella. Tämän takia lapsen harrastamista ja kaverisuhteita on tuettava ja rakennettava luottamusta muidenkin kuin omaan kulttuuripiiriin kuuluvien ihmisten kesken.

Lasten pukemisessa oleellista on, miten lapsi toivoo olevansa puettu. Mitä varttuneemmasta lapsesta on kysymys, sitä tärkeämmäksi tämä kysymys tulee. Vaatteet ovat yksi tapa ilmentää omaa persoonaa ja identiteettiä. Vanhempien tehtävänä on toki kasvattaa tilanteen mukaista pukeutumista, eikä aina lapsen mielipide ja lapsen etu ole sama asia. Kysymys hijabin käytöstä liittyy kuitenkin aikuisilla uskontoon, mistä johtuen asia laajenee pukeutumista laajemmaksi traditiota koskevaksi ja yhteiskunnalliseksi kysymykseksi.

Miksi poikia ja tyttöjä puetaan sukupuolittuneesti? Miksi juuri muslimitytöille on hijab? Oleellista on, onko tytöllä mahdollisuus kieltäytyä käyttämästä hijabia ja mitä tytöille opetetaan hijabin merkityksestä osana naisen asemaa muslimiyhteisössä? Toivoisin uskontojen kiinnittävän enemmän huomiota siihen, miten ihmiset todellisuudessa toimivat ja ajattelevat kuin ulkoisesti viestivät esimerkiksi pukeutumistraditioilla. Sukupuoli ei ole neutraali asia, se on henkilökohtainen asia ja oikeus.

Lapsen oikeudet toteutuvat, kun lapsi saa vapaasti, ilman painostusta, päättää, käyttääkö hän hijabia vai ei. Kristillisessä maailmassa samaa asetelmaa on muun muassa ehkäisyssä, josta naisen tulisi aina voida päättää itsenäisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Ei armoa, nirri pois! Nirri pois!:

Mosulista kiinni otettu teinityttö on jihadistien riveihin liittynyt Linda – 16-vuotiasta saksalaista voi uhata jopa kuolemanrangaistus Irakissa

Neljä saksalaista Isis-tukijoiksi epäiltyä naista on pidätettyinä Irakissa – yksi heistä on todennäköisesti 16-vuotias Linda, joka herätti suuren mediahuomion

Naisten unelma-ammatti, tissejä näyttelemällä jättipalkkaan!:

Pia, 25, hylkäsi asianajajan työn ja ryhtyi Instagram-tähdeksi – tienaa nyt muhkeat summat povekkailla kuvilla: ”Halusin haastaa itseni”

Anonyymi kirjoitti...

Nartut tyttkkäävät katsoa väkivaltapornoa miehiä enemmän?:

Kvinnor tittar mer på våldsporr än män

Taas nainen asialla ja pääsi kuin koira veräjästä!:

Ruotsin salaisten agenttien henkilöllisyydet paljastuneet? Liikennehallituksen skandaali paisuu

Anonyymi kirjoitti...

Naisia työssä -sarjassamme taas:

Eläinsuojelu­yhdistyksessä kohdeltiin kaltoin ihmisiä – neljää epäillään työturvallisuus­rikoksesta

Eläinsuojeluyhdistyksessä ihmisille huudetaan ja mökötetään – työsuojelu puuttui peliin ja langetti tuhansien eurojen uhkasakon

Palkoista kehkeytyi kiista Helsingin eläinsuojeluyhdistyksessä

Varakkaassa Helsingin eläinsuojeluyhdistyksessä käydään kovaa valtataistelua

Eläinsuojeluyhdistyksessä meneillään ankara valtataistelu


Anonyymi kirjoitti...

Sex robot rape? AI settings spark huge outcry as ‘frigid’ models go on sale

Foster mum ‘raped boy HUNDREDS of times and pretended she was his girlfriend’

El Ninja kirjoitti...

Heitän villinä arvauksena Petteri Järvisen tapauksesta, että mitään kohua ei olisi tapahtunut, jos kuvan kohteena olisi ollut mies. Yleisö olisi vain taputtanut karvaisia käsiään jos kuvaan olisi saatu mukaan vieläpä kalapuikkoviikset ja paidan alta pilkottava kaljamaha. Maximum-Manspreading meemikuva olisi ollut kerralla valmis some-levitykseen.

STM:n suhtautuminen virkamiestyöryhmän kokoonpanoon on jatkumoa samalle ilmiölle. Mikäli asetelma olisi ollut päinvastoin, olisi STM:stä irronnut edes pahoittelut ja lupaus kiinnittää asiaan enemmän huomiota jatkossa. Nyt saatiin vain "ei ongelmaa" -lausunto. Ministeriön pitäisi muistaa (ja käsittää), että vaikka joku asia olisi lain mukaan ongelmaton, niin moraalin ja käytännön kannalta se ei kuitenkaan sitä välttämättä ole.

Vuosikymmen sitten yhteiskunnassa näkyvä kaksinaismoralismi sukupuolen ja ihonvärin suhteen oli selkeästi laskusuunnassa, nyt trendi näyttää kuitenkin vahvasti nousujohteiselta. Tänä aikana naisten ja juorumedian vaikutusvalta yhteiskunnassa on kasvanut oleellisesti. Vaikutusmekanismeista ja korrelaatioista voi tietenkin heittää monenlaisia arvauksia, mutta käytännössä on erittäin vaikeaa laittaa tätä kehitystä ainakaan miesten piikkiin.

"Normaalit" miehet tietävät, että kaikki laillinen toiminta ei ole välttämättä oikein, sekä sen, että vallankäyttö vaatii vastuullisuutta. Nyt on hivenen epäselvää, mikä on naisten käsityskyky näiden asioiden suhteen.

Anonyymi kirjoitti...

Olemme nyt lihavampia kuin koskaan – miksi samaan aikaan julistetaan kovaan ääneen, että laihduttaminen pitää lopettaa?
Lihavien suomalaisten määrä on nyt historian korkein. Samaan aikaan lihavuutta ymmärretään yhä paremmin ja lihavien syrjintä tuomitaan yhä herkemmin. Kehopositiivisuusliike vaatii lopettamaan laihdutuksen ja vartaloiden häpäisemisen.


Suomessa on nyt enemmän lihavia ihmisiä kuin koskaan aiemmin.

Kun vuonna 1980 lihavien osuus väestöstä oli noin kahdeksan prosenttia, vuonna 2016 se oli jo miltei 20 prosenttia, selviää THL:n tilastoista.

Samaan aikaan lihavuus on esillä yhä enemmän ja sitä ymmärretään yhä paremmin.

Pluskoon mallit esiintyvät mainoksissa, maailman toiseksi kallein naisnäyttelijä Melissa McCarthy on ylipainoinen ja lihavia häpäisevä puhe, eli fat shaming, tuomitaan herkästi.

Tietokirjailija Petteri Järvinen sai tästä muistutuksen heinäkuun alussa. Hän otti kuvan itsestään ja vieressään istuvasta isokokoisesta naisesta lentokoneessa ja julkaisi kuvan Facebookissa saatesanoin: "Tästä tulee pitkä lento..."

Seuraus on helppo arvata: valtava negatiivinen palauteryöppy.

Myös tieteen kuva lihavuudesta on monipuolistunut. Lihavuustutkija Hannele Harjunen aloitti uraansa Jyväskylän yliopistossa vuosituhannen taitteessa. Vielä silloin lihavuutta käsiteltiin lähes yksinomaan lääketieteellisenä kysymyksenä ja yksilön ongelmana.

Yleinen ajatus oli, että lihavuus on sairauden kaltainen tila ja että paino on terveyden keskeinen mittari.

–Nykyään ymmärrys lihavuuden syistä on laventunut, ja harva enää väittää, että lihavuus johtuu ainoastaan itsekurin puutteesta tai laiskuudesta, sanoo Harjunen.

Koko tämä muutos kertoo samaa viestiä: lihavien syrjintä tuomitaan yhä herkemmin ja lihavuuden taustoja ymmärretään yhä paremmin.

Nyt muutoksen suurimpana äänitorvena toimii kehopositiivisuusliike.

Älä laihduta!
Kehopositiivisuuden ajatus on yksinkertainen: jokainen vartalo on upea sen näköisenä kuin on.

Kyse ei ole pelkästään lihavista, vaan halusta pyyhkiä yhteiskunnasta pois kaiken näköisten ja kokoisten vartaloiden leimaaminen. Liikkeen tavoitteena on, ettei kenenkään ei tarvitsisi kärsiä sosiaalista häpeää ulkomuotonsa takia.

Maailmalla kehopositiivisuus on jo valtaisa ilmiö. Instagramista löytyy #bodypositive-tunnisteella yli kolme miljoonaa päivitystä.

Suomessa liike on lähtenyt todella lentoon viimeisen vuoden aikana. Näkyvin puolestapuhuja on ollut Ylen toimittajan Jenny Lehtisen vetämä Vaakakapina, joka kampanjoi koko vuoden 2017 laihduttamisen lopettamisen puolesta. Elokuussa tämä kehopositiivinen kampanja kutsuu kansan Body pride -marssille. Samaa asiaa ajaa niin ikään Lehtisen ohjastama Läskimyytinmurtajat.

Kehopositiivisuuden puolesta puhuu myös Syömishäiriöliiton Älä laihduta -päivä, jota on vietetty jo vuodesta 2008 asti.

Sitten on esimerkiksi Sipsikaljavegaanit-ryhmä, joka on Facebookissa todella suosittu. Kehopositiiviseen ryhmään kuuluu jo miltei 50 000 jäsentä.

Ilmiö näkyy yhtä lailla kulttuurin kentällä: viime vuonna Raisa Omaheimon Läski-monologi herätti paljon keskustelua ja toi kehopositiivisuusliikkeen teatterilavoille.

Puhumattakaan Saara Särmästä ja Rosa Meriläisestä. Nämä tamperelaiset feministit ovat jo pitkään julistaneet, kuinka julmaa ja turhaa toisten ulkonäön arvostelu on.

Anonyymi kirjoitti...

Kasvonsa tatuoinut Doris Polviander valmistuu sairaanhoitajaksi ja neuvoo nuoria: “Älä ota!”

Päivän video: “Säätyttö” Ruotsissa ja Irakissa

Anonyymi kirjoitti...

(3) Paul Joseph Watson vs Leftists (Best Moments)

Anonyymi kirjoitti...

Pääsee pillupassilla kuin koira veräjästä!:

Nainen irrotti miehensä kajakista tulpan ja jätti tämän hukkumaan – käytös karaokebaarissa herätti poliisin epäilykset - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Viranomaisten epäilyt heräsivät, kun Graswald löytyi pian tapauksen jälkeen laulamasta karaokea paikallisesta pubista. Surutyön sijaan nainen julkaisi sosiaalisessa mediassa videoita, joissa hän heitti kärrynpyörää.

Syyttäjän mukaan nainen oli varsin tietoinen siitä, että hän oli edunsaajana miehen kahteen henkivakuutukseen. Vakuutusten arvo oli yhteensä yli 200 000 euroa.
...
Videoidussa kuulustelussa naisen kerrotaan kuitenkin ilmaisseensa tyytyväisyytensä miehensä menehtymiseen.
...
Nainen tunnustaa nyt syyllistyneensä kuolemantuottamukseen, mutta ei murhaan, josta häntä aiemmin epäiltiin. Ilman tunnustustaan häntä olisi todennäköisesti odottanut elinkautinen vankeusrangaistus. Tulpan irrottamisen lisäksi Graswald peukaloi miehensä melaa, mikä mahdollisesti myös edesauttoi onnettomuutta.

Graswald saa tuomionsa marraskuun alussa. Tunnustuksen myötä hän lusii enimmillään vain neljä vuotta.

Naisen asianajajan mukaan hän kuitenkin saattaa vapautua jo tämän vuoden loppuun mennessä, sillä onhan hän ollut vangittuna jo 27 kuukautta oikeudenkäyntiä odotellessaan.

Naiskaksikko tunkeutui kouluun Turussa: opettajaa lyötiin, alakouluikäistä poikaa pahoinpideltiin ja uhattiin sormien katkomisella - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Suomalainen suosikkibloggaaja avautuu alastomuuden hyödyistä – sensuelli kuva sykähdyttää: joogaa ilkosillaan ällistyttävässä asennossa - Viihde - Ilta-Sanomat

"Alastomuus on yksityinen asia" Kriselda sanoo ja julkaisee alastokuviaan muiden katseltavaksi. Jokin tässä yhtälössä hämmentää.

Anonyymi kirjoitti...

Hamppari.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi ihmeessä naisten palkkoja poljetaan? – tutkijatohtori avaa ilmiön monisyisiä taustoja

Sukupuolten palkkaeriarvoisuudesta väitellyt Hankenin tutkijatohtori Paula Koskinen Sandberg pitää liian yksioikoisena usein esitettyä väitettä, että sukupuolten välinen keskimääräinen 20 prosentin palkkaero johtuu yksilön valinnoista.

– Palkkaerojen ajatellaan perustuvan naisten ja miesten erilaisiin koulutusvalintoihin, joiden seurauksena he päätyvät työskentelemään eri aloille, eri sektoreille ja erilaisiin tehtäviin. Eri alojen ja tehtävien välisiä palkkasuhteita harvoin kyseenalaistetaan, hän kirjoittaa HS:n Vieraskynä-palstalla.

Koskinen Sandberg muistuttaa, että usein unohdetaan valinnan sukupuolittuneet rakenteelliset ulottuvuudet.

– Katsoi ilmiötä mistä suunnasta tahansa, naiset ovat Suomessa taloudellisesti miehiä heikommassa asemassa ja heille maksetaan keskimäärin pienempää palkkaa.

Palkkaerojen kaventamiseksi on hänen mielestään tärkeää ymmärtää, millaiset prosessit vaikuttavat ilmiöön.

Koskinen Sandberg arvioi, että palkkaeriarvoisuuden ytimessä ei kuitenkaan ole tahallinen palkkasyrjintä vaan naisten ja miesten työn erilainen arvostus sekä eriarvoisuutta ylläpitävät työmarkkinakäytännöt.

– Palkkaerot samoissa tehtävissä ovat vain jäävuoren huippu.

Hän muistuttaa pitkästä historiasta. Se todistaa, että naisenemmistöisten töiden pienempi palkkaus ei ole sattumaa.

Vain joitain vuosikymmeniä sitten ajateltiin yleisesti, että naisille tulee maksaa vähemmän palkkaa kuin miehille. Erilaiset palkat olivat tuolloin kirjattuina työehtosopimuksiin, joista ne poistuivat vasta 1970-luvulle tultaessa Kansainvälisen työjärjestön (ILO) samapalkkaisuussopimuksen ratifioinnin jälkeen. Myös valtioneuvosto antoi vuonna 1945 ohjeen palkkasäännöstelystä, jonka mukaan naisille tuli maksaa vähemmän kuin miehille.

– Menneiden vuosikymmenien työmarkkinakäytännöt ovat vaikuttaneet siihen, millaiseksi naisten ja etenkin julkisen sektorin naisenemmistöisten ammattiryhmien palkkaus on muodostunut, Koskinen Sandberg kirjoittaa.

Hän painottaa, että palkat ovat myös poliittinen kysymys.

– Sitkeän palkkaeron kaventamiseksi päättäjien ja työmarkkinaosapuolten tulisi pystyä näkemään itsestään selvinä pidettyjen valtavirtanäkemysten taakse ja kyseenalaistamaan vallitsevia rakenteita ja käytäntöjä.

Hänen mielestään pitäisi ymmärtää, että naisten tekemään työhön liitetty vähäisempi arvo ei ole mikään itsestäänselvyys, vaan sillä on historiallinen ja kulttuurinen kontekstinsa, josta eriarvoisuus on seurannut.

– Palkkaerot ja alojen väliset palkkasuhteet ovat muutettavissa ja neuvoteltavissa uudelleen, jos on poliittista tahtoa, Paula Koskinen Sandberg huomauttaa kirjoituksessaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tutkimus: Konservatiiviset mieskansanedustajat kohtaavat eniten nettivihaa
Punavihreät naiset sen sijaan uhriutuvat eniten, vaikka tutkimuksen mukaan heihin kohdistuu vähiten vihapuhetta netissä.


Sheffieldin yliopiston ja Buzzfeedin toteuttamassa tutkimuksessa analysoitiin yhteensä 84 000 tviittiä, jotka oli lähetetty Britannian parlamenttivaaleja edeltävän kuukauden aikana.

Tutkimuksen mukaan kaikkein tunnetuimmat poliitikot, kuten Theresa May, Jeremy Corbyn ja Boris Johnson saavat myös kaikkein eniten negatiivisia kommentteja niskaansa.

Esimerkiksi konservatiivien ulkoministeri Boris Johnson sai Twitterissä kahdeksan kertaa enemmän paskaa niskaansa kuin työväenpuolueen Diane Abbott.

Puolueen ja sukupuolen mukaan eriteltynä eniten nettivihaa saivat osakseen konservatiivien miesehdokkaat. Toiseksi eniten nettivihaa herättivät itsenäisyyspuolue UKIP:in miesehdokkaat.

Kaikkein vähiten vihakommentteja tviitattiin vihreille miehille.

Punaviherliberaalit naiset, jotka julkisuudessa mielellään uhriutuvat vihapuheen ja nettihäiriköinnin takia saivat tutkimuksen mukaan todellisuudessa paljon vähemmän negatiivisia viestejä kuin miespoliitikot.

Suomessa asiaa ei ole vielä tutkittu tästä näkökulmasta.


Lähteet: Breitbart, Buzzfeed

Anonyymi kirjoitti...

”Miten homeinen pitää olla, että puhuu vielä naisartisteista”, sanoo Paula Vesala – Pekka Kuusiston johtaman festivaalin ohjelmisto on alusta loppuun naisia, ja tämän takia siinä ei pitäisi olla mitään ihmeellistä
Meidän festivaalin koko artistikattaus koostuu tänä vuosina musiikin ja elokuvan huippunaisista. Festivaalin taiteellisen johtajan Pekka Kuusiston mielestä artistien sukupuolen korostaminen on turhaa vuonna 2017.


EI nyt tehdä tästä numeroa, mutta kai olette huomanneet, että sunnuntaina alkaneen Meidän festivaalin koko artistikattaus koostuu naisista. Festivaalin taiteellinen johtaja Pekka Kuusisto on ehtinyt jo kommentoida muun muassa Rumballe ja Ylelle, että artistien sukupuolen korostaminen on turhaa vuonna 2017.

Niinhän se on. Nyt tosin vaikuttaa siltä, että artistien sukupuolesta samaan aikaan pitää ja ei pidä puhua. Äänioikeus-teeman alle koottu ohjelmisto tuo esiin nimenomaan naismuusikoita, vaikka festivaali ei sitä erikseen korosta.

Festivaalilla perjantaina esiintyvän Maria Ylipään mielestä Meidän festivaalin artistien sukupuolen korostaminen on kaksipiippuinen juttu.

”On hyvä, jos ohjelmisto herättää ajatuksia. Normi on ollut toisinpäin, ja festareilla on esiintynyt enemmän miehiä. Mutta muuten kyllä vähän väsyttää ja ottaa päähän, että asiasta tehdään numero tässä ajassa”, Ylipää sanoo.

Keskiviikkona festareilla esiintyvä Paula Vesala on myös sitä mieltä, että sukupuolen korostaminen erikseen on vanhanaikaista ja tuntuu tarpeettomalta.

”Toivoisin, että sukupuoli voisi olla olematta erikoisuus. Miten homeinen pitää olla, että puhuu vielä naisartisteista”, Vesala sanoo.

Puhutaan nyt silti vähän.

TOTTA nimittäin on, että valtaosa festivaaleista on miesartistien juhlaa. Tämä käy ilmi muun muassa HS:n heinäkuussa julkaistusta jutusta. Isoista festivaaleista eniten naisia esiintyy kesällä 2017 Flow’ssa ja Provinssissa. Flow’ssa esiintyjistä 38 prosenttia on naisia ja Provinssissa 33 prosenttia. Perää pitää Blockfest, jonka esiintyjäkaartista naisia on vain 5 prosenttia.

Meidän festivaali erottuu siis ohjelmistolinjauksellaan selvästi kesän isoimmista festareista.

Se, ettei kattauksen naisvoimaa haluta alleviivata, oli festivaalilta tietoinen linjaus. Festivaalilla puhuva musiikinopettaja, tutkija ja bloggaaja Minja Koskela myöntää, että Meidän festivaali on ohjelmistonsa puolesta poikkeuksellinen tapaus. Artistien sukupuolten korostaminen alkaa kuitenkin helposti sotia tarkoitusta vastaan.

”Ei jonkun Blockfestin kohdalla ajatella, että lähes kaikki artistithan ovat miehiä. Naiseuden korostaminen lipsahtaa helposti eksotisoinnin puolelle eikä edistä tasa-arvoa”, Koskela sanoo.

Termit naisartisti ja tyttöbändi eivät kuitenkaan ole vielä jääneet unholaan. Kun valtaosa festariesiintyjistä on miehiä, naistekijä tulee kentälle usein sukupuoli edellä. Samalla naisartisteja katsotaan eri tavalla kuin miesartisteja.

”Keikka-arvioissa käsitellään artistien ulkonäköä ja pukeutumista, eivätkä ihmiset välttämättä oleta, että artistit ovat itse tehneet kappaleensa”, Koskela sanoo.

Paula Vesala on huomannut, että nais­artisteja käsitellään ihmetellen tai glorifioiden. Ja usein pinta kiinnostaa enemmän kuin taiteilijan työ.

”Liian paljon kysytään ulko­näköön liittyviä asioita, eikä puhuta siitä, mitä tekee, miksi ja miten”, Vesala sanoo.

Nais-etuliite on myös ongelmallinen. Se sisältää asenteen, että perusoletus on miestaiteilija. Koska naiseuden osoittaminen on turhaa, Vesala itse mieluiten ohittaa sukupuolen.

”Minulla on taktiikka, että teeskentelen arkipäivässä, ettei sukupuolella ole mitään väliä. Se vapauttaa omaa tekemistäni”, Vesala sanoo.

Anonyymi kirjoitti...

Kolumni
Treffailussa on edelleen yksi kammottavan vanhanaikainen piirre: Deiteillä nainen odottaa miehen hoitavan kaiken
Työ- ja rakkauselämässä on eri säännöt. Deittaillessaan modernit ihmiset palaavat ajassa vuosikymmeniä taaksepäin.


EN voisi ikinä teh­dä sel­lais­ta, nais­seu­ralai­seni sanoi. Hämmästyin todella.

Olimme keskustelleet deittailusta, ja olin esittänyt, että hänhän voisi joskus pyytää kiinnostavaa miestä deiteille. Ei hän voisi, ei missään tapauksessa.

Moni nainen on esittänyt minulle mielipiteen, että miehen kuuluisi mielellään esittää ensimmäinen treffipyyntö. Eikä kyse ole ollut ujoista, varovaisista tai itsetunto-ongelmien kanssa painiskelevista naisista. Eikä konservatiiveista, sillä tämäkin naistuttava on aktiivinen feministi.

”En varmasti sano ei, jos pyydät treffeille”, meilasi minulle kerran yksi suorasukaisempi tapaus. Mutta ei hänkään voinut itse pyytää.

Naiset, jotka eivät koskaan sanoisi työpaikallaan, että kokouksen puheenjohtajaksi tulisi ensisijaisesti valita mies, ovat yksityiselämässään avoimesti sitä mieltä, että treffeille pyytäminen on miesten hommaa. Rakkauselämää ja työelämää hoidetaan ihan eri säännöillä.

SÄÄNNÖLLISIN väliajoin joudun yllättymään siitä, kuinka sukupuolittunutta naisten ja miesten välinen pariutuminen edelleen on. Mieheltä odotetaan edelleen paljon:

Mies pyytää treffeille. Mies ehdottaa aikaa ja paikkaa. Mies ohjaa pöytään. Mies tarjoaa ensimmäisen juoman. Mies pyytää toisille treffeille. Mies kutsuu illan jälkeen kotiinsa. Mies järjestää taksin. Mies aloittaa suutelemisen. Mies tekee aloitteen seksiin. Mies soittaa seuraavana päivänä.

Mies on aina se, joka tekee ja ehdottaa. Nainen reagoi, nainen arvioi, nainen sanoo kyllä, ei tai ehkä.

Eivät nämä tietenkään mitään tiukkoja sääntöjä ole mutta vahvoja oletuksia sukupuolten tehtävistä. Törmään niihin jatkuvasti.

NÄYTTÄISI aika lailla siltä, että kun mies ja nainen alkavat treffailla, ajassa palataan vuosikymmeniä taaksepäin. Modernit ja järkevät ihmiset heittäytyvät äkkiä konservatiiveiksi.

Paljon on keskusteltu työnjaon muuttamisesta perheessä ja yhteiskunnassa: naiset saisivat jäädä useammin ylitöihin, ja miehet saisivat hoitaa useammin lapsia.

Samalla tapaa pitäisi pohtia myös työnjakoa pariutumisessa ja romantiikassa.

Kirjoittaja on helsinkiläinen toimittaja.

Anonyymi kirjoitti...

XL-bloggaaja muistuttaa: ”On naisen oma valinta, lähteekö mukaan vatsamakkaroista valittamiseen”

Bloggaaja Veera Korhonen ottaa voimakkaasti kantaa suopeamman minäkuvan puolesta.
”Minulta on tosi usein kysytty esimerkiksi erilaisissa haastatteluissa, mutta myös muissa yhteyksissä, että ’miten sulla on niin hyvä itsetunto’.”

Tyyliä metsästämässä -blogin Veera Korhonen ihmettelee blogipostauksessaan, miksi häneltä kysytään juuri tätä itsetuntokysymystä.

Enemmän pohtimista olisi Veeran mukaan siinä, miksi jotkut eivät tykkää itsestään.

– Paljon tärkeämpää olisi esittää puolestaan kaikille itseään dissaaville ja omasta kehostaan ja ulkonäöstään rumasti puhuville kysymys, että ’miksi sun itsetunto on huono ja miksi et pidä itsestäsi?’

– Mä olen realisti ja tiedostan, että minun vartalollani ja naamallani ei ole mitään tekemistä vallalla olevien kauneusihanteiden kanssa. Tiedän ja hyväksyn myös sen, että olen hyvin monen ihmisen silmissä kokoni vuoksi vastenmielinen. Mutta kun sillä kauneusstandardistolla ja niiden monien ihmisten ajatuksilla ei ole mitään väliä.

Hän sanoo ymmärtävänsä sen, että huonon itsetunnon taustalla voi olla pitkään jatkunutta kiusaamista, mutta taustalla voi piillä myös vääristynyt ajattelutapa.

– Hirvittävän moni on ihan itse kehittänyt vihapuheen itseään kohtaan, ja sellaisissa tapauksissa myös se muutos lähtee itsestä. Silloin on oma valinta, että luetteleeko peilin edessä itsestään kaikki virheet vai kaikki kauniit asiat.

– On ihan oma valinta, että lähteekö akkojen saunaillassa mukaan siihen ainaiseen vatsamakkaroista valittamiseen ja ajattelee sen olevan oikea tapa puhua omasta kehostaan. On myös ihan oma valinta, että kelaako koko ajan päässään, että ’mitähän muut minun ulkonäöstäni ajattelevat’ vai antaako asialle piut paut.

Veera on aiemminkin kertonut, että jos pitää itseään rumana ja huonona, niin tuskin asenne muuttuu hyväksi vaikka mitä tekisi: Aina voi keksiä uusia asioita, joihin voi olla tyytymätön. Aina on jotakin, mitä voi itsessään inhota – ja aina voi olla kolme kiloa hoikempi.

Bloggaaja toivookin, että jokainen alkaisi puhua itselleen nätimmin. Hän kertoo, että huonoinakaan päivinä hän ei häpeä eikä hauku itseään tai mieti, että ”mitähän muut minusta ajattelevat”.

– Kannustan kyseenalaistamaan niitä omia negatiivisia ajatuskuvioita. Jos mietit peilin edessä, että ”hyi kun mä oon ruma”, niin kysy itseltäsi, että haluatko oikeasti puhua itsellesi noin ja auttaako itsesi vähättely sinua yhtään.

Veeran blogikirjoitus Itsetunnosta ja muiden mielipiteistä on kerännyt paljon kommentteja. Mitä sinä ajattelet aiheesta?

Anonyymi kirjoitti...

Suomirap-lyriikoiden seksismi hämmentää psykologeja – “Naisen alentamisen lisäksi ne asettavat miehen ja pojan kummalliseen asemaan”

Kehitys- ja kasvatuspsykologian erikoispsykologin mukaan mikään selitys ei ole niin hyvä, että seksististen lyriikoiden käyttäminen olisi perusteltua

Suomirapin seksistiset lyriikat ovat herättäneet paljon keskustelua kuluvan vuoden aikana.

Keskustelulle on selkeästi ollut tarvetta, sillä Ilona Rantakallion opinnäytetyön pohjalta tehdyssä Ylen selvityksessä käy ilmi, että parinkymmenen vuonna 2016 menestyneen biisin tai levyn julkaiseen suomiräppärin joukossa oli vain yksi artisti tai ryhmä, jonka lyriikoissa ei esiintynyt seksismiä: Gasellit. Toista ääripäätä edustivat muun muassa Petri Nygård ja Mouhous.

YleX:n haastattelema naispuolinen räppäri Rauhatäti nosti esille artistin vastuun siitä, millaisia lyriikoita tai millaista sanastoa artisti kappaleillaan käyttää ja suosii.

- Miltä läpät tuntuvat niiden tyttöjen mielestä, joita on käytetty seksuaalisesti hyväksi? Se voi olla ihan hirveää kuunneltavaa, Rauhatäti kommentoi.

Lisäksi lyriikoilla voi olla merkitystä esimerkiksi kehitysvaiheessa olevien nuorten maailman- ja minäkuvan muodostumiseen.

Koska seksistisiä lyriikoita esiintyy enenevissä määrin valtavirtasuomirapissa, joka täyttää Spotify-listojen kärkisijoja, kappaleiden seksistiset lainit ja sisällöt arkipäiväistyvät – ja voivat näin tuntua hyväksyttäviltä.

- Tutkimukset asenteellisista malleista näyttävät, että hyväksyttävässä, kaunistellussa ja ei-kyseenalaistavassa valossa esitetyt ajatukset ja ideologiat todennäköisimmin omaksutaan, mediapsykologian asiantuntija Anu Mustonen kertoo YleX:lle ja jatkaa:

- Sekä tytöt että pojat voivat täten olla herkemmin alttiina ajattelemaan, että tällainen maailma tai sukupuolielämä on.

Mitä tärkeämmässä roolissa idoli nuoren – tai miksei aikuisenkin – elämässä on, sitä enemmän painoarvoa sillä, mitä idoli tekee, sanoo tai jättää tekemättä tai sanomatta, on.

- Idoleilla on suurempi vaikutus kuin uskoisi. Oma perhe, kaverit ja opettajat ovat tärkeitä, mutta siinä vaiheessa kun kapinoidaan, niin voidaan kääntää se kurssi ihan täysin, Mustonen sanoo.

“Mutta tämähän on nyt ihan pelkkää huumoria” on ontuva selitys

Yksi Ylen selvityksen mukaan eniten seksististä kieltä biiseissään käyttävistä räppäreistä on Tippa-T. Artisti kertoi vuonna 2015 Helsingin Sanomille, että jos hänen kappaleidensa sanoja kuuntelee, niin tajuaa, että ne ovat viihdettä. Että Tippa-T on se rooli, joka kiinnostaa ihmisiä.

Monet taatusti ymmärtävätkin tämän ja tajuavat, että lyriikoilla ei välttämättä ole mitään tekemistä oikean elämän kanssa. Osa voi kuitata lyriikat huumorina, osa närkästyä, osa olla ajattelematta mitään.

Anonyymi kirjoitti...

Katri, 30, työskentelee prostituoituna Rovaniemellä: "Miehet ei käy terapeutilla, ne käy hupakolla"
Rovaniemeläisnainen tarjoaa seksipalveluita salanimen turvin. "Katri" ei halua kasvojaan julkisuuteen, mutta kertoo työstään, koska toivoo sen vähentävän erotiikka-alaan ja sillä työskenteleviin ihmisiin liittyviä ennakkoluuloja.


Sie tilasit minut. Tässä mie nyt olen.

Nainen riisuutuu alasti ja asettuu vieraan farmariauton takapenkille makaamaan. Tuntematon mies painautuu hänen päälleen, suutelee suulle ja laskeutuu sitten alemmas. Nainen valmistautuu tarvittaessa liioittelemaan nautintoaan, mutta yllättyy, kun saakin elämänsä parasta suuseksiä.

Tämä on miehen fantasia. Tästä hän naiselle maksaa.

Kaikki kohtaamiset eivät ole yhtä miellyttäviä.

Eräs asiakas ei ole peseytynyt ennen tapaamista ja sepaluksen avatessaan hän paljastuu kiusallisen likaiseksi. Nainen on kuitenkin liian kiltti kieltäytyäkseen viime hetkellä. Muisto puistattaa vielä pitkään jälkikäteen.

Toinen asiakas näkee vain hänen rintansa ja kourii niitä haltioitunut, poissaoleva ilme silmissään. Hänelle naista ei ole olemassa. On vain lihaa.

Kolmas on käännytettävä pois kokonaan. Miehessä on jotakin hämärää.

–Sori, intuitio sanoo, ettei minun kannata ottaa sinua asiakkaaksi.

Ihan tavallinen nainen
Yleensä haastatteluita ei aloiteta aivan tällä tavalla.

Mutta kun on jo avannut kotinsa oven ja haastateltava seisoo olohuoneessa ja molempia hermostuttaa, lienee parasta puhua suoraan.

–Jos mie punastun jostakin mitä sie sanot, niin se ei sitten tarkoita, että mie jotenki sisäisesti kauhistelen, totean vieraalleni.

Hän on ihan tavallinen, kolmekymppinen nainen. Kutsuttakoon häntä vaikka Katriksi.

Hetken Katri vain tarkkailee minua; etäinen hymynkare huulilla ja pää mietteliäästi kallellaan. Vaikea sanoa, mitä hän ajattelee. Mahtaako hän pohtia, kauhistelenko kuitenkin? Toivottavasti ei.

–Okei, hän nyökkää lopulta ja vilpitön hymy kirkastaa kasvot.

Istahdamme sohvalle. Katri on tullut kylään, sillä hän on luvannut kertoa työstään, mutta tapaaminen omassa kodissa olisi tuntunut hänestä epämukavalta.

Aloitetaan perusasioista.

–Millä käsitteillä haluaisit työstäsi puhuttavan?

–Seksipalveluina. En mie itteeni tai kehoani myy, kun mie olen asiakkaan kanssa. Mie myyn taitoa. Ihmiset haluaa tehä sitä, missä ne on hyviä. Tässä minä oon hyvä, Katri nyökkää.

"Mie tykkään tästä ihan sikana"
Opiskelijatyttö hakee seksiseuraa herrasmiehistä. Omilla ehdoillaan.

Kutakuinkin näin kuuluu seuranhakuilmoitus, jonka perusteella asiakkaat ottavat Katriin yhteyttä. Ilmoituksessa ei saa sanoa suoraan, että kyse on maksullisesta seksistä – muuten internetsivun ylläpito poistaa sen.

Asiakkaat osaavat kuitenkin lukea rivien välistä. Katri kertoo tarjonneensa Rovaniemellä seksipalveluita noin 20 eri miesasiakkaalle viimeisen puolen vuoden aikana.

Hän tapaa 0–4 asiakasta viikossa, kokopäivätyönsä ohella. Tienestiä sivutoimesta on kertynyt 1000 euroa kuukaudessa.

Anonyymi kirjoitti...

Polyamoria eli monisuhteisuus kohtaa paljon ennakkoluuloja – "Kun ei ymmärretä, tuomitaan"

Tarkkoja tilastoja siitä, kuinka paljon Suomessa on polyamoriaa eli monisuhteisuutta, ei ole.

– Meidän yhdistyksessämme on jäseniä yli 50, mutta alle 100. Kaikilla ei ole halua tai tarvetta kuulua yhdistykseen. Pelkästään polyamorikkoja on vähän, mutta sovittua eettistä monisuhteisuutta enemmän, pohtii Polyamoria - Monisuhteisuusyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Aisla Uuttu.

Uutun mukaan monisuhteisia on suurinpiirtein saman verran kuin homoseksuaaleja.

– Yhdysvalloissa on arvioitu määräksi 2-3 prosenttia väestöstä ja luulisin, että meillä se on samaa luokkaa.

Vuonna 2010 perustettu yhdistys järjestää leirejä ja vertaistoimintaa. Uudesta ilmiöstä ei kuitenkaan ole kyse.

– Nuoriso puhuu aiheesta rohkeammin, mutta ei tämä mikään uusi juttu ole. Polyamoria tulee sanoista poly eli usea ja amor eli rakkaus, siis usea rakkaus, kertoo Uuttu.

"Tässä voi pitää entisen ja uuden"
Uuttu vakuuttaa, että polyamoria tuo lisäarvoa ihmissuhteisiin.

– Pyrkimyksenä ovat syvät ihmissuhteet. Romanttinen tai intiimi suhde ei sulje pois muita suhteita, jos asiasta voidaan sopia. Hienous on siinä, ettei joudu miettimään, kun löytää uuden, että nyt pitää jättää tuo entinen, vaikka hänenkin kanssaan olisi vielä kiva olla. Tässä voi pitää molemmat.

Uuttu korostaa rehellisyyttä ja sopimista.

– Tahallinen epärehellisyys ei ole hyväksyttävää eikä manipulointi kuulu asiaan.

Mustasukkaisuus on tuttu tunne myös polyamorikoille.

– Vaikka olisi ennakko-oletus monisuhteesta, kaikki joutuvat tekemään työtä tunteidensa kanssa. Useimmat kokevat mustasukkaisuutta, ero on suhtautumisessa. Itse mietin, että onko tilanne sellainen, että olen vaarassa tulla jätetyksi. Useimmiten se ei ole. Voimme vain tuoda lisää toistemme elämään, pohtii Uuttu.

"Ennakkoluuloja on paljon"
Suomalaisten suhtautumisessa monisuhteisuuteen, olisi Uutun mielestä parantamisen varaa.

– Ennakkoluuloja on paljon. Kun ei ymmärretä, tuomitaan.

Useimmille viranomaisillekin monisuhteisuus on outo asia.

– Tahattomia kädenojennuksia saattaa olla, kuten se, että päivähoidossa kysytään lapselle tärkeiden ihmisten nimet. Toisaalta avioliittolaki ei salli useamman kanssa avioitumista eikä leskeneläkettä saa kuin avioliitosta, Uuttu kertoo esimerkkejä.

Monessa muussa maassa ongelmat ovat samanlaisia. Brasiliassa kuitenkin kolme naista on onnistunut rekisteröimään suhteensa.

– Osalle naimisiin meno on unelma, vaikka minulle henkilökohtaisesti se ei ole sitä, huomauttaa Uuttu.

Anonyymi kirjoitti...

Aava, 23, seurusteli kahden miehen kanssa samaan aikaan ja kertoo miksi valitsi polyamorian: "Avoin suhde ei tarkoita holtitonta suhdetta"

Aava Lievonen on seurustellut yli kaksi vuotta. Hänen seurustelukumppaninsa seurustelee myös toisen henkilön kanssa. Aavallakin oli aiemmin myös toinen suhde, mutta se päättyi viime syksynä. Tällä hetkellä Aava katselee ympärilleen ja hänellä on seuranhakuilmoitus deittipalvelussa.

Kyse on polyamoriasta.

– Ei tämä ole salaisuus. Kerron esimerkiksi deittipalstalla polyamoriasta. Mitään negatiivisia reaktioita en ole kohdannut, kertoo Lievonen.

Lievonen on 23-vuotias vapaa toimittaja ja opiskelija, joka haluaa puhua julkisesti polyamoriastaan.

– Kun ihmiset näkevät aiheesta juttuja, he huomaavat, ettei asiassa ole mitään pelottavaa. Se voi myös tuoda lohtua jollekin, joka miettii, onko paha ihminen, jos parisuhteessa ollessaan ihastuukin johonkin toiseen ihmiseen.

Hän uskoo, että pettämiseen päädytään, kun ei nähdä muita vaihtoehtoja.

– Haluan näyttää, että ihmissuhteensa voi rakentaa toisinkin.

"Kaverit suhtautuvat hyvin"
Lievosen ystävät eivät ole kummastelleet hänen kahta samanaikaista seurustelusuhdettaan.

– Kaverit suhtautuvat hyvin. Toki, kun aloin seurustella kahden kanssa yhtä aikaa, jotkut kyselivät, miten se toimii. Kaveripiirissäni on paljon vapaamielisiä ja samanhenkisiä ihmisiä, mutta ei kaikilla ole useita parisuhteita samanaikaisesti. Olisi uuvuttavaa, jos koko ajan joutuisi selittelemään elämäntapaansa.

Lievonen tutustui polyamorisiin suhteisiin, kun hän tapasi mukavan kaverin, jolla oli jo tyttöystävä.

– Toki olin kuullut polyamoriasta. Jouduin sitten miettimään asiaa ja totesin, että minulle on ok, jos mukava tyyppi haluaa olla minunkin kanssani, vaikka hänellä on tyttöystävä. Tyttöystävän pitää tietenkin tietää minusta ja heillä on oltava avoin suhde.

"Ei ole turhia rajoituksia"
Lievonen uskoo, että hän saa suhteistaan enemmän kuin jos olisi vain yhden kumppanin kanssa.

– Ei ole turhia rajoituksia. Jos tapaan uusia, kiinnostavia ihmisiä, olen vapaa tutustumaan heihin lähemmin. Toki pelisäännöistä on sovittava tarkkaan nykyisen kumppanin kanssa.

– Tunteita kuten mustasukkaisuutta joutuu kohtaamaan. Mustasukkaisuuden alle voi piilottaa vaikeita asioita, joita ei osata käsitellä. Sen kanssa pitää oppia elämään, että suhde voi myös loppua. Monet ovat varmasti enemmän mustasukkaisia kuin minä. Minä iloitsen siitä, kun kumppanini löytää ihanan toisen kumppanin.

Anonyymi kirjoitti...

Kuvat ennen ja nyt: Näin HIM:n musiikkivideolla vuonna 1999 esiintynyt kaunotar on muuttunut – Ninja, 35, on upea plusmalli

Anonyymi kirjoitti...

Köyhä Antti, 40, on neitsyt: Mietin iltaisin, miltä seksi naisen kanssa tuntuisi

Sinkkuna sitten teini-iän seurustelusuhteen pysynyt Antti asuu pienellä paikkakunnalla Etelä-Suomessa. Hän ei ole koskaan harrastanut seksiä.

Kyse ei ole Antin omasta valinnasta, vaan tilaisuuksia ei ole tullut.

- Seurustelin yläasteella, mutta se suhde ei edennyt koskaan siihen vaiheeseen, että seksi olisi tullut kysymykseen, Antti kertoo.

Suhde päättyi 25 vuotta sitten.

Sen jälkeen Antti on ollut poikamiehenä. Ympärillä tuttavat ja sukulaiset menivät naimisiin, erosivat ja menivät uusiinkin suhteisiin. Antti pysyi sinkkuna - ja seksuaalisesti koskemattomana.

30 vuotta täytettyään hän pysähtyi miettimään tilannettaan.

- Ajattelin että hetkonen, mitäs nyt. Että olen 30 vuotta ja en ole vieläkään seurustellut enkä kokenut ensimmäistä kertaa sängyssä, Antti kertoo.

Nyt, kymmenen vuotta myöhemmin, Antti miettii, että kohta pitää luopua toivosta.

- Viimeiset hetket taitavat olla käsillä nyt, elleivät ole jo menneet. Alan olla kohta vanha.

Antilla on perussairaus, hän on tällä hetkellä työtön ja vähävarainen. Hänellä ei ole autoa eikä ajokorttia, ja hän on muutenkin yksinäinen. Näiden asioiden hän arvelee vaikuttavan tilanteeseensa, siihen, ettei naisystävää ole löytynyt eikä seksikokemuksia tullut.

Hän on kirjautunut useampaan treffipalveluun, mutta sekään ei ole tuottanut tulosta. Naisten profiilit tuntuvat pelottaviltakin, ja kovin vaativaisilta.

- Joskus tuntuu, että raha on kilahtanut naisilla päähän, ja kun he kuulevat, miten köyhä olen, en kelpaa. Olisin kuitenkin lapsirakas, huolehtivainen mies. En suutu, enkä riitele, Antti kuvailee.

Hän toivoisi rinnalleen naista, joka osallistuisi yhteisen omakotitalon töihin ja elämään muutenkin. Nyt päivät kuluvat pyöräillen ja kuntosalilla. Antti haaveilee voivansa aloittaa näyttelemisen. Samanikäisiä ystäviäkään ei ole, ja vanhat sukulaiset eivät poikamiehen elämää ymmärrä.

- Koetan olla ajattelematta tilannettani. Mutta iltaisin silti mietin, miltä seksi naisen kanssa tuntuisi. Joskus olen sen vuoksi todella surullinen, Antti toteaa.

Anonyymi kirjoitti...

Seksittömän ja vähävaraisen Antin kohtalo puhuttaa - Professori selittää nyt, miksi rahalla ja seksillä on yhteys

Iltalehdessä julkaistu 40-vuotiaan köyhän ja seksuaalisesti kokemattoman Antin haastattelu puhuttaa.

Antti kertoi asuvansa pienellä paikkakunnalla, seurustelleensa viimeksi yläasteella ja olevansa pääasiassa vähävaraisuutensa takia paitsi poikamies, myös seksuaalisesti kokematon.

- Joskus tuntuu, että raha on kilahtanut naisilla päähän, ja kun he kuulevat, miten köyhä olen, en kelpaa. Olisin kuitenkin lapsirakas, huolehtivainen mies. En suutu, enkä riitele, Antti kuvailee.

Lue koko Antin haastattelu tästä tästä.

Moni lukija on kommentoinut olevansa hyvinkin vähävarainen, mutta seksiä on aina ollut tarpeeksi ja enemmänkin.

Kysyimme Väestöliiton tutkimusprofessorilta Osmo Kontulalta, mitä tekemistä tuloilla ja seksielämällä on keskenään. Nimittäin Iltalehden Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä kävi myös ilmi, että seksielämäänsä kaikkein tyytyväisimpiä olivat ne miehet, jotka asuvat yli 70 000 euroa ansaitsevissa kotitalouksissa.

Miksi näin, tutkimusprofessori Osmo Kontula?

Rahalla ja seksillä ei ole suoraa yhteyttä, mutta välillisesti yhteys löytyy, kommentoi Väestöliiton tutkimusprofessori Osmo Kontula.

- Jos miehellä on parempi taloudellinen tilanne, hänellä todennäköisemmin on vakituinen kumppani. Silloin voi harrastaa seksiä ja siten seksielämään ollaan tyytyväisempi, Kontula kertoo.

Iltalehden kyselyn perusteella kaikkein pienituloisimmilla oli vähemmän seksuaalisia kokemuksia kuin niillä, jotka asuvat hyvätuloisissa kotitalouksissa.

Kontula kertoo, että tutkimuksissa on havaittu, että jos miehellä on hyvät sosiaaliset taidot, hänen on helpompi menestyä työelämässä ja pärjätä taloudellisesti. Hyvien sosiaalisten taitojensa vuoksi tällainen mies todennäköisesti löytää myös kumppanin ja seksielämäkin on tyydyttävää.

- Pelkkä varakkuus ei automaattisesti luo tilannetta, että seksiä on usein ja siihen ollaan tyytyväisiä.

Kontulalla on menossa tutkimusprojekti, jossa tutkitaan yksin asumista ja yksinäisyyden tunteita.

Siinä on jo havaittu, että puolet yksinäisyyttä kokevista miehistä pitää omia sosiaalisia taitojaan hyvin heikkoina.

- Se aiheuttaa usein eristäytymistä, eikä ihminen usko, että muut voisivat pitää hänestä.

Nyrkkisääntöä parisuhteen muodostamiseen tai seksikokemusten keräämiseen ei ole, mutta muutaman vinkin voi antaa.

- Kun on avoin ja kiinnostunut muista ihmisistä ja liikkuu siellä, missä muutkin ihmiset ovat, on todennäköisempää kohdata ihminen, johon solmii suhteen.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi naisten halventaminen on niin yleistä räpissä? Suomihiphopin uranuurtaja kertoo naurettavimmat selitykset

"Totta helvetissä hiphopissa on seksismiä."

Näin aloittaa Facebook-päivityksensä suomalaisen hiphopin uranuurtaja Sere, eli Seremoniamestari, eli tamperelainen Matti Huhta.

Kirjoituksessaan Huhta kommentoi räppikulttuurin naisia halventavaa puhetapaa, joka on valitettavan yleistä. Päivitys on kerännyt yli sata tykkäystä lauantaina muutamassa tunnissa.

"Kun tekstissä kuitenkin käytetään johdonmukaisesti halventavia ilmaisuja naisista ja heidät nähdään vain seksiaktien kohteina, se on sitä itseään", Huhta kirjoittaa.

Päivityksessään Huhta käy läpi yleisimmät "meriselitykset", joilla törkeää puhetapaa perustellaan.

1. Naiset puhuvat samalla tavalla miehistä
"Osa puhuu (eivät kaikki miehetkään puhu). Eivät kuitenkaan stadioneilla, radion voimasoitossa ja muilla koko perheen areenoilla. Puhuvatko naiset biiseissään? Ei ole tullut Suomessa vastaan", Sere kirjoittaa.

"Olisiko naiivia toivoa kulttuuria, jossa puhetapa olisi lähtökohtaisen kunnioittava, sukupuolesta riippumatta?"

2. Tämä on vain viihdettä
"Todellako? Oletko siis räppäävä Kari Salmelainen tai Janne Porkka? Miksi viihteeksi käy juuri naisten halventaminen, kerta toisensa jälkeen?"

3. Ei kaikkia läppiä pidä ottaa tosissaan
"Luulin, että tässä kulttuurissa sanoilla nimenomaan on merkitystä. En odota raplyriikoiden olevan dokumenttia ja 100% faktaa, mutta toisaalta artistin autenttisuus ja uskottavuus on kytköksissä siihen, puhuuko hän edes likimain elämästään."

"Ja edelleen: jos puhumasi on fiktiota, miksi se on sellaista kuin on? Jos sanoilla ei ole mitään merkitystä, voit yhtä hyvin räpätä lampaannussimisesta."

"Mies ei selittele"
Huhta muistuttaa, että kielenkäytöllä on väliä: vallitseva puhetapa kertoo, mikä on ok ja mikä ei. Räppi on nyt suosittua kaikenikäisten kuulijoiden joukossa, ja idolien sanat otetaan vakavasti.

"Kasvatustehtävää ei tietenkään voi siirtää vanhemmilta rapmuusikoille. Toisaalta penskojen ja vähän vanhempienkin on halutessaankin vaikea välttyä valtavirran hiphopilta ja heillä tekstien lähtökohtainen tulkintatapa on kirjaimellinen, ei esimerkiksi ironinen.

Onko ongelma sitten pelkästään räppärien? Ei, sanoo Huhta. Hänen mukaansa hiphop ei ole seksistisempi kulttuuri kuin rock, jazz tai jääkiekko.

"Olen ehkä konservatiivinen, mutta mielestäni mies ei selittele, vaan ottaa vastuun sanoistaan. Sanat rakentavat maailmaa, sanat ovat tekoja."

"Homoläppää vähemmän"
Huhta kertoo Aamulehdelle, että sai idean päivitykseen siitä, että aihepiiriä on käsitelty mediassa hiljattain.

Onko seksistinen puhetapa lisääntynyt mielestäsi suomiräppipiireissä?

–Ei seksismi minun näkökulmastani ole lisääntynyt. Sanoisin jopa, että keskimäärin räppärit ovat tämän asian suhteen fiksumpia kuin 2000-luvun alussa.

–Homoläppää on vähemmän myös. Aikuistuminen vaikuttaa osaltaan ja karsii useimmilla isoimmat ylilyönnit.

Anonyymi kirjoitti...

Pussy pass:

Mies kuoli suojatielle, kun lääkkeitä ja alkoholia käyttänyt nainen ajoi päälle - hovioikeus alensi tuomiota

...
Nainen valitti tuomiosta hovioikeuteen, jonka näkemyksen mukaan ehdollinen vankeusrangaistus oli teoista riittävä.

Tuomio aleni vuoden ja seitsemän kuukauden mittaiseksi ehdolliseksi vankeudeksi.
...

Anonyymi kirjoitti...

Masculinity is far from in crisis in the north – just look in our schools if you want proof

'A crisis of masculinity': men are struggling to cope with life - Telegraph

Love Island is Spornotopia, a society of perfection where straight men can be very gay

Anonyymi kirjoitti...

Tätähän viherämmät haluavat täyttä häkää Suomeenkin:

Jakso 2 | Kätketty | TV | Areena | yle.fi

2/6. Nuoret naiset joutuvat helposti hyväksikäytön ja ahdistelun uhreiksi. Toimittaja Cecilia Vaccari näyttää, mitä baareissa tapahtuu, kun miehet kourivat, vartijat kääntävät katseensa ja tytöt tuntevat olevansa voimattomia.

Anonyymi kirjoitti...

2017-07-29 TV1: Kalmarin naisrauha SVT:n silmin "Kätketty-sarja"

Anonyymi kirjoitti...

Growing Trend Of Older Women Becoming 'Sugar Mamas' For Young Migrants

Anonyymi kirjoitti...

Vienna magazine Biber and Austrian broadcaster ORF both reported on the growing trend claiming that while many older Austrian women have gone on “sex vacations” to African countries in the past to have sexual relations with men there, having sex with asylum seekers in Austria is a new phenomenon.

Some migrants even complain that the older Austrian women want too much sex. An asylum seeker named Hasan told the Biber magazine, “She wants sex with me four times a day, I am a sex machine for her, nothing more.” Hasan said he wouldn’t leave the woman though because he had become accustomed to his new lifestyle.
...
Manfred Buchner of the Austrian Men’s Health Centre said that the asylum seekers remain in these relationships because they become dependent on the women. “There is a great dependency. Not only mentally, but also materially. Many of these men face homelessness,” Buchner said.

Reports of the sexual abuse of young male asylum seekers by women has also been reported in asylum centres and makeshift asylum camps like the former Calais Jungle. Last year, Open Borders activists who volunteered in Calais were accused of “sex tourism” when it emerged that many were engaged in sexual relationships with migrants including children.

Anonyymi kirjoitti...

SUGAR MAMAS AND THEIR REFUGEES

Tarek is a handsome, powerful man who has survived war and flight. He meets me, but I have to promise him not to mention his, but above all not the name of the woman - Tarek is afraid. During our conversation he fights several times with the tears. He is ashamed of the fact that he wants to keep them, interrupts his story several times, because his voice becomes trembling. The memories of Petra * are too fresh.

Mom's youth love

Tarek and Petra get to know each other in the German course in 2015. He is 26, fled from Aleppo and lives in a home for asylum seekers in Carinthia. She is 51 and gives Tarek and other refugees German classes. When Petra asks if Tarek wants to go to her, her husband and her 20-year-old daughter, Tarek is happy. He has fled to Austria with his two younger brothers, one 17, the other 20, otherwise he has no one here. He sees Petra as a kind of mother figure, thinking that she and her family are one of those generous families who want to help a refugee, of whom there are 2015 some. But Petra is becoming more and more affectionate over time. "Once she told me I remind her of her youthful love." Tarek then feels that Petra does not have feelings about motherhood but wants more. "When I finally said, Petra is threatened when I move out to make sure my 17-year-old brother is being deported. "Tarek remains, he does not have enough money to make his own home.
...
But after almost a year Tarek can not anymore. He asks Petra's husband to help with the accommodation search. "Petra's husband was rarely at home, he did not know or wanted to know what was going on," says Tarek. In fact, he finds an apartment in Vienna for Tarek - but he does not come to rest there either.

Petra has a second key, visits him weekly in the one-bedroom apartment, brings alcohol and cannabis with him and wants Tarek to drink and smoke with her.
...
But also Petra does not leave him alone. Somehow, Tarek can not explain how, she finds him and contacts his new landlady, Tells her fictitious horror stories about Tarek, hoping she would rush him and Tarek would have to live with her again. Fortunately, the landlady does not believe Petra. Even today Petra sends him parcels by mail, writes him e-mails. He shows me one of these e-mails, asking her to visit her. I tell Tarek to show her that the stalking is. But Tarek says: "I am a refugee and she is an Austrian, not a chance. I just want my peace. "
...
A few months later, Behar lands after a sports injury in the hospital, his attending doctor finds pleasure in him and asks him if he does not want to spend the night with her. Behar goes with him. At her home, the 40-year-old takes a shower and presents herself naked before Behar: "Well, do you like my body?" She asks him. The two have sex with each other.
...
Was concerned with a case of a young African refugee forced into sex by a woman in her mid-forties and detained for three weeks at her home.

Anonyymi kirjoitti...

Treffailussa on edelleen yksi kammottavan vanhanaikainen piirre: Deiteillä nainen odottaa miehen hoitavan kaiken : Suomi

detsnam comments on Why don't men get as much of a thrill over fictional romances as women do? Men fall in love too, so why don't they enjoy a good love story? And if you do, what are your favorites (TV, books, movies)?

Keskustelu - "Treffailussa on edelleen yksi kammottavan vanhanaikainen piirre: Deiteillä nainen odottaa miehen hoitavan kaiken" | Aihe vapaa | Vauva

Anonyymi kirjoitti...

Rumatkin miehet koetaan viehättäväksi, jos jutut ovat hyviä – naisilla tilanne on monimutkaisempi, selvisi viehätysvoimatutkimuksessa - Tiede - Helsingin Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Hulppeiden häiden etkoilla sattui pöyristyttävä tilanne, joka johti koko avioliiton perumiseen – papit ja pitopalveluyrittäjät avautuvat - Kotimaa - Ilta-Sanomat

1. Uusi sulhanen äkkiä tilalle

Yrittäjä muistaa erikoisen tapauksen viiden vuoden takaa. Nainen oli varannut häänsä jo pari vuotta aiemmin, mutta ilmoitti yllättäen sähköpostilla, että mies lähti menemään.

– Älä kuitenkaan peruuta päivää, yrittäjä muistaa naisen kirjoittaneen.

– Olin sillä tavalla, että selvä. Kolmen kuukauden kuluttua nainen ilmoitti, että kaikki on kunnossa, hän tulee hääpalaveriin uuden miehen kanssa. Häät pidettiin. Siinä oli aika päättäväinen morsian, hän lisää.

Anonyymi kirjoitti...

http://alphagameplan.blogspot.fi/2017/07/a-hultgreen-curie-near-miss.html

The source, who made a point of saying that both pilots were women...

Anonyymi kirjoitti...

Ministerit pohtivat pian, voidaanko sukupuolielimien silpominen kieltää erikseen laissa

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikon (kesk.) mielestä Suomen laissa pitäisi erikseen kieltää naisten sukupuolielinten silpominen.

Silpominen on kiellettyä jo nykyisessä lainsäädännössä, mutta Saarikon mukaan silpominen olisi syytä erikseen mainita rikoslaissa tai säätää asiasta erillinen laki.

– Muissa Pohjoismaissa silpominen on todettu lain pykälätasolla. Olisi loogista, että Pohjoismaissa olisi sama käytäntö, Saarikko sanoo STT:lle.

Suomi ratifioi naisiin kohdistuvan väkivallan ja perheväkivallan ehkäisemistä koskevan Istanbulin sopimuksen vuonna 2015 ja sopimus kieltää myös silpomisen, Saarikko sanoo.

"Huhuja kulkee aina välillä"

Saarikon mukaan rikoslakeihin liittyvät muutokset kuuluvat oikeusministeri Antti Häkkäselle (kok.).

– Aion lähiaikoina arvioida oikeusministerin kanssa, olisiko tässä mahdollista edetä ja millä aikataululla.

Saarikon mukaan ilmiön laajuutta Suomessa on vaikea arvioida.

– Tiedossani ei ole, että Suomessa olisi ollut yhtään oikeustapausta, jossa olisi käsitelty naisten silpomista. Tämä ei tarkoita, ettei ilmiö olisi totta myös Suomessa. THL:n kyselyn mukaan yli 70 prosenttia ammattihenkilöistä kertoi kohtaavansa sukuelinten silpomiseen liittyviä asioita työssään.

Saarikko kertoi silpomisiin liittyvistä näkemyksistään maanantaina Ylen A-studiossa.

Noin 70 prosenttia THL:n vuonna 2012 julkaiseman Maamu-tutkimuksen osallistuneista somalialaistaustaisista ja liki kolmannes kurditaustaisista naisista kertoi, että heidän sukupuolielimensä oli silvottu.

Ohjelmajohtaja Annette Gothóni Suomen World Visionista pitää hyvänä, että silpominen kiellettäisiin laissa erikseen. Järjestö on kampanjoinut silpomista vastaan pitkään.

– Huhuja aina välillä kulkee, että Suomessa maahanmuuttajien parissa olisi silpomisia. Tai tapauksia, joissa tyttöjä viedään kotimaahansa tai naapurimaahan Ruotsiin, missä on paljon isompi ulkomaalaisväestö.

Silpomista tapahtuu pääasiassa 29 maassa Afrikassa ja Lähi-idässä.

Anonyymi kirjoitti...

Lapsiasiavaltuutettu vastustaa myös poikien ruumiillisen koskemattomuuden loukkaamista sukupuolielimet silppuamalla:

Lapsiasiavaltuutettu kannattaa Saarikon ajatusta sukupuolielinten silpomisen kieltämisestä lailla

- Lasten suojaaminen lainsäädännöllä on ensisijaisen tärkeää. Sekä tyttöjen että poikien suhteen on puhuttava sukuelinten silpomisesta. Kysymys on haitallisista traditioista, joiden osalta lainsäätäjän on osoitettava selkeää suuntaa, Kurttila sanoi.

Kurttilan mielestä poikien ei-lääketieteellisen ympärileikkauksiin tulisi suhtautua huomattavasti nykyistä kriittisemmin.

Anonyymi kirjoitti...

Daily Mail: Englannissa yli 800 lasta määrätty sukupuolenvaihdoshoitoihin! - YouTube

Daily Mail: Englannissa yli 800 lasta määrätty sukupuolenvaihdoshoitoihin

800 children as young as 10 get puberty-blockers | Daily Mail Online

Anonyymi kirjoitti...

Helsinkiläinen Beriwan Mahmood lyttää ”kunniaväkivallan” ja haluaa kaikki tytöt uimatunneille – ”Suvaitsevaisuus on mennyt liian pitkälle” - Kaupunki - Helsingin Sanomat

Helsinkiläisrehtorit: Osa vanhemmista kieltää tyttöjä uimasta – ”Ei tästä lähdetä verissä päin taistelemaan” - Kaupunki - Helsingin Sanomat

Eristämistä ja väkivallan uhkaa kunniaväkivaltaa on Suomessakin, melko hyvin piilossa - YouTube

Anonyymi kirjoitti...

Forced to be gay: mother who longed for gay child forced son into homosexuality · PinkNews

This man’s parents keep encouraging him to come out even though he’s straight · PinkNews

My [21/m] parents [53/49] think I'm gay. I'm not. : internetparents

Anonyymi kirjoitti...

Morsiamen isä laukaisi häissä kiusallisen kysymyksen, jonka seurauksena tilanne eskaloitui – isoäiti heitettiin ulos juhlista - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Häiden jälkeen morsian alkoi vaatimaan appiukoltaan sulhasen perintöosuuksia etukäteen, mutta ei tietenkään niitä saanut. Avioliitto kesti kokonaiset 16 päivää. Sitten tuli avioero.

Anonyymi kirjoitti...

Merkittävä tasa-arvo-ongelma ratkaistu Saksassa: naisten pisuaarit
Sukupuolineutraali vessa ei ole täydellinen, jos naiset eivät voi pissata seisaaltaan.


Berliinin punavihreä senaatti on huomannut, että sukupuolineutraaleissa vessoissa on vielä yksi vakavasti tasa-arvoa loukkaava epäkohta: pelkästään miehille tarkoitetut pisuaarit.

Berliinin vessakonsepti -asiakirjan kirjoittaja Regine Günther toteaa “keltaisessa paperissaan” yksiselitteisesti:

“Tasa-arvon näkökulmasta pisuaareja ei voida hyväksyä.”

Koska pisuaarit ovat kuitenkin käteviä miehille, Berliinin senaatti aikoo määrätä julkisiin vessoihin sellaiset pisuaarit, että myös naiset voivat hoidella pienemmät asiat seisaaltaan.

Tiettävästi kukaan ei ole kysynyt naisilta, kaipaavatko he naisten pisuaareja julkisiin vessoihin.

Mutta pääasia, että täydellinen sukupuolineutraalius saavutetaan!

Lähde: bz-berlin

Anonyymi kirjoitti...

Näkökulma: Tasa-arvoministeri Annika Saarikko pyyhkii pöytää tasa-arvolain hengellä

Annikka Saarikon päätös nimittää vain yksi mies soten valinnanvapauslain valmistelutyöryhmään on täysin tasa-arvolain hengen vastainen, kirjoittaa Mika Koskinen.

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk) näyttää vähät välittävän siitä, että Suomessa on jo 30 vuotta ollut voimassa tasa-arvolaki. Lain tarkoituksena on estää sukupuoleen perustuva syrjintä ja edistää naisten ja miesten välistä tasa-arvoa sekä tässä tarkoituksessa parantaa naisten asemaa erityisesti työelämässä.

Tai sitten on niin, että Saarikko on noteerannut laista vain tuon jälkimmäisenä mainitun kohdan naisten aseman parantamisesta työelämässä.

Ministeri Saarikko, jolle tasa-arvoasiat hallituksen kuuluvat, asetti 14.7. valmisteluryhmän valmistelemaan hallituksen esityksen sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaan valinnanvapautta koskevaksi lainsäädännöksi. Saarikon päätöksellä nimettiin 8 hengen ryhmä. Siinä on vain yksi mies. Loput ovat naisia. Sekä puheenjohtaja että varapuheenjohtaja ovat naisia.

Ryhmään tulee jossain vaiheessa myös yhdeksäs jäsen. Hänet nimittää oikeusministeriö erikseen myöhemmin. Oli hän kumpaa sukupuolta tahansa, kokonaiskuva ei muutu. Päätös on jyrkästi tasa-arvolain hengen vastainen.

Yle uutisoi asiasta pari viikkoa sitten (Yle uutiset 20.7.) sen jälkeen, kun Miesten tasa-arvo ry (MTA ry) oli kannellut asiasta eduskunnan oikeusasiamiehelle. Yhdistys arvosteli ministeriön toimintaa lainvastaiseksi ja vaati, että ryhmän kokoonpano on pantava uusiksi.

- MTA ry pitää erityisen irvokkaana, että juuri tasa-arvoasioista vastaava ministeriö ylenkatsoo tasa-arvolakia. STM vaatii kyllä muilta lain pilkuntarkkaa noudattamista, mutta katsoo ilmeisesti itse olevansa lain yläpuolella. Miksi kenenkään tarvitsisi lakia noudattaa, kun viranomaisetkaan eivät sitä tee? MTA:n kannanotossa todetaan.

Ylen jutussa sosiaali- ja terveysministeriön osastopäällikön sijainen, johtaja Minna Saario kertoi ministeriön näkemyksen asiasta. Sen mukaan valinnanvapauslain valmisteluun nimetty virkamiestyöryhmä ei ole tasa-arvolain 4a-pykälän tarkoittama toimielin, vaan tavanomainen virkamiehistä koottu valmisteluryhmä.

Tasa-arvolain (4 a §) mukaan "valtion komiteoissa, neuvottelukunnissa ja muissa vastaavissa toimielimissä sekä kunnallisissa että kuntien välisen yhteistoiminnan toimielimissä lukuun ottamatta kunnanvaltuustoja tulee olla sekä naisia että miehiä kumpiakin vähintään 40 prosenttia, jollei erityisistä syistä muuta johdu."

Voi olla, että ministeriön tulkinta on oikea. Sen asian päättää oikeusasiamies aikanaan.

Sen sijaan täysin selvää on jo nyt, että ministeri Saarikko on pyyhkinyt pöytää tasa-arvolain perusidealla.

Tasa-arvolain (4 a §) mukaan "viranomaisten tulee kaikessa toiminnassaan edistää naisten ja miesten välistä tasa-arvoa tavoitteellisesti ja suunnitelmallisesti sekä luoda ja vakiinnuttaa sellaiset hallinto- ja toimintatavat, joilla varmistetaan naisten ja miesten tasa-arvon edistäminen asioiden valmistelussa ja päätöksenteossa."

Saarikon työryhmä henkii kaikkea muuta kuin mitä lakiin kirjattu periaate edellyttää.

Saarikon nimitysfarssista löytyy kiintoisa lisäpiirre.

Ylen jutussa johtaja Saario kertoi, että valmisteluun osallistuvien virkamiesten valinnassa painotettiin valinnanvapauslainsäädännön valmistelun edellyttämää erityisosaamista.

Lausuntoa voi pitää nurinkurisena. Tasa-arvoministeri Saarikon työryhmänimitystä puolustellaan nyt samalla perusteella, jolla aikoinaan perusteltiin miesvaltaisuutta.

Peruste ei silloin riittänyt. Eduskunta päätti säätää tasa-arvolain.

Anonyymi kirjoitti...

Töitä pojille! "Suomi tarvitsee myös metallimiehiä", sanoo Valmetin Pasi Laine ja pohtii, pitäisikö tsupparit palauttaa

Valmetin toimitusjohtaja Pasi Laine on huolissaan Suomen poikien sekä valmistavan teollisuuden tulevaisuudesta.

”Suomi tarvitsee valmistavaa teollisuutta. Emme voi olla vain tuotekehitys- tai ohjelmisto-onnela. Saksassa ei ole koskaan ajateltu, ettei siellä voisi tehdä kilpailukykyisesti teollisuustuotteita kuten autoja.”

Kaikista ei voi myöskään tulla insinöörejä. Laine on huolissaan pojista, joille koulu ei maistu. Onko heille töitä?

Onko Laine siis huolissaan nimenomaan miesten työpaikoista?

”Meillä on metallimiehinä miehiä ja naisia. Ei se ole sukupuolisidonnainen asia. Minulla on huoli monipuolisen teollisuussektorin ylläpitämisestä”, hän muotoilee.

Hän on kuitenkin huolissaan niistä pojista, jotka pärjäävät heikosti lukuaineissa.

"Koulujärjestelmä tukee tyttöjä enemmän kuin poikia. Lasketaan keskiarvoja, ja se on laiskanpulskeiden poikien vastainen asia."

Valmetin 220-vuotisen historian ja Suomen sata­vuotisjuhlien kunniaksi Laine ja Valmet päättivät tehdä jotakin nuorten työllisyyden edistämiseksi. Valmet tarjoaa kevään ja syksyn aikana noin sadalle nuorelle harjoittelupaikan.

Anonyymi kirjoitti...

Lääkärit huolissaan ylipainoisista huippumalleista – tutkija tyrmää: ”Ulkonäkö ei kerro ihmisen terveydentilasta”

Naisista ja lihavuudesta väitellyt Jyväskylän yliopistonlehtori Hannele Harjunen torjuu sen, että äärimmäisen lihavien mallien käyttäminen ruokkisi vääriä kauneusihanteita. Hänen mukaansa lihavien täytyy saada näkyä muunakin kuin ongelmana.
Catwalkeilla on tunnetusti totuttu näkemään langanlaihoja malleja. Vähitellen suunnittelijoiden luomuksia ovat kuitenkin alkaneet esitellä maailmalle myös pluskoon mallit.

The Daily Telegraph uutisoi, että maailmalla terveydenhuollon ammattilaiset ovat huolissaan siitä, että muotinäytöksissä käytetään nykyään yhä enemmän sairaalloisen lihavia malleja.

Amerikkalainen huippulääkäri Brad Frankum uskoo, että ylipainoisten mallien esiintyminen näytöksissä voi viedä kauneusihanteita väärään suuntaan – aivan samalla tavalla kuin liian laihojen mallien käyttäminen tekee. Frankum pelkää, että ylipainoiset mallit välittävät lihavuudesta liian kaunisteltua kuvaa.

Onko Frankumin huoli aiheellinen? Yleistyvätkö ylipainoisten mallien ja terveydelle vaarallisen lihavuuden ihannointi?

Jyväskylän yliopistossa naistutkimuksen oppiaineesta väitelleen yliopistonlehtori Hannele Harjusen mielestä kyse on hyvin marginaalisesta ilmiöstä.

– Epäilemättä yli 95 prosenttia kaikista malleista on muita kuin lihavia. Yleisesti niin sanotut pluskoon mallitkin ovat kokoa 38–40. Eli jos puhumme plusmalleista, useimmat ovat aivan tavallisen kokoisia.

Harjunen näkee vain positiivisena sen, että oikeasti lihavia malleja tulee mallimaailmaan, sillä se lisää kehojen moninaisuuden näkyvyyttä.

Harjunen ei tunnista ylipainoisten mallien käyttämisessä terveysriskiä. Terveyshuolen sijaan kyse on pikemminkin lihavuuden aiheuttamasta paniikista.

– Lihavuuden tai lihavien ihmisten näkyvyyttä ei nimittäin yleensä pohjimmiltaan vastusteta sen vuoksi, että sitä pidettäisiin terveyskysymyksenä, vaan siksi, että lihavuuteen ja lihaviin ihmisiin liitetään hirveä määrä negatiivisia stereotypioita ja ennakkoluuloja.

Harjusen mukaan lihaviin liitetty terveyshuoli on yleinen, mutta se kätkee sisäänsä yleensä paljon vähemmän mairittelevia motiiveja.

”KEHON LEIMAAMINEN ULKONÄÖN PERUSTEELLA ONGELMA”
Lihavuuden näkeminen häpeällisenä on Harjusen mielestä itse ongelma.

– Tietyn kokoisten ihmiskehojen leimaaminen sairaaksi vain ulkonäön perusteella on itsessään ongelmallista. Ulkonäön perusteella tiedämme hyvin vähän ihmisten terveydentilasta.

Harjusen mukaan on vielä ongelmallisempaa, jos tietyn kokoisten ihmisten olemassalo nähdään haitallisena, kuten The Daily Telegraphin jutussa.

– Jos lihavat ihmiset eivät saa näkyä tai heihin ei saisi liittää mitään positiivista, sanotaan itse asiassa, että he eivät saisi olla olemassa kuin ongelmana. Tämä on paljon vaarallisempi viesti kuin muutama lihava malli catwalkilla, Harjunen lataa.

Anonyymi kirjoitti...

Tähtijuoksijan ympärillä kuohuu - "Onko hän mies vai nainen?"

Gender row athlete Caster Semenya marries long-term partner in white wedding ceremony | Daily Mail Online

Sex robot who can ORGASM and remember YOUR favourite position now available | World | News | Express.co.uk

BBC criticised for using children in 'social experiment' to create 'gender neutral school' | UK | News | Express.co.uk

Anonyymi kirjoitti...

Linda Sarsour is a Complete Idiot - YouTube

Linda Sarsour: Sharia is a Girl's Best Friend - YouTube

Smart Woman Destroys Linda Sarsour - YouTube

Two Ex-Muslims Breakdown And SLAM Linda Sarsour's Jihad Against President Trump! - YouTube

Anonyymi kirjoitti...

Plusmalli Tess Holliday sai tarpeekseen some-ilmiöksi nousseesta miehen rakkaudenosoituksesta kurvikkaalle vaimolleen

26-vuotiaan Robbie Trippin julkaisu Instagramissa nousi uutisiin ympäri maailmaa. Plusmalli Tess Holliday ei voinut olla enää hiljaa, vaan julkaisi oman vastineensa aiheeseen liittyen.

Plusmalliksi ja feministiksi itsensä sosiaalisessa mediassa esittelevä Tess Holliday ei halunnut olla hiljaa, kun huomasi uutisiin nousseen itselleen tärkeän aiheen. Kyse on tyypillisestä some-ilmiöstä, joka saattaa nousta uutisotsikoihin ympäri maailman: kaikki kirjoittavat siitä.

Holliday sai tarpeekseen viime päivinä laajasti levinneestä julkaisusta, jossa mies hehkuttaa kurvikasta vaimoaan. 26-vuotiaan Robbie Trippin Instagramissa julkaiseman kuvan tarkoitus oli alkujaan hyvä: mies halusi muistuttaa kaikenlaisten ihmisten olevan kauniita ja että hän rakastaa muodokasta vaimoaan nimenomaan tämän kurvien vuoksi, ei niistä huolimatta.

- Oikea nainen ei ole pornotähti, bikinimalli tai elokuvahahmo. Hän on aito. Hänellä on kauniita raskausarpia lantiollaan ja söpöjä pieniä kuoppia takapuolessaan, Tripp kirjoitti viraaliksi levinneessä julkaisussaan.

"Kun mies tykkää, tuhannet kannustavat"
Yhdeksi maailman kuuluisimmaksi plusmalliksi noussut Tess Holliday on pyrkinyt korostamaan kehopositiivisuutta oman esimerkkinsä kautta: vartaloon liittyvät seikat ovat yksityisasioita, mutta mitä enemmän monimuotoisuutta julkisuudessa näkyy ja asiaa käsitellään, sitä helpommin asenteet muuttuvat oikeasti. Vaikka Robbie Trippin julkaisun tarkoitus oli myönteinen, se korostaa silti piintyneitä arvoja, Tess Hollidayn oma vastine muistuttaa.

Holliday haluaa korostaa, ettei itsensä hyväksytyksi, hyväksi ja kauniiksi tunteminen voi lähteä toisen näkökulmasta. Eikä niin, että "vähimmäisvaatimus", eli toisen hyväksyminen ja kunnioittaminen olisivat jotakin, josta pitäisi saada erityispisteitä.

"Kun mies tykkää kurvikkaasta naisesta, yli 16 000 ihmistä kannustaa häntä. Kun kurvikas nainen kertoo pitävänsä itsestään, siitä tykkää noin 12", Tess Holliday havainnollistaa aiheen kieroutta omassa Instagram-julkaisussaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ex-vaimo kosti julmimmalla tavalla – pariskunnan erosta tuli karmiva sirkus

Asianajaja sanoo IS:lle, että yleensä tähän kostoon sortuvat erotilanteessa lasten äidit.
...
Asianajajan mukaan lähivanhemmalla suomeksi sanottuna ”viiraa päästä”, mutta sen osoittaminen on äärimmäisen vaikeaa.

Vanhempi menettää yhteyden lapseen jopa ikuisiksi ajoiksi

IS:n haastattelema asianajaja kertoo, että etävanhempana oleva isä on helppo saada tilanteeseen, joka vain pahentaa asioita. Äiti voi löytää viikonlopun jälkeen lapsensa kankusta punaisen läiskän, joka hänen mielestään on selvä merkki lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Äiti tekee ilmoituksen viranomaiselle, ja tutkinta on aina käynnistettävä. Lopputulos on, että isä ei saa taas viikkokausiin tavata lastaan.
...
Vieraannuttamisesta on asianajajan mukaan useita esimerkkejä. Niiden taustalla on äidin patologinen viha lasten isää kohtaan. Syitä vain ei saada selville. Vieraannuttajavanhemmat ovat asianajan mukaan yleensä erittäin ovelia ja älykkäitä.

Asianajajan mukaan vieraannuttamistapauksissa oikeuslaitos on hampaaton. Hänen kokemuksensa mukaan tapausten määrä vain kasvaa, ja seuraus on, että toinen vanhemmista menettää yhteyden lapseensa mahdollisesti ikuisiksi ajoiksi.

Menestyneen yrittäjäpariskunnan ero muuttui helvetiksi – vaimo teki tempun, joka vei perheenisältä työn, terveyden ja kodin

Vaimo pakkasi laukkunsa, lähti yrityksen kanssa toisen miehen matkaan ja vei pariskunnan lapset mukanaan.
...
Isällä oli aluksi tapaamisoikeus lapsiinsa joka toinen viikonloppu torstaista maanantaiaamuun, mutta vähitellen entinen puoliso sai käännettyä tilanteen toiseksi. Isältä on mennyt kovapalkkainen työ, asunto ja terveyskin.

Lasten huoltajuudesta on istuttu lukuisia valmistelevia istuntoja. Kahdesti asia on ollut käräjillä ja kerran hovioikeudessa, jonne se päätyy vielä melkoisella varmuudella toistamiseen.

Isällä olisi vielä runsaat 15 vuotta työhistoriaa edessä. Kahden akateemisen tutkinnon mies on kuitenkin väliaikaisella työkyvyttömyyseläkkeellä ja arvelee, että pian edessä on pysyvä eläke.
...
Yli 30-vuotisen työuran vaativissa terveydenhuollon ja lääketeollisuuden tehtävissä tehnyt isä ajautui avioeroon, joka vei häneltä vuosikausiksi kahden pienen lapsensa tapaamisen. Äidilläkin on korkein akateeminen koulutus.

Äiti muutti turvakodin kautta parinsadan kilometrin päähän. Hän sai uuden kotikuntansa virkamiesten avulla yksinhuoltajuuden lapsiin.

Äiti ei halunnut, että isä tapaa lapsiaan, vaikka isällä oli siihen oikeus. Isä näki ensimmäistä kertaa toisen lapsensa tämän ollessa jo lähes 2,5-vuotias.

Lapset eivät edes tienneet, ketä he menivät tapaamaan, kun ensimmäinen kohtaaminen järjestyi. Äiti ei ollut kertonut isästä mitään.

Ensimmäisten tapaamisten yhteenlaskettu aika oli vajaat 10 tuntia, sitten tapaamiset katkesivat. Äiti kertoi niiden aiheuttaneen lapsille psyykkisiä oireita.

Äiti katkaisi tapaamiset 10 kuukaudeksi vedoten oireisiin, joita lapsilla ei edes todettu.

Kun isä aloitti uuden yhteydenpidon, lasten kohtaamisesta tuli traagisia näytelmiä. Äiti ei yhtään kannustanut lapsia isänsä mukaan vaan lapset tarrautuivat äidin reiteen kiinni itkien. Isän luo lähteminen päättyi parkuun.

Viime joulukuussa isä teki taas satojen kilometrin edestakaisen matkan saadakseen lapset kotiinsa. Tapaaminen ei toteutunut, eivätkä he ole sen jälkeen toisiaan nähneet
...
Lapset ovat edelleen alle kouluikäisiä. Vanhempaa lastaan isä on tavannut 87 tuntia ja nuorempaa hänen nelivuotisen elämänsä aikana runsaat 60 tuntia.

Isä on tällä hetkellä puolen vuoden sairauslomalla henkisen pahoinpitelyn vuoksi. Työkyvyttömyys on melko todennäköisesti edessä jo pian. Normaalitilanteessa isällä olisi vielä kymmenen vuotta työhistoriaa edessään.

Anonyymi kirjoitti...

Google erotti naisten ja miesten eroista kirjoittaneen työntekijän: "vahvisti stereotypioita"

Irtisanottu insinööri syyttää Googlea konservatiivisten mielipiteiden vaientamisesta
...
- Naisten ja miesten mieltymykset ja taidot ovat osittain erilaisia biologisista syistä ja nämä erot saattavat selittää sen, miksi emme näe naisten tasa-arvoista edustusta teknologia-alalla ja johtajien tehtävissä, Damore kirjoitti sisäisessä muistiossa viime viikolla.

Damore kirjoitti, että keskittyminen sukupuolueen ja etniseen taustaan, johtaa siihen, että Google sivuuttaa ideoiden moninaisuuden.

Anonyymi kirjoitti...

Tukholman yliajo oli onnettomuus: Iäkäs nainen painoi vahingossa väärää poljinta ja ajoi ihmisten päälle, ainakin kolme loukkaantui - Ulkomaat - Helsingin Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Mielipide
Kun mieheni löysi itsestään naisen, en voinut jatkaa hänen rinnallaan
En osallistu Pride-marssiin vaan seuraan sivusta sukupuolten moninaisuutta koskevaa keskustelua. Välillä ihmettelen lähes ihailevaa ja ongelmatonta otetta, jolla omaiset sivuutetaan.


HELSINGIN SANOMIEN juttu (Kuukausiliite 5.8.) toi hyvin esiin sen piiloon jääneen kokemuksen, joka transsukupuolisen henkilön puolisolla voi olla. Kaikki eivät ole onnellisia muuttuneessa parisuhteessa vaan joutuvat ratkaisemaan tilanteen eroamalla.

Mediassa hehkutetaan täysillä sukupuolten moninaisuutta ja transsukupuolisuuden normaalisuutta – jopa lapsilla –, mutta tätä keskustelua hiljaa sivusta seuraavia on varmasti lukuisia. Kuka uskaltaa tässä lähes kiihkoilevassa ilmapiirissä kertoa, että oman, vieraaksi muuttuneen puolison kosketus tai hänen pelkkä näkemisensäkin on vastenmielinen kokemus?

HS:n haastattelema kirjailija Selja Ahava uskalsi kertoa juuri näistä vastenmielisyyden tunteistaan, samoin kuin häpeästä ja piilottelusta, jotka myös liittyvät transperheen tilanteeseen. Tämä ei tietenkään ole kaikkien parien kokemus vaan osa jatkaa parisuhdettaan. Meitä eron kokeneita puolisoja on kuitenkin varmasti lukuisia.

Mistä voit tietää, ryhdytkö transihmisen kanssa parisuhteeseen? Et mistään. Se on ”taivaalta tippuva asia”, joka voi osua kenelle tahansa. Se on piilossa transsukupuoliselta itseltäänkin ja löytyy vähitellen.

Menin aikanaan nuorena naimisiin tekniikan ylioppilas­pojan kanssa, ja perustimme perheen. Puolisoni muuttui vuosikymmenten varrella ulkoisesti ja sisäisesti minulle yhä vieraammaksi ja vastenmielisemmäksi. Lopulta hän löysi ­itsestään naisen ja elää nyt ­uudessa identiteetissä. Minulta ei löytynyt halua eikä kykyä hänen hame- ja meikkausmuutostensa seuraamiseen ja yhteisen elämisen jatkamiseen.

Hyvässä tarinassa kuuluu olla onnellinen loppu, kuten Ahavan haastattelussakin oli. Samoin kävi minullekin: elämä tarjosi mahdollisuuden, kun eron jälkeen löysin itseäni arvostavan puolison. Aloin lopultakin kukoistaa naisena, kun puoliso ei ole enää tunkemassa naisen rooliin.

En osallistu Pride-marssiin vaan elän nyt seuraten sivusta sukupuolten moninaisuutta koskevaa keskustelua. Välillä ­ihmettelen sitä lähes ihailevaa ja ongelmatonta otetta, jolla omaiset sivuutetaan haastatteluissa: ”kaikki ovat ottaneet ­asian hienosti vastaan”.

Transsukupuolisen ex-vaimo

Anonyymi kirjoitti...

Touko Aallon avioeron taustalla kolmas osapuoli - 24-vuotiaalla naisella räväköitä kuvia Instagramissa

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto toi Facebook-sivullaan julkisuuteen naisen, johon hänellä on suhde.

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto vahvisti tiistai-iltana Facebookissa, että hänen ja vaimonsa Johanna Pietiläisen avioliitto päättyy eroon kahden vuoden jälkeen. Pietiläinen jätti avioerohakemuksen käräjäoikeuteen.

Facebook-julkaisussaan Aalto kertoi avoimesti, että eron taustalla on myös kolmas ihminen.

- Minulla on suhde Vihreiden puoluetoimistolla työskentelevän ihmisen kanssa, Aalto kirjoitti tiistaina.

Keskiviikkona puoliltapäivin Aalto paljasti Facebookissa, kuka toinen nainen on.

- Tahdon sanoa loputkin asiat suoraan, jotta ihmisten ei tarvitse niitä tipotellen lukea mediasta. Tämän toisen ihmisen nimi on Iris Flinkkilä ja hän on vihreiden nuorisojärjestön työntekijä, Aalto kirjoitti julkaisussaan.

Iltalehti tavoitti Flinkkilän keskiviikkona, mutta hän ei halua kommentoida asiaa.

- Sen verran voin kommentoida, että en yhtään enempää aio puhua asiasta julkisesti, Flinkkilä sanoo.

Flinkkilän mukaan hän ja Aalto olivat yhdessä miettineet hänen nimensä kertomista julkisuuteen. Hän ei kuitenkaan halua avata asiaa enempää, kuin mitä Aalto on jo siitä kertonut.

Räväköitä kuvia

24-vuotias Flinkkilä on Vihreiden nuorten viestintäsuunnittelija. Hänellä ja Aallolla on yhdeksän vuoden ikäero.

Instagramissa Flinkkilä kuvailee olevansa supernainen, feministi, kasvissyöjä, dekadentti ja fatale. Hänen Instagram-sivunsa oli vielä keskiviikkona päivällä julkinen, mutta myöhemmin se oli muutettu yksityiseksi.

Flinkkilä on julkaissut Instagramissa räväköitä ja kantaa ottavia kuvia.

Yhdessä kuvassa Flinkkilä on ilman paitaa ja peittää nänninsä käsillään. Kuva on kannanotto ja sen yhteydessä on hashtag-merkintä free the nipple.

Free the nipple -kampanjan mukaan naisillakin pitäisi olla oikeus julkisesti paljastaa nänninsä, kuten miehet tekevät esimerkiksi julkaistessaan paidattomia kuvia sosiaalisessa mediassa.

Flinkkilä on julkaissut Instagramissa myös muita kuvia, joissa hän vilauttaa hieman paljasta pintaa. Julkaisujen joukossa on lisäksi kuvia juhlimisesta ja Flinkkilästä yhdessä tuntemiensa ihmisten kanssa.

Twitterissä Flinkkilä kertoo, että on päivisin Vihreiden nuorten viestintäsuunnittelija ja öisin ukulelea soittava kaljasieppo.

- Graafikko, kuvittaja, vegaani, feministi. Kuuma. Jatkoilla-podcastin host, kuvailu jatkuu.

Anonyymi kirjoitti...

Touko Aallon uusi rakas Iris Flinkkilä tiukkana podcastissa: "Se on aina ehdottomasti sen vika, joka pettää"

Vihreiden puheenjohtajan Touko Aallon uusi rakas Iris Flinkkilä puhuu podcasteissaan suoraan aiheesta kuin aiheesta.

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto vahvisti tiistai-iltana Facebookissa, että hänen ja vaimonsa Johanna Pietiläisen avioliitto päättyy eroon kahden vuoden jälkeen. Pietiläinen jätti avioerohakemuksen käräjäoikeuteen.

Facebook-julkaisussaan Aalto kertoi avoimesti, että eron taustalla on myös kolmas ihminen, vihreiden nuorisojärjestön työntekijä Iris Flinkkilä.

Flinkkilä tekee Jatkoilla-podcastia yhdessä bloggaaja Melissa Mäntylän kanssa. Podcastin jaksoissa he puhuvat avoimesti muun muassa seksistä ja omista kokemuksistaan, pettämisestä, naiseudesta ja yhteiskunnallisista asioista.

- Vinkki ihan kaikille, että käy sun Facebook-kaverit läpi ja kato sieltä ne ihmiset, ketä oot aina halunnu panna ja kysy niiltä. Tai pyydä vaikka kahville, ei tarvi kysyy suoraan, mut siis jotain, Flinkkilä sanoo ensimmäisessä jaksossa.

Toisessa jaksossa Flinkkilä ja Mäntylä puhuvat pettämisestä.

- Mä en todellakaan mee tohon, että se on jotenkin molempien vika. Se on aina ehdottomasti sen vika, joka pettää puolisoaan eikä se oo vastuussa koskaan se kolmas pyörä tai kolmas henkilö, Flinkkilä sanoo jaksossa.

Podcastin jaksoissa Flinkkilä myös esimerkiksi kertoo, että yleensä hän on se, joka lähestyy toista ihmistä, jos on toisesta kiinnostunut sekä sanoo, ettei tiedosta flirttailuaan.

Flinkkilä ja Mäntylä käsittelevät myös Jatkoilla-podcastissaan seksin harrastamista ulkona ja Flinkkilä paljastaa, että hänellä on tästä kokemusta. Lisäksi hän avaa ajatuksiaan yksiavioisuudesta.

Yhteensä Jatkoilla-jaksoja on julkaistu 16. Ensimmäinen jakso julkaistiin maaliskuussa, tuorein heinäkuun lopulla. Kahdessa tuoreimmassa jaksossa Flinkkilä on jututtanut vanhoja säätöjään.

24-vuotias Flinkkilä on Vihreiden nuorten viestintäsuunnittelija. Hänellä ja Aallolla on yhdeksän vuoden ikäero.

Instagramissa Flinkkilä kuvailee olevansa supernainen, feministi, kasvissyöjä, dekadentti ja fatale. Hänen Instagram-sivunsa oli vielä keskiviikkona päivällä julkinen, mutta myöhemmin se oli muutettu yksityiseksi.

Flinkkilä on julkaissut Instagramissa räväköitä ja kantaa ottavia kuvia, ja hän ottaa ajankohtaisiin aiheisiin kantaa myös podcastissaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tutkija Touko Aallon suhdekohusta: Nostaa kysymyksen arvostelukyvystä, vaikka puolue suvaitsevainen

Vihreiden puheenjohtajan Touko Aallon naissuhdekohu nostaa esiin kysymyksen pääministeriksi pyrkivän poliitikon harkintakyvystä.

Näin arvioi informaatiotutkimuksen ja viestinnän professori Erkki Karvonen Oulun yliopistosta.

Hän muistuttaa, että vihreät on kuitenkin lähtökohdiltaan suvaitsevainen puolue.

–Jossain muussa puolueessa nämä olisivat pahalta kuulostavia asioita.

Vihreiden puheenjohtajan Touko Aallon uusi naiskumppani on puoluetoimiston työntekijä, joka sosiaalisessa mediassa kertoo olevansa kuuma kaljasieppo.

Hän myös juontaa City-lehden podcasteissa provosoivia keskusteluja, joissa hän on haastatellut entisiä seksikumppaneitaan yhteisistä lemmenkokemuksistaan.

Touko Aallon vaimo hakee avioeroa, mutta he ovat päätyneet ratkaisuun yksissä tuumin.

Aalto valittiin kesäkuussa vihreiden uudeksi puheenjohtajaksi. Hän pyrkii nostamaan puolueensa seuraavissa eduskuntavaaleissa Suomen suurimmaksi, jolloin hänestä tulisi Suomen seuraava pääministeri Juha Sipilän (kesk.) jälkeen.

Miten opettajat suhtautuvat?
Karvosen mukaan saa nähdä, miten esimerkiksi opettajaväki suhtautuu Touko Aallon suhdekohuun.

–Vihreät on koulutusmyönteinen puolue, jonka kannattajissa on paljon koulutusalan ihmisiä. Tämä on kiinnostava asia, professori Erkki Karvonen pohtii.

Karvosen mukaan ministereillä on selkeästi korkeammat nuhteettomuusvaatimukset kuin kansanedustajalla.

–Jos on kysymys pääministeristä, siinä asemassa on erittäin kovan suurennuslasin alla. Tilanne on koventunut, ja muidenkin poliitikkojen yksityiselämä on tarkastelun alaisena.

Kaikkein tyrmistyttävimpänä pidetään sitä, jos poliitikko tekee jotakin, joka on täysin päinvastaista mitä hän on sanonut.

–Jos piispa kiroilee tai korkea poliisijohtaja rikkoo lakia tai vihreiden profeetta ajaa savuttavalla diesel-autolla. Se, jos rikkoo perussanomaansa vastaan, on raskauttavaa.

Hörhöilyistä pyritty eroon
Karvosen mukaan vihreillä on ollut takavuosilta kuvassa hörhöilyjäkin, mutta puolue on pyrkinyt niistä eroon sisäsiistiksi ja salonkikelposeksi.

–Touko Aallolla on ollut tavoitteena laajentaa vihreitä pääkaupunkikeskeisestä puolueesta muihinkin kaupunkeihin ja maaseudulle. Tarvitaan kuitenkin ymmärrystä sille, että on kuitenkin eri asia asua Helsingin Kalliossa kuin maalla satojen kilometrien päässä.

Erkki Karvosen mukaan Touko Aalto on olemukseltaan totisenoloinen henkilö.

–Väriähän tämä suhdekohu tietenkin tuo hänen hahmoonsa. Olihan se aikoinaan suuri hämmennys, mitä pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) taustalta paljastui, Karvonen viittaa Vanhasen ja Susan Ruususen taannoiseen suhteeseen.

Haastaa konservatiivisia arvoja
Tampereen yliopiston valtio-opin professori Ilkka Ruostetsaari arvioi, että nykyään tällaisilla kohuilla on kuitenkin vähemmän vaikutuksia kuin takavuosina.

–Liberaaliset arvot ovat yhteiskunnassa vahvistuneet, kun keskustellaan seksuaalisuudesta. Mutta toisaalta myös perinteisillä arvoilla on kannatusta yhteiskunnassa. Kyllähän tämä keskustelu haastaa niitä.

Hassi: Media saalistaa
Vihreiden entinen puheenjohtaja, kansanedustaja Satu Hassi pitää ikävänä, että Touko Aallon naisystävästä ruvetaan kaivelemaan tällaisia asioita.

–Minun mielestäni tässä on kysymys median saalistuksesta, Hassi sanoo.

–Kun kävi ilmi, että Touko Aalto on eroamassa ja että asiaan liittyy kolmas osapuoli, joukko toimittajia lähti heti selvittämään, kuka tämä henkilö on. Siinä ei Touko Aallolla ollut muuta mahdollisuutta kuin kertoa, kuka hän on.

Hassin mielestä media voisi katsoa peiliin, jos se alkaa kaivelemaan juttuja, jotka Hassin käsityksen mukaan kuuluvat naisystävän yksityisyyteen.

Anonyymi kirjoitti...

Touko Aallon suhdekohu puhuttaa vihreitä - "Joskus käy näin", "Pisteet laski rajusti"

Vihreiden puheenjohtajan Touko Aallon ihmissuhdekuviot puhuttavat puolueväkeä. Aalto kertoi tiistai-iltana Facebookissa avioerostaan ja suhteestaan vihreiden nuorisojärjestön työntekijään.

Tapauksesta on käyty torstaina vilkasta keskustelua vihreiden julkisessa Facebook-ryhmässä. Kuuden tunnin aikana asiaa on kommentoitu noin 130 kertaa.

"Ei siinä sen kummempaa"

Useimmat keskustelijat katsovat, ettei Aallon yksityiselämällä ole vaikutusta hänen työhönsä ja asemaansa puolueen puheenjohtajana. Muun muassa tähän tapaan asiaa kommentoidaan:

"Joskus käy näin. Ei siinä sen kummempaa. Elämä jatkuu, Aallolla mennään ja hyvä tulee."

"Eikö ole menneestä maailmasta se, että kulissien pitäisi pysyä pystyssä jos tahtoo julkisissa tehtävissä toimia? Kellään ulkopuolisella ei pitäisi olla mitään nokan koputtamista toisten parisuhteisiin. Höppänä moraalipaniikki."

"Miksi tämä pitäisi nostaa esiin kun tällä ei ole mitään tekemistä politiikan kanssa? Yli 50% avioliitoista päättyy nykyään eroon joten sekään ei pitäisi enää olla kenenkään kohdalla yllättävää."

"Se että ihminen mokaa omien arvojensa mukaisessa elämässä ja myöntää asian julkisesti, ei mielestäni vähennä luottamusta vaan jopa lisää sitä. Toisekseen parisuhde on parin (tai tässä tapauksessa kolmen) kuvio jolla ei ole käsittääkseni mitään tekoa puoluepolitiikan kanssa. Vai lukeeko jossain ettei Vihreissä saa toimia eronneet, karanneet tai muuten parisuhteissa metsään menneet?"

"Puoluejohtajalta en edellytä kiiltokuvamaista ja pohjoiskorealaista täydellisyyttä. Kriittistä on, mitä oppii virheistä - niin omista kuin toisten. Ja miten rakentaa tulevaisuutta siitä eteenpäin."

"Luottamus meni"

Vihreiden Facebook-ryhmässä on runsaat 5 500 jäsentä. Monia tuntuu häiritsevän suhdekohu puolueen puheenjohtajan ympärillä. Tällaista kritiikkiä Aallolle annetaan:

"Onhan se pettäminen kuitenkin epärehellistä. Sattumus kuulostaa kepeältä. Siinä kuitenkin yhdeltä henkilöltä vedetty matto jalkojen alta julmasti."

"Miten luottaa ihmiseen joka pettää puolisoaan ja miten arvostaa kyseisen ihmisen arvomaailmaa tapahtuneen jälkeen, puolueen johtajana?"

"Itse asiaa juuri kokevana kylläkin mietin, että voiko ihminen, joka pettää henkilökohtaisessa elämässä olla oikeasti luotettava työssäänkään. Eli tiukan paikan tullen työssäkin voi tehdä temppujaan..."

"Minun kohdallani tällainen kompurointi heti puheenjohtajakauden alkumetreillä vaikutti niin, että luottamus meni. Eroja juu tulee ja kyse on yksityiselämästä, mutta julkista virkaa hoitavan pitää pystyä pikkusen miettimään omaa toimintaansa myös kokonaisuuden kannalta."

Osa keskustelijoista arvelee kohun näkyvän vihreiden kannatuksessa.

"Olisi kannattanut huolella miettiä niitä arvojaan ennen kuin lähti puheenjohtajakisaan. Ei välttämättä palvele Vihreiden asiaa noin pidemmällä tähtäimellä. Vihreiden kannattajakunta lienee aika naisvoittoista ja siellä ei välttämättä katsota niin hyvällä Aallon toimintaa".

"Jonkun verran voi syntyä liikettä Vasemmistoliittoon päin tämän sinänsä Aallon yksityiselämään kuuluvan asian kautta."

"Yritän ymmärtää Aaltoa, vaikka mulla pisteet laski rajusti häntä kohtaan. Vihreät menettänee ääniä tämän johdosta."

Puheenjohtajaksi kesäkuussa

Aalto valittiin vihreiden puheenjohtajaksi kesäkuussa pidetyssä puoluekokouksessa.

"Varmaan tämä asia jätettiin ilmoitettavaksi puheenjohtajavaalin jälkeen, uskon, että asia on tiedetty jo kauemmin.

Puheenjohtajavaali olisi ehkä mennyt toisin, jos olisi ilmoitettu. Siis laskelmointi tulee mieleeni. Mutta ei sillä väliä, niin muutkin olisivat tehneet", kuuluu eräs kommentti.

Anonyymi kirjoitti...

Feminism in 2017

Anonyymi kirjoitti...

Wumo Maanantai, 14.8.

Anonyymi kirjoitti...

TUOMAS ENBUSKE HAUKKUI NAISEN SOSIAALISESSA MEDIASSA: SUN PITÄÄ LAIHTUA JA TREENATA PERSEESI NÄTIMMÄKSI!

Mediapersoona Tuomas Enbuske menetti hermonsa sosiaalisessa mediassa.

Tuomas julkaisi Instagram-tilillään kuvan, jossa hän poseeraa hississä huhutun naisystävänsä, tiedottajana työskentelevän vaalean kaunottaren kanssa.

Kuvan kommenteissa keskustelu keskittyi rakastavaisten yhteiskuvan sijaan Tuomaksen ulkonäköön. Eräs nainen huomautti Tuomakselle, että tämän parta kaipaa siistimistä.

− Aja naamas hyvä mies, hän kirjoitti kommenttikenttään.

Tuomas ei suhtautunut kommenttiin hyvällä ja vastasi naiselle:

− Miksi ajattelet, että sinulla on oikeus arvostella ulkonäköäni? Mieti miltä sinusta tuntuisi, jos arvostelisin hiustyyliäsi, painoasi yms, Tuomas kirjoitti.

Nainen pyysi Tuomakselta anteeksi ja painotti, ettei hän halunnut loukata kommentillaan.

− Mut…kyl sun partas tarvii trimmausta. Ja ihan hyvällä tarkotin, nainen jatkoi.

Naisen vastaus oli Tuomakselle viimeinen pisara, eikä hän säästellyt sanojaan uudessa vastauksessaan.

− Sun pitää laihtua muutama kilo. Ja treenata perseesi nätimmäksi. Ja ihan hyvällä tarkoitin, Tuomas latasi.

Anonyymi kirjoitti...

Disturbed mum tried to HANG baby to get husband's attention after she suspected him of having affair

Anonyymi kirjoitti...

Ministeriö vaatii korkeakouluja luopumaan työläistä pääsykokeista jo ensi keväänä – näin muutos vaikuttaa korkeakouluun pyrkiviin lukiolaisiin ja välivuotta viettäviin - Kotimaa - Helsingin Sanomat

Kaikilla lukio ei suju suunnitellusti. Heikko ylioppilastodistus voi jatkossa sulkea ovia lahjakkaalta nuorelta, joka innostuu opiskelusta vasta lukion jälkeen. Pyykkö tiedostaa tämän.

”Viime vuoden lääketieteellisen pääsykokeissa tehtiin simulaatio, jossa sisäänpäässeiden naisten määrä olisi kasvanut huomattavasti, jos hakijat olisi valittu pelkän ylioppilastodistuksen perusteella”, Pyykkö sanoo.

Anonyymi kirjoitti...

Äärioikeistolaisen australialaissenaattorin tempaus suututti parlamentin - ilmestyi istuntoon burka päällä

Senaattori haluaa parlamentin kieltävän burkan käytön julkisilla paikoilla Australiassa.

Senaattori Pauline Hansonin tempaus on aiheuttanut torstaina kohun Australiassa.

Äärioikeistolaisen One Nation -puoleen puheenjohtaja saapui parlamentin istuntoon päällään osaan islamilaisista kulttuureista kuuluva naisten käyttämä burka.

Burka peittää koko vartalon ja kasvot jättäen pienen, usein verhotun aukon silmille.

Hanson on ajanut pitkään burkan käyttökieltoa Australiassa, perustellen sitä "ihmisten oikeudella nähdä kasvot."

Puheenvuoronsa aluksi Hansen veti dramaattisesti burkan pois päältään ja sanoi olevansa iloinen saadessaan ottaa sen pois, sillä burkan ei pitäisi kuulua Australian parlamenttiin.

- Huomioiden mitä on tapahtunut kotimaan turvallisuudelle, aiotteko toimia burkan kieltämiseksi? Hansen kysyi ministeri George Brandisilta.

Liberal National -liittoon kuuluva Brandis lähes liikuttui Hansenille vastauksena antaneen puheenvuoronsa aikana.

- Yhteisön pilkkaaminen ja nurkkaan ajaminen ivaamalla sen uskonnollisia pukuja on kuvottavaa, hän sanoi.

Brandis sai puheensa jälkeen raikuvat aplodit.

Islamistiterrorismin uhka Australiassa

Hansen perusteli burkakiellon tarpeellisuutta myös islamistiterrorismin uhan kasvulla.

Hanson mainitsi puheessaan muun muassa viime kuussa viranomaisten estämän lentokoneeseen suunnitellun kaksoisterrori-iskun ja Iranissa tapahtuneen hyökkäyksen, jossa terroristien epäiltiin pukeutuneen burkaan.

- Tämä ei ole ensimmäinen eikä viimeinen vastaava tapaus, hän sanoi.

Australian terrorismin uhka-arviota nostettiin viimeksi syyskuussa 2014.

Australian turvallisuustiedustelujärjestön mukaan maassa on sen jälkeen ollut viisi hyökkäystä ja 13 onnistuneesti estettyä suunniteltua iskua.

70 ihmistä on pidätetty epäiltynä osallisuudesta suunniteltuihin iskuihin.

Senaattori herätti kohun myös viime vuonna sanoessaan Australian "hukkuvan muslimien määrään." Australian väestöstä noin 2,6 % eli noin 600 000 ihmistä on muslimeja.

Sosiaalisessa mediassa osa on tuominnut ja osa ylistänyt Hansonin tempausta.

Anonyymi kirjoitti...

Uusi professori: Taantumassa tasa-arvo unohtuu – Esimerkkinä hoitajien lomarahojen leikkaukset ja ministerivalinnat
Johanna Kantola aloitti sukupuolentutkimuksen professorina Tampereen yliopistossa elokuun alussa. Hänen mukaansa EU:n talouskuripolitiikka on kohdellut miehiä ja naisia eri tavalla.


Suomalaisen yhteiskunnan tasa-arvoisuutta kiitellään, mutta kun pintaa vähän raaputtaa, tasa-arvo ei olekaan enää itsestäänselvyys.

Näin sanoo professori Johanna Kantola, joka aloitti työnsä sukupuolentutkimuksen professorina Tampereen yliopistossa elokuun alussa.

–On paljon hetkiä, jotka tekevät epätasa-arvon näkyväksi. Niitä ovat esimerkiksi hallituksen ministerivalinnat, keskustelu palkkaeroista, tai nais- ja miespoliitikkojen erilainen kohtelu julkisessa keskustelussa, Kantola sanoo.

Sukupuoleen, valtaan ja politiikkaan perehtyneelle tutkijalle tällaiset epätasa-arvon hetket eivät kuitenkaan tule yllätyksenä.

–Sukupuoli on edelleen keskeinen suomalaista yhteiskuntaa määrittävä tekijä, joka on syvällä politiikankin valtarakenteissa, Kantola toteaa.

Taantuma näytti totuuden
Kantolan mukaan yksi ajankohtainen tutkimuskohde ovat taloudellisen taantuman sukupuolittuneet vaikutukset.

–EU:ssa ja monissa sen jäsenmaissa on taantuman seurauksena alettu ajaa tasa-arvopolitiikkaa alas. Talouskuripolitiikan sukupuolivaikutuksia ei ole arvioitu etukäteen, vaikka tuo politiikka on kohdellut naisia ja miehiä eri tavalla, Kantola huomauttaa.

Suomessakin on kesän aikana jälleen keskusteltu julkisen sektorin naisten lomarahojen leikkauksista ja niiden oikeudenmukaisuudesta.

Kantolan tutkimus käsittelee sukupuolta, valtaa ja politiikkaa. Tutkimuskohteina ovat poliittiset puolueet ja instituutiot, Euroopan unioni tasa-arvon näkökulmasta sekä suomalainen ja eurooppalainen tasa-arvopolitiikka.

Kantola käsittelee myös feministisen teorian kysymyksiä valtiosta, representaatiosta ja intersektionaalisuudesta eli sukupuolen kietoutumisesta muihin eroihin.

Kantolan mukaan Suomessa on nykyisen hallituksen aikana, vuodesta 2015 lähtien testattu tasa-arvopolitiikan kestävyyttä.

–On ollut paljon negatiivista kehitystä, jossa tasa-arvopolitiikka on sivuutettu. Tutkijan näkökulmasta on kiinnostavaa, että myös vastustusta on herännyt, on syntynyt esimerkiksi feministinen puolue ja eduskunnan puoluerajat ylittävä feministiverkosto.

Kantola johtaa Suomen Akatemian rahoittamaa, vuoteen 2020 asti kestävää tutkimusprojektia Gender and Power in Reconfigured Corporatist Finland.

Kantolan mukaan tutkimushanke on hyvä esimerkki aihealueesta, jolla kaivataan kipeästi sukupuolentutkimusta niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin.

–Työmarkkinajärjestelmä on vähän tutkittu sukupuolen ja tasa-arvon näkökulmasta ja silti täysin keskeinen tasa-arvon edistämisen kannalta, kuten keskustelu perhevapaista tai julkisen puolen pienipalkkaisten naisten lomarahoista osoittaa, Kantola toteaa.