tiistaina, helmikuuta 24, 2009

Sukupuolittunut työttömyys

Työministeriö etsii lääkettä nuorten miesten työttömyyteen:
Tilastokeskuksen mukaan peräti 18,7 prosenttia 15–24-vuotiaista miehistä oli tammikuussa työttömänä. Saman ikäisistä naisista työttömänä oli 12,7 prosenttia.

Osaltaan eroa selittää se, että tammikuussa kotiutuneet tulivat työmarkkinoille. Nuorten miesten harhailu työelämän syrjässä on kuitenkin oikea pulma, ylitarkastaja Liisa Winqvist työministeriöstä sanoo. Tuhansia nuoria jää yhä vuosittain ilman koulutus-, harjoittelu- tai työpaikkaa.

"Nuoret miehet tarvitsevat henkilökohtaista valmennusta, mutta pelkkä keskustelu pöydän ääressä ei riitä. Nuoret miehet sinänsä ovat kilttejä ja tekevät suunnitelmia, mutta eivät oikein sitoudu mihinkään ja viranomaisen on vaikea päästä pulmiin kiinni.
Työttömyysaste nousi 7 prosenttiin
Työttömyysaste nousi tammikuussa 7 prosenttiin, kertoo Tilastokeskuksen työvoimatutkimus. Luku on 0,2 prosenttiyksikköä suurempi kuin vuosi sitten.

Miesten työttömyysaste kasvoi prosenttiyksiköllä 7,3 prosenttiin, kun taas naisten pieneni 0,6 prosenttiyksiköllä 6,7 prosenttiin.

Kivaa, isi jäi kotiin (katsomaan telkkua)
Slate-verkkolehden kolumnisti teki kyselyn lukijoilleen, joiden hän toivoi kertovan irtisanomisten vaikutuksesta perheeseen ja parisuhteeseen. Viesteissä toistui yksi asia yli muiden: mies ottaa raskaammin niin omansa kuin vaimonsakin irtisanomisen. Miehet masentuvat. Heidän testosteronitasonsa laskee.

Sitähän se sohvalla makaaminen tietysti on.

Kun miehet ovat masentuneita, lapset pettyvät ja perheen on elettävä alle puolella entisistä tuloista (naisen palkalla), amerikkalaisissa kodeissa tikittää eropommi. Miten mahtaa olla suomalaisissa kodeissa? Kuinka moni mies kestää sen, että nainen tuo leivän kotiin? Kuinka moni jää sohvalle makaamaan sen sijaan, että löytäisi lapsensa?

39 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

Vastikään sisäasianministeriölle valmistui Petti Arajärven johdolla laadittu selvitty maahanmuuttajien kotouttamisesta. Siinä esitettiin, että maahanmuuttajien osuus korkeakouluopiskelijoista pitäisi nostaa heidän väestöosuuttaan vastaavaksi ja että heidän työllistymistään edistettäisiin yksilöllisin suunnitelmin. Samanlaisen, viranomaisia velvoittavan aktiivisuuden on luonnollisesti totuduttava myös suomalaisten, jopa nuorten miestenkin kohdalla. Ongelmasta pitää tehdä lisää selvityksiä ja sen korjaamiseen pitää löytyvä riittävät resurssit.

Jorma kirjoitti...


Tutkimus: Naisen ei kannata kiirehtiä seurusteluun


"Kolmen lontoolaisen yliopiston tutkijoista koostuvan työryhmän mukaan pitkä kosiskeluaika antaa miehelle mahdollisuuden osoittaa sopivuutensa naiselle ja nainen taas pystyy paremmin arvioimaan miehen mahdollisen kyvykkyyden kumppaniksi."

""Hyvät" miehet ovat tutkimusteorian mukaan valmiita maksamaan pitkän seurustelun kustannukset ja ovat sitkeitä."

Vaikea nähdä, mitä hyötyä tästä miehille olisi.

Tigitys kirjoitti...

"Vaikea nähdä, mitä hyötyä tästä miehille olisi."

Kai pitkästä seurustelusta on nyt hyötyä ihan molemmille. Eiköhän miehet yhtälailla halua tutkiskella, onko kumppani mahdollisesti sopiva pitkäaikaiseen liittoon. Sitä paitsi, tutkimusten mukaan miehet ovat pitkäaikaisen kumppanin valinnassa ihan yhtä kranttuja, kuin naisetkin.

Näyttää, että pohja-ajatuksena kommenteissasi on, että nainen kuin nainen kelpaa miehelle... Eiköhän se ole niin, että
nykyisessä tilanteessa, jo ihan evoluutioteoriankin valossa, ihmiset valitsevat ja saavat suunnilleen tasoisensa kumppanin.

Jorma kirjoitti...

"Sitä paitsi, tutkimusten mukaan miehet ovat pitkäaikaisen kumppanin valinnassa ihan yhtä kranttuja, kuin naisetkin."

Minkä tutkimusten?

"Näyttää, että pohja-ajatuksena kommenteissasi on, että nainen kuin nainen kelpaa miehelle."

Aivan varmasti naisen on noin keskimäärin helpompi löytää miesseuraa kuin päinvastoin.

Anonyymi kirjoitti...

Lapsuuden aikainen pahoinpitely muuttaa stressivasteeseen vaikuttavan geenin toimintaa pysyvästi

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Jorma:
"Vaikea nähdä, mitä hyötyä tästä miehille olisi."

Haittaahan tuosta on alfauroksille, koska pump&dump-strategia ei oikein toimi.

Hyötyä siitä on kaikille muille miehille, koska naiset eivät ole jo valmiiksi pelimiesten puhkipanemia ja katkeroituneita kaikkimiehetonsikoja-feministejä.

- Syltty

Jorma kirjoitti...

"Hyötyä siitä on kaikille muille miehille"

Turha se on yhdenkään miehen arvokasta peliaikaa johonkin pihtariin haaskata.

Anonyymi kirjoitti...

Haittaahan tuosta on alfauroksille, koska pump&dump-strategia ei oikein toimi.

Hyötyä siitä on kaikille muille miehille, koska naiset eivät ole jo valmiiksi pelimiesten puhkipanemia ja katkeroituneita kaikkimiehetonsikoja-feministejä.


Valitettavasti vaan pelimiehiä ja muita miehiä kohdellaan eri säännöillä. Pelimiesten kanssa mennään heti sänkyyn, ja sitten itketään kun seksillä ei saatukaan sitä ihanaa miestä sitoutettua. Sitten kun deittaillaan ei-pelimiestä, niin pihdataan kuukausitolkulla koska pelimiesten kaltoinkohtelusta pääteltiin, että pihtailulla voi sitouttaa miestä paremmin. Ja pihtailu tappaa romantiikan, joten ei-pelimies saa kenkää kun päästään lopulta sänkyyn. Ja taas kun tavataan pelimies, kaikki hienot periaatteet lentävät romukoppaan. Sitten sitä kutsutaan "vahingoksi". Naiset pitäisi määrätä holhouksenalaisiksi koska eivät kykene ottamaan vastuuta omasta seksuaalisuudestaan.

Anonyymi kirjoitti...

Playboy-tyttö saattaa olla pian F1-tähti

Homo

Anonyymi kirjoitti...

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Kyllä+kyllä+kyllä/1135243796219

Kuningatar Silvia kuvaili Westlingiä nöyräksi mutta samalla päättäväiseksi, arvostelukykyiseksi ja viisaaksi mieheksi, josta Victoria saa kelpo puolison.

Westling vaikuttaa kuvan perusteella ylimieliseltä YTM:ltä. Outoa, että Silvian pitää kehua Westlingin ATM:n ominaisuuksia. Ehkä tässä on sama kuin automainoksissa, jossa ajellaan aina luonnonmaisemassa ilman muita autoja. On mainostettava niitä asioita jotka oikeasti puuttuvat.

Anonyymi kirjoitti...

Melkoisen degeneroitunutta touhua tuo Ruotsin hovinkin elämä. Lukihäiriä tuntuu kulkevan suvussa, isällä tapana hurastella autolla, ex-anorektikkotytär heilastelee melkein kymmenen vuotta ilman avioliittoa ja ilmeisesti poikaystävä on rassannut tätä koko ajan. Käviköhän biologinen kello tikittämään liiaksi, kun vihdoin pääsevät virallisiinkin naimapuuhiin. Olisivat voineet vielä kruunata kuningasperheen hankkimalla äpärälapsen.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Kuinkahan monen kuukauden palkan on sulhanen joutunut laittamaan kihlasormukseen?

Sormuksen saatuaan prinsessa voi iloisesti ilmoittaa että NYT voidaan perustaa perhe.

Mitähän jos sulhanen olisikin ojentanut vain pienen timantittoman n. 100€ sormuksen...

-JP

Anonyymi kirjoitti...

BB-Henna löi ja potki miestä baarissa

Anonyymi kirjoitti...

KKO: Tukien hakeminen väärillä oleskelulupatiedoilla ei ollut rikos

Etiopiasta Suomeen muuttanut nainen ei syyllistynyt petokseen, kun haki sosiaalietuuksia väärillä perhetiedoilla. Näin päätti korkein oikeus tiistaina.

Nainen ja yksi hänen lapsensa saivat oleskeluluvan perheenyhdistämisperusteella vuonna 2000. Nainen oli ilmoittanut, että hänen aviomiehensä ja lapsensa isä oli mies, joka asui Suomessa pysyvällä oleskeluluvalla.

Oleskeluluvan saatuaan nainen haki Etiopiasta toisenkin lapsensa ja synnytti Suomessa kolmannen.

Pari vuotta myöhemmin pariskunta ilmoitti viranomaisille, etteivät he olleetkaan naimisissa eikä mies oikeasti ollut lasten isä. Oikea mies asui yhä Etiopiassa.

Oleskelulupaa varten ilmoittamillaan väärillä perhetiedoilla nainen oli ehtinyt hakea sosiaalietuuksia. Hän oli saanut Kelalta lapsilisää, kotihoidon tukea ja vanhempainetuuksia vajaat 19 000 euroa sekä Helsingin kaupungilta toimeentulotukea vajaat 37 000 euroa. Käräjä- ja hovioikeuden mielestä kyseessä oli kaksi törkeää petosta.

[...]

Vortac kirjoitti...

Melkoisen degeneroitunutta touhua tuo Ruotsin hovinkin elämä.

Valtaapitävät harrastavat inbreedingiä, kun eivät halua päästää vallan kahvaa 'ventovieraille geeneille'..

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Mitähän jos sulhanen olisikin ojentanut vain pienen timantittoman n. 100€ sormuksen...

No kyllähän sillä puolen tunnin sessio pitäs saada.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Hitting A Woman Will Turn Her On

Chris Brown Is Alpha

Kaksi harvinaisen hyvää kirjoitusta. Nainen kiihottuu kunnon lyönnistä.

suolihuuhtelu kirjoitti...

Tigitys
Näyttää, että pohja-ajatuksena kommenteissasi on, että nainen kuin nainen kelpaa miehelle...

Näin se minun nähdäkseni on. Useimmat miehet ovat pohjattoman epätoivoisia, ja seurustelevat melkein kenen tahansa kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Anna Kontula on kirjoittanut mielenkiintoisen kommentin blogimerkintäänsä Runkkausyhteiskunta:

Jostain syystä jotkut Laasasen ja Hännikäisen ihailijat ovat kovasti pitäneet esiintymisistäni ja laskeneet minut saman agendan ajajaksi. Oletus perustuu johonkin muuhun, mutta ei ainakaan omiin teksteihin/haastatteluihin.

Sanon nyt ihan suoraan: En jaa sitä diskurssia ja maailmankuvaa, jota nämä miehet edustavat. Siitä yksinkertaisesta syystä, että heidän kansoittamillaan keskustelupalstoilla joidenkin feministien epäreilu ja miesvihamielinen asenne on vain korvattu epäreilulla ja naisvihamielisellä asenteella. Kummassakin ratsastetaan iloisesti "tieteen" pyhän lipun alla ilman, että todellisuudesta oltaisiin kovin kiinnostuneita (nyt en siis viittaa suoraan Laasaseen ja Hännikäiseen, vaan heidän nimissään netissä touhuavaan, enemmän tai vähemmän anonyymiin miesasiaporukkaan).

Itse tavoittelen järjestelmää, jossa sukupuolten (niiden kaikkien) väliset erot ja erityiset ilmenemismuodot olisivat sallittuja, mutta erilaisuus ei tarkoittaisi eriarvoisuutta. Tällainen ajattelu edellyttää muiden kuuntelemista ja arvostamista, mitä "miesasiamiehet" tekevät ihan yhtä vähän kuin heidän kritisoimansa "naisasianaisetkin".

Minua ei huvita kiinnostua miesten ilman jäämisestä niin kauan, kun siitä vouhkaavilla miehillä ei ole sen vertaa empatiaa että edes myöntäisivät jonkun naisenkin voivan jäädä ilman (Ei, kaikki naiset eivät kaiken aikaa piehtaroi niiden pahojen alfaurosten kanssa!). Minua ei myöskään huvita edesauttaa sellaista todellisuutta, jossa seksimarkkinat organisoitaisiin ensisijaisesti stereotyyppisen betauroksen tarpeista käsin - olen yksityisesti kiinnostunut saamaan mahdollisimman hyvää seksiä ja yleisesti luomaan järjestelmää, jossa kaikki pystyisivät mahdollisimman hyvin toteuttamaan seksuaalisia intressejään.

Minusta on väsyttävää, että minuun viitataan siellä ja täällä oikeuttamaan argumentteja, joita en todellakaan kannata. Sitten vielä paheksutaan blogissani, etten olekaan sitä mieltä kuin joku on olettanut...

Mitä tulee laajoihin käyttäytymistutkimuksiin, kyllä, olen niitä paljon lukenut, mutta tiedän myös, että niiden perusteella seksistä saa säälittävän köyhän ja yksipuolisen kuvan. Jos mies ajattelee seksistä kuten ne, hän ainakin minun silmissäni viestittää olevansa todennäköisesti aika ikävystyttävä rakastaja.

Jos haluaa ymmärtää seksistä enemmän, kannataa lukea mieluummin hyviä romaaneja. Monet kirjailijat ovat suhtautuneet seksiin hyvin, hyvin vakavasti.

Jorma kirjoitti...

"joidenkin feministien epäreilu ja miesvihamielinen asenne"

Kaikkien femujen asenne se on.

"epäreilulla ja naisvihamielisellä asenteella."

Tasa-arvon puolustaminen feminismiä vastaan ei ole naisvihamielistä tai epäreilua.

"Tällainen ajattelu edellyttää muiden kuuntelemista ja arvostamista, mitä "miesasiamiehet" tekevät ihan yhtä vähän kuin heidän kritisoimansa "naisasianaisetkin"."

Jos ei tajua sitä eroa, mikä on yksityisen nettikeskustelijan ja tasa-arvopolitiikasta vastuussa olevien ihmisten vastuun ja heihin kohdistuvien toimintaodotusten välillä, on ihan pihalla. Meillä on feministikoneisto, joka aktiivisesti harrastaa seksitistä ja syrjivää politiikkaa miehiä kohtaan. Kontulan mukaan tämän kritisointi on väärin.

"yleisesti luomaan järjestelmää, jossa kaikki pystyisivät mahdollisimman hyvin toteuttamaan seksuaalisia intressejään."

Jos näin on, pitää tunnustaa, että miehet tosiaan ovat huonomassa asemassa (keskimäärin) parisuhdemarkkinoilla ja on osoitettava empatiaa, jos sitä haluaa itselleenkin joskus saada.

"Minusta on väsyttävää, että minuun viitataan siellä ja täällä oikeuttamaan argumentteja, joita en todellakaan kannata."

Missähän näin on tehty? Ihan keksitty juttu.

Anonyymi kirjoitti...

jorma:"Missähän näin on tehty? Ihan keksitty juttu."

Ei kyllä ihan. Kontulaa
on myötäilty (liikaa) siihen nähden, että nainen puhuu lähinnä omista alfaurosfantasioistaan ja puolustelee päätyökseen (kallista) prostituutiota.

Kontulalla ei ole mitään
syytä epäillä, että olisi joutunut samaan purjelaivaan miesasiasiiven kanssa. Ja jos joutuukin, kyllä
se saa kuoria perunoita muiden femakkojen kanssa jos ei jutut parane.

Bmad

Jorma kirjoitti...

"puolustelee päätyökseen (kallista) prostituutiota."

Minun tietääkseni Kontulan tutkimuksissa on käynyt ilmi, etteivät suomessa seksipalveluja myyvät henkilöt ole suinkaan automaattisesti tai edes yleensä hyväksikäytön uhreja (kuten feministit ovat yleensä, ideologiansa sokaisemina, väittäneet), vaan tekevät hommia omasta vapaasta tahdostaan. Tähän olen joskus viitannut. Eikö Kontula nyt sitten olekaan enää tällä kannalla, vai mitä hän oikein valittaa?

Muutoinhan Kontulan jutu ovat olleet melkoista höttöä suurimmalta osaltaan.

Anonyymi kirjoitti...

Suolihuuhtelu
"Näyttää, että pohja-ajatuksena kommenteissasi on, että nainen kuin nainen kelpaa miehelle...

Näin se minun nähdäkseni on. Useimmat miehet ovat pohjattoman epätoivoisia, ja seurustelevat melkein kenen tahansa kanssa."

Roskaa. Jokainen mies jolla on edes vähän valittavaa, on kranttu seurustelun suhteen. Suurimmalla osalla miehistä on mahdollisuus valita ja paremmalla 50%:lla on reilusti sanansa sanottavana.

- Syltty

Anonyymi kirjoitti...

"Eikö Kontula nyt sitten olekaan enää tällä kannalla, vai mitä hän oikein valittaa?"

Kyllä kai. Ja ei mullakaan
prostituutiota vastaan mitään ole.
Se vaan ei toimi tasa-arvoisista lähtökohdista.

"Muutoinhan Kontulan jutu ovat olleet melkoista höttöä suurimmalta osaltaan."

Nojuu, tavallinen likka.
Sikäli mua huvittaa, että sukunimi on aika lähellä oman tyttökaverini sukunimeä, ja etunimi täsmälleen sama.

Bmad

Anonyymi kirjoitti...

"Jorma":

Tilastollisesti tarkasteltuna parisuhteessa olevilla miehillä on pidempi elinajanodote, alhaisempi sairastuvuus, parempi tulotaso jne. kuin yksin elävillä. Yksinelävien ryhmässä on tietysti enemmän ns. syrjäytyneitä, mutta myönteisinä pidettyjä asioita on pariutuneilla enemmän silloinkin, kun vertaillaan esim. kahta tulotasoltaan yhtäläistä ryhmää.

Evoluutiopsykologisen näkemyksen mukaan pitkä parisuhde mahdollistaa jälkikasvusta huolehtimisen, eli olemalla pitkässä suhteessa mies varmistaa, että hänen geeninsä (ja mahdollisesti myös asenne- ym. arvomaailmansa) siirtyvät eteenpäin. Pitkällä seurustelulla mies varmistaa sitä, että hän saa ns. hyvän naisen jälkeläisten tuottamiseen - jos ei seksiä irtoa helpolla, niin voi olettaa, että ao. naisen valmius syrjähyppyihin on korkea myös yleisesti (ja näin mies voi paremmin luottaa siihen, että naisen tulevat lapset ovat geneettisesti hänen omiaan).

Evoluutiopsykologisen näkökulman perusteella voidaan selittää myös yleisesti kielteinen suhtautuminen prostituutioon; siinä nainen luopuu (nykyään ajatuksellisessa mielessä) mahdollisuudestaan varmistaa jälkikasvulleen parhaat mahdolliset geenit. Sama koskee yhden illan suhteita jne. Niinsanotulla moraalilla voidaan tällä perusteella väittää olevan biologinen perusta.

Tuossa on nyt alkajaisiksi kaksi eri näkökulmaa, jotka toivottavasti laajentavat perspektiiviäsi sen suhteen, mitä hyötyä tästä pitkäaikaisen kumppanin valintaan tähtäävästä parinvalintamekanismista voisi miehille olla.

Anonyymi kirjoitti...

"Tuossa on nyt alkajaisiksi kaksi eri näkökulmaa, jotka toivottavasti laajentavat perspektiiviäsi sen suhteen, mitä hyötyä tästä pitkäaikaisen kumppanin valintaan tähtäävästä parinvalintamekanismista voisi miehille olla."

Osa-totta.

Pitkäaikainen kumppani
on hyvä olla. Minullakin on monta ystävää: monta pitkäaikaista ja elinikäistä kumppania.

Elinikäisen kumppanin rajaaminen yhteen kappaleeseen on kuitenkin
MINUSTA huono vaihtoehto.

Ystävyys, luottamus, seksuaalisuus. Tietenkään miespuolisten kumppaneitteni kanssa en harrasta seksiä. En TIETENKÄÄN.


Bmad

Jorma kirjoitti...

"Tilastollisesti tarkasteltuna parisuhteessa olevilla miehillä on pidempi elinajanodote, alhaisempi sairastuvuus, parempi tulotaso jne. kuin yksin elävillä."

Johtuuko tämä pitkästä parisuhteesta vai siitä, ettei tarvitse jatkuvasti niin kovasti kisata naisista? Mielestäni enemmän jälkimmäisestä.

Pitkä, vakituinen parisuhde on varmaan miehelle viime kädessä hyödyksi, muttei sellaiseen kannata suyinkaan heti rynnätä. Parempi pitää ensin hauskaa, kylvää siementään ympäristöön ja vältellä pihtareita. Sitten kun ei enää jaksa tai huvita, on vakiintumisen aika. Eikä silloinkaan kannata mitään pihtaria valita.

"Evoluutiopsykologisen näkemyksen mukaan pitkä parisuhde mahdollistaa jälkikasvusta huolehtimisen, eli olemalla pitkässä suhteessa mies varmistaa, että hänen geeninsä (ja mahdollisesti myös asenne- ym. arvomaailmansa) siirtyvät eteenpäin."

Ei tuohon parisuhdetta tarvita, etenkään kovin pitkää sellaista. Parempi strategia on kylvää perintötekijöitään mahdollisimman laajalle. Kyllä niistä jotkut menestyvät.

"yleisesti kielteinen suhtautuminen prostituutioon; siinä nainen luopuu (nykyään ajatuksellisessa mielessä) mahdollisuudestaan varmistaa jälkikasvulleen parhaat mahdolliset geenit. Sama koskee yhden illan suhteita jne."

Miten niin? Kyllä se on perintötekijöiden kannalta parempi saada alfan perintötekijät lyhyessä kanssakäymisessä kuin betan pitkässä. Betauros toki kelpaa sitten kyllä elättäjäksi.

Moraaliaan ei kannata biologian varaan rakentaa. Eikä tarvitsekaan.

Anonyymi kirjoitti...

Suolihuuhtelu: "Näin se minun nähdäkseni on. Useimmat miehet ovat pohjattoman epätoivoisia, ja seurustelevat melkein kenen tahansa kanssa."

Niin minäkin luulin, varsinkin, mitä tulee AT-miehiin. Sittemmin olen saanut tuntemiltani AT-miehiltä tietää, että he ovat hylänneet heistä kiinnostuneita kumppaniehdokkaita. Eikä kyse ole ollut rumista, keski-ikäisistä pubiruusuista tai epätoivoisista yh-äideistä. Usein syynä on vaikuttanut olevan se, että kyseinen mies ei ole ollut ihastunut eikä tuntenut kummempia naista kohtaan tai nainen on miehen mielestä asunut liian kaukana tai jotain.

Totta kai AT-miehilläkin on oikeus hylätä kumppaniehdokkaita, ihan mistä syystä he haluavat. Mutta tällainen laittaa mielenkiintoiseen valoon kaksi väitettä. Ensinnäkin sen, etteikö kukaan kiinnostuisi AT-miehistä ja toiseksi sen, ettäkö AT-miehet kelpuuttaisivat lähes kenet hyvänsä, kunhan vain joku kelpuuttaisi heidät.

Viimeinen tosin ei sikälikään pidä paikkaansa, että käsittääkseni täälläkään ei ole koskaan annettu ymmärtää, että jotain yh-äitejä, yli kolmikymppisiä, runsaasti suhteilleita tai muita vastaavia voisi AT-mies kelpuuttaa. Eli oikeastaan se on aika pieni ryhmä ne naiset, joista AT-mies kelpuuttaisi "melkein kenet hyvänsä" - ja ilmeisesti sieltäkään ei kelpaa melkein kuka hyvänsä...

Jorma kirjoitti...

"Eli oikeastaan se on aika pieni ryhmä ne naiset, joista AT-mies kelpuuttaisi "melkein kenet hyvänsä""

Sinulla on selvästi väärää tietoa asiasta. Oikeille at-miehille kelpaa kyllä lähtökohtaisesti millainen nainen vain. Naisista heikkotasoisimmille, kuten ylipainoisille, ketjunapolttaville ja keski-ikää lähestyville yksinhuoltajaäideille taas ei tyypilliseen tapaan kelpaa kunnon at-mies.

Jorma kirjoitti...

"käsittääkseni täälläkään ei ole koskaan annettu ymmärtää, että jotain yh-äitejä, yli kolmikymppisiä, runsaasti suhteilleita tai muita vastaavia voisi AT-mies kelpuuttaa."

Väärin arvattu tämäkin.

suolihuuhtelu kirjoitti...

Anonyymi
Roskaa. Jokainen mies jolla on edes vähän valittavaa, on kranttu seurustelun suhteen. Suurimmalla osalla miehistä on mahdollisuus valita ja paremmalla 50%:lla on reilusti sanansa sanottavana.
Ei minun kokemukseni mukaan. Kaiken lisäksi monet miehet vielä raivostuvat jos joku ilmoittaa valitsevansa seurustelukumppaninsa huolellisesti. En tiedä miksi.

Anonyymi kirjoitti...

"Sinulla on selvästi väärää tietoa asiasta. Oikeille at-miehille kelpaa kyllä lähtökohtaisesti millainen nainen vain."

Tuskin AT/mies haluaa pelastaa esimerkiksi sekavaan parisuhteeseen joutunutta vainoharhaisesti käyttäytyvää naista sillä hetkellä, kun auttavaa kättä pyydetään. AT toki saattaisi toivoa tuon naisen olevan jotenkin täysjärkisempi, että voisi hänet ottaa. AT:ille tarjotut panot ovat yleensä niin epämääräisiä, kännisiä ja ohimeneviä tarjouksia, ettei niissä välttämättä ehdi edes neitsyyttään menettää, kun nainen on jo kiinnittynyt muualle. Ja kyllä AT:t näitä tarjouksia saa, jos vaan työntävät itsensä riittävän usein seuraelämän pariin.
Tosin ravintolaympyröissä AT saa todennäköisesti yhtä monta kertaa muilta miehiltä turpaan tai
uhkauksia, kun kuulee tällaisen surkean tarjouksen, jota voi muistella loppuelämänsä. :)

"Naisista heikkotasoisimmille, kuten ylipainoisille, ketjunapolttaville ja keski-ikää lähestyville yksinhuoltajaäideille taas ei tyypilliseen tapaan kelpaa kunnon at-mies."

Tästä todisteena mm. se, että
eivät vastaile miltei kohtuugeenistenkään miesten deitti-ilmoituksiin. Sitten tulevat esimerkiksi tänne vinkumaan, että kyllä heilläkin on seuranhankintaongelmia, ihan
oikeesti hei...!!


Bmad

Jape kirjoitti...

Arawn: "Viimeinen tosin ei sikälikään pidä paikkaansa, että käsittääkseni täälläkään ei ole koskaan annettu ymmärtää, että jotain yh-äitejä, yli kolmikymppisiä, runsaasti suhteilleita tai muita vastaavia voisi AT-mies kelpuuttaa. Eli oikeastaan se on aika pieni ryhmä ne naiset, joista AT-mies kelpuuttaisi "melkein kenet hyvänsä" - ja ilmeisesti sieltäkään ei kelpaa melkein kuka hyvänsä..."

Olet arveluissasi ja käsitykissäsi tässä asiassa pahasti väärässä Arawn. Jo pelkästään tuo ikäjaotuksesi, että yli 3-kymppiset naiset ei kelpaisi on roskaa. En nyt ehdi perustella ja purkaa tuota lainaamaani tekstiäsi, mutta yritän myöhemmin, jos vain ehdin...

Anonyymi kirjoitti...

Jape: Se 30-vuotiaiden rajaaminen tuli mieleen Hännikäisen jutusta, jossa hän ehdotti bordellivelvollisuutta nimenomaan 18-30-vuotiaille naisille.

Sinänsä se varmaan riippuu miehen iästä, mutta minun on vaikea uskoa, että monikaan mies, ATM eli ei, oikeasti kelpuuttaisi todella paljon itseään vanhemman naisen.

Mitä tulee yh-äiteihin, pubiruusuihin yms. niin minulle on näistä blogi- ja kommenttiosastokeskusteluista jäänyt kuva, ettei keneltäkään mieheltä voi toivoa tai edellyttää, että he jonkun mainitunkaltaisen naisen kelpuuttaisivat.

Jorma kirjoitti...

"Sinänsä se varmaan riippuu miehen iästä, mutta minun on vaikea uskoa, että monikaan mies, ATM eli ei, oikeasti kelpuuttaisi todella paljon itseään vanhemman naisen."

Monet haluavat lapsia, joten on ihan ymmärrettävää etsiä ensisijaisesti sen ikäistä naista. Siltikin vanhat piiat näyttävät olevan paljon nirsompia kuin nuoret At-miehet.

"blogi- ja kommenttiosastokeskusteluista jäänyt kuva, ettei keneltäkään mieheltä voi toivoa tai edellyttää, että he jonkun mainitunkaltaisen naisen kelpuuttaisivat."

Väärä kuva sinulla on. Täysin väärä.

On tietenkin selvää, että mies, atm tai ei, joka haluaa joskus itselleen lapsia, katselee ensisijaisesti sopivan ikäisiä naisia, naisia, joilla ei ole ennestään lapsia (koska kaikki yh:t eivät halua lisää) ja alkoholia ja muita päihteitä kohtuudella nauttiva, normaaliin elämään kykeneviä, naisia. Ei millään muotoa kohtuutonta.

Toisijaisesti moni mies, ja etenkin ATM, on ollut valmis suhteeseen myös vanhemman, yh:n ja reipasta seuraelämää viettävän naisen kanssa. Ja tämä on ihan oikein, vaikka seuraukset eivät aina ole toivottuja olleetkaan. Tietenkin tässä saattavat karsiutua seniilit ja frigidit mummot, 12-lapsen äidit, joiden lapset pitäisi elättää ja täysin sairaalloiset juopot sekä murhanhimoiset rikolliset, mutta rima on yhä realistisella tasolla. Tarkoitushan on saada aikaan parisuhde, ei ryhtyä kenenkään hoitajaksi, äidiksi tai vanginvartijaksi.

Monella ikänaisella, vanhalla karaokekuningattarella tai yh:llä ei rima sitä vastoin ole ollenkaan realistisessa korkeudessa, vaan he yhä odottelevat sitä satujen prinssiä, sen sijaan että kelpuuttaisivat kunnon at-miehen.

Tämän voi testata käytännössä netin seuranhakupalstoilla tai ravintolailloissa. Näin se pääsääntöisesti, yksittäisistä poikkeuksista huolimatta, menee.

Vortac kirjoitti...

Jape ja Jorma ovat oikeassa. Osittain tämä epätasa-arvo onkin miesten syytä, kun ovat puutteensa vuoksi sortuneet palvomaan naista liikaa ja kelpuuttamaan kuningattarekseen huonotasoisiakin naisia aivan liian helposti.

Mutta niinhän se on, että mies saa olla tyytyväinen jos saa edes jotakin, naisilla ja alfoilla on varaa olla kranttu. Beggars can't be choosers..

- Vortac

tympeäNörttö kirjoitti...

Arawn kirjoitti kovin tutunkuuloisista tarinoista:
"Totta kai AT-miehilläkin on oikeus hylätä kumppaniehdokkaita, ihan mistä syystä he haluavat. Mutta tällainen laittaa mielenkiintoiseen valoon kaksi väitettä. Ensinnäkin sen, etteikö kukaan kiinnostuisi AT-miehistä ja toiseksi sen, ettäkö AT-miehet kelpuuttaisivat lähes kenet hyvänsä, kunhan vain joku kelpuuttaisi heidät. Eli oikeastaan se on aika pieni ryhmä ne naiset, joista AT-mies kelpuuttaisi "melkein kenet hyvänsä" - ja ilmeisesti sieltäkään ei kelpaa melkein kuka hyvänsä..."

Toisinkuin ylempänä kirjoitelleet miehet, niin minä voin myöntää, että ATM-statuksestani huolimatta en kelpuuttaisi esimerkiksi yli kolmekymppistä tai kovasti päihteistä tykkäävää naista. En vain kokisi sellaista henkilöä tarpeeksi samanlaiseksi itseni kanssa. Onko se sitten nirsoutta? Tai miksei naisten tekemiä valintoja muka saisi ryöpyttää enemmän, kun he todella niitä valintoja pääsevät tekemään, joskus tosi hullunkurisiakin?

Oli miten oli, en tiedä lainasitko nimettömästi minun kertomaani, Arawn, mutta kerron nyt sitten vaikka tässäkin eräästä tytöstä, joka vaati, että lakkaisin kutsumasta itseäni alemman tason mieheksi, koska kuulemma olisin hänelle kelvannut. Ja minä en ottanut tarjousta vastaan, sillä asumme eri kaupungeissa, eli käytännössä näkisimme todella harvoin. AT-miehuus on jonkinlainen identiteetti, ja olisi siitä ikävää luopua vain sillä perusteella, että joku tulee ehdottelemaan, ties vaikka ihan vitsillään! Toisaalta tuo tyttö myös myönsi sen - ja tämä on tässä tarinassa tärkeintä - että olisi helpompaa sietää antamani pakit, jos voisi ajatella, etten olisi ATM, koska kuulemma pahinta, mitä naiselle voi tapahtua, on juurikin saada pakit AT-mieheltä...

Vortac kirjoitti...

Toisinkuin ylempänä kirjoitelleet miehet, niin minä voin myöntää, että ATM-statuksestani huolimatta en kelpuuttaisi esimerkiksi yli kolmekymppistä tai kovasti päihteistä tykkäävää naista.

.. Edes yhden panon ajaksi silloin kun tämä on selvinpäin ja suihkunraikas (ja kiimainen)?

- Vortac

tympeäNörttö kirjoitti...

Vortac kysyi:
"Edes yhden panon ajaksi silloin kun tämä on selvinpäin ja suihkunraikas (ja kiimainen)?"

Millaisia ovat kiimaiset naiset? Onko sellainen seksikästä? En tiedä muuttuisiko mieli, jos joskus kohtaisin... Mutta ei hitto tuota edellistä kommenttiani muutenkin. Ei tunnu pitävän lupaus, etten kirjoittelisi väsyneenä ja/tai humalassa tännekään, heh.

Noh, oli miten oli, eihän se yksi pano kesää tekisi muutenkaan, joten kait vastaukseni olisi siis joka tapauksessa EN. Pitäisi saada pysyvästi kivat olosuhteet kehittymiselle. :/

(Tunnen kyllä kivannäköisiä kolmekymppisiäkin, ei siinä mitään.)