Naisasialiitto Unionin uusi puheenjohtaja Henna Leppämäki on huolissaan siitä, miten talouden taantuma vaikuttaa naisten asemaan.
Entä kun miestä lyödään?
Kiviniemi ei aio alentaa palomiesten eläkeikää
Teinien nakukuvista tuli villitys
Girl Enjoys Male Attention, but Boston Herald Needs to See Her as Victim of 'Textual Harassment'
Lay off men, Lessing tells feminists: Novelist condemns female culture that revels in humiliating other sex
12 kommenttia:
”Epätasa-arvon taustalla on yhteiskunnan sukupuolijärjestelmä, joka ylläpitää naisten ja miesten erillisiä sukupuolirooleja ja niihin liittyviä valta-asetelmia. Feminismin tavoitteena on sukupuolijärjestelmän purkaminen, mikä hyödyttää niin miehiä kuin naisiakin"
Salaliittoteoriat elävät ja voivat hyvin feministien mielessä. Mikä on yhteiskunta? Me olemme yhteiskunta. Ei siellä mitään myyttistä sukupuolijärjestelmää ole, joka pakottaisi ihmiset siihen tai tähän, kyllä se kaikki lähtee ihan ihmisistä itsestään. Biologinen tausta huomioonottaen.
Osavastuun tilanteesta voisivat kantaa naisjärjestöt, ja aloittaa syrjinnän purkamisen vaikka itsestään. Naisasialiitto Unioniin tai sen tilaisuuksiinkaan ei miehillä ole pääasiassa mitään asiaa. Siivotkaa femakot ensin oma saastainen pesänne.
Taloudessa siis pitäisi jättää Hanna Leppämäen mielestä irtisanotut miehet täysin vaille huomiota, kasvua ruokkiva taloudellinen toiminta täysin tukematta ja tuhlata kutistuuvat verotulot naisvaltaisten alojen jatkuviin palkankorotuksiin. Taloudellinen asiantuntemus ei ole kovin vakuuttavaa tasoa.
Syöttöporsaiden perhe
Cheating wives
Naisasailiitto Unionin tiedote 18.3.2009: Henna Leppämäestä Naisasialiitto Unionin uusi puheenjohtaja
FM Henna Leppämäki, 29, on valittu Naisasialiitto Unioni ry:n puheenjohtajaksi vuodeksi 2009. Leppämäki on ammatiltaan sosiaalityöntekijä ja on toiminut aktiivisesti naisjärjestöissä usean vuoden ajan. Puheenjohtajakaudellaan Leppämäen tavoitteena on kiinnittää huomiota erityisesti naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäisyyn sekä siihen, miten talouden taantuma vaikuttaa naisten asemaan. Tasa-arvokeskusteluun Leppämäki kaipaa rakentavampaa henkeä ja pyrkimystä pois sukupuolten välisestä vastakkainasettelusta.
- Suomeen ollaan viimein laatimassa naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen toimintaohjelma, mutta pelkkä ohjelma ei riitä. Sen toteuttamiseen on varattava kunnolliset resurssit, Leppämäki painottaa. Naisiin kohdistuva väkivalta on niin vakava ongelma, ettei sitä pystytä ratkaisemaan määräaikaisin projektein. Naisasialiitto Unioni pitää myös tärkeänä, että lähisuhteissa tapahtuvan väkivallan sovittelu tulisi lopettaa. - Perheissä tapahtuva väkivalta on rikosasia, joka pitää käsitellä oikeudessa. Lisäksi tulisi kiinnittää huomiota siihen, että sukupuolittunut väkivalta koskettaa myös nuoria, esimerkiksi seurustelusuhteissa, Leppämäki toteaa.
Naisasialiitto Unionin toinen tavoite Leppämäen puheenjohtajakaudella on tuoda esiin talouden taantuman vaikutuksia naisten asemaan. Leppämäki on huolissaan matalapalkkaisten naisvaltaisten alojen palkkakehityksestä tilanteessa, jossa julkisen sektorin menoja saatetaan leikata. Myös talouden elvytystoimilla voi olla erilaisia vaikutuksia naisten ja miesten asemaan, esimerkiksi isot rakennushankkeet työllistävät lähinnä miehiä.
Tasa-arvokeskustelu on viime kuukausina käynyt vilkkaana, ja keskustelemaan ovat aktivoituneet erityisesti miehet. Samalla tasa-arvotyötä on kritisoitu liiallisesta keskittymisestä naisten aseman parantamiseen. Leppämäen mielestä miesnäkökulma tasa-arvoon on tervetullut ja tarpeellinen, mutta vastakkainasettelusta olisi tärkeää päästä eroon. - Epätasa-arvon taustalla on yhteiskunnan sukupuolijärjestelmä, joka ylläpitää naisten ja miesten erillisiä sukupuolirooleja ja niihin liittyviä valta-asetelmia. Feminismin tavoitteena on sukupuolijärjestelmän purkaminen, mikä hyödyttää niin miehiä kuin naisiakin.
Naisasialiitto Unioni ry on vuonna 1892 perustettu feministinen järjestö, jonka tavoitteita ovat naisten aseman parantaminen ja sukupuolisyrjinnän poistaminen. Yhdistys antaa asiantuntijalausuntoja sukupuolten tasa-arvoon vaikuttavista lakiesityksistä ja muista hankkeista. Unioni osallistuu yhteiskunnalliseen keskusteluun myös kampanjoin, kannanotoin ja julkaisemalla Tulva-lehteä. Järjestössä on jäseninä noin 2400 naista ympäri Suomea.
Naisasialiitto Unioni ry:n puheenjohtajan valitsee järjestön hallitus. Varapuheenjohtajana jatkaa asianajaja Sanna Riivari.
"Tasa-arvokeskusteluun Leppämäki kaipaa rakentavampaa henkeä ja pyrkimystä pois sukupuolten välisestä vastakkainasettelusta."
Voisi aloittaa tuon pyrkimyksen rakentavuuteen ihan omasta järjestöstään. Anne Moilasen seksistinen miesviha ei ole rakentavaa keskustelua. Eikä sellaisena voi pitää Tulva-lhden tappouhkauksiakaan. Eikä rakentavaa keskustelua ole myöskään tämän väkivaltakeskustelun sukupuolittamisen jatkaminen perinteiseen tapaan.
Palomiesten eläkeiästä puhuttaessa on hyvä muistaa tämäkin epäkohta, josta ei kovin usein puhuta:
Helsingin palomiehet elävät keskimäärin 65-vuotiaiksi
"Naisasialiitto Unionin toinen tavoite Leppämäen puheenjohtajakaudella on tuoda esiin talouden taantuman vaikutuksia naisten asemaan. Leppämäki on huolissaan matalapalkkaisten naisvaltaisten alojen palkkakehityksestä tilanteessa, jossa julkisen sektorin menoja saatetaan leikata. Myös talouden elvytystoimilla voi olla erilaisia vaikutuksia naisten ja miesten asemaan, esimerkiksi isot rakennushankkeet työllistävät lähinnä miehiä."
Mitä tämä on, jos ei sukupuolten välistä vastakkainasettelua?
Loogisuus ei näköjään edelleenkään ole feministien vahvuuksia.
Islanti aikoo kieltää seksin oston ja striptease-kerhot
Minusta olisi syytä asettaa ehdoksi Islannin avustuksille ja lainoille, että seksikauppaa ei saa kieltää. Prostituutioturismi Ruotsistahan voisi auttaa jossain määrin keräämään rahaa.
ATN?
Superläskien ämmien muotinäytös
Kerta vielä kiellon päälle: Lopettakaa upeiden, vahvojen (ja seksikkäiden) naisten sorsinta
Tämä saittihan on melkoinen kaistapäiden kokoontumisajo. Ääneen pääsevät kaiken maailman miesvihamieliset änkyräfeministit Sheila Jeffreystä alkaen.
Lähetä kommentti