keskiviikkona, syyskuuta 10, 2003

Oikaisuja epämääräisiin huhuihin

Tiramisu piikittelee tänne suuntaan: "Niinhän se on että "parhaat" avioliittoneuvojat ovat usein naimattomia. Minuakin huvittaa suuresti se, että nämä suurimmat nais- ja parisuhdeasiantuntijat ovat miltei tyystin vailla kokemuksia molemmista." Olenko minä jossain sanonut olevani vailla kokemuksia tai naimisuutta? Tuskin. Linjani on puhua yleisellä tasolla yksityiselämääni blogiini sekoittamatta. Panulle myöskin tiedoksi, että otan toki mielelläni vastaan asiantuntevia neuvoja ihmissuhteisiin liittyen, mutta syynä siihen ei ole mikään "oikea" tarve, vaan pelkästään puhdas sivistyksen himo. Ja mitä tulee parisuhdeneuvojen jakamiseen, niin minulla ei ole siinä suhteessa henkilökohtaista ongelmaa pätevyyden suhteen.

Tiramisu kirjoittaa: "Viisas vaimo pelaa tällaisen(charmikkaan ja menestyneen) miehen kanssa sen omaa peliä: manipuloi, flirttailee, leikkii saavuttamatonta, elää vilkasta omaa elämää." Tarkoittaako Tiramisu sitä, että Susanna Sievinen, Pirjo Kankkunen ja muut vastaavat vaimot pelaavat miehiensä kanssa tuollaista peliä? Nuo vaimothan huolehtivat minun tietääkseni yksin lasten-ja kodinhoidosta. Ei heillä ole mahdollisuutta vilkkaaseen omaan elämään eikä motiivia saavuttamattoman leikkimiseen. Riittää, että he hoitavat leiviskänsä kunnolla ja kiltisti.

Tiramisu kirjoittaa: "Kyllä, tämä on avointa vähättelya, vittuilua ja riidan haastamista. Tarkoitus on nostaa TiraMisua listalla." Tuossa Tiramisu on oikeilla jäljillä. Paras keino nousta listalla on hyppiä isompiensa varpailla kuin raivotautinen kääpiö, kuten Mitvitin käppyrä asian osoittaa.

Syyskuu ihmettelee bloggaajien oikeistolaisvaltaisuutta seuraavin sanoin: "Joissakin selailemissani blogeissa esiintyi ehkä (erittäin) hillityn feministisiä kantoja, mutta vasemmistolaisia sellaisia ei juuri ollenkaan. Miksi? Onko Suomen "sivistyneistö" (G.H. von Wrightin kuoltua) täysin oikeistolaista? Onko blogitus oikeistolainen harrastus?" Jostain ihmeellisestä syytä tämäkin blogi on liitetty oikeistolaisblogien joukkoon, vaikka - herran tähden - minähän olen legendaarisen IhmissuhdeKommunismin perustaja! Ja jos feminismi tarkoittaa tasa-arvon ajamista, niin minua feministisempää feministiä ei löydy mistään.

Ymmärtäisin kyllä jos vertailukohdiseni olisi otettu Karl Marx, Friedrich Engels tai vaikkapa Mao Tse Tung, mutta että oikeistolaisuus. Enhän minä ole edes äänestänyt oikeistolaisia muuten kuin kerran Asko Ehoa presidentinvaaleissa ja silloinkin ääni meni ihan hukkaan.

Ei kommentteja: