sunnuntaina, syyskuuta 21, 2003

Seurustelukoulu

Iltalehti kertoo seurustelukoulusta: "14 vuotiaan tytön poikaystävä jäi pois, koska kurssi oli hänestä tarpeeton usean kuukauden seurustelun jälkeen." Mikäs siinä, hienoahan tuo on, että seurustelutaidot ovat hallinnassa jo noin nuorena. Kuulostaahan tuo tosin hiukan siltä, kuin että paperiliidokin lennättelijä pitäisi itseään valmiina astronauttina. "Tänään puhutaan siitä "kuinka seurustelussa pääsee alkuun"." Tuolle tunnille alempitasoisten miestenkin pitäisi päästä.

"Seurustelukoulun seuraavassa vaiheessa mietitäänkin, mitä ominaisuuksia kurssilaiset eivät hyväksyisi kumppaniltaan missään nimessä. Alkoholi, huumeet, väkivaltaisuus ja välinpitämättömyys tyrmätään yksimielisesti." Hohhoijaa. Piirustuslaudan ääressä voi suunitella mitä vaan. Todellisuus on toista.

"Minä katselen luennoitsijoiden jakamaa tinkimislistaa ja mietin seuraavaa kysymystä: voisinko rakastua mieheen, joka ei osallistu kotitöihin?" Älä nyt hulluja mieti, tottakai voisit, jos mies on tarpeeksi rikas, charmikas tai kuuluisa. Toisaalta, eihän rakastumisessa ole kyse tietoisesta valinnasta. Miehen kotitöitten tekemättömyydellä ei liene mitään merkitystä naisen alitajuiselle rakastumisprosessille.

"Tytön listalla lukee: ei laiha, ei kaljamahaa, siisti, hyvä peppu, rehellinen, uskollinen ja luotettava." Haloo, eikö seurustelukurssilla opeteta olleenkaan markkina-arvoteoriaa? Tai sitä, että mieheltä ei kannata vaatia toinen toisensa poissulkevia ominaisuuksia, kuten hyvää peppua ja uskollisuutta.

"Naisessa on tärkeää ulkomuoto, urheilullisuus, älykkyys ja epäitsekkyys." ...Jos satut olemaan tosiuros, joka kykenee saamaan tuollaisen naisen ja jota tuon tekstin kirjoittanut poika ei toisiaan ole, koska kökkii nössönä jollakin tyttöjen seurustelukurssilla.

"Teini-ikäisistä ja nuorista aikuisista koostuvaa kuulijakuntaa usutetaan ylipäätään ottamaan riskejä." Elikkä yrittämään känniääliötaktiikkaa jokaiseen hameväen edustajaan.

Markkina-arvoteorian pitäisi kattaa suurimman osan tuollaisen kurssin opetuksesta. Muuten kurssilta valmistuu vain turhautuneita teinejä. Ensin tehtäisiin ihannelista seurustelukumppanin toivotuista ominaisuuksista. Sitten pyyhittäisiin ne kaikki yli, paitsi että tytöt saisivat pitää yhden. Pakkien saamisen kestämisen psykologiaa olisi käsiteltävä usealla tunnilla. Kuten myös todennäköistä tulevaa "uraa" toiveikkaasta teinistä katkeroituneeksi harpuksi tai haaveissaan eläväksi saamattomaksi vanhaksipojaksi. Seurusteluvinkki pojille: Älkää kuunnelko, millaisia miehiä naiset sanovat haluavansa, vaan katsokaa, millaisia miehiä he tosiasiassa valitsevat.

Ei kommentteja: