torstaina, tammikuuta 27, 2005

Tasa-arvoinen parisuhde

Näkökulman keskustelusta poimittua:
1. Kysyin (feministiltä), voiko tasa-arvoisen parisuhteen mahdollisesti yhdistää sen kanssa, että mies pyrkii olemaan miehekäs ja nainen naisellinen.

Vastaus oli: Ei voi - on erittäin haitallista parisuhteelle yrittää noudattaa sellaisia sukupuolirooleja, että mies on miehekäs ja nainen naisellinen.

2. Kerroin hoitavani kotitaloutta ja lapsia vähintään saman verran kuin vaimoni. Kerroin tukevani vaimoani hänen urallaan. Sanoin kuitenkin, että olemme viime aikoina pyrkineet hieman pois androgyynisestä sukupuoli-ihanteesta kohti selkeämpää miehisyyttä ja naisellisuutta. Sen jälkeen kysyin, kuulostaako parisuhteemme hänestä tasa-arvoiselta ("egalitarian marriage").

Vastaus oli: Ei kuulosta. Olet tyypillinen patriarkaalinen mies. En usko, että olet tasa-arvoinen, ellet osoita, että tasa-arvonne ylettyy myös seksuaaliseen tasa-arvoon - eli miehen pitäisi hoitaa osansa ehkäisystä vasektomian avulla ja seksuaalisen aloitteellisuuden pitäisi suhteessa olla tasapainossa ja lisäksi myös seksiasennot eivät saisi olla naista alistavia vaan naisen tulisi olla dominoivassa asennossa vähintään puolet ajasta.

Sen lisäksi tämä feministi ilmoitti, että vaikutin vastauksissani puolustuskannalla olevalta sovinistilta - ja sillä perusteella hän päätteli, että olen ilmeisesti sovinisti.

Kun kysyin, haluaisiko hän kenties mailata vaimolleni ja haastatella häntä kysyäkseen, onko suhteemme tasa-arvoinen, tämä feministi vastasi, että on tyypillistä patriarkaalisten miesten käytöstä pyytää naistaan vakuuttelemaan, että suhde on tasa-arvoinen.

Onko kukaan miettinyt millaista olisi, jos kiroileva ja jätkämäinen nykyfeministi siirrettäisiin aikakoneella viisikymmentä vuotta ajassa taaksepäin? Vastaus tuohon kysymykseen nähtiin eilen suomalaisessa klassikkoelokuvassa Ruma Elsa vuodelta 1949. Ruma Elsa pystyi tosin halutessaan muuntautumaan feminiiniseksi - jotain, mihin nykyfeministi ei koskaan kykenisi.

Kookos on joutunut myöntämään maskuliinisen intelligentisian ylivertaisuuden vastaanpanemattoman todistusaineiston vyöryessä tsunamin lailla hänen tietokoneeseensa.

Ei kommentteja: