tiistaina, huhtikuuta 26, 2005

Suomen, eikä ihmiskaupan uhrit

MOT-ohjelma kertoi georgialaisnaisten ajatuksista seuraavasti:
Rusudan Elbakidze: Ensimmäisen tunnin aikana kerroin oppilaille, mitä Suomessa oli tapahtunut minulle. Lapset kyselivät millainen maa Suomi on, millaisia ihmisiä suomalaiset ovat. Sanoin että en halua koskaan kuulla Suomesta. Välillä oli vaikea pidätä kyyneleitä. Oppilaani itkivät kanssani kun kerroin, miten meitä naisia kohdeltiin.

Eka Gureshidze: Nämä päivät ovat olleet elämäni pahimmat päivät.

Rusudan Elbakidze: Kun ihmiskauppasyytteet esitettiin minulle luulin, että taivas putosi päälleni. Sydämeni oli murtua.

Mziuri Kobahidze: ? tarkistin ikkunat. Häpeä oli niin suuri, että ajattelin tehdä itsemurhan ja hypätä ikkunasta.

Marina Kurdgelia: Matkalle lähdettiin iloisin mielin. Lapsille ja lapsenlapsille luvattiin tuliaisia ja nyt palaamme Georgiaan häväistyinä ja loukattuina.

Naisen ääni: Kun rajavartijat eivät löytäneet mitään todisteita ihmiskaupasta, keksittiin, että meillä ei ole tarpeeksi rahaa mukana. Miten olisimme voineet lähteä matkalle ilman rahaa? Joka kerta kun vastasimme, että voimme tuoda ja näyttää heille rahaa, he lopettivat heti rahasta puhumisen.

Mziuri Kobahidze: Halusin toteuttaa unelmani ja nähdä Eurooppaa. Suunnitelmissani oli myös ostaa tavaraa kauppaani ? Palasin Suomesta sairaana. Oli keuhkokuume ja korkea verenpaine, Minulla on jatkuvasti pelkotiloja.

Eka:
Vaadittiin, että allekirjoitan sellaisen tunnustuksen, jossa myönnän olevani matkanjohtajan uhri. Olin hämmästynyt vaatimuksesta. Tunsin tämän ihmisen nimenomaan hyvänä ihmisenä, kunnian miehenä. Mieheni löysi matkanjärjestäjän ja saattoi minut matkalle. Miten voin myöntää, että matkanjohtaja aikoo myydä minut, ja mikä vieläkin pahempaa, mieheni aikoo myydä minut!

Zaza: Tietysti tämä vaikutti minuun syvästi. Tunsin Suomen valtion demokraattisena eurooppalaisena maana, mutta kun sain tietää, mitä siellä oli tapahtunut vaimolleni ja muille ryhmän rouville, miten heitä oli kohdeltu, olin pettynyt Suomeen.

Eka: Oli painajaismaista, kun rajavartijat yhä uudelleen kysyivät, harrastinko bussissa seksiä ja vaativat myöntämään sen.. Hämmästyksestä ja häpeästä en tiennyt mitä vastata sellaiseen kysymykseen. Miten ylipäätään olisin voinut alentua vastaamaan tällaisiin kysymyksiin ? Voimattomuudesta kyyneleet alkoivat valua silmistäni.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hassua, miten näitä vanhoja hiton hyviä juttujasi ja artikkeleitasi on kommentoitu niin nirkosesti. Ehkä yhteensä 3 kommenttia parilta ekalta vuodelta - en oikein ymmärrä.

Tässä on NIIN paljon asiaa, ja luulisi, että juuri tällainen totuus ärsyttäisi ja provosoisi femakkopentuja rääkymään rääväsuisella mielipuolisuudellaan tänne kaikennäköistä saastaa, mutta ei näy yleensä parhaissa jutuissa mitään kommentaatiota.

En tiiä lukeeko kukaan näin vanhoja kommentteja, mutta hitto toi georgialaisnaisten kokemus-juttu .. käsittämätöntä miten pahaksi feminismi on täällä päässyt. Se pitäisi leikata pois kuin pahanlaatuinen kasvain, jotta suomi pääsee tervehtymään. No, mitä se auttaisi, jos samaa ei tehtäisi koko maailmalle ..

Eli siis oliko tässä kyse siitä että nuo Georgialaiset olivat ihan lomalla suomessa ja sitten kaikenmaailman viranomaiset painostivat heitä kaikennäköiseen miesten haukkumiseen ja häpäisivät naiset itse siinä ohessa?

Paljonkohan feministit ovat tällaista ajatelleet tai tällaisiin puuttuneet - ainiin, mutta tässähän on kyse siitä, että pahus, feminismistä voisi olla haittaa omille siskoille - oho, no sitten tällaiset totuudet pitää kieltää, jotta feminismi pääsee porskuttamaan vaan.

- Vortac