perjantaina, joulukuuta 15, 2006

NAISIIN KOHDISTUNUT VÄKIVALTA 2005

Minna Piispa & Markku Heiskanen & Juha Kääriäinen & Reino Sirén.

Tuula Haatainen.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

On syytä laittaa maikkarin ainoana esiin tuoma tarkempi kuvaus millaisesta väkivallasta yleisimmin on kyse, tietysti sekin on väärin. Vai olettavatko kaikki että väkivalta on lyönti tai potku?

"Naisiin kohdistuva väkivalta 2005 -tutkimuksen mukaan yleisintä naisiin kohdistuvaa parisuhdeväkivaltaa ovat liikkumisen estäminen, kiinni tarttuminen, läimäisyt ja kovalla esineellä heittäminen.

Vakavaa fyysistä väkivaltaa on joutunut kokemaan joskus parisuhteessa naisista kuusi prosenttia ja seksuaalista väkivaltaa viisi prosenttia. Vakavaa väkivaltaa ovat esimerkiksi pään hakkaaminen, kuristaminen, lyöminen, potkiminen ja ampuminen tai teräaseella lyöminen. Vakava parisuhdeväkivalta on vähentynyt viime vuosina."

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2006/12/491328

Edelleen joutuu kysymään missä viipyy lapsille ja miehille tehty vastaava tutkimus? Tässä ei taaskaan ole kuin noin kolmannes kokonaisuudesta. Silti kolmanneksen perusteella vedetään kokonaisuudesta johtopäätöksiä ja tehdään kokonaisuutta koskevia hallitusohjelmia. Kyllä hävettäisi olla Haatainen.