tiistaina, tammikuuta 30, 2007

Feministiset poliitikot

Tiedote 29.1.2007:
Feministipoliitikot ovat päättäneet julkaista feministisen aloitteen
31.1.2007. Feministinen aloite tarkoittaa sitä, että sen takana olevilla kansanedustajilla, ministereillä ja muilla kärkipoliitikoilla on halu ajaa sukupuolten välistä tasa-arvoa entistä voimakkaammin ja julistautua feministeiksi julkisuudessa.

"Miesten ja naisten välinen epätasa-arvo näkyy kaikilla elämänalueilla myös politiikassa ja siksi on tärkeää edistää feminismiä eli tasa-arvoa.

Feministisen aloitteen Internet-sivut: www.feministinenaloite.org. Sivut aukeavat 1.2.2007.
Tiedekunnan tasa-arvohanke:
Projektitutkijan tehtävänä on kartoittaa tiedekunnan yhteiskuntatieteellisen naistutkimuksen opetuksen tilannetta, laatia suunnitelma naistutkimuksen kehittämiseksi ja vakiinnuttamiseksi sekä kirjoittaa hankkeen loppuraportti.
Hyvää ystävänpäivää!

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nuo Lapintiet ja muut hullut jaksavat aina posottaa suu mutrussa parisuhteväkivallasta, mutta kätevästi aina unohtavat naisten hakkaavan ja tappavan lapsiaan miehiä selvästi enemmän.

Anonyymi kirjoitti...

" edistää feminismiä eli tasa-arvoa"

mjaah...mistä asti pelkästään naisten etuja ajava feminismi on merkinnyt tasa-arvoa?

Anonyymi kirjoitti...

Keskimääräinen feministiksi tunnustautuva naispoliitikko osoittaa kokemuksieni mukaan keskimääräistä heikompaa älykkyyttä, ja pystyy perustelemaan päätöksiään ja toimiaan äärimmäisen heikosti. Feministeiksi tunnustautuvia miespoliitikkoja ei tule juuri nyt mieleen, mutta enpä äänestäisi.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on se päivä, jolloin feministit tunnustivat julkisesti omalla tiedotteellaan ryöstäneensä tasa-arvon ja siihen liittyvän (ainakakin poliittisen) keskustelun Suomessa. Tiedotteessa sanotaan suoraan, ettei kukaan voi edistää tasa-arvoa, ellei ole feministi.

Pthyi!

"Feministeiksi tunnustautuvia miespoliitikkoja ei tule juuri nyt mieleen, mutta enpä äänestäisi."

Siinä vaiheessa, kun miespoliitikot alkavat vähänkään järjestelmällisesti tuohon tapaan erikseen _tunnustautua_ feministeiksi, on aika ostaa lentolippu lämpimään, tai miettiä vaihtoehtoisesti joku muu poistumistapa.

Tässä ei ole mistään muusta kyse, kuin vallan voimistamisesta ja kuristusotteen tiukentamisesta. Stefanin pienet sanaset isien patistamisesta lomalle on yhtä tyhjän kanssa, se voidaan hoitaa erittäin hyvin ilman feminismiäkin.

Kenties paremmin, koska silloin maltettaisiin ehkä antaa perheille enemmän vapautta päättää omista asioistaan ilman poliittista painostusta. Nykyisellä toiminnalla asetetaan perheet valtavan paineen alle ja saadaan typerällä tavalla naisille nostatettua syyllisyyden tunteita koska poliittisten feministen mielestä heidän pitää tehdä uraa.

Anonyymi kirjoitti...

Aika järkyttävän tietämättömiä kommentteja. Feminismi ei ole pelkästään naisten etujen ajamista, vaikka sitä onkin sellaiseksi yritetty leimata. Feminismillä on monta määritelmää, mutta tässä lienee kyseessä se, että ihmuisiä ei voi arvottaa sukupuolen mukaan, sukupuoli ei myöskään saa edellyttää ahtaita roolimalleja. Feminismi, sellaisena kuin itse, ja uskoakseni nämä aloitteentekijät sen näkevät, haluaa purkaa sukupuolisidonnaisia rakenteita ja yhteiskunnallisia odotuksia, jotka orjuuttavat niin miestä kuin naista. Siinä mielessä feminismi on todella tasa-arvon asialla, niin miesten kuin naisten eduksi. Eli kumpikin sukupuoli saa elää kokonaisen ihmisen elämää, joutumatta sopeutumaan ulkopuolelta tuleviin ahtaisiin roolimalleihin.

Anonyymi kirjoitti...

"Feminismi, sellaisena kuin itse, ja uskoakseni nämä aloitteentekijät sen näkevät, haluaa purkaa sukupuolisidonnaisia rakenteita ja yhteiskunnallisia odotuksia, jotka orjuuttavat niin miestä kuin naista. Siinä mielessä feminismi on todella tasa-arvon asialla, niin miesten kuin naisten eduksi."

Näinhän ne feministit yrittävät selitellä, kun heihin kohdistetaan ansaittua kritiikkiä. Feminismi, joka siis jo sanana viittaa naissukupuoleen, ei ole kuitenkaan sama asia kuin sukupuolten välisen tasa-arvon edistäminen. Feministeillä ei ole mitään oikeutta omia tasa-arvokeskustelua itselleen. Totuuden feminismistä osoittavat naisjärjestöjen, naisasiapoliitikkojen ja tasa-arvoviranomaisten toimet ja puheet, eivät yllä olevan kaltaiset selittelevät valheet.

Feministit eivät myönnä miehiin kohdistuvien tasa-arvo-ongelmien olemassaoloa, he kieltävät niistä puhumisen ja niiden tutkimisen, eivätkä he tee mitään niiden korjaamiseksi. He eivät siis työskentele sukupuolten välisen tasa-arvon edistämiseksi, vaan päinvastoin pyrkivät lisäämään miehiin kohdistuvaa sukupuolisyrjintää ja epätasa-arvoa. Sopii katsoa vaikka Tuula Haataisen ja Päivi Romanovin älynväläyksiä, joista on tässä blogissa esimerkkejä.

Väite siitä, että feministit olisivat vapauttamassa sukupuolet, siis myös miehet, ulkopuolelta asetettujen odotusten ja sukupuolisidonnaisten roolimallien orjuudesta on totaalisen valheellinen ja naurettava. He päinvastoin luovat lisää yhteiskunnallisia valtarakenteita ja odotuksia, jotka orjuuttavat miehiä. Hyvä esimerkki tästä on tämä vanhemmuuskeskustelu. Feministit määräävät, että isien on oltava eräänlaisia kilttejä ja tottelevaisia apuäitejä, halusivatpa he tai eivät. Ja yhteiskunnan odotetaan painostavan isät tähän ainoaan oikeaan ja autuaaksitekevään isyyden malliin. Isyydellä sinänsä ei ole mitään arvoa, se määritellään täysin äitiyden kautta ja naisten ehdoilla.

Tämä institutionalisoitu sukupuolisyrjintä, jonka feministit ovat luoneet, lähtee jo vanhemmuuden synnystä ja jatkuu sen päättymiseen saakka. Miehelle ei tietenkään voida sallia oikeutta päättää isäksi tulemisesta, sillä isyys ei ole mikään jokamiehen oikeus, toisin kuin äitiys on lähtökohtaisesti jokanaisen. Tietysti, nainen voi vapaasti päättää, ettei häntä äitys kiinnosta, ja tehdä abortin. Isän mielipiteellä asiasta ei ole merkitystä. Kuten ei ole siinäkään tapauksessa, ettei hän halua isäksi, mutta nainen haluaa pitää lapsen. Näillä järjestelyillä on ehkä joskus ollut sosioekonomiset perustelunsa, mutta ei ole enää nykypäivänä.

Isien vaaditaan osallistuvan enemmän vanhemmuuteen, tai ainakin sen kustannuksiin. Kyse ei ole tällöinkään isien oikeudesta tai lapsien edusta, vaan yksinomaan naisten elämän tekemisestä entistäkin helpommaksi. Miksi niiden miesten, joilta on lailla kielletty mahdollisuus hankkia lapsia, pitäisi maksaa naisten äitileikkien kustannukset? Miksi isiltä itseltään ei kysytä, mitä he haluavat? Miksi heidän näkemystään siitä, miten he haluaisivat isyyttään toteuttaa, ei kunnioiteta?

Erotilanteessa äitys käy taas isyyden edellä. Lapset ovat ensisijaisesti äidin lapsia, isä kelpaa jälleen vain maksumieheksi. Tämä on yksi niistä sukupuolisyrjinnän muodoista, joita feministit eivät koskaan ole vastustaneet. Äitimyyttiä pidetään yllä, vaikka tosiasiassa juuri äidit, kasvavalla päihteidenkäytöllään ja väkivaltaisuudellaan uhkaavat lapsiensa henkeä ja terveyttä.

Jo tämä yksi esimerkki riittää osoittamaan, miten yllä mainittu feminismin kritiikitön ylistys on täysin katteetonta ja vaarallista. Feminismi ei lisää tasa-arvoa, vaan syrjintää. Niinpä sitä on päättäväisesti vastustettava.

Anonyymi kirjoitti...

Näyttäkää pari kuukautta kaikki viestit, joita tämäntyyppiselle sivulle tulee.
Lukijoiden olisi hyvä nähdä kaikessa "rikkaudessaan" se kielenkäyttö ja tyylilaji, jota useat monikulttuuriset toimijat ja tutkijat, mukana siis naistutkijat, joutuvat sekä kuuntelemaan sivullisilta että lueskelemaan eri tietokanavista.

Anonyymi kirjoitti...

"Lukijoiden olisi hyvä nähdä kaikessa "rikkaudessaan" se kielenkäyttö ja tyylilaji, jota useat monikulttuuriset toimijat ja tutkijat, mukana siis naistutkijat, joutuvat sekä kuuntelemaan sivullisilta että lueskelemaan eri tietokanavista."

Katsotko että tuo eroaa jotenkin siitä "rikkaasta" kielenkäytöstä jota mainitsemasi toimijat tuottavat julkisuuteen, jota tavallinen Taina tai Taneli sitten lukee, katsoo ja kuuntelee.

Naistutkija ruoskii ja raiskaa ns. tieteen auktoriteetilla etenkin Tanelia, mutta myös Tainaa ja heidän yhdessä tuumin muodostamaansa perhettä ja sitä kautta koko yhteiskuntaa.

Mielestäsi naistutkijat pitäisi siis "säästää" kritiikiltä (onhan se järkyttävää jos joku kehtaa olla eri mieltä arvon naistutkijan kanssa) ja edelleen vahvistaa heidän mahdollisuuttaan vapaasti ruoskia Tanelia ja Tainaakin mm. median avulla ja kautta? Ei tule koskaan onnistumaan. Päin vastoin, kritiikkiä, kyseenalaistamista ja tiukkaa haastamista tarvitaan enemmän kuin koskaan.