tiistaina, toukokuuta 15, 2007

Euroviisuäänestyspostaus

Äänestysryhmät.

WHAT A FARCE!

We Should Boycot Eurovision.

Kiinnostavaa on tietenkin äänestäminen muilla kuin musiikillisilla perusteilla. Venäjä saa Virolta täydet pisteet, Turkki Saksalta, Serbia usealta naapurimaaltaan, UK maltalta ja Suomi Ruotsilta. Jotkin maat saavat enemmän ei-musiikkiin perustuvia ääniä kuin toiset. Erityisen vahvoilla ovat ainakin Turkki, Balkanin maat ja Venäjä. Mitä enemmän omasta maasta lähteneitä siirtolaisia tms. asuu muissa maissa, sitä suuremman äänimäärän maa saa tuosta maasta. Eikä siirtolaisten määrän tarvitse olla edes kovin suuri.

Jos Suomi aikoo jatkossa voittaa Viisut, Suomen kappaleen pitää olla noin 50-100 pistettä parempi kuin niiden maiden, jotka saavat vetoapua ei-musiikillisilla äänillä. Sama pätee moniin muihinkin maihin, joilla ei ole kovin montaa kaverimaata auttamassa äänestyksissä. Eräs varteenotettava mahdollisuus olisi tehdä Suomesta 12 pientä valtiota ja äänestää toisiaan ristiin. Ja juhlia sitten estotomasti viisuvoittajana.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onhan tuossa lainauksessa asiaakin, mutta usein unohtuu se, että mikään "naapuri- ja kaveriblokki" ei ratkaise voittajaa yksin. Voittajaa kerää aina ääniä tasaisesti.

Miksi vaikkapa Suomen katsojat antoivat juuri Serbialle täydet pongot? Täällä asuu mitätön määrä balkanilaisia.

Serbia sai nollat vain kuudesta maasta. Yhteensä maita oli siis 42.

Saksa, jokavuotinen huono häviäjä ja ehkä pahin "itämafiasta" nillittäjä, sai nolla pongoa 30 maalta. Miksi myös Itävallan ja Sveitsin katsojat pitivät Serbiasta enemmän kuin Saksasta? (Onko Euroopassa muuten maata, jolla on enemmän naapureita kuin Saksalla?)

Henry Laasanen kirjoitti...

"mikään "naapuri- ja kaveriblokki" ei ratkaise voittajaa yksin."

No, jos maat ovat lauluilla yhtä hyviä, niin ei-musiikilliset pisteet ratkaisevat. Se vähän kuin juoksukisassa pääsisi lähtemään kierroksen etumatkalta. Eihän se välttämättä ratkaise kisaa, mutta antaa aika suuren etumatkan.

Lisäksi, on yksi asia, kuinka hyviä laulut olivat tänä vuonna. Kyse on lähinnä jatkosta, jossa on aika tylsää, että tietää etukäteen, keille maille tietyt maat antavat huippupisteet.

Pekka Eskimo kirjoitti...

posiitivinen yllätys oli, että kaikki baltian maat eivät antaneet täysiä pisteitä venäjälle, vai muistanko väärin.
mutta venäjä on venäläisvähemmistöjen avulla kärkikymmenikössä vaikka lähettäisi Jasminen kisoihin.

Ja jos monissa entisissä jugoslavian maissa ei olisi ollut mittavaa serbivähemmistöä niin voitto olisi mennyt Ukrainalle.

Anonyymi kirjoitti...

Paras kappale voitti ja se siitä.

Täällä voi tarkastella noita äänestyskoalitioita ihan tosissaan.
http://jasss.soc.surrey.ac.uk/9/2/1.html

Anonyymi kirjoitti...

Posiitivinen yllätys oli että voittajanaisilla oli kaikki vaatteet päällä.