perjantaina, lokakuuta 12, 2007

Auta naista menestymään

10 ohjetta tasa-arvoisempaan työelämään.
Tältä sivulta voit tulostaa työpisteesi seinälle 10 ohjetta tasa-arvoisempaan työelämään.
Prostituutio on kiellettyä Koreassa ja laki vuodelta 2004 kovensi rangaistuksia ihmiskaupasta ja parituksesta.
Erityisesti nuoret, opiskelevat naiset etsivät helppoa ja mukavaa osa-aikatyötä, järjestö luonnehti AP:lle.

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jos suomalaisten yritysten halutaan menestyvän maailmalla, niin silloin johtajia ei valita suvaitsevaisuuden, kannustuksen ja tasa-arvon mukaan, vaan Darwinin oppien.

Anonyymi kirjoitti...

Minä en kyllä valitsisi johtajia lisääntymiskyvyn perusteella ;)

Pekka Eskimo kirjoitti...

aika härskejä ohjeita noin sosiaali- ja terveysministeriöltä tulleiksi.

sinänsä eivät tuo mitään uutta tasa-arvon alalle. Tiivistetysti:

mies, suosi naisia

nainen, suosi naisia.

nämä ovat ne yksinkertaiset ohjeet joilla tasa-arvo saavutetaan. Välillä tasa-arvo saavutetaan kieltämällä kaikki sukupuolten väliset erot ja välillä se saavutetaan vahvistamalla stereotyyppejä äärimmäisesti: naiset ovat vaatimattomia, rohkaise naisia. kukaan mies ei ole vaatimaton. turha rohkaista miehiä.

suosi naisia, koska kaikki naiset eivät ole menestyneitä. kukaan mies ei ole menestymätön.

onko työpaikallasi jo transgender-vastaava?

sdasfafasd kirjoitti...

"kuinka pitkälle hänellä on oikeus päästä" kuulostaa vähän kornilta. Nämä on näitä VALTA ja OIKEUS puheita, nappaa feministikursseja ja pistää hakuun sanan valta niin heti löytyy valta sitä ja tätä oikeus sitä ja tätä.

Jos naisten tulo firman johtoon, tietää valtion hyväksymää sukupuolijärjestelmää työpaikoille (eli feminismiä), jossa kaikki asiat sukupuolitetaan ja feminismi käytännössä tuodaan sinne, niin homma vaan ampuu omaan jalkaansa. Kukaan ei halua feminismistä järjestelmää, jonka ainoa tavoite on turmella kaikki mihin se koskee, myrkyttämään työpaikan ilmapiiriä.

Feminismi syyllistyy kaikkeen siihen mistä se miehiä syyttää; seksismiin, hyväsisko-kerhoihin ja kaksoisstandardeihin. Feministien miesten syyttely, on vain taktiikka saada huomio näistä pois, ja se toimii koska miehet tekevät sen virheen että kuuntelevat feministejä.

Anonyymi kirjoitti...

noin äkkiseltään näyttää aikamoiselta resurssien haaskaamiselta, että sosiaali- ja terveysministeriössä on naisten ja miesten välistä tasa-arvoa edistämässä _neljä_ (4) toimielintä: tasa-arvoyksikkö, tasa-arvovaltuutettu,
tasa-arvoasiain neuvottelukunta ja tasa-arvolautakunta.
kuinkahan monta palkallista tämä tarkoittaa yhteensä?

Anonyymi kirjoitti...

Pitikö noiden 10 ohjeen olla jonkinlainen vitsi? Ei naurata. Pätkän vertaa.

sdasfafasd kirjoitti...

Jos naisten saamiseksi vähän työelämässä eteenpäin, tarvitaan tällaisia suunnattomia virityksiä ja tsemppirinkejä, niin ei se kovin hyvää PR:ää naissukupuolelle jatkossa ole.

Miksi ei voida vaikka korostaa isän merkitystä perheessä, jotta tytär saisi esimerkkiä toisenlaisesta työstä, ja isä voisi kannustaa kun tyttö ottaa harppauksia uudelle alueelle joka on hänelle tuttua.

Ainiin minä unohdin.

Yksinhuoltajuushan tekee tämänkin paremmin.

sdasfafasd kirjoitti...

Itse asiassa saattaa tehdä jos lapset päätyy miehelle.

Anonyymi kirjoitti...

russ, olisi kiinnostavaa tietää onko isien tukemissa naisissa enemmän "miesten maailmassa" menestyneitä. itse kuuluisin ilmeisesti kyseiseen ryhmään (isän tukema ja rakastama) enkä koe sukupuoltani erityiseksi esteeksi toteuttaa itseäni tai vaatia esim hyvää palkkaa. toisaalta tiedän myös kriittisen ja menestyneen isän aiheuttaneen tyttärelleen sellaiset suorituspaineet, että tytär paahtaa nyt n. 10 vuotta ikäisiään miehiä edellä urallaan asuen jo kolmannessa (erikielisessä) maassa. toinen tuntemani tyttö on erittäin lahjakas matematiikassa, atk:ssa ja luonnontieteissä, mutta ei saanut aikaiseksi lähteä ylikiltin isukkinsa helmoista opiskelijaelämään (vaikka pääsi sisälle teknilliseen korkeakouluun ja yliopistoon haluamilleen linjoille).

isästä riippumatta menestymiseen ja menestymättä jättämiseen voinee siis olla useita eri polkuja.

Pekka Eskimo kirjoitti...

ei varmaan kannusta laittamaan johtajaksi naista, jos syntyy kuva, että naisjohtajat ovat lojaaleja naisille, keskittyvät erityisesti naisten palkkaamiseen, kehumiseen ja rahalliseen kannustamiseen. minä ainakin toivoisin, että minun investointiani hoitaisi ihminen, jota ei sukupuolisidonnaisuus ohjaa.

Anonyymi kirjoitti...

eikös noissa huoneentauluissa korostettu juuri sukupuolen "läpi" katsomista; esim sen huomioimista että myön naista voi harkita ylennettäväksi.

Pekka Eskimo kirjoitti...

rakas käki: miehiä kyllä neuvotaan katsomaan läpi ja palkkaamaan sopivin. naisia kehotetaan palkkaamaan naisia.

miehiä kehotetaan olemaan oikeudenmukaisia. naisia kehotetaan olemaan lojaaleja muille naisille.

eli näitä ohjeita noudattava mies on paljon parempi työntekijä/johtaja kuin näitä ohjeita noudattava nainen.

Anonyymi kirjoitti...

totta, rakas pekka eskimo.

sdasfafasd kirjoitti...

silviisiin
russ, olisi kiinnostavaa tietää onko isien tukemissa naisissa enemmän "miesten maailmassa" menestyneitä.

Minuakin kiinnostaisi, se on kyllä varma että jos nainen haluaa miesten alalle niin isästä joka tuntee miesten alaa on varmasti ihan konkreettista hyötyä. Ei tarvitse olla välttämättä edes toimitusjohtajamallia että siitä on hyötyä.