torstaina, lokakuuta 04, 2007

Linkkejä

Half of single mothers 'do not want to work', says report.

Putting Money on the Table.
Ms. Rosenmann said that dating considerably older men helps her avoid innuendos from younger men who feel threatened by her professional success. She said that when she has gone out at night with men her own age and has to turn in early to be fresh for work, they have commented , Oh, Anna’s an adult, she has a real job.

So as not to flaunt her own salary, Lori Weiss, a 29-year-old lawyer in Manhattan, has found herself clipping price tags off expensive clothes she buys on shopping binges, or hiding shopping bags in the closet just so men she was dating would not see them lying around and feel threatened by her spending power.

A lot of guys don’t want to admit they have a problem with it, she said, referring to income disparity. They don’t want to be ‘that guy.’ But I think it’s ingrained.

She said one boyfriend wasn’t too comfortable with me paying for things on dates, so to make him feel better, she would surrender to his wishes. The two would just “stay home and cook, or just get something cheap, she said. We’d skip a movie.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuo lainauksen loppu on jännä:
"The two would just 'stay home and cook, or just get something cheap', she said."

Millaisia avuja sillä miehellä sitten mahtoi olla, kun varakas nainen kesti tuollaista "nöyryytystä"? Siis jäädä nyt kotiin lamettamaan sen sijaan että kävisi vaikka leffassa, kun on muka niin kallista...

Tulee enivei mieleen jotenkin se, kuinka minulla ei juurikaan ole tuloja, joten täytyy aina nitkuttaa arjet tosi vähällä rahalla, jos on treffit tiedossa, ettei sitten tärkeänä iltana vaikuttaisi täysin tyhjätaskulta, vaikka sitä tietty olenkin, heh. Ja aina se on sitten ollut tyttö joka on kieltäytynyt jostain asiasta "kalleuden" tähden, esim. vaikka elokuviin lähtemisestä, jos niikseen on tullut. Vaikka kuka tahansa on varmasti minua varakkaampi! Hassua.

Anonyymi kirjoitti...

"She said that when she has gone out at night with men her own age and has to turn in early to be fresh for work, they have commented , Oh, Anna’s an adult, she has a real job."

Vissiinkin mun ex-avovaimo oli myös kateellinen työstäni, kun ei meinannut tajuta sitä, että kun aamulla on oltava aikaisin töissä, pitää päästä ajoissa nukkumaan.

Tää on taas tätä itsensäpettämistä.

Eiköhän se perussyy noissakin ongelmissa ole elämäntilanteiden erilaisuus. Opiskelijat nyt eivät vain meinaa millään tajuta, että normityö vaatii tasaista rytmiä.

Ja mitä tulee tuohon kotona pysymiseen, niin onko jotenkin käsittämättömän mahdotonta että mies tahtoisi oikeasti olla kotona? Kun suhde on alkutaipaleella, niin en minä tahdo käydä missään, vaan haluan viettää sen kanssa mahdollisimman paljon yhteistä aikaa rauhassa omalla kotisohvalla. Siinä keksii paljon parempia aktiviteetteja kuin missään kämäsessä taidenäyttelyssä...

Anonyymi kirjoitti...

syltty kysyi:
"Ja mitä tulee tuohon kotona pysymiseen, niin onko jotenkin käsittämättömän mahdotonta että mies tahtoisi oikeasti olla kotona?"

Ei suinkaan! Omasta puolestani jokainen tehköön niinkuin huvittaa (ja eipä minun mielipiteilläni mitään merkitystä kellekään ole muutenkaan). En tiedä kuinka vanha olet, mutta sen olen huomannut jutuissasi, että kaipaat jo vakavampia asioita kuin minä. Itse olen (näin kokemattomana tyyppinä) jollain tapaa kait teini mieleltäni, haaveillen kovasti bilettämisestä ja kaikesta sellaisesta mitä ei ole tullut koettua. Ja ihan vissi on, että jos voi valita ankean kämppäni ja jonkin menomestan väliltä kaupungilla, lähden takuulla ulos. Ymmärrän hyvin että asiat voivat olla toisinkin, siis vaikka niin että koti on mieluinen ja mukava paikka viettää aikaa, eikä kaipaa elämäänsä (oikeassa seurassa) sen enempää virikkeitä.

Joka tapauksessa kysymykseni jäi vaille vastausta: kuinkahan tai miksi se nainen kesti tilannetta, jossa olisi itse halunnut mennä ulos - tarjoten jopa toiselle kaiken, jos lähtö oli rahasta kiinni - mutta tyytyen kuitenkin "halpaan kotimenoon"?

Mikko Ellilä kirjoitti...

"So as not to flaunt her own salary, Lori Weiss, a 29-year-old lawyer in Manhattan, has found herself clipping price tags off expensive clothes she buys on shopping binges,"

Jokainen normaali ihminen leikkaa vaatteistaan hintalaput pois aina heti tultuaan kaupasta kotiin.

Jos tämä "Lori Weiss, a 29-year-old lawyer in Manhattan" on vasta äskettäin ruvennut leikkaamaan vaatteistaan hintalappuja pois ollakseen leveilemättä rahoillaan, hän on siis aiemmin tahallaan jättänyt hintalaput näkyville näyttääkseen vaatteiden hinnat ystävättärilleen tyyliin "kattokaa, mulla on varaa ostaa 5000 dollarin jakkupukuja". Äärimmäisen sivistymätöntä meininkiä.

"or hiding shopping bags in the closet just so men she was dating would not see them lying around and feel threatened by her spending power."

Toistan aikaisemmat kommenttini amerikkalaisen ihmissuhdekulttuurin epärelevanttiudesta Suomen kannalta. Suomessa kukaan mies ei kokisi naisen eteisessä lojuvien vaatekauppakassien näkemistä mitenkään uhkaavana.

Mikko Ellilä kirjoitti...

syltty sanoi...
"Eiköhän se perussyy noissakin ongelmissa ole elämäntilanteiden erilaisuus. Opiskelijat nyt eivät vain meinaa millään tajuta, että normityö vaatii tasaista rytmiä."

Kyllä ne sen tajuaa, mutta jotkut idiootit käyttäytyy vittumaisesti, piittamatta lainkaan toisten ihmisten elämänrytmiin kuuluvista asioista. Eihän kukaan voi olla tajuamatta, että kahdeksaksi töihin menevä ihminen ei voi olla baarissa aamuneljään. Jotkut vain ovat niin infantiililla tavalla itsekkäitä, että sikamaisesti painostavat kahdeksaksi töihin menevää kumppaniaan olemaan baarissa tai kotibileissä aamuyöhön asti, täysin välittämättä kumppanin aikaisesta aamuherätyksestä. Nämä kusipäät heittäytyvät marttyyreiksi, jos heidän kumppaninsa eivät suostu "bilettämään" aamuyöhön asti, tyyliin "sä olet tylsä tyyppi, mix et sä koskaan halua pitää hauskaa, mix sä aina pakotat mut lähtemään bileistä kun mulla on hauskaa, mix sä oot noin vitun tosikko, mix sä pilaat mun tunnelman, mix sä et anna mun pitää hauskaa mun kavereiden kanssa täällä baarissa, mix sä haluut aina lähtee himaan niin vitun aikaisin" jne.