sunnuntaina, lokakuuta 14, 2007

Miehillä ei niin väliä

Suomi joutuu vastaamaan miesten eläkesyrjinnästä.
Tasa-arvon mallimaa Suomi joutuu hyvin todennäköisesti selittämään EY-tuomioistuimelle miehiä syrjivää tasa-arvolakiaan.

EU:n komissio kehotti kesällä Suomea muuttamaan lakia, mutta Suomi ei aio totella. Komission antama vastausaika on jo umpeutunut.

- Suomen valtio tuskin ryhtyy lakia muuttamaan, sanoo sosiaali- ja terveysministeriön ylijohtaja Tarmo Pukkila.

Kysymys on lisäeläkejärjestelmästä, joka ennen vuotta 1994 tehtiin naisia suosivaksi. Esimerkiksi Yleisradion eläkesäätiön sääntöjen mukaan naiset pääsivät eläkkeelle 60-vuotiaana ja miehet vasta 63-vuotiaana.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Esimerkiksi Yleisradion eläkesäätiön sääntöjen mukaan naiset pääsivät eläkkeelle 60-vuotiaana ja miehet vasta 63-vuotiaana.

Femakoiden mielestä tässä ei tietenkään ole mitään syrjintää. Ja jos tämä jotain syrjii, niin naisia, koska heidän ei odoteta pystyvän tekemään töitä yhtä kauan kuin miesten.

Anonyymi kirjoitti...

Mites, Arawn, meinasit selitellä tämän syrjintätapauksen parhain päin?

Anonyymi kirjoitti...

Tuohan on luonnollista, koska miehet elävät naisia pidempään.

Arawn kirjoitti...

Jorma: En meinannut. En käsitä, miksi moinen laki on ja erityisesti en käsitä, miksi sitä suostuta muuttamaan, varsinkin, kun EU:kin antoi painavan ukaasin. Totta kai EU:ta saa ja täytyykin joskus uhmata, mutta on kerta kaikkista hulluutta tuhlata paukkuja tällaisiin tapauksiin.

Hyvin varmaan käy Suomen maineellekin ulkomailla tasa-arvon mallimaana, jos selviää, että täällä on tällainen laki ja ennen kaikkea, että Suomi EU:n ohjeista välittämättä kieltäytyy sitä muuttamasta.

Hoh hoijaa.

Anonyymi kirjoitti...

"Hyvin varmaan käy Suomen maineellekin ulkomailla tasa-arvon mallimaana, jos selviää, että täällä on tällainen laki ja ennen kaikkea, että Suomi EU:n ohjeista välittämättä kieltäytyy sitä muuttamasta."

Mikä ihmeen tasa-arvon mallimaa? Täällähän on runsaasti miehiä sukupuolen perusteella syrjiviä lakeja. Eihän tämä ole kuin jäävuoren huippu. Eiköhän olennaisinta olisi keskittyä niiden kumoamiseen ja muuttamiseen, eikä sen pähkäilyyn, että mitä ne nyt meistä ajattelevat?

Eikä tämä ole suinkaan ensimmäinen kerta, kun Suomen viranomaiset kieltäytyvät tasa-arvokysymyksessä, ja nimenomaan miehiin kohdistuvassa syrjintätapauksessa, noudattamasta eurooppalaisia säännökisä tai edes päätöksiä.

Muuten kyllä annetaan aina kaikessa periksi, mutta kun vaaditaan, että miehiä tulisi kohdella tasa-arvoisesti, niin sitten ei millään. Tämä kertoo tämän maan viranomaisista paljon.