torstaina, lokakuuta 18, 2007

Määritelmä

Alempitasoiset miehet ovat miesten seksuaalisen hierarkian alimpana oleva miesten joukko, joilla on vaikeuksia seksuaalisiin naissuhteisiin pääsemisessä. Heillä on vain vähän naisten arvostamia ominaisuuksia tai kykyjä seksuaalisten naissuhteiden hankkimiseksi ja heidän elämäänsä luonnehtivatkin pitkät vastentahtoisen selibaatin jaksot tai täydellinen seksuaalisten naissuhteiden puute.

Kelpaako?

70 kommenttia:

Junakohtaus kirjoitti...

Mulla jotenkin tökkii toi termi "miesten seksuaalinen hierarkia", se siirtää määritelmän painoa miesten keskinäisiin oleellisesta eli siitä, että toisilla käy flaksi paremmin kuin toisilla.

Jos muuten viitsit, niin en pistäisi pahakseni jos vaihtaisit ton iskulauseen tuolta ylhäältä johonkin muuhun. Onhan se mun sanoma, ei siinä mitään, mutta en mä sitä miksikään omaksi linjanvedokseni tarkoittanut enkä mä oikeastaan koe kuuluvani ATM-aktivisteihin. Suomi on tietty vapaa maa ja puheistaan pitää vastata, joten tee mitä tykkäät, mutta arvostaisin, jos kertainen vitsi saisi jäädäkin kertaiseksi vitsiksi.

Anonyymi kirjoitti...

... tai seksikokemukset vain prostituoitujen kanssa.

OWM

Anonyymi kirjoitti...

Vilkaise myös:

http://www.lwsimmons.org/ElectronicPapers/rhodes_et_at_05.pdf

Sielläkin tutkijalta lipsahtaa tuloksien esittelyn kohdalla käsite markkina-arvo, vaikka eivät sitä tarkemmin käsittelekään.

OWM

Anonyymi kirjoitti...

"Miesten seksuaalisesta hierarkiasta" saa ehkä käsityksen, että YTM:n nyrkki pitäisi ATM:n pois piparin ääreltä. Näinhän voi usein ollakin, mutta usein myös ATM ei kelpaa naiselle vaikka YTM:iä ei olisi lähimaillakaan.

On oikeastaan kaksi hierarkiaa. On miesten välinen arvojärjestys, jonka huiput (yritysjohtajat, urheilutähdet jne.) toki ovat myös YTMiä.

Sitten on se järjestys, johon naiset luokittelevat miehet pantavuuden mukaan. Huipulla on myös em. rikkaita bisnesmiehiä ja jääkiekkoilijoita, mutta myös alkoholisoituneita elämäntapaöyhöttäjiä ja väkivaltarikollisia, jotka ovat miesten keskinäisessä arvojärjestyksessä aika pohjalla.

ATM:yydessä ratkaisee nimenomaan sijoitus naisten listalla. Miesten keskeisellä arvojärjestyksellä on merkitystä, jos sitä kautta pystyy kiipeämään naisten listalla ylöspäin. Mutta jos on jo YTM öyhötyksen ja väkivallan armosta, ei tarvitse suuremmin välittää siitä että suurin osa miehistä halveksii. Paitsi tietysti jos olisi rehti ja reilu patriarkaatti, jossa öyhöt pantaisiin kuriin.

Henry Laasanen kirjoitti...

"ATM:yydessä ratkaisee nimenomaan sijoitus naisten listalla."

Juu, tarkoituksena nimenomaan on, että lista on naisten laatima, ei miesten käsitys itsestään tai miesten välinen sellainen hierarkia, joka ei indikoisi naismenestystä, vaan perustuisi johonkin muuhun.

Henry Laasanen kirjoitti...

Pointtina määritelmässä on se, että alempitasoisuus ei ole synonyymi alhaiselle markkina-arvolle, vaan voi olla seuraus myös kyvyttömyydestä hankkia naisia, eli "markkinoinnin" ongelmissa.

Anonyymi kirjoitti...

Teetkö tästä tosiaan jotain vakavastiotettavaa opinnäytettä? Olisin kiinnostunut tietämään myös, miten määrittelet markkina-arvon. Oma ehdotukseni ei ole tuntunut saaneen laajempaa kannatusta, vaikka pidän sitä erinomaisena.

Tarkoitan siis tätä havaintoani:

Ihmiset myyvät vapailla markkinoilla seksi- ja parisuhdepalveluita tietyllä hinnalla (esimerkiksi rahalla ja/tai vaihdossa saatavilla seksi- tai parisuhdepalveluilla).

Nyt voidaan määritellä henkilön seksuaalinen markkina-arvo kyseisen henkilön tarjoamien seksipalvelujen markkina-arvona.

Vastaavasti määritellään henkilön parisuhdemarkkina-arvo kyseisen henkilön tarjoamien parisuhdepalvelujen markkina-arvona.

Mielestäni tämän täytyy olla lähtökohtana määrittelyssä.

OWM

Henry Laasanen kirjoitti...

Määritelmät tulevat kirjan sanastoon, joka on miltei valmis ja jos pääsee painoon asti, niin ilmestynee ensi vuoden helmikuussa. Mukana on laajempi katsaus niin MAT:an kuin ATM-YTM-teoriaankin ja pitkähköjä lainauksia niin Linker:iltä, Lord Boredomilta, Panulta ja muiltakin.

Määritelmiä, kommentit ovat tervetulleita:

Markkina-arvo viittaa henkilöön kohdistuvaan potentiaaliseen kysyntään pariutumismarkkinoilla... Korkeampi markkina-arvo tarkoittaa suurempaa kysyntää.

Markkina-arvoteoria on teoria siitä, että toiset henkilöt ovat halutumpia seksuaalisten suhteiden partnereita kuin toiset ja mitä siitä seuraa. Markkina-arvoteorian avulla pyritään selittämään ja ennustamaan pariutumiseen liittyviä ilmiöitä.

Anonyymi kirjoitti...

Ehkäpä miehet eivät niin helposti huomaa seksi-MA:n ja parisuhde-MA:n eroa, koska ne ovat naisilla melko lähellä toisiaan. Eli kaunis ja naisellisen hoivaava nainen on kovaa valuuttaa sekä sänkyyn että alttarille.

Samalla miehellä taas voi olla erilainen seksi-MA ja parisuhde-MA. ATM:nä tätä ei ole tullut ajatelleeksi hirveästi, ja kysymys on ehkä merkittävämpi KTM:ille ja YTM:ille. Seksi-KTM voi olla parisuhde-YTM ja päinvastoin. Ainakin teoriassa.

Henry Laasanen kirjoitti...

"Ehkäpä miehet eivät niin helposti huomaa seksi-MA:n ja parisuhde-MA:n eroa, koska ne ovat naisilla melko lähellä toisiaan."

Eikös se mene juuri toisinpäin, eli kylän "suosituin" nainen pääsee kyllä seksisuhteisiin, mutta ei parisuhteisiin. Miehillä taas seksisuhteeseen pääseminen tarkoittaa useimmiten myös parisuhteeseen pääsemistä.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös se mene juuri toisinpäin, eli kylän "suosituin" nainen pääsee kyllä seksisuhteisiin, mutta ei parisuhteisiin. Miehillä taas seksisuhteeseen pääseminen tarkoittaa useimmiten myös parisuhteeseen pääsemistä.

Joo, tätä en huomioinut. Syytän ATM-näkökulmaani, kun kylän suosituimmat naiset eivät ole olleet realistinen tavoite kummallakaan tavalla...

Anonyymi kirjoitti...

ATM

Rakastaako,
totuutta
ja sitten vasta?

Nainen. Riittääkö, tuo?

Vai rakastaa valhetta,
eikä totuutta
enää milloinkaan.

Mikko kirjoitti...

Jos verrataan määritelmääsi tieteellisiin tutkimuksiin, se sisältää useita erittäin tulkinnanvaraisia termejä.

Mitä ovat naisten arvostamat ominaisuudet? Mitä ovat kyvyt seksuaalisten naissuhteiden hankkimiseksi? Mitä on pitkä selibaatti? Mitä on vastentahtoinen selibaatti? Onko vastentahtoinen selibaatti jos baariruusu ei kelpaa vaan pitäisi saada joku "kiva tyttö"?

Näiden kanssa joutuu helposti loputtomaan suohon. Asia on kuitenkin lopulta aika yksinkertainen. Tarjoan kolme vaihtoehtoa täsmällisemmälle määritelmälle josta lähteä vääntämään.

(1) Heteroseksuaalinen mies, joka ei ole viimeiseen vuoteen ollut intiimissä kanssakäymisessä naisen kanssa vaikka olisi halunnut sitä ja olisi ollut siihen fyysisesti kykenevä.

(2) Heteroseksuaalinen mies, joka ei ole ollut intiimissä kanssakäymisessä naisen kanssa 30 ikävuoteen mennessä vaikka olisi halunnut sitä ja olisi ollut siihen fyysisesti kykenevä.

(2) (b) Heteroseksuaalinen mies, jolla on 30 ikävuoteen mennessä ollut alle 3 intiimiä kanssakäymistä naisen kanssa. jne.

(3) Heteroseksuaalinen mies, jonka seksikertojen lukumäärä kuuluu ikäluokan alimpaan 10%.

Henry Laasanen kirjoitti...

Kiitoksia perusteellisesta vastauksesta mikko.

"Mitä ovat naisten arvostamat ominaisuudet?"

Niitä ominaisuuksia, mitä kussakin kulttuurissa naiset arvostavat miehissä.

"Mitä ovat kyvyt seksuaalisten naissuhteiden hankkimiseksi?"

Niitä millä naisia kyetään iskemään.

"Mitä on pitkä selibaatti?"

Kuukausia tai vuosia.

"Mitä on vastentahtoinen selibaatti?"

Haluaisi seksiä, mutta ei saa kohtuullisilla kustannuksilla.

"Onko vastentahtoinen selibaatti jos baariruusu ei kelpaa vaan pitäisi saada joku "kiva tyttö"?"

Ei se oikein ole, jos siis tarjolla olisi tasoa X olevia partneriehdokkaita, jotka eivät nirsoudesta johtuen kelpaisi. Silloin kyse olisi nirsoudesta. Rajan veto on kuitenkin vaikeaa: jos mies käy baareissa vuoden ja lopulta 100+kg 50v baariruusu tarjoutuu, niin onko kyseessä vastentahtoinen selibaatti? Täsmällinen määrittely ei siten toimi kovin hyvin.

Eli ideana on antaa väljä määritelmä, joka antaa kuvan siitä, mitä alempitasoisella miehellä pyritään kuvaamaan. Tarkoituksena ei olekaan antaa määritelmää, jonka perusteella voitaisiin tarkasti seuloa erille ATM:t, koska tarkkojen määritelmien ongelmana on se, että silloin rajasta tulee keinotekoinen. Toisaalta, tarkoitukseni ei olekaan varsinaisesti tutkia missä raja menee. Jos sitä joku haluaa tutkia, niin hän voi määritellä sellaiset kriteerit, joilla ATM:t voidaan seuoa esiin.

Vastentahtoisella selibaatilla voidaan tarkoittaa esim. sitä, kun partnerinetsinnän kustannukset ylittävät odotetut hyödyt, jolloin partnerin hausta tulee kannattamatonta.

Zargoroth kirjoitti...

Mikko on oikeassa, hyvä määritelmä on sellainen, joka aiheuttaa mahdollisimman vähän tai ei ollenkaan tarvetta jatkomäärittelyille. Ja tuo etusivun määritelmä kyllä johtaa melkoiseen käsiteviidakkoon.

Jos taas ajattelee määritelmää sen kannalta, että MA-teoriaa esiteltäisiin asiaan täysin vihkiytymättömälle, se on itse asiassa aika hyvä: sen kykenee helposti "arkijärjellä" ymmärtämään.

Toisaalta jos olisi tarkoitus tehdä tiukan tieteellisestä analyysiä MA-teorian pohjalta, koko ATM ja YTM -konstruktiot voisi kuopata kokonaan: markkina-arvo tietysti on jatkumo, alkaen siitä, joka ei koskaan eikä millään saa keneltäkään, ja loppuen siihen, joka saa eniten.

Jos taas on tarkoitus esitellä sekä MA-teoriaa että niitä nettikulttuurin muotoja, joita se on aikaansaanut, erilaiset määritelmät ovat oikein hauskoja; ja siksi ainakin itse ottaisin mukaan niitä paljon.

[Huomasin, että Henryn uusin kommentti teki kommenttini melko turhaksi, mutta laitan kuitenkin.]

Henry Laasanen kirjoitti...

"Toisaalta jos olisi tarkoitus tehdä tiukan tieteellisestä analyysiä MA-teorian pohjalta, koko ATM ja YTM -konstruktiot voisi kuopata kokonaan: markkina-arvo tietysti on jatkumo, alkaen siitä, joka ei koskaan eikä millään saa keneltäkään, ja loppuen siihen, joka saa eniten."

Juu, jatkumo on kyseessä ja tarkan rajan vetäminen on keinotekoista.

ATM ja YTM konstruktiot ovat osoittaneet elivoimaisuutensa käsitteinä, joten niiden hylkääminen tuntuu kohtuuttomalta. Lisäksi YTM korvaa tavallaan "alfa-uroksen", joka eläinmaailman analogiallaan antaa virheellisen kuvan hallitsevasta uroksesta, vaikka pelimiehet tms. ovat toisenlaisia.

Anonyymi kirjoitti...

Kun käytetään Hansenin määritelmää, niin ATM:ksi voidaan tarkalleen ottaen määritellä vaikkapa alhaisin 10% miehistä.

Minusta ATM:n määritelmä ei voi perustua flaksin määrään, sillä tällöin esimerkiksi uskonnollinen, mutta komea mies on ATM vaikka kaikki naiset kuolaisivat sen perään.

Kommentoin vähän ellilän määritelmiä:

"(1) Heteroseksuaalinen mies, joka ei ole viimeiseen vuoteen ollut intiimissä kanssakäymisessä naisen kanssa vaikka olisi halunnut sitä ja olisi ollut siihen fyysisesti kykenevä."

Tämä on yksinkertaisesti huono määritelmä. KTM tai YTM, joka ei syystä tai toisesta edes yritä, saa helposti vuoden kuivan kauden aikaiseksi.


"(2) Heteroseksuaalinen mies, joka ei ole ollut intiimissä kanssakäymisessä naisen kanssa 30 ikävuoteen mennessä vaikka olisi halunnut sitä ja olisi ollut siihen fyysisesti kykenevä."

Eli ei ole ATM jos on käynyt huorissa tai saanut joskus umpikänniseltä nelikymppiseltä? Ei käy.


"(2) (b) Heteroseksuaalinen mies, jolla on 30 ikävuoteen mennessä ollut alle 3 intiimiä kanssakäymistä naisen kanssa. jne."

Hankala tämäkin. Edelleenkin maksulliset sotkee.


"(3) Heteroseksuaalinen mies, jonka seksikertojen lukumäärä kuuluu ikäluokan alimpaan 10%."

Tämä on näistä paras, mutta ei aivan ongelmaton tämäkään.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä muistin virkistämiseksi Hansenin matemaattinen MAT:
http://tinyurl.com/5vxhr

Molla kirjoitti...

Syltty: "Kun käytetään Hansenin määritelmää, niin ATM:ksi voidaan tarkalleen ottaen määritellä vaikkapa alhaisin 10% miehistä.

Minusta ATM:n määritelmä ei voi perustua flaksin määrään, sillä tällöin esimerkiksi uskonnollinen, mutta komea mies on ATM vaikka kaikki naiset kuolaisivat sen perään."

Anonyymi:"ATM:yydessä ratkaisee nimenomaan sijoitus naisten listalla."

Henry: "Juu, tarkoituksena nimenomaan on, että lista on naisten laatima, ei miesten käsitys itsestään tai miesten välinen sellainen hierarkia, joka ei indikoisi naismenestystä, vaan perustuisi johonkin muuhun."

Eikö flaksin määrää ole sama asia kuin sijoittuminen tuolla "naisten laatimalla listalla"? Ei kai sillä ole määritelmän kannalta väliä hyödyntääkö mies markkina-arvoaan vai elääkö hän itse valitsemassaan selibaatissa? Pitäisiköhän teidän järjestää sellainen kliininen tutkimus, jossa sata satunnaisesti valittua naista panee sata satunnaisesti valittua miestä pantavuusjärjestykseen, siinähän sitten olisi se alin 10% yksiselitteisesti ATM:iä ja naisten määrittelemänä vieläpä?

Syltty: "(1) Heteroseksuaalinen mies, joka ei ole viimeiseen vuoteen ollut intiimissä kanssakäymisessä naisen kanssa vaikka olisi halunnut sitä ja olisi ollut siihen fyysisesti kykenevä." Tämä on yksinkertaisesti huono määritelmä. KTM tai YTM, joka ei syystä tai toisesta edes yritä, saa helposti vuoden kuivan kauden aikaiseksi."

Siinähän sanottiinkin, että vaikka olisi halunnut ja ollut kykenevä.

Molla kirjoitti...

Vai olisiko se niin, että kuka vaan voi olla ATM, jos siltä tuntuu? Jos ei voida määritellä johtuuko ATM:hisyys naisten nirsoilusta, omasta nirsoilusta, markkinointikykyjen heikkoudesta vai jostain muusta vai kaikesta näistä, niin ehkä se sitten on subjektiivinen kokemus?

Anteeksi jos tässä ei ole mitään järkeä, pitäisi nukkua enemmän.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on ehkä liian abstraktia tuohon tutkimukseen, mutta joskus aikanaan jossain keskustelussa (muistaakseni Panun blogissa) ehdotettiin tällaista:

Jokaisella ihmisellä on omia erikoisuuksiaan. Otetaan tähän mukaan vain sellaiset, jotka ovat tästä ihmisestä kiinnostumattoman kannalta yhdentekeviä. Vaikkapa innokas postimerkkeily tai Erkki Junkkarisen fanittaminen.

YTM on sellainen, jonka erikoisuudet lasketaan naisten silmissä kiehtovaksi omaperäisyydeksi.

KTM;n kohdalla ne ovat neutraaleja, mutta ATM:n kohdalla vikoja ja luuseriuden piirteitä.

Tässä on siis sellainen ajatus, että miehen havaittu MA vaikuttaa voimakkaasti siihen, miten hänen ominaisuuksiaan jatkossa tulkitaan.

Tämä tekisi myös AT-aktivismin mielekkääksi. AT-miehet eläisivät kierteessä, jossa heidän arvonsa alenee jatkuvasti.

Siinä keskustelussa muuten ei ajateltu mitenkään erityisesti tyttöystävän saamista vaan sitä, että matalasta markkina-arvosta olisi merkittävää haittaa muutenkin. Epäillään pervertikoksi tms.

Henry Laasanen kirjoitti...

"Pitäisiköhän teidän järjestää sellainen kliininen tutkimus, jossa sata satunnaisesti valittua naista panee sata satunnaisesti valittua miestä pantavuusjärjestykseen, siinähän sitten olisi se alin 10% yksiselitteisesti ATM:iä ja naisten määrittelemänä vieläpä?"

Tuo olisi empiirinen koe miehen markkina-arvon määrittelemiseksi. Termiä ATM käytetään kuitenkin eri merkityksessä kuin markkina-arvoa, eikä edes olisi kovin mielekästä, jos ATM voitaisiin korvata yksinkertaisesti termillä alhaisen markkina-arvon mies tms.

Ongelma ATM:llä on seksuaalisiin suhteisiin pääsemisen kustannuksissa, joita ovat lähinnä a) etsintäkustannukset ja b) sisäiset psykologiset kustannukset.

Eli jos naisten tekemällä markkina-arvolistalla pohjan tuntumassa on mies A, joka vonkaa kaiket päivät, niin hän onnistuu silloin tällöin, mutta naissuhteiden etsinnän kustannukset nouset valtaviksi.

Jos taas listalla on keskivälillä mies B, joka on ujo, niin hän jää helposti kokonaan ilman seksiä, koska torjunnan uhan aiheuttamat sisäiset psykologiset kustannukset estävät suhteisiin pääsyn.

Ja vaikka Miehet A ja B joskus löytävät jonkun, he joutuvat todennäköisesti tyytymään siihen, mikä sattuu olemaan saatavilla kuin aidosti preferoimiin vaihtoehtoihin.

Eli markkina-arvo ei sinällään määrää naisuhteisiin pääsyä, mutta se ennustaa, kuinka paljon kustannuksia naissuhteiden löytämiseen sisältyy ja kuinka tasokkaan partnerin henkilö kykenee löytämään.

Henry Laasanen kirjoitti...

"Jos ei voida määritellä johtuuko ATM:hisyys naisten nirsoilusta, omasta nirsoilusta, markkinointikykyjen heikkoudesta vai jostain muusta vai kaikesta näistä, niin ehkä se sitten on subjektiivinen kokemus?"

Perimmiltään ilmiö johtuu naisten seksuaalisuuteen kohdistuvasta suuresta kysynnästä ja YTM:n lukuisista naissuhteista, jolloin seksiä ei yksinkertaisesti riitä kaikille miehille. ATM:n joukko on siten väistämätön lopputulos.

Anonyymi kirjoitti...

ATM:ksi voipi joutua myös siksi jos ympäristössä on liian paljon naisia. Naisethan ei sinällään tykkää kilpailusta, niin mikäli ympäristössä on "monta" kilpakumppania iskee naisen luontainen huono itsetunto päälle ja se ei lähesty miestä koska luulee ettei hänellä ole mahdollisuuksia. Ja kun akkojen taipumus joukkohysteriaan on mikä on, niin onhan tässä saanut 2v notkua ittekseen. Vois vituttaa jos kiinnostaisi :-)

Mikko kirjoitti...

Henry, ehkä voisit selittää vähän laajemmin kontekstia. Mihin tarkoitukseen käsite tulee? Miksi haluat määritellä käsitteen ryhmäksi jonka rajat ovat häilyvät?

Sellainen käsite tuntuu minusta tieteellisyyteen pyrkivässä tekstissä käyttökelvottomalta. Mollan ehdotus "miehestä joka identifoituu ATM:ksi" kuulostaa tästä näkökulmasta kehityskelpoisimmalta.

Eikö MAT:sta seuraa suoraan, että suurin piirtein kaikki (Sean Conneryä jne. lukuunottamatta) "joutuvat tyytymään" naiseen joka ei olisi ollut ensisijainen valinta?

Eikö silloin ATM:ksi voi laskea vain ne, joilla on realistinen käsitys omasta markkina-arvostaan?

Toisaalta ehkä voitaisiin myös ajatella, että yhteiskunta ruokkii ATM:n epärealistista käsitystä omasta markkina-arvosta. ATM:n mukaan naiset tai yhteiskunta antaa ymmärtää, että pelkkä kiltteys tekee miehestä YTM:n.

Mitens olisi tämä:

Heteroseksuaalinen mies, joka ei uskalla lähestyä vastakkaisen sukupuolen edustajia intiimisti, koska pelkää tulevansa torjutuksi.

Henry Laasanen kirjoitti...

"Henry, ehkä voisit selittää vähän laajemmin kontekstia. Mihin tarkoitukseen käsite tulee?"

Aihetta ei kovin paljoa käsitellä, mutta käsite tulee osaksi yhteiskuntateoriaa ja käsitteen avulla pyritään osoittamaan ryhmä miehiä, joka perinteisistä patriarkaattiteorioista puuttuu kokonaan ja joilla saattaa olla sellaisia tasa-arvo-ongelmia, mitä naisilla ei ole.

Eli yhteiskuntatieteissä ei ole aikaisemmin huomioitu naissuhteiden puutetta keskeisenä syrjäytymisen ja sosiaalisen pääoman vähyyden syynä. Miesten keskeinen ongelma elämässä on naissuhteiden hankinta, johon sisältyy suuria kustannuksia ja jos noita kustannuksia ei kykene kattamaan, tipahtaa naissuhteiden ulkopuolelle.

Seksisuhteiden epätasainen jakaantuminen miesten kesken puuttuu käsitykseni mukaan yhteiskuntateoriasta lähes kokonaan, vaikka sillä suuri merkitys monien muiden jatkoseuraamusten kannalta. Jostain syystä taloudellinen tms. ulottuvuus nousee liikaa esille, kun taas seksisuhteiden merkitys jää lähes huomiotta.

Henry Laasanen kirjoitti...

"Miksi haluat määritellä käsitteen ryhmäksi jonka rajat ovat häilyvät?"

Kyllä se tuppaa useimpien käsitteiden kohdalla olemaan niin, että rajat on häilyviä, esim. "nuoriso" tai "syrjäytyminen". Sitten on vielä vilkas keskustelu, saako jotakuta edes sanoa syrjäytyneeksi. Eli ongelma on monien mielestä varmaan siinä, saisiko tuollaista leimaavaa termiä edes käyttää, pikemmin kuin määrittelyn häilyvyydessä.

Molla kirjoitti...

Eikös siitä subjektiivisuudesta lähteminen poistaisi määritelmän leimaavuutta?

Anonyymi kirjoitti...

"KTM tai YTM, joka ei syystä tai toisesta edes yritä, saa helposti vuoden kuivan kauden aikaiseksi."

Siinähän sanottiinkin, että vaikka olisi halunnut ja ollut kykenevä."

Kyllhän miestä haluttaa, vaikka ei kävisi baareissa tai vastaavissa paikoissa, joista helpoiten saa. Esimerkiksi miesvaltainen työpaikka + miesvaltaiset harrastukset + ei käy baareissa vaikuttaa kyllä hankalalta yhdistelmältä naisten kaatamista varten.

Henry Laasanen kirjoitti...

"Eikös siitä subjektiivisuudesta lähteminen poistaisi määritelmän leimaavuutta?"

Se on hiukan ongelmallista, kun potentiaalisista ATM:stä 99,9 prosenttia ei ole kuullut tai ajatellut koko termiä ja jos he siitä kuulevat, niin sitten termistä tulisi jonkinlainen identifioitumisen termi, pikemmin kuin yhteiskunnallinen ongelma.

Anonyymi kirjoitti...

Molla kirjoitti:
Pitäisiköhän teidän järjestää sellainen kliininen tutkimus, jossa sata satunnaisesti valittua naista panee sata satunnaisesti valittua miestä pantavuusjärjestykseen, siinähän sitten olisi se alin 10% yksiselitteisesti ATM:iä ja naisten määrittelemänä vieläpä?

Tässä tulisi ongelmaksi se, että naiset kuvittelevat panevansa erilaisia miehiä kuin todellisuudessa panevat. Moni todellisen maailman ATM olisi tuollaisella listalla KTM. Toki naisten käsitys omista preferensseistään on sinänsä hyvä tutkimuksen aihe, mutta se ei välttämättä paljasta todellisia ATMiä.

Henry Laasanen kirjoitti...

""KTM tai YTM, joka ei syystä tai toisesta edes yritä, saa helposti vuoden kuivan kauden aikaiseksi.""

Siis jos tiukkoja ollaan, niin miltei kaikki miehet joutuvat sinkkuina ollessaan enemmän tai vähemmän pitkään vastentahtoiseen selibaattiin, koska kohtuutasoiseltakin mieheltä voi mennä viikkoja naisen löytämisessä. Ainoataan muutama prosentti tasokkaimista miehistä saa seksiä sinkkuna niin paljon, että ei voida puhua vastentahtoisesta selibaatista.

Ainut tapa miehelle hankkia riittävä määrällinen seksin saanti onkin käytännössä mahdollinen ainoastaan parisuhteessa riittävän halukkaan naisen kanssa.

Henry Laasanen kirjoitti...

"Toki naisten käsitys omista preferensseistään on sinänsä hyvä tutkimuksen aihe, mutta se ei välttämättä paljasta todellisia ATMiä."

Juu, siksi määritelmässäni on sanottu, että "on vaikeuksia seksuaalisiin naisuhteisiin pääsemisessä".

Ja tosiaan tuo Mollan markkina-arvotesti tulisi jotenkin saada tehtyä niin, että perustuisi todellisiin valintoihin, eikä paperilla tehtyihin valintoihin.

Molla kirjoitti...

Totta kai, mutta sehän on "vain" järjestely- ja resurssikysymys. Eihän keskimääräinen baarista seuraa hakeva ihminen (mies tai nainen) tee kovinkaan syvällistä persoonallisuusanalyysia ja taustatutkimusta, vaan perustaa päätöksensä johonkin ihan muuhun. Varmaan yksilön markkina-arvoa voisi tietysti tutkia monella tasolla, mutta jos tässä oli kyse pelkistä seksisuhteista, niin eiköhän parinvalintatilannetta ole kuitenkin mahdollista jotenkin kohtuudella simuloida, vai? Mutta ehkei se nyt tässä ollut edes tärkeää, kun kerran ATM:hisyys ei liity suoraan henkilön markkina-arvoon.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Joku tässä viestiketjussa puhui "Ellilän esittämistä määritelmistä". Minä en kuitenkaan ole postannut tähän viestiketjuun mitään ennen tätä viestiä. Edelläoleva tähän viestiketjuun kirjoittanut nimimerkki Mikko pitää tällaista blogia:
http://suu-auki.blogspot.com/

Minä en ole sama henkilö kuin tuo nimimerkki Mikko. Minun postauksissani on aina mukana myös sukunimi ja linkki blogger-profiiliini.

Henry Laasanen kirjoitti...

"eiköhän parinvalintatilannetta ole kuitenkin mahdollista jotenkin kohtuudella simuloida, vai?"

Kyllä sitä on tutkittukin useasti, esim.

http://www.psych.upenn.edu/PLEEP/pdfs/2005%20Kurzban%20&%20Weeden%20EHB.pdf

http://www.psych.upenn.edu/PLEEP/pdfs/Unpublished%20Manuscript%20Kurzban%20&%20Weeden%202005.pdf

"We find that our participants showed usual sex differences and assortative patterns when stating their mate preferences and that our participants’ decisions to attend particular events were coherently related to these advertised mate preferences. However, decisions within events were largely not related to advertised preferences,"

Molla kirjoitti...

Ja Syltylle piti vielä sanoa, että tarkoititko siis alunperin sitä, että vuoden vastentahtoinen selibaatti on periaatteessa mahdollista muillekin kuin ATM:lle (totta kai on)? Eikö vastentahtoisuus viittaa kuitenkin siihen, että on ollut paitsi sitä halua, myös yritystä, ja silloin Y-/KTM:n, jonka ainoa ongelma on se, ettei viitsi nousta kotisohvalta, ei mitenkään voi olla vastentahtoisessa selibaatissa ja muuttua ATM:ksi?

Molla kirjoitti...

Äh, tarkoitin tietysti että vuoden selibaatti on totta kai mahdollinen kenelle tahansa, mutta että vastentahtoisuus viittaa minusta siis siihen, että on ollut yritystä. Mikä se sitten on se yrityksen kohtuullinen määrä..? Oletan tässä että jos ATM voi olla henkilö, jonka markkina-arvo on keskiarvoa ja jolla on halua löytää partneri, mutta jonka psyyke ei salli edes vähäistä yritystä lähestyä vastakkaista sukupuolta, niin samalla tavalla KTM:n ja YTM:n ongelma ei sitten voi olla ylitsepääsemättömät psyykkiset estot.

Henry Laasanen kirjoitti...

"ainoa ongelma on se, ettei viitsi nousta kotisohvalta, ei mitenkään voi olla vastentahtoisessa selibaatissa ja muuttua ATM:ksi?"

Se ei ole niin helppoa kuin sohvalta nouseminen. Joskus kun olin baareissa naisia iskemässä, niin iltoja ja iskuyrityksiä kertyi onnistumista kohden melkoisen runsaasti. Eikä se pakkien saaminen todellakaan ole mitään hauskanpitoa. En edes viihdy baareissa ja rahaakin meni per ilta aika tuhottomasti. Ja jos iskeminen onnistuu, mies joutuu todennäköisesti tyytymään baareissa
vähemmän tasokkaaseen partneriin, joka ei ole lähimainkaan ajateltavissa oleva pitkäaikaisen suhteen partneriksi.

Jos tuota prosessia ajattelee, niin keskivertomiehellä vaihtoehtoiskustannukset kasvavat äkkiä niin suuriksi, että baareissa pyörimisestä tulee kannattamatonta. Naisilla on yleensäkin ihmeellinen harhaluulo, että naissuhteita saisi ihan vaan sohvalta nousemalla. Kyllä keskimääräiset kustannukset miehillä per seksuaalinen suhde ovat melkoisen suuret.

Molla kirjoitti...

Juu, toki, mutta kun se ajatus meni näin:

Yksi mahdollinen ATM:n määritelmä by Mikko:
"(1) Heteroseksuaalinen mies, joka ei ole viimeiseen vuoteen ollut intiimissä kanssakäymisessä naisen kanssa vaikka olisi halunnut sitä ja olisi ollut siihen fyysisesti kykenevä."

[Tästä ajattelin, että jos Mikko pitää yhtä vuotta kohtuullisena aikarajana, jonka perusteella pariutumishaluiset miehet voitaisiin jaotella ATM:iin ja muihin, niin ehkä siinä vuodessa ne kaikki muut halutessaan löytävät seuraa. Jos muutkin, kuin ATM:t todellisuudessa helpostikin joutuvat vastentahtoisiin vuoden selibaatteihin, niin sitten ollaan taas back to sq 1.]

Syltty vastasi: "Tämä on yksinkertaisesti huono määritelmä. KTM tai YTM, joka ei syystä tai toisesta edes yritä, saa helposti vuoden kuivan kauden aikaiseksi."

[Huom. sanavalinta "ei edes yritä", mistä päättelin, että henkilö X ei edes yritä, ja siksi on vuoden selibaatissa. Jos henkilö X yrittäisi, hän suurella todennäköisyydellä saisi edes jonkinlaisen naisen, ja täten X ei ole ATM, vaan on KTM tai jopa YTM. Jos henkilö A vastaavassa tilanteessa yrittäisi kovinkin, eikä siltikään saisi naista -> A on ATM.]

Syltty jatkoi vielä: "Kyllhän miestä haluttaa, vaikka ei kävisi baareissa tai vastaavissa paikoissa, joista helpoiten saa. Esimerkiksi miesvaltainen työpaikka + miesvaltaiset harrastukset + ei käy baareissa vaikuttaa kyllä hankalalta yhdistelmältä naisten kaatamista varten."

[No, tässä vaiheessa ehkä menin vähän sekaisin, onko haluaminen eri asia kuin "edes yrittäminen"? Tai mitä ylipäänsä on "yrittäminen"? Ja jos haluaa, mutta "ei edes yritä", eikä myöskään partneria, niin onko silloin ATM, KTM vai YTM, vai ehkä mikä tahansa näistä?]

En kuvitellut, että keskimääräiselle miehelle (tai keskimääräiselle kenellekään) hyvän kumppanin tai edes hyvän yhden yön jutun löytäminen onnistuisi vain niin, että nousee sohvalta.

Onko niin, että jos mies joutuu tekemään keskimääräistä enemmän töitä ja kuluttamaan keskimääräistä enemmän resursseja löytääkseen naisen, hän on silloin keskimääräistä alempi tasoinen mies? Olisiko keskimääräisesti yrittäminen silloin riittävä vaatimus kenelle tahansa KTM:lle?

Ja mitenkä meillä kaikilla on perjantai-iltapäivänä näin paljon aikaa miettiä tätä asiaa :)?

Henry Laasanen kirjoitti...

Jos nyt kuvitellaan, a) että kaikki ATM:t ja KTM:t, jotka elävät seksin puutteessa nousisivat sohvalta ja alkaisivat tosi aktiivisesti yrittämään.

Ja jos ajatellaan, b) että naisten tarjoama seksin määrä ei nousisi mhinkään.

Lopputuloksena miesten partnerinetsintäkustannukset kasvaisivat, mutta samalla aina osa miehistä jäisi seksuaalisten suhteiden ulkopuolelle. Eli miesten asema kokonaisuudessaan huononisi.

Jos taas c) kaikki nuo miehet lopettaisivat yrittämästä naisia, seksin hankkimisesta tulisi lopuille miehille paljon helpompaa, koska naisten tarjonta ylittäisi kysynnän, mikä kannustasi miehiä nousemaan sohvalta.

Tuon prosessin lopputuloksena saavutetaan tasapainotila, jossa mies nousee sohvalta silloin, kun partnerin löytämisen odotetut hyödyt ovat odotettuja kustannuksia suuremmat.

Anonyymi kirjoitti...

Selvennetäänpä hieman. KTM joka vähänkin valkaa eikä ole kovin aktiivisesti liikenteessä, voi hyvinkin olla vuoden ilman pillua, kunnes sitten löytyy se laatunainen josta kaikki ATM:n ja suurin osa KTM:stä ovat kateellisia.

Miten mies, joka vuoden hiljaiselon jälkeen saa kuin saakin kaikin puolin kelpo naisen, voi olla ATM???

Se "ei edes yritä" ei tarkoittanut sitä ettei koskaan yrittäisi tai sitä että yrityksen puute johtuisi halujen puutteesta. Tarkoitin lähinnä sitä että jos mies ei aktiivisesti hakeudu tilanteisiin joissa pääsisi naisten kanssa tekemisiin, niin ei varmasti mitään saa aikaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ja vielä Ellilälle pahoittelut siitä että sotkin hänet vahingossa tuohon toiseen mikkoon. Minun moka.

Molla kirjoitti...

Niin. Eli itsepä kilpailette ;).(Eikö reaalimaailmassa vallitse tämä tasapainotila?) Liittyikö tämä siihen alkuperäiseen ongelmaan, joka taisi olla "ATM:n määritelmä"?

Voisiko se olla näin: ATM on mieshenkilö, joka kokee joutuvansa käyttämään keskimääräistä (huomattavasti?) enemmän resursseja löytääkseen ("sopiva adjektiivi") partnerin?

"Kokee joutuvansa" voisi olla myös "joutuu".

YTM olisi sitten henkilö, joka joutuu käyttämään keskimääräistä (huomattavasti?) vähemmän resursseja löytääkseen partnerin.

Ja KTM joutuu käyttämään keskimääräisesti resursseja löytääkseen partnerin.

Onko tämä liian yksinkertaista?

Molla kirjoitti...

Syltty (ok, eli se määritelmä oli huono) ehti kirjoittaa väliin, tuo kommenttini alku oli tarkoitettu Henrylle.

Henry Laasanen kirjoitti...

"(Eikö reaalimaailmassa vallitse tämä tasapainotila?) Liittyikö tämä siihen alkuperäiseen ongelmaan, joka taisi olla "ATM:n määritelmä"?
Voisiko se olla näin: ATM on mieshenkilö, joka kokee joutuvansa käyttämään keskimääräistä (huomattavasti?) enemmän resursseja löytääkseen ("sopiva adjektiivi") partnerin?"

Juu, reaalimaailmassa vallitsee tuo tasapainotila.

Ja tosiaan nuo etsintäkustannukset ja torjunnan aiheuttamat kustannukset ovat keskeisessä asemassa luokitusta määriteltäessä.

Mikko kirjoitti...

Henry,

Se on hiukan ongelmallista, kun potentiaalisista ATM:stä 99,9 prosenttia ei ole kuullut tai ajatellut koko termiä ja jos he siitä kuulevat, niin sitten termistä tulisi jonkinlainen identifioitumisen termi, pikemmin kuin yhteiskunnallinen ongelma.

Onko tavoitteenasi siis jonkinlainen feminismiä vastaava poliittinen liike? Silloinhan kannattaisi ottaa feminismistä mallia ja pyrkiä mahdollisimman laveaan määritelmään, esimerkiksi mies joka kokee tulevansa naisten torjumaksi.

Molla kirjoitti...

Niin muuten, tarkoitatko Henry, että 99,9% potentiaalisista ATM:stä ei ole kuullut (tuskin siis ajatellutkaan) tätä nimenomaista termiä ja teoriaa, jolloin heillä ei olisi nimeä asemalleen, vai että he eivät olisi tulleet ajatelleeksi olevansa jonkun hierarkian pohjalla?

Henry Laasanen kirjoitti...

Ei poliittiselle liikkeelle löytyisi kannatusta, joten jätän sen väliin. Olen lisäksi niin huono saamaan ihmiset puolelleni, että he eivät äänestäisi, vaikka olisivat samaa mieltäkin.

"mies joka kokee tulevansa naisten torjumaksi."

Periaatteessaha tuo on käänteinen "naiselle joka tuntee tulleensa seksuaalisesti häirityksi". Poliittinen valta ratkaisee, kumpi määritelmä saa lainvoiman. Tällä hetkellä valta on niin voimakkaasti feministeillä, että mitään mahdollisuutta saada miesten kokemuksille lainsuojaa ei ole.

Henry Laasanen kirjoitti...

"tarkoitatko Henry, että 99,9% potentiaalisista ATM:stä ei ole kuullut (tuskin siis ajatellutkaan) tätä nimenomaista termiä ja teoriaa, jolloin heillä ei olisi nimeä asemalleen, vai että he eivät olisi tulleet ajatelleeksi olevansa jonkun hierarkian pohjalla?"

Hiukan sekä että. Yhteiskunnassa vallitsee sellainen romanttinen diskurssi, että kaikille löytyy joku ja se on oma syysi jos et kelpaa, jolloin pariutumisen epäsymmetrisyys ja naisvaje markkinoilla jäävät huomiotta.

Arawn kirjoitti...

Ano: "Tässä tulisi ongelmaksi se, että naiset kuvittelevat panevansa erilaisia miehiä kuin todellisuudessa panevat. "

Minusta kyse ei ole tästä vaan siitä, että kuvissa asioita joutuisi arvioimaan VAIN ulkonäön perusteella. Todellisuudessa taas käytöskin ja käyttäytyminen merkitsevät paljon siinä, kenen kanssa nainen harrastaisi seksiä.

Henry: "Ja jos iskeminen onnistuu, mies joutuu todennäköisesti tyytymään baareissa
vähemmän tasokkaaseen partneriin, joka ei ole lähimainkaan ajateltavissa oleva pitkäaikaisen suhteen partneriksi. "

Käsittääkseni tämä ei ole useimmille miehille ongelma? Ihan mielellään panevat sellaisiakin, joita eivät kelpuuta suhteeseen.

"Naisilla on yleensäkin ihmeellinen harhaluulo, että naissuhteita saisi ihan vaan sohvalta nousemalla. Kyllä keskimääräiset kustannukset miehillä per seksuaalinen suhde ovat melkoisen suuret."

Eikö tämä päde lähinnä silloin, kun isketään kumppania baarista? Vai voidaanko nämä kustannukset laskea silloinkin, kun pariskunta pariutuu esim. opiskelijajärjestössä ja on mahdotonta sanoa, kumpi iski kumman vai iskikö kukaan.

Henry Laasanen kirjoitti...

"Vai voidaanko nämä kustannukset laskea silloinkin, kun pariskunta pariutuu esim. opiskelijajärjestössä ja on mahdotonta sanoa, kumpi iski kumman vai iskikö kukaan."

No, keskimääräiset kustannukset on keskimääräisiä. Eli jos mies A on sinkku ja haluaa naisen, niin paljonko kustannuksia naisen hankkimiseen keskimäärin menee.

Voi olla, että mies nousee sohvalta ja törmää rappukäytävässä naiseen, jonka kanssa hän muodostaa suhteen tai menee opiskelijajärjestöön ja törmää naiseen, jolloin etsintäkustannuksia ei tule juuri lainkaan.

Mutta jos suhteen muodostuminen toimii tuolta pohjalta, että ei aktiivisesti yritetä mitään, niin suhteeseen pääseminen ylipäätään on sattuman kauppaa ja suhteen löytäminen, jos sellainen ylipäätään löytyy voi viedä kauan aikaa, jolloin kustannuksena on tavallaan se naisettomassa tilassa vietetty aika.

Eli:

A: Jos ei etsi mitään, ei tule etsintäkustannuksia, mutta toisaalta suhteen löytäminen on tuurin varassa. Voi tietenkin olla, että törmää tuurilla opiskelijajärjestössä naiseen, mutta tilastollisesti tarkastelleen se on epävarma metodi.
B: Jos etsii aktiivisesti, tulee etsintäkustannuksia ja torjunnan aiheuttamia sisäisiä kustannuksia, mutta naiseton aika jää lyhyemmäksi.

Molla kirjoitti...

Musta edelleen toi mun määritelmä, joka tosin saattaa olla niin yksinkertainen ettei oikeastaan määrittele mitään, olisi hyvä. Se ei ainakaan arvota ketään negatiivisesti, tosin en tiedä yhteiskuntatieteistä mitään. Keskimäärin ATM joutuu käyttämään enemmän resurssejaan löytääkseen naisen, KTM joutuu käyttämään keskimääräisesti resurssejaan ja YTM keskimääräisesti vähiten. Eikö tämän tajua maalaisjärjelläkin niin, että ATM:n on vaikeinta löytää naista? Ei tarvitse edes puhua mitään vastentahtoisista tai vapaaehtoisista selibaateista tai prostiuoiduista... Eikä ole väliä puhutaanko seksistä vai parisuhteesta, eikö nuo kuitenkin päde kaikissa tapauksissa? Resurssien käyttäminen on sitten noita kustannuksia.

Anonyymi kirjoitti...

henry, pitäisiköhän tuossa vielä miettiä sitä, että kun naisia opettelee ensin käsittelemään baareissa ja iskemään sieltä, niin luultavasti homma onnistuu suuremmalla todennäköisyydellä sen rappukäytävässä tai opiskelijajärjestössäkin tavatun naisen kanssa.

Jos taas mies ei ole koskaan aikaisemmin harjoitellut naisten kanssa toimimista esim. baariympäristössä ja saanut siellä lukemattomia pakkeja, onnistuisiko homma sitten opiskelijajärjestössä? Tämä tietotaidon hankkiminen pitää myös laskea mukaan kustannuksiin.

Henry Laasanen kirjoitti...

"Tämä tietotaidon hankkiminen pitää myös laskea mukaan kustannuksiin."

Juu, investointikustannukset naisten arvostamiin ominaisuuksiin ja taitoihin naisen iskemiseksi muodostavat suurimmat miehille koituvat kustannukset.

Eli mitä enemmän mies investoi ominaisuuksiinsa ja taitoihinsa (pelimiesten taidot, status, varallisuus, bodattu ulkonäkö jne.), sitä pienemmät ovat etsintäkustannukset.

Molla kirjoitti...

Niin joo, no ei tuo mun esittämä jutut sitten pädekään. Koska jos A/K/YTM:yys ei ole mikään syntymässä annettu ominaisuus, ja kustannuksiin lasketaan kaikki "itseensä panostaminen", niin ei kai voida sanoa, että nörttihenkilö joka saa naisia koska on nähnyt vaivaa ja rikastunut työllään, olisi ATM, ja taas öyhöhenkilö, joka on harrastanut liikuntaa koko ikänsä ja siksi viehättää naisia, olisi YTM.

Palaan siis siihen subjektiviisuuteen, henkilö on ATM jos tuntee, että minkään näköiseen suhteeseen "pääseminen" onn hänelle kohtuuttoman vaikeaa tai jopa mahdotonta.

Arawn kirjoitti...

Henry: Toisaalta kauhean monet tuntuvat pariutuvan tuolla lailla "sattuman oikusta". Vaikuttaisi itse asiassa siltä, että juuri se kumppanin etsiminen tekee pariutumisesta hankalaa. Sylttykin mainitsi jossain kommenttiketjussa, että kun lakkasi hakemasta, heti oli naisia kaulassa roikkumassa.

Eli tietyllä tavalla se itse etsiminen lisää itsessään kustannuksia.

Lord B. kirjoitti...

Kumma, että sattuman oikutkin tuntuvat kasautuvan tietyille ihmisryhmille :D

Anonyymi kirjoitti...

Molla: kyllä xTM:yys on varmaan jossain määrin syntymässä annettu ominaisuus, koska suuria flaksieroja on jo yläasteiässä, jolloin ei niin nörtti kuin öyhökään ole vielä ehtinyt saavuttaa paljon mitään tai panostaa tietoisesti itseensä.

Tai ehkä pitäisi käyttää jotain muuta termiä. Vaikkapa synnynnäinen öyhötyspotentiaali. Öyhötystasoltaan alhaisesta nörtistäkin voi nimittäin tulla KTM/YTM rikastumisen kautta. Mutta voiko nörtistä koskaan tulla KTM/YTM öyhötyksen kautta?

Molla kirjoitti...

:D. Synnynnäinen öyhötyspotentiaali. Voidaankin siirtyä määrittelemään sitä.

Molla kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Arawn kirjoitti...

Lord: "Kumma, että sattuman oikutkin tuntuvat kasautuvan tietyille ihmisryhmille :D"

Näinhän se on ja siihenkin vaikuttanee moni asia. Esimerkiksi käyminen paikoissa, joissa "sattuman" todennäköisyys on korkea, esim. juuri opiskelijabileissä yms. paikoissa. Seurallisuus on toinen merkittävä tekijä; seuralliset ihmiset tutustuvat ja heillä käy flaksi. tunnettavuus lisää myös flaksia ja liittyy joiltain osin seurallisuuteen.

Ihan uteliaisuudesta, jos on sellainen mies, joka on nähnyt TODELLA paljon vaivaa muokatakseen ulkonäköään ja luonnettaan, saa sitten naisia, onko hän atm, koska hän on panostanut naisten saamiseen ns. rutosti?

Anonyymi kirjoitti...

Lord boredom: "Kumma, että sattuman oikutkin tuntuvat kasautuvan tietyille ihmisryhmille :D"

Tämä tietty ihmisryhmä kattaa kylläkin enemmistön ihmiskunnasta, selkeän enemmistön. On tietty ylianalyyttis-ujohkon-nössöhkön-itseensäkäpertyväinen ihmisryhmä, jolla niitä sattuman oikkuja ei tapahdu, koska he eivät päästä niitä tapahtumaan.

Useimmille sattuman oikkuja tapahtuu. Hyviä ja huonoja.

Edellyttää ihmisten ilmoilla liikkumista.

Lord B. kirjoitti...

"Näinhän se on ja siihenkin vaikuttanee moni asia. Esimerkiksi käyminen paikoissa, joissa "sattuman" todennäköisyys on korkea, esim. juuri opiskelijabileissä yms. paikoissa."

Kokeiltu on, kuten myös kotibileitä, baareja, Internetiä ja niin edelleen ja niin edelleen.

Molla kirjoitti...

Arawn, tuota juuri ajattelin. Että ei voi olla enää, mutta on silti joskus voinut olla. Vai voiko olla sisäisesti ATM... Tai onko miehiä, joilla ei ole mitään toivoa, ei nyt eikä tulevaisuudessa, ovatko he niitä tru ATM:iä? Äh.

Lord B. kirjoitti...

"Useimmille sattuman oikkuja tapahtuu. Hyviä ja huonoja."

Kyllä meille ATMeillekin sattuu, mutta lähinnä huonoja sattumuksia. Hyviäkin, mutta ne eivät jostain syystä koskaan liity rakkauselämään. Siitäs tietysti saamme, kun olemme niin alempitasoisia, jopa nössöhköjä ja ujohkoja.

Arawn kirjoitti...

Lord: "Kokeiltu on, kuten myös kotibileitä, baareja, Internetiä ja niin edelleen ja niin edelleen."

Ja minä mainitsin, että käyminen noissa paikoissa ei ole ainoa edellytys sattumille, vaikka onkin tärkeä sellainen.

Anonyymi kirjoitti...

Vanha totuus: se ei pane, joka valikoi. Eli rimaa vaan alemmas, niin johan käy flaksi.

Anonyymi kirjoitti...

1. ”Se ei pane joka valkkaa”

Tällaista myyttiä viljelevät varsinkin vanhat saalistajat, jotka ovat menettäneet masculansa vetovoiman. Itse asiassa maan vetovoima tuntuu heidän masculassaan päivä päivältä voimakkaampana. Vaikka ensi alkuun väittämä tuntuu intuitiivisesti todelta, niin todellinen syy epäonnistumisiin on yleensä väärä tekniikka ja segmentointi sekä huono itsetuntemus. Kansanomaisesti sanottuna vonkaaja on unohtanut katsoa peiliin nauttiessaan liikaa pohjia.


http://unimaa.net/other/vonkaamisen_perusteet/

Anonyymi kirjoitti...

On tietenkin ikävää että tämäntyyppiset määritelmät moni ottaa todesta, ja asiat valuvat ruohonjuuritasolle ihmisten silmiin. Kaikilla kun ei ole erottelukykyä ja tervettä järkeä arvioida lukemaansa. Mutta on kyllä hyvä tietää että tämänkintyyppistä ajattelua on liikkeellä, out there on niin MA-lahkolaisia, ATM- ja ATN -uskovaisia jne. Yksi vakava virhe, joka johtaa myös persoonallisuushäiriöisen kaltaiseen käyttäytymiseen normaalina, on ottaa esimerkiksi taloustieteen käsitteet sosiaaliseen maailmaan. Sosiaalisessa maailmassa toimivat arvot, normit ja moraalikoodi. Sinne ei saa liittää esinemaailman asioita, aivan kuin ihmisten kanssa oltaisiin tekemisissä kuten esineiden tai informaation. Mutta hyvä, kaikenlaista hupailua tarvitaan, kunhan vain ihmiset käsittävät hupailun hupailuksi. Muuten olemme mukana muodostamassa häiriintyneitä ihmiskäsityksiä ja myös kohtelemme toisiamme sen mukaisesti.