torstaina, lokakuuta 25, 2007

Potentiaalisia rikollisia

HS testasi: Seksi-ilmoitus poiki 122 yhteydenottoa vuorokaudessa.
Helsingin Sanomat testasi, onko maksulliselle seksille tilausta. HS-työryhmä laittoi nimellä SexyMarika ilmoituksen seksitreffit.fi-sivustolle ja sai vuorokaudessa 122 yhteydenottoa.
Siinäpä oiva joukko potentiaalisia rikollisia, jotta saadaan vankijakaumaa entistä miesvoittoisemmaksi.

Feministit moittivat mediaa seksistisestä otsikoinnista.
Feministit toivovat, että otsikko "Naisautoilija törmäsi sillan kaiteeseen" jää vähitellen historiaan.
Ei termiä naisautoilija voi poistaa, koska se kuvaa tietyn tyyppistä kuskia, no siis naista, joka arasti pälyilee nenä kiinni tuulilasissa ja hapuilee vaihdekeppiä, eikä kykene seuraamaan yhtä liikkuvaa esinettä enempää samanaikaisesti.

8 kommenttia:

Arawn kirjoitti...

"Siinäpä oiva joukko potentiaalisia rikollisia, jotta saadaan vankijakaumaa entistä miesvoittoisemmaksi."

Oliko ilmoituksessa mainittu, että Marika on ihmiskaupan uhri? Ostaminenhan ei ole rikollista, jos myyjä on ihan yksityinen ja itsenäinen.

Ja kaikkihan me olemme potentiaalisia rikollisia, joten "potentiaalinen rikollinen" ei merkitse vielä juuri mitään.

Henry Laasanen kirjoitti...

Lakiahan ollaan mahdollisesti sorvaamassa seksinoston kokonaan kieltäväksi. Siitä tuo potentiaali.

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti myös otsikot tyyliin "mies löi toista nakkijonossa" jäävät historiaan miehiä stereotyypittävinä.

Anonyymi kirjoitti...

Eww. Ihme uutisointia taas. Eihän tuossa Hesarin ilmoituksessa missään tarjota maksullista seksiä. Onko siis jokainen seksiä haluava ja esim. treffipalstojen ilmoituksiin vastaileva mies potentiaalinen seksuaaliRIKOLLINEN? Vai tarkoittaako koodisana "perinteisen kivan" merkeissä jotain maksullista seksiä tms? Anteeksi etten ole oikein mukana kuvioissa.

Henry Laasanen kirjoitti...

"Toivottavasti myös otsikot tyyliin "mies löi toista nakkijonossa" jäävät historiaan miehiä stereotyypittävinä."

Kuten tietenkin myös otsikot "mies raiskasi naisen" ja "miesjoukko raiskasi naisen".

Anonyymi kirjoitti...

Lisää töitä feministeille ja profeministimiehille etenkin, elleivät he innostu moittimaan tämänkin uutisen otsikkoa seksistisenä. Kyse ei ole muusta kuin tasa-arvosta tuomioissa, sukupuoli ei voi eikä saa olla peruste "poiketa normaalirangaistuksesta".

Nainen tuomittiin hyväksikäytöstä Varkaudessa

Varkauden käräjäoikeus tuomitsi keskiviikkona 22-vuotiaan kuopiolaisen naisen kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 60 päiväksi ehdolliseen vankeuteen.

Rikokset tapahtuivat Varkaudessa maalis-huhtikuussa 2006. Nainen määrättiin maksamaan kummallekin asianomistajalle henkisestä kärsimyksestä tuhat euroa.

Oikeudenkäyntiaineisto määrättiin pidettäväksi salassa 60 vuotta. Antamassaan julkisessa selosteessa käräjäoikeus kertoo, että ratkaisua tehtäessä poikettiin normaalirangaistuksesta. Päätöstä tehtäessä otettiin huomioon muun muassa asianomistajien sukupuoli ja heidän vapaaehtoinen oleskelunsa teon aikana sekä vastaajan ikä ja kaikki asiasta hänelle aiheutuvat taloudelliset seuraamukset.


Lihavoituna pääkohdat, joihin vaadin feministien ja profemininistimiesten ottavan julkisesti moittivan kannan.

Muita vähintäänkin kyseenalasia päätöksen tekoon vaikuttaneita kohtia ovat "vapaaehtoinen oleskelu, vastaajan ikä ja hänelle aiheutuvat taloudelliset seuraamukset", 2x1000e vahingonkorvauksia.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä kielen seksismin torjunnassa käy niin, että kaikki paska kaatuu miesten niskaan. Kun sukupuolta ei jutussa saa mainita enää lainkaan, ilman erityistä syytä, tuossakin jutussa lukisi vain: "Autoilija törmäsi sillan kaiteeseen".

Kuinka moni voi rehellisesti väittää, ettei hän lukisi tuota, näennäisesti sukupuolineutraalia lausetta siten, ettei ajattelisi siinä kerrottavan nimenomaan miehestä, joka on autollaan törmännyt sillan kaiteeseen? Tuskin kukaan lukijoista tulee ajatelleeksi, että voihan se olla nainenkin, joka on törttöillyt liikenteessä.

Feminististen kielipoliisien uudistuksen lopputulos: miehiin kohdistuvat seksistiset stereotypiat vahvistuvat ja tasa-arvoisuus vähenee.

Anonyymi kirjoitti...

Vähän sama juttu kun siirtolaisnuoret hulinoivat Mälmössä: media ei kertonut huligaanien taustaa, joten lähtöoletukseksi tuli, että liinatukathan siellä riehuivat. Aftonbladet kehtasi vielä kysyä moraalista närkästystä teeskennellen, että "mikä ruotsalainuoria oikein vaivaa?"