keskiviikkona, marraskuuta 07, 2007

Äänestätkö demareita?

Naistoiminnasta feministiseen politiikkaan.
Sosialidemokraattiset naisliitot ovat olleet aktiivisesti edistämässä sukupuolten välisen tasa-arvon toteutumista ja naisliitot ovat kasvattaneet monia merkittäviä naispoliitikkoja. Naisille erikseen järjestetyllä puoluetoiminnalla oli paikkansa ajassa, jossa poliittiset luottamustoimet valtakunnan tasolta paikallisyhdistyksiin olivat miesten kansoittamia. Naisliitolla oli merkitystä tasa-arvoasioiden edistäjänä sekä osallistumismahdollisuuksien luojana naispuolisille puolueaktiiveille.

SDP:n tulee olla aidosti feministinen puolue. Tasa-arvopyrkimyksemme eivät ole riittäviä, jos tyydymme puhumaan sukupuolten välisen epätasa-arvon seurauksista, kuten jokainen puolue tässä maassa.

On aika luoda suunta feministiselle sosialidemokratialle ja aika sanoa hyvästit naisten risteilyille.
Äijäliike nostaa jo päätään Sdp:ssä.
Heinäluoma: - Sdp:ssä on äijäliike heräämässä, sillä miesliiton perustamispuheita on alkanut esiintyä. Meillä on ollut valinnoissa jo sellaisia tilanteita, joissa sukupuolikiintiöt ovat alkaneet toimia miesten hyväksi, aivan kuten 20 vuotta sitten ennustettiin.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

"SDP:n tulee olla aidosti feministinen puolue."

Tämä feministihöpötys oli suurimpia syitä demarien vaalitappioon viime eduskuntavaaleissa. Jatkakaa vain samalla tuhon tiellä, jos haluatte. Yksikään tasa-arvoa kannattava ihminen ei femakoille ääntään anna.