keskiviikkona, helmikuuta 27, 2008

Tarja Halonen

NAISTEN YRITTÄJYYTTÄ ON KANNUSTETTAVA:
– Naisilla on suuri vastuu omasta perheestä ja yrityksen toiminnasta ja tämän vuoksi naisia on kannustettava yrittämisen alussa sekä taloudellisesti että muilla keinoin miehiä enemmän.

– Esimerkiksi Afrikassa ja Keski-Amerikassa kannustimena on käytetty lehmää, jotta naiset voisivat huolehtia paremmin perheensä toimeentulosta. Lehmän hankkimiseksi naisille myönneltiin mikrolainoja, jolloin kävi ilmi, että naiset ovat hyviä maksamaan velkansa takaisin eikä rahoituksessa ollut riskiä. Huomattiin myös, että monet naiset osaavat ja uskaltavat, minkä lisäksi he ovat solidaarisia toisiaan kohtaan, toisin kuin aluksi epäiltiin.

– Tässä yhteiskunnallisessa tilanteessa pitäisi olla jo maailman selvin asia, että uusien suomalaisten aikaansaamiseen tarvitaan miehiä ja naisia. Tämän vuoksi taloudellisen vastuun pitäisi myös jakautua. Olisi kannustavaa ja reilua ponnistella ratkaisu tähän kysymykseen, sillä lapsi on isän ja äidin yhteinen lapsi, Halonen painottaa.

– Tässä näkyy yksilöllinen ja yhteisöllinen vastuu ja sekä miehillä että naisilla on mielestäni oikeus ja vastuu niistä lapsista, jotka istuvat kodin ruokapöytään sekä yhteinen vastuu kaikista maailman lapsista.

– Naisilla on yhä usein kaksinkertainen työtaakka ja naisen euro on 80 senttiä. Lisäksi monet naiset törmäävät urallaan lasikattoilmiöön.
The baby blues: Study finds a third of mothers slip down career ladder

Lääkäri ja opettaja halutuimmat puolisot.

Amnesty ja UNIFEM: Tangoiltamat naisten oikeuksien puolesta.

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Olisi kannustavaa ja reilua ponnistella ratkaisu tähän kysymykseen, sillä lapsi on isän ja äidin yhteinen lapsi"

Niinpä niin, isyys on tärkeä asia, mutta vain silloin kun jaetaan velvollisuuksia, työtä ja kustannuksia. Tasa-arvoisia oikeuksia perheasioissa ei miehille ja isille haluta missään nimessä antaa.

"Naisilla on yhä usein kaksinkertainen työtaakka ja naisen euro on 80 senttiä. Lisäksi monet naiset törmäävät urallaan lasikattoilmiöön."

Miksi presidentti Tarja Halonen valehtelee Suomen kansalle?

Tanssivatko tuolla Amnesty ja Unifemin illassa naiset keskenään? Yhtään itseään kunnioittavaa miestä sinne ei nimittäin saavu. Ja eikö se ole naista alentavaa, kun mies vie ja nainen vikisee?

Anonyymi kirjoitti...

"– Naisilla on yhä usein kaksinkertainen työtaakka ja naisen euro on 80 senttiä. Lisäksi monet naiset törmäävät urallaan lasikattoilmiöön."

Niin, tämä on juuri sitä kieroutta mikä feminismissä tökkii. Sen nyt vielä ymmärtää, ettei punainen femupresidentti tuo puheissaan koskaan esille vaikkapa miesten lasilattiaa, mutta jotain on todellakin maassa vialla jos tasavallan presidenttikin toistaa robottina 80 sentin virheellistä mantraa.

Anonyymi kirjoitti...

Näin on. Mutta vaginansahan vuoksi tuo eukko pressaksi äänestettiin. Eipä siis ihme, että vaginana se myös puhuu.

Jaaha - hyvin sanottu (sutkin olen vahingossa unohtanut aina kun olen koettanut tuoda hyvin ansaittuja kehuja uuraille ja hyville miesten oikeuksien puolesta kirjoittajille, anteeksi siitä .. se johtuu vain muististani, ei suinkaan siitä ettenkö arvostaisi kaikkia teitä)!

Paitsi että ehkä tarkoitit naisten lasilattiaa, miehillähän sellaista ylellisyyttä ei ole.

Lasikattokin jakautuu kyllä ihan tasapuolisesti molemmille sukupuolille - eivät useimmat miehetkään mihinkään johtopalleille noinvaan pääse, ei niitä johtopaikkoja ojenneta tostavaan, vaan niiden eteen on kilpailtava, uhrauduttava, tehtävä rutosti hiki päässä työtä - ja tätähän naiset eivät halua tehdä, joten he mieluummin keksivät 'lasikatto'-termin.

Ja tuo 80-sentin oksetus alkaa jo todella pistää vihaksi, etenkin kun (typerän) kansan arvostama (idiootti) julkisivujohtaja sitä latoo.

No, uskokoon, kenellä ei ole mitään halua, syytä tai keinoa tutkia asiaa, mutta me fiksummat tiedämme totuuden. Naisen euro on noin 96-104 senttiä, tapauksesta riippuen. (siis se voi usein olla isompi kuin miehillä)

Ja MIKÄ tuo 'naisen kaksinkertainen työtaakka'-legenda yhtäkkiä on? Naisethan tekevät nimenomaan VÄHEMMÄN töitä kuin miehet, sekä lisäksi paljon HELPOMPIA töitä kuin miehet, mukavampia, jne. .. Ilmastoiduissa toimistoissa kynsiään viilaavaa sihteeriä on meinaan vähän helevetin vaikea verrata kaivostyömieheen, joka kylmästä väristen nuhaisena pukkaa vaan lisää mineraaleja teollisuudelle, jotta se voi sitten työstää niistä jalokiviä ja tarve-esineitä, myydä ne riistohintaan miehille, jotka sitten lahjoittavat ne naisille.

Ja tätä kutsutaan naisen kaksinkertaiseksi työtaakaksi! Voi jumankauta.. ja sitten ihmetellään, jos joku mies 'menettää malttiinsa' tällaista paskaa lukiessaan??

Naiset vetävät itsensä niin umpisolmuun, että sitä ei voi ihminen tajuta - ja sitten närkästyvät, kun miehet eivät tee samaa, huh.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Juu naisten lasilattiaa tosiaan tarkoitin. :)

Anonyymi kirjoitti...

Lattialla liukastelevat voivat iltamien aluksi kerrata tangon askelia legendaarisen tanssinopettajan Aira Samulinin opastamana.

No mutta missä Airan pariksi miesten askelia opettamaan Åke Blomqvist? Åkelta irtoaa nimittäin sellaista perusmukavaa patriarkaalista tanssiläppää, jossa roolijako parketilla tehdään harvinaisen selväksi. Saa nähdä onko Airalla munaa (heh) tehdä vastaavalla tavalla kiistämätön roolijako selväksi?

Ja jos homma kangertaa, niin Åke muistaa usein huomauttaa takuuvarmaan tyyliinsä, että parin pitäisi ehkä ensin käydä nussimassa pahin vieraskoreus ja alkujäykkyys pois.

Eikun sitten tanssipatiineita rasvaamaan. Otan ensin kunnon pohjat zetorissa tai sporttipubissa, markkusoikkeli-ilme naamalle ja OnThöRoud. En muuten olekaan ennen pannut tunnustuksellista feministiä ainakaan takaapäin, enkä muutenkaan Kaisaniemen vessassa. Voi toki olla, että en pane tuolloinkaan, mutta kaikkea pitäisi kuulemma kokeilla paitsi sukulaisia ja kansantansseja. Eiku, niin no, ainakin ne sukulaiset jätän väliin.

Anonyymi kirjoitti...

Eipä tuo lääkärikoulutus yksinään kenenkään flaksia paranna jos luonne ja ulkonäkö ovat kaukana saippuasarjojen suklaasilmistä.

Henkilökohtainen saamattomuus vituttaa vaan kahta kamalammin jos joutuu töissä tonkimaan römpsiä ja kopeloimaan tissejä. Puoli maailmaa käy vastaanotolla esittelemässä sukupuolitautejaan, revenneitä esinahkojaan, ja häämatkalla saamiaan hiertymiä todisteena vilkkaasta sukupuolielämästä, mutta tohtori itse kärsii kroonisesta puutteesta johon ei ole löydetty parannusta.

anu kirjoitti...

Kyllä lääkäriys vaan auttaa. Eräs tuttuni on nörtti, ulkoisesti epäviehättävä ja sosiaalisesti täysi törttö, mutta hyvätuloisena lääkärinä hänellä riittää naisia enemmän kuin laki sallii (olen omin silmin nähnyt näitä kaatoja, niitä riittää) Ilmeisesti tytsyjä todellakin viehättää lähinnä miehen ammati ja se että hänessä haisee raha.

Anonyymi kirjoitti...

OrangeSeeds: todellakin. Puhut täysin totta - lekurilla kuin lekurilla riittää aina vientiä, oli karismaa tai ei. Naiset ovat ahneita materialisteja, se on syytä muistaa - mies, jolla on paljon rahaa, kiihottaa naista enemmän kuin mikään mahti maailmassa. (vaikka onkin aika paradoksaalisesti sanottu :))

- Vortac

anu kirjoitti...

Ehkäpä se raha/lääkäriys kuitenkin vaikuttaa vielä enemmän puolikelpoisuuteen, kuin puhtaaseen seksikkyyteen. Seksikkyyteen (esim. yhdenillanjuttua ajatellen) vaikuttaa vahvasti myös ihan silkka ulkonäkö ja kemia (feromonit tms. )

Anonyymi kirjoitti...

Tehän kuulostatte samalta kuin ne feministit, jotka inttävät että kyllä jokaiselle miehelle löytyy nainen jos vain huolehtii hygieniastaan ja hankkii työpaikan.

Teorianne rahan perässä juoksevista naisista kusee, sillä lentokapteeni menestyi kyselyssä varsin huonosti, vaikka palkka on keskivertolääkäriä parempi.

Anonyymi kirjoitti...

YLE TV1:ssä parhaillaan juuri nyt (28.2. klo 22): Oh-hoh mikä päivä!.

Aiheena "Tasa-arvovalmentajat Sinikka Mustakallio ja Pia Sevelius kutsuvat vieraaksi Suomi-Soffan johtajan Marita Keskinen-Toivaisen. Juontaja Päivi Storgård."

Ko. "tasa-arvovalmentajilla" on oma yritys, WoM World of Management Oy.
Ainakin tuo toinen muija on ollut TANEssa.

Ja tässä yritys työn touhussa: Konsultti pureutuu rakenteelliseen epätasa-arvoon. Jep.

Anonyymi kirjoitti...

No siis..

- (Turha) julkkis
- Alfauros
- Isorikas ('hyväpalkkainen' ei välttämättä riitä)
- Toisten naisten haluama
- Pelimies
- Miesten hierarkiassa huipulla
oleva

jne. ison Statuksen omistava mies saa aina.

On toki mahdollista, että on jonkin verran rahaa, mutta ei mitään uskallusta, jolloin tulokset voivat silti jäädä laihoiksi. Jos esim. ei käy ollenkaan pubeissa tai muualla ihmisten ilmoilla, jossa naisia tapaa, jos naiset eivät tiedä rahavaroistasi, jos on vaan niin tavattoman nössö ettei edes tajua naisten iskuyrityksiä (naiset usein iskevät miestä ihan eri tavalla kuin miehet naista, eli hemmetin hienovaraisilla ja 'subtle' (miten tuon suomentaisi?) keinoilla, jotka usein jäävät mieheltä sitten huomaamatta), niin on täysin mahdollista, ettei silloin rikaskaan tai kuuluisakaan mies scoreta.

Mutta jos asiasta on vähänkään tietoa, ja uskaltautuu vähän katselemaan naisten reaktioita esim. lääkärinä (tietenkin naisten pitää myös tietää, että on lääkäri, ja tämähän on itseäänruokkiva positiivinen kierre tietysti, sillä kun ensimmäinen nainen saa sen tietää, ja antaa römpsää, lekurin itsetunto nousee, ja kun hän ymmärtää assosiaation ja tällä tavalla menestys ja maine kasvaa, jo pelkästään hänen itsevarmuutensa saa naiset kiinnostumaan ja päättelemään, että miehessä täytyy olla JOTAIN erikoista ja arvostettua, jne.. ), niin kyllä saanti on suhteellisen varmaa lekurille kuin lekurille. (tosin lekurilla tarkoitan naisten arvostamia lekureita, joita kaikki 'tohtoriksi' kutsutut ihmiset eivät välttämättä aina ole)

Aina on siis kaikessa olemassa kummallisia poikkeuksia, kuten nyt vaikkapa Spede, joka oli sekä rikas että kuuluisa, mutta jostain syystä ei ilmeisestikään scorettanut kovinkaan paljon elämänsä aikana, mutta poikkeus tässäkin vahvistaa säännön. Jokaista tällaista harvinaista poikkeusta kohden on niin suuri määrä yksilöitä, jotka sitten kaatavat naisia senkin edestä, että on vähän omituista päättelyä vedota johonkin sisällä nyhjäävään lekuriin todisteena siitä, ettei lekurius auttaisi römpsän saamisessa.

Spedekin olisi taatusti saanut vaikka kuinka, jos olisi osannut röyhkeästi hyödyntää rikkauttaan ja kuuluisuuttaan. Mutta hän mitä ilmeisemmin mieluummin golfasi ja teki keksintöjään pajassaan, sorvasi ja hioi ja sitten tietysti teki vielä elokuvia ja juonsi niitä spelejään jne.. eli tietenkin oma valinta vaikuttaa, mutta korkean statuksen miehellä on aina 'ovet avoinna', jos hän vaan jaksaa vaivautua niistä ovista kulkemaan.

Joo, ja olen itsekin aika kyllästynyt noihin "no kävisit suihkussa ja laittaisit PUHTAITA vaatteita päällesi!!"-kehotuksiin, jotka ovat suoraansanottuna hemmetin loukkaavia hemmetin isoa miesryhmää kohtaan!


Mitä 'seksikkyyteen' tulee, niin naisilla ei ole niin paljon eroa yhden illan suhteisiin hyväksytyn miehen suhteen ja parisuhteisiin hyväksytyn miehen suhteen. Naiset kun vaativat molemmilta ihan hitosti.

Miehillä vaatimukset ovat kovin eroavaiset; seksisuhteeseen voi kelvata kovin elähtänytkin visvainen harakka tai kotka sieltä baarin nurkasta, mutta parisuhteeseen kelpuutetaan vain hivenen laadukkaampaa tavaraa. Silti, miesten kriteerit parisuhteissakin ovat paljon realistisemmalla tasolla kuin naisten älyttömät vaatimukset.

Karrikoituna esimerkkinä, jos nainen kelpuuttaa parisuhteeseen vain pankinjohtajan, hän ei myöskään kelpuuta seksisuhteeseen tai yhden illan juttuun pankinjohtajaa pienemmän statuksen miestä.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Ja se, mitä naisten mielestä on seksikästä, paljastuu parhaiten seuraamalla mitä naiset tekevät; siis millaisia miehiä he niihin valitsevat. (siis seksisuhteella tarkoitan tässä yhden illan jutusta mihin tahansa seksuaaliseen suhdekuvioon asti)

Jos kuuntelet, mitä naiset puhuvat, toki he sanovat että paksut kulmakarvat ovat heistä seksikkäät tai että ruskeat silmät saavat heidät sulamaan, mutta KÄYTÄNTÖ voi olla hyvin toisenlainen; seksikästä voikin olla ihan käsittämättömän ylipainoisen ja naamaltaan groteskin miehen ylipainoinen lompakko, ja nainen voi ihan sen takia lähteä miehen matkaan..

Jos valittavana on köyhä mieskomistus ja Porschella paikalle kurvannut pröystäilevin elkein kävelevä ruma, lihava öykkäri, niin parin naisen sattuessa paikalle, se komea mies jää yksin kikatuksen kuuluessa vielä hetken kaukaisuudesta Porschen lipuessa hiljaa yöhön ..

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

eikös spede pasasella ollut vaimonsa jälkeen suhde ainakin kahteen kaunottareen, miss eurooppa riitta väisäseen ja miss suomen perintöprinsessa maria drockilaan? kuka tietää herran kaikki muut mahdolliset suhteet.. ei spede siis vaikuta ihan poikkeukseltakaan alfauroiden kastissa.