perjantaina, huhtikuuta 04, 2008

Nuku yösi rauhassa

Valta pitää ottaa, naiset:
Marcus Herold uskoo, että miehet sietävät painetta paremmin kuin naiset. Kalle Soikkanen arvioi, että miehille on helpompi antaa kielteistä palautetta kuin naisille. Nämä ominaisuudet saattavat selittää miesten menestystä - jos ne ovat totta.

Naisten aliedustusta selittää ainakin osittain turvallisuushakuisuus, haluttomuus riskinottoon.

"Naiset kuitenkin hallitsevat riskejä paremmin kuin miehet", Soikkanen sanoo. "Naiset ovat huolellisempia, paneutuvampia, tunnollisempia. Toisaalta näen, että nainen menettää yöunensa helpommin."

Naisten kärki on kova mutta kapea. Pörssiyhtiöiden hallituksiin tarvittavaa laaja-alaista kokemusta on harvoilla naisilla. Suomen talouselämän painopiste on teollisuudessa ja informaatioteknologiassa - insinöörialoilla, joiden opinnot eivät vieläkään kiinnosta laajoja naisjoukkoja.

Keskijohdossa naisten osuus on kasvanut. Headhunterit eivät ole kuitenkaan varmoja siitä, haluavatko naiset ponnistaa ylimpään johtoon asti.

"Rahaa kunnioitetaan sokeasti pörssiyhtiöiden maailmassa", Marcus Herold sanoo.

"Kulttuurissa, jossa ei ole kompromisseja, työn ja perheen yhdistäminen on vaikeampaa. Kysymys ei ole siitä, etteikö naisilla olisi kykyä vaan siitä, ovatko naiset valmiita menemään tähän maailmaan, sen maailman ehdoilla."
Glenn Debates Swedish Official Who Claims Men Are Primarily Responsible for Global Warming

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Vanhasen edessä eduskuntaryhmäkin lakoaa"

"Mutta kumpi oikeastaan on kelvottomampi? Kanerva, joka lähetti läjittäin flirttailevia ja seksistisiä tekstiviestejä naiselle, jonka ammattina on tanssia uiveloa jäällä? Vai pääministeri, joka pitää yksinhuoltajaäitiä seksileluna ja lopettaa suhteen tekstiviestillä: se on loppu nyt, kansanedustaja kirjoittaa blogissaan."

Mitä ihmettä kansanedustaja Tuulikki Ukkola oikein hourii? Seksistisiä viestejä? Ja seksileluna käytetty yksinhuoltajaäiti? Miten niin? Kyllähän sekä Tukiainen, että Kuronen (Ruusunen) olivat innolla mukana. Ukkola halventaa näitä naisia alentamalla heidät täysin avuttoman uhrin asemaan.

Anonyymi kirjoitti...

Menkää naiset kovaan kouluun

Ote:
"Kiivaimpien naisaktiivien puheista tulee sellainen kuva, että miehet menestyvät vain, koska he ovat rakentaneet lasikattoja ja Hyvä Veli -kerhoja.

On surullista, jos naiset tyytyvät näin helppoihin selityksiin."

Anonyymi kirjoitti...

Jorma, no, väitettiinhän Benny Hillinkin tuottaneen 'seksistisiä sketsejä/vitsejä'.

Oikeasti hän pyrki tuomaan esiin todellisuuden niin epätasa-arvoisena kuin se esiintyy, mutta tekemään sen huumorin keinoin. Todellisuus on seksistinen miehiä kohtaan, eli miesten on hyvin vaikea saada seksiä, naisten helppo. Mutta kun tämän tuo esiin esim. seksiä sketsissä haluavan miehen muodossa, syytetään seksistisestä sketsistä.

Tämä asia, niinkuin kaikki moinen epäreiluus ja yksisilmäisyys harmittaa mua niin vietävästi, etten tiedä miten päin olisin. Jos voisin edes saada joskus artikuloitua jonkin vitutuksenaiheeni kunnolla tekstipohjaiseen muotoon, niin ehkäpä sitten mua ei harmittaisi yhtä paljon. Tässäkin asiassa ehkä eniten harmittaa oma saamattomuuteni, kyvyttömyyteni ja osaamattomuuteni.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Yleensäkin muuten idea siitä, että molempien puolien pitää olla tismalleen yhtä paljon edustettuina joka hiton paikassa on vähän outo ja ahdistava. Miksi hitossa kaikkien pitäis olla samoissa paikoissa? Riittää, kun kaikilla on -oikeus- samoihin perusasioihin ja olennaisuuksiin, kaikkia kohdellaan kaikissa olennaisimmissa asioissa samanarvoisesti, ja niin edelleen.. mutta en ymmärrä sellaista näkökulmaa, jonka mukaan tasa-arvo ei toteudu, ennenkuin kaikkialla on molempien sukupuolien edustajia yhtä paljon. Se ei voi johtaa muuhun kuin katastrofiin.

Jos molemmilla sukupuolilla on ensisijainen tarve tehdä erilaisia asioita, ja sitten on olemassa poikkeuksia, jotka haluavatkin tehdä toisenlaisia asioita, niin silloinhan voisi ajatella, että olisi kaikille parasta, kun annettaisiin ihmisten toteuttaa omaa luonnettaan. Jos sitten paljastuu, että naiset haluavat toteuttaa eri asioita kuin miehet, niin sitä ei pidä lähteä keinotekoisesti tasapäistämään millään hiton sukupuolikiintiöillä.

Tietenkin tämäkin ajatus on tällä planeetalla vain teoreettinen, koska eihän mitään bisnestä voi katsoa kenenkään luontaiseksi tarpeeksi, koska koko asia on jo itsessään keinotekoinen, eikä tässä maailmassa oikeastaan kenelläkään ole mahdollisuutta toteuttaa kovin hyvin mitään korkeampia tarpeita anyway, kun kaikkia ihmisiä muotitetaan samaan muottiin joka tapauksessa.. mutta kunnollisessa maailmassa tämä pointti olisi vieläkin validimpi.

(äh, olenpas tänään huono artikuloimaan)

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Vortac: "Jorma, no, väitettiinhän Benny Hillinkin tuottaneen 'seksistisiä sketsejä/vitsejä'.

Oikeasti hän pyrki tuomaan esiin todellisuuden niin epätasa-arvoisena kuin se esiintyy, mutta tekemään sen huumorin keinoin. Todellisuus on seksistinen miehiä kohtaan, eli miesten on hyvin vaikea saada seksiä, naisten helppo. Mutta kun tämän tuo esiin esim. seksiä sketsissä haluavan miehen muodossa, syytetään seksistisestä sketsistä."

Korjatkaa jos olen väärässä, mutta eikö kaiken kukkuraksi osoittautunut, että Benny Hill oli umpihomo. Tämä jos mikä on paradoksaalista. :D