torstaina, toukokuuta 08, 2008

Tulta Munille

Eilinen A-studio tulee tänään (Areenassa katsottavissa)uusintana klo 13.05. Mukana olivat Pasi Malmi, Hannu Sepponen, Arto Jokinen ja Anne Moilanen. Moilasen mukaan "taantumukselliset häiriköt" ovat saaneet liikaa palstatilaa puhua miesasian puolesta. Moilanen ei tarkemmin kertonut ketkä häiriköt, mutta viittasi myös Malmiin ja Sepposeen kyseisenkaltaisina tahoina. Tulva-lehdestä on ilmeisesti tulossa juuri numero, jossa feministinen vaikeneminen lopetetaan "tulta munille" hyökkäyksen avulla.

Kommenttiosastolta:
- Anne Moilanen julisti äsken A-studiossa "Tulta Munille" sukupuolisotaa. harmi, että en nähnyt ohjelmaa alusta, mutta ääneen pääsi (tietysti) myös homososiaalinen Arto jokinen.

Moilanen kutsui tasa-arvoa ihannoivia ja tähän rauhanomaisin keinoin pyrkiviä miehiä häiriköiksi miesasiamiehiksi (muitakin nimityksiä oli, mutta en nyt muista mitä), vaikka A-studion juontaja koitti toppuutella, että ei sovi kutsua ketään häiriköksi kun ko. miehet eivät ole paikalla puolustautumassa.
Tuo Moilanen on sekaisin - hän pääsi mainostamaan uusinta Tulva-lehteä, jossa hän pääkirjoituskessan julistaa "Tulta Munille!" ja samalla haukkuu median ja muut jotka ovat törkeästi pitäneet miesasiaa nyt jonkinaikaa esillä.

- Näin myös osan tästä ja ihan tarpeeksi. Toisaalta ihan hyvä, että Anne Moilasen kaltaiset sekopäät saavat äänensä kuuluviin julkisuudessa, sillä heidän esiintymisiensä luulisi todistavan hyväuskoisemmillekin hölmöille, mistä feminismissä on oikeasti kysymys.Tasa-arvo ei Moilaselle kelpaa, miesten tasa-arvo-ongelmien korjaamista hän vastustaa ja miehiin kohdistuvaa sukupuolisyrjintää kannattaa. Feminismiä ja naistutkimusta ei hänen mukaansa saisi kritisoida lainkaan ja vain naisten oikeuksilla on merkitystä, ei yhtään millään muulla.
Book Excerpt: What Men Don't Talk About.

Blondit tyhmempiä?

31 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuo 'Book Excerpts'-linkki on varsin oiva, poimin siitä Tympeänörttöä ajatellen tämän, sillä joku sanoi taas minun ajatukseni minua paremmin artikuloiden:

"'I think sex is a big issue. It promises you things that it doesn't deliver. You want intimacy - it's the ultimate intimacy. It's the holy grail. You're trying to get to this holy place, but when you get there it doesn't deliver.' - Tony, 26"

Yeps.. tuo on tismalleen se, mitä olen koettanut Tympeälle sanoa. Seksi on tavallaan ihan hauskaa, mutta ei se sen enempää ihmistä mullista tai muuta kuin suklaapatukan syöminen tai paskalla käyminen. Helpottaa hetkeksi hieman, mutta ei se välttämättä oloa juuri kohenna.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Vortac: "Seksi on tavallaan ihan hauskaa, mutta ei se sen enempää ihmistä mullista tai muuta kuin suklaapatukan syöminen tai paskalla käyminen."

Näinhän ne naisetkin ajattelee. Luulisi, että Vortacilla on heidän kanssa paljon puhuttuttavaa.

Anonyymi kirjoitti...

"Näin myös osan tästä ja ihan tarpeeksi. Toisaalta ihan hyvä, että Anne Moilasen kaltaiset sekopäät saavat äänensä kuuluviin julkisuudessa, sillä heidän esiintymisiensä luulisi todistavan hyväuskoisemmillekin hölmöille, mistä feminismissä on oikeasti kysymys."

Otetaan nyt huomioon, että Moilanen on kaupallisista lähtökohdista toimiva eli lyhyesti: maksullinen pelle.

Moilanen ei ole sekopää, hän tekee vain bisnestä ja saa rahaa ja mirhamia enemmän mitä lujempia päästää suustaan.

Moilanen on feminismin 7-päivää lehti. Yksinään :-).

Jos itse olisin jonkun yhdenasianlehden päätoimittaja, enpä minäkään pitelisi kielenkantojani saadakseni lehdelleni leviikkiä. Moilanen on lehtityön ammattilainen ja tietää, ettei massoja kiinnosta totuus, vaan tarinat.

Feminismissä ole enää tällä tasolla kysymys totuudesta, vaan saduista jotka jäi lapsena kuulematta.

JH

IDA kirjoitti...

Ohimennen näin tuota ohjelmaa. Musta Moilanen oli ensin ihan oikealla asialla halutessaan keskustelua, mutta sitten lopuksi väänsi, että vastakkainen näkemys pitäisi hiljentää ja vertasi sitä rasismiin tai natsismiin.

Mikä nyt on aika noloa, koska Moilasesta näki heti, että hän ei ainakaan mikään keskitysleirin uhri ole, vaan ihan simpsakka pimu. Mikä vain näin toverillisena sortona ja alistamisena todettakoot ;)

Kannattaa varmaan katsoa tuo uusinta.

Jape kirjoitti...

Verotoimistossa seksiskandaali!

ote:
Huhtikuun 10. päivä kaksikko kärähti toistamiseen. Toinen työntekijä meni tarkastamaan, miksi punainen valo paloi, vaikka neuvotteluhuoneen varauskirja oli tyhjä.

- Kuulin joka ainoan sanan. Naisjohtaja sanoi hänelle oikein äkäisesti, että punainen paloi ja totesi tilanteen yksityisasiaksi. Eihän se ole, jos se on tapahtunut virkahuoneessa, virka-aikana, kun heilläkin on työpäivä.

Jape kirjoitti...

Wallin: Naiset luopukaa turhasta vaatimattomuudesta

Japen kommentti: Hmmm, koskas ne naiset turhan vaatimattomaia ovat olleet? Eiköhän naiset ole nimenomaan turhan vaativia vähän joka asian suhteen...

Jape kirjoitti...

Seksileluja R-kioskeihin

Ote:

Seksileluja R-kioskeihin
8.5.2008 4:58

Ehkäisyvälineistään tunnetuksi tullut ruotsalainen RFSU jalkauttaa penikseen kiinnitettävän kiihotinrenkaan päivittäistavarakauppoihin.


Kondomipaketin yhteydessä myytävään renkaaseen liitetty kolmen sentin "sukkula" takaa sen, että leikkikalusta on iloa molemmille sukupuolille. Renkaita saa nyt jo ainakin R-kioskeista.

- Tähän asti internet ja seksikaupat ovat olleet ainoita seksivälineiden ostopaikkoja. On hauskaa huomata, että tabut väistyvät ja seksielämää ollaan valmiita kehittämään, kertoo Väestöliiton kliininen seksologi Tarja Sandberg.

Jape kirjoitti...

12-vuotias tyttö raskaana isälleen

Ote:

Tytärtään hyväksikäyttänyt isä istuu nyt tutkintavankeudessa, kertoo Ilta-Sanomat.

Keski-ikäinen isä on käyttänyt 12-vuotiasta tytärtään seksuaalisesti hyväksi Uudellamaalla.

Ala-asteella oleva tyttö tuli raskaaksi. Raskaus keskeytettiin muutama viikko sitten, ja tyttö sijoitettiin sijaisperheeseen pois kotikunnastaan.

Vielä järkyttävämmän tapauksesta tekee se, että tytön äidin oletetaan tienneen tapauksesta. Äiti oli aiemmin myös tutkintavankeudessa, mutta hänet päästettiin vapaaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Tuli katsottua Arenan kautta tuo ja vahvisti vain, mitä aiemmin kirjoitin. Yhtä ristiriitaisesti puhuva mies kastroitaisiin heti. Että se lisäksi miehisiin vaikeuksiin ja miksei miehistä ääntä kuulu.

Hmm.

Anonyymi kirjoitti...

... kun taas naiselle riittää, että hän on söpö ja pääsee vain sekavia puhuttuaan käyttämään seksuaalista valtaansa.

Anonyymi kirjoitti...

"Otetaan nyt huomioon, että Moilanen on kaupallisista lähtökohdista toimiva eli lyhyesti: maksullinen pelle."

Naisjärjestöthän saavat myös tukea suoraan valtion budjetista tasa-arvontyön tekemistä varten, joten sikälikin Moilaselta ja kumppaneilta on oikeus odottaa toisenlaista otetta.

Anonyymi kirjoitti...

Ylen kommunistitoimittajat ovat taas saaneet aikaan NKVD tasoista proagandaa taistolaismediaansa. Milloinkahan näiden toimittajien taustat paljatuvat KGB agenteiksi. Siinä olisi tutkivan journalismin paikka.

Anonyymi kirjoitti...

Huh huh mikä tapaus tää Anne :)

Rinnastiko Anne ihan oikeasti miesliikkeen äänitorvia rasismin kannattajiin?

Anonyymi kirjoitti...

"Ylen kommunistitoimittajat ovat taas saaneet aikaan NKVD tasoista proagandaa taistolaismediaansa. Milloinkahan näiden toimittajien taustat paljatuvat KGB agenteiksi. Siinä olisi tutkivan journalismin paikka."

En oikein ymmärtänyt, mitä halusit sanoa.

Yksi suomalaisen feministiliikkeen kellokas pääsi esittelemään omia ja aatesiskojensa näkemyksiä ja onnistui antamaan varsin rehellisen kuvan koko joukosta.

Anonyymi kirjoitti...

"En oikein ymmärtänyt, mitä halusit sanoa. "

Se että risto ei näe punikki-lasiensa läpi stalinin aikaisen Ylen komukka propagandaa ei yllätä minua. Ei ole hukkaan menneet sinultakaan Sirola opiston opit. Taidat risto olla itse jonkin sortin piilo-stalinisti.

Anonyymi kirjoitti...

Olipa hilpeää katsottavaa.
Kyllä sitä naurattaisi, jos kyse ei olisi niin vakavasta asiasta. IHmettelen usein kuinka yksinkertaisia ihmiset ovat. Otetaan esimerkiksi tämä Anne:
Ajatuksena on että tasa-arvo asioissa ei tule kuulla kaikkien mielipiteitä, tämähän on itsessään jo virheellinen lähtökohta jonka varaan on mahdoton rakentaa tasa-arvoa, mutta sopii kyllä hyvin naisedun ajamiseen.
Toinen hauska kömmähdys tuosta haastattelusta: Ensin hän leimaa, kuten odotettua, aktiiviset miehet häiriköiksi ym. ja sitten ihmettelee minuutin päästä, miksi miehet ovat salaa huolissaan? lisäksi hän tosiaan teilaa nämä väärin ajattelijat, ja sitten kiistäää sen sanomalla, että haluaisi että ihmiset huutavat barrikadeilla jota pasi ja muut tosiaan tekevät. Tulee mieleen vanha kunnon naisen logiikka termi.

Tälle tasolleko pääsee ajattelussa, kun käy naistutkimuksen kursseja? aika surullista.

Anonyymi kirjoitti...

"Se että risto ei näe punikki-lasiensa läpi stalinin aikaisen Ylen komukka propagandaa ei yllätä minua. Ei ole hukkaan menneet sinultakaan Sirola opiston opit. Taidat risto olla itse jonkin sortin piilo-stalinisti."

Seppo is that you?

Anonyymi kirjoitti...

Näinhän ne naisetkin ajattelee. Luulisi, että Vortacilla on heidän kanssa paljon puhuttuttavaa.

Onhan mulla, ja olenhan paljon puhunutkin, joten kummeksun vähän tuota lausetta.

Meinaatko, että en saisi ajaa miesten oikeuksia, jos olen havainnut sen totuuden, että seksi ei maailmaa mullista? Jokaisella pitäisi silti olla OIKEUS seksiin ja mahdollisuus myös.

Sama kuin kieltäisi suklaan syömisen miehiltä tai paskalla käymisen - ei se naisten maailmaa mullista,että he saavat noita asioita, mutta voihan se johtaa aika inhottaviin kokemuksiin miesten puolella, kun eivät niitä saa tehdä. Johtaa sitten suklaavarkauksiin tai salapaskallakäyntiin (vrt. raiskaukset)..

No, esimerkki on näin laajalle revitettynä vähän höpelö, mutta toivottavasti pointti tuli silti selväksi.

- Vortac

sdasfafasd kirjoitti...

Jos joku sanoo että feministit ovat pilanneet tasa-arvokeskustelun ja tehneet siitä yksipuoleista yhden tahon propagandaa, se mitä feministi kuulee on että joku syyttää naisia kollektiivisesti miesten tasa-arvon ongelmista. Niin klassinen "feminismin syyttäminen on kaikkien naisten syyttämistä" -veto. Feministit eivät itse osaa tehdä eroa sen välillä syyttääkö joku kaikkia naisia jostain, vai feminismiä siitä että he ovat röyhkeää ja epärehellistä sakkia jonka pitäisi suorittaa aivan oikeaa itsekritiikkiä.

Moilanen ihmetteli että miksi miehet eivät sitten puhu, mutta ei ole itse valmis antamaan minkäänlaisia myönnytyksiä ja tuli samalla antaneeksi ihan hyvän esimerkin miksi miehet eivät mielellään puhu. Feministejä ei voisi vähempää kiinnostaa koska dialogi miesten kanssa ei ole ennalta sovittua eikä ole vielä tiedossa miellyttääkö dialogin lopputulos feministejä, joten tietenkään sitä ei voi päästää alkamaan.

Mortimer kirjoitti...

Meidän miesten pitää todellakin järjestäytyä. Tarvitaan tasa-arvopoliittisesti aktiivinen miesjärjestö. Ei meidän asioitamme kukaan muu tule ajamaan, jollemme me itse. Tällä hetkellä meillä on muutama ansioitunut vaikuttaja, kuten juuri nuo kaksi A-Studiossa haastateltua. Se on kuitenkin liian hajanaista. Järjestäytymiselle olisi kysyntää. Naisjärjestöjen poliittiselle painostukselle, sekä tiedotuskoneistolle on saatava vastavoima.

Saa nähdä miten se "tulta munille"-kampanja tulee näkymään käytännössä. Veikkaan että tavallista suomalaista naista sellainen tuskin paljoakaan hetkauttaa. Ylemmän tason feministiset vaikuttajat mediassa, politiikassa ja yliopistossa saattavat tuosta radikalisoitua ainakin jonkin verran. Toisaalta se voi kääntyä myös heitä vastaan.

Anonyymi kirjoitti...

"Saa nähdä miten se "tulta munille"-kampanja tulee näkymään käytännössä. Veikkaan että tavallista suomalaista naista sellainen tuskin paljoakaan hetkauttaa. "

Katsoin tuon ko. videon, enkä jaksanut edes hymyillä, saati kyyneltä vuodattaa.

Kyllä minä toisaalta ymmärrän sen "tosimiehen" ja "suorittavan pelastajan"
tarpeen, kun oma aivotoiminta
on valtoimenaan häkissä vatkaavan
kanalinnun asteella.

Kannattane siis jättää kyseinen
aktivisti (jonka nimen tosin
jo unohdin samalla kun sen kuulin) omaan arvoonsa ja jatkaa työtä sukupuolisen tasa-arvon ja yhteistyön puolesta.

Ruma mies kun ei välttämättä
olekaan nörtti...

BMAD

Jape kirjoitti...

Tuli katsottua tuo A-studion uusinta.
Hannu T. Sepposella ja Pasi Malmilla hyvin argumentoidut ja johdonmukaiset mileipiteet ja näkemykset - toivat erittäin tärkeitä pointteja esille. Hyvä!
Homososiaalinen Arto Jokinen oli sitä itseään selkeä Mulk*u kahdella korvarenkaalla. Iljetys!
No koittihan Jokinen (Tampereen Yliopisto Naistutkimuksen laitos / Kriittinen miestutkimus) tuoda silmänlumeeksi esiin muutaman pointin, eli miesten sorron huoltajuusasioissa ja sosiaalitoimen asiakkaana, mutta tämä ei tietenkään tullut pyytettömästi Jokiselta, eikä varsinkaan, että hän tämän miesten syrjinnän itse olisi havainnut, vaan nyt ns. sokea kanakin on löytänyt sen jyvän, kun sitä on vuosikausia hänen nokkansa alle tyrkytetty.

Moilanen taas on radikalisoitunut merkittävästi... murheellista oli kuunnella ko. lepakon puhetta...

Anonyymi kirjoitti...

Musta Moilanen oli ensin ihan oikealla asialla halutessaan keskustelua, mutta sitten lopuksi väänsi, että vastakkainen näkemys pitäisi hiljentää ja vertasi sitä rasismiin tai natsismiin.
Jep. Kaksoisstandardithan ovat feminismin kivijalka ja kovaa ydintä. Rasismia ja natsismia Moilanen näkee katsomalla peiliin ja kuulee katsomalla uusinnasta omat repliikkinsä.

Jos Moilasella on otsaa esim. väittää Pasi Malmia "taantumuksen" edustajaksi, niin Hannu Sepposen politbyroo -vertaus oli napakymppi.

Moilasesta näki heti, että hän ei ainakaan mikään keskitysleirin uhri ole, vaan ihan simpsakka pimu.
Makuasia. No, ehkä siihen asti kunnes avasi suunsa. En panisi - edes kännissä takaapäin ja vaikka maksettaisiin. Vastenmielinen feminatsi.

Panssari-Arto nyt taas oli pihalla kuin lumiukko.

Anonyymi kirjoitti...

Russ tuotti ihailunsekaista iloa allekirjoittaneelle tokaisemalla: Feministejä ei voisi vähempää kiinnostaa koska dialogi miesten kanssa ei ole ennalta sovittua eikä ole vielä tiedossa miellyttääkö dialogin lopputulos feministejä, joten tietenkään sitä ei voi päästää alkamaan.

Näin on! Tismalleen, ja helkkari kun osaatkin artikuloida nasevasti. Jos mä pystyisin tohon, täältä tulis sellasta tykitystä että naisilta unohtus kamomillateet nielaisematta.

Juuri noin se on - feministi EI halua tasapuolista dialogia, jota hän ei voi millään keinolla HALLITA 100%, ja jonka lopputulosta tai johtopäätöksiä hän ei voi varmasti ennalta tietää. Feministien hyväksymä 'dialogi' on ennalta sovittua teatteria, pelkkää esittämistä ja farssia.

Naiset ovat melko sekopäitä, feministit täysiä seinähulluja.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

mortimer huomautti: Naisjärjestöjen poliittiselle painostukselle, sekä tiedotuskoneistolle on saatava vastavoima.

Totta, mutta se on vähän vaikeaa niin kauan kuin vallanpitäjillä on intressi ylläpitää, vahvistaa ja levittää feminististä diskurssia ja sen mukaan toimimista joka ikiseen ihmisiin vaikuttavaan systeemiin, järjestelmään ja koneistoon.

Feminismi on syöpä, joka on jo saastuttanut jokaikisen solun koko yhteiskuntamme kehossa, ja näiden syöpäsolujen yksittäinen hoito on aika hankalaa, koska jos saat yhden hoidettua, muut saastuneet solut saastuttavat sen äkkipikaa takaisin.

Feministinen diskurssi on täydessä vallassaan kaikista korkeimmissa ja valtaa eniten omistavissa elimissä ja hallituksissa - hittovie, jopa presidenttinä hilluu joku lesbotelaketjufeministitantta!

Kun koko hiton yhteiskunta on tällä tavalla miestenvastainen ja feminismiä ylistävä, on vähän helkkarin vaikea muodostaa yhtä suurta vastavoimaa. Vaikka kaikkien miesten oikeuksien ja tasa-arvon kannattajien voimat saataisiin täydellisesti yhdistettyä yhdeksi isoksi ja vahvaksi järjestöksi, se olisi silti vähemmistö ihmisluvussa, kun laskemme, että miehistä löytyy merkittävä prosentti sekä profeministejä että muuten vain miesten oikeuksia halveksivia miehiä (kenties sitä itsekään tietämättä), jotka ovat tässä matriarkaalis-feministisessä yhteiskunnassa oppineet sydänjuuria myöten, että nainen on arvokkaampi kuin mies, naiset ja lapset ensin, naisille avataan ovet ja maksetaan päivälliset, miehellä ei niin väliä vaikka kuolee sodassa, kunhan naisen shoppailu ja tärkeät keskustelut ihanista käsilaukuista stockmannilla on turvattua.

On hyvin hiivatin vaikea muuttaa ja murtaa tällaista vuosisataista, kenties vuosituhantista diskurssia, joka on aina arvottanut naisen miestä korkeammalle, ja joka on vedetty nykyisellään huippuunsa (ainakin vaikea kuvitella, miten paljon paremmaksi naisen asema enää voidaan saada, mutta miesten asemassa olisi hurjasti kohentamista).

Tietenkään toivosta luopuminenkaan ei auta mitään, mutta jos koettaa miettiä tätä asiaa realistisesti, niin voi huomata, että vastassa on muutakin kuin pari kitisevää hullua femakkoa jostain pienestä järjestöstä Juvalla.. käytännössä jos miesten oikeuksista erehtyy puhumaan lähes missä hyvänsä tilanteessa tai tilaisuudessa, olipa siellä naisia tai miehiä tai molempia (etenkin jos on molempia/naisia), liian usein joutuu kahlaamaan melkoisen syytösvuon tai leikinlaskukaislikon, pilkkalanka-aidan tai väärinkäsitysvyyhdin läpi, ennenkuin on edes toivoakaan alkaa puhumaan itse asiasta.

Se on hyvin väsyttävää ja hankalaa, feminismi on kertakaikkiaan soluttautunut ja nivoutunut aivan liian syvälle aivan liian moneen rakenteeseen yhteiskunnassamme, niin ettei suurimman osan kansasta mieleenkään pilkahda, että siinä vosi olla jotain vikaakin.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

IHmettelen usein kuinka yksinkertaisia ihmiset ovat. Otetaan esimerkiksi tämä Anne:
Ajatuksena on että tasa-arvo asioissa ei tule kuulla kaikkien mielipiteitä, tämähän on itsessään jo virheellinen lähtökohta jonka varaan on mahdoton rakentaa tasa-arvoa, mutta sopii kyllä hyvin naisedun ajamiseen.


Kaikki klassikothan tuossa Moilasella oli sovelluksessa: etukäteen vastapuolen leimaaminen "häiriköiksi", ennätysmäisen ristiriitaiset mielipiteet ja "tulta munille"-lähestymistapa. A-Studion juontajakin oli äimänkäkenä Moilasen hybriksestä. Kerrankin ymmärsin haastattelijan sinällään puolueellista asetta kristallinkirkkaasti, sydämellä ja järjellä.

Miksi se edes päästettin telkkariin?

Jokinen on diskurssianalyytikko ja kirjallisuudentutkija eli pohjimmiltaan humanisti, kuten Hekanahokin. On aika oireellista että Malmin kaltaista yhteiskuntatieteiden asiantuntijaa ei ole ilmaantunut feministien puolelle vastapainoksi keskusteluun. Malmi selvästi kokee asian omakseen ja osaa enimmäkseen puolustautua ja käyttäytyä vielä sen lisäksi.

Tilausta järkevälle femmareiden komppaajalle siis olisi, mutta Moilasen kaltaiset polemisoituneet beeta-feministit eivät edistä asiaa lainkaan.

Itse heittäisin sujuvampaa tasa-arvodiskurssia 4 promillen humalassakin. Moilasen A-Studion saldoksi veikkaan kahta puolta.

Toinen hauska kömmähdys tuosta haastattelusta: Ensin hän leimaa, kuten odotettua, aktiiviset miehet häiriköiksi ym. ja sitten ihmettelee minuutin päästä, miksi miehet ovat salaa huolissaan? lisäksi hän tosiaan teilaa nämä väärin ajattelijat, ja sitten kiistäää sen sanomalla, että haluaisi että ihmiset huutavat barrikadeilla jota pasi ja muut tosiaan tekevät. Tulee mieleen vanha kunnon naisen logiikka termi.

Moilasen piti haastatella erästä tuttavaani Tulvaan, mutta nyt tuli oikeastaan fiilis että hyvä ettei. Ihan hybriksen vallassa koko nainen – seuraisin Jukka Hankamäen live-vääntöä noin 10 kertaa mieluummin, siinä sentään oli sisäistä logiikkaa ja koherenssia. Mutta lähtökohdat filosofiassa ja marginaalipoliittisissa linjanvedoissa (homonäkökulma).

Tälle tasolleko pääsee ajattelussa, kun käy naistutkimuksen kursseja? aika surullista.

Minua lähinnä huolestuttaa se, mitä ajattelulle yleensä ottaen voi tapahtua jos vaikuttaa änkyräfeministipiireissä jo ennen opiskeluaikoja ja lukee naistutkimuksen lisäksi zero kurssia yhteiskuntatieteitä. Sama oire näyttäytyy myös yhteiskunnallisiin kysymyksiin osallistuneilla akateemisilla sukupuolitutkijoilla – ollaan kyllä rehvakkaasti kirjallisuusintellektuelleja käsitesotineen mutta kokeellinen ja kvantitatiivinen tutkimus ovat ihan totaalisen hakusessa.

Malmin kaltaiset poleemikot keräilevätkin nykyisessä ilmapiirissä hirveän helppoja irtopisteitä, kun samantasoisia vastaääniä yhteiskuntatieteissä ei oikein ole.

Tähänhän Daphne Patai ja Noetta Koerge (entisiä oppialan opettajia yliopistossa) kiinnittivät huomiota kritisoidessaan 80- ja 90-lukujen amerikkalaista naistutkimusta. Opiskelijoilla oli paikoin tavattoman naiiveja ja vihamielisiä käsityksiä ihmistieteellisen tiedon tuottamisesta ja akateemisesta ajattelusta ylipäätään. Heidän teostaan lukiessa tuli mieleen, että millä planeetalla nämä naistutkimuksen opiskelijat oikein elivät.

Nykytilanne on pääosin jotain aivan muuta (parempaa ja tasapuolisempaa) etenkin Suomessa, mutta silti korostaisin naistutkimuksen yleisivistävää luonnetta – tutkinto kannattaa päällystää jollain fiksummalla kuin taidehistorialla ja ranskalaisella dekonstruktiolla, jos mielii ottaa kantaa yhteiskunnallisiin ja ihmisten käyttäytymistä koskeviin viime kädessä (ihmis)tieteellistä lähestymistä kysymyksiin, eli sukupuolipolitiikkaan.

Nykyiset äänitorvet eivät siis edusta akateemisen maailman hegemonisia kantoja tai lähestymistapoja yleensäkään sukupuolikysymykseen. Olennaisin ongelma on se mistä olen aina puhunut: jos miesten ongelmista halutaan tehdä tutkimusta, pitäisi esin löytää miehiä joita aihe kiinnostaisi.

Ajan henki nyt vaan on se, että homma pitäisi hoitaa naistutkimuksen määrittelemässä diskurssissa – mutten koe sitä mitenkään hankalaksi asiaksi. Hämmästyn kerta toisensa jälkeen miten upeaa analyysiä naisten kulttuureista feministisellä metodologialla saa aikaan – miesten suhteen vastaava emansipaatio vaikuttaa pursuavan tabuaiheita ja haluttomuutta käsitellä teemaa sivistyneesti. Miestutkimus on siis oikeasti lapsenkengissään ja pääsyy on nähdäkseni se että ihmisiä (miehiä) ei oikeasti kiinnosta tutkia, piste.

- neologi

Anonyymi kirjoitti...

Ylen kommunistitoimittajat ovat taas saaneet aikaan NKVD tasoista proagandaa taistolaismediaansa. Milloinkahan näiden toimittajien taustat paljatuvat KGB agenteiksi. Siinä olisi tutkivan journalismin paikka.

Se että risto ei näe punikki-lasiensa läpi stalinin aikaisen Ylen komukka propagandaa ei yllätä minua. Ei ole hukkaan menneet sinultakaan Sirola opiston opit. Taidat risto olla itse jonkin sortin piilo-stalinisti.

anonyymi, onko foliohatussasi reikä? Ristohan sanoi juuri täsmälleen asian niin kuin se oli, joten pitää ihan erikseen vielä kompata Ristoa. Ja A-Studion jakso ja varsinkin juontaja oli kerrassaan loistava.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi se edes päästettin telkkariin?
Älä sitä sure. Erittäin hyvä että päästettiin; monilla ohjelmaa katsoneilla saattoi silmät aueta.

Tilausta järkevälle femmareiden komppaajalle siis olisi
Tilausta? Eikö feministeillä ole muka vieläkään Suomessa riittävästi valtaa ja medianäkyvyyttä?

Vai tarkoititko, että järkevistä femakoiden komppaajista on pulaa? Siitä olen toki samaa mieltä.

mutta Moilasen kaltaiset polemisoituneet beeta-feministit ...
Beeta-feministit? Miten niin? Kuka sen feministin beeta- tai alfa-asteuden määrittelee ja ylläpitää ranking-listaa? Mielestäni Moilanen on aito ja rehellinen feministi, ja annan rispektiä hänelle siitä, ettei hän yritä peitellä tai sievistellä feminismin todellista olemusta.

...eivät edistä asiaa lainkaan.
Sitä "asiaa" ovat Suomessa feministit "edistäneet" jo enemmän kuin riittävästi; selvennä hiukan että mitä asiaa tarkoitat.

Olennaisin ongelma on se mistä olen aina puhunut: jos miesten ongelmista halutaan tehdä tutkimusta, pitäisi esin löytää miehiä joita aihe kiinnostaisi.
Niin. Ja esimerkiksi tämän A-Studion haastattelupätkän ja Tulva-lehden artikkelin jälkeen niitä uusia, aidosta ja feminismistä riippumattomia miesnäkökulmasta kiinnostuneita tutkijamiehiä on varmaankin jonoksi asti? Nykyistenkin, noiden miestutkimuksen pioneerien, elämä halutaan nähtävästi tehdä mahdollisimman vaikeaksi. Ajan henki nyt vaan on semmoinen, kuten osuvasti totesit.

Anonyymi kirjoitti...

anonyymi, onko foliohatussasi reikä? Ristohan sanoi juuri täsmälleen asian niin kuin se oli, joten pitää ihan erikseen vielä kompata Ristoa. Ja A-Studion jakso ja varsinkin juontaja oli kerrassaan loistava.

Näköjään tämäkin foorumi vilisee erilaisia politrukkeja puolustelemassa YLE:n harjoittamaa staliniti propagandaa. Mikäli YLE on niin hieno laitos kehottaisin toveri wtf:ää ostamaan menolipun Venäjälle.

Anonyymi kirjoitti...

anonyymi:"Näköjään tämäkin foorumi vilisee erilaisia politrukkeja puolustelemassa YLE:n harjoittamaa staliniti propagandaa. Mikäli YLE on niin hieno laitos kehottaisin toveri wtf:ää ostamaan menolipun Venäjälle."


Miten joku voi olla noin pihalla ?

APE

Anonyymi kirjoitti...

Thаnκ you for sharing your thоughtѕ.
Ι truly aρpгeciаte уour efforts and
I will be ωaіting for your further ωгite ups thanks οnce agаin.


mу blog post; phone screen repair
Also see my web page: unlock iphone 3g