maanantaina, marraskuuta 17, 2008

Vihreät eivät suvaitse heteromiehiä

Viimeinen vihreä mies sammuttaa valot
Karu tosiasia on, että valkoihoisen heteromiehen ei kannata lähteä ehdolle vihreiden listoille eikä toimia vihreissä muutenkaan. Niille, jotka eivät tätä usko, tiedossa on pelkkiä pettymyksiä, kunnes tosiasiat kirkastuvat ja he tajuavat suunnata tarmonsa toisaalle.

Teet mitä tahansa, menestymisesi on hyvin epätodennäköistä. Puolueen historia tursuaa surullisia esimerkkejä.

Vähän väliä mieleeni ryömii ajatus, että jotain on vialla poliittisessa puolueessa, johon on syntynyt lasikatto heteromiehille.

Kommentteja: - Uskon, että freestyle-heteroseksuaalimiehen on tehtävä ankarasti töitä saavuttaakseen uskottavan aseman vihreiden joukossa. Osin epäreilustikin hän joutuu perustelemaan ja selittelemään miehisyyttään, ja voittamaan vielä äänestäjäkunnan demografisen epätasapainonkin.

- Vihreissä on paljon fiksuja nuoria miehiä, joilla olisi potentiaalia vaikka mihin, mutta jotka tekevät saman johtopäätöksen kuin Tonttikin - turha lähteä ehdolle, koska naiset vievät kuitenkin koko potin.

- Miksi Vihreissä muuten pitää olla oma naisosasto eli Vihreät naiset? Pitäisikö meidän miesten perustaa vastaavasti Vihreät miehet -osasto, kun kerran ihmisiä sukupuolen mukaan jaotellaan?

- Toimin vuosituhannen alussa itäsuomalaisessa ex-läänissä Viherpiirin puheenjohtajana. Rahaa ei ollut oikein mihinkään. Liian monta kertaa kuluja joutui maksamaan omasta pussista. Jossain välissä hoksasin, että Vihreä Liiton budjetissa yhden jäsenjärjestön tukemiseen (Vihreät naiset) oli varattu täsmälleen sama määräraha kuin kaikille piiriyhdistyksille (14 kpl) yhteensä. Asiaa tiedustellessani minua valistettiin, että kyse on valtiovallan linjauksesta. Tietty määrä puoluetuesta on velvoitettu allokoimaan naisjärjestölle. Ällistyin huomatessani, ettei minua valistanut pitänyt tilannetta lainkaan kummallisena, päin vastoin.

Ensimmäisen kerran sain huomata, että Vihreissäkin toiset ovat tasa-arvoisempia kuin jotkut muut. Tämän eetoksen kiteytti muuan vihreä todetessaan, ettei miestä pitäisi laittaa vihreän listan ykkösehdokkaaksi, sillä naiset eivät miestä äänestä.

- Vihreät Naiset myös tukivat vihreiden naisehdokkaiden kunnallisvaalikampanjoita tukemalla näiden mainontaa. Vastaavaa puoluetukea ei tietenkään tule miesehdokkaille. Tämä voisi olla ymmärrettävää puolueessa, jossa naiset ovat aliedustettuja, mutta vihreissä he ovat jo yliedustettuja, plus suurin osa äänestäjistä on naisia.
Kannattaa lukea koko ketju.

Miten tuet miehiä, vihreä nainen?

Suomalaisen miehen taakka

15 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jonkinlainen miesvastaisuus ja halu eristää miehet pois ja saada erikoisatuuksia vain naisille, tuntuu olevan jonkinlainen naisiin rakennettu perusominaisuus. Samasta ilmiöstä kertoo mm. lesbojen halu pitää miesvapaita lesbobaareja, naisyrittäjälainat, kuntosaliketjut vain naisille jne.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

"The Disappearing Male"
http://www.cbc.ca/documentaries/doczone/2008/disappearingmale/#

Anonyymi kirjoitti...

http://www.hotchickswithdouchebags.com/

Anonyymi kirjoitti...

Arpinaama on naisen mieleen

"On myös mahdollista, että arvet yhdistetään väkivaltaisuuteen, ja se taas kertoo naiselle, että mies ottaa riskejä ja on keskimääräistä maskuliinisempi. Ne arvet, joita naiset pitivät viehättävinä, liittyivät nimenomaan jonkinlaiseen väkivaltaan."

Siitä vaan puukkohippasille, jos haluaa tehdä vaikutuksen naisiin.


Jorma

Henry Laasanen kirjoitti...

"Siitä vaan puukkohippasille, jos haluaa tehdä vaikutuksen naisiin."

Nuohan arvethan voi viillellä kotona ihan itsekin.

Anonyymi kirjoitti...

miksi nörtit ovat epäsuosittuja?

-tikka

Matti kirjoitti...

"Nuohan arvethan voi viillellä kotona ihan itsekin."

Ennen vanhaan eurooppalaisissa aatelispiireissä kaksintaisteluarven hankkiminen oli nuorelle miehelle kova juttu. Luin jostain, että se on vaikea viiltää itse oikein. Asiaan perehtynyt huomaa lopputuloksesta, että se on askarreltu kotona.

Anonyymi kirjoitti...

Pasi Ilmari Jääskeläinen puhuu muuten viisaita tuon ylemmän linkin takaa löytyvässä kommenttiketjussa. Tiesin hänen olevan hyvä kirjailija, mutta näemmä hänellä ovat myös nämä tasa-arvoasiat hallussa. :)

Anonyymi kirjoitti...

Minä odotan mielenkiinnolla milloin Tampereella kerrotaan viimeisimmissä tutkimuksissa kuinka valkoista lihansyöjä heteromiestä ei ole olemassakaan. Kyseessä on kaiketi Judith Butlerin postmodernin analyysin kautta subventoidun postlacanilaisuuden tuoreimpia havaintoja: valkoista lihansyöjä heteromiestä ei ole koskaan ollut olemassa.

Heterous olikin naamioitua pakkoheteroseksuaalisuutta, ja pohjimmiltaan queer-seksuaalisuutta. Lihansyönti oli feikkausta, todellisuudessa kyseessä oli tofu. Valkoinen iho oli kasvihuoneilmiön vaikutus pigmenttiin, pienellä raapaisulla paljastuu se todellinen väri: punainen.

Jukka Aakula kirjoitti...

Olen jo aiemmin sanonut että perussuomalaisten voitto on osin nähtävissä miesten kapinana naisia ja heidän ajamaansa dysgeenistä maahanmuuttoa, sananvapauden rajoituksia ja miesten oikeuksien supistamista vastaan. Kapina tuskin tulee olemaan siisti. Se ei tule perustumaan vaatimukseen saada "meidänkin ääni kuuluviin pikkasen snadisti" vaan se tulee merkitsemään uudenlaisen osin irrationaalisenkin politiikan nousuun. Oikeistopopulismin kasvua.

Naisten tiedotusmonopoli tulee murtumaan.

Meitä on koulutettuja ja ihan rationaalisia ihmisiä jotka olemme valmiita osallistumaan Perussuomalaisten asian edistämiseen. Emme välttämättä allekirjoita kaikkea populistista tekstiä, mutta lojaliteettimme ovat selvät.

Arawn kirjoitti...

Homo: Kyllä tuo minusta pätee miehiinkin, halu olla toisinaan omissa porukoissaan. Englannissahan on esimerkiksi yhä kerhoja, joihin naiset eivät pääse edes sisään puhumattakaan siitä, että pääsisisivät jäseniksi. On miesten saunailtoja sun muuta.

En näe tätä aina vääränä, se riippuu tilanteesta. Toisinaan on kiva olla omassa porukassaan. Lähinnä tietysti, jos toinen sukupuoli eristetään päätöksenteosta tai muusta tärkeästä, silloin se ei mielestäni ole hyvä asia.

Jotkut vihreät miehet ovat kyllä menestyneitäkin, esim. Osmo Soininvaara, joka kunnallisvaaleissakin keräsi hurjan määrän ääni. En nyt muista, saiko hän tyyliin kaikkein eniten, mutta jossain lähellä kärkipäätä ainakin keikkui.

Anonyymi kirjoitti...

Kumma kyllä, nykyisistä vihreistä ainoat täyspäisen oloiset ovat miehiä ja enimmäkseen heterosellaisia.

Tavallaan sääli, jos puolue onnistuu marginalisoimaan itsensä hihhuleidensa myötävaikutuksesta.

Vaan sitä saa mitä tilaa, arvaan.

Risto

Anonyymi kirjoitti...

"Englannissahan on esimerkiksi yhä kerhoja, joihin naiset eivät pääse edes sisään puhumattakaan siitä, että pääsisisivät jäseniksi. On miesten saunailtoja sun muuta."

Näitä kerhoja on kovasti vähemmän kuin ennen, lähinnä feministien painostuksen vuoksi. Sama negatiivisuus kohdistuu myös miesten saunailtoihin. Femut itse sitten kyllä ovat ensimmäisenä kieltämässä miesten osallistumisen milloin minnekin, kuten on esim. Naisasialiitto Unionin kohdalla saatu havaita. Tässä taas tulee esille feminismiin olennaisena osana kuuluvat kaksoisstandardit: yhdet säännöt naisille ja aivan toiset miehille.

Jorma

Anonyymi kirjoitti...

Epäkorrektia, Tuomas Enbuske! Lapset pois huonoilta vanemmilta!

Kannattaa katsoa ja kuunnella. Harvinaisen suoraa tekstiä mm. sos. ja terv. ministeriön lakinaiselta.

Anonyymi kirjoitti...

"Keskustelukulttuurissa tosiaan näkyy nykyään se, että valkoisista, erityisesti keski-ikäisistä heteromiehistä saa sanoa ihan mitä vain, ja jos toisaalta samanlaisia yleistäviä ja syyllistäviä kommentteja esittäisi naisista tai vähemmistöjen jäsenistä, tulisi ammutuksi sovinisti-rasisti-foobikkona."

Hyvä pointti Jääskeläiseltä. Näinhän se juuri menee.

Jorma