torstaina, kesäkuuta 25, 2009

Kuka pitää huolen isien oikeuksista?

Tuomas Enbuske (YLE Radio 1, to 25.6.2009 klo 9.05-9.58)
Mikael Jämsänen oli kuluvan vuoden tammikuussa mukana lapsensa synnytyksessä. Nyt hän ei saa tavata tytärtään, eikä hän edes varmuudella tiedä tyttärensä nimeä.

Lapsen äiti on lähtenyt entisen puolisonsa kanssa ulkomaille, eikä suostu isyyden tunnustamiseen, saati testaamiseen.

Käytännössä lapsen äiti voi Suomessa päättää, onko mies lapsen isä vai ei. Laki vanhemmuudesta onkin vanhanaikainen.

Nainen pettää hedelmällisenä ja onnettomana

9 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

"Käytännössä lapsen äiti voi Suomessa päättää, onko mies lapsen isä vai ei. Laki vanhemmuudesta onkin vanhanaikainen."

Eikä vanhanaikaisuus rajoitu tähän. Isyydestä pitäisi saada päättää itse. On mahdollistettava oikeus isyyteen ilman parisuhdetta naisen kanssa, sijaissynnytysjärjestelyt sallimalla ja adoptiomahdollisuuksia tukemalla. Toisaalta on mahdollisuus isyydestä kieltäytymiseen ennen lapsen syntymää, onhan naisillakin oikeus kieltäytyä äitiydestä. Tämä on olennaista tilanteissa, joissa ehkäisy pettää, mutta mies ei ole elämäntilanteensa vuoksi halukas tai edes kykenevä isäksi (tai lapsen elättäjäksi) ryhtymään. DNA-testaukset pitäisi automaattisesti suorittaa jokaisen lapsen kohdalla. Muiden lapsista ei pidä joutua elatusvelvollisuuteen.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.iltasanomat.fi/viihde/uutinen.asp?id=1703835

"Miss Suomi Essi Pöysti on eronnut poikaystävästään, kertoo Iltalehti."


-------------

Kuinka yllättävää. Ehtivätkö hehkuttaa kuinka "suhde kyllä kestää missivuoden"?

Anonyymi kirjoitti...

http://www.iltalehti.fi/viihde/200906259827125_vi.shtml

Iltalehti uutisoi Veikka Gustafssonin, 41, ja Henna Meriläisen, 34, suhteesta eilen. Pariskunta on seurustellut jo viime vuodesta asti.

Meriläisen uusi suhde tuli hänen miesystävälleen täytenä yllätyksenä ja ero johti rajuihin riitoihin. Juhannuksen alla poliisit jouduttiin kutsumaan paikalle selvittämään tilannetta.

- Poliisit tosiaan kävivät, kun naapurit soitti minulle, että huonekaluja viedään, Meriläisen ex-mies totesi eilisessä Iltalehdessä.


Jos Veikka veis mun avovaimon niin voisi samantien unohtaa vuorikiipeilyt...meinaan saattais kyynärpäät kääntyä väärin päin.

Ville kirjoitti...

"Nainen pettää hedelmällisenä ja onnettomana"

Ei niin yllättäen naisen pettämisen takana ovat "geenit" tai tyytymättömyys parisuhteeseen (=mies) eli pettäminen ei ole naisen tekemisiä vaan sen saa aikaan "joku muu syy", kun taas "mies ei tarvitse erityistä syytä". Heh.

Jutun kuvateksti on ristiriidassa tämän kanssa:

2005 julkaistun brittiläisen tutkimuksen mukaan 18 prosenttia naimisiin menneistä naisista ja 12 prosenttia miehistä pettää ensimmäisen avioliittovuoden aikana.

Thaihierojanaiselle syyte parituksesta Turussa

Anonyymi kirjoitti...

http://www.uusisuomi.fi/viihde/64300-miehen-10-valhetta-seksista

Moni nainen varmasti luulee tuntevansa kumppaninsa läpikotaisin. Ruotsalaislehti Expressenin seksiasiantuntija Katerina Janouchin mukaan totuus on kuitenkin se, että useimmat miehet valehtelevat seksistä. Janouch listaakin kymmenen miesten yleisintä seksivalhetta.

MikkoAP kirjoitti...

"Ei niin yllättäen naisen pettämisen takana ovat "geenit" tai tyytymättömyys parisuhteeseen (=mies) eli pettäminen ei ole naisen tekemisiä vaan sen saa aikaan "joku muu syy", kun taas "mies ei tarvitse erityistä syytä". Heh."

Niin ja , jos kerran mies ajoi naisen pettämään (eihän se naisen oma syy voi olla), on nainen toki oikeutettu saamaan lasten huoltajuuden, jos sellaisia on ja toki myös talon, (vähintään) puolet omaisuudesta ja elatustuet/maksut. Kaikkihan oli kuitenkin miehen syytä.

Jorma kirjoitti...

"Ei niin yllättäen naisen pettämisen takana ovat "geenit" tai tyytymättömyys parisuhteeseen (=mies) eli pettäminen ei ole naisen tekemisiä vaan sen saa aikaan "joku muu syy", kun taas "mies ei tarvitse erityistä syytä"."

Jos naisten toimintaa selitetään geeneillä (tai ylipäätään biologisilla syillä), niin se nyt on vaan sellainen tekijä, johon miesten on mukauduttava. Esim. kuukautiskiukutteluun on miesten vain sopeuduttava. Jos miesten kohdalla viitataan käytöksen taustalla piileviin biologisiin syihin, niin alkaa paheksunta siitä, kuinka miehet ovat muka "eläimen" tasolla (millä muulla tasolla tässä oikein voisi ollakaan ihmislajin edustajana?) ja vaatimukset käytöksen muuttamiseksi "sivistyneempään" suuntaan tulvivat ovista ja ikkunoista.

Ihan yhtä lailla voitaisiin katsoa, että biologinen tausta ajaa (hetero)miehen juoksemaan naisten perässä, ehdottelemaan ja pettämään. Kumma juttu, miten ymmärtäväisyys loppuu juuri silloin.

Eikä miesten pettämisten syyksi kelpaa tietenkään edes tyytymättömyys parisuhteeseen, koska eihän naisessa voi koskaan olla mitään vikaa.

Anonyymi kirjoitti...

"18 prosenttia naimisiin menneistä naisista ja 12 prosenttia miehistä pettää ensimmäisen avioliittovuoden aikana."

Naiset pettävät siis järkyttävät 50% enemmän ensimmäisen avioliittovuoden aikana.

En olisi kyllä uskonut että ero on noin valtava!

Tuosta voi vetää vain sen johtopäätöksen, että meidän miesten täytyy ryhmistäytyä ja pidettävä naiset kurissa. Täytyy kyllä sanoa, että tässä on yksi niistä harvoista asioista jotka miehet osasivat ennen nykyistä paremmin.

Nykypäivänä pitäisi muka suvaita kaikenmaailman risteilyreissut! Noh, joku suvaitsee joku toinen ei.

- Syltty

Anonyymi kirjoitti...

Ihmeellisiä tulkintoja uutisesta. Uutisessa kerrotaan, että naiset pettävät ollessaan onnettomia tai biologisista syistä ovuloidessaan. Uutisessa myös sanotaan, että miesten pettämisen taustalla ei ole havaittavissa tällaisia syitä, vaan miehet pettävät vähän samoilla periaatteilla kuin moni sortuu suklaaleivokseen. Minä en kokenut, että uutinen mitenkään osoittaisi, että naisen pettäminen on hyväksytympää tai, että siinä syytettäisiin miestä naisen onnettomaksi tekemisestä ja näin ollen mies olisi syyllinen naisen pettämiseen. Enemmänhän annetaan ymmärtää, että yleensä joku toinen nainen, olemalla halukas ja hyvännäköinen nimenomaan, on syynä miehen pettämiseen. Yhtä lailla tuo on varmaan miehen geeneistä kiinni kuin naisen geeneistä on kiinni esim. hedelmälliseen aikaan pettäminen.

Parisuhteessa voi olla onneton miehen vuoksi, itsensä vuoksi tai yleensä sen vuoksi, että parisuhde on kahden ihmisen välinen tila, jossa molempien käytös ja oleminen vaikuttaa molempien onnellisuuteen. Varmaan onneton mies tekee naisen onnettomaksi ja päin vastoin.