torstaina, kesäkuuta 18, 2009

Lapsia

Ei tyttöjä ja poikia, vaan lapsia

FIU lab investigates the state of fatherhood

If Men Got Pregnant, Would Abortion Be Legal?

Heterosexual Sexual Behavior Is Governed by Social Exchange and Basic Economic Principles: 
Sexual Economics Theory
(pdf)

HS:
Varusmieskoulutus vapaaehtoiseksi

Kotiuduttuani Maanvyöry 09 -pääsotaharjoituksesta sain kuulla, että Ruotsi on lakkauttamassa yleisen asevelvollisuuden. Uutinen ilahdutti, sillä kerrankin länsinaapuri näyttää esimerkkiä, jota meidänkin tulisi oikeasti seurata.

Yleisen asevelvollisuuden ongelmat ovat moninaiset. Pahin asia on se, että kyse on viime kädessä pakkotyöstä, joka lisäksi jakautuu eriarvoisesti. Pakkotyön epäoikeudenmukaisuutta eivät lievennä joidenkin tahojen esittämät lähinnä kosmeettiset muutokset, kuten tasa-arvon parantaminen velvollisuuden laajentamisella myös naisia koskevaksi tai velvollisuuden supistaminen sen muuttamisella valikoivaksi.

Asevelvollisuus aiheuttaa myös käytännön ongelmia. Monilla on ongelmia palveluksen sovittamisessa opiskeluihin, ja työelämään siirtyminen viivästyy. Myös itse varusmieskoulutuksen laatu ja tehokkuus kärsivät vastahankaisista yksilöistä.

Kaiken kaikkiaan asevelvollisuuden kansantaloudelliset vaikutukset ovat laajat, sillä sen kustannukset eivät todellakaan rajoitu varusmieskoulutukseen ja päivärahoihin. Esimerkiksi se, että lähes puolet ikäluokasta on keskimäärin yhdeksän kuukautta poissa tuottavasta työstä tai opiskelusta, on suuri kustannus.

Asevelvollisuudesta on ehdottomasti luovuttava pikimmiten. Maanpuolustuksesta tulee kuitenkin huolehtia vastedeskin. Meillä on suuri, harvaan asuttu ja verrattain vapaa maa, jonka soisi säästyvän turvassa ulkoisilta uhkatekijöiltä.

Riittävän suuren palkka-armeijan ylläpitäminen ei meidän erityisolosuhteissamme tunnu järkevältä, ainakaan ilman jonkinlaista kansainvälistä puolustusyhteistyötä. Laajaan ja ammattitaitoiseen reserviin perustuvat puolustusvoimat olisivat siis yhä sopivin ratkaisumalli, ja sellainenkin on varmasti mahdollista kouluttaa myös vapaaehtoisuuden pohjalta.

Todennäköisesti edelleen uskottava ja silti oikeudenmukainen maanpuolustus koostuu vapaaehtoisesta varusmieskoulutuksesta, nykyistä tiheämmästä kertausharjoittamisesta sekä vapaaehtoisen maanpuolustustyön vahvistamisesta.

Puolustusmenoja voitaisiin myös maltillisesti kasvattaa, kun asevelvollisuuden piilokustannukset poistuisivat suurelta osin rasittamasta kansantaloutta. Varusmieskoulutuksesta ja kertausharjoituksista tulee tietenkin maksaa kilpailukykyistä palkkaa. Varusmieskoulutuksen jälkeen siirryttäisiin reserviin määräaikaisella sitoumuksella, esimerkiksi 5–7 vuoden ajaksi kerrallaan.

Vapaaehtoista maanpuolustustyötä voitaisiin vahvistaa muun muassa mahdollistamalla ja kannustamalla paikallisten suojelujärjestöjen perustamiseen ja niiden kautta harrastusmuotoisesti hankittuun rajoitettuun maanpuolustuskykyyn niidenkin osalta, jotka eivät kuulu varsinaiseen reserviin.

Tämän mahdollistamiseen kuuluisi tietenkin se, että maanpuolustuskäyttöön soveltuvien aseiden luvanvarainen, joskin tiukan valvonnan alainen, hankkiminen sallittaisiin.

PASI J. MATILAINEN reservin ylikersantti Jyväskylä

20 kommenttia:

suolihuuhtelu kirjoitti...

"Pahin asia on se, että kyse on viime kädessä pakkotyöstä."

Vinku vonku ja parku.

Anonyymi kirjoitti...

Etelä-Afrikassa rajut raiskausluvut


Ainakin joka neljäs eteläafrikkalainen mies syyllistyy raiskaukseen, kirjoittaa The Guardian -lehti. Lehden siteeraaman tutkimuksen mukaan raiskaukset aloitetaan yleensä alle 20-vuotiaina.

Tulokset käyvät ilmi eteläafrikkalaisen terveysviranomaisen MRC:n (Medical Reasearch Council) tutkimuksesta. Tutkimuksen mukaan 75 prosenttia raiskaajista teki ensimmäisen raiskauksensa alle 20-vuotiaana. Viisi prosenttia tutkimukseen vastanneista ilmoitti raiskanneensa edellisen vuoden aikana.

...

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Mies puuttui nuorisojoukon tappeluun - sai puukosta

...
Mies sai vammoja vatsaansa ja hänet kuljetettiin ambulanssilla Taysin Acuta-ensiapuun. Nyt hän on jo päässyt pois sairaalahoidosta.
...
Nuorisojoukkoon kuulunut oli iskenyt miestä puukolla. Ilmeisesti puukottaja oli nuori nainen tai tyttö.

Poliisi ei ole toistaiseksi tavoittanut häntä.

Tapausta tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä
...

Buji kirjoitti...

Tämä reservinupseeri ei taistele matriarkaatin säilyttämisen puolesta.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.iltalehti.fi/viihde/200906189794866_vi.shtml


Jaa-ha. Äippä saa bilettää, mutta asianajajat ovat kieltäneet taas iskää niin tekemästä, koska muuten tämä ei välttämättä saisi lapsia nähdä.

-Juki-

Anonyymi kirjoitti...

Jos jotakuta kiinnostaa, Marialla on Radio Helsingin sivuilla haastattelu siitä seuralaispalvelun omistajasta ja yhdestä nimettömästä seuralaisesta.

Jorma kirjoitti...

"Huhdan perheessä varttuvaa puolitoistavuotiasta lasta kannustetaan tuomaan esille omia luonteenpiirteitään, ilman sukupuoliin kuuluvia lokeroita."

Miten tämä muka poikkeeaa tavallisesta kasvatuksesta, jossa sukupuolten olemassaoloa ei yritetä kiistää, vaan biologiset tosiasiat tunnustetaan? Aivan, ei yhtään mitenkään.

"Lapselle ostetaan kauniita ja hyvin istuvia vaatteita, olivat ne sitten minkä värisiä tahansa."

Käytännössä kyse on siis jostain värivalinnasta. On taas valtava ongelma näilläkin ihmisillä elämässään. Monessa perheessä nuoremmat sisarukset perivät vanhempien vaatteet, oli väri mikä hyvänsä. Silti on aivan selvää, että pojat ovat poikia ja tytöt tyttöjä. Tosiasioita ei tarvitse hävetä tai peitellä. Siitä niitä ongelmia vasta syntyisikin.

Anonyymi kirjoitti...

Ja taas on heilunut puukko naisten emansipaation hengessä:

60-vuotias tamperelainen mies puukotettiin eilen illalla Nokialla Kauppakadulla sijaitsevassa asunnossa. Mies kuoli vammoihinsa.

Poliisi on pidättänyt tekoon epäiltynä vuonna 1982 syntyneen nokialaisen naisen.

Anonyymi kirjoitti...

Gay for pay

Homo

Vortac kirjoitti...

Vinku vonku ja parku.

Shaming language.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Tyttöjengi kidnappasi 17-vuotiaan Ruotsissa

Tänään tulee muuten taas Jimiltä klo 21:00 Murhanhimoiset naiset, jossa tämänkertaisen jakson aiheena:

Elizabeth Bathory. 1500-luvulla elänyt Elizabeth Bathory oli luultavasti maailman tuotteliain naispuolinen sarjamurhaaja. Hänen on kerrottu murhanneen jopa 600 palvelijaansa. Oliko Bathory todella niin raakalaismainen kuin väitetään?

Homo

Anonyymi kirjoitti...


Amfetamiinia käyttänyt nainen kuskasi pikkulapsia


Äiti poltti tytärtään voodoo-rituaaleissa

Elizabeth Báthory
* severe beatings over extended periods of time, often leading to death.
* burning or mutilation of hands, sometimes also of faces and genitalia.
* biting the flesh off the faces, arms and other body parts.
* freezing to death.
* surgery on victims, often fatal.
* starving of victims.
* sexual abuse.

Mikko kirjoitti...

"Shaming language."

Jep. Eivät okein tahdo ymmärtää, että "shaming language" toimii vain silloin, kun sitä käyttää sellaista kohtaan, joka haluaa tuolta käyttäjältä hyväksyntää.

Vortac kirjoitti...

Mikko, totta puhut. Mutta kuinkas he voisivatkaan sen ymmärtää, kun se on aina toiminut niin monessa paikassa aiemmin, ja niin monta kertaa he ovat tahtonsa sillä tavalla läpi saaneet. Ja kun heitä miellyttää haluavia miehiä on aina riittänyt.. eihän voi olettaakaan, että heillä tulisi edes mieleen että maailmassa olisi muunlaisia miehiä kuin alfaurokset (TOSImiehet, Miesten Miehet, kun he puhuvat Miehistä isolla Ämmällä (no pun intended), he tarkoittavat juuri alfoja) ja sitten miehet, jotka haluavat heitä miellyttää.

Täällä tavatut välimuodot ovat heille olleet tuiki harvinaisia, joten tietenkin heille on omituisuutta, että heidän shaming languagensa ei menekään täällä läpi ja tuota anteeksipyyntöjä ja niin edelleen.

Mutta kyllä he sen vielä oppivat, kun meikäläiset saavat enemmän ääntä yhteiskunnassa, ja pääsevät kaikkien kuultaviksi.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Tuosta kirjasta, jossa on kaikki se, mitä miehet naisista tietävät.. sanoisin, että projisointia, projisointia.

Naiset eivät tiedä miehistä oikeasti mitään, mutta kuvittelevat tietävänsä. Miehet taas tietävät naisista yhtä ja toista, tiedonjanoisia ja uteliaita kun ovat, ja miehillä kun on pyrkimys selvittää, miten asiat toimivat ja miksi.

Naisia kiinnostaa shoppailu enemmän kuin miehisyyden aito ja rehellinen tutkiminen.

Miehet taas haluavat tietää totuuden siitä, miksi naiset käyttäytyvät kuten käyttäytyvät, miksi he puhuvat kuten puhuvat, ja miksi niin usein tämä puhe ja käytös on ristiriidassa - miksi naiset raivostuvat tietyistä asioista ilman, että mies on voinut aiemmin sitä mistään ennakoida, jne.

Tästä johtuen miehet tietävät nykyisin naisista hyvinkin syvällisesti, voisi jopa luonnehtia, että enemmän kuin naiset itse. Miehet ovat kirjoittaneet naisista erinomaisia kirjoja, tekstejä, perustaneet www-sivuja, blogeja, jne.

Henry Laasasen Naisten Seksuaalinen Valta, Warren Farrellin kaikki hänen feministikautensa jälkeiset kirjat, Bernard Chapinin ja Arguseyesin videot, PUA-skene ja siihen liittyvät sitet ja kirjat..

Sanoisin että tuossa on joitain todisteita siitä, että miehillä on varsin kattava tieto (joskaan ei ymmärrys, koska sitä tuskin voi tästä aiheesta saadakaan) naisista, ja on erittäin totuudenvastaista, seksististä miehiä kohtaan, sekä suorastaan halveksuvaa (pitäisi kai käyttää sanaa 'halventavaa', mutta miehet ovat jo halvimpia asioita koko planeetalla) miehiä kohtaan väittää tuollaisella mukahuumorkuvalla, että se olisikin miehet, joka olisi se TÄYSIN JA TOTAALISEN tiedoton osapuoli näissä asioissa.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Mahtaako tässä olla kyse Bensaa liekkeihin -ohjelman innoittamasta naisten emansipaatiosta?:

Loimaan omakotipaloa epäillään tahalleen sytytetyksiPoliisi on pidättänyt nuoren loimaalaisnaisen teosta epäiltynä

Anonyymi kirjoitti...

Nainen puukotti siskonsa Karijoella. Varmaan tämäkin on jotenkin miesten vika.

Anonyymi kirjoitti...

Se oli patriarkaatti, joka ohjasi naisen kättä.

Anonyymi kirjoitti...

"Laajaan ja ammattitaitoiseen reserviin perustuvat puolustusvoimat olisivat siis yhä sopivin ratkaisumalli, ja sellainenkin on varmasti mahdollista kouluttaa myös vapaaehtoisuuden pohjalta."

Eli siis PALKATON PALKKA-ARMEIJA, kuulostaapa aivan vitun hyvältä idealta!

Anonyymi kirjoitti...

Thanks for finally talking about > "Lapsia"
< Loved it!

Also visit my blog post - laser cellulite treatment