tiistaina, kesäkuuta 02, 2009

Matematiikkaa

Tyttöjä lellitään matematiikassa, poikia äidinkielessä

Tasa-arvo vaikuttaa tyttöjen pärjäämiseen matematiikassa

Lasse Lehtinen haluaa Palloliiton johtoon naisen

Johanna Korhonen ja Pekka Siikala – tekopyhyyden huippusuorittajat

Miesten tasa-arvo ry:n kannanotto STM:n selontekoon hallituksen tasa-arvopolitiikasta

23 kommenttia:

Jape kirjoitti...

Pahoittelen karkeaa kielenkäyttöäni tässä yhteydessä, mutta on todettava, että tuo Miesten Tasa-arvo Ry:n Kannanotto STM:n selontekoon hallituksen tasa-arvopolitiikasta on mielestäni täyttä asiaa ja vallan h*lvetin hyvin laadittu.
Siinä on osattu kiinnittää huomiota oikeisiin asioihin ja tuoda vielä esiin kannanoton alussa seikkoja, jotka STM ilmeisen tahallisesti (tietenkin) jätti lausuntopyynnössän huomioimatta.

Hyvä kannanotto kerrassaan!

Anonyymi kirjoitti...

Tuo uutinen siitä, että tytöt ovat yhtähyviä "huippusuorittajia" matematiikassa kuin pojat on täyttä paskaa. Tälläinen tulos saadaan datasta, jonka sisältämissä kokeissa ei ole tarpeeksi vaikeita kysymyksiä. USA:ssa SAT:issa edelleen pojat pärjäävät paremmin kuin tytöt. Viittaukset muuhun dataan olivat uutisessa epämääräisiä lukuunottamatta tohtoritutkintojen määrää.
Toinen uutinen samasta lehdestä

Anonyymi kirjoitti...

lisää kysymyksiä tekopyhyyden huippusuorittajille

Vortac kirjoitti...

Juu, tässä kanssa muutama kysymys naisille, miehille, profeministeille, feministeille ja koko yhteiskunnalle.

Ja muillekin, jotka haluavat hieman ruokaa ajatuksilleen..

Why is it that women complain when men leave the toilet seat up, but men don’t complain when women leave it down?

Why do women complain about men that only want one thing, but men don’t complain about women that want everything?

Why do women have the choice between abortion, adoption, dropping an unwanted baby off at a hospital, raising the child with a father, or raising the child without a father, but the only choice men have is to agree?

Why do women dress in makeup, short skirts, bare midriffs, and low-cut blouses but complain about men that stare at them?

Why do we pretend that men are the ones that abuse children when it is a well-known fact that women abuse children more than men?

If single mothers have it so bad, why do women initiate about eighty percent of divorces and routinely commit perjury to win custody?

Why do we have a Violence Against Women Act but nothing for men when women cause domestic violence just as often as men?

Why is it funny when a woman kicks a man in the groin but terrible if a man did the same to a woman - won't the man be in more pain?

Why is it terrible for a woman to be raped once but funny when male prisoners get raped over and over?

Why is a man a wimp if he lets his wife beat up on him but a criminal if he defends himself?

Why does women’s health get much more attention when men die about seven years younger than women?

Why do we complain about legislators being mostly male when they always promote women’s rights and never promote men’s rights?

Why is it sexist to have clubs for only men but empowering to have them for only women?Why do we have so many fathers groups fighting for more time with their children when there are so many social problems attributed to fatherlessness?

Why do men have to support women at the same standard of living following divorce when women don’t even have to cook and clean his new apartment?

If divorced women have it worse than divorced men, why do divorced men commit suicide eight or ten times as much as divorced women?Why is it considered sexist to have a couple of television shows geared towards men when there are several channels catering only to women?


Why are women without a job considered to be exercising free choice but men without a job considered a bum?

Why do feminists demand that women be equally represented in high paying and powerful jobs but don’t complain when low-paying, dirty, and dangerous jobs remain mostly done by men?

Why do we have to say “Chairperson” and “Congressperson” but its ok to say “garbage man” and “bad guy”?
---------

Ehkä hieman vanhahko litania, joka kyllä jatkuisi tuosta vielä .. mutta toivottavasti joku silti saa tästä hieman ajateltavaa. Itsekin olen aina miettinyt esim. tuota vessanpöntön kantta, jättäväthän naisetkin sen istuimen alas, mutta miehet eivät valita siitä.. jos miehet jaksavat mukisematta sen aina nostaa siitä, miksi naiset eivät jaksa sitä mukisematta laskea - eivätkö naiset pystykään kaikkeen, mihin miehetkin?


- Vortac

Vortac kirjoitti...

Sanomattakin on selvää, että se 4096 merkin rajoitus tuli taas vastaan, ja jouduin poistamaan tuosta suorastaan mainioita kohtia, mutta minkäs sille voi.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Joop, otin tuon litanian siis tästä blogista:

http://whatmenthinkofwomen.blogspot.com/2006/01/women-are-totally-sexist.html

Ja kuten sanoin, se ON vanha.. mutta tuo jos mikä kaipaa toistoa, toistoa ja vielä aika paljon lisääkin toistoa.

- Vortac

Kolmas nainen kirjoitti...

Jos on ikinä istunut vessanpytylle niin, että kuvittelee kannen olevan alhaalla eikä se olekaan, niin tietää syyn siitä valittamiseen...
Ei vaiva kannen laskemisesta ole suuri, mutta on inhottava tunne "pudota" pyttyyn, kun luulee istuvansa istuimelle.

No, mutta pitkästä listasta tuo oli ainut "why"-kysymys, johon osaan omalta kohdalta vastata. Kaikilta muilta osin liityn kyllä kysyjien kuoroon.

Vortac kirjoitti...

Olen Japen kanssa samaa mieltä, sillä erotuksella että mielestäni kannannotto on T*ivaallisen hyvä!

(miksi muuten sanotaan 'helvetin' ja 'taivaallisen', eikä 'helvetillisen' ja 'taivaan', tällaisessa tapauksessa?)

On miehillä toki paljon muitakin tasa-arvo-ongelmia, siis esimerkiksi juuri tuo 'miehen rooli'-pakkopaita, ja yhteiskunnan systemaattisesti naisille antama etumatka kaikessa, ja sitten naisten suosiminen tuloksia lukiessa vaikka mies olisi etumatkasta huolimatta voittanut, onnettomuuksien tapahtuessa isät erotetaan lapsistaan, koska 'naiset ja lapset ensin', jne..

Mutta eihän kaikkea voikaan aina saada samaan läväytykseen kerralla, on vain hyvä, että askel ja asia kerrallaan. Siispä sanoisin, että täydellinen kannanotto tällä haavaa, erittäin hienosti ja näpäkästi kirjoitettu, turhaa loukkaamatta mutta turhaa hienostelemattakaan.. kiitoksia, että saimme tämänkin vielä nähdä!

Loppujen lopuksi olen aika varma, että ihmiset olisivat onnellisia, jos he saisivat elää luonnollista, kiireetöntä ja vapaata elämää itsensä ja luonnon, sekä toistensa kanssa. Kaikesta on vain nykyisin tehty niin monimutkaista, että yksinkertaiset perusasiat ovat tyystin hukkuneet. Nyt kesällä on hyvä joskus iltasella vain istua ja olla, tekemättä yhtään mitään.. edes hetkisen verran. Kuvitella vaikkapa samalla, millaista olisi, jos ihmiset toimisivat yhtä leppoisasti kuin luonto..

Kun katsoo mehiläisen verkkaista lentelyä kukasta toiseen, ja ruohonkorsien huojuntaa leppeässä tuulosessa, voi havaita, miten keinotekoista ihmisen luoma stressi, kiire ja paine lopultakin ovat.. jospa ihmisenkin elämä saisi olla yhtä kiireetöntä ja luonnollista kuin sen pienen mehiläisen..

Vaan eipä ole ihmisellä paikkaa, jonne korvansa kallistaisi..

- Vortac

Kolmas nainen kirjoitti...

Siis ei tietenkään kannen, vaan sen renkaan... No joka tapauksessa sen, mistä me naiset aina valitetaan :)

Vortac kirjoitti...

.. Tarkoitan tuolla edellisellä pysähdyskuvalla lähinnä todeta, että jos feminismi, ja kaikki sen aiheuttama suru ja murhe pyyhkäistäisiin olemattomiin, maailma olisi paljon parempi ja rennompi paikka elää. Jos ihminen ei olisi niin väkisin muuttanut kaikkea niin hektiseksi ja monimutkaiseksi.. ainakin itse olisin tyytyväinen melko vähään. En tarvitsisi välttämättä edes tietokoneita, saati internettiä, ollakseni tyytyväinen ja iloinen elämään.

Mutta murros on vasta alkanut, ja aika näyttää, mihin se lopulta meidät sinkoaa.. varmaa on, että elämme jännittäviä aikoja, kaikesta ristiriitaisuudesta, vihasta, taistelusta, sorrosta ja kurjuudesta huolimatta. Ehkä tarvittiin feminismi herättämään miehet unestaan.. ja kyseenalaistamaan vallitsevia normeja. Feminismi vaikuttaakin hyvin itsetuhoiselta järjestelmältä - se vetää kaiken niin överiksi, ettei järkevällä ihmisellä ole muuta vaihtoehtoa kuin nähdä suoraan silmästä silmään se pöyristyttävä hulluus, jota feminismi edustaa. Ja havaita asioiden tila nykymaailmassa, niinsanotusti "valveutua"..

Ehkäpä siis feminismistä on hyvin pitkällä tähtäimellä ja laajassa perspektiivissä hyötyä, vaikka näin lyhyellä tähtäimellä ja pienemmästä perspektiivistä vaikuttaa pelkästään äärimmäiseltä katastrofilta ja sodalta viattomia vastaan heidän kehonsa muodon vuoksi.

Feminismi ei ole eugeniaa eikä rasismia yhtään parempi juttu, siis.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Kansanedustajista Päivi Räsänen ja Ben Zysckowitz ilmoittautuivat sukupuolten välisen tasa-arvon kannattajiksi!

Jape kirjoitti...

Amorin etsintä: Liian kilttikö (mies)?
Amorin etsintä: Kiltit miehet ja ilkeät naiset

Anonyymi kirjoitti...

Jos on niin laiska tai tyhmä, ettei osaa katsoa onko wc-istuimen rengas itselleen sopivassa asennossa ennen kuin yrittää istua sille, niin minusta ansaitseekin istua pelkälle posliinille. Luulisi nyt naistenkin tajuavan, ettei koko maailma pyöriä heidän tai heidän ahterinsa ympärillä.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

HELKKARIN HYVÄ Miesten tasa-arvo ry:n kannanotto STM:n selontekoon hallituksen tasa-arvopolitiikastaJuuri oikea asenne, ellei vieläkin liian kiltti. Sinnepäin on aivan turha nöyristellä tippaakaan.

tympeäNörttö kirjoitti...

Kun olen joskus ihmetellyt tuota juttua wc-pöntön renkaaseen liittyen, on pari tyttöä antanut vastaukseksi, että he tykkäävät käydä vessassa ilman valoja, joten olisi kuulemma kohtuutonta olettaa heidän tarkistavan renkaan asennon?! Weird.

Teemu kirjoitti...

"Jos on ikinä istunut vessanpytylle niin, että kuvittelee kannen olevan alhaalla eikä se olekaan, niin tietää syyn siitä valittamiseen...
Ei vaiva kannen laskemisesta ole suuri, mutta on inhottava tunne "pudota" pyttyyn, kun luulee istuvansa istuimelle. "

No eipä ole päässyt minulle tapahtumaan :) No itselläni on tapana laittaa riita puoliksi ja laittaa koko höskä kiinni kansinne päivinneen. Se on jokaiselle silloin yhtä suuri riesa ja ei haittaa vaikka vahingossa istuukin pöntölle avaamatta sitä.

-Teme-

Kolmas nainen kirjoitti...

Hyvä Teme, tuossa on jo asennetta :)

En nyt tiedä, onko kyse laiskuudesta tai typeryydestä kuten homo epäili... Vessojen arkkitehtuurejakin on vaan niin monenlaisia. Omassa kämpässä ainakin niin pieni koppi, että astun sisään sivuttain, valmiiksi selkä pyttyyn päin, kun ei ahtaassa tilassa viitsi ylimääräisiä piruetteja lähteä tekemään. Niin kyllä sen joka kerta tuntee nahoissaan, jos on miesvieras käynyt eikä muista kuikuilla selkänsä taakse, että onkohan se rengas alhaalla vai ei.
Tuonkin selityksen olen muuten kuullut joskus, että jotkut käy vessassa pimeässä, mutta se kuulostaa kyllä vähän oudolta...

Tuli vaan tässä vielä mieleen sekin, että erityisen inhottavaa se renkaattomalle pytynreunalle istuminen oli muksuna, kun tosiaan putosi sitten syvälle pönttöön. Niin eikö sen renkaanlaskemiskoulutuksen voisi ottaa osana isyyteen valmistautumista eikä pelkkänä naisten kotkotuksena? :)

Anonyymi kirjoitti...

http://www.ksml.fi/uutiset/keski-suomi/sepitetty-joukkoraiskaus-toi-ehdotonta/452301

Mikko kirjoitti...

"Siis ei tietenkään kannen, vaan sen renkaan... No joka tapauksessa sen, mistä me naiset aina valitetaan :)"

Tuosta olen kyllä samaa mieltä. Naisethan tekevät aina tarpeensa istualtaan, mutta mieskin tekee toisen tarpeensa istualtaan. Minulle sen renkaan laskeminen ei ole koskaan tuottanut mitään vaikeuksia. Mutta toisaalta, kyllä ainakin JOTKUT naiset vaativat myös kannen laskemista.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, tuosta kansi/rengasasiasta on kyllä ihan aiheellisesti syyllsitetty miehiä, sillä heteroparisuhteessa 3/4 wc-käyntien sisällöstä edellyttää renkaan laskemista alas, eli istumista pöntölle. Järkevintä olisi laskea kansikin alas, niin on molemmille tasapuolisempaa ja sitä varten pöntössä on kansi, että sitä pidetään kiinni kun pönttöä ei käytetä.

Anonyymi kirjoitti...

Tai mitä jos kukin laittaisi renkaan itse siihen asentoon miten haluaa, jolloin talisi mahdollisimman vähän tarpeetonta renkaan asennon muuttamista - ja vaiva kannan asennon muuttamisesta jakaantuisi tasaisemmin kummankin sukupuolen kesken.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Yöllä ei ole järkevää laittaa valoja vessaan, jos aikoo jatkaa uniaan. Valo nimittäin herättää.

Virtsaiseen vessanpytyn renkaaseen on lisäksi inhottava koskea, ja on inhottavaa istahtaa tahmealle posliinille. Muutenkin tuo miesten tapa ruikkia seisoviltaan minne sattuu, myös pytyn viereen lattialle, on perin inha.

Kyläilevät miehet voisivat olla kohteliaampia, on tosi epäkohteliasta virtsata toisten lattioille ja pytynreunoille.

Vortac kirjoitti...

Luulisi nyt naistenkin tajuavan, ettei koko maailma pyöriä heidän tai heidän ahterinsa ympärillä.

Tunnetko paljonkin naisia, jotka sen tajuavat? (-8

- Vortac