torstaina, heinäkuuta 30, 2009

Hesari

Miksi poikien ja miesten typeryyttä arvostetaan?

Aikuisen miehen huostaanotto ja suomalainen soturikulttuuri kohtasivat saman päivän numerossa (HS 29. 7.). Ville Sarkamo totesi Vieraskynässä suomalaisen kulttuurin väkivallan ihanteiden läpäisemäksi, ja Kimmo Oksanen peräänkuulutti miehen suojelua itseltään.

Väkivalta eri muodoissaan on meillä hyväksyttyä, eikä pojilla ja miehillä ole oikeutta fyysiseen koskemattomuuteen ja turvallisuuteen.

Päiväkotien ja koulujen pihoilla, kaduilla ja nakkikioskien edustoilla voi nähdä jatkuvaa miehistä voimainmittelöä, repimistä, tönimistä, potkimista ja lyömistä, ja meidän suomalaisten mielestä tämä on täysin asiallista.

Onko niin, että naisvaltainen päiväkotihenkilöstö ja opettajakunta ovat ammattitaidottomia ohjaamaan poikia rakentavaan konfliktinratkaisuun ja aggression hallintaan?

Onko niin, että opettajat ja lastentarhantädit, vanhemmat ja urheiluvalmentajat eivät tunnista poikien ja nuorten miesten herkkyyttä, luovuutta ja älykkyyttä, vai eivätkö he halua nähdä pojissa näitä ominaisuuksia, koska kulttuurimme ei niitä arvosta? Meillähän ei tyttöjäkään palkita kiltteydestä, ahkeruudesta tai hyvästä käytöksestä.

Maksamme soturiarvoistamme kovaa hintaa. Nuorten miesten hyväksytty typeryys tappaa liikenteessä. Kyvyttömyys ratkaista konflikteja ja käsitellä tunteita johtaa ahdistukseen, masennukseen, alkoholismiin, itsemurhiin ja puolisoiden väkivaltaisiin kuolemiin.

Koska ihannoimme soturiarvoja myös poliittisen päätöksenteon tasolla, pidämme poikien ja miesten käytöstä asiaan kuuluvana.

Nuorten miesten mielenterveysongelmien ja itsemurhien ehkäisy on kallista kosmetiikkaa, eikä todellisiin syihin – arvoihimme – haluta paneutua. Taide- ja taitoaineet, kommunikaatio ja viestintä ovat naismaista nössöilyä, eikä niihin siis satsata.

Niin kauan kun poikien ja miehien typeryyttä arvostetaan, Suomesta ei koskaan tule todellista sivistysvaltiota.

LAURA NORRMAN

Miehetkin kokevat seksuaalista häirintää
Sosiaali- ja terveysministeriön tasa-arvobarometri kertoo, että joka kahdeksas suomalaismies on kokenut seksuaalista häirintää naisten taholta. Nuorista, alle 35-vuotiaista miehistä seksuaalista ahdistelua on kokenut joka viides. Luvut yllättivät, ja jäin pohtimaan, miksi tästä asiasta ei puhuta.

Miehet tekevät hyvin harvoin ilmoituksen kokemastaan seksuaalisesta häirinnästä. Roolimallien puristuksissa häirinnästä tehdään helposti vitsi, ikään kuin ahdistelu olisi suorastaan tervetullutta. Naisten huomio voi toki olla tervetullutta, mutta se on ihan eri asia kuin epämukavalta tuntuva vihjailu tai muu häirintä.

Nuorelle miehelle seksuaalisen häirinnän uhriksi joutuminen on vaikea paikka, sillä vaikka teko loukkaa henkisesti ja fyysisesti, siitä ei oikein kehtaa puhua.

Usein uhri syyttää tapahtuneesta itseään ja tuntee häpeää. Erityisen vaiettu asia on perhe- tai lähipiirissä tapahtuva nuorten, murrosikäisten poikien seksuaalinen häirintä ja hyväksikäyttö. Tämä on yhteiskunnassamme tabu, joka pitää uskaltaa ottaa puheeksi.

Median kautta meille on muodostunut yksipuolinen kuva siitä, mitä seksuaalinen häirintä on. Sen mukaan keski-ikäinen, hyvässä asemassa oleva mies ahdistelee nuorta, heikommassa asemassa olevaa naista härskeillä puheilla tai sopimattomilla viesteillä.

Tilastot tuovat esiin seksuaalisen häirinnän moninaisuuden. Myös miesten seksuaalista häirintää tapahtuu koko ajan enemmän ja enemmän. Miksi tästä ei puhuta, miksi miehet vaikenevat?

Naisten kokemaa seksuaalista häirintää on tutkittu paljon. Nyt olisikin aika tutkia kattavasti miesten kokemaa seksuaalista häirintää ja insestiä. Nämä ongelmat eivät ole uusia, niistä ei vain ole ollut tapana puhua. Toivottavasti hiljaisuus loppuu.

KARI UOTILA

Mynttinen

Tasa-arvo on naisten tasa-arvoa, ei sukupuolten!

36 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

"Päiväkotien ja koulujen pihoilla, kaduilla ja nakkikioskien edustoilla voi nähdä jatkuvaa miehistä voimainmittelöä, repimistä, tönimistä, potkimista ja lyömistä, ja meidän suomalaisten mielestä tämä on täysin asiallista."

Kuten tuli jo todettua, väkivalta on Suomessa vähenemään päin. Miksi tämä totuus aina unohtuu?

"Meillähän ei tyttöjäkään palkita kiltteydestä, ahkeruudesta tai hyvästä käytöksestä."

Miten niin?

"Maksamme soturiarvoistamme kovaa hintaa."

Mitkä ihmeen "soturiarvot"?

"Kyvyttömyys ratkaista konflikteja ja käsitellä tunteita johtaa ahdistukseen, masennukseen, alkoholismiin, itsemurhiin ja puolisoiden väkivaltaisiin kuolemiin."

Ongelma on siinä, että miehiä kohdellaan toisen luokan kansalaisina, eikä miesten henkeä ja terveyttä pidetä missään arvossa. Vika ei siis ole siinä, etteivätkö miehet osaisi ratkaista konflkteja tai käsitellä tunteita (omalla tavallaan, joka eroaa naisten tavoista), vaan siinä, ettei heitä hyväksytä omana itsenään, eikä heitä arvosteta.

Jorma kirjoitti...

"Miksi tästä ei puhuta, miksi miehet vaikenevat?"

Koska Suomessa on vallalla feministinen, miesvihamielinen kulttuuri.

since 1974 kirjoitti...

Ruikutiruikuti. Minä elän täsmälleen sellaista elämää kuin haluan, enkä todellakaan anna minkään myyttisen matriaarkatin ohjailla elämääni. Sitä paitsi en edes kannata tasa-arvoa: vallan tulee kuulua meille miehille.

Siivosti kirjoitti...

Tuossa IS:n keskustelussa oli taas puhe ns. naisten ja miesten kotitöistä; tällä kertaa nainen oletti auton huollon kuuluvan itsestäänselvästi miehelle, mikä on tietenkin typerää.

Täällä palstalla on ollut puhetta miesten ja naisten erilaisista siisteysstandardeista. Eli käsittääkseni yleinen mielipide on se, että naiset yleistäen ovat omaksuneet tarkemmin siistitymmän kodin standardin, kun taas miehille yleistäen kelpaisi vähempikin siisteys. Ymmärrän tämän hyvin ja olemme yrittäneet päästä parisuhteessa kompromissiin mieheni siisteyskäsityksen ja omani välillä. Mieheni mielestä imurointia ja muuta siivousta, kuten wc:n pesua ja lakaoiden vaihtoa tarvitsee tehdä N. kerran kahdessa kuukaudessa, kun itse haluaisin tehdä siivouksen kerran viikossa. Mieheni on suostunut "tulemaan vastaan" ja siivoaa nykyisin kerran kuussa, itse siivoan sitten ne loput kolme kertaa. Minulla on pölyallergia ja meillä on yhteinen koira ja asumme kaksiossa. Onko sopimus (mieheni mielestä siis tasa-arvoinen, koska on jo "tullut vastaan") mielestänne oikeudenmukainen? Minulle tämä siisteysstandardeista sopiminen on tarkoittanut sitä, että teen 3/4 kotitöistä, koska en voi enkä halua elää niin pölyisessä, hiekkaisessa ja siivottomassa asunnossa kuin mihin mieheni pystyy. Eli jos haluaisin, että kotityöt jakautuvat tasan, minun tulisi pystyä elämään kahden viikon välein siivottavassa asunnossa, joka siinä ajassa ehtii sotkeutua niin, että joudun käyttämään allergialääkkeitä jos en ole itse ehtinyt siivota ja mieheni ei suostu auttaamaan kuin sen kerran kuussa.

since 1974 kirjoitti...

"Auton huolto"

Aika moni ajaa nykyisin autoilla, joita käytetään lähinnä vuosihuolloissa, katsastuksissa ja pesulassa. Itselle jäävä pikkuvärkkääminen on sitten leppoisaa vapaa-ajan viettoa. Ei se mitään kotityötä ole.

Vortac kirjoitti...

Myrkyssä selvästikin ymmärrettiin MAT täydellisesti. Tuskin ketään oikeasti yllättää, miten kiinnostuneita naiset Mynttisestä olivat heti kun hän osoitti dominanssia.

Niin se vain ikävä kyllä menee, ja se on mielestäni tämän planeetan väestön yksi epämiellyttävistä ja vastenmielisistä puolista.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Tuohon siivousjuttuun en osaa sanoa muuta kuin että jos muuttaa yhteen, ongelmia tulee varmasti, ja rutosti neuvoteltavaa ja setvittävää. Elämä ei ole romanssia, vaan arkipäivää.

Näin ollen on parempi asua erillään, niin romanssikin kukoistaa enempi kun välillä joutuu jopa kaipaamaan toista.

Jos kuvioissa on lapsia, järjestely voi olla hiukan ongelmallista, tietenkin. Mutta kukapa järkevä ihminen lisääntyisi tällaisessa maailmassa..

- Vortac

Jorma kirjoitti...

"enkä todellakaan anna minkään myyttisen matriaarkatin ohjailla elämääni."

Ei tarvitsekaan. Tosielämän feminitit pitävät huolen siitä, että miehen elämä Suomessa on kurja, kallis ja lyhyt.

"Ei se mitään kotityötä ole."

Totta kai se on. Ihan siinä missä ruaanlaittokin. Monihan syö luonaansa ulkona, joten kotoinen ruaanlaitto on sitten sinun logiikallasi vain leppoisaa vapaa-ajan viettoa.

Vortac kirjoitti...

Koska Suomessa on vallalla feministinen, miesvihamielinen kulttuuri.

Erittäin hyvin kiteytetty.

Omituisinta on, että aina kun tuon faktan sanoo ääneen - vaikka sävy olisi mikä - niin se tulkitaan "ruikutukseksi".

Ikäänkuin naiset eivät olisi koskaan ruikuttaneet yhtään mistään...

Mitäs se 'naisen euro on 80 senttiä' on muuta kuin valheellista ruikutusta?

- Vortac

since 1974 kirjoitti...

"Tosielämän feminitit pitävät huolen siitä, että miehen elämä Suomessa on kurja, kallis ja lyhyt."

Tarkoitat Jorman elämää.

"Totta kai se on. Ihan siinä missä ruaanlaittokin."

Ei ole. Hanki säällinmen auto, niin voit opetella ruoanlaittoa ja muita kotitöitä. Aikaisempien kommenttiesi perusteella sinulla on kotitöissä aika lailla opettelemista.

Vortac-ruikuttajalle en kommentoi mitään.

Anonyymi kirjoitti...

Vai niin, miehenä oleminen on siis - kaiken lisäksi - typeryyttä. Eiköhän nuo seuraukset johdu enemmänkin siitä että poikien ei anneta olla poikia.

Jorma kirjoitti...

"Tarkoitat Jorman elämää."

En, vaan miehen elmää.

"Ei ole. Hanki säällinmen auto, niin voit opetella ruoanlaittoa ja muita kotitöitä."

Joko sekä ruuanlaitto ja auton hoitaminen ovat molemmat kotitöitä, tai kumpikaan niistä ei sitä ole. Valitse siitä.

"Aikaisempien kommenttiesi perusteella sinulla on kotitöissä aika lailla opettelemista."

Sinä et ole edes tajunnut, mitä kotityöt ovat.

Hyvärinen J. kirjoitti...

Roolimallien puristuksissa häirinnästä tehdään helposti vitsi, ikään kuin ahdistelu olisi suorastaan tervetullutta.

Tässä ollaan tekemisissä mielestäni tärkeän kysymyksen kanssa. Kulttuuri sallii yhä naisille suuremman pidättyväisyyden ei-toivottuja lähestymisyrityksiä kohtaan, koska naisen pidättyvyys on nähty itsestäänselvyytenä kauan, ainakin historiallisen ajan alkuhämäristä saakka. Miesten kohdalla tilanne on lähes päinvastainen.

Rankasti kärjistäen voidaan väittää, että miehen malli on aikojen saatossa kehkeytynyt sellaiseksi, että miehen velvollisuus on haluta seksuaalisesti kaikkia naisia tai ainakin olla valmis seksiin heidän kanssaan. Sitä ajattelutapaa, jossa miehille ei sallittaisi samanlaista valikoivuutta tunteidensa ja mieltymystensä perusteella kuin naisille, pidetään yllä erilaisilla kansan”viisauksilla” tyyliin ”ronkelit runkkaa”. Tällainen kulttuuri johtaa miehen jäämiseen suojattomaksi ei-toivotuilta seksuaalisilta lähestymisyrityksiltä. Onpa niitäkin paradoksaalisia tapauksia, joissa mitä suvaitsevaisimpana itseään pitävä nainen käyttää miehestä sanaa ”homo” äärimmäisessä loukkaamistarkoituksessa, jos mies ei ole osoittanut olevansa naisesta kiinnostunut.

Olen joskus ajatellut, että asialla saattaa olla tekemistä sen kanssa, että toisinaan miehet mitä karkeimmilla tavoilla tekevät selväksi, millaisten naisten taholta tehdyt lähestymisyritykset eivät heistä ole toivottavia – tehdään ikään kuin ennakoiva isku puolustautumistarkoituksessa. Uskon, että molempien sukupuolten kannalta olisi edullista, jos päästäisiin eroon niistä miehenä olemisen roolimalleista, jota Kari Uotilan kirjoituksessa kritisoidaan.

Kokonaan toinen asia on sitten se, että mieheyden yhdistäminen pitäjänpukkiuteen voi harhauttaa ajatukset kuvittelemaan, että naisilla olisi pidättyväisyytensä ansiosta jotakin seksuaalista valtaa.

since 1974 kirjoitti...

Jorma, ihan miten vaan. Minulle on yhdentekevää kuinka paljon rassaat romuasi ja välttelet arkisia kotitöitä. Puhumattakaan siitä, kuinka kurjaa, kallista ja lyhyttä elämäsi on. Epäilemättä se on juuri tuollaista - päinvastoin kuin omani, joka on mielekästä ja kohtuullista ja terveellistäkin.

Itse pidän siisteyttä ja järjestystä miehekkäänä asiana, siksi teen mielelläni kaikenlaisia kotitöitä. Autoani huoltaa merkkihuoltamo.

mies.asia kirjoitti...

"Kokonaan toinen asia on sitten se, että mieheyden yhdistäminen pitäjänpukkiuteen voi harhauttaa ajatukset kuvittelemaan, että naisilla olisi pidättyväisyytensä ansiosta jotakin seksuaalista valtaa."

Kannattaa lukea isäntämme kirja "Naisten seksuaalinen valta". Lyhyenä esimerkkinä blogin arkistoista kirjoitus "Vesivertaus".

Asiaa sivuaa Baumeister ja Twenge -suomennos: Naisten seksuaalisuuden kulttuurinen tukahduttaminen (englanniksi, PDF)

Vortac kirjoitti...

Kyllä Jorma on oikeassa.

Hyvärinen, kirjoitit aika hyvin ja asiaa!

- Vortac

since 1974 kirjoitti...

"Jorma on oikeassa"

Tämä on kuin yläasteelta, jossa yleisesti inhottu ja ilkeäkielinen poikaoppilas on vihdoin saanut seuraajia - niistä heikkolahjaisista.

Mikäpä siinä. Heillä on totuus - halleluja! - hallussaan.

mies.asia kirjoitti...

Trollit voisivat pitää nimimerkkinsä samoina, niin tulisivat tutuiksi.

"Since 1974":llä on jonkin verran yritystä, mutta ei tuosta löydy viihdearvoa, eikä ärsytyskynnys ylity.

Kokemuksia elävästä elämästä kirjoitti...

Työskentelen kaupankassalla ja yksi päivä siihen tuli kaksi noin 40-vuotiasta naista. Toinen naisista osti rintaliivit. Kun otin hinnan rintsikoista nainen alkoi tuumia, että tulikohan otettua oikean kokoiset ja kysyi, että voisinkohan minä kokeilla. Sanoin, että "enpä nyt taida kokeilla" jolloin toinen naisista sanoi, että eipäs *minun nimi* edes punastunut. Juttu oli varmaan heistä kovinkin hauska.

since 1974 kirjoitti...

Kiitos nimimerkki mies.asia.

Yritän olla viihdyttämättä ja ärsyttämättä. Se on teidän hommaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kuten tuli jo todettua, väkivalta on Suomessa vähenemään päin. Miksi tämä totuus aina unohtuu?

Mitenkäs maahanmuuttokriittiseltä "miesaktivistilta" pääsi unohtumaan se pyhä Totuus, että totta kai SUomessa väkivalta lisääntyy kun maahan tulee mutavyöryittäin keenereitä. Tämä on totuus koska se tulee Henryn porfeetan Halla-ahon suusta, ja kaikki jotka eivät usko Halla-ahon totuuteen ovat vihervasurikommari-maanpettureita ja muita sivareita.

Vortac kirjoitti...

Juttu oli varmaan heistä kovinkin hauska.

Se on sitä naisten huumoria.. Joku täällä muistaakseni heittikin vastaavan esimerkin siitä, miten naisten mielestä lähes kaikki on huumoria; "Kävin kaupassa ja arvaa mitä? Maito unohtui! Hihihi"

Olen itsekin sittemmin havainnut saman - naisilla on todella omituinen huumorintaju, mutta ei kovinkaan suurta kykyä luoda aitoa, hauskaa huumoria, joka naurattaisi muitakin kuin naisia.

Jostain syystä naispuoliset Seinfeldit puuttuvat tyystin.

- Vortac

since 1974 kirjoitti...

Vortac, jos kerran naiset ovat niin tyhmiä, miksi kannatat tasa-arvoa? Vai kannatatko?

Hyvärinen J. kirjoitti...

Mies.asia:
Kannattaa lukea isäntämme kirja "Naisten seksuaalinen valta". Lyhyenä esimerkkinä blogin arkistoista kirjoitus "Vesivertaus".

Asiaa sivuaa Baumeister ja Twenge -suomennos: Naisten seksuaalisuuden kulttuurinen tukahduttaminen (englanniksi, PDF)


Olen lukenut kyseisen kirjan ja siitä huolimatta - tai sen vuoksi - olen entistä vakaammin esittämälläni kannalla. Toki arvostan H. Laasasta roolissaan tutkijana. En ihmettelisi, vaikka hän jäisi suomalaisen naistutkimus-nimisen tieteenalan historiaan sen pelastajana. Yliopistouudistuksen, kansainvälistymisen ja taloudellisen taantuman triangelissa suomalaista tiedekorkeakoululaitosta ravistellaan ankarasti, ja todennäköisesti eteen tulevat ne hetket, jolloin kysytään, mikä toiminta kuuluu korkeakoululaitokseen ja mikä kolmannelle sektorille ja eri etujärjestöille. Tieteen statuksen säilyttämisen kannalta alalle kuin alalle lienee välttämätöntä ankara itsekritiikki, jossa dogmien asemaan päässeitä näkemyksiä tulee horjuttaa, oltiin niistä mielipide- tai eturyhmäpolitiikan tasolla mitä mieltä hyvänsä. Samalla tavalla esimerkiksi historiatiede - yhteiskuntatieteen eri osa-alueista puhumattakaan - on säilyttänyt statuksensa vuosikymmnten saatossa ja kiistämättä saanut paljon hyvää aikaan.

Mitä tulee Baumeisterin ja Twengen kirjoitukseen, se on yksi toisinto siinä narratiivissa, joka kuvailee joskus kauan sitten - historiallisten lähteiden ulottumattomissa - ollutta naisvallan aikakautta. Tätä narratiivia käyttävät ahkerasti tarinhohtoisen matriarkaatin kultakauteen uskovat samoin kuin sellaisen tuhoisuutta todistelevat. Suhtaudun hiukan varauksella 1800-luvun psykologian suuntausten käyttämiseen historiatieteellisenä metodina (jonka yksi kukkanen on Brandesin Caesar-elämänkerta), mihin artikkelissa Sherfeyn nimissä viitataan. No, tuohan ei ollut kyseisen artikkelin pääasia - kunhan tuli mieleen sitä lukiessani.

Jorma kirjoitti...

"Minulle on yhdentekevää kuinka paljon rassaat romuasi ja välttelet arkisia kotitöitä."

Eihän se ruuanlaitto ole mikään kotityö, jos ei oman auton kunnossapitokaan ole.

"Puhumattakaan siitä, kuinka kurjaa, kallista ja lyhyttä elämäsi on."

Sairaalloinen miesvihasi ei yllätä ketään.

"Heillä on totuus - halleluja! - hallussaan."

Kyllä, tasa-arvo etenee, vaikka se sinunkaltaisiasi miestenvihaajia miten harmittaisi.

since 1974 kirjoitti...

"Miestenvihaaja"

En tietenkään vihaa miehiä, olenhan itsekin ylpeästi mies.

On outoa, että Jorma, joka itkee miesten elämää kurjaksi, kalliiksi ja lyhyeksi väittää minua, todellista miesasiaa ajavaa ja tasa-arvoa vastustavaa miehenkörilästä miestenvihaajaksi.

Joka tapauksessa, Jorma, jos sinulle on niin tärkeää mieltää autonhuolto kotityöksi, niin siitä vaan. En puutu enää sinänsä harmittomaan yksityisajatteluusi.

Jape kirjoitti...

since 1974: "minua, todellista miesasiaa ajavaa ja tasa-arvoa vastustavaa miehenkörilästä miestenvihaajaksi."

Tasa-arvoa vastustavat "miehenköriläät" ovat samaa kastia feministien kanssa, eikä heidän kanssaan pidä keskustella. Se on hedelmätöntä, kuten tasa-arvon vastustaja, profeministi since 1974 on osoittanut.

Anonyymi kirjoitti...

Since 1974.!

Asiaa..täällä blogissa kun peuhaavat enimmäkseen nuo epätasa-arvon kannattajat Japet ja JOrmat ja muut Mikot sekä Homot, joten on ihan paikallaan että joku mies on erikin mieltä asioista välillä.

Fairy

mies.asia kirjoitti...

Eri mieltä oleminen ilman järkeviä argumentteja on yhtä tyhjän kanssa.

Huvittavaa:

since 1974: "minua, todellista miesasiaa ajavaa ja tasa-arvoa vastustavaa"
Fairy: "peuhaavat enimmäkseen nuo epätasa-arvon kannattajat Japet ja..."

Trollaava Fairy siis kannattaa omien sanojensa mukaan tasa-arvoa VASTUSTAVAA trollia since 1974:ää, mutta ei pidä täällä kirjoittavista tasa-arvoa ajavista miehistä?

Jännäksi menee.

-- mies.asia

Jorma kirjoitti...

"En puutu enää sinänsä harmittomaan yksityisajatteluusi."

Ei kyse ole yksityisajattelusta, vaan tosiasioiden esilletuomisesta.

Anonyymi kirjoitti...

Since 1974 voi nähdä käänteisellä tavalla ja narratiiviin perustuen hyvinkin tasa- ARVON TODELLISEKSI KANNATTAJAKSI, koska hän näyttää selkeästi vähintäänkin ravistelevan tämän blogin epätasa-arvon kannattajia. Fairyä taidetaan pelätä kun halutaan leimata trolliksi. AH..tätä valtaa joka ei ole seksuaalista, jota se ei voisikaan olla kas kun porno voi korvata naisen blogin ylläpitäjän mukaan..hah hhaaaa.

Fairy

Jorma kirjoitti...

"tämän blogin epätasa-arvon kannattajia."

Jos haluat nähdä epätasa-arvon kannattajan, vilkaisepa peiliin, trolli.

Anonyymi kirjoitti...

"Jos haluat nähdä epätasa-arvon kannattajan, vilkaisepa peiliin, trolli.
"

..hahhhaaaa..voisit lisätä tuohon vielä että RUMA ja mahdollisesti lesbo ..niin sitten olisi täydellinen vitsi. Jeesus mitkä naurut heti näin iltapäivän kunniaksi.

Fairy

Jorma kirjoitti...

"hahhhaaaa..voisit lisätä tuohon vielä että RUMA ja mahdollisesti lesbo ..niin sitten olisi täydellinen vitsi."

Omituinen käsitys huumorista.

Itkeä sinun pitäisi ja hävetä.

since 1974 kirjoitti...

Tarkennukseksi: minä EN kannata sukupuolten välistä tasa-arvoa. Olen melkoisen konservatiivinen kaveri ja pidän siitä, että me miehet hallitsemme ja johdamme maailmaa muutamat kyvykkäät naiset rinnallamme.

Halveksin kaikkia omaa sukupuoltaan häpäiseviä pillittäjiä, olivat he naisia tai miehiä. Esim. nimimerkki Jorma kirjoitti aiemmin, kuinka miehen elämä Suomessa on "kurja, kallis ja lyhyt". Tämä on juuri sellaista halveksittavaa vikinää.

Nyt lähden veneilemään ja kalastelemaan. Hyvää viikonloppua kaikille!

Anonyymi kirjoitti...

"pidän siitä, että me miehet hallitsemme ja johdamme maailmaa"

Oisko ollu Masa itte tai peräti Barack tossa kirjottamassa? Joku maailmanhallitsija kuiteskin.