perjantaina, elokuuta 21, 2009

Caster Semenya

Women’s 800m gold medallist to undergo sex test ja Sex-Determination Testing in Track and Field ja Caster Semenya's sex in doubt, as reports of sex testing and potential disqualification surface

HS: Tytölläkö on lupa lyödä?
Nuoret tytöt lyövät tutkimuksen mukaan kumppaniaan useammin kuin pojat. Uutinen sai aikaan vilkkaan keskustelun verkossa.

Miessukupuolen edustajia on tylytetty aiheetta naisten alistamisesta joillakin Canthin aikaisilla hokemilla, vaikka itse olen todellisuuden nähnyt aina ihan päinvastaisena. Tämänkin me kaikki jo tiesimme, mutta tästä ei ole saanut puhua ääneen.
NAMIROHM

Väkivalta on aina tuomittavaa, oli sen aiheuttajana tyttö tai poika, nainen tai mies.
FEMAKKO

Törkeää HS:n (miesvaltaiselta?) toimitukselta ohjata uutisoinnillaan huomiota pois miesten naisiin kohdistamasta väkivallasta. Miten tyttöjen kenties leikkimieliset läpsäisyt ovat verrattavissa miesten tekemiin pahoinpitelyihin, jotka johtavat usein vakaviin vammoihin, joskus jopa kuolemaan? Minä kun luulin, että tasa-arvo olisi Suomessa jo sillä tasolla, ettei tällaisia uutisia tarvitsisi lukea.
MIRJAMI

Tässäpä Mirjami kätevästi toikin esille, miksi asiat ovat näin. Naiset eivät tunne tekevänsä mitään väärää lyödessään. Kukaanhan ei täällä ole miesten tekemiä pahoinpitelyitä puolustellut. Naisten tekemät "läpsimiset" eivät muutu hyväksyttäviksi sillä, että miehet tekevät väärin.
PASI

Kihlattuni on ainakin kaksi tai kolme kertaa lyönyt minua, vähäisellä voimalla toki, mutta kuitenkin. Silti hän on ymmärtänyt tehneensä jotain väärää vasta, kun olen huomauttanut häntä asiasta. Ilmeisesti nainen heikompana ajattelee, ettei hänen lyöntinsä satuta. Mutta kuten sanotaan, (pienenkin) fyysisen väkivallan jättämä henkinen kolhu on se kaikista pahin.

PAHOINPIDELTY(KÖ?)

En tiedä, onko se väkivaltaa, jos heittää härskin läpän ja saa kiitokseksi avarista [avokämmenlyönti]. Mielestäni se on vain herttaista. Kyllä miehen pitää vähän leikkimielistä rankaisua kestää valittamatta.

Nyky-Suomesta puuttuvat kunnon miehiset roolimallit. Kaikki tuntuvat haluavan, että pojista kasvatetaan äidin helmoissa kilttejä, helliä ja välittäviä pikkupoikia eikä terveen itsetunnon omaavia, henkisesti vahvoja ja määrätietoisia miehiä.

Ei ihme, että tytöt näyttävät kaapin paikan ja tekevät, mitä tahtovat, jos mies (poika) koko ajan pelkää, että sanoessaan eriävän mielipiteen nainen (tyttö) jättää hänet.
MIES

Entäs jos nainen heittää "härskin läpän" ja kiitokseksi pesäpallomailasta? Onko sekin herttaista? Vai kenties maskuliinista?
VANDERVAART

Vai voisiko kuitenkin olla niin, että tytöiltä puuttuvat naiselliset roolimallit? Jalkoväliin potkiva, härskejä kirosanoja heittelevä nykynainen ei sitä oikein ole.

Fyysinen koskemattomuus kuuluu niin miehelle kuin naisellekin.
JANNE

Samalla kun monet nykypojista uskaltavat puhua tunteistaan, ovat avoimia, herkkiä ja välittömiä, moni tytöistä on omaksunut kovemman, perinteisen miehisen mallin. Yläkoululaisista tytöistä moni puhuu rivoja, kehuskelee viikonlopun ryyppy- ja panoreissuilla ja esittää kovaa. Tässä on tapahtunut selkeä muutos. Varmasti eräs syy löytyy yhteiskunnan naisvihamielisyydestä. Ainoa tapa pärjätä on olla ns. hyvä jätkä, kun ajan kauneusihanteisiin ei millään mahdu, eikä perinteistä naisellisuutta arvosteta.
YLÄKOULUN OPE

Toivon miehiä mukaan tasa-arvokeskusteluun, kun pelkästään naisten kesken juttu väkisinkin vinoutuu tavalla tai toisella.
CINDERELLA

Väitösuutiset: Äitiyteen voi liittyä epärealistisia odotuksia
- Äidiksi tuloa voidaan pitää naisen elämän yhtenä käännekohtana.
- Syntyvä vauva mullistaa niin naisen arkea, tärkeimpiä ihmissuhteita kuin omaa identiteettiä monin eri tavoin.
- Äitiyteen liittyy monia ristiriitoja.
- Vastuuseen lapsesta sisältyy arjessa monia jopa vastakkaisia tunteita.
- Myös parisuhde ja muut läheiset ihmissuhteet muuttuvat äidiksi tultaessa.
- Äitiys ei ole luonnollista, itsestään selvää ja kaikille naisille samanlaista, vaan äidiksi tulo on yksilöllinen oppimisprosessi
- Vauvatkaan eivät ole samanlaisia.

Taas tiede eteni aimo harppauksen.

Feminismi

Ei kommentteja: