lauantaina, elokuuta 15, 2009

Samapalkkaisuus uhattuna

Tiivistelmä Pasi Malmin väitöskirjan keskeisistä teeseistä

Samapalkkaisuusohjelman toteutuminen uhattuna

Vuokra-asuntomarkkinoiden epätasa-arvo puhuttaa

Nyt se on tutkittu: Ukkomiehet kiinnostavat sinkkunaisia

Reetta Rönkä: Pätevä piikkareissa


Kovilla aloilla homous on edelleen tabu

Avioliiton kestävyyden kannalta ideaalitilanne näyttäisi oleva sellainen, missä mies tienaa 60 prosenttia perheen tuloista ja tekee 40 prosenttia kotitöistä. Tällöin avioero on kaikkein epätodennäköisin.

20 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kaikille insinörteille

http://treffit.suomi24.fi/showUserProfile.do?id=753143

Anonyymi kirjoitti...

"Nyt se on tutkittu: Ukkomiehet kiinnostavat sinkkunaisia"

stagetwo: Judgment-copying theory of female attraction: "The judgment is copied from any other person except her. Another person’s (sexual or non-sexual) judgment of you, perceived by her, translates into sexual attraction."

Anonyymi kirjoitti...

Roissy: Wedding Ring Game

Anonyymi kirjoitti...

Onko nyt menossa joku teemaviikko tai -kuukausi, kun tuntuu olevan niin paljon jotain homouutisia? Tuntuu kyllä vähän oudolta ajatus siitä, että merivoimissa on oma alus homoille - mikäköhän järki siinäkin oikein on?

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Jos tarjoilijat ovat kauniita, taloudella menee huonosti

...
Järkeilyn mukaan kauniille ihmisille, niin naisille kuin miehille, on hyvinä aikoina käyttöä monilla muilla elämän alueilla, asuntojen myynnistä ja juontokeikoista premium vodkan kauppaamiseen. "Se jättää ikävämmät työt, kuten pöytiin tarjoilun, niille, joilla on vähemmän huomattavat geneettiset lahjat", lehti kirjoittaa. Mutta kun taloudella menee huonosti, hyvännäköisemmät ihmiset joutuvat tyytymään tarjoiluhommiin.
...

Homo

Anonyymi kirjoitti...

> "Se jättää ikävämmät työt, kuten pöytiin tarjoilun, niille, joilla on vähemmän huomattavat geneettiset lahjat", lehti kirjoittaa. Mutta kun taloudella menee huonosti, hyvännäköisemmät ihmiset joutuvat tyytymään tarjoiluhommiin.

Minä veikkaisin syyksi yksinkertaisesti sitä, että tarjoiluhommissa ulkonäöllä on suuri merkitys paikan saamiseen + "kuka tahansa" voi alkaa ilman koulutusta tekemään niitä hommia.

Enemmän hakijoita per työpaikka -> entistä kauniimpia tarjoilijoita

- Syltty

Anonyymi kirjoitti...

Isäkin haluaa jakaa tuntemuksiaan vanhemmuudesta

Saa nähdä kuinka vilkas keskustelu tuosta nousee...

Homo

asdfg kirjoitti...

Kannatan tietenkin tasa-arvoa, mutta en oikein ymmärrä miksi ihmisen täytyisi tulla kaapista työpaikallaan. Olisi tässä itselläkin yhtä jos toista kaapista tultavaa, mutta ennemmin annan työ- ja opiskelijakavereideni olla asioista tietämättömiä.

Se on tietenkin tärkeää, että niitä jotka haluavat olla julkihomoja ei sen takia syrjitä, tai että "paljastumisesta" ei aiheudu haittaa. En kuitenkaan pidä julkilausuttujen suuntaumusten mallia kuitenkaan minään automaattisena ihanteena.

Missä tahansa sadan ihmisen työpaikassa on kuitenkin tilastollisen todennäköisyyden mukaan muutama homo, aivan kuten tuo merisotakoulun piällysmiäskin totesi.

Anonyymi kirjoitti...

asdfg, en olisi niin varma että homoja on sentään sadan hengen yrityksessä muutamia, mutta isommissa yrityksissä toki on ainakin joitain.

Masennus iskee moneen tuoreeseen isään

HRW: Naisten asemaa kurjistava laki voimaan Afganistanissa
...
Maan shiiavähemmistöä koskevan lain mukaan aviomies voi esimerkiksi kieltäytyä antamasta ruokaa vaimolleen, jos tämä kieltäytyy seksistä. Arvostelijoiden mukaan laki käytännössä laillistaa raiskauksen avioliitossa.

Laki heikentää naisten asemaa myös monin muin tavoin. Lain mukaan nainen tarvitsee aviomiehensä luvan, jos hän haluaa käydä töissä. Naiset eivät myöskään voi olla lastensa huoltajia.
...

Homo

Turo kirjoitti...

Olen osallistunut näihin viimepäivien "homokeskusteluihin" muutamilla kommenteilla. Tässä alla kuitenkin kommentti, joka ei mennyt läpi (tulikohan se koetuksi jotenkin pilkallisena? Ei ainakaan ollut tarkoitus)

12.8.2009, sivu 3
tekstissä: "Kirsti Laine toivoo ilmapiirin suvaitsevuutta. Hän ei halua tuputtaa kenellekään kaapista tulemista.

- Toivon, että jos henkilö haluaa näin tehdä, se koettaisiin työ- ja opiskeluympäristössä myönteisenä asiana. Uskon, että lähtökohtaisesti suomalainen on suvaitsevainen. "- miksi ihmeessä se, että joku kertoo olevansa homo, koettaisiin jotenkin lähtökohtaisesti myönteisenä. Onko pointti se, että homoutta pitäisi arvostaa jotenkin erityisesti, vai se, että uskaltaa "tunnustaa" jotain seksuaalisuudestaan. Luulisin tätä jälkimmäistä tarkoitetun, mutta miksi sekään olisi jokin "myönteinen" asia muiden mielestä. Jos joku kertoo olevansa nettirunkkari ja ettei muuta seksielämää ole, niin pitäisikö kuulijoiden jotenkin "myönteisesti" ottaa tällainen tieto vastaan, "Tosi kiva, että kerroit. Oli varmaan tosi vaikeeta, kun jouduit eristämään tuon puolen itsestäsi, eikä kukaan tiennyt tuosta mitään."

Kyllä näihin homojen kaapeista tuloihin tunnutaan liitettävän jotain aivan erinomaista. Niihin täytyy osata suhtautua "oikein". Nykyaikana pitää tykätä homoudesta tai muuten on juntti ja suvaitsematon.

Anonyymi kirjoitti...

Why dogs are better than women...

Why Dogs Are Better Than Women


Why A Dog Is Better Than A Woman

Samoin plussaa on se, että narttukoirat eivät ole samanlaisia femakoita niin kuin monet ihmisnartut.

Homo

MikkoAP kirjoitti...

"Kyllä näihin homojen kaapeista tuloihin tunnutaan liitettävän jotain aivan erinomaista. Niihin täytyy osata suhtautua "oikein". Nykyaikana pitää tykätä homoudesta tai muuten on juntti ja suvaitsematon. "

Niin. Hyväksyn homouden kyllä ihan luonnollisena, mutta mieluummin olen tietämätön ja toivoisin, että pitävät asiat itsellään, jos kyse on siis työpaikasta. En usko, että homojakaan innostaisi, jos alkaisin työpaikalla hehkuttamaan heterouttani. Se on kyllä totta, että nämä suvaitsevaisuudellaan pätemään pyrkivät pitävät homoutta jotenkin "saavutuksena".

Anonyymi kirjoitti...

MikkoAP harvemmin (poikkeuksiakin varmasti löytyy) kyse on sukupuoliseen suuntauksen katsomatta hehkuttamisesta, vaan seksuaalisen suuntautuneisuuden ohimennen esiintuimisesta. Esimerkiksi joku narttu saattaa työåaikallaan mainita lapsistaan, miehestään, häistään tms.

Homo

MikkoAP kirjoitti...

"MikkoAP harvemmin (poikkeuksiakin varmasti löytyy) kyse on sukupuoliseen suuntauksen katsomatta hehkuttamisesta, vaan seksuaalisen suuntautuneisuuden ohimennen esiintuimisesta"

Kyllä niinkin. Toki täytyy sanoa, ettei minua sinänsä häiritse tietää jonkun homoudesta. Ylipäätään en halua tietää muiden yksityisasioita, ellei kyse ole kaverista.

Kyllä varmasti homoa mietityttää, miten ympäristö reagoi hänen ulostuloonsa, sillä räikeän törkeitä reaktioita on joutunut kokemaan moni.

Mutta toisaalta, olen valkoinen hetero mies, joten multi-kulti-viher-punaisille olen kaiken pahan alku,juuri ja ilmentymä. Siksi täytyy myöntää, että mietityttää, että tuliko tuo tyyppi ulos kaapista pelkästään sen takia , että saisi avoimesti olla oma itsensä. Vai oliko mukana myös aikomus yrittää todistaa moraalista ylemmyyttä meitä pahoja heteroita kohtaan.

asdfg kirjoitti...

MikkoAP: "Mutta toisaalta, olen valkoinen hetero mies, joten multi-kulti-viher-punaisille olen kaiken pahan alku,juuri ja ilmentymä. Siksi täytyy myöntää, että mietityttää, että tuliko tuo tyyppi ulos kaapista pelkästään sen takia , että saisi avoimesti olla oma itsensä. Vai oliko mukana myös aikomus yrittää todistaa moraalista ylemmyyttä meitä pahoja heteroita kohtaan."

Ymmärrän miten olet päätynyt tuohon näkökulmaan, mutta lehmä ei voi palvojilleen mitään.

Itse en siis lähtisi syyttämään homoseksuaaleja siitä, että heidän näkyvä "suvaitsemisensa" on osa minua parempien ihmisten uskontunnustusta.

Julkiset kannanotot ovat tietenkin olleet jossain määrin tarpeellisia, jotta yleinen mielipide (tai sellaisen tulkinta) muuttuisi, mutta katson että nykyään kyse on monasti vain ritualistisesta pönöttämisestä.

Tapahtuneeseen syrjintään ja/tai häirintään tulee tietenkin edelleen puuttua voimassa olevan hyvän lain mukaan.

MikkoAP kirjoitti...

"Itse en siis lähtisi syyttämään homoseksuaaleja siitä, että heidän näkyvä "suvaitsemisensa" on osa minua parempien ihmisten uskontunnustusta."

En minäkään homoja ryhmänä siitä syytä. Mutta jos kaapista ulostulo antaa tilaisuuden tuntea ylemmyyttä, niin kyllä siihen jotkut myös tarttuvat. On täysin inhimillinen piirre haluta tuntea ylemmyyttä muita kohtaan.

Anonyymi kirjoitti...

Pasi Malmin väitöskirjan tivistelmästä voi vetää vain sen johtopäätöksen että miesten kanssa ei kannata perustaa perhettä eikä harrastaa seksiä, ei ainakaan Pasi Malmin tai Henry Laasasen kanssa. Onneksi he ovat poikkeustapauksia. Järjetöntä kaikella tavalla. Osoittaa loistavasti sen että tämä ns. tieteellinen tapa toimia ja väitellä on aikalailla pelkkää omien mielipiteiden perusteluja vaikka se mielipide olisi että paska on punaista.

Mortimer kirjoitti...

Aloin itse juuri lukea Malmin kirjaa. Tiivistelmäsi perusteella kirja kannattaa lukea loppuun.

Malmin tutkimus voidaan asettaa feminismin ja maskulismin välimaastoon, vaikka painopiste onkin enemmän miehiin kohdistuvan syrjinnän tarkastelussa.

Malmi käsittääkseni suhtautuu melko positiivisesti tasa-arvofeminismiin, ja monet Malmin ajatukset näyttäisivät olevan melko lähellä tasa-arvofeministien ajatuksia, missä ei sinänsä ole mitään väärää. Sääli vain että tasa-arvofeminismin kurssi ei sukupuolentutkimuksessa tai politiikassa ole järin korkea, tai ylipäätään missään valtavirtafeminismissä.

Heiskala kirjoitti...

Juha Jämsä...

Mitenköhän tämä taas olikaan. Kun Hesari edes joskus nostaa esiin edes joitain isyyteen liittyviä kysymyksiä, tämä tapahtuu niin ( ja sen vuoksi ) että Hesari voi nostaa esiin, muka asiantuntijaksi, vaikkapa Juha Jämsän, tietenkin"sateenkaariperheen" homoisän.

Homoisä, Hesarin malli-isä

Anonyymi kirjoitti...

"Pasi Malmin väitöskirjan tivistelmästä voi vetää vain sen johtopäätöksen että miesten kanssa ei kannata perustaa perhettä eikä harrastaa seksiä, ei ainakaan Pasi Malmin tai Henry Laasasen kanssa."

Kannattaa.

"Osoittaa loistavasti sen että tämä ns. tieteellinen tapa toimia ja väitellä on aikalailla pelkkää omien mielipiteiden perusteluja vaikka se mielipide olisi että paska on punaista."

No on vaikea aika perustella asioita, jos kukaan ei myönnä niiden olevan niinkuin ne ovat.
Näissä asioissa on kysymys siitä. Naisista on pelottava ajatus, että heidän pitäisi lisätä seksuaalista tarjontaansa, päästä seksuaalivietin voimakkuudessa samalle asteelle miesten kanssa ja muutenkin pyrkiä tasavertaiseen elämään sukupuolten kesken.
Laasanen on huippututkija ja hänellä on ihan oma "ilmatieteenlaitos".


Bmad