torstaina, helmikuuta 18, 2010

Synnytystasa-arvo

HS: Tasa-arvoa myös synnytyksiin ja lastenhoitoon
Mari-Jaana Pelkonen

Sdp on ehdottanut koko ikäluokkaa koskevaa asevelvollisuutta, koska pelkästään miehiin kohdistuva asevelvollisuus koetaan epätasa-arvoisena. Kuitenkin tiedetään, että asevelvollisuus ei haittaa pidemmällä aikavälillä miesten ura- ja palkkakehitystä suhteessa naisiin.

Äitiyden ja jopa mahdollisuuden tulla raskaaksi sen sijaan tiedetään vaikuttavan naisten työnsaantimahdollisuuksiin, palkka- ja urakehitykseen sekä eläkkeeseen.

Jos naisille määrätään yleinen ase- tai siviilipalvelusvelvollisuus, naiset ja miehet on asetettava samalle viivalle myös synnytysten ja lastenhoidon suhteen. Siinä on Sdp:lle haastetta.

tietoliikennetekniikan
diplomi-insinööri

Eräs hyvä tapa tasa-arvoistaa lastenhoitoa miesten velvollisuuksia lisäävästi on määrätä huoltajuus useammin isälle. Mitä useampi isä saa huoltajuuden, sitä vähemmän lastenhoitovastuuta jää äideille.

Ja mitä tarkoittaa sama viiva synnytysten suhteen? Nainen voi synnyttää tai olla synnyttämättä, mies voi vain olla synnyttämättä, joten siinäkin naisilla on enemmän valinnanvaraa.

Of course we women don't want a male pill - it would end those happy little 'accidents' (lue myös Entä jos miehille olisi ehkäisypilleri?)

Burleski
Kommentti: En ole oikein koskaan ymmärtänyt sitä, että stereotyyppistä naiskäsitystä vastustetaan käyttäytymällä stereotyyppisesti. Tai siis että mistä se ero syntyy, jos sekä perinteisessä strippauksessa että burleskissa pukeudutaan paljastavasti ja riisutaan tai käyttäydytään jotenkin seksuaalisesti vihjailevalla tavalla? Toinen on naisen esineellistämistä ja toinen uutta ja virkistävää kulttuuria, mutta miksi? [Burleski lienee eräs maailman turhimmista asioista]

Ikkunaiines: Kohtuuttomuuden kuolemansynti

Feminist Response to Super Bowl Ads (samat ilmeet kuin puu-Oksasella)

Feminist Sites Losing Their Punch

Joka viides kolmekymppinen nainen elää satavuotiaaksi

43 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

"tietoliikennetekniikan
diplomi-insinööri"

Jotenkin sitä odottaisi tuon koulutustason ihmiseltä kykyä rationaaliseen ajatteluun, mutta näköjään se on turha odotus.

Mitään pakkoa ei ole synnyttämiseen kellän, mutta naisilla on siihen mahdollisuus miehillä ei, eikä tätä biologista tosiasiaa muuksi muuteta lakeja säätämmällä. Asevelvollisuus puolestaan on miehille pakollinen, lakisääteinen velvollisuus, joka on siis tasa-arvon nimissä ulotettava koskemaan myös naisia.

"Toinen on naisen esineellistämistä ja toinen uutta ja virkistävää kulttuuria, mutta miksi?"

Koska on naisia, johon tällainen hömppä uppoaa täysin.

bmaad kirjoitti...

"Jos naisille määrätään yleinen ase- tai siviilipalvelusvelvollisuus, naiset ja miehet on asetettava samalle viivalle myös synnytysten ja lastenhoidon suhteen. Siinä on Sdp:lle haastetta."

Vähän kuin sanoisi, että
miehen velvollisuus on laittaa kotona ruokaa, koska naisella on synnytysrooli.

Mutta toisaalta mitäpä sitä kukaan armeijalla enää tekee missään päin maailmaa sitten, kun se on miesten ja naisten yhteinen koulu. Eikös armeijan tehtävänä ollut kasvattaa pojista miehiä, jotka saavat naisia?

Upsalan ekonomi kirjoitti...

Naisilla on kai luontainen halu esitellä paljaita tissejään ja persauksiaan julkisesti. Burleski on vain uusi nimi tuolle ekshibitionismille nyt kun femakot ovat määritelleet stripteasen naisia halventavaksi patriarkaatin keksinnöksi. Mutta burleskipa on raikasta ja jännittävää ja tasa-arvoistavaa sekä voimauttavaa koska se on naisten keksimä taidemuoto.
Muuten kannattaa lukea nimimerkki Iineksen palstan keskustelu palkoista. Diplomiekonomi iines näyttää siinä närhen munat typerille ja ahneille miestyöntekijöille sekä talouselämän tuntijoille. Harvoin olen lukenut mitään niin hauskaa kuin iineksen käsitykset talouselämästä. Kyllä kaikkien pankkien johtoon pitäisi saada nainen!

Upsalan ekonomi kirjoitti...

ps. Iineksen sivulle pääsee linkillä "kohtuuttomuuden kuolemansynti."

Jorma kirjoitti...

"Mikä on ahtaajien anti yhteiskunnalle? Tavaran saattaminen määräpaikkaan ehjänä? Sekö on tärkeämpää kuin ihmisen saattaminen ehjänä ottamaan oma paikkansa yhteiskunnassa?"

Jos tavarat eivät kulje, ei meillä ole rahaa ihmisistä huolehtimiseen. Juuri niin yksinkertaista se on.

Iines kirjoitti...

Upsalan ekonomille tiedoksi, että kannattaa vilkaista mutakin kirjoituksiani, joissa on yleensä argumentteina omatekemät filosofiat ja itsekeksitty feminismi.

Mainittakoon esimerkkinä mm. se, että minusta striptease on kivaa. Oikein harmittaa, että Pikkukaupungissa ei pääse katsomaan sellaista ihmettä. Tahtoisin katsoa, miten mies kietoutuu tangon ympärille tai olisiko tankoa parempi jokin musta aukko -tanssi? Ja naistenkin striptease on iloista katsottavaa.

Anonyymi kirjoitti...

"Upsalan ekonomille tiedoksi, että kannattaa vilkaista mutakin kirjoituksiani, joissa on yleensä argumentteina omatekemät filosofiat ja itsekeksitty feminismi."

Iineksen kirjoitukset on epätasa-arvoa kannattavia ja suomalaista valkoista heteromiestä sortavia. Musta afrikanneekeri on hänelle arvokkaampi, kuin kantasuomalainen mies, joka viruu nälissään pakkasessa veneen alla. Iines vie viimeisenkin leivänkannikan VHM:n suusta ja antaa ennemmin afrikanihmeelle. Lisäksi pitää tietysti saada pari kolme tonnia kuukaudessa toimintarahaa afrikanmiehelle. Kantasuomalaiset eläkeläiset kun saavat Iineksen mielestä kohtuuttomasti, kun saavat 800 euroa eläkettä.

vittu mikä ääliö kirjoitti...

"Jos tavarat eivät kulje, ei meillä ole rahaa ihmisistä huolehtimiseen. Juuri niin yksinkertaista se on."

Voi hellanlettas sentään.

Anonyymi kirjoitti...

Täysin yksipuolinen valta synnytykseen, lasten hankkimiseen, omimiseen ja suvunjatkumiseen tosiaankin...

Tämähän määräysvalta juuri on kaikkein kovin etuoikeus naisilla, mitä ihmissuvun jäsenellä voi olla -ja senkin he yrittävät esittää propagandanomaisesti uhripääomaansa lisäten. Huhuh.

-

Pitäisikin kirjoittaa II osio kirjaan naisten seksuaalinen valta -se voisi olla nimeltään esimerkiksi naisten suvunjatkumis valta.

Anonyymi kirjoitti...

Iines sanoi...
En myöskään uskaltanut päästää muuatta hyvin isokokoista afrikkalaisen näköistä miestä iltapimeällä kaupunkikotiini, kun hän yllättäen soitti ovikelloani ja ojensi lappua anteeksipyytävästi.

Kuka pelkää mustaamiestä?

Näytäisi siltä, että nämä maahanmuuttointoilijat, kuten Iines, itse eniten.
He haluavat Suomen ovet selälleen; kaikki tänne vaan. Mutta heillä on ehto: ei minun naapuriin, eikä oven taakse.
Kun hädänalainen mustamies pyytää apua, nämä maahanmuuttointolijat sulkevat oven nenän edestä ja kiiruhtavat nettiin paheksumaan muiden maahanmuuttokritiikkiä.

Vaikuttaisi siltä, että suurimpia rasisteja ovat nämä maahanmuuttointoilijat itse.

Anonyymi kirjoitti...

Naisten täysin yksipuolinen oikeus päättää lapsen saamisesta (vaikka yksin) ja tarpeen vaatiessa oikeus lasten omimiseen itselleen mieheltä, on suurin tasa-arvo ongelma sukupuolten välillä. Tämä yksipuolinen oikeus lapsiin, on niin suuri etuoikeus, että sitä ei voi enää rahalla mitata.

Suvunjatkuminen ja lapsen arvo ovat jo rahassa mittaamattomia asioita. Minkään tasoinen rahasumma ei korvaa nitä. Ja tämä valtava, epätasa-arvoinen etuoikeus on vain naisilla.

Anonyymi kirjoitti...

Upsalan ekonomi sanoi...
"Naisilla on kai luontainen halu esitellä paljaita tissejään ja persauksiaan julkisesti. Burleski on vain uusi nimi tuolle ekshibitionismille..."

Tissiaiheeseen liittyen:

Katie Price kannustaa tytärtään paljastamaan rintansa
18.02.2010, 10:00

Povipommi Katie Price, nousi viime viikolla otsikoihin meikattuaan kaksivuotiaan Princess Tiaamii -tyttärensä aikuismaisiin meikkeihin ja laittamalla hänelle lisäksi tekoripset. Tämän jälkeen Katie julkaisi tyttärensä kuvan Facebook-profiilissaan.

Nyt sama meno on jatkunut, mutta kaikeksi onneksi ainakin vielä hieman vähemmän konkreettisissa merkeissä. Povipommin suusta on kuitenkin päässyt jälleen varsin huolestuttava lausunto, sillä Britannian inhotuin julkkis haluaa tyttärensä seuraavan hänen surullisenkuuluisia jalanjälkiään.

- Kun Princess on 18 vuotias ja hän haluaa kolmossivun tytöksi, minä kannustan häntä siihen. Sanon hänelle että “Jes, paljasta rintasi kundeille!” Katie kertoi The Sun -lehden mukaan.

Nyt brittilehdissä ihmeteelläänkin, että onko “paljasta rintasi” korvaamassa “mene opiskelemaan” -teesit kasvatuksessa. Tämänkin lausunnon jälkeen voidaan kuvitella lapsen isän, poptähti Peter Andren, tunnelmat. Hän on yrittänyt saada ex-vaimoaan aisoihin jo pidempään, mutta huonolla menestyksellä.

http://www.stara.fi/2010/02/18/katie-price-kannustaa-tytartaan-paljastamaan-rintansa/

Upsalan ekonomi kirjoitti...

"Vittu mikä ääliö" hellanlettaili selvässä asiassa. Ettei olisi Tulva-lehden taloustoimittaja asialla? Kyllä se vaan on alakoulun opettajattarienkin uskottava, että jos ei vienti vedä (siis jos tavara ei liiku) loppuu opettajattarilta ja monilta muiltakin palkanmaksu ennen pitkää. Ja jos ahtaajien palkat houkuttelevat niin sinne vaan rantaan virkeisiin ulkotöihin. Se varmaan voittaisi mennen tullen mukavan oleskelun ilmastoidussa, viherkasvein somistetussa erikoiskalustein varustellussa maisemakonttorissa jossa palkka ainakin naisille näkyy tulevan feisbookissa istumisesta ja juoruilusta.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi naiset ja kulttuurimme esittävät synnyttämisen ja oikeuden lapsen saamisen vieläkin jotenkin naisten rasitteena?

-

Sen takia, että vuosituhansien ajan (ennen nykyistä kulttuurivallankumousta) asialle oli olemassakin lieviä perusteita -joita ei ole enää. Kaikki ne ovat nyt kumottu.

Vuosituhansia lapsen "omistajuus", huoltajuus, kuului miehelle automaattisesti. Näin oli Suomessakin vuosituhansia ja asia kumottiin vasta muutamia vuosikymmeniä sitten. Esimerkiksi suurimmassa osaa Aasia tai Islamissa asia on vieläkin näin. Asiasta ei edes keskustella, isä omistaa lapset aina.

Lisäksi vuosituhansien ajan ei ollut ehkäisyä, ei sinkkuilua, puhumattakaan aborteista, joita ollaankin nyt tehty jo Suomenkin kokoisessa maassa 500 000 vain muutamassa vuosikymmenessä. Lain puitteissa isällä ei ole asiaan mitään määräysvaltaa -ei suuntaan, eikä toiseen.

Vuosituhansien ajan ei myöskään voinut erota, viedä lapsia -puhumattakaan, että olisi voinut vaatia miestä vielä maksamaan tästä törkeydestä.

Entä keinohedelmöitykset tai "baarissa raskaaksi, ilman isää" vaihtoehdot? Vuosituhansia tällaista nykynaisten sikamaisuutta ei kukaan voinut ajatellakkaan.

-

Eli "naisten valheellinen uhripääoman haku" juontaa juurensa vuosituhantisesta kulttuurimeemistä, ja kollektiivisesta alitajunnastamme -vaikka asia on kääntynyt täysin päälaelleen muutamina viime vuosikymmeninä.

Naisilla on nykyisen kaltaisessa kulttuurissa huikea, yksipuolinen etuoikeus lapsiin ja suvunjatkumiseen. Mitään vastaavaa epätasa-arvo ongelmaa tai etuoikeutta sukupuolten välillä ei ole lähellekään nykyajassa.

Humanisti kirjoitti...

Todella samalla viivalle päästäisiin jos naiset määrättäisiin kuolemaan keskimäärin seitsemän vuotta nykyistä aiemmin. Hyvä alku olisi, jos itsemurhien määrä saataisiin korotettua miesten tasolle eli viisinkertaiseksi. Vaarallisiin töihin naisia pitäisi saada yli kymmenen kertaa nykyistä enemmän. Mites se toteutetaan, siinä on diplomi-insinöörillekin haastetta.

En nyt siis ollut tosissani. Pitäisi kuitenkin pohtia, voiko minkä tahansa epätasa-arvoisen, vain toisen sukupuolen velvollisuuksia lisäävän tai oikeuksia vähentävän lain laatia tai perustella viittaamalla johonkin toiseen epätasa-arvoisuuteen. Jos tälle linjalle lähdetään, miehillä on aika hyvä valttikortti kädessä tuon nuorempana kuolemisen takia - jos näin makaaberin leikkisästi saa sanoa. Jotenkin naisten on pidemmästä eliniästään kärsittävä tasa-arvon nimissä.

asdfg kirjoitti...

Taloustieteen peruskurssi tekisi kyllä Iinekselle ihmeen hyvää.

Henkilökohtaisesti en voi sietää sitä, kun moralisti-vasemmisto vetää herneen nenäänsä ay-vasemmiston itselleen saamista eduista. Jos se kadehdittu timokraatti, paperityöläinen tai ahtaaja, saa kiristettyä työnantajaltaan vähän enemmän kuin muut duunarit, niin entä sitten?

Moralisti-vasemmisto kuitenkin luulee, että jos ahtaajan palkka olisi samalla tasolla kuin siivoojan, erotus menisi automaattisesti johonkin kulttuurirahastoon tai nälästä kärsiville kunta-alojen työntekijöille. Taitaisipa nimittäin kuitenkin jäädä satamaa hallinnoivan yrityksen katteisiin.

Anonyymi kirjoitti...

Nimenomaan tuo 7-8 vuotta lyhempi elinikä on sukupuolten tasa-arvo ongelmista toiseksi pahin -mutta mitä sillä väliä vaikka kuolisi 70-80 vuotta ennen, jos joka tapauksessa naiset tappavat sinut sukupuuttoon. Tällainen ei ole koskaan ennen ollut mahdollista.

Homo kirjoitti...

Eikös tuossa burleskissa ole pitkälti kyse siitä, että sen kautta joko suoraan tai välillisesti vähän valuvikaisetkin nartut saavat tyydytettyä sitä salaista haluaan, että sisimmässään jokainen narttu haluaa olla edes yhden päivän elämässään joku kurtisaani tms halun kohde. Kun se tehdään kuitenkin liioittelun ja leikittelyn nimissä, eikä aidosti miesten halua nostattavasti, voi valuvikainenkin elää siinä kuvitelmassa, että pistämällä lateksikureliivit ja korkkarit jalkaan, voi hänestäkin tulla seksin ylipapitar, vaikka tosiasiassa suurin osa katsojista olisi toisia valuvikaisia narttuja.

Tämä on samaa sukua sille, että elähtäneet naiset kutsuvat tosiaan upeiksi ja vahvoiksi naisiksi, jotka ovat vielä seksikkäitä. Miehiltä ei asiasta juuri kysytä, vaan mies joka kehtaa sanoa, ettei kovin monen miehen alapää moiselle kantturan seksikkyydelle syki, on sikasikasika.

Anonyymi kirjoitti...

Kuinka monta vuosikymmentä muuten luulette, että tällainen (mm biologiset faktat) sukupuolista kieltävä yhteiskunta pysyy liitoksissaan?

Sadoista vuosista ei puhuta missään nimessä.

Jos tämä biologiaamme ja luonnonlakeja vastaan alkanut sukupuolten vallankumous alkoi joskus 40 vuotta sitten, ja on päässyt kunnolla valtaan vasta viimeisen 10-20 vuoden aikana ja oireet alkavat näkyä jo -niin itse ennustan, että ensimmäistäkään 100 vuotta ei tule täyteen, kun näin sairas, ismin kierouttama yhteiskunta sirpaloituu tai peräti romahtaa jollain tavalla.

Vähemmän aikaa siihen menee, kuin kommunististen yhteiskuntien täydelliseen romuttumiseen.

Humanisti kirjoitti...

Jos ahtaajat kiristää itselleen palkkaa kohtuuttomasti, valtiolle jää kaksi keinoa.

1)Ahtaaminen voidaan lopettaa Suomessa. Tähän ei tietenkään mennä. Esimerkiksi merenkulku sai mennä, kun palkat kohosivat kohtuuttomiksi, koska ei tavaran tarvitse suomalaisissa laivoissa kulkea. Satamille ei samanlaista vaihtoehtoa Suomessa ole (Tallinnan-tunnelia odotellessa).

2) Valtio voi purkaa ahtaajien monopolin sallimalla ATK:n ulkopuoliset lakonmurtajat. Joskus tarkoitukseen on käytetty sotilaita, luontevampi vaihtoehto olisi kai ulkomaalaiset työntekijät.

Onneksi suomalainen järjestelmä on vuosikymmenet onnistunut purkamaan tällaisetkin lakonuhat viivyttelyllä ja sovittelulla -- ja peitetyillä uhkauksilla. Tuskinpa tämäkään kriisiksi asti ehtii kehittyä. Mutta jos ehtii, satamat ovat niin elintärkeitä erityisesti juuri nyt, että kyllä oikeistohallitukselle tulisi mieleen keino jos toinenkin.

Ja onhan ne palkat ihan kohtuuttomat.

Homo kirjoitti...

Sen sijaan Suomessa nartut heittäytyvät kermaperseisiksi ja ovat olevinaan niin heikkoja ja kuukautiskipuisia, ettei edes rynnäkkökiväärin kantaminen voi mitenkään onnistua (mitenköhän mahtaa onnistua niin sairaalloisilta edes normaali työelämä):

Women at war: How roles are changing

...
It is thought that about a quarter of the soldiers in the Eritrean rebel "Popular Front for the Liberation of Eritrea" or EPLF were women, and in many instances, girls.
...
Today she still recalls vividly what it was like to fight.

"In the battlefield you could be as aggressive as a man and as merciless as a man," she says.

"Physically we were not the same as the men, but we would double the men's efforts to be seen to equally participate in the battle."

Tank commanders

She also remembers how gender was never much of an issue.


FROM BBC WORLD SERVICE

More from BBC World Service

"We were assigned equally, like men, to the front-lines," she says. "Women were very important to the revolution."
...
Meanwhile, the tradition of women in the Eritrean military continues to this day.

The country remains one of the few places in the world where women are drafted to fight alongside men in combat roles.

But Meriem Omer says the picture is depressing for women conscripts.

"They are kept against their will," she says.

"There is no battle to fight. It's just military service servicing the officers' needs. They are really not happy."

It may be because of the Swedish way of life, but she says she has also seen the bigger picture.

bmaad kirjoitti...

""Vittu mikä ääliö" hellanlettaili selvässä asiassa. Ettei olisi Tulva-lehden taloustoimittaja asialla? "

Vrt ahtaaja-sairaanhoitaja.

1) Käyvän hinnan sairaalahoidosta
määrittelee, kuten tavarakaupassakin kuluttajan
maksukyky. Tavarakaupassakaan kuluttajan maksukyky ei ole rajaton ja kilpailu on yleisesti kovaa.

2) Verovaroin ylläpidettävää kunnallista sairaalatoimintaa sensijaan ylläpitää yksittäinen veronmaksaja tarvitsi hän sitä tai ei. Tavarakaupassa kuluttaja ostaa haluamiaan asioita haluamallaan rahasummalla ja osallistuu tavaran siirto- ja logistiikkakustannuksiin (joiden on oltava kohtuulliset).

3) Sairaalan henkilökuntaa ja vuodepaikkoja tarvitaan Suomen lakiin perustuen siinä määrin,
kuin sairaaloihin tulee hoidettavia ja hoitoa tarvitsevia.
Sairaanhoidon hinnan tulee olla prosentuaalisesti kohtuutasoa, samoin kuin ahtaajien aiheuttamien kustannustenkin.

Lähtökohta on myöskin se,
että sairaalassa hoidettavat ovat veronmaksajia, jotka eivät pysty hoitotoimenpiteiden aikana maksamaan veroa.

Hoidettavien määrä
sairaaloissa ratkaiseekin sen, kuinka paljon veronmaksajat kykenevät rahoittamaan sairaaloita ja sairaalahenkilökunnan toimintaa.

Jos halutaan sairaanhoitajille enemmän palkkaa, silloin on
keksittävä keinoja miten saadaan ihmisiä siirtymään potilaista veronmaksajiksi, miten ehkäistä ihmisiä paremmin tulemasta sairaalapotilaiksi.

Suuret määrät syrjäytyneitä,
työnsä jättäneitä alkoholisteja ja elämäntapasairaita edustavat henkilöt
nostavat sairaanhoidon hintaa ja pakottaen hoitajat työskentelemään pienemmällä palkalla, mitä he muuten saisivat.

Hyvinvointiyhteiskunnassa
tulisi ratkaista se, miten saada
ihmiset pysymään erossa sairaalahoidosta mahdollisimman pitkään ja paljon, kasaamaan yhteistä verokertymää. Sairaanhoitajan palkka maksetaan nimittäin verotuotoista.

Näin voitaisiin nostaa
hoidon tasoa jokaisen ihmisen kohdalla ja lisäksi sairaanhoitajien isommatkaan palkat eivät rasittaisi kuluttajan kukkaroa sen enempää, kuin ahtaajienkaan palkat nykyisin.

Eli siitä vaan miettimään keinoja, miten ihmiset saataisiin pysymään terveinä. Se on loppujen lopuksi ainoa tie nostaa ihmisläheisten ammattien palkkoja tavara-alalla toimivien tasolle.

Homo kirjoitti...

Nyt miehet rivissä ulvomaan, kuinka ihan piruuttaan pitkään eläville naisille pitäisi saada tasa-arvon nimissä vielä entistä pienempi eläke. On se nyt helvetti väärin, jos eivät joudu kituuttamaan lopun ikäänsä sen jälkeen, kun ovat tehneet täyden työuran, saattaneet maailmalle muutaman lapsen ja toimineet eläkkeelle jäätyään aviomiehensä nk. palkattomana omaishoitajana tämän hautaan saattoon asti.

Anonyymi kirjoitti...

Nämä jatkuvat itsekeskeiset, oman eriytyvän alakulttuurin, taloudellisesti järjettömät palkankorotusvaatimuksetkin ovat jo sitä yhteiskunnan sirpaloitumisen alkua, anarkiaa, korkeampien moraali periaatteiden ja kansallisvaltio ajattelun iltahämärää ;-)

-

Tottakai ahtaajilla on tähän oikeus, koska hoitajatkin kiristivät itselleen tiukassa taloudellisessa tilanteessa ME tason, 24% palkankorotukset uhkailemalla veteraaneja ja keskosia.

YES, YES -MENKÄÄ LAKKOON! TURHA ON TAISTELLA TULEVAA VASTAAN!

asdfg kirjoitti...

Homo: "Eikös tuossa burleskissa ole pitkälti kyse siitä, että sen kautta joko suoraan tai välillisesti vähän valuvikaisetkin nartut saavat tyydytettyä sitä salaista haluaan, että sisimmässään jokainen narttu haluaa olla edes yhden päivän elämässään joku kurtisaani tms halun kohde."

Ottaen huomioon, miten paljon asiasta on kirjoitettu ikään kuin "kauneusihanteiden murtamisena", tämä tulkinta saattaa olla itse asiassa ihan oikein.

Lähes aina kun katkera ihminen (useimmiten nainen) kritisoi "kauneusihanteita", hän todellisuudessa kritisoi "isotissisiä blondeja", joka on hänen oma henkilökohtainen yksinkertaistuksensa kauneusihanteista. Usein "isotissiset blondit" mainitaan ihan eksplisiittisestikin.

"Kauneusihanteiden" kritisoijilla on usein hyvin stereotyyppinen ja vääristynyt kuva siitä, millaisista ulkonäköpiirteistä miehet pitävät.

Siis heteromiehet. :)

Homo kirjoitti...

Sofi Oksanenkin mainitsee:

Like julkaisi äskettäin Michelle Baldwinin kirjan Burleskin paluu, jossa esitetään toivomus siitä, että myönteisempi suhtautuminen erilaisiin vartalotyyppeihin leviäisi burleskilavoilta mediaan. Laji tarjoaa mahdollisuuden muuttaa rajoja ja vaikuttaa siihen, mitä lavalla nähdään ja halutaan nähdä.

Ainakin Helsinki Burlesquen yleisö oli hyväntuulisinta juhlaväkeä, jota olen nähnyt vähään aikaan. Enkä millään usko, että vaikutus olisi ollut sama, jos neljättä tuntia jatkuneet esitykset olisivat vyöryttäneet eteen liudan mimmejä, jotka natsaavat täysin nykyisin vallitsevien kauneusnormien kanssa.


Eräs kommentti tähän:

Burläski

"
Tuo otsikkoni kertoo sen millaiseen burleskiin olen lähinnä törmännyt. Ei voi väittää että se silmiä hivelisi ainakaan esteettisyydellä. Ehkä jotain vanhempaa herrasmiestä voi kiinnostaa rehevemmät rouvat, mutta ei ainakaan nimimerkillään allekirjoittanutta. Mutta ilmiö itsessään on tietysti täysin neutraali, ei kehuttava tai haukuttava. Sitä ei ole pakko seurata, mutta se löytää varmasti yleisönsä. Jos joku itseään pystyy toteuttamaan tuolla tavalla, niin ei se minulta ole pois. Odotan tasa-arvon nimissä miesten vastinetta ilmiölle. Ei mitään hunksia, vaan ihan tavallisten miesten. Saisi hameväkikin jotain seurattavaa."

Jorma kirjoitti...

"Voi hellanlettas sentään."

Feminitisen argumentaation huippuako tässä tavoitellaan?

Oikeasti käy sääliksi aikuisia ihmisiä, joille talouden perustotuudet ovat tyystin tuntemattomia. Heillä on nimittäin edessä kova oppimisjakso, kun he saavat kantapään kautta oppia, ettei raha kasva puissa.

Tatu-Virkki kirjoitti...

Anonyymi:
jos joka tapauksessa naiset tappavat sinut sukupuuttoon. Tällainen ei ole koskaan ennen ollut mahdollista.

Nainenhan on AINA ollut se kuka voitappaa miehen sukupuuttoon, jos kieltäytyy parittelusta (edellyttäen tietenkin, että kieltäytyminen on jatkuvaa ja koskee muitakin naisia).

Toki kirjoittaja lienee kommentillaan tarkoittanut enemmän yhteiskunnallisia rakenteita ja laajempia valtamekanismeja, jotka aiheuttavat miesten naisia keskimäärin alhaisemman kuoliniän, mutta kyllä siellä taustalla on tuo ikiaikainen ero mahdollisuuksissa lisääntyä.

Tämä näin hyvin karkeasti kuvaillen, toki historiallista vaihtelua on merkittävästi ja valitettavasti täytyy todeta, että lähihistoriassa asiat olivat paremmin kun mies oli perheen elättäjä. Eli huonompaan suuntaan olla menossa, siitä lienemme samaa mieltä.

bmaad kirjoitti...

"Tämä näin hyvin karkeasti kuvaillen, toki historiallista vaihtelua on merkittävästi ja valitettavasti täytyy todeta, että lähihistoriassa asiat olivat paremmin kun mies oli perheen elättäjä. Eli huonompaan suuntaan olla menossa, siitä lienemme samaa mieltä."

Kaipaako joku täällä mielisteleviä naisia?

Anonyymi kirjoitti...

"HEDELMÖITYSHOITOLAKI"

"Jos naisille määrätään yleinen ase- tai siviilipalvelusvelvollisuus, naiset ja miehet on asetettava samalle viivalle myös synnytysten ja lastenhoidon suhteen. Siinä on Sdp:lle haastetta."

eli, tuossa, "tietotekniikan diplomi-insinööri", Mari-Jaana Pelkonen ehdottaa
"hedelmöityshoitolain" laajentamista koskemaan myös miehiä. No tämähän varmasti onnistuu, eiku taas viiraamaan lakia uusiksi lasten perimmäisten ihmisoikeuksien yhä pitemmälle meneväksi alasajamiseksi, se on Suomen tyyli.

:ah

asdfg kirjoitti...

"Feminitisen argumentaation huippuako tässä tavoitellaan?"

Johan täällä on pari viikkoa käynyt joku uusi sankari trollailemassa.

Vakavasti puhuen, teollisuudesta ja kaupastahan se hyvinvointi oikeasti syntyy. Aika avuton se lääkäri tai opettajakin on ilman apuvälineitään, valaistuksesta ja kirjoista alkaen.

Jos tämän tosiasian toteaminen on jonkun mielestä jotain fasistista markkinapuhetta, niin sille ei nyt kyllä voi oikein mitään.

Minulle sopii mainiosti, että teollisuuden vähättelijät tyytyvät 1850-luvun terveydenhoitoon.

Anonyymi kirjoitti...

"Johan täällä on pari viikkoa käynyt joku uusi sankari trollailemassa."

Itse epäilen kyseessä olevan Ikkunaiines -niminen feministibloggaaja.

Hän pitää erityisesti neekereistä ja kaikista ei-kantasuomalaisista.

Anonyymi kirjoitti...

Tatu-Virkki Hyvä.

Naisen sai ottaa väkisin Suomen lain mukaan liitossa vielä pari vuosikymmentä sitten. Olisiko peräti niin, että ihan lopullinen lain muutos tuli -94?

Siitä muutama vuosikymmen taaksepäin lasten huoltajuus/omistus kuului automaattisesti miehelle.

Ja lähes kaikki naiset 100% olivat aviossa jo 20 vuotiaana. Eikä eroiltu.

Ja näin oli tuhansia vuosia.

Anonyymi kirjoitti...

Bmad.

Tieteenkin mukaan, ihmislajin uros, seksuaalisesti terve mies pitää hieman mielistelevistä, ja alistuvista naisista. Eikä toisinpäin.

Mies on ihmislajin uros. Se on juuri mies ihmislajissakin, kenellä on se työkalu jalkojen välissä. Vain hän voi porata. Hänellä on tähän poraamiseen, poransa takia, vietti olemassa.

Anonyymi kirjoitti...

Urpo ei tajua, että 800 euron maininta kohtuuttomana tarkoittaa kohtuuttoman VÄHÄN.

Anonyymi kirjoitti...

"Urpo ei tajua, että 800 euron maininta kohtuuttomana tarkoittaa kohtuuttoman VÄHÄN."

Eikä tarkoita. Jos kirjoittaa, että "kohtuuton" niin eihän se tarkoita samaa kuin "kohtuutoman vähän". Pöllömpikin henkilö huomaa eron, kun sanojakin on eri määrä.

Jos tarkoitetaan KOHTUUTTOMAN VÄHÄN, kirjoitetaan silloin KOHTUUTTOMAN VÄHÄN, eikä KOHTUUTON, pöllö.

Esim.
800 euron eläke on kohtuuton

vrt.

800 euron eläke on kohtuuttoman vähän.

Täysin eri merkitys, pöllö.

Kummallista, että eräs naispuolinen äidinkielen opettaja (evp) ei osaa sanoja ja niiden merkitystä, pöllö.

Anonyymi kirjoitti...

Pöllö.

Kohtuuttomalla on myös merkitys epäoikeudenmukainen tai ankara.

Sen lisäksi että sinulla on varmasti kohtuuttoman pieni pili et osaa edes äidinkieltäsi.

Anonyymi kirjoitti...

Homous repii kirkkoa

A-talk 18.2.2010

YLE TV1 21.05 - 21.50
Homous repii kirkkoa. Vieraina rovasti Liisa Tuovinen, Sanansaattaja-lehden päätoimittaja Hannu Kippo, tutkija Johan Brandt ja kirkkovaltuutettu Sonja Falk.
Haku yle.fi:stä

Anonyymi kirjoitti...

"Kohtuuttomalla on myös merkitys epäoikeudenmukainen tai ankara."

Ei pidä leikkiä merkityksillä, vaan sanoa asia niin kuin se on. Muu on pöölöjen touhua. Kenen etu on se, että teksti jätetään lukijan tulkittavaksi? Kun voitaisiin sanoa SELVÄSTI, miten asia on. Eri asia on tietysti jos sanoja ei teidä mistä hän puhuu. Se onkin jo hankalampi paikka.

"Sen lisäksi että sinulla on varmasti kohtuuttoman pieni pili et osaa edes äidinkieltäsi."

No niin, et osaa käyttää edes omaa kieltäsi. SINUN kielelläsihän tuo lauseesi pitäisi olla: "Sen lisäksi että sinulla on varmasti kohtuuton pili et osaa edes äidinkieltäsi." :)

Miksi tarvitset niitä apusanoja nyt kun aikaisemmin selvisit ilman niitä, pöllö?

Toisaalta olet jo hävinnyt tämän pikku dialogimme, kun jouduit, moukkaiseen tyyliisi, turvautumaan herjaukseen. Älä ryhdy väittelemään, jos et osaa väitellä reilusti, asiapohjalta, ja sääntöjen mukaan, pöllö.

bmaad kirjoitti...

Toistan: miehellä on pora jalkovälissä. Hän on luomakunnan uurtaja. Nainen on kuin aluslakana veriselle jyystölle, matkalippu elämän kauneuteen ja vuodenaikojen väreihin. Naisissa veri pulppuaa ja etsii somistajaa meistä, jotka kyrvän oikeasti omistamme. Me rappaamme ja poraamme ja naiset vahvistavat rintamamme, roiskuttaen päällemme femiiniset nesteensä . Veri on yhteistä ja ollessamme hauraita vain nainen voi iskeä meidät miehuutemme kukkaan.

Syntymävoimamme (power of blood)

määräävä tekijä universaaleilla markkinoilla. Tulkoon

Kuutamohulluus (moonshine madness)

ja kietokoon elämän tarkoituksemme yhteen maantienojissa ja leppäkerttujen, heinäsirkkojen loputtomassa suossa. Siellä missä miehet ja naiset toteuttavat vielä toisiaan, kuin sveitsiläiset juustot ja kellot lasivitriineissään.

Olkoon nainen täysivaltainen, ja minulle rikkautta tuova.

Ja tulkoon kaikki naiset vastaan meitä siinä muodossa, jossa poranterämme on kaikista verisin ja nainen yltäpäältä veressä meidän vuoksemme, rinnallamme tasavertaisena verikuolion vartijana. Kädet veressä, nainen vaatikoon meitä likaantumaan.

Kaikista irvokkain on palannut, pienet poranterät..

Heityykää aloillenne ja pistäkää tämä hömppäväki ruotuun, provosoikaa meidät siihen, että saamme porata naiskunnan tulevaisuuteen
niin monta reikää, kuin on päänahassamme tikkejäkin.

Eläköön eheä naiseus, eläköön mies poranterineen ja nainen vahvuudessaan, pora sisällään, rehellisesti, miehen kanssa. Ei niin, että vain uneksisi.

bmaad kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
bmaad kirjoitti...

Toistan: miehellä on pora jalkovälissä. Hän on luomakunnan uurtaja. Nainen on kuin aluslakana veriselle jyystölle, matkalippu elämän kauneuteen ja vuodenaikojen väreihin. Naisissa veri pulppuaa ja etsii somistajaa meistä, jotka kyrvän oikeasti omistamme. Me rappaamme ja poraamme ja naiset vahvistavat rintamamme, roiskuttaen päällemme femiiniset nesteensä . Veri on yhteistä ja ollessamme hauraita vain nainen voi iskeä meidät miehuutemme kukkaan.

Syntymävoimamme (power of blood)

määräävä tekijä universaaleilla markkinoilla. Tulkoon

Kuutamohulluus (moonshine madness)

ja kietokoon elämän tarkoituksemme yhteen maantienojissa ja leppäkerttujen, heinäsirkkojen loputtomassa suossa. Siellä missä miehet ja naiset toteuttavat vielä toisiaan, kuin sveitsiläiset juustot ja kellot lasivitriineissään.

Olkoon nainen täysivaltainen, ja minulle rikkautta tuova.

Ja tulkoon kaikki naiset vastaan meitä siinä muodossa, jossa poranterämme on kaikista verisin ja nainen yltäpäältä veressä meidän vuoksemme, rinnallamme tasavertaisena verikuolion vartijana. Kädet veressä, nainen vaatikoon meitä likaantumaan.

Kaikista irvokkain on palannut, pienet poranterät..

Heityykää aloillenne ja pistäkää tämä hömppäväki ruotuun, provosoikaa meidät siihen, että saamme porata naiskunnan tulevaisuuteen
niin monta reikää, kuin on päänahassamme tikkejäkin.

Eläköön eheä naiseus, eläköön mies poranterineen ja nainen vahvuudessaan, pora sisällään, rehellisesti, miehen kanssa. Ei niin, että vain uneksisi.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on Kalliossa ollut taas vähän vahvempaa jointtia kierroksessa ;-)