perjantaina, joulukuuta 03, 2010

Sukupuolikortti

HS Sunnuntaidebatti: "Sukupuolikortilla lyödään miehiä ja vääränlaisia naisia"
Lasikattoon törmäävät harvat naiset, sanoo sosiaalipsykologi Katriina Järvinen.

Katriina Järvinen

Nainen ja mies ovat nykyisin räjähdysalttiita sanoja. Kun sukupuoli vedetään keskusteluun, miehet joutuvat altavastaajaan rooliin. Yleensä sukupuolikortin lyö pöytään nainen.

Tutkimuksissa muistetaan usein jo puhua "sukupuolijärjestelmän ongelmista", mutta arkisissa yhteyksissä kritiikin kärki kohdistuu miehiin – ja naisiin, jotka eivät ole "siskojen yhteisellä asialla".

Median sukupuolikeskustelu keskittyy aina samoihin huolenaiheisiin. Emme kai ole ajamassa naisia töistä kotiin? Miten puretaan naisten etenemistä estävät lasikatot? Lasikatoista pidetään paljon meteliä, vaikka niihin törmää vain pieni osa naisista.

Hyvin

ansaitsevien naisten joukko on erkaantunut suuresta keskituloisten naisten joukosta, köyhimmistä puhumattakaan.

Viimeaikaisten suomalaisten tutkimusten mukaan työväenluokkaiset naiset asettavat usein perheen ja lasten hankkimisen elämässään ykkössijalle, ennen työelämään liittyviä tavoitteita. Myös monet keskiluokkaiset naiset valitsevat tietoisesti alan, jolla ei ole etenemismahdollisuuksia.

Nainen, joka asettaa parisuhteen, kodin, ruoanlaiton, kauneuden ja lapset tärkeälle sijalle elämässään, saa ainakin koulutettujen naisten seurassa varoa sanojaan.

Feminismi on luonut naisille uusia normeja. Tätä mieltä olivat myös monet suomalaiset naiskirjailijat, joita haastattelin Tuulikki Pietilän kanssa kirjoittamaani kirjaan Vapaa nainen törmää todellisuuteen.

Naisten keskinäiset suhteet ja valtataistelut jätetään liian vähälle huomiolle, kun puhutaan sukupuolijärjestelmän ongelmista. Naisten suhteet liitetään yhä patriarkaatin alistusmekanismeihin. Työelämässä uupuvan nuoren naisen ympärillä on kuitenkin usein kunnianhimoisia ystävättäriä ja suorituspaineita tyttärelleen kasaava äiti.

Tiimari-sukupolven naisten täydelliseen elämään kuuluvat täydelliset häät vähintään vuoden kestävine valmisteluineen ja vaivalla väkerrettyine koristeluineen. Häävalmisteluissa tuleva aviomies on statisti, joka yrittää totutella rooliinsa naisen ylenmääräisen stressin tyynnyttelijänä.

Harva mies vaatii myöhemminkään naiselta sitä täydellisyyttä, jota naiset itse itseltään vaativat. Esimerkiksi lasten koko ajan komeammiksi muuttuvat syntymäpäiväjuhlat ovat ennen kaikkea osa äitien välistä kilpavarustelua. Myös "ulkonäkötyö" on naisten välinen pätemisen alue.

Miehet toivoisivat naiselta suorittamisen sijaan rentoutta. Juuri he kuuntelevat ensimmäisinä naisen kotoisat tunnekuohut, itkut ja raivokohtaukset.

Tätä kuuntelutyötä ei oteta huomioon, kun lasketaan kotitöiden jakautumista naisten ja miesten kesken.

Toki miehet tekevät yhä liian vähän kotitöitä. Mutta johtuuko se myös siitä, että naiset haluavat edelleen määrätä kotona?

Naiselle koti on työpaikkaa luontaisempi vallankäytön areena. Vallankäyttö voi tuntua jopa oikeutetulta: onhan miehillä työelämässä omat verkostonsa, joiden avulla uralla edetään.

Työelämän verkostoihin pääseminen ei ole miehillekään itsestään selvää. Verkostoissa miehet käyttävät valtaa myös toisiinsa ja sulkevat vääränlaisina pidettyjä miehiä verkostojen ulkopuolelle.

Tasa-arvon puolesta käyty taistelu on tuottanut paljon hyviä asioita. Nykyisin isät hoitavat antaumuksellisesti lapsiaan. Lähisuhdeväkivalta on tehty näkyväksi. Naisen euro alkaa kohta olla euro.

Sivutuotteena on syntynyt pilkuntarkasti omista oikeuksista kiinni pitävien naisten ja miesten joukko. Kotielämästä on tullut ikävä velvollisuus. Lapset tottuvat kuuntelemaan vanhempien riitelyä siitä, kumpi joutuu olemaan heidän kanssaan.

Nykynormien mukaan naisen ei tule ajatella itseään suhteessa lapsiin, vaan suhteessa sukupuolten väliseen tasa-arvoon. Lapsen kannalta asioita ajatteleva nainen voi leimautua äitiyteen hurahtaneeksi, mitä pidetään erittäin huonona merkkinä.

Hyväksytty selitys äitiyslomalta töihin palaamiselle kuuluu: "Halusin takaisin töihin mahdollisimman pian, koska rakastan työtäni." Poliittisesti epäkorrekti selitys on: "Jäin kotiin, koska rakastan lastani"

Suurimpia häviäjiä aikuisten valtataisteluissa ovat lapset. Jos naisporukassa yrittää puhua lasten tarpeiden puolesta, saa helposti vastauksen: "Ei Suomessa ole ennenkään lapsia hyysätty ja silti niistä on tullut kunnon ihmisiä."

Nykyinen ilmapiiri sallii isien syyttämisen. Äitien laiminlyönneistä ei saa puhua.

Sukupuolesta on tullut niin monimutkainen asia, että tavallisen ihmisen on vaikea tietää, milloin pitäisi olla "sukupuolisensitiivinen" ja milloin "sukupuolineutraali".

Meillä pitäisi olla herkkyyttä nähdä, milloin sukupuoli- ja tasa-arvokysymykset on syytä nostaa esille.

Olisi myös tärkeätä täsmentää, minkä sukupuolen ja yhteiskuntaluokan näkemyksiä tasa-arvokortilla ajetaan.

Kirjoittaja on sosiaalipsykologi ja antropologi.

Lib Dem campaigner for battered women beat up her Tory husband after suspecting he was having an affair

Reportaasi Pattayan seksiturismista osa 2

Iskurepliikki

IMF plan to cut women's income tax rate by five percentage points could raise Ireland's GDP as well as tackle inequalityTop judge says mothers should have children taken away if they don't let fathers see them


. . . lihaviihdettä"

Feministit eivät halua että naisten tekemää väkivaltaa tutkitaan

Feministien vuoro

Peruskoulu ei vedä miesopettajia

37 kommenttia:

Homo kirjoitti...

Pattayan seksityöläiset eivät ole pelkästään naisia

Pedofiilien paratiisi

Vortac kirjoitti...

..

Ihan hieno artikkeli, jossa oli aika paljon asiaa, ja harvoin saa naisen nähdä moista kirjoittavan.

Mutta tämä kohta hippusen pisti silmään;

Toki miehet tekevät yhä liian vähän kotitöitä.

Ööh? Liian vähän mihin verrattuna? Millä perusteella mitattuna?

Naisethan tekevät sinkkuna ollessaankin rutkasti enempi kotitöitä kuin miehet sinkkuna ollessaan.

Miehiä ei kiinnosta itseääntoistava tyhjänpäiväinen, mitään tuottamaton askartelu ja nypertäminen kotona siivouksen tai tiskien parissa - naiset vaikuttavat paljon enemmän kiinnostuneelta vaikkapa siitä, miten "siisti" kämpän pitää olla.

Miehet ovat ulospäinsuuntautuneempia, maailmassa seikkailijoita, uuden innovoijia, keksijöitä, tutkijoita, "explorers" (tälle en heti muista hyvää suomenkielistä vastinetta - olisiko "löytöretkeilijät"?), ja niin edelleen. Miehet haluavat tutkia maailmaa rajojen ulkopuolella - naiset vaikuttaisivat haluavan ennemminkin toimia tuttujen rajojen sisäpuolella.

Olen tätä pohdiskellut aika paljon, miten näyttäisi siltä, että naiset tykkäävät säännöistä, haluavat ylläpitää niitä ja status quota - miehet taas useammin kyseenalaistavat huonoja sääntöjä ja pohtivat enemmän, millainen maailman/yhteiskunnan/yhteisön/jne. tulisi ideaalisesti olla.

Toisaalta, nykymaailmassa miehet ovat pakotettuja palkkaorjan rooliin, jonka ainoa tehtävä on tuoda lisää ylellisyyksiä naisten elämään.. eipä ihme, että miehet kapinoivat - tuollainen työsarka sopisi luonteeltaan paljon paremmin naisille.

Kuten Eshter Vilar kehtasi eräässä kirjassaan mainita, naiset tykkäävät simppeleistä ja itseään toistavista hommista, kuten tiskaamisesta ja siivoamisesta, mutta sitä ei saa ääneen paljastaa..

Miesten vastenmielisyys tiskaamista kohtaan on aitoa - hän olisi mieluummin löytämässä uusia mantereita ja kehittämässä parempaa teknologiaa. Naisen vastenmielisyys tiskaamista (jne) kohtaan saattaakin olla useammin teeskenneltyä - nainen tykkää siitä, että pienen piirin asiat ovat kunnossa - siis, että koti on siisti ja oma paikka naistenvälisessä sosiaalisessa hierarkiassa on mahdollisimman korkealla.

Miehet hankkiutuvat miestenvälisessä hierarkiassa korkealle lähinnä saadakseen sitä seksuaalista valtaa, jota naisilla on pelkästään syntymällä.

Mutta tämä pohdiskelu alkaa jo hivenen lipsua aiheen ohi.. sanoisin, että eivät miehet tee "liian vähän" kotitöitä, vaan että miehiltä odotetaan aivan liikaa kotitöiden suhteen sukupuolten erot huomioiden.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Kiinnittäisin muuten vielä huomion pariin pieneen sanaan tuossakin lauseessa - se nimittäin kuvastaa naisten sanankäyttöä ja manipulaatiota aika hyvin.

Sanat "toki" ja "yhä" ovat nimittäin täysin turhia, mutta manipulatiivisesti käteviä sanoja käyttää.

"Toki" viittaa siihen, että väitettä ei tarvitse perustella, koska sehän on "toki" kaikille itsestäänselvyys..

"yhä" taas viittaa siihen, että muutos olisi pitänyt jo tapahtua, ja myös siihen, että sen toivotaan tapahtuvan (lähi)tulevaisuudessa, ikäänkuin kyseessä olisi vain hieman venytetty pahe, tai väliaikainen tilanne, joka lopahtaa ennen pitkää, tai ainakin pitäisi lopahtaa.

Se on siis myös moraalinen paheksunta samalla, koska tuo sana tekee miesten kotitöiden "liiallisesta vähyydestä" asian, jota ei "enää" saisi olla olemassa, ja jonka poistumisen pitäisi olla siis vain ajan kysymys, tai hyi hyi.

Tavallaan kyseessä on siis lähes shaming language jo.

Ihan vain siis näin pienenä huomiona ja esimerkkinä siitä, millä tavalla naiset käyttävät sanoja ja kieltä, ja kuinka heiltä tulee tuollainen manipulaatio kuin luonnostaan.

- Vortac

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Pornokauppiaan muistelmat

Homo kirjoitti...

Woman who had drunken sex session with three men is jailed for crying rape

QuoVadis kirjoitti...

Ylen Elävää arkistoa selatessa pongasin tämän herkkupalan:
Testaa vaimosi älykkyys

Miksihän pätkää ei olla nähty sittemmin televisiossa.

Homo kirjoitti...

Kuukausiliite selvitti: Mies pesee kätensä wc:ssä useammin kuin nainen

MikkoAP kirjoitti...

feministien vuoro: "Tämän blogin on käynnistänyt joukko feministejä. Olemme kyllästyneet siihen, että blogosfääri on pullollaan kirjoituksia, joissa ahkerasti määritellään feminismiä tavoillla, jotka eivät vastaa ollenkaan käsitystämme siitä, mitä feminismi on. Meidän mielestämme on korkea aika, että feministit tuovat julki myös oman käsityksensä feminismistä – niin teoriassa kuin käytännössäkin."

Feministeiksi itsensä määritelleet ovat jo vuosikymmeniä tuoneet, niin teoriassa kuin käytännössäkin, julki näkemyksensä niin mediassa kuin politiikassakin ja aina ne "monet eri feminismit" ovat löytäneet miesvihassaan yksimielisyyden, kun tuli aika käsitellä miesten oikeuksia mm. isyysasioissa.

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Seksuaaliliberalismi Suomessa

Jorma kirjoitti...

"aina ne "monet eri feminismit" ovat löytäneet miesvihassaan yksimielisyyden, kun tuli aika käsitellä miesten oikeuksia mm. isyysasioissa."

Juuri niin. Useista eri feminismeistä puhuminen on vain silmänlumetta. Tosiasiassa radikaalit äärifeministit, joita voisi verrata terroristeihin (kuten IRA, ETA yms.), ovat ihan samassa veneessä maltillisemmin esiityvien feministien kanssa, joita voi sitten verrata näiden ääriliikkeiden poliittisiin siipiin (Sinn Fein, Batasuna jne).

Kirjoitin itse pari kommenttia tuonne, mutta tuskin viitsin enää yrittää, kun sensuuri karsii hyviä viestejä pois, eikä ainakaan tällä nimellä lähetettyjä viestejä enää edes julkaista. Heikoksi jäi feministien kritiikinsietokyky tälläkin kertaa.

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Hallitus esittää lapsille parempaa suojaa seksuaalirikoksia vastaan
Sukupuoliyhteydestä puolustuskyvyttömän kanssa esitetään kovempia rangaistuksia

Homo kirjoitti...

Pelkään pahoin, että Suomessakin tyontyyppisten seksuaalirikoslainsäädännön tiukentamisen takia päädytään vähitellen samanlaiseen tilanteeseen kuin jenkkilässä on jo päädytty, jossa esimerkiksi itsestään alastonkuvan seurustelukumppanilleen lähettävän teinin loppuelämä pilataan lapsipornotuomioilla, seksuaalirikollisrekistereillä yms.

Jorma kirjoitti...

Uusi Suomi ja Vihreät

Vihreät kampanjoi kastroidulla leijonalla. Munatonta menoa.

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Jorma, se logo piti suunnitella uusiksi, koska Suomen valtio omistaa tavaramerkin alkuperäiseen logoon. Aika erikoinen design-valinta kylläkin..

Mistä puhumme kun puhumme tasa-arvosta?

Homo kirjoitti...

Ihan mielenkiintoinen ruotsinkielinen blogi, mutta onneksi Googlen Chrome-selaimen saa kääntämään automaaattisesti ruotsin ihmisten ymmärrettäväksi kieleksi:

Genus Nytt

Esimerkiksi tällainen sattui silmiini, mutta muitakin kirjoituksia kannattaa lukea:

Jan Guillou saws feminist slaughter of legal certainty

Homo kirjoitti...

Jorma, aina kun kirjoittaa johonkin sensuuripaikkaan, kannattaa kopioida itselleen talteen oma viesti ennen lähetttämistä. Jos viestiä ei kohtuuajassa julkaista tai se julkaistaan sensuroituna, voi sitten esimerkiksi tämän blogin kommenttiosastolla paljastaa mitä on sensuroitu.

Homo kirjoitti...

Panu, kovasti näköjään Vihreät naiset yrittää nyt kiistää ne muutaman vuoden takaiset lausuntonsa ja väittää, että vain Nytkis olisi vastustanut naisten aggressiivisuuden tutkimusta. Kuitenkin netistä löytyy sanasta sanaan monesta paikkaa kuinka Vihreät naiset ry myös vastusti sitä, kuten Antti Heiskalan poimima (sivulta ilmenee myös muiden narttujärjestöjen vastaavia kannanottoja):

Vihreät Naiset ry ihmettelee RAY:n avustusten jakoa


TIEDOTE
Vihreät Naiset ry
Gröna Kvinnorna rf
The Green Women’s Association
Julkaisuvapaa 12.2.2004

Vihreät Naiset ry ihmettelee RAY:n avustusten jakoa

Vihreät Naiset ry on kiinnittänyt huomiota uuden, naisten aggressiota käsittelevän hankkeen laajamittaiseen tukemiseen. RAY on alustavasti myöntänyt Naisen aggressio läheisissä ihmissuhteissa –hankkeelle (2004-2008) 430.000 euroa. Hankkeen tarkoituksena on kartoittaa naisten fyysisen väkivallan lisäksi myös henkistä ja seksuaalista väkivaltaa. Vihreät Naiset ry muistuttaa, että Suomi on Euroopan unionin väkivaltaisin maa. Suomalaisen lähisuhdeväkivallan suurin ongelma on miesten naisiin kohdistama fyysinen väkivalta. Fyysinen väkivalta on laissa määritelty rikokseksi. Tilastokeskuksen tekemä kansallinen kyselytutkimus vuodelta 1998 osoitti muun muassa, että joka viides nainen on kokenut fyysistä väkivaltaa nykyisessä parisuhteessaan. Lähisuhteissa tapahtuvasta fyysisestä väkivallasta noin 90 prosentissa väkivallan tekijä on mies, noin 10 prosentissa nainen.

Vihreät Naiset ry:n mielestä on outoa, että RAY tukee laajasti sellaista väkivallan ehkäisytyötä, joka ei kohdistu em. suomalaisen väkivallan perusongelmaan. Vihreät Naiset ry ihmettelee RAY:n päätöstä kanavoida merkittäviä summia lähisuhdeväkivallan ehkäisyyn suunnatuista varoista valtakunnalliselle lastensuojelujärjestölle, Ensi- ja turvakotien liitolle (ETU). Lasten suojelun rinnalla lasten äidit, jotka ovat useimmiten lasten isien väkivallan kohteina, ovat naisjärjestöjen yhteisen käsityksen mukaan ensisijainen väkivallalta turvaamisen kohde. Naisten suojelu on parasta lasten suojelua.

Vihreät Naiset ry muistuttaa tärkeästä erosta rikokseksi määritellyn fyysisen väkivallan ja muun väkivallan välillä. Aggressiivinen käytös ei oikeuta fyysistä väkivaltaa missään tilanteessa, eikä aggressiivista käytöstä ja fyysistä väkivaltaa voi rinnastaa toistensa vastapuoliksi. Mikäli RAY pitää tärkeänä ohjata tulevaisuudessa varoja henkisen väkivallan ja aggressiivisen käytöksen systemaattiseen kartoittamiseen, lähtökohdaksi on otettava suomalaisen väkivallan perusongelma: miesten naisiin kohdistama väkivalta eikä naisten miehiin kohdistama väkivalta. Lyöntien välillä myös mies käyttää henkistä väkivaltaa (uhkailua, pelottelua, kiristystä, manipulointia, haukkumista, taloudellista, sosiaalista ja psyykkistä kontrollointia jne). Aggressiivinen käytös ilman fyysisen väkivallan ulottuvuutta ei ole Suomessa yksinomaan naisten ongelma eikä myöskään rikos.

Vihreät Naiset ry pitää ensiarvoisen tärkeänä, että avustuksista päätettäessä kohdistetaan huomio erityisesti naisille suunnattuihin palveluihin, joita tarjotaan myös perheettömille, lapsettomille ja vammais- ja maahanmuuttajanaisille.

LISÄTIETOJA:
Pääsihteeri Elina Hatakka, 050 586 5729

Sampi kirjoitti...

Täällä olisi niistä kotitöistä ja miesten ja naisten työajoista tuore väitöstutkimus!

Työaika sanelee, paljonko kotitöitä ehditään tehdä (Oinas)

Julkaisu pdf:nä: Sukupuolten välinen kotityönjako kahden ansaitsijan perheissä

Jorma kirjoitti...

"Panu, kovasti näköjään Vihreät naiset yrittää nyt kiistää ne muutaman vuoden takaiset lausuntonsa ja väittää, että vain Nytkis olisi vastustanut naisten aggressiivisuuden tutkimusta."

On kyllä todella hävytöntä toimintaa. Vihreät Naiset on Nytkiksen jäsenjärjestö, joten jos se selvästi irtisanoudu jostain Nytkiksen lausunnosta, se tukee sitä.

Jorma kirjoitti...

"Jorma, se logo piti suunnitella uusiksi, koska Suomen valtio omistaa tavaramerkin alkuperäiseen logoon."

Jep. Olisivat voineet sitten keksiä sitten jotain omaperäistä ja erilaista.

"Jorma, aina kun kirjoittaa johonkin sensuuripaikkaan, kannattaa kopioida itselleen talteen oma viesti ennen lähetttämistä."

Joskus olen näin tehnytkin, mutta tällä kertaa en vain jaksanut. Tuo viimeisin väkivaltakannanotoista tehty selittely on niin räikeää valehtelua, että koko blogin kommentointi tuntuu ihan turhalle. Yhtä hyvin voisi yrittää kirjoittaa jotain järkevää jonkun Pekka Siikalan kirjoituksiin.

Jorma kirjoitti...

Samaa sukua, eri nimi

Lapset nimetään Suomessa yhä isän mukaan


Jotkut haluavat oikein pitää perinteistä kiinni, kyllä HS:n femakot ovat taas pyhää raivoa täynnä. Vieläpä isän nimi annetaan lapselle, vaikka äidin omaisuuttahan lapset ovat, ainakin HS:n femakoiden mukaan.

"Sukunimen valinta on yksityinen ratkaisu, mutta kuten yksityiset ratkaisut yleensäkin se on samaan aikaan hyvin poliittinen. Jos itse ei muuta maailmaa, kuka sen muuttaisi?"

Katriina Järvinen oli oikeassa; femakot käyvät myös niiden naisten kimppuun, jotka eivät myötäile kaikessa femujen tahtoa.

Panu Horsmalahti kirjoitti...

EU:n tasa-arvopolitiikkaa

Jorma kirjoitti...

Pistetään tänne yksi kopio:

"Yhden naisjärjestön tekemä miesten kokemaa väkivaltaa vastustava kannanotto siis linkitettiin välittömästi aivan eri naisjärjestön 6 vuotta aiemmin tekemään kannanottoon. (Vihreät Naiset ry on toki osa Nytkis ry:tä, mutta ei sama asia.)"

On se sama asia, jos jäsenjärjestönä tukee tällaista lausuntoa, eikä irtisanoudu siitä. Sitä paitsi, Vihreät Naiset ry on itse antanut omissa nimissään samanlaisen lausunnon, jota siis nyt yritettään piilotella. Julkinen anteeksipyyntö ja näiden lausuntojen täydellinen tuomitseminen on vähintä, mitä Vihreät Naiset ry voi tehdä kadotetun uskottavuuden paikkaamisen aloittamiseksi.

"Ja takinkääntöhän se jollakin tasolla olikin – joskus vain takin nurjalla puolella on hienompi kuvio kuin oikealla."

Todellisuudessa mitään takinkääntöä ei ole edes tapahtunut. Ilmaistu huoli miehiin kohdistuvasta väkivallasta on pelkkää sanahelinää, vailla mitään sisältöä. Todellisuudessa nykyistä, miehiin kohdistuvan väkivallan hyväksyvää, naisiin kohdistuvaa väkivaltaa liioittelevaa ja naisten väkivaltaisuuden sivuuttavaa linjaa tuetaan kiivaasti. Minkään ei haluta muuttuvan.

"Huomata, että toisella puolella rintamalinjaa on hyviä tyyppejä siinä missä tälläkin, että tasa-arvo ei ole nollasummapeliä ja että yhteistyössä voisi olla voimaa."

On se nollasummapeliä: isien tasa-arvoisempi kohtelu huoltajuuskiistoissa veisi lapset useammin äidiltä, miesten määrän lisääminen korkeakouluissa vähentäisi naisten osuutta sieltä jne. Yhteistyö on mahdollista vain silloin, jos toista osapuolta aidosti kunnioitetaan ja hänen näkemyksensä otetaan vakavasti. Feministit ovat tehneet hyvin selväksi, ettei heillä ole mitään valmiutta hyväksyä muita miesaktivisteja kuin feministien tahtoon alistuvia profeministejä. Siksi yhteistyö feministien kanssa on mahdotonta. Se on myös tarpeetonta, sillä tasa-arvoa kannattavia ihmisiä on enemmän kuin feministejä.

Jorma kirjoitti...

"feministit, joista suurin osa toimii jossakin aivan muualla kuin naisjärjestöissä, ovat jo pitkään toitottaneet sitä, että nykyinen järjestelmä on huono sekä naisille että miehille että kaikille muille sukupuolille"

Feministit eivät suostu tunnustamaan miesten tasa-arvo-ongelmia eivätkä etenkään sitä, miten harjoitettu feministinen politiikka miehiä syrjii.

"mahdollistaa sukupuolinäkökulman huomioon ottamisen – myös miesten osalta"

Eipä ole feministien ansiota täysin tämäkään. Päinvastoin he ovat ajaneet politiikkaa, jossa miesnäkökulma on sivuutettu täysin.

"etunenässä tuomassa esiin isien aseman vahvistamista ja tarvetta isien suuremmalle läsnäololle lastensa arjessa."

Eivät todellakaan ole olleet, vaan heikentämässä isyyttä ja vastustamassa isien oikeuksien edistämistä. Huoltajuuskiistoissa tapahtuvaa sukupuolisyrjintää ei ole yritettykään saada kuriin, isyyslaki on täysin antiikkinen, eikä tasa-arvoa huomioitu hedelmöityshoitolaissakaan.

"väkivallasta parisuhteessa ylipäänsä puhutaan ja että sitä ei hyväksytä, oli tekijä sitten nainen tai mies."

Feministit ovat aktiivisesti pyrkineet piilottelemaan naisten väkivaltaisuutta ja miehiin kohdistuvaa väkivaltaa. Miehiä he ovat kollektiivisesti syytäneet ja syyllistäneet kaikesta väkivallasta. Tämä on johtanut siihen, että miespuoliset väkivallan uhrit ovat jääneet täysin oman onnensa nojaan.

"feministit ovat kautta feminismin historian puhuneet rauhan puolesta ja sotia vastaan"

Vau miten vallankumouksellinen juttu. Kukaan muu ei näin ole koskaan tehnytkään.

"ajaneet ehkä naivistikin demilitarisointia ja aseiden takomista auroiksi"

Kyllä, vastuuttomuus on ollut suurta.

Jorma kirjoitti...

" siihen, että Mies nähdään universaalina ja yhtenäisenä kategoriana, johon Naista verrataan. Tämä normi on monesti jättänyt miesten tasa-arvo-ongelmat pimentoon."

Naisten esittäminen ikuisina ja ainaisina, täysin avuttomina ja syyntakeettomina uhreina on kieltämättä ollut naisia halventavaa, ja feministeille kovin tyypillistä.

Suurin synti on silti se, että feministien mielestä vain naiset ovat olleet oikeita ihmisiä, miehet eläimiäkin alempaa pohjasakkaa. Esimerkiksi tyttöjen ei-lääketieteellisiä ympärileikkauksia on vastustettu ankarasti, ihmisoikeuksiin vedoten, eläinten rituaaliteurastuksia on rajoitettu ja hännäntypistykset sun muut kielletty kokonaan. Vain miessukupuolta edustavat poikavauvat ovat jääneet lain suojaa vaille. Vihreissä esimerkiksi torpattiin aloite, joka olisi tuominnut poikien ei-lääketieteelliset ympärileikkaukset siinä missä tyttöjenkin.

"feministit ovat avanneet tälle keskustelulle oven."

Eivät ole. Miesten kaikki tasa-arvo-ongelmat huoltajuuskiistoista koulutukseen, terveydenhuollosta syrjäytymiseen on pyritty pistämään vain ja ainoastaan miesten omien valintojen seurauksiksi. Kiivaasti on vastustettu niiden huomioimista tasa-arvopolitiikassa.

"Myös allekirjoittanut ja muita näitä paljon parjattuja ”valtionfeministejä”, tasa-arvovaltuutettua myöten."

Tässä tilaisuudessa tuli hyvin esille edellä kuvattu, miehiä syyllistävä ja halventava asenne hyvin esille. Tasa-arvovaltuutettuakin kiinnostivat vain nuorten naisten pätkätyöt, ei nuorten miesten syrjäytyminen tai työttömyys. Tasa-arvoyksikön sosiaalitantta leimasi isät vastuuntunnottomiksi juopoiksi. Mitään konkreettista ei miesten aseman parantamiseksi kyetty lupaamaan. Miesten omia kokemuksia osattiin kyllä halveksia ja vähätellä oikein joukolla.

"ei pysähtyä kritisoimaan ovenpieliä tai kynnyksen yksityiskohtia."

Kritiikkiä pitää harjoittaa aina. Vain hullu jättää kriittisyyden.

"Minun feminismini ei ole vihamielinen miesten tasa-arvopyrkimyksille. Eikä muuten miehillekään."

Samantekevää, mitä sitä sanotaan, kun teot ovat mitä ovat.

"Minun feminismini on radikaali ajatus, jonka mukaan me kaikki olemme ihmisiä."

Tällä ajatuksella ei ole mitään tekemistä feminismin kanssa.

Homo kirjoitti...

KSH ry. hallituksen vastine 7.12. tapahtuneelle

Heidi Hautalahan ehti muuten jo asioista mitään tietämättä refleksinomaisesti haukkua ovimiehet.

Homo kirjoitti...

Poliisi epäilee, että nainen leikkasi miehen korvan irti

Homo kirjoitti...

Miehiltä edellytetään työnhaussa hyvää ulkonäköä, naisilta ei - mutta tämäkin saatiin väännettyä naisten syrjinnäksi:

Työtä hakevan naisen ei kannata olla kaunis

Jorma kirjoitti...

Pictured sitting opposite WikiLeaks founder at political seminar, the blonde who claims she was raped hours later


Tämä tapaus haisee kilometrien päähän. Ihmetyttää, miten tästä edes saadaan syyte nostettua. Tässä se taas nähdään, millaisia feministit ovat.

Jorma kirjoitti...

Puheenvuoro: Miesliikkeen uusi agenda

Jorma kirjoitti...

Tasa-arvoa vihreiden nuorten malliin

Homo kirjoitti...

Tältäkin oltaisiin luultavasti vältytty, jos miehillä olisi oikeus kieltäytyä isyydestä, niin kuin naisilla on oikeus kieltäytyä äitiydestä:

Brasilialainen jalkapallotähti vankilaan naisystävänsä sieppauksesta

Homo kirjoitti...

Mikseivät nartut tee juuri koskaan mitään merkittävää, toisin kuin miehet?:

Wikileaks keeps on publishing despite arrest

Hillary Clintonkin vain horisee valheita:


Both the American people and nations that censor the Internet should
understand that our government is committed to helping promote Internet
freedom. Unfortunately, however, the same networks that help organize
movements for freedom can also be hijacked by governments to crush
dissent and deny human rights.

Hillary Clintons Historic Speech on Global Internet Freedom
on January 21, 2010

Homo kirjoitti...

WikiLeaks: Texas Company Helped Pimp Little Boys To Stoned Afghan Cops

Homo kirjoitti...

Askel lähemmäs sitä, että narttuja ei tarvita edes lisääntymiseen:

Reproductive scientists create mice from 2 fathers

Homo kirjoitti...

Kävi käsky, kaikki portot on verolle pantava:

Dortmund paikkaa talouttaan prostituutioverolla

Homo kirjoitti...

Taas esimerkki naisten lahnamaisuudesta aloitteiden tekemisen suhteenkin, samoin kuin naisten epämääräisemmista seksuaalisista haluista?:


Neljäsosa nuorista naisista tuntenut vetoa naiseen


...
Katarina Alangon väitöskirjan mukaan nuorissa miehissä samaan sukupuoleen on tuntenut kiinnostusta joka kymmenes vastaaja.
...
Seksuaalista kanssakäymistä saman sukupuolen edustajien kanssa oli ollut noin kolmella prosentilla miehistä ja noin prosentilla naisista.
...