maanantaina, lokakuuta 31, 2011

Huoltamo: Mahtuuko rakkaus markkina-arvoteoriaan? (huoltamon blogiin on nyt tarjolla myös RSS-syöte)

Mikä naisiin on mennyt? | Aarno Laitinen | Blogit | Iltalehti.fi

Ystäväni on ollut menestyvä uusiopoikamies sen jälkeen, kun vaimo jätti hänet yli 30 vuoden avioliiton jälkeen. Perusteellisen markkinatutkimuksen jälkeen hän on tullut tulokseen, että lähes kaikki 40 vuotta täyttäneet naiset ovat sekopäitä, nauttivat mielenterveysongelmiinsa psyykenlääkkeitä, ovat sairaalloisen mustasukkaisia, luulosairaita, väkivaltaisia tai luonnevikaisia.

Usein ihmetyttää, kuinka riidanhaluisia naiset ovat. Äidit rettelöivät lastensa opettajien kanssa, järjestävät koululakkoja ja pilaavat koulun elämän. Koulu voisi julistaa äidit lähestymiskieltoon, jotta opettajat ja oppilaat saisivat työrauhan.

Suomessa on valtava määrä naistutkijoita, jotka lietsovat naisten kiukkua. Muinaisen Stakesin tutkijat, jotka olivat lähtöisin raivopäisimmästä feministijärjestöstä, Naisasialiitto Unionista, keksivät sellaisenkin säännön, että seksuaalista ahdistelua tai kiusaamista on kaikki se, minkä nainen kokee sellaiseksi.

Niinpä jatkuvasti tuotetaan ”tutkimuksia”, jotka paljastavat työyhteisössä seksuaalista ahdistelua. Katseet ja vitsit on tieteen arvovallalla julistettu ahdisteluksi.

Will Feminism Hurt Your Career? - Forbes

Men's Rights Fight Breaks Out On Wikipedia

Vicki Larson: Why Young Men Fear Marriage

China's divorce rule dubbed 'Law that makes men laugh and women cry' - Telegraph

Hotelliprostituutiokohu! 19v ilotyttö paljastaa: Tämän takia en käytä Omenahotellia! – Hymy

Absent fathers are fuelling drug addiction, anti-social behaviour and crime among young people, says charity report | Mail Online

30 kommenttia:

Homo kirjoitti...

Tästä viestistä vaikuttaisi muuten puuttuvan normaalisti esiintyvä suopran linkityksen mahdollistava otsikko.

Varo auton kaapelikäynnistystä - voi syntyä pahaa jälkeä - katso kuva!

...
Reddit-palvelun käyttäjä Quacktastic69 julkaisi kuvia, kun hänen ystävänsä oli yrittänyt auttaa naisautoilijaa. Naisen auton akku oli tyhjentynyt. Huonosti kuitenkin kävi.

Kaiken kaikkiaan ilmeisesti oli käynyt niin, että nainen oli kytkenyt kaapelit omaan autoonsa väärälla tavalla.
...

Anonyymi kirjoitti...

http://www.stara.fi/2011/10/31/seksilelua-kommentoineelle-lentokentan-turvatarkastajalle-potkut/

Homo kirjoitti...

Tuohon Vicki Larson: Why Young Men Fear Marriage -juttuun on muuten kirjoitettu todella paljon herkullisia kommentteja. Kannattaa lukea vaikka kaikki.

Vortac kirjoitti...

Tuohon Vicki Larson: Why Young Men Fear Marriage -juttuun on muuten kirjoitettu todella paljon herkullisia kommentteja. Kannattaa lukea vaikka kaikki.

Homo, olet oikeassa. Runsaasti vallan erinomaisia kommentteja, ja varsin vähän mangina/feminismivikinää (nimimerkki 'markgoode' edustaa tätä niljaista valhepropagandapuolta asiasta).

Hyvä nähdä, että ihmiset alkavat jo nähdä totuuden feminismistä, naimisiinmenosta sekä naisista - eikä mikään mangina tai femakka pysty heitä saamaan takaisin siihen sokeuteen, jossa useimmat aiemmin elivät. Kun valheen kupla on kerran pirstoutunut, ei sitä enää eheäksi saa.

Moni noista totuuden rohkeasti kertovista ihmisistä on selvästikin nähnyt ihan omakohtaisessa elämässään, niin itsensä kuin ystäviensä, tuttaviensa jne. kautta, että miten homma toimii, ja miten nämä asiat yleensä etenevät. Miesten uteliaisuus, tiedonhalu ja taipumus tutkia asioita näyttää tuottavan paljon hedelmää - kun jotain kamalaa ja odottamatonta tapahtuu, miehet yleensä haluavat tietää syyn siihen, ja rupeavat tutkimaan vaikkapa sitä, miten legaalinen järjestelmä (vs. common law) toimii.

Nykyisin näyttäisi lähes järjestään siltä, että missä tahansa, jossa vapaa (tosin tuollakin rekisteröintipakko) kommentointi sallitaan, alkaa näkymään jo ihan fiksua ja totuudenmukaista kommentaatiota miesten oikeuksista, naimisiinmenosta, feminismistä ja niin edelleen. Tällaista meno ei vielä ollut kymmenen vuotta sitten. Lupaavalta näyttää, siis - miehille ei voida enää tuputtaa mitä tahansa totuutena, vaikka pilua ja tissejä kuinka käytettäisiin aseina. Miehet alkavat vihdoinkin pikkuhiljaa oivaltaa, että himojen tyydyttäminen ei ole kuitenkaan sen arvoista, että joutuu elämään orjana koko elämänsä.

- Vortac

Homo kirjoitti...

Useampikin juristimies kommenteissa ilmoittanut, ettei voisi harkitakaan avioliittoon menemistä, hyvä kommentti siitä kuinka häät ovat naurettavan kalliita naisten narsistisia orgioita yms.

Vortac kirjoitti...

Homo, näin on - ja tämä kommentti on mielestäni mukavasti valaiseva:

"With support from the National Institute of Mental Health, Murray Straus Ph.D., and Richard Gelles Ph.D. conducted a nationally representa­­­­­­­tive survey from the Family Research Laboratory at the University of New Hampshire, of married and cohabiting couples regarding domestic violence. The results were first published in 1977 as was a book with co-author Suzanne Stienmetz Ph.D., in 1980. Straus & Gelles followed up the initial survey of more than two thousand couples, with a larger six-thousa­­­­­­­nd-c­o­u­p­l­e group in 1985.[1] In minor violence (slap, spank, throw something, push, grab or shove) the incident rates were equal for men and women. In severe violence (kick, bite, hit with a fist, hit or try to hit with something, beat up the other, threaten with a knife or gun, use a knife or gun) more men were victimized than women. Projecting the surveys onto the national population of married couples, the results showed more than eight million couples a year engaging in some form of domestic violence, 1.8 million women victims of severe violence, and two million male victims of severe violence."

Mutta kun mies ei saa olla uhri, niin tätä ei uutisoida totuudenmukaisesti.

Mitä häihin ja naimisiinmenoon tulee - en ole koskaan, edes pienestä lapsesta lähtien tajunnut, tai ymmärtänyt, että MIKÄ hyöty naimisiinmenosta on, jos vertaa rationaalisesti järkeviin romanssivaihtoehtoihin. Erillään asuminen ja 'tapailu' on paljon romanttisempaa kuin herääminen saman lärvin vierestä joka hiton aamu, ja vessanpöntön kannesta tappelu.

Kuten aina sanotaan, arki alkaa siitä, kun muutetaan yhteen. Sitä ennen suhde on jotain 'maagisempaa'.

Miksi siis "mennä naimisiin" (sinänsä vähän harhaanjohtava termi, sillä eihän siinä lopulta kovin pitkälle 'mennä')? Lopultahan kyseessä on kaiken humun ja kusetuksen jäljiltä pelkästään legaalinen sopimus, johon "henkilönä" alistut - eli kasa sääntöjä ja ehtoja, joiden hallinnoitavaksi vapaaehtoisesti alistut.

Miten ihmeessä yhdessäolo olisi parempaa vain siksi, että valtio on nyt suhteessanne päällepäsmärinä ja mukana legaalisen järjestelmän kautta, kuin "muuten vaan" yhdessä hengailu?

Miten tuo legaalinen sopimus parantaa jo olemassaolevaa rakkaussuhdetta? Tuovatko lakimiehet ja tuomari lisää rakkautta suhteeseen tuon paperin kautta?

Ainoa hyötyjä naimisiinmenossa on nainen - häät ovat useimpien tyttöjen unelma jo pienestä lähtien, useimpien miesten unelmat ovat pienestä pojasta lähtien aivan muualla, ja kuolevat sillä sekunnilla, kun mies sanoo "tahdon". Mies ei halua naisesta samaa asiaa, kuin nainen haluaa miehestä. Naiselle avioliitto on siis erittäin kätevä kaikin puolin, eikä nainen voi juuri mitenkään siinä hävitä, vaikka äityisi kuinka häijyksi. Miehelle avioliitto on parhaimmillaan siedettävä kompromissi, jota juuri ja juuri jaksaa lasten takia pitää yllä, ja joka kauhealla työpanoksella ja uurastuksella hädintuskin pysyy kasassa (vaikka vatsahaavalääkettä kuluukin runsaasti).

Miehen näkökulmasta - MITÄ avioliitto tuo parisuhteeseen tai miehen elämään sellaista, jota ei mitenkään muuten voisi saavuttaa? Tähän kysymykseen en ole koskaan saanut pätevää ja hyvin perusteltua vastausta.

(vastauksiahan aina saa, naisiltahan niitä suorastaan ryöppyää, mutta yksikään ei ole ollut pätevä ja hyvin perusteltu tähän mennessä)

- Vortac

Vortac kirjoitti...

.

Erityisesti tämän kommentin halusin tuoda tänne kaikkien nähtäväksi:

"This article hints at the fundamenta­l divide between men and women on the subject of marriage:
most men enter marriage with an expectatio­n of a lifetime commitment­; most women don't.
=Why? Because, for most women, "getting" married is an end in itself. It marks a benchmark in their lives that, once achieved, allows them to move on, in whatever direction they choose. Most women fear permanent singlehood much more than divorce. Ironically­, for many women, getting married gives them a freedom they never had and opens up, rather than restricts, their future alternativ­es.
=An example of this gender divide is to compare the difference between how men and women shop. >Men tend to go to the store (or, on-line) when they need something-­-e.g., "It's time to get a new suit, so I'll buy one." The process is linear, focused and purposeful­.
>Women. on the other hand, tend to "shop around." They like to look, to compare, to seek out a "bargain"-­-i.e., "How can I get the most for the least?" The process is tentative, flexible and opportunis­tic. Underlying it all is the casual attitude that, "If I don't like it, I can always return it." "

Harvoinpa olen nähnyt asiaa kiteytettävän näin täydellisesti.

- Vortac

Homo kirjoitti...

Ja vaikka menisikin naimisiin, niin mikä järki on tuhlata jopa kymmeniä tuhansia superkalliisiin häihin? Eikö nekin rahat olisi voinut käyttää johonkin hyödyllisempään, kuten asuntoon? Näin etenkin, kun ero saattaa koittaa hyvin pian häiden jälkeen - ja häätkin on saatettu rahoittaa velalla...

Homo kirjoitti...

Eikö hääjuhliksi riittäisi vaikka jotkut kakkukahvit lähipiirille kotioloissa? Ja jos tilasta on puutetta, niin kaikkien vieraiden ei tarvitsisi olla paikalla samaan aikaan ja/tai tapahtuman voisi järjestää vaikka ulkona.

Häät maksavat noin 10 000 euroa ja muut faktat suomalaisista häistä

...
Säästöt sileäksi

Keskimäärin suomalaiset häät maksavat noin 10 000 euroa. Hääsuunnittelijoiden mukaan taantuma laski budjetteja. 20 000–25 000 euron häitä järjestetään nyt vähemmän. Monen sadan vieraan mahtihäitä järjestetään silti yhä Pohjanmaalla.
...

Homo kirjoitti...

Tuohon päälle joku asuntorävellys, jossa ostetaan ylihintaan joku putkiremonttikohde, kun siinä on niin kivat keittiölaatat tms ja erotaan vuoden päästä. Samalla kiireessä myydään asunto alihintaan, maksetaan asuntovälittäjälle, menetetään ensiasunnon ostohyöty ja/tai maksetaan (mahdollisesti pariinkin kertaan) varainsiirtovero.

Avioero joka viidennen asuntokaupan takana

Homo kirjoitti...

Potentiaalisesti mielenkiintoista:

Tekeekö kaikkien miesten mieli vaihtaa joskus nuorempaan?

...
On yleinen käsitys, että miehet jotenkin sekoavat viisikymppisinä ja vaihtavat sitten yhtäkkiä vaimon parikymmentä vuotta nuorempaan.

Se ei kuitenkaan johdu sekoamisesta, vaan päinvastoin tämä peliliike perustuu huolelliseen harkintaan. Sitä ennen vaihtaminen ei yksinkertaisesti kannata.
...

Homo kirjoitti...

Nuorilla naisilla jää vähiten rahaa sukanvarteen

Millions of women are trapped in bad relationships - not with a man but with MONEY. And it's all down to deep-seated emotions about our own self-worth

One morning I was listening to the radio with my husband Michael when someone said: ‘The world’s tragedy is this: men love women, women love children and children love hamsters.’

‘Hummph,’ he said: ‘The real tragedy is that men love women, but women love handbags.’

He had a point. Millions of women do love handbags — and shopping generally — with a passion the average red-blooded male finds incomprehensible.
...

Homo kirjoitti...

Onko kotirouvan elämä ihana päiväuni vai unelma-ammatti? Nyt kertovat Iltalehden naislukijat.

Yksi erittäin salainen unelmani on päätyä kotirouvaksi.
...
Annoin ukaasin, että jos hän haluaa pitää työnsä, niin silloin hänen pitää tajuta se, että minä jään kotiäidiksi ja että elän herroiksi (eipäs kun rouviksi) mieheni liksalla.
...
Nyt on aikaa itselle, harrastuksille, kodille sekä kumppanille.
...
Kotirouvan elämä ja rikas mies olisi unelmien täyttymys! Suurimpia nautintoja elämässäni ovat laittautuminen, sisustaminen, shoppailu ja kodin kunnossapito. Mikä olisi sen hienompaa kuin tehdä kotona kaikki päivät naisten hommia!
...
Olen ollut kotona viimeiset 18 vuotta, mutta en työttömänä. Vaikka olen korkeasti koulutettu, valitsin pitkään harkittuani kotiäitiyden.
...
Miehen - varsinkin korkeampipalkkaisen ja uraputkeen tähtäävän - pitäisi olla kiitollisuudenvelassa siitä, että rouva uhraa yhteiskunnan kunnioituksen, urahaaveet ja käytännössä kaiken oman ajan perheen hyvinvoinnin eteen.
...

Homo kirjoitti...

Kyllä tuontyyppisten kommenttien runsaus puhuu omaa kieltään siitä, että naiset tuppaavat olemaan materialistisia loiseläjiä.

Homo kirjoitti...

Minä, minä, minä:

'Men Buy, Women Shop': The Sexes Have Different Priorities When Walking Down the Aisles

...
As one female shopper between the ages of 18 and 35 told the researchers: "I love shopping. I love shopping even when I have a deadline. I just love shopping." Compare that to this response from a male in the same age group who described how men approach retailing: "We're going to this store and we buy it and we leave because we want to do something else."
...

Homo kirjoitti...

Muistaakseni joku antiikin aikainen kirjailija totesi silloistenkin naisten olleen käsittämättömän shoppaushulluja.

Anonyymi kirjoitti...

Niin. Miksi sitten miehet kosivat? Uudelleen ja uudelleen. Miksi nainen haluaisi naimisiin? Asua edes yhdessä? Mitä siitä hyötyy, paitsi toisen pyykit ja sotkut saman katon alle? Rahasta on turha puhua, tuttavapiirissäni naiset tienaavat enemmän. Jos lapsia haluaa, niin asia on eri.

Anonyymi kirjoitti...

Mietin tässä perustaisinko yrityksen vai hakisinko patenttia. Kaipaan neuvontaa. Menen ELY-keskuksen sivulle. Hei, naisyrittäjille on juuri perustettu oma palvelu. Harmi vain, että en ole nainen. Ehkä pyydän vaimon menemään puolestani. Lukaisen lisää. Hankkeen tavoitteet:

"Yrittäjien sijaispalvelutoiminnan kehittäminen ja vakiinnuttaminen

Työhyvinvoinnin sekä työkykyä ja työterveyttä tukevien palveluiden ja palvelujärjestelmän kehittäminen"

Täh, onko ne auttamassa yrittäjiä vai perustamassa kuntoutuslaitosta? Siis, ihan totta siskot ...

(No, on siellä kolmaskin tavoite, joka oikeasti liittyy yrittämiseen: "Naisyrittäjien liiketoiminta- ja työnantajaosaamisen kehittäminen")

Homo kirjoitti...

Mutta isyyshuijausten tapauksissa ei yleensä mitään korvauksia saa, kuin korkeintaan itse huijarinarttu. Niiden yhteydessähän kovasti yritetään väittää, ettei biologisella vanhemmuudella olisi mitään merkitystä, vaan ainoastaan sosiaalisella vanhemmuudella - mutta auta armias, jos kyse onkin siitä, että nainen onkin joutunut äitiyshuijauksen uhriksi, niin nämä säännöt eivät pidäkään:

Synnytyslaitoksella vaihtuneet tytöt saivat jättikorvaukset Venäjällä

Anonyymi kirjoitti...

Aamulehti

Lapsi ei suostunut syömään hotdogia - isäpuoli hakkasi 3-vuotiaan kuoliaaksi

Isäpuolen epäillään pahoinpidelleen 3-vuotiaan tytön kuoliaaksi viikonloppuna Yhdysvaltain Phoenixissa, uutisoi Fox News.

22-vuotias isäpuoli kiirehti lauantaina paikalliseen sairaalaan kertoen, että tyttö oli lakannut hengittämästä tukehduttuaan hotdogiin.

Lääkäreiden tytön kallosta löytämät lukuisat murtumat ja ruhjeet saivat kuitenkin poliisit epäilemään miehen tarinaa.

Loukkaantunut tyttö eli sairaalassa kaksi päivää, mutta menehtyi lauantaina.

Mies on sen jälkeen myöntänyt lyöneensä lasta. Oikeuden asiakirjojen mukaan mies sanoi pahoinpidelleensä lasta, koska tämä ei suostunut syömään hotdogiaan. Lisäksi mies myönsi rankaisseensa tyttöä ruumiillisella väkivallalla ennenkin.

Poliisin edustajan mukaan jopa kokeneet viranomaiset ovat järkyttyneitä siitä, kuinka rajua väkivaltaa tyttö kohtasi.

Miestä syytetään murhasta.

Anonyymi kirjoitti...

Kiviniemi: Tasa-arvo puuttuu raamiratkaisusta
julkaistu tänään klo 00:01, päivitetty tänään klo 00:03

Keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi on huolissaan siitä, että uusi raamisopimus ei sisällä tasa-arvo- eikä samapalkkaisuuseriä. Kiviniemi suomi tasa-arvon puuttumista Ylen A-studio ohjelmassa maanantai-iltana.

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/11/kiviniemi_tasa-arvo_puuttuu_raamiratkaisusta_2992131.html

Jorma kirjoitti...

"Tässä raamiratkaisussa ei ollut naisapalkkaerää ollenkaan"

Hyvä.

Anonyymi kirjoitti...

Teepä Jorma välillä sinäkin töitä. Ole tuottava äläkä tuhlaa aikaa.

Jorma kirjoitti...

Töitä, töitä, niitähän minä paiskin 24/7.

Mies halusi puhdistaa käräjillä Facebookin pedofiilisyytösten tahraaman maineensa

Vortac kirjoitti...

Homo, kirjoitit paljon asiaa, ja voin olla vain täysin samaa mieltä tuosta naimisiinmenoasiasta.

Haluan tällä kertaa kuitenkin hieman puuttua tuohon Hymyn hymyt jäädyttävään tapaan tehdä sanasta "naiskauppa" synonyymi sanan "prostituutio" kanssa.

Mistä hitosta lähtien prostituutio on sama asia, kuin NAISKAUPPA?

Sanasta 'naiskauppa' saa sen kuvan, kuin asiassa olisi jotain väärää, kuin se olisi vain jotain ihmiskauppaa, jossa orjilta ei kysytä heidän mielipidettään, kenelle kukakin nainen orjaksi myydään. Tällainen mielikuva sanasta 'naiskauppa' ainakin minulle tulee, ja jotain vastaavaa voisi kuvitella tulevan moisesta sanasta suurellekin yleisölle.

Prostituutio on kuitenkin vapaaehtoista, legaalisen järjestelmänkin hyväksymää toimintaa, jota on tapahtunut kautta historian. Yhtä hyvin (ja paremminkin) asiasta voisi käyttää synonyyminä termiä "Miesten hyväksikäyttö" tai "Miesten riisto heidän tyydyttämättömien tarpeidensa perusteella".

Mutta enpä näe Hymyn tai minkään muunkaan valtamedian tulevaisuudessakaan tulevan moista, paljon totuudenmukaisempaa termiä käyttämään.

Mikä hitto siinä on, että kaikki termit ja sanat pitää väkisin vääntää muuksi, kuin mitä ne oikeasti tarkoittavat, ja jokainen asia pitää ovelasti ujuttaa joksikin poliittisen agendan ajamiseksi käyttämällä termejä, jotka eivät lainkaan kuvaa itse asiaa.

Prostituutio ei ole NAISKAUPPAA! Prostituutio on vapaaehtoista palvelun myymistä, ja on verrattavissa ennemminkin hierojan ammattiin. Molemmissa ennalta määritelty kehon koskettelukokemus myydään asiakkaalle ennaltamääritellyllä hinnalla. Siinä kaikki. Jos prostituutti ei hommasta pidä, kukaan ei pakota häntä sitä tekemään. Hänellä on täysi oikeus tehdä jotain muuta, tai ryhtyä vaikka työttömäksi. Prostituutit ovat itse ammattinsa valinneet, kukaan ei heitä erikseen 'kauppaa'.

Olen aika varma, että haastateltu prostituuttikaan ei käyttänyt alunperin sanaa "naiskauppa", vaan vasta Hymy-lehdessä se sana iskostettiin hänen suuhunsa (tiedän hieman siitä, miten lehtiä tehdään ja juttuja kirjoitetaan, ja voin vakuuttaa, että haastattelut aniharvoin julkaistaan sanasta sanaan sellaisena, kuin haastateltava on asiat ilmaissut).

Joskus toivoisin, että Henry palaisi vanhaan tyyliin, jossa hän linkkaisi vain HYVIÄ juttuja (tasa-arvoa edistäviä - eli totuudenmukaisia, miesten oikeuksien puolesta puhuvia jne.), tai sitten ainakin kommentoisi pahoja juttuja oikein erikseen ja paheksuvasti. Nyt ei ikinä oikein tiedä, millainen linkki tai juttu on kyseessä, ennenkuin sitä rupeaa lueskelemaan - ja näitä misandristis-feministisiä poliittisen agendan perusteella kirjoitettuja roskakirjoituksiahan näkee muutenkin tolkuttomasti joka paikassa.

Naiskauppa -bah! Määritelkää edes 'naiskauppa' ensin.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Jorma, ei sun tarvitse perustella tai puolustella olemassaoloasi, tekojasi tai tekemättömyyksiäsi kenellekään, varsinkaan anoluusereille.

Mutta sen verran haluan todeta, että hyvin toimittu, kun saat flakkia niskaasi - silloin tietää aina olevansa oikeuden ja totuuden asialla, ja tehneensä jotain ansiokasta, kun puska-ampujien pelokkaasta parvesta paukkuu paljon paskaa pitkin persoonallisuutta.

Kun anot hyökkäävät ja femakat alkavat ampumaan tyypillisiä ad hominemejaan ja shaming languageaan munille (tai niin ne toivovat), voit olla varma siitä, että olet tehnyt jotain oikein.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Ja vaikka menisikin naimisiin, niin mikä järki on tuhlata jopa kymmeniä tuhansia superkalliisiin häihin? Eikö nekin rahat olisi voinut käyttää johonkin hyödyllisempään, kuten asuntoon? Näin etenkin, kun ero saattaa koittaa hyvin pian häiden jälkeen - ja häätkin on saatettu rahoittaa velalla...

Hyvin pohdittu, enkä tosiaan voi löytää tuohon mitään järkevää vastausta. Mutta lisäisinpä vielä erään aivan yhtä järjettömän pointin; tiedätkö, paljonko naiselle ostetut sormukset maksavat? Mies saa jonkin halvan rinkulan, jossa ei ole edes mitään jalokivennäistä (jos sitäkään - monissa kulttuureissa mies ei saa MITÄÄN - oletuksena toki on, että mies saa seksiä, mutta..) - mutta naiselle pitää ostaa (etenkin amerikkalaisessa kulttuurissa) aivan -helvetin- kallis timanttisormus, koska muuten nainen ei voi tehdä ystäviään kateellisiksi tarpeeksi tehokkaasti.

Se on vielä lisättävä, että oikeastihan timantit ovat halpaa ja turhaa kamaa, ne eivät ole harvinaista ja 'oikeasti' arvokasta - niistä on keinotekoisesti tehty sellaisia. Oli aika, jolloin kukaan ei ostanut toisilleen timantteja - mutta ovelat timanttibisnesheput markkinoivat naisen himoja (ja naisen fetissiä kaikkeen kiiltävään ja välkehtivään) hyväksikäyttäen timantteja 'romanttisina' ja kallisarvoisina asioina, ja niinpä miehet kuolevat louhiessaan vaarallisissa kaivoksissa naisilleen näitä halpatuotteita, samalla kun toiset miehet kuolevat vatsahaavaan toimistossa saadakseen ostaa naisille (jotka eivät tee mitään) näitä keinotekoisesti kalliita, erittäin yleisiä halpatuotteita, joilla ei edes tee mitään.

Paljonkohan vippi-, pikavippi-, ja lainabisnes, credit card-bisnes, yms. pahuuden muodot pyörivät nimenomaan naisten häiden ja sormuksien perustalta? Veikkaanpa, että miehiä, jotka ovat syösseet itsensä hirvittäviin velkakierteisiin naisen sormuksen tai häiden takia on niin suuri määrä, että hämmästyisimme kaikki, jos todellisen lukumäärän tietäisimme.

Naiset eivät kuitenkaan tästä välitä, kunhan saavat sen kiiltävän sormuksensa ja ne prameat ego-paisutus-juhlat, joista ovat haaveilleet pienestä tytöstä asti. "I am special", "I am worth it" jne. ovat naisten fraaseja. Entäs mies, joka kaiken on kustantanut? Eikö hän ole minkään arvoinen? "Ainiin, sellanenkin on tässä jutussa kait mukana, ihan unohdin - kukas se ny näistä olikaan, kun kaikilla on niin samanlaiset vaatteet..?"

Nämä kaksi asiaa kertovat naisen psykologiasta ja luonteesta niin paljon, että jokainen mies, joka oikeasti pysähtyy pohtimaan tätä asiaa älyllisesti, antamatta kiihkonsa naista kohtaan viedä häntä, voi havaita, että naiset todella ovat suuressa mittakaavassa juuri niin hulluja, kuin miten päästään viallisina pojat lapsena tyttöjä pitävät.

Miehen on mahdotonta ymmärtää 'unelmaa' prameista häistä ja kalliista, kiiltävästä sormuksesta, vaikka mies olisi kuinka romanttinen ja ei-pragmaattinen. Harva mies tuollaisesta haaveksii - mieluummin kai nekin rahat laittaa johonkin, jolla tekeekin jotain, ja joka hyödyttää / parantaa elämää.

Naiselle maailma on vain pehmoinen mansikkakakku, joka on olemassa vain naiseuden vuoksi ja naista kunnioittaen - ja nainen saa syödä sitä kakkua loputtomasti, niin paljon kuin haluaa. Ja jos yksikin mies kehtaa olla eri mieltä, voi sitä raivoa ja vihaa, joka naisesta tuolloin kumpuaa. Naiset todella näkevät maailman aivan eri tavalla, kuin miehet.

Mutta se onkin jo hieman eri esseen aihe. (:

- Vortac

Vortac kirjoitti...

On yleinen käsitys, että miehet jotenkin sekoavat viisikymppisinä ja vaihtavat sitten yhtäkkiä vaimon parikymmentä vuotta nuorempaan.

Se ei kuitenkaan johdu sekoamisesta, vaan päinvastoin tämä peliliike perustuu huolelliseen harkintaan. Sitä ennen vaihtaminen ei yksinkertaisesti kannata
.

Olipas lyhyt artikkeli. Tuota väitettä ei myöskään perusteltu mitenkään, vaikka se olisi tosiaan voinut olla potentiaalisesti mielenkiintoinen pohdinta.

Tietämättä tarkemmin, mitä tuossa oikein tarkoitettiin, joutunen kallistumaan sille kannalle, että voihan asiassa olla perää noinkin, mutta tuo on liian yksinkertainen selitys.

Lisäisin omana arvionani, että tuohon ikään ehtineelle miehelle tulee kaiken kokemuksen ja nalkutuksen myötä sisäinen oivallus siitä, että mitä tämä elämäni on - ja miksi kulutan sitä noin ruman haaskan kanssa, kun tuolla on tuonkin näköistä kottaraista tarjolla.. ja vain uskollisuus, luotettavuus ja muut miehiset arvot ovat pitäneet miehen tukemassa perhettään. Kuitenkin, kun sitä perhehelvettiä on kestänyt tarpeeksi kauan, mahdolliset lapset ovat jo kasvaneet tarpeeksi vanhoiksi, ja elämän uudelleenarviointi alkaa nostaa päätään oikein kunnolla, alkaa näkemään totuuden sellaisena kuin se on, eikä sellaisena, kuin hänet on koko elämänsä ajan aivopesty se näkemään.

Kyseessä on toki myös esoteerinen seikka - ihmisen elämähän perustuu tiettyihin vaiheisiin, joiden aikana tapahtuu tiettyjä henkisiä juttuja. Esimerkiksi "kolmenkympin kriisi" on yksi tällainen siirtymävaihe vallan erilaiseen sisäiseen elämään. Tähän liittyy olennaisesti aina tietyn chakran voimistuminen ja aukeneminen, mutta tiedän, että täällä näistä asioista on tuon enempää turha mainita.

Lisäksi sanoisin, että kyseessä voi olla osittain myös "Okei, olen jo rehkinyt ja maksanut oman osuuteni, missä palkkioni"-tyyppinen asenne, joka alkaa pikkuhiljaa musertaa feminististä aivopesua sekin. Kun mitään palkkiota ei ole näköpiirissä, ja kaikki näyttäisi vain jatkuvan yhtä huonona hamaan kuolemaan asti, miehessä käynnistyy kapinahalu epäreilua elämää ja ympäristöä kohtaan - miksi hänen täytyisi loputtomiin kärsiä, kun hän on jo tehnyt sen, mitä häneltä on odotettu - milloin hän saa tehdä jotain hauskaa? Milloin HÄNEN unelmiaan aletaan rakentaa, nyt kun naisen unelmat on täytetty?

Sanoisin, että kyseessä on hyvin paljon emotionaalinen ja henkinen (sekä esoteerinen) tapahtuma, eikä pelkästään älyllinen, laskelmoitu "peliliike" (useimmat miehet eivät ole mitään pelimiehiä, eivätkä tiedä, miten naisia isketään - vaikka heillä vaimo olisikin - joko he ovat joskus tienneet, mutta nyttemmin unohtaneet, tai sitten vaimo valitsi heidät beta-elättäjikseen, jolloin heillä ei ole koskaan ollut asiasta kokemusta).

Siinä mielessä tuossa pohdinnassa ollaan kait oikeilla jäljillä, että "Nyt tuollaista VOI ajatella", kun taas aiemmin elämä saattoi olla lasten (yms) takia niin kiireistä, ettei moisia ajatuksia voinut helliä vahingossakaan.

Mutta kun lapset lähtevät kodista aikuistuttuaan tarpeeksi, ja taloudellinen tilannekin on stabiili, kaikki sujuu omalla painollaan, eikä elämällä ole enää oikein muuta täytettä kuin työ, niin helppohan se on ymmärtää, että moinen tilanne pistää uudelleenarviointimoduulin kovaan käyttöön.

Ja jos voit valita (ja vanhemmalla, rahaa ja omaisuutta omistavalla miehellä on jo sen verran statusta, että hän voi), tottakai otat mieluummin sen tuoreen, uuden, hehkeän, kauniin ja ihanan - kuin sen vanhan, läpitutun, ryppyisen, nalkuttavan, ruman ja lihavan. Aika järjetön on se, joka valitsee noista kahdesta jälkimmäisen.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

He had a point. Millions of women do love handbags — and shopping generally — with a passion the average red-blooded male finds incomprehensible.

Tästä olisi hyvinkin paljon kommentoitavaa, mutta alanpa purkamisen takertumalla käsitteisiin.

Huomaa, miten lausahdus käyttää sanaa "Women" naisista, mutta sanaa "Male" miehistä. Ei kovin tasa-arvoista tai tasapainoista.

Mitä tuo "red-blooded" tarkoittaa? Onko muunkin värisellä verellä varustettuja 'maleja' olemassa? Entäs 'femaleja'? Mitä hittoa?

Viitataanko tässä 'bluebloods'-sanaan, jolla tarkoitettiin korkeamman sosiaalisen luokan herkkiä ja kalpeaihoisia ihmisiä?

Lisäksi tuo 'finds'-sana viittaisi siihen, että se nyt on vaan 'uroksen' oma moka ja puute sekä mielipide, että hän ei naisen käsilaukku-, ja kenkäfetissiä ymmärrä. Vika ei TOKI voi olla naisessa (taaskaan).

Mutta jos sitten keskitytään itse asiaan, niin siitä voin tietenkin olla vain samaa mieltä. Naisten himo kaikkeen kiiltävään, ja taipumus olla sitä mieltä, että käsilaukku voi olla IHANA (en vieläkään ole täysin toipunut siitä shokista, jonka tuo reaalimaailmassa kuultu lausahdus minussa aiheutti), on jotain sellaista, jota romanttisimmankaan miehen lienee aika mahdotonta ihan täysin käsittää.

Naisen himot ja miehen himot ovat kuin eri maailmoista. Naiset himoavat tavaraa, materiaa ja kaikenlaista kiiltävää (jonka tarkoitus lienee kasvattaa hänen seksuaalista valtaansa, joten sikäli asia on lähes looginen - mitä suurempi seksuaalinen valta, sitä paremmat vaihtoehdot geenipoolissa, sitä todennäköisemmin nainen voi valita geeneiltään hyvän isän jälkikasvuaan silmälläpitäen, jne.), miehet taas himoavat seksiä.

Ongelma on se, että naisen himoja ei kukaan (ehkä minua ja joitain muita lukuunottamatta) paheksu oikein yhtään missään, mutta miehen vähintäänkin yhtä luontaisia himoja paheksutaan koko maailman kaikkien järjestelmien ja suurimman osan ihmisistä voimin. Miehen tulee hävetä julkeita himojaan, siinä missä naiset saavat avoimesti ja vapaasti rietastella ja pröystäillä niillä.

Ja tämä on kaukana tasa-arvosta.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Kyllä tuontyyppisten kommenttien runsaus puhuu omaa kieltään siitä, että naiset tuppaavat olemaan materialistisia loiseläjiä.

Ei voi olla, kun Oprahkin sanoi, että (koti)äitiys on PLANEETAN VAIKEIN JA TYÖLÄIN AMMATTI!

- Vortac