keskiviikkona, marraskuuta 09, 2011

Tesson miesnumero

Uusi Suomi: 

Miten niin naisten asema on huonompi?

Tesso

Mies ei tule kuulluksi

Miehen tie: enemmistöstä vähemmistöksi

Miehen rooli

Äijäkieli raivaisi palvelujen käytön esteitä


Forbes

Why most women will never become CEO

Causes on Forbes editorial

IL

Isyys vie seksihalut


20 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

Tasa-arvon kannalta parasta olisi, että STM:n kasliapäällikkö Kari Välimäki eroaisi välittömästi. Hän on täysin kyvytön ja myös ilmeisen haluton hoitamaan niitä tehtäviä, joista hänelle maksetaan kovaa liksaa.

Ile kirjoitti...

Tässä esimerkki miehestä, joka on kova paiskimaan töitä, vaikka kannukset näyttää jo olevan pitkän työuran aikana hankittu:

A. Kliininen työ
Kliininen panokseni Kymenlaakson alueella vastaa siis n. yhtä normaalia työvuotta.

B. Hallinnollinen työ
Hallinnollinen panokseni vastaa siis n. 1/2 normaalia työvuotta.

C. Tutkimusprojektit
Tutkimusprojektien asiat hoidan iltaisin ja öisin.

http://personal.fimnet.fi/business/pasi.pollanen/ANSIOT.html

Anonyymi kirjoitti...

"Guys still check out the girls in the office, and female staffers are commented on when they are not in the room. Their thoughts words and points are missed or even ignored because the men in the room are too busy thinking about sex."

Ihmiset ovat ihmisiä. Shokkiwau!

Vortac kirjoitti...

Voisit antaa jonkinlaisen varoituksen, Henry, ennenkuin lukijasi pahaa-aavistamatta klikkaavat tuota "Why most women will never become CEO"-linkkiä ja joutuvat visuaalisesti raiskatuiksi - ei sitä aamusta ole heti varautunut näkemään mutanttihirviöitä demonisaarelta.

Brrr, vieläkin värisyttää.

Tuo olio varmaankin edustaa sitä naispopulaatiota, joka on niin älykästä ja menestynyttä kansaa, että miehet ihan pelkäävät heitä.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Hm, lupaavasta alusta huolimatta aiemmin mainitsemani artikkeli näyttää olevan aika ärsyttävän manginainen ja misandristinen:

"But the sexism is still there. It’s just more concealed. I’ve been in more than a few meetings where once an attractive female staffer leaves the room one or two of the guys will comment on her hotness. This goes on, believe me. "

Täh? Mistä lähtien tuollainen on seksismiä? Naisetko EIVÄT muka harrasta mitään vastaavaa? Bah! Sanoisin, että seksismi, jota naiset harrastavat miehistä, on monin verroin pahempaa ja aidompaa, varsinaista seksismiä, kuin mikään, mitä miehet nykyisin työpaikoilla tai muuallakaan juuri harjoittavat.

Sitäpaitsi, eikö juuri seksuaalinen valta ja sen mukanaan tuoma miesten huomio ole nimenomaan se, mitä naiset tavoittelevat? On jotenkin kaksinaamaista ja tekopyhää sitten kirkua seksismistä, kun ensin on itse tavoiteltu tilannetta, jossa miesten huomio ja seksuaalinen halu saadaan kohdistettua omaan itseen.

Tätä tekopyhyyttä moiset artikkelit eivät yleensä juuri ota huomioon - putkiaivoisesti vain ajatellaan, että kaikki, mitä mies naiselle tekee (olipa se miten kehuvaa, naisen egoa nostavaa tai mairittelevaa tahansa), on aina seksismiä, ja siinä se.

Ei ollenkaan nähdä kokonaisuutta tästäkään asiasta, ja kolikon toista puolta - naisten harjoittama aito seksismi saa miehet tekemään itsareita ja tuntemaan olevansa arvottomia - miesten harjoittama 'muka-seksismi' saa naiset tuntemaan olevansa jumalattaria ja kaikkien miesten kuningattaria. Mutta vain jälkimmäisestä puhutaan seksisminä ja siihen koetetaan ankarasti puuttua (samalla kun naisyksilöt sitten kuitenkin lähettävät päinvastaisia signaaleja).

Juuri tekopyhyys ehkä kyrpii näissä asioissa eniten. Jos edes asioista voitaisiin kertoa sellaisina kuin ne ovat, puhuen asioista niiden oikeilla nimillä, ei ehkä ottaisi niin pattiin.

Mitä hiivatin väärää tai seksististä siinä on, jos jostakusta ehdoin-tahdoin tissivakoaan näyttelevästä meikatusta ja muutenkin provosoivasti pukeutuneesta naaraasta mainitsee jotain totuuksia toiselle ihmiselle? Jeez. Ja sitten tuon kirjoittajan pitää vielä oikein erikseen vakuuttaa, että kyllä tällaista tosiaan tapahtuu, "believe me", ikäänkuin se olisi TÄYSIN USKOMATONTA.

Missähän hiton seksittömässä tynnyrissä tuo heppu oikein elää? Tosin sen manginaisuus tulee ilmi jo siitä, ettei teinejä leffasta hakiessa saatu mitään kuria tai kunnioitusta aikaan - pelkästään sitten voivoteltiin että kylläpä haisee viikon ajan. Kukaan teiniaikoina tuntemani heppu ei olisi uskaltanut käyttäytyä tuolla tavalla tiettyjen aikuisten miesten kyydissä.

- Vortac

Homo kirjoitti...

Yle: Pojat pärjäävät tyttöjä paremmin englannissa tietokonepelien ansiosta

Jorma kirjoitti...

Äidit vastaan isät: 37-3!

"Viime äitienpäivänä tasavallan presidentti Tarja Halonen jakoi 37 äidille Suomen Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitalin kultaristein tunnustuksena äitiyden ansioistaan.

Toissapäivänä peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson palkitsi kolme isää Vuoden Isä- tittelillä. Lisäksi jaettiin yksi kunniamaininta.

- Tämä kertoo minun mielestäni taas kerran siitä, miten virallinen Suomi vai mikä se on, arvostaa vanhemmuuden. Tavallisille maanmatosille, meille kansalaisille, ilmoitetaan monella eri tavalla, että mikä näiden suhde on julkisen vallan silmissä, puuskahtaa kirjailija ja lapsiasiamiehenäkin työskennellyt ex-poliitikko Ralf Sund."

Mahtavaa!

Ministeri: Asiaa pohdittava

Kyllä isä osaa

Jorma kirjoitti...

"Pojat pärjäävät tyttöjä paremmin englannissa tietokonepelien ansiosta"

Koskakohan tasa-arvovaltuutettu vaatii tietokonepelien kieltämistä? Tai ainakin poikien pelaamisen?

Anonyymi kirjoitti...

Välimäki syyllistää miehiä huonoista elämäntavoista. Mikäs siinä. Tosin on aika vaikea ajatella, että naisia syyllistettäisiin samalla tavalla. Isompi ongelma on, että Välimäki tuntuu olevan kykenemätön ajattelemaan tai ainakin sanomaan, että miehiä kohtaavat ongelmat voisivat johtua rakenteellisista ongelmista. Siksi toivon Jorman tapaan hänelle potkuja.

Homo kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Homo kirjoitti...

Tämäntyyppinen ilmiö lienee Suomessakin takana näiden femakkojen rääkynässä siitä, että kuinka laitteiden "hoitamisesta" maksetaan paremmin kuin ihmisten hoitamisesta:

Generation Jobless: Students Pick Easier Majors Despite Less Pay

...
But during her sophomore year at Carnegie Mellon University, Ms. Zhou switched her major from electrical and computer engineering to a double major in psychology and policy management.
...
For 22-year-old Ms. Zhou, from Miami, the last straw was a project for one of her second-year courses that kept her and her partner in the lab well past midnight for several days.
...
Since switching majors she has earned almost straight A's instead of the B's and C's she took home in engineering.
...

Anonyymi kirjoitti...

http://hommaforum.org/index.php/topic,62121.msg835759/topicseen.html#msg835759

Anonyymi kirjoitti...

http://www.stara.fi/2011/11/09/ylipainoisen-naisen-shokki-oma-kuva-pullukkamainoksessa/

Anonyymi kirjoitti...

Näin ehdotan IL:n keskustelussa:

Käännetään asetelma toisin päin

Ehdotan, että käännetään tämä palkitsemisasetelma vaikka aluksi kymmeneksi vuodeksi toisin päin:

- valitaan vuosittain lähes 40 miestä, jotka palkitaan nimen omaan siitä, kuinka hienosti he ovat onnistuneet isänä olossa omille lapsilleen (ja mitä enemmän lapsia, sen parempi); presidentti kutsukoot heidän linnaansa ja palkitkoon ritarikuntien kunniaristeillä, presidentti poseeratkoon ylpeän näköisenä puolisonsa kanssa valokuvassa näiden suuresti kansakunnan kunnioittamien Isien kanssa

- valitaan vuosittain muutama nainen, jotka ovat jonkinlaisia asiantuntijoita äitiysasioissa tai jonkinlaisia sijaisäitejä tai muulla tavoin esimerkillisiä/tavallista parempia äitejä, ministeri Gutsenina tarkotkoon heille kupit kahvia ja lahjoittakoon jokaiselle nallen kainaloon

Kokeillaan siis tuota edellä maalailtua kymmenen vuotta ja palataan sitten keskustelemaan siitä, miltä tällainen menettely vaikuttaa. Tuleeko sellainen vaikutelma, että molempia osapuolia arvostetaan valtiovallan taholta yhdenvertaisesti?

t. Ilkka Kahila

http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?p=8607747#post8607747

Anonyymi kirjoitti...

Teinityttö myy neitsyytensä – hinta nyt 11 700 euroa

http://www.stara.fi/2011/11/09/teinitytto-myy-neitsyytensa-hinta-nyt-11-700-euroa/

"Tieto huutokaupasta on aiheuttanut kohua, sillä monien vastustajien mielestä se asettaa naisten vapauden ja itsemääräämisoikeuden vuosisatoja taaksepäin ja on verrattavissa orjakauppaan."

Homo kirjoitti...

Koska olen nainen:

Lapsiaan lyönyt äiti osoitti katumusta, välttyi tuomiolta

Jorma kirjoitti...

"Kokeillaan siis tuota edellä maalailtua kymmenen vuotta ja palataan sitten keskustelemaan siitä, miltä tällainen menettely vaikuttaa."

Hyvä ehdotus.

Jorma kirjoitti...

"Työkaveri tarrasi tisseihin"

Taisi Iltalehden femakoille olla aika kova pala, että eilisessä lehdessä puhuttiin kiistattomasta miehiin (isiin) kohdistuvasta sukupuolisyrjinnästä, jota valtiovalta harjoittaa.

Vaikka tämän päivän juttu olisi totta (vanha se ainakin on), mitä sopii vahvasti epäillä etenkin ylennyksiä koskevan näkemyksen osalta, niin se on edelleen vain yksittäistapaus. Ei osoitus mistään sen laajemmasta, saatikka valtiovallan siunaamasta sukupuolisyrjinnästä.

Jorma kirjoitti...

Dooriksen kaveri Booris ruotisi asepalvelusta: "Onko se edelleen tabu?"

Ihan hyvä alku, vaikka melkoisen munattomalle vielä vaikuttaa.

Jorma kirjoitti...

Since there is no way Herman Cain can 'prove' his innocence, it is unfair to insist that he do so