perjantaina, joulukuuta 02, 2011

Pelastakaa pojat

Why we must save our sons: Young women now out-earn men and soon most doctors will be female

Moraalin aateliset kettumetsällä

Äijäkulttuuria?

Pär Strömin kirja Six feminist myths englanniksi.

16 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

http://www.findance.com/uutiset/17112/pornonetsija-miehen-uusi-vihollinen

Jorma kirjoitti...

Linnassa juhlitaan tänä vuonna tasa-arvon merkeissä

Just. Kuinkakohan monta miesasiamiestä on kutsuttu? Jukka Relander on varmaan laskettava piilo(pro)feministiksi kolumniensa perusteella.

Vortac kirjoitti...

Wow, Henry!

Artikkeli Spearheadiin ... meinaatko tosissasi toteuttaa sen? Jos näin on, niin autan mielelläni esimerkiksi virheiden korjaamisessa ja kieliopin parantelussa, jos apua tarviit.

Tiedätkin kyllä email-osoitteeni jo.

Mutta oli miten oli, itsekin kun olen jo hieman kirjoitellut kommentteja joihinkin artikkeleihin silloin tällöin, jotenkin herkullista nähdä, millaisen vastaanoton saat Spearheadissa.. siellä kun on niin monenkarvaista väkeä ympäri maailmaa.

Hauska päästä sitten nootittamaan Teikäläistä vaihteeksi englanniksikin (olettaen, että jotain nootitettavaa löytyy - ainahan mainioista artikkeleistasi sitä ei hakemallakaan löydä, mutta joskus on jotain pientä mainittavaa ollut), heh.

Joka tapauksessa näyttäisi, että siellä kyllä oikein mieluusti luettaisiin Teikäläisen artikkeli (esim. 'Gender foreigner' sanoi "please do"), ja että moinen olisi erittäin haluttua tavaraa siellä, joten tsenppiä ja muitakin vastaavia motivaattoreita!

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Linnassa juhlitaan tänä vuonna tasa-arvon merkeissä

Just. Kuinkakohan monta miesasiamiestä on kutsuttu
..

No, se on sitä doublespeakkia ja koodikieltä. Suomeksihan lause menee näin:

"Juhlimme feminismin ja naisten ylivoimaista asemaa Suomessa ja maailmassa, ja vannomme vielä vahvistavamme sitä entisestään, sekä nauramme surkeille miesasiamiehille, jotka luulevat voivansa meille jotain, kiäh hiäh"

- Vortac

Jorma kirjoitti...

Tutkijat: Evoluutio sai naisen teeskentelemään orgasmia

Jorma kirjoitti...

"Artikkeli Spearheadiin ... meinaatko tosissasi toteuttaa sen?"

Tätähän odottaa jo kuin lapsena joulua konsanaan.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2011120214867478_ul.shtml

Anonyymi kirjoitti...

Piti googlata toi Spearhead: http://www.the-spearhead.com/2011/11/30/why-is-anglo-feminism-so-virulent/

Siellähän se Henry kirjoittaa, että Suomessa ei voi puhua vieraalle ihmiselle kadulla, kun täällä ollaan niin ujoja. Toivottavasti mahdollisessa artikkelissa korostetaan juuri tätä puolta, että suomalaiset ovat kuin dead fishes, kuten eräs jenkki meitä hauskasti kuvasi, kun hämmästyksekseen kuuli, että kyselyn mukaan Suomessa on poikkeuksellisen paljon irtoseksiä. (Do-verbi taipuu yksikön kolmannessa "does", pienenä vinkkinä.)

Henry Laasanen kirjoitti...

"Artikkeli Spearheadiin ... meinaatko tosissasi toteuttaa sen? Jos näin on, niin autan mielelläni esimerkiksi virheiden korjaamisessa ja kieliopin parantelussa, jos apua tarviit."

Juu, lähetin jo jonkinlaisen version, jonka JF. Price lupasi editoida kielellisesti.

Voisihan sitä kirjoitella useampiakin artikkeleita tuonne suuntaan.

Kannattanee kuitenkin mennä porukalla kommentoimaan aihetta, kun Suomesta on kerran puhe. Eri miesasiamiehiltä löytyynee omia pointteja.

On oikeastaan yllättävän vaikeaa miettiä Suomen ja anglo-maiden eroja ja mikä Suomessa on erityistä.

Anonyymi kirjoitti...

Yksi ero on republikaanit ja libertaarit sun muut teekutsuilijat. Suomessa valtiofeminismin vastustaminen ei paljoakaan liity valtion tai big governmentin vastustamiseen. Vielä.

Toinen ero on toi hooking up -kulttuuri, joka on kyllä ihan lapsenkengissä USA:aan verrattuna ainakin teinien keskuudessa.

Kolmantena tulee mieleen hierarkkinen kulttuuri, joka näkyy esimerkiksi kouluissa niin, että oppilaat jakautuvat menestyjiin, luusereihin ja outoihin. Tämä näkyy deittailussa. Suomessa on enemmän tilaa olla erilainen ja tasa-arvoinen.

Neljäntenä tulee mieleen naisten työllisyysasteen alhaisuus ja sukupuolten välisten tuloerojen suuruus.

Viidentä sanon vaikka rape culture -paasauksen erityisesti yliopistoissa, joka lähes puuttuu Suomesta.

Voisihan näitä keksiä lisääkin. Mutta keksin lopuksi metaeroksi sen, että Suomessa tässäkin asiassa on pikemmin konsensus ja USA:ssa taas täysi riita päällä.

Anonyymi kirjoitti...

Ai niin, eihän USA:aa oikein ole vaan on osavaltioita. Minnesota ja Texas ovat vähän kuin Suomi ja Espanja. Olisi asiantuntematonta puhua Espanjan kulttuurista ja väittää, että sama jutska Suomessa.

Vielä suuremmista eroista puhutaan vertailtaessa imperiumin entisiä, englanninkielisiä osia.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.hymy.fi/tasta-puhutaan/vapaalle-paastetty-hiv-rachel-alibille-haluan-synnyttaa-lapsen

Homo kirjoitti...

Tuksu käy gorillan kanssa kovistelemassa Artoa

Vortac kirjoitti...

Juu, lähetin jo jonkinlaisen version, jonka JF. Price lupasi editoida kielellisesti.

Jah, no käypihän se noinkin. Minä en ehkä sitten kuitenkaan ole ehkä paras vaihtoehto editoimaan toisten kirjoittamaa tekstiä, koska kiusaus laitella omia editoriaaleja voisi olla liian suuri.

Jotkut väitteesi olivat hieman kummallisia, kuten se, ettei feministejä näy suomessa missään nettikeskusteluissakaan tai blogien kommenttiosastolla, kun täälläkinhän noista iljettävistä törkykasoista on ollut sen verran ongelmaa, että olet joutunut välillä poistamaan anonyymien kommenttimahdollisuuden.

Mutta varsin nopeaa toimintaa kyllä!

Voisihan sitä kirjoitella useampiakin artikkeleita tuonne suuntaan.

Kannatan!

Jotenkin mielenkiintoista lukea suomesta ikäänkuin toisten ihmisten näkökulmasta katsoen.

Kannattanee kuitenkin mennä porukalla kommentoimaan aihetta, kun Suomesta on kerran puhe. Eri miesasiamiehiltä löytyynee omia pointteja.

Juuh, multahan aina pointteja löytyy, ja olen käynytkin siellä jo hiukkasen kommenttia pruuttaamassa - tosin en mennyt porukalla (:

Mutta onneksi muitakin suomea osaavia on sinne pälkähtänyt - joku femakkapuolinen selvästi tosin koetti kiistää kaikki väitteesi, ja yllättävästi se sai jopa plussia kommentteihinsa, etten tiedä, mitä sitten oikein on tekeillä.

On oikeastaan yllättävän vaikeaa miettiä Suomen ja anglo-maiden eroja ja mikä Suomessa on erityistä.

Tämä on muuten ihan totta! Sama pätee yleensäkin asioihin - joskus ulkomaalainen voi tiedustella, miksi jokin asia sanotaan tietyllä tavalla suomeksi, eikä jollain loogisemmalla tavalla, ja sitä onkin hyvin vaikea yhtäkkiä alkaa setvimään.

Vertailu on sikälikin vaikeaa ja lähes välttämättä puutteellista, että monikaan meistä ei yleensä osaa bi-, tai quadlokaatiota, niin emme voi olla monessa maassa yhtaikaa. Kun asumme yhdessä maassa, on toisesta maasta vaikea tehdä tarkkoja määritelmiä ja havaintoja asumatta siellä tai ainakin vierailematta siellä tarpeeksi pitkään - ja tätä taas on vaikea toteuttaa kaikkien mahdollisten maiden suhteen.

Siten tieto aina hieman vääristyy - mutta juuri siksi onkin tärkeää, että monesta maasta on kommentoijia kertomassa 'omien' maidensa tilanteesta. Niinkuin voimme havaita, Pricen kirjotukset suomesta olivat aivan puutaheinää ja päätäpahkaa, niin että tarvittiin joku, joka on oikeasti asunut suomessa, joka saattoi korjata hänen virheelliset käsityksensä.

Sama pätenee moniin suomalaisiin, jotka ovat muodostaneet käsityksiä toisista maista. Mutta feminismi näyttäisi olevan tismalleen yhtä iljettävä mörkö joka maassa, jossa sillä vähänkin valtaa on. Japanikin näyttäisi jo olevan ikävästi sortumassa tämän Godzillaa pahemman hirviön jalkojen alle.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Juu, lähetin jo jonkinlaisen version, jonka JF. Price lupasi editoida kielellisesti.

Niin se on muuten W.F. Price, eikä JF. Price.

- Vortac

Kielenkäyttö kunniaan! kirjoitti...

"iljettävistä törkykasoista"

Kuulepas nimimerkki Vortac, palvomasi Henry ei koskaan alentuisi tuolle tasolle. Opettele tavoille.