maanantaina, syyskuuta 10, 2012

Suomimies on kuitenkin pahempi...

Virve Kähkönen kirjoittaa Hesarissa Sofie Peetersin videosta, jonka Peeters kuvasi Brysselissä.

Kähkönen kirjoittaa:
Pii­lo­ka­me­ran kans­sa ku­va­tul­la fil­mil­lä nä­kyy ku­vot­ta­va to­del­li­suus: se, mi­ten jul­keas­ti mie­het eh­dot­te­le­vat ka­dul­la kä­ve­le­väl­le Pee­ter­sil­le, ni­mit­te­le­vät hän­tä huo­rak­si ja roik­ku­vat pe­räs­sä.

Useim­mi­ten huu­te­li­jat ovat maa­han­muut­ta­ja­taus­tai­sia.
Itse asiassa kaikki Peetersin videon huutelijat olivat maahanmuuttotaustauisia. Peetersiä onkin syytetty rasistisen videon kuvaamisesta.

Kähkösen upottaa väkisin kirjoitukseensa keksityn oloinen tarina, jossa pohjoissavolainen mies asetetaan huorittelijaksi.
Ke­sä­mek­koon pu­keu­tu­nut nai­nen sei­soi yk­sin pit­kän baa­ri­pöy­dän vie­res­sä odot­ta­mas­sa ys­tä­viään. Mon­ta olut­ta naut­ti­nut mies is­tui juo­pot­te­lu­ka­ve­rin­sa kans­sa pöy­dän ää­res­sä vä­hän mat­kan pääs­sä.

"O­let­ko sä syöt­ti?" mies huu­si nai­sel­le.

Nai­nen ei ol­lut kuu­le­vi­naan.

Mies jat­koi sa­maa ko­vem­mal­la ää­nel­lä, mi­hin nai­nen lo­pul­ta vas­ta­si: "Mi­tä tar­koi­tat, ai ka­lan­syöt­ti vai?"

"Syöt­ti sä olet. Huo­ra."

"Jos am­mat­tia ky­syt, olen toi­mit­ta­ja."

"Va­leh­te­let. Huo­ra sä olet."
Onko tarina edes tosi? Onko Kähkönen törmännyt huuteluun muualla kuin baarissa, joka on tietenkin kännisen huutelun valtakunta?

Minä en ole koskaan törmännyt Suomessa katuehdotteluun, jota Peeters kuvaa Brysselin arkipäiväksi. En omalta tai muiden kohdalta.

Maahanmuuttamiesten kulttuuri on erilainen

Useissa etelän maissa viheltely ja ehdottelu naisille kadulla kuuluu kulttuuriin. Miksi toimittaja ei arvosta monikulttuuria?

Täytyykö monikulttuuri suvaita vain silloin kun se on kivaa, vaiko myös silloin, kun se on vastenmielistä?

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei ole yllättävää, että sä et ole törmännyt ehdotteluun kadulla. Itsellänikin se on vähentynyt ja vähentynyt, enää sitä osuu kohdalle pari kertaa kuussa suunnilleen. Kaksikymppisenä se oli jatkuvaa ja usein ehdotukset oli tosi törkeitäkin. Kuulemma on edelleen kaksikymppisille naisille.

-Kaisu, 31v.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, sekin vielä, että ehdottelua ei tule miesseurassa. Tällöin se, että blogin kirjoittaja olisi siihen törmännyt olisi vaatinut sen, että hän on itse ehdottelija tai katsoo tilannetta sivusta. Hänen seurassaan oleville naisille tuskin ehdotellaan, yhtään sen enempää kuin "ikärajan" ylittäneille naisille.

-Kaisu 31v.

Anonyymi kirjoitti...

Suomessahan nartuilla on tapana ollut sättiä suomalaisia miehiä siitä, etteivät nämä edes flirttaa - toisin kuin ihanat ulkomaalaiset miehet.

Ile kirjoitti...

Puolisoni on minulle kertonut vain yhdestä omalle kohdalleen sattuneesta "huutelu-ehdottelusta" (tai ei se ollut edes mikään ehdotus).

Puolisoni käveli tuolloin lastenvaunuja työntäen Helsingissä huora-alueena tunnetulla Vaasankandulla. Romanimies huusi tällöin auton ikkunasta käsin, "Hei tyttöö, sul on hyvä povii!".

Huvittava juttu minusta. Sovittakaapas tuo kommentti omiin suihinne muuntamalla äänenne Aake Kallialan tyyliseksi romani-intonaatioksi : )

Jaaha kirjoitti...

Oon pyörinyt suomalaisessa ravintolamaailmassa nyt parisenkymmentä vuotta enkä kertaakaan ole kuullut mitään huorittelua missään.

Luulisi, että vaikka mies olenkin, että edes kerran pari olisin todistanut jonkinlaista seksuaalisista häirintää mutta kun ei.

Vortac kirjoitti...


"Täytyykö monikulttuuri suvaita vain silloin kun se on kivaa, vaiko myös silloin, kun se on vastenmielistä?"

Bruce Leen sanoin: "To tolerate is to insult."

- Vortac

Vortac kirjoitti...


Ja sitäpaitsi, jos huorittelu on naisten pahin ongelma, HELPOLLA PÄÄSEVÄT, perkeleet.

- Vortac