tiistaina, lokakuuta 16, 2012

Naistutkimuspäivät 2010

Työryhmät Saresma, Tuija: Miesasiablogi antifeministisenä tilana

Internet on vaikutusvaltainen mielipidevaikuttamisen areena, joka on lisännyt vihapuhetta eri ihmisryhmiä kohtaan. Intersektionaalisuutta hyödyntävissä tutkimuksissa tarkastellaan yleensä vallan marginaaleihin jääviä ryhmiä. Tässä esityksessä tarkastelen antifeminististä miesasiablogia, jonka kirjoittajat ja kommentoijat edustavat intersektionaalisissa teorioissa ns. merkkaamattomia kategorioita (Choo & Ferree 2010): keskustelua käyvät valkoiset, enimmäkseen keskiluokkaiset heteromiehet, jotka puhuvat miesten tasa-arvo-ongelmista, näistä päällimmäisenä seksin puutteesta. Blogikeskustelu perustuu ajatukselle naisten ja miesten vastakkaisuudesta, (hetero)seksin käsittämiselle perimmäisenä vaihdannan välineenä ja vallan redusoimiselle yksilöiden väliseksi kamppailuksi seksuaalisesta vallasta. Keskustelulle leimallista on kaunan läpäisemä puhetapa ja populistinen tyyli sekä pinnan alla vellova väkivallan uhka.

Blogista on muodostunut samanmielisten henkilöiden avoimen antifeministinen tila, joka ei kuitenkaan ole vain yksittäistapaus tai muusta yhteiskunnasta irrallinen ilmiö. Tästä kertoo se, että blogin pitäjän pseudotieteellisiä väitteitä kierrätetään mediassa ahkerasti. Väitän, että blogin antifeministisyys liittyy myös yleisemmin konservatiivisen ilmapiirin kasvuun ja kytkeytyy esimerkiksi naisvihaan ja muukalaisvihaan. Pidän tärkeänä tarkastella blogissa aktualisoituvaa vallankäyttöä ja väkivaltaista retoriikkaa sekä selvittää sitä, miten heteroseksististä eetosta ja jopa naisvihaa – ja, kiinnostavaa kyllä, myös herravihaa – käytetään kaksinapaisen sukupuolijärjestelmän pönkittämiseen. Tarkastelen blogikeskusteluissa keskenään leikkautuvia vallan ja alistuksen positioita pyrkimyksenäni osoittaa, että väkivalta ei liity ainoastaan misogyniaan, vaan myös rasismiin ja homofobiaan. Toivon, että populistisen retoriikan ja mustavalkoisen argumentaation logiikoita purkamalla avautuu tiloja myös vähemmän väkivaltaisille sukupuolen ja siihen kietoutuen seksuaalisuuden, etnisyyden ja luokan esityksille.

25 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Väitän, että blogin antifeministisyys liittyy myös yleisemmin konservatiivisen ilmapiirin kasvuun ja kytkeytyy esimerkiksi naisvihaan ja muukalaisvihaan."

Osa maskulisteista on tietenkin konservatiivisen aatteen kannattajia (jopa tuo vortac), mutta olisikohan tässä yhteiskunnassa kovinkaan montaa ryhmittymää, jossa konservatiivit eivät muodostaisi joukon ydintä?

Jo naisten yleisesti tunnettu pariutumispreferenssi on vahvasti konservatiivinen ja ainoastaan perinteisiin miesmalleihin tukeutuva. Feministien ongelma nyt taitaa enemmänkin olla siinä, etteivät miehet ole tarpeeksi konservatiivisia. Maskulistit ovat liian vallattomia ja haluavat miehille saman tapaisia taiteellisia ja olemisen vapauksia kuin naisille.

Onhan se VITTU väärin.-deeby

MGTOWfi kirjoitti...

Feminismi on konservatismia. A Voice for Men Radio esitti kaksiosaisen radio-ohjelman aiheesta. Suosittelen asiasta kiinnostuneille.

Ile kirjoitti...

Keskustele: Mikä merkitsee parinvalinnassa? (YLE)

Jaaha kirjoitti...

Eikö pikemminkin näistä femujen aivopieruista kannattaisi tehdä tutkimusta? Että selviäisi, missä on menty vikaan.

Anonyymi kirjoitti...

140-kiloinen nainen näytti kiusaajilleen – kruunattiin kauneuskuningattareksi

Anonyymi kirjoitti...

Opettaja tunki 19 lasta henkilöautoon

Anonyymi kirjoitti...

Turun yliopisto: Miksi miesten kumppanit muistuttavat heidän äitejään?

Anonyymi kirjoitti...

Mikä merkitsee parinvalinnassa?

Anonyymi kirjoitti...

"Tytötkin saavat kiipeillä ja olla villejä, pojatkin saavat leikkiä nukeilla"

Anonyymi kirjoitti...

Koko läntinen kristillis-juutalaiseen perinteeseen nojaava yhteiskuntamalli vapisee kuin viimeisiään vetelevä kaakki.

Valkoihoinen Lihaasyövä Heteromies, joka on ollut systeemin suorittaja, orja ja tukipilari on nyt syyllistetty lähes kaikilta suunnilta yhteiskunnalliseen asemaan katsomatta. No, ehkä sekopäisille taiteilijoille on suotu erivapauksia.

V-H-M on päässyt syntipukiksi lähes tulkoon kaikkeen mahdolliseen pahaan mitä ihmisen toimesta tällä planeetalla on tehty.

Mikä mahtaa olla sitten se pelastaja mikä tyydyttää nämä tyytymättömät syyllistäjät?

Sosialismi/feminismi? Islam? Yhdistelmä edellisistä?

Monikulttuurinen sosialistis-feministinen islamistinen kansantasavalta?

Anonyymi kirjoitti...

Täydellinen yllätys: Komediatähti erosi 41-vuoden avioliiton jälkeen

Anonyymi kirjoitti...

Teräsmies ja Hämähäkkimies tekivät yhdessä pornoa

Anonyymi kirjoitti...

Nyrkkeilylegenda tuhlasi satoja miljoonia euroja - jäi pennittömäksi

Kolme kertaa kalliisti eronnut Holyfield järjestää marraskuussa huutokaupan, jossa hän joutuu kauppaamaan kuuluisat mestaruusvyönsä ja varusteensa.


Mahtoi pillut tulla hölmölle kalliiksi yms niihin vaadittavat kukkoilut...

Anonyymi kirjoitti...

Nämä femujen työryhmät ovat kuin lauma humalaisia, öliseviä Johan Bäckmaneja.

Anonyymi kirjoitti...

Nuori nainen yritti puukottaa ensihoitajaa – ehdollista

MGTOWfi kirjoitti...

Letter to a young man: privilege-blindness.

Ulvova Ylläri kirjoitti...

Ei voi mitään. Tuijan kaunan läpäisemää tekstiä on vaikea tulkita miksikään muuksi kuin vihapuheeksi. Voi sen toki myös tulkita ennakkoluuloiseksi ja asenteelliseksi roskaksikin, mutta se ei tietenkään paranna tilannetta juuri mitenkään.

En tiedä kuka kaksinapaista sukupuolijärjestelmää pönkittää, mutta tiedän toisen navan vetävän sipsejä kotona samalla kun toinen on pakotettu ryynäämään metsässä vankilarangaistuksen uhalla. Niin kauan kuin tämä kaksinapainen sukupuolijärjestelmä on voimassa, ei Tuijan kaltaisilla ihmisillä ole moraaliselta kannalta mitään oikeutta purkaa mitään mustavalkoisen argumentaation logiikoita.

Tärkeät asiat ensin pois päivänjärjestyksestä. Sen jälkeen voidaan palata vaikkapa heteroseksistisen eetoksen pohtimiseen. Parhaassa tapauksessa Tuija saattaa jopa onnistua vähentämään muihin kansanryhmiin kohdistuvaa omien heikkouksiensa projisointia.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.terve.fi/rakkauden-rasvaprosentti/tarkeat-kysymykset-kun-parisuhteessa-on-paljastunut-pettaminen

Anonyymi kirjoitti...

Näistä oireista tunnistaa seksiaddiktion

Anonyymi kirjoitti...

Näin väkivaltaiset uutiset vaikuttavat naisiin

Anonyymi kirjoitti...

Ympärileikkaus voi aiheuttaa lapselle pysyviä vaurioita

Anonyymi kirjoitti...

Avioliitto ja moraalikato

Anonyymi kirjoitti...

Näitä komuunismista unelmoivia juttuja kuten feminismiä vaivaa todellisen syyn ymmärtämisen puute.

Jos halutaan se tasa-arvoinen onnela, on kaiken alkuperäisen syyn tultava esiin ja alettava toimia toisin. Eli nyt naiset lopettakaa se kesksnäinen verinen kyttäyskilpailu-kapitalisminne ja kateus/mustasukkaisuutenne kaikkea mahdollista kohtaan ja alkakaa toimia unelma ideologiannen utopian mukaan kaikilla tasoilla.

Kapitalismi, joka on teidän luomuksenne loppuu heti kun nainen antaa pillua kaikille tasapuolisesti. Parisuhteita ei ole. Eletään laumassa. Kaikki saavat kaikilta. Kukaan ei jää ilman.

Onnela on valmis ja kas kummaa, myös kaikkeen tytymättättömät naiset ovat tyytyväisiä. Samalla jumala voidaan haudata tarpeettomana.

Anonyymi kirjoitti...

Moderni feminismi on uskonto. Se on "filosofia" satuja, joka sivuuttaa faktat omalla mielipiteellään.

Verratkaa ihan mitä tahansa käsitettä ja katsokaa käyttävätkö feministit tai harrasuskovaiset tilastoja tai faktoja jos ne ovat heitä VASTAAN. Tilastoja lainataan niin kauan kuin ne puoltavat.

"Its a well known fact that reality has masculinist bias"
:D

Anonyymi kirjoitti...

Tuli vaan mieleen flipata taas feministien jutut ja sain aikaan kauhean asian. Ajatelkaa joku feministien pyhättö blogi ja pistäkää Laasanen haukkumaan se yleisö, nousisiko meteli? Ihmiset eivät edes tiedä mikä meteli mediassa nousisi.

Voin muuten Laasaselle kertoa, että kirjoituksiasi seuraa ja on samaa mieltä pitkä joukko korkeasti koulutettuja jopa tohtoreita (oikeita tohtoreita, siis kovista aineista), eivätkä nämä ajattelu maailmat rajatu Suomeen vaan ympäri maailmaa monet miehet ihmettelevät tätä modernin feminismin roskaa. Heille se tulee vaan esiin yliopistoissa ei niinkään muualla, koska Pohjoismaat ovat ainoina lähteneet ajamaan uskonnon tavalla radikaalia valtiofeminismi. Missä penis on kaiken pahan alku.