lauantaina, lokakuuta 10, 2015

Aikuiskoulutustuen leikkaus lisää tasa-arvoa

Kansanedustaja Li Anderssonin tiedote 9.10.2015 kertoo seuraavaa:
Hallitus on jälleen leikkaamassa koulutukselta. Tällä kertaa vuorossa on aikuiskoulutustuki, joka hallituksen suunnitelmien mukaan puolitetaan vuoden 2017 alusta. Leikattu osuus muutettaisiin lainaksi.

Palkansaajajärjestöjen mukaan leikkaus veisi pieni- ja keskituloisilta mahdollisuuden aikuisopiskeluun ja romuttaisi näin käytännössä koko tuen.

Lähes puolet tuen saajista opiskelee naisvaltaisella sosiaali- ja terveysalalla. Tuen saajista lähes 80 prosenttia on naisia.

Myös nämä säästöt osuvat suurimmaksi osaksi pieni- ja keskituloisiin naisiin. Hallitus ei monista lupauksistaan huolimatta lainkaan arvioi päätöstensä sukupuoli- ja tasa-arvovaikutuksia, tai sitten niistä ei yksinkertaisesti välitetä, sanoo Andersson.
Li anderssonin mukaan aikuiskoulutustuen kohdistuminen 80 prosenttisesti naisille on tasa-arvoinen tilanne, jota hallituksen toimet uhkaavat.

Li Anderssonin logiikan mukaan tasa-arvoa on edistettävä ylläpitämällä naisten valtavaa koulutusylivoimaa.

LUE: Naisittunut kesäyliopisto

28 kommenttia:

Ulvova Ylläri kirjoitti...

Alkaa vaikuttaa siltä, että jos mistä tahansa kohteesta leikataan, niin se vaikuttaa 80 prosenttisesti naisiin. Mitähän tässä pitäisi päätellä valtion talouden tilanteesta ja siihen johtaneista syistä?

Anonyymi kirjoitti...

Tyttöjä huhuillaan metsän töihin

Humisevat hongikot ja jyrisevät paperikoneet eivät tarvitse enää vain reippaita poikia. Yhä useamman tytön toivotaan suuntaavan metsäalalle.

Entisestään pienenevistä ikäluokista ei ole helppo rekrytoida väkeä alalle. Tyttöjen saaminen mukaan helpottaisi tilannetta, toteaa Metsäteho Oy:n toimitusjohtaja Heikki Pajuoja.

– Tyttöjä pitäisi saada ammattioppilaitoksiin, ettei aina tarvitsisi selitellä, miksei naisia rekrytoida, sanoo myös Anneli Karhula, Metsä Groupin henkilöstöjohtaja ja Metsäteollisuus ry:n koulutustoimikunnan puheenjohtaja.

– Teekkareissa tilanne on vähän parempi, suhde on noin yksi neljäsosa. Mutta ammattioppilaitoksissa tyttöjä on aika vähän.

Anonyymi kirjoitti...

Millaisen naisen profiili kiinnostaa miehiä nettideittailussa? Miehet vastaavat

"Mikä kiinnostaa nettideittailussa? Mikä nimimerkin ja esittelyn seikka on sinulle tärkeä? Antaako kasvoton viestittely ventovieraan kanssa mitään? Onko viestittely mielestäsi johtanut tyydyttävään lopputulokseen? Pitääkö viestittelystä toisen kanssa kertoa puolisolle?", kysyy nimimerkki Viestinviejä

Anonyymi kirjoitti...

Miksi sinkkuja syrjitään?

Yksinelävä joustaa kesälomissa, yksinelävä maksaa ruuasta enemmän, yksiöiden hinnat ovat suhteessa paljon kalliimmat. No onneksi nykyään kaupoissa on sentään pieniä perunalastupusseja! Mutta miksi kukaan ei silti puhu yksinelävien ongelmista?
– Olen nykyään ihan erakko. Minua uuvuttaa ajatus seurustelusta, näyttelijä-kirjailija Antti Holma on kertonut Me Naisten haastattelussa.

Antti asuu yksin, hänellä ei ole parisuhdetta, eikä hän ole aikeissa hankkia sellaista. Hänellä ei ole mitään romansseja vastaan, mutta seurustelu, se ei nappaa.

– Olen antanut itselleni luvan elää yksin. Se voi olla myös oma valinta, hän jatkaa.

Noh noh, Antti! Sinkkuudenhan pitäisi olla väliaikainen elämänvaihe. Oikeasti ihmisen kuuluu haluta parisuhdetta, deittailla, pettyä välillä, pariutua, jos vain mitenkään onnistuu... vai onko pakko?

Jermu kirjoitti...

Kiitos Henry, että viitsit kirjoitella edelleen näistä aiheista. Onneksi on vielä sensuurista vapaita blogialustoja. Niinhän se nyky-Suomessa tahtoo olla, ettei totuuden puhujalla ole yösijaa.

Anonyymi kirjoitti...

suomalaiset muijat

Anonyymi kirjoitti...

"Tyttöjä huhuillaan metsään töihin".

No niin huhuillaan, mutta turhaan. Jo vuosia sitten järjestetiin Pohjois-Suomessa Lapin Letkan toimesta kurssi, tavoitteena kouluttaa naismetsureita yhteiskunnan varoin, yhteiskunnan varoin tietenkin kun naisista on kysymys. Lapin Letka = Lapin yliopisto, LAO, RAMK, Lapin kesäyliopisto, Ammattiopisto Lappia, HUMAK, Peräpohjolan Opisto, Lapin liitto, Sallan kunta ja KTAMK. Ammattitaitoa olisi luullut oevan. mutta luulo ei olekaan tiedon väärtti.

Kurssi jouduttiin perumaan, kun yksikään nainen ei ilmoittautunut.
Onneksi sentään yllä olevissa laitoksissa työskentelevät feministit onnistuivat tuhlaamaan oman osuutensa rahasta suunnittelukustannuksiin. Ne varmaan olivat 80 % kokonaiskustannuksista, niinkuin yleensä näissä julkisen sektorin puuhasteluissa. Joten eihän tässäkään hankkeessa huonosti käynyt yhteiskunnan tukijärjestelmän kannalta, melkein kaikki rahat onnistuttiin tuhlaamaan.

Anonyymi kirjoitti...

Miesasiajärjestö vaatii pakolaisille sukupuolikiintiöitä

Perussuomalaisten miesasiajärjestö kertoo olevansa huolissaan turvapaikanhakijoiden sukupuolijakaumasta.

Perussuomalaisten läheisjärjestö, miesasiaa ajava Perusäijät ry on huolissaan Suomeen saapuvien turvapaikanhakijoiden vinoutuneesta sukupuolijakaumasta. Heidän mukaansa valtaosa turvapaikanhakijoista on nuoria miehiä.

– Missä ovat naiset, lapset ja vanhukset, puheenjohtaja Harri Ahonen ihmettelee tiedotteessa.

Järjestössä ymmärretään, ettei määrään ja ikäjakaumaan ole voinut vaikuttaa, sillä turvapaikanhakijat ovat liikkuneet itsenäisesti. EU-maiden keskinäisen taakanjaon toteutuessa asia tulisi kuitenkin huomioida.

– Jos turvapaikanhakijoita todellakin aletaan jakaa EU-maiden kesken, vaadimme, että sukupuolijakauma menee tasan, eikä miehiä oteta sen enempää kuin naisiakaan.

Ahosen mukaan Suomen kiintiössä olevien henkilöiden tulee lisäksi olla sellaisista maista, joiden kanssa Suomella on palautussopimus. Näin kiintiön kautta tulleet voidaan tarvittaessa palauttaa kotimaihinsa. Kiintiön todennäköistä jäämistä noin 2400 henkeen järjestö pitää positiivisena.

– Jos samalla hetkellä saadaan EU:n ulkorajat kiinni ja turvapaikanhakijat jaetaan hotspotien kautta eri jäsenmaiden kesken, ovat nämä reilut kaksituhatta ihmistä kuitenkin huomattavasti vähemmän kuin reilut 20 000, jotka ovat tänä vuonna tulleet ilman taakanjakoa.

Ile kirjoitti...

Tänään sunnuntaina on YK:n kansainvälinen tyttöjen päivä.

Kuulin tämän juuri YLE puheen uutisista. Mitä kaikkea siellä YK suositteleekaan, että millä tavalalla tulisi toimia tyttöjen puolesta. Juuri tämä radiouutisten kiteytys olisi kiva jostain saada tekstimuotoon ja tarkastella, miten oikeutettu tällainen tyttöjen aseman parantaminen on Suomen tilannetta ajatellen (kun vertaa tilannetta poikien asemaan).

Anonyymi kirjoitti...

Puolet suomalaisten aivoista haaskuun – Miten tytöt saadaan kiinnostumaan tekniikasta?

Miten tytöt saataisiin kiinnostumaan tekniikasta ja matematiikasta?

Tämä kysymys nousi taas kerran esille Teknologia 15 -messujen yhteydessä järjestetyssä Women in Tech -seminaarissa paneelikeskustelussa. Tasa-arvoisena pidetyssä Suomessa sukupuolistereotypiat istuvat yllättävänkin tiukassa. Tyttöjen kuuluu olla kiinnostuneita kimaltelevista vaaleanpunaisista asioista ja hoivaamisesta, poikien pärinästä ja koneista.

– On vielä paljon opettajia ja paljon vanhempia, jotka ajattelevat näin ja vahvistavat sitä, sanoo kasvatuspsykologian professori Kirsti Lonka Helsingin yliopistossa.

– Mutta kuinka voimme vieraannuttaa puolet suomalaisten aivoista teknologiasta?

Lonkalla on kokemusta Kaukoidän maista ja siitä, miten siellä suhtaudutaan tekniikan opiskeluun.

– Siellä ei tällaista stereotypiointia ole, vaan kaikki haluavat insinööreiksi. Siksi ne maat menestyvätkin, Lonka sanoo.

Startup-sijoittaja Inka Meron mukaan kyse on kuitenkin syvemmästä asiasta kuin vaaleanpunaisista vaatteista tai tyttöjen ja poikien leluista.

– Miten opettaisimme tytöille, että on ok olla hankala ja ajatella eri tavalla. Tyttöjä pitää myös opettaa kestämään haasteita ja sietämään epäonnistumisia, Mero sanoo.

Anonyymi kirjoitti...

Useita kertoja vaimoaan pettänyt Tom Jones, 75, – ”Vaimoni on kadottanut hehkunsa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Yhtä asiaa et tiennyt yhden illan jutuista: Miehet laskevat standardejaan, naiset eivät

Miehet ja naiset tekevät erilaisia valintoja yhden illan suhteissaan.
Miehet laskevat todennäköisemmin standardejaan naisille asettamiensa kriteereiden suhteen. Naiset sen sijaan harvoin lähtevät kenen tahansa matkaan.
- Miehillä spermaa muodostuu jatkuvasti ja siittiösoluja on käytännössä rajattomasti. Evoluutiobiologian näkökulmasta miehet ovat kautta aikojen pystyneet levittämään DNA:taan tehokkaasti, rakastumisen aivokemiasta kirjan kirjoittanut Emilia Vuorisalmi selittää.
- Naisen ei kannata parinvalinnassa alentaa standardejaan, sillä jos hän tulee raskaaksi, on lasta kannettava kuitenkin yhdeksän kuukautta. Nainen on alitajuntaisesti kriittisempi, Vuorisalmi jatkaa.
Hormonit kehottavat heittäytymään
Osa ihmisistä on myös alttiimpia lähtemään mukaan yhden illan suhteisiin tai hyppäämään mukaan hetkelliseen huumaan.
- Usein se riippuu omasta tasapainotilasta: jos ihminen on elämäntäilanteessa, jossa hän on sekaisin ja epätasapainossa, voin hän helpommin lähteä nopeaan suhteeseen. Myös hormoneilla on vaikutusta, miten helposti lähdemme yhden illan suhteisiin. Stressitilassa itsensä kuunteleminen voi olla vaikeaa.
Tasapainoisemmassa elämäntilanteessa oleva saatta harkita pidempään, lähteekö mukaan pikasuhteeseen.
- Tasapainoisemmassa tilassa emme heittäydy yhtä helposti suhteeseen vain selvitäksemme tästä hetkestä, Vuorisalmi kuvailee.

kirjoitti...

Ilta-Sanomat: Suomalaisinsinöörin ehdotus herätti närää - apua kysyttiin feministiltä (12.10.2015)

( Poimittu jotain kommentteja tuosta
Bugzilla@Mozilla: Bug 366559 - Brotli Accept-Encoding/Content-Encoding )

kirjoitti...

HS: Asiantuntijat kiistelevät teinien "seksiringeistä": lääkärit varoittavat, Sexpo puolustaa (12.10.2015)

Sexpo: Nuorten seksuaalisia kokeiluja ei pidä tuomita

Viittaavat täälläkin aiemmin linkitettyyn

MTV: Seksuaaliterapeutti kummastelee nuorten järkyttävää seksivillitystä: ”Joukossa tyhmyys tiivistyy” (05.10.2015)

Anonyymi kirjoitti...

Televisiosta tuttu 19 lapsen äiti neuvoo muita naisia: olkaa miehenne käytettävissä, vaikka väsyttää!

Tositelevisiotähti Michelle Duggar neuvoo nuoria naisia blogissaan muistamaan myös miehen tarpeet, vaikka välillä väsyttääkin.

Muun muassa uskonnollisesta elämäntavastaan ja suuresta perhekoostaan tunnetun tosi-tv-perheen äiti Michelle Duggar on nostattanut myrskyn blogikirjoituksellaan, jossa hän neuvoo vasta naimisiin menneitä nuoria naisia samalla neuvolla, jonka hän itse sai mennessään naimisiin.

– Kuka tahansa voi silittää miehesi paidan ja hän voi hakea lounaansa muualta, mutta sinä olet ainoa, joka voi täyttää hänen intiimit tarpeensa. Älä unohda hänen tarpeitaan, sillä hän tarvitsee sinua. Joten kun olet uuvuksissa illalla touhuttuasi koko päivän lastesi kanssa, älä unohda miestäsi.

Duggarin mukaan raskaus ja väsymys eivät saa olla esteitä miehen tarpeiden tyydyttämiselle.

19 lapsen äiti neuvoo myös, ettei raskaus saa olla este miehen tarpeiden tyydyttämiselle.

– Älä ole vain käytettävissä, vaan tee se iloiten. Hymyile ja sano "kyllä rakas, olen tässä sinua varten", vaikka mikä olisi. Vaikka olisit väsynyt ja viimeisilläsi raskaana, ja vaikka sinua ei haluttaisi.

Lisäksi Duggar neuvoo selvittelemään riidat kahden kesken ja hankkimaan avioneuvontaa, jos sille on tarvetta.

Anonyymi kirjoitti...

Ettei vain olisi tuossa nuorten seksirinkien vastustamisessa mukana rasistinen pohjavire.

Anonyymi kirjoitti...

Circumcision doubles autism risk, study claims - Telegraph

Study links autism with circumcision | ScienceNordic

Anonyymi kirjoitti...

Vasectomy can increase risk of developing lethal prostate cancer - Telegraph

Prenatal and perinatal analgesic exposure and autism: an ecological link. - PubMed - NCBI

Ritual circumcision and risk of autism spectrum disorder in 0- to 9-year-old boys: national cohort study in Denmark

Environmental Health | Full text | Prenatal and perinatal analgesic exposure and autism: an ecological link

Prenatal and perinatal analgesic exposure and autism: an ecological link. - PubMed - NCBI

It's time for a proper debate on circumcision - Telegraph

Homo kirjoitti...

Eikö voisi vaan iskeä lihakoukut ällöttäviin tisseihin, laittaa roikkumaan katosta ja sitten pangalla vaan chop chop:

Breast ironing ritual sees girls having their chests 'flattened' with hot stones | Daily Mail Online

Emily Sakamoto arrested for Emory University Oxford campus 'shooting threat' | Daily Mail Online

Anonyymi kirjoitti...

Tästä kosmetiikkamainoksesta nousi kohu: Tavalliset naiset paljastivat perseensä

Vaimo pakottaa miehensä asumaan miljoonakartanon pihalla | IL-TV Hullu maailma | Iltalehti.fi

Kuukausia jatkunut riitely vei teksasilaismiehen asumaan miljoonakartanonsa pihalla. Vaimo ei päästä miestään takaisin sisätiloihin, eikä suostu auttamaan diabetesta sairastavaa 69-vuotiasta miestään. Vaimo on jopa pystyttänyt pihalle kylttejä, joissa kielletään miehen ruokkiminen.

Anonyymi kirjoitti...

Fancy butch men? Then you probably live in the city: Urban life makes us more attracted to masculine males and feminine women | Daily Mail Online

Seksikoulusta älämölö -"Ylen ohjelmapalaute aivan tukossa"

Theresa May tells women they can have a career AND look good | Daily Mail Online

Shauna Hoare accused of Becky Watts' murder was 'watching CBeebies' | Daily Mail Online

Google pelästyi feministien vihaa - vaihtoi tiedostopäätteen

Britain's first female Muslim Lord Mayor Naveeda Ikram suspended by Labour | Daily Mail Online

Robbie Williams tribute singer 'raped woman as she slept' | Daily Mail Online

Photo of Godfrey Cuotto holding hands with special needs stranger in Canada goes viral | Daily Mail Online

Suspected Boko Haram bombers kill nine in Cameroon - sources | Daily Mail Online

Benefits mother Cheryl Prudham spent £1,300 on son Leon's birthday | Daily Mail Online

Russian grandmother wounded her grandson for not passing the TV remote | Daily Mail Online

Anonyymi kirjoitti...

Feminismi selitettynä: Tästä on kyse aatteessa, josta tuli kirosana - Internet - Nyt

Anonyymi kirjoitti...

Honour killing victim found dead in Syria was killed on mother's orders | World | News | Daily Express

Anonyymi kirjoitti...

Community of the Wrongly Accused: A must-read story: The rape liar who destroyed two lives wants an apology

Community of the Wrongly Accused: The legal infirmities in punishing 'sexual coercion'

Community of the Wrongly Accused: A Tale of Two Snow Penises

Community of the Wrongly Accused: Prof. Alan Dershowitz: "Harvard's policy was written by people who think sexual assault is so heinous a crime that even innocence is not a defense."

Community of the Wrongly Accused: Barbaric: It is 'worth the risk' to punish innocent college men in order to nab more sex offenders

Community of the Wrongly Accused: Justice, Phuket style: Stevie Bamford might not serve time for false rape claim

Anonyymi kirjoitti...

Oxford student activist resigns from posts over non-consensual sex | Education | The Guardian

A prominent student activist from Oxford University is resigning from her political posts and campaigns after admitting she failed to obtain full consent before having sex at a conference earlier this year.
...

Oxford student union removes editor who said alleged rape victim lied | Education | The Guardian

Ile kirjoitti...

Nainen haki 100 000 euron korvauksia 8-vuotiaan sukulaispojan rajusta halauksesta USA:ssa – oikeus sanoi ei

Anonyymi kirjoitti...

Miehet haaveilevat aina tietyn ikäisestä naisesta - oli oma ikä mikä tahansa | Pinnalla | Iltalehti.fi

Anonyymi kirjoitti...

Löhöilyvapaa (vuorotteluvapaa) pitäisi ennemmin poistaa kuin aikuiskoulutustuen valtio-osuus. Tämän ymmärtämiseen ei tarvita kovin korkeaa älykkyyttä.