lauantaina, lokakuuta 03, 2015

Tasa-arvopäivät ovat tasa-arvon irvikuva

Juuri loppuneiden tasa-arvopäivien suunnittelu- ja talkooryhmässä oli mahdollisimman epätasa-arvoinen sukupuolijakauma:
  • 42 naista, 0 miestä!

     

10 kommenttia:

Ulvova Ylläri kirjoitti...

Ehkä nuo päivät pitäisi uudelleennimetä Tasa-arvokuplapäiviksi. Tuon ryhmittymän kannattaisi oikeasti pysähtyä miettimään mitä ovat tekemässä, ja miksi ryhmä koostuu niin puhtaasti suomalaisista valkoisista naisista. Saa tuollainenkin koostumus toki olla olemassa, ei siinä mitään, mutta kysymys kannattaa silti esittää.

Naisnäkökulman tarvetta on toitotettu viimeiset vuosikymmenet sellaisella innolla, että ilmeisesti on päässyt unohtumaan miten arvokas myös miesnäkökulma voi olla. Mediassa ja yksityiselämässä näkyneiden naisten mielipiteiden ja kommenttien perusteella ei ole mitään syytä olettaa, että naisilla olisi yhtään enempää empatiakykyä tai parempaa käsitystä maailmasta kuin miehilläkään. Eräät vaivaannuttavat naispoliitikkojen sutkautukset tai naispuolisten toimittajien kommentit antavat jopa päinvastaisia mielikuvia.

Jos idea, ideologia tai uskonto ei onnistu pitkän ajan kuluessa tuomaan piiriinsä niin naisia, lapsia kuin miehiäkin, niin silloin ollaan rakentamassa hiekkalinnaa. Sellaisia rakennetaan huvikseen, koska niissä ei voi asua, eivätkä ne kestä luonnonvoimien aiheuttamaa rasitusta.

Epäilen, että tästä on juuri kysymys suomalaisessa tasa-arvoliikkeessäkin. Harrastustoiminnassa kun tärkeintä ei ole päämäärä vaan matka. Pahinta mitä voisi sattua on tuoda paikalle miehiä, joista joku kuitenkin keksisi sotkea hiekan joukkoon sementtiä ja vettä. Parempi siis pitää miehet kaukana, ettei hyvä valtion rahoittama harrastustoiminta mene pilalle. Näin siitä riittää hupia tuleviksikin vuosikymmeniksi.

Anonyymi kirjoitti...

Saara Särmä,"ajatushautomo" Vittu

Anonyymi kirjoitti...

Sukupuolesta on tullut peruskoulussa kielletty puheenaihe - Pääkirjoitukset - Pääkirjoitus - Helsingin Sanomat

Isän lukemalla iltasadulla "huikeita" vaikutuksia

Harvardin yliopiston tutkijoiden mukaan sillä on väliä, kumpi vanhemmista lukee lapsen iltasadun.
...
Tutkimuksesta kertoneen The Telegraphin mukaan lapset hyötyvät enemmän isän lukemista saduista.
...
Tutkijan mukaan miehillä ja naisilla on erilainen lähestymistapa lukemiseen. Kun naiset keskustelevat tekstistä lasten kanssa, he kyselevät enemmän faktakysymyksiä tyyliin "Kuinka monta omenaa näet?". Miehet taas kysyvät abstraktimpia kysymyksiä, jotka haastavat enemmän lapsen mielikuvitusta. He saattavat esimerkiksi kiinnittää huomiota kuvan tikapuihin ja kysäistä, muistaako lapsi milloin isällä oli tikapuut mukana autossa.

- Sellainen on loistavaa lasten kielen kehitykselle, koska heidän on käytettävä aivojaan enemmän, Duursma sanoo.
...

Anonyymi kirjoitti...

Grace Jones, 67, villiintyi täysin – nosti paidan korviin ja esitteli rintojaan kirjakaupassa - Viihde - Ilta-Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti...

SU: Paljastuksia punavihreästä kuplasta – vihreät arvot jylläävät toimituksissa
Arvokonservatiiviset joutuvat pitämään toimituksissa matalaa profiilia. Punavihreä kupla –kirjan tehnyt Marko Hamilo kirjoittaa toimittajien kokemuksista, uutisoi Suomen uutiset.

Anonyymi kirjoitti...

Suomi voisi ottaa miljoona pakolaista, sanoo Taideyliopiston entinen rehtori Tiina Rosenberg - Euroopan pakolaiskriisi - Kuukausiliite - Helsingin Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Ruotsin fanaattiset feministit – miesten silpomisen puolesta? | Magneettimedia

☃ kirjoitti...

Ilta-Sanomat: Tasa-arvopäiviä suunnitteli 42 naista, eikä yhtään miestä – ”kieltämättä näyttää aika pahalta”

Anonyymi kirjoitti...

Eiksö kukaan kutsunut miesjärjestöjä mukaan?